Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pista0001 #119949 üzenetére

Manapság sok minden a lapra van integrálva így nem kell neki extra hely (hangkártya, LAN) ez igaz. Viszont az ilyenből az ITX lapok erősen kompromisszumosak (1-2 memória hely, szinte semmi bővítési lehetőség) és sokszor felárasak a házakkal együtt is. :(

"sok merevlemezzel vagy vízhűtéssel könnyű a nagyobbakat is megtölteni" --így van :) az ITXeket meg nem lehet. :P

Én egy ATX házat használok mATX alaplappal, 2HDD-vel, 2SSD-vel (egyik SATA), ODDvel, és még sosem éreztem, hogy "fölöslegesen nagy" lenne. Ráadásul fér még bele HDD/SSD, ha akarom akkor 1-2 kártya, jah és az RTX 3080-am is belefér, ami nem hátrány :P

Én ezt az ITX dolgot úgy látom, hogy felárért lelimitálom, mind hardverméret, mind teljesítmény (hűtés) terén a konfigomat.
    Pár helyen célgépnek persze bőven eltudom képzelni (pl boltban, alap irodai feladatokhoz) de egy mezei usernek ha "nincs helye" akkor inkább nagyobb szobára, vagy átrendezésre van szüksége. Szerintem.
    A nagy méret engem nem zavar, sőt, örülök, hogy nem az alapján kell pl VGA-t választanom, hogy belefér-e a házamba, hanem csak a pénztárcám alapján. :)

A mini PC megint más, mert ami jó eséllyel belefér egy övtáskába/nagyobb kabátzsebbe, az már megint más kategória, bár ha mellé hordozni kell a billentyűzetet és egy monitort is, akkor sok esetben az is zsákutca lehet.

De neked szerintem ebbe az ITX gépbe van egy nagy adag nosztalgia faktor is, mint nekem a midi towerekbe... :)

(nyilván meggyőzni ez a komment sem/nem fog, így ha rám hallgatsz, akkor azt használsz amit akarsz, csak merő jó indulatból terelnénk egy jobbnak tűnő megoldás felé)

Új hozzászólás Aktív témák