Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mtomi95
üzenetére
Tuti nem, de ha bizonytalan vagy, akkor szerezz be egy 500..2000Ft-os multimétert, szakadás vizsgáló állásban megmondja mi a szitu. Amúgy is jól jön otthon egy multiméter időről időre.
Mondjuk amúgy síncs értelme túllógatni ezt a ragasztót a hűtendő felületen, úgy meg tök mindegy vezet-e.
-
-
DraXoN
addikt
válasz
mtomi95
üzenetére
Igazából azonos amit linkeltem, csak az egyiknek részletesebb a leírása, de nem akartam akkor már kivenni a másikat.
Azon termék volna a legjobb, elektronikai termékeket úgy ragasztanak (bár ott is van több márka), hogy lehet utána szét se lehet majd szedni többet (letépné az alkatrészt is).
A loctite, jó ragasztó.. működhet, noha felelősséget nem tudok vállalni nem-e okoz bajt.. azért nem arra való.. Egy tényleges hővezető ragasztó mindenképpen jobb lehet.. hatásfokban mindenképpen...
-
DraXoN
addikt
válasz
mtomi95
üzenetére
többféle tranzisztor létezik, előbbi mondhatni egy "gyűjtőnév", az alaplapokon a tápáramkörnél MOSFET-ek vannak, ha jól sejtem TO252-es tokozással, SMD beültetéssel (a te alaplapodon, bár a tokozás kb mindegy... a méret függ tőle).
létezik "ragasztós" gappad, olyan lenne a legjobb, de fogalmam sincs honnan lehetne "hirtelen" szerezni, a pillanatragasztó, nem az igazi, eléggé kemény műanyaggá tud válni - bár én is használtam már: autó hátsó szélvédő csatlakozójának felragasztásához... erős (jó minőségű) pillanatragasztó, egy kicsi pötty középre, majd a szélén, elektromosan vezető ragasztó (csak utóbbi nem tartotta meg 1-2 hónapnál tovább a sarut), majd a tetejét is elektromosan vezető ragasztóval láttam el.. azóta 2 éve nem jött le... és tökéletesen működik a szélvédő fűtés
De, ha jó minőségű az adott pillanatragasztó ami nem folyik szét mindenhova (én mondjuk a gél fajtákat ezért szeretem), tényleg kis mennyiségben, hogy ne legyen vastag, akkor még lehet jó, kis mennyiségben meg nem marja szét szerintem annyira a felületet, hogy károsítson... de tényleg jó ragasztó kell.. nem olcsó pillanatragasztó, az lehet tényleg sok kárt okozna.
Azaz, nem vastag rétegben, mivel növeli a felületet (ami rossz érintkezés esetén is úgy is átmelegszik) csak lehet a 2 felület között nem 1-2C° lesz a különbség hanem 10C° ... de még utóbbi érték is jó lehet mivel a hőátadó felület megtöbbszöröződhet (a borda méretétől függően).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mtomi95
üzenetére
Az az egy műanyag fedeles IC amit így ragasztottam, az boldogan működött évekkel később is.
A négy sarkára került pillanatragasztó, középre meg csak paszta, igyekeztem nem összekeverni őket. Egy pici feten ezt szerintem nem tudnám megcsinálni, így nem is állnék neki bordát tenni olyan nyákra, ahol nincs legalább egy pár furat, amin át lehet rögzíteni valamit. Egyes alaplapokon elő szokott fordulni, hogy bár a bordát nem tették fel, mégis el voltak rendezve az alkatrészek és a két oldalán volt egy-egy furat.Egyébként minden FET az egyben tranzisztor is, de nem minden tranzisztor FET. A VRM rész az kapcsoló üzemű tápegységek párhuzamosan, de ezekben a tápokban csak feteket alkalmaznak, pontosabban mosfeteket. Mosfeteket pedig a nagyon minimális ellenállásuk miatt használják, ami bekapcsolt állapotban mérhető rajtuk. Ez mindössze pár mOhm, de mégis ez felelős a vrm kör melegedésének nagyjáért. A maradék meg a tekercs kockákon kerül elfűtésre. Illetve ez a kapcsolási frekvencia függvénye, hogy konkrétan hogyan oszlik meg a melegedés a mosfetek és a tekercs között.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M0ng00se
üzenetére
Paszta + pillanatragasztó kombóját már csináltam IC hűtésénél. Működött, bár ott jóval kisebb hőtermelés volt mint itt a kapcsoló feteknél.
Az a kék lapocska durván vastag, azzal szemben szkeptikus vagyok. A bordának is csak akkor van értelme, ha oda lehet feszíteni a hűtendő felületre. Meg mondjuk para is a dolog, ki tudja mikor enged el az egyik ragasztás és esik rá működés közben az alumínium a videokártyára...

-
M0ng00se
őstag
válasz
mtomi95
üzenetére
Hővezető szivacs talán a hivatalos neve. Igazából nem vettem, volt otthon valami cuccon. Magától nem is nagyon ragadt oda, a sarkára raktam egy kis ragasztót és úgy ottmaradt.Bár utána meg is keményedett, úgyhogy nem tudom mennyire vezethette a hőt.Esetleg szilikonpaszta+ragasztó keveréke is megfelelhet.
-
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Köszi!
Már csak a valahogy rátevés kérdéses. Van pillanat ragasztóm ami hőálló, de mennyire lehet ez jó hő vezető is? Mert ha ezzel rakom fel a kis felületek miatt paszta már nem fér el rajta. De pasztából is csak ezüst tartalmú van itthon... Az meg a tranzik lábai közé kerül... Láttam már tranzisztort meghalni, nem kellemes. Akkor úgy sikerült egyet megölni, hogy én barom menet közben egy venti két kábelét az alaplapi fan tüskéjéhez nyomtam. Dobott egy szikrát aztán a tranzisztorból kunkori füst szállt fel. Érdekes, hogy a Windows XP közben futott ahogy kell...
Bár sokkal érdesekesbb volt mikor menetközben átkapcsoltam egy kódegányt a hátulján amcsi 110-re.. Pont akkorát szólt mint egy AK és az rendesen égett is. 
M0ng00se:
Na ez tetszik, szép munka!
Látom azt a ragacs lap hővezető lapot alkalmaztad! Mi ennek akkor a becsületes neve? Gappad? Mennyi került, lehet e kapni minden PC boltban? Önmagában képes e arra, hogy egymáson tartsa a két elemet mindenféle leesés nélkül? Mármint úgy hogy ne keljen fekvő gépházként használni...
————————————
Időközben, este csináltam egy bios frissítést is és az 1.40 lett rajta a legújabb hivatalos. Volt 1.41 béta de azt nem mertem felrakni... Olvasgattam régi kommenteket, hogy valakinek emiatt ment tönkre mert hogy folyamatosan cserélgette és azt hiszem a bétánál adta meg magát. Mostmár szeintem tudom miért lehet ilyen hát, hogy mondjam kevés FPS-em a biosban. Mert közben elméletileg mindent csúcson járat...Az illetőnek nem is ilyen ár kategóriájú lapja volt ráadásul akinek tönkre ment... Sosem kedveltem AS(S)US/ASRock markát semmiből, de mostmár aztán tényleg megerősítette bennem azt, hogy nagyon gány márka...Na ha haza érek alkotok valamit... Addig gondolkozok még mi legyen.
-
DraXoN
addikt
válasz
mtomi95
üzenetére
nem látszott a képen, hogy mekkora, hogy csak a tekercs tetején vagy végig van-e ... ha csak a tetején van, nem fog gondot okozni..
valószínű az azért meleg mert az alaplapról átveszi a hőt, bár mivel rajta is tetemes amper halad át, így valamennyire "bemelegedhet".a kinézete leginkább csak "design", hogy nem látszik a vezeték (mint a modern autók motortere... csupa doboz).
Talán arra még lehet, jó, hogy kicsit tompíthatja a tekercsek "cincogását", idősebb korukra.De igen.. valahogy a tranzisztorokra kellene egy hűtőborda, csak tényleg kicsi a felülete (bár lehet párban rakni a tetejükre).
alternatíva lehet még, ha van rá mód, akár az alaplap másik felének hűtése, szintén bordával és/vagy ventilátorral. utóbbi nem tökéletes megoldás, de szintén segíthet pár fokot csökkenteni.
de mindenképp érdemes a továbbiakban is a cpu feszültségét a lehető legalacsonyabban tartani.
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95
üzenetére
Tehát akkor a bordát pontosabban bordákat amit raktam a tekercsek dobozaira, 3 darabból áll és ugyan akkorák mint a kockák. Ez nem látszik jól a képen. A venti fújja a levegőt és éri a transzisztorokat így is. A borda méret lehet megfelelő, mert hogy akkorára vágom, amilyenre kell!
Mostmár értem az intelesen miért nem láthattam ilyen kockákat. Azokban van a tekercs és azokon meg doboz nem volt!
Aham. Ezek mi célt szolgálhatnak? Védi hogy ne sérüljön valami külső fizikai hatástól?
Meg sem merem kérdezni jelen körülmények kötött, hogy normális e, hogy ezek is melegek, nem véletlenül tettem rá bordát.Bocsi ha fárasztlak titeket ezekkel. de teljesen hülye vagyok hozzá!
-
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Tegyek a tranzisztorokra akkor bordát vagy ne foglalkozzak vele? Mert hogy a ragasztó az stabil a tekercseken...
Leszedhetetlen...
Ugyan olyan sufni módszer jó e? Vagy érdemes még ilyen két oldalán ragasztó hővezető lapot venni hűtés céljából, amire a bordát teszem? Bár írták, hogy ez nem tartaná ott önmagában mert nem erre való... Akkor oda is kell ragasztó... De most ha bele gondolok még ragasztóval sem tudnám feltenni szerintem, kicsik azok a tranzisztorok. Nem tudnék pásztát meg ragasztót tenni egyszerre rá, túl kicsi a felület.
Ahj-Ahj.
Ha kibírja lapcseréig akkor nem foglalkoznék vele, de ezt gondolom az isten sem tudná megmondani.Bár lehet az esti szövegértés nem megy inkább és a:
ellenben ha azokra rakod a bordát, még rosszabb lesz, beszorul alá teljesen a levegő, inkább nélküle fújd oda akkor a levegőt ha a borda méret nem jó.
Résszel pont nem javaslod ezt...
-
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Tehát azokat a tranzisztorokat kell hűteni, értem és akkor ezeket hívják VRM-nek, nem azokat a dobozkákat? Mert hogy azok a tekercsek? Akkor hülyeséget csináltam...

Bár mondjuk gyanús volt... Mert inteles alapos gépeim is voltak, azokon nem voltak ilyen dobozkák... Nem is értettem.
jokeph:
Köszönöm mindkettőtöknek, de neked újfent!
Ha oda érek, hogy megint lesz “felesleges” pénzem, megkereshetlek alaplap választással? KB kövi fizetésig csak mem öl meg a mostani lap semmit ugye? Vagyis nagyon remélem, mert mire közben meglesz az új konfigra is a pénz ezt a régit még jó lenne eladni... Akkor már az általad ajánlott lappal persze... -
jokeph
nagyúr
válasz
mtomi95
üzenetére
Mindkettőé.

Igen, annál a lapnál (meg a legtöbbnél) annyi a fázis, ahány tekercset látsz, azaz jelen esetben 4+1.

Ha mégis megveszed (mer piszok olcsó), lelked rajta.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kókányolt, nem teljes értékű a BIOS, ezért olyan olcsó.
Ugyanilyen 4+1 fázisos VRM-es lap, 970-es (FX-hez való chipset) nem véletlenül 20e magassága.
Nem mondom, hogy nem fog vele menni, de csodát ne várj tőle. Aktiv hűtést megkivánja szintén.
A BIOS nem tudom milyen szinten hiányos, erre talán valaki tud válaszolni.
A mostanitól azért persze jobb.

-
DraXoN
addikt
válasz
mtomi95
üzenetére
Nem jó dolgot hűtesz a vrm-nél ... a "legalacsonyabb" alkatrész a hűtendő:

a magasabb alkatrésznél nem igazán számít.. ellenben ha azokra rakod a bordát, még rosszabb lesz, beszorul alá teljesen a levegő, inkább nélküle fújd oda akkor a levegőt ha a borda méret nem jó.
a belinkelt másik új alaplap 4+1 fázis.. (jobb mint ez a 3+1 fázis), de még se jó, az valóban egy még régebbi lap.. nem igazán FX alá való, talán még annyira se mint a mostani.
-
mtomi95
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
A fázis egyenlő akkor VRM-ek számával?
Biztos nem lenne elég a PCX-es? Csak mert ez mégis, csak egy 95W-os proci, amit tuningolni sem fogok sosem, bővíteni meg még úgysem. Csak azért lett most is FX mert elég olcsón jutottam hozzá és DDR3-as ramok voltak itthon. Ez is csak egy időre kellene még nem építek ki egy Ryzen-es konfigurációt, de akkor már mindent cserélek kártyától kezdve, tápig mindent...
Na de az általam linkelt lapon 5db-ot számoltam VRM-ből a processzor foglalat mellett. A + egyiket hol látom, kell keresni? Meg a segéd tápból is kétszer 4 pin mehet bele. A mostani laphoz képest ez AAA kategória.
Ezzel tényleg nem lehetne elérni a turbó MHz-et és az FPS drop mentességet? FX 6300 gyári feszültség értékével? Tényleg az mennyi akkor pontosan? 1.3 vagy 1.25V?
Említetted a biost. Az már akkor így gyárilag az új van ezeken vagy a PCX-től lehet kérni. hogy frissítsék? -
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
mtomi95
üzenetére
Az sajna szintén nem ok. Alig több a fázis, ráadásul az a lap utólag fércelt BIOS-al rendelkezik, hogy az FX menjen benne.

Újban én már nem találtam értelmes lapot FX-hez...
Aprón vannak használt, de jó példányok.

6+2 fázisos a minimum, lehetőleg 990-es chipsettel, a minimum chipset a 970-es.
Csak ez a kettő kezeli (a BIOS is FX-hez van megcsinálva normálisan) az FX CPU-kat rendesen.
Pl. ITT.
Ezekből az Asus M5A97 R 2.0 az alja ami ok, a Gigabyte 990FX kiváló választás.
-
mtomi95
senior tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
M0ng00se:
Köszi!
Manualra tettem így 1.2500V az alap, de feljebb a maxot 1.5500V-t ír. Akkor nem merem auto-n hagyni. A turbót kikapcsoltam.jokeph:
Köszi neked is!
Azt hogy most ezen milyen bios van nem tudom. De a bios nekem rendesen “laggol”... Hihetetlen mi?
Már néztem egy alaplapot hozzá, ez jó lenne? Több a VRM rajta.
[link]Igazából elég sufni hűtés lett, de jobbat hírtelen nem tudtam... Költeni meg erre a lapra nem akarok semmit, ha meg lesz az új ezt meg is semmisítem...
Szóval fogtam egy régi alaplap chipset hűtőbordáját méretre vágtam (akkorák mint maga a VRM, és elég alacsonyak is), fogtam a közepét a bordának lepasztáztam a négy sarkát meg ciánoakrliátos pillanatragasztóval (elméletileg hőálló) bekentem ez szépen oda fogta. Kiszedtem az alaplap hátsó shildetjét és felragasztottam gumis ragasztóval az alaplap usb bemeneti tokjára egy ventit, aminek a végre kötöttem egy USB-t így hátulról kapja az áramot és fújja a bordákat, nem is hangos. Lehet jobban el lehet képzelni így:
De ez sem ér semmit. Ugyanúgy tűz forró, csak most a borda. Igazából hűtés nélkül is kipróbáltam, ment is szépen! Minden játék ment, megy FPS drop nélkül, csak a BeamNG nem. Ott egy idő után leesik 10-re. Olvastam és írtátok is, hogy ez az alaplap miatt van... Akkor tettem rá a bordát, de így is meg áll az a játék. Érdekes Fallout 4 meg a GTA V akár mennyit mehet akkor sem droppol... -
DraXoN
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
most megnézve az alaplap képét, eléggé nehéz ezt bordával "jól" hűteni, persze lehet van megfelelő méret, de akkor is csak több kicsi darabbal lehet, ami nem túl hatékony... EZ az a lap amire ráírták "Support 8-Core CPU" ... LoL .. megmutatod neki és összefossa magát
... hiába.. a 6mag is elég extrém neki sajnos... 3+1 fázis... ahh... -
jokeph
nagyúr
válasz
mtomi95
üzenetére
Kezdd azzal, hogy a turbo-t letiltod (ha ez lehetséges, nem ismerem a lapod BIOS-a mit tud.).
Utána amit M0ng00se fórumtárs irt.
Ha lesz kalács, hajts fel egy normális lapot, aprón még lehet találni, ahogy azt a másik topicban is javalltam, ha kérdésed merül fel lapkeresésénél, ide kérdezz be.

A bordák mivel kapcsolódnak a hűtendő felülethez ?
Borda nélkül direktbe nem próbáltad ?

-
mtomi95
senior tag
Beírom ide is, hátha kapok ráválaszt!
Copy-paste:
Van egy ASrocK 960GM-VGS3 FX alaplapom FX6300-al. A harom kis VRM nagyon forró. Eszkábáltam nekik bordákat és egy venti fújja rájuk a levegőt, de a bordák így is nagyon melegek... Eddig csak a Beamng nevű játéknál (ami nagyon proci igényes) de ott egy idő után leesik az FPS 10-re. Olvastam hogy ez pont a túl melegedés miatt van.
Valaki segít nekem beállítani a biost? CPU Voltage meg ilyeneket kb gyári értékekre? Hogy legyen is teljesítménye, de ne főjjön meg a lap és öljön meg mindent a gépbe?
A tápom az egy Hexa+ 400W-os ha ez számít!
—————Tudom hogy rossz lap... De valahogy következő hónapig ki kellene bírna!
Akkor majd veszek egy jobbat hozzá. -
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Játékvizzel, CM Nepton 140 XL.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
jokeph
üzenetére
Az kemény! Mivel volt hűtve a proci? Nálam a Brocken2 azért már küzdött a 4.3GHz-en is full terhelés alatt.

Bár igaz, hogy nem volt tökéletesen rárakva mert a gép szétszedése után vettem észre, hogy anno kihagytam kis távtartókat a hűtő alól és lehet nem szorult olyan erővel, mint kellett volna.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
CPU-Z, Aida, HWINFO64 szerint is 1,504Volt volt a terhelt Vcore, idle 1,46Volt, a BIOS-ban ennyi is volt beállitva.
Ebben a lapban nincs LLC sem pedig, ehhez képest nagyon jó a tápellátás szabályozás, és minimális a Vdrop - MSI 970A Gaming Pro Carbon.
Kár, hogy 8+2 fázisos a lap.....

-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Csak a teszt kedvéért kapcsoltam vissza.
Egyébként számomra pont nem jó, ha aktiv, az SC2 jobban megy HT nélkül.

Na, az már nem rossz, a single-core is tetszik.
Eszerint, ezen a téren is jelentős a fejlődés.

Köszi az infót a Linux-hoz
, bár az a HDD már régóta vacakol, szerintem lassan kuka, néha már BOOT közben is akad egyet a betöltés, amikor a S.M.A.R.T. -ot ellenőrzi. 
(#75349) Beretvás : Baba értékek.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
jokeph
üzenetére
Hehe, megéri az a HT...

Ubuntu telepítő (vagy kb. bármelyik disztró pendriveos telepítője) indít, gparted vagy kparted partíciószerkesztő progi megnyit, problémás partíción jobb gomb, ott pedig ellenőrzés, aztán alkalmaz. Az rendbe rakja a partíciót.
Amit tőled kért, az is ezt eredményezné, de az fsck.ext4 /partíció... paranccsal, feltételezve, hogy ext4-es fájlrendszert használsz. De a fenti megoldás egyszerűbb. Linuxos kérdésekben amúgy szívesen segítünk a kezdő Linuxos topicban.

szerk:
CB15R az 4GHz-en 157 / 1373. Majd megnézhetem a másik kettőt is. -
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
CPU-Z, Passmark 9, CB 15R... engem ezek érdekelnének.

Igen, az FX az olcsó munkagép szimboluma volt, meg marad is.

Na, visszacsiptem 100 MHZ-et, 4,5 GHZ-re, és bekapcsoltam a HT-t, had számoljon 8 szálon, ha már van neki, itt vannak az eredmények:
Sajna az Ubuntu-t nem tudtam elinditani, mert a HDD-m hibázik, és lesántult valami a betöltőjénél, irt valami FSCK, vagy nem tudom mit pontosan, hogy futassam manuálisan, de azt se tudom, mit hogyan kell.....

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
phoronix-test-suite.bat benchmark build-linux-kernel
phoronix-test-suite.bat benchmark compress-7zip
phoronix-test-suite.bat benchmark compress-gzip
phoronix-test-suite.bat benchmark compress-lzmaAzt hiszem lehet ezeket egyszerre is nyomni így:
phoronix-test-suite.bat benchmark build-linux-kernel compress-7zip compress-gzip compress-lzmaValamelyik tömörítős teszt egy kicsit hosszú, azt hiszem az lzma, ami eltart egy fél órát.

A tesztek listáját így lehet lekérni:
phoronix-test-suite.bat list-testsjokeph: na igen, itt jön ki, hogy az "olcsó" FX mit tudott, ha rendesen többszálú volt egy progi.
-
BlindMind
tag
Nézd meg BIOS-ban hogy a ramok ne auto-ra legyenek állítva hiszen a CL9-es Corsair-t veszi alapul a BIOS-od abba Kingston bele fog halni egyértelműen!
Ha van lehetőség manuálisan állítsd le 1600-ra az összeset és adj neki jóval lazább időzítést!Ha csak az Kingstont teszed bele mi történik? Ha úgy megy akkor tedd mellé a Corsairt hátha magához tér!
Sok sikert! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
Megy ez!

Ami igazán érdekel, az a build-linux-kernel teszt. Annak a végeredménye ryzenen 98,44 másodperc lett. Ködös emlékeimben mintha valami 130 körüli érték jött volna ki FX-en.
Aztán még vannak compress-7zip, compress-gzip, compress-lzma tesztjeim is. Ha ráértek, ezeket is lenyomhatjátok, és akkor már szép táblázatot tudnék betenni a cikkbe.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
jokeph
üzenetére
A vicc az, hogy Linux alatt semmi szívás nincs, kiadsz egy telepítési parancsot és kész, már megy is a PTS. Ott alapból megvan minden, amit a cygwin csinál Windózer alatt.

Ezzel a pts-el tolja a Phoronix.com-os srác egymaga a teszteket egymás után tök gyorsan, újabban már a PH! is szokott tőle átvenni cikkeket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
hát, én nem tudom mit nyomtam cygwin setupnál, de 6 GB letöltés után lelőttem....
Most azt csináltam, amit az előbb irtál, csinál valamit, azaz tölt lefelé, csak ez sokkal kevesebb.
Már tudom, miért nem foglalkoztam tovább a Linux-al.
Talán jutok valamire...

Na, majd otthon megkinálom vele az i3-at is.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
Megnéztem. Elindítod a mappában a phoronix-test-suite.bat fájlt. Elfogadod a licencet, aztán felrakja a cygwint, visualc++ -t. Ezek után bezáródik az ablak.
Ekkor nyitsz egy cmd-t, majd benavigálsz ide, és onnan futtatod a phoronix-test-suite.bat fájlt így:
phoronix-test-suite.bat benchmark x264
ezzel rögtön lehet indítani a tesztelést, csak még egy kupac valamit leszed a cygwin közben magától. Meg persze az x264-hez is a forrás anyagot leszedi a gép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
Nem tudom, nem értek a cygwinhez. Biztos, hogy abból kell? Itt a képen egyszerűen powershellből csinálja abban a mappában, ahová a pts fel lett telepítve:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
Ez jó. Ez alapján ha elkezded gépelni a dolgokat, lehet egyből le is fut aminek kell.
Ezt dobd be így oda:
phoronix-test-suite benchmark x264 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat
üzenetére
Valahol van egy .exe fájl hozzá gondolom. Ott kellene cmd-ben kiadnod ezt a parancsot:
exefájl.exe benchmark x264Valahogy így kell működnie. Linuxon kicsit egyszerűbb, ott csak nyitsz egy terminált, aztán már mehet is a teszt.
jokeph: akkor már te is csak kísértesz ebben a topicban, mint én.

-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Na basszus... már mindegy, pedig van egy telepitett Linux valamelyik fent a HDD-n.... akkor fut majd most már W10 alól....
Igaz nekem már nem az FX konfig fut, hanem egy X58-as Intel szerverplatform, XEON X5677 CPU-val.
Érdekességnek azért jó lesz, mert:
Az FX-et váltottam vele, és mert ugyanúgy 4,6 GHZ-re van húzva, de csak 4C/4T, mert HT OFF.
-
Zsocó
aktív tag
Akadt egy olyan problémám, hogy a CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT-em mellé bepattintottam egy Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz-es párt és boot hibával megáll a gép és csak lefele nyíllal tölt be a win, ilyenkor pedig mindig alap órajelre áll vissza a CPU.
Tudnátok nekem segíteni? A Kingston RAM-nál a Jedec órajelek sem stimmelnek... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek nem lenne kedve csinálni egy Phoronix Test Suite-os mérést a build-linux-kernel teszttel? Ezt a mérést megcsináltam az FX-el mielőtt eladtam, csak a végeredményt felejtettem el leírni...
A PTS Linuxos cucc ahol pikk-pakk megcsinál mindent magától, de elvileg van Windows alá is.Esetleg egy x264, zip, gzip, lzma teszt végeredményt is szívesen fogadnék. A készülő logoutos bejegyzésemhez kellenének ezek.
Csak kis referenciának, az x264 ilyen eredményeket hozott:
FX 8320@4.3GHz: 32,40
Ryzen 2600 gyári beállításokban: 59,10 - vagyis csaknem a dupláját tudta. Az x264-et azért szeretem ilyen tesztekre elővenni, mert nagyon számít neki a szálak száma. -
BlindMind
tag
Hát akkor tényleg nagyon jó áron vegyed, mert 1866-on C9 az elfogadható szerintem.
(2400-asaim vannak C10-esek!)
Beszéld le az eladóval adjon rá 3 nap próba garanciát, mond el neki hogy nem vagy biztos benne h viszi a lapod és ha nem ok vegye vissza! Ennyi idős cuccoknál szerintem ennyi tolerancia minden eladóban van, hiszen örül ha még el tudja adni valakinek! -
BlindMind
tag
Hát akkor puding próbája az evés, szerezz egy párat nézd meg, gondolom úgy is van rá próba gari , nem újonnan fogod úgy sem venni....
(Nekem HighEnd 990esem van és abban külön kiemeli a gyártó mi megy benne pontosan:
4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2400(O.C.)/2000(O.C.)/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory , Dual Channel Memory Architecture )De amúgy miért ragaszkodsz az ECC-hez, használsz bármilyen SW-t ami kihasználja amiért az jobb alá?
Mert az ECC-k többsége DDR3-ban alacsony Mhz-en ketyeg , gatya időzítésekkel..
-
Zsocó
aktív tag
GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1)-ben menne ECC kepes RAM?
Nem talaltam rola infot. -
-
macy
addikt
Úgy tűnik nem úszom meg az újrapasztázást, pedig nagyon nem akartam.Teljesen szét kell szednem a gépet, alaplapot is ki kell szedni, mert nincs szerelőablak a proci mögött. Melegszik a kocka, a hűtőborda meg tök hideg.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics
üzenetére

Igen, ismerős... nekem is volt ilyen "fake" a core temp-el, bánom hogy nem fotóztam le, a XEON X5677 12 GHZ-en járt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A négy sarkára került pillanatragasztó, középre meg csak paszta, igyekeztem nem összekeverni őket. Egy pici feten ezt szerintem nem tudnám megcsinálni, így nem is állnék neki bordát tenni olyan nyákra, ahol nincs legalább egy pár furat, amin át lehet rögzíteni valamit. Egyes alaplapokon elő szokott fordulni, hogy bár a bordát nem tették fel, mégis el voltak rendezve az alkatrészek és a két oldalán volt egy-egy furat.
Bár sokkal érdesekesbb volt mikor menetközben átkapcsoltam egy kódegányt a hátulján amcsi 110-re.. Pont akkorát szólt mint egy AK és az rendesen égett is. 

Ha kibírja lapcseréig akkor nem foglalkoznék vele, de ezt gondolom az isten sem tudná megmondani.
Ha oda érek, hogy megint lesz “felesleges” pénzem, megkereshetlek alaplap választással? KB kövi fizetésig csak mem öl meg a mostani lap semmit ugye? Vagyis nagyon remélem, mert mire közben meglesz az új konfigra is a pénz ezt a régit még jó lenne eladni... Akkor már az általad ajánlott lappal persze...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)