Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz frescho #112017 üzenetére

BP-n meg Debrecenben hallottam egy pár ilyen storyt panelekről, és az ottani nagyon early adopterekről, hogy alig kihasznált netek miatt milyen jó netjók volt milyen olcsón. Bár általában nem 1G vagy 100Mbit csak néhány tíz Mbit volt.
    Mivel mi fordítva csináltuk, mint ahogy célszerű lett volna, így én pont a 90-es évek első felében kerültem ki falura, amit eleinte imádtam, de aztán ahogy a középiskolás évek eljöttek, meg kezdett az internet is egyre fontosabb lenni, úgy kezdtem ennek az egésznek a hátrányait is látni. Irigykedtem, hogy a haveroknak már 2002-ben kezdett időkorlát nélküli net lenni, Chello, meg ADSL addig én a gatyámat is telefonszámlára költöttem, egy sokkal rosszabb szolgáltatásért. És én még hallgassak, mert a mi falunkban (hála szerintem részben annak, hogy többen összeálltunk és intézkedtünk) ugyancsak hamar megjelent a szélessáv, hisz 2004 legvégén már volt (a faluban elsők között lett nekem); de nagyon sok olyan emberrel is beszéltem, meg fórumok forgalmából is azt tapasztalatam, hogy 2007-2009 volt az a korszak amikor a legtöbben nethez jutottak. (nem mellesleg a 2005-2009-et egyfajta internetes aranykornak is tartom, a DC++ -al, korai Torrenttel, MSN-el, fórumokkal, IWIWel, Win XP-vel). 2007-2009 volt az a korszak amikor a "mainstream" is beszállt az internetbe, sőt, 2009 után már sajnos egyre inkbb látszott, hogy hiába vagyunk többen az össz IQ mégis jelentős csökkenésnek indult :(

Új hozzászólás Aktív témák