- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fee029
csendes újonc
ALAPLAP: ASUS M5A88-M
MEMÓRIA: KINGSTON HYPERX FURY 1600 MHZ 12 GB(3X4GB)
TÁP: FSP HEXA 500 WATT 80+Cpu hűtőt is kinéztem: XILENCE A-402
Meg házat is:ZALMAN Z1 -
fee029
csendes újonc
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Szeretnék processzort venni, és erről kérném a véleményeket. Van egy fx-s rendszerem, csak netezésre+játékra+torrentre használom. Egy FX-4100-am van most, ezt szeretném lecserélni, mert már gyengének érzem.Húzni nem akarom . Egy FX-6300 és egy FX-8300 között vacilálok. Tudom hogy az Intel jobb, de viszont drága is, meg főleg nem akarok platformot váltani.
-
Beretvás
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
-vitya- #74894 üzenetére
Senki nem mondta, hogy lehetetlen.
Csak, hogy nem feltétlen érdemes.
A 4,1 GHZ szép eredmény abban a lapban.
Vajon LinX-re mennyit dob ? Tudom, nem életszerű, csak a kiváncsiság...
Volt Asrock 970 PRO 3 R 2.0-ás lapban nekem FX8320e (95W TDP), de 4 GHZ-en már bizonytalankodott, meg forrt a VRM...
-
-vitya-
őstag
válasz
Csabi1984 #74891 üzenetére
Ne hallgass rájuk
Itt alaptézisnek tekinti mindenki, hogy az FX csak húzva jó... Szóval nekem a tiedhez képest gyengébb Asrock 980DE3/U3S3 lapom van, ÉS 8350FX gurul benne. Fix 4100 MHz-re állítva, tuning persze nincs, hisz nem bírná.
Ha nem tartod be eme fórum alaptézisét, és renitens felhasználóként NEM húzod szirrészarrá az FX-et, akkor igenis jól fog muzsikálni.btw, nem tekerek légáramlatot a VRM-ekre, a ház zárt.
Képek:Mindenki abból főz, amije van. Én is örülnék egy Sabertooth-nak, de se pénzt nem áldoznék már rá,. se beszerezni nem egyszerű.
Szóval igenis menne.
(ja, és én tuti a 8350-est tolnám bele, mert a lúd kövéren jó! ;-) )
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Asock 970Extreme 3 alaplapom van egy AMD 960T processzorral és fejleszteni szeretném egy FX6300-as processzorral.
Az alaplapom támogatja de ha valakinek van / volt ilyen alaplapja szívesen olvasok véleményeket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
slakehun #74885 üzenetére
Üdv !
Legjobb lenne, hibaszűrés gyanánt, ha nem az FX CPU-val telepitenéd, hanem mondjuk egy ATHLON II X2, X3 vagy Phenom II X2,X3, X4-es CPU-val, ez az alaplap igazából ezekhez a CPU-khoz készült.
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy el tudja látni alapon normálisan az alaplapod VRM (tápellátó modul a CPU foglalat és a hátsó csatlakozó panel sor között) része az FX6300-ás CPU-t.
Az 1*8 GB-os rammal mennie kellene.
-
FoLey-v
addikt
válasz
slakehun #74885 üzenetére
Szia!
VGA: - Egyáltalán van benne videokártya? Mert FX az nem APU...
Az alaplap harmatgyenge(ahogy többiek is mondják nem értem minek írkák rá,hogy FX support,de Phenom alá tökéletes),a tápegység szintén silány minőségű. A processzor gyári hűtőt mindenképpen cseréld le.
Majdnem egy instabil az összeállítás. Bár ez az én véleményem,majd a többiek is megmondják. Nekem csak az alkatrész összeállítás szúrta ki a szemem. -
slakehun
csendes tag
Üdv!
Nemrég vásároltam egy alaplapot és egy processzort, de miután ezt a két hardvert beszereltem és megpróbáltam újratelepíteni a windowst, sehogy se akar feltelepülni. Frissítettem a BIOS-t, aztán már valahogy eljutott odáig, hogy beinduljon a Windows, de rövid idő után az is kékhalált kapott egyből. Próbáltam a drivereket frissíteni, de akkor se volt jó. A BIOS-t visszaraktam régebbire, de ezután már telepíteni se engedte. Próbáltam mind a két windowssal (7&10), de egyiket se engedte.
Különböző kékhalál üzeneteket dob ki, (pl: memory_management), de ebből nem tudtam kiszűrni, mert nem csak ezzel volt baja, másfélét is kidobott.
Amire gyanakodni tudok az az,hogy:1.) A processzoromról sokat olvastam, hogy nem működik megfelelően a gyári hűtővel, mindenki szinte a kukába dobja, és mikor próbáltam feltenni a windowst, pár perc használat után kinyomtam a gépet, lekaptam a hűtőt és megnéztem a processzort, é forró volt nagyon, lehet ez is az oka. (pasztáztam is.)
2.) A RAM-om rajta van az alaplap támogatási listáján, de csak a 4GB-os, és dual channeles dolgot tűnteti fel. De nekem 1x8 Gb van betéve, nem tudom, hogyha 2x4 lenne, vagy 1x8 Gb és olyan amit támogat, jobban tudná-e kezelni és nem dobna kékhalált.
3.) A tápom elég gyenge és valamelyik fórumon azt olvastam, hogy az ilyen pár ezres olcsó, tápnak nem nevezhető akármik tönkretehetik az egész alaplapot és mindent ami rajta van, szóval lehet ezzel van a baj.
4.) Talán még arra tudok gondolni, hogy az alaplap és a cpu nem dolgozik együtt jól, de szerintem ez nem valódi ok, mert a támogatási listán is rajta van és kompatibilis egymással a kettő.
Ezekre tudok gondolni, ha tudnátok segíteni, akkor azt nagyon megköszönném.
Ui.: két gyengébb hardverrel működik ez a konfiguráció, de azt én megértem, hogy a másik kettőnek valahogy nem elég. (amd a4-4000 apu, asrock fm2a68m-hd+)CPU: AMD FX-6300 Hexa-Core 3.5GHz AM3+
Alaplap: ASUS M5A78L-M LX3
RAM: KINGMAX 8 Gb 1666 Mhz
PSU: nBase N-Power N450 V1.3 450W
VGA: -
HDD: Hitachi 320 Gb -
jokeph
nagyúr
válasz
wwenigma #74878 üzenetére
Pontosan. Normálisan megirt, többszálúsitott és optimalizált alkalmazásban, játékban az FX korrekt teljesitményt nyújt a mai napig is. Ez az egyetlen oka, amiért még nekem is megvan, 4,5 GHZ-en fürge a gép, még egy régebbi 500 GB-os Toshiba HDD-vel is.
Nem tudom mennyire volt megbizható az a tesztsorozat, amit láttam, modern, dx11-es, dx12-es 4 magot használó játékokban hozta ugyanazt az FPS-t mint a RyZen 1700, csak amig a RyZen terhelése max 50%-os volt, addig az FX8350 65-80 % között terhelődött, az összes mag átlagában értve, azaz bőven használható, FHD feletti felbontásnál úgymond "kihajcsa" a GTX 1080ti-t is.
Meggyőzödésem, hogy ha testre szabnának egy progit az FX CPU-k belső felépitéséhez, nagyon durván tudna menni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
FoLey-v #74875 üzenetére
Köszi, lehuztam a kumulativ update-et, nekem nem donta fel. Elozo KB4074588-at is manualisan dobtam fel, ez az ami az USB eszközöket öli viszont januari update-re (megall az FX-es rendszer) gyógyír, nalam azota nem volt fagyás.
jokeph: jo kerdes, hol nincs intel bias...en azt latom, amivel jatszom nem hajtja 100on a procit (50-60%) mert normalis tobbszalas kezelese van, igy felesleges cserelni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
wwenigma #74874 üzenetére
Tudom, hogy állandóan variálják a számitási metódusokat.
De nem is ez a lényeg, hanem az arányok, régebbi CPU-Z nél is látványos volt a difi.
Viszont, ami nem hazudik: SC2 multiplayer.
Vagy bármilyen olyan alkalmazás, ami az erős egymagos cpu teljesitményre épit.
Az az igazság, hogy ebben a húzott X3330-as XEON-om is lekörözi az FX8320e-met, nem beszélve a G4560 Pentiumról, sőt továbbmegyek, a core i3 7350k-val még jobban kidomborodik a differencia játék alatt (SC2 multiplayer), ezek mind saját cuccok és tapasztalatok.
Ám milyen mérőprogit javasolnál a CPU-Z helyett ?
Az AIDA CPU Queen tesztje is eléggé árulkodó...
-
FoLey-v
addikt
válasz
Slavia #74870 üzenetére
A magas memória árak még csak a jéghegy csúcsa,ott vannak még a vga árak is
Igen sajnos én sem tudom lecserélni az öreg HD 7870-et,mert iszonyatos magasak az áruk. Elsőnek néztem GTX 970-et akkoriban jó árban volt most már megelégednék AMD 280,380 Geforce GTX 960 vagy GTX 780-al is akár beszámításban is. De így egyelőre felesleges lecserélnem ilyen magas árak miatt. Egyelőre csak tápegységet cseréltem le beszámítással és kész kifújt,lehet még kap egy 2-3TB HDD-t és elleszek vele egy darabig. Nekem amúgy is a célom FullHD volt.
Apropó nekem most windows update nekem ilyet kínált fel. Egyelőre nincs vele problémám. [link]
-
Slavia
aktív tag
válasz
wwenigma #74869 üzenetére
A magas memória árak még csak a jéghegy csúcsa,ott vannak még a vga árak is. Persze alternatív megoldások vannak.
Természetesen ha valakinek van lehetősége jelenleg is lehet új generációs amd configot összerakni.(Igaz igen csak nagyobb ráfordításal) Hamarosan biztos lesz olyan hozzászólás aki(akik) megmondják hogy már pedig ők raktak össze,mert megtehették, és hagyja a fenébe a csak cpu cserét.
Szerintem neki egy cpu+ ram bővítés esetleg ssd mint neked pontosan megfelelő ezen ínséges időkben. fullhádéra elég még egy öreg efiksz is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
DraXoN #74861 üzenetére
Azért van némi difi a full csere és a procicsere között...én gondolkodtam hogy akkor Ryzen, de ilyen DDR4 memóriaárak mellett inkabb lecseréltem a 4x2GB DDR3-at 2x8GB-ra meg kapott egy 512-es SSD-t a játékoknak a rendszer. 60ból megállt és még visszajon cash a 4x2GB modulokbol is. Ez kb. 50e kiadas, abbol a 16G DDR4et vehettem volna meg. 1080p-ben jatszom, FX-8320@4G proci meg GTX1060 3GB VGA 50-60% max terhelésen megy...
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Slavia #74864 üzenetére
Annál az APU-nál természetesen erősebb, alapon is. Jó lappal (egyre ritkább) megrántva egy baráti 4,2-4,6 GHZ-re meg bőven erősebb.
Nekem hasonló lapom van, az is 6+2-es, MSI 970A Gaming Pro Carbon, ez kb. csak a mystic light-al több a simánál.
8320e 4,5 GHz-et megy benne, ha IBT stabilra akarom, akkor max 4,4 GHZ az összes magon.
Persze, azért az APU stock hűtője aligha lesz kielégitő az FX-hez, ezt is bele kell kalkulálni.
Az se baj, ha a tápegység nem egy gyenge darab (tuningnál meg főleg).
-
Slavia
aktív tag
válasz
GeRbo_92 #74860 üzenetére
Túlságosan nagy befektetés már nem éri meg,ha találsz deszkát 15-17 között (970-990 chipset)8+2 vrm mellett akkor még elfogadható lehet.jelenlegi processzorodnál "erősebb" lehet,de sajnos már nem mai darabok.Ha van rá lehetőséged akkor nézegesd a ryzen szériát. FHD-ra egyébbként elég egy öreg efiksz is.
-
Slavia
aktív tag
A Microsoft a héten adta ki a Windows 10 legújabb kumulatív frissítését a Fall Creators Update-et (v. 1709) futtató rendszerekhez. A szoftver célja elvileg az volt, hogy orvosoljon egy USB hibát, de mint kiderült, több problémát okozott, mint amennyit megoldott.
A jelentések telepítési hibáról számolnak be: sokan olyan hibaüzenetet kapnak a rendszertől, mely szerint nem sikerült a frissítést végrehajtani. Ezután a rendszer újra felkínálja a frissítést, aminek a vége újabb hiba, és aztán az egész kezdődik elölről.
Egyesek szerint a probléma a Windows 10 legfrissebb változatát futtató AMD processzorokhoz kapcsolódik, de ezt a Microsoft egyelőre nem erősítette meg.
-
DraXoN
addikt
válasz
GeRbo_92 #74860 üzenetére
Hacsak nem rendkívül jó áron van nem éri meg FXre váltani. Kicsit adjunk hozzá és inkább akkor egy modern intel vagy ryzen platformot építsünk ... esetleg egy használt 2000+ felett szériás intelt.. (jó áron vannak utóbbiból brand gépek)
MSI 970 Gaming lap 6+2 fázis... egy mérséklet tuningra elég lehet az FX alá.. sajnos az új ténylegesen jó lapok már elfogytak a boltokból, de használtan is "kapósak" és hamar elkelnek.ugyan erősebb az FX az említett konfignál, de jelentősebb anyagi befektetést ÉN nem tennék a platformba...
-
GeRbo_92
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy A10 5700-t hajtok, lehetőségem lenne egy FX 8350-re váltani.
Nagy részt játékra van használva Full HD-ben, a kérdés, hogy megéri váltanom illetve egy MSI 970 Gaming jó lenne alá ? -
-
Slavia
aktív tag
Üdv! A legfontosabb hogy a feszültségszabályzó áramkörnél ne spóroljon a gyártó.(tehát legalább 8+2 ) Az hogy az említett alaplapok között lényegi eltérés micsoda azt majd megmondják a használók.
Hatalmas eltérés nem gondolom hogy van. Fx kocka használátánál a vrm a legfontosabb még komoly overclok mellőzése mellett is.
#74855) Beretvás : Csak tegye amire tervezték aztán end of story.
-
Od!3
tag
válasz
ViZion #74854 üzenetére
Vizion gépéről jut eszembe. Elég rég óta érdekel az a kérdés, hogy az M5A99X EVO R2.0 és az ASUS M5A99FX PRO R2.0 lapok között mi a lényegi különbség? Kerestem már rá, de nem találtam semmi fontosat. Mégis valamiért sokfelé az írkálják, hogy a 99X Pro jobb lap Fx-ek alá. Ti tudjátok miért?
-
R.Woodoo
tag
válasz
ViZion #74854 üzenetére
Most teszek egy próbát a sötét oldalon!
General_XTX kolléga 4790K-ját vettem át. Rá kellett jönnöm, hogy nekem az egyszálas tempo fontosabb az általam használt meló alkalmazások alatt. Szépsége az egésznek, hogy egy PII celeron óta az AMD-t termékeit használom. Amúgy pont neked szerettem volna felajánlani a cpu-t, mert van egy király épített vized és kifogtál egy elég éhes kockát ezelőtt. De időközben látom, hogy már lecserélted!
-
R.Woodoo
tag
Sziasztok! Sok év után elhagyom a hajót és más vizekre evezek, köszönök minden kedves fórumtársnak minden jó tippet és tanácsot!
-nem hirdetési felület-
[ Módosította: Speed® ]
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Mióta leszedtem az említett frissítéseket nem fagyott le egyszer sem a gép
Szóval csak beigazolódott hogy azok kavartak be valamit nagyon
Üdv
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
belaazallat #74841 üzenetére
Kaspersky van nekem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#54630400 #74847 üzenetére
Nekem HDD-ről fut mind a 3. konfig, a 10 éves retro S775-ös, az FX és a legújabb S1151-es is, volt SSD, de nem tűnt fel, hogy a rendszerbetöltést leszámitva számitott volna lényegesen.
Ám, az XP is elég rögös volt ám az elején...
De a leg gyehennább szerintem a Vista volt.
Az NT 4.0-át és a W2000-et, 2003-at szerettem.
-
ViZion
félisten
válasz
#54630400 #74829 üzenetére
Sorolhatnám a win 10 hibáit, meg h mennyire nem user friendly pl OS X vagy egy Linux Mint után... de úgyis hiába. Azért csak próbáld meg kedvenc mappádat lerakni a tálcára, h egy klikkre nyíljon, Esetleg próbálj eltávolítani gyárilag integrált bloatware-t. Stb... stb... Szal. win-t a játékok miatt tartjuk.
-
erer1000
őstag
válasz
#54630400 #74842 üzenetére
én csak arra használtam hogy átkapcsoljam power saving módra ha csak yt megy , hogy legyen valami zene, és ennyi.
nem tuningra használtam
csak nem mindegy hogy random zene miatt 80 vagy 120W-ot eszik a teljes gép.
napi 4 óra alatt évi kb 3k ft. nem nagy tétel, de ha csak 1 gombnyomás kellett hozzá, akkor miért ne. értedsry 2-eset akartam írni , nem 3at az asushoz
-
belaazallat
addikt
válasz
#54630400 #74840 üzenetére
Tuning nélkül is előjön.
Táp csere is volt. Mellesleg mind alap, mind emelt órajelen összes teszt hibátlan.
Szoftver max nod 32, mert mint korábban írtam, szűz win10 minden eszközillesztő nélkül problémamentes, a frissítés telepítéséig. Viszont én a Defendert nem tartom vírusirtónak. Kipróbálom Kaspersky-t.
-
-
erer1000
őstag
válasz
#54630400 #74833 üzenetére
"majdnem ugyanazok"
a majdnem magába foglalja hogy valami más...
teljesen világosan leírta hogy szűz rendszeren tökéletes, az update szarta el.
valamit tényleg elszart az az update, mert azóta az asus AI Suite 3 el sem indul, teljesen defektes lett minden asus+amd tulajnak ahogy eddig olvastam
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz
#54630400 #74827 üzenetére
Figy! Elősször legyél szíves tájékozódj, olvass vissza, ki mit írt le az adott témában, utána vedd figyelembe, hogy országos cégnél hardver hibákkal foglalkozok.
Arra mit lépsz, hogy január óta leszedtem a korábban említett frissítést, ami másnál is random fagyásokat okoz, azóta nincs ilyen problémám. Ha feltelepítem 1 napon belül fagy a rendszer legalább egyszer.
Volt másik vinyón szűz Win 10 amig a kérdésess frissítés nem települ semmi baja... De biztos hogy hardver vagy user error okozza....
Szerk:
"Felmennek a fórumokra az emberek,és írják a sületlenségeket"
Ugye nem magadra gondoltál...
-
joker1220
őstag
válasz
DraXoN #74824 üzenetére
A kabaré szerves része hogy először is kiadott az MS egy javítást reagálva az Intel bénázására, majd kiadtak egy újabb javítást ami miután kiderült hogy az előző javítás egy része ront a helyzeten letiltotta az előző javítás egy részét, viszont azt írták ha ez a javító javítás (azaz a második) nincs felrakva, akkor nem is kapsz több patchet.
Ezért kellett nekem ezt a csomagot 2 hete kiküldeni kb 800 gépre és remélni hogy nem vágja haza semelyiket
És külön ellenőrizni kellett a telepitett virusirtó verziószámát az összes gépen a kiküldések előtt mert azt írták hogy ha nem kompatibilis a virusirtó a frissitéssel, akkor jó esetben csak nem megy fel, rossz esetben használhatatlanná válik az oprendszer és a kedves user elbúcsúzhat az adataitól, már aki a gépén tárolja...
Amég a javítás javításának a javítása meg nem érkezik
Most nem tudom hogy sírjak vagy nevessek
Ahogy mondod, a fagyásos témára egyenlőre nem csipkedték magukat javítást csinálni.
Elvileg a KB4056892 többek között a hazavágott régi Athlon procis gépek javítására (is) adták ki. Kíváncsi leszek hogy egyáltalán fognak -e tenni bármit is az ügyben
-
DraXoN
addikt
Most utánanéztem a neten, eléggé sokan panaszkodnak az FX procik és KB4056892 frissítések közötti gondokról.. mind-mind random fagyásról számol be.. MS egyenlőre számomra nem tűnik úgy, hogy reagálna a dologra..
nekem szerencsére nem jött még meg a KB4056892 sem a KB4058258 update az FX-es gépemre...
van egy inteles gépem, az megkapta az előbbit (ivybridge) ... és .. úgy ahogy van bele is halt az egész gép, és csak egy reinstall tudta használhatóvá tenni.... másodjára felment a frissítés rá "hiba nélkül"..
érdekesség, hogy mindkét gépen Total360 security van.. úgy néz ki az a "vírusírtó" figyeli és nem engedi AMDre telepíteni az adott gépre "felesleges" csomagot... mondjuk eleve a windows update-t a háttérbe szorítja (talán ki is kapcsolja?) és ő maga telepíti a windows updateket...
Úgy másfél éve használom ezt a securiti csomagot, eddig tetszik..de nagyon sok gond van ezekkel az intel bug javító updatekkel (és igen, belerúgtam most a kékekbe, kiemelve a nevüket)...
-
joker1220
őstag
válasz
belaazallat #74822 üzenetére
-
joker1220
őstag
válasz
wwenigma #74820 üzenetére
Azért gyanakszom a legjobban a frissítésre mert a Január 5. -én kiadott patchig semmi baja nem volt a gépemnek.
Azóta csak egyre rosszabb a helyzet, először csak 2-3 fagyás volt, aztán már hetente egy legalább, most ott tartok hogy minden nap vagy másnap fagy. És totál random, valamikor böngészés közben, valamikor játékban, valamikor attól is szétfagy hogy RDP zek a másik gépemre.
Egyébként azért nem gyanakszom a memóriára, mert eddig ahányszor memória gondom volt, bármilyen gép esetében ott kékhalálozás volt meg újraindulgatás.
Proci probléma esetén tapasztalataim szerint jellemzőbb ez a fajta szétfagyás.
Vagy a procim döglődik, amit meg azért kétlek mert 3 órát futott a Prime95 Blend teszt hibátlanul ami ugye nem csak a procit hajtja meg 100% hanem a ramot is 90%, vagy ez a nyomorult frissítés vágta haza a gépem.
Ettől függetlenül nyomok egy 4 órás memtest86 -ot is.
U.I:
Havernak ugyanilyen deszkája és ugyanilyen procija van mint nekem és neki is ugyanígy random fagyogat szintén az ominózus patch óta. Ezért is nagyon gyanús nekem ez a dolog. Ennyire nem lehetnek véletlenek, nem!?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
joker1220 #74818 üzenetére
Én addig próbáltam levakarni amig többet nem indult a gép, persze nem volt win telepito pendrive-om igy egy regi linux live isobol telepitettem egyet mobilrackban levo winyora, onnan adatmentes és onnan kellett csinalnom...csesszék meg. Amugy azota is megvan a random állóra fagyás, de ritkabban.
ViZion: azert az furcsa hogy sok embernek a csodalatos frissites utan "hal meg" a memója.
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #74596 üzenetére
Sziasztok!
Mivel állandósultak a teljesen random lefagyások, lepucoltam az összes frissítést amit lehetett december végéig visszamenőleg. A KB4056892 nevű patchet nem lehet levakarni, az uninstall után azt mondja hogy néhány összetevőt nem sikerült eltávolítani, újraindítás után a végtelenségig írja hogy a windows karbantartása - ne kapcsolja ki a gépet, természetesen restart után bejelentkezik és mintha mi sem történt volna ott van a listában a frissítés hogy telepítve. Ha parancssorból próbálom törölni, akkor pedig azt irja ki hogy az összetevő tároló sérült, és leáll az uninstall.
Amég január elején nem jött ki a frissítés az Intel procikat érintő Spectre és Meltdown miatt, addig semmi baja nem volt a gépemnek. Most ott tart a helyzet hogy teljesen random módon már minden nap lefagy, hol böngészés közben, hol játék közben. Windows hibanaplóban semmi nincs mert nem is kékhalálozik hanem egyszerűen kimerevedik a kép és kész.
Gyakorlatilag végig lett tesztelve minden alkatrész a gépben és az eredmények alapján semminek semmi baja.
Vicc az egész, a büdös életbe nem veszek semmilyen Intel terméket az hótbiztos. Egyenesen röhejes hogy a saját bénázásuk miatt még az AMD procis gépeket is hazavágják a miattuk kiadott elcseszett Windows javításokkal.
-
AtiGef
senior tag
válasz
belaazallat #74815 üzenetére
Az az igazság, hogy a rendszerem már megélt sok processzort és alaplapot (win10).
X4 860K FM2
FX 6350 Asrock lap
FX8350 Gigabyte lap
Lehetséges hétvégén egy rendszer újra rakás. -
AtiGef
senior tag
válasz
belaazallat #74813 üzenetére
Próbálkoztam a +0,1-el is sajnos 21 perc után a prime elhasalt.... tovább vizsgálódom
.
-
belaazallat
addikt
válasz
M0ng00se #74811 üzenetére
Nálam NB 2200MHz HT 2600MHz és rendben megy.
(#74810) AtiGef
Advanced Voltage Settings-be CMPu core normal és a dinamic vcore-t kell +0,055V-ot.
Advanced CPU core features-be: C1E support enable,
Nálam 4500MHz-hoz + 0,1000V szükséges médium LLC mellett, mert terhelésre így is leesik 1,428 V-ra ugyanilyen lapban.
-
-
AtiGef
senior tag
-
Slavia
aktív tag
válasz
AtiGef #74808 üzenetére
Elsőnek írd le a mi a pontos észrevételed instabilitáskor. (fagyás,újraindulás egyébb).Aztán mondjuk teszel fel bios beállításról képeket. Aztán vársz türelmesen. Lehet memória is.De van itt sok témában jártas kollega majd gyünnek oszt mondják a frankót. De előtte bios beállításokról képek lehetőleg minnél többet.(system menü)
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok
A minap gondolkodtam el, hogy vajon a kockám (FX8350) miért nem képes stabilan 4.5Ghz-es órajelre !?
Jelenleg 4.3 Ghz 1,38V-on.
Az alaplapom szerintem lehetővé tenne egy kicsit erősebb tuningot (Gigabyte 970A-UD3P).
A proci hűtőm egy Cooler master EVO 612 (szerintem ez is elegendő).
Prime 95-ben ha fejemen álok 1.45-1.46V sem jön össze a stabil 4.5Ghz, az előző FX6350-es procim se volt hajlandó komoly eredményre.....
A tápegységem egy Xilence 600W (gyanítom, hogy a táp áll a problémák hátterében).
Ennyire peches nem lehetekAmúgy a videókártyám egy GTX 1050TI. 1db SSD, 1db 1TB HDD.
Előre is köszönöm a tanácsot!
-
FoLey-v
addikt
Köszönöm a tanácsokat!
Slavia Igen gpt formázott a rendszerem,de Gigabye-nál is így csináltam érdekes ott nem volt probléma vele.
-
Slavia
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest