Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-vitya-
őstag
mivel az M5A alaplapi topicban senki sem reagált, teljesen halott, felteszem itt is a kérdést, hátha valaki tud válaszolni:
"sziasztok, be lehet valahol állítani azt, hogy billentyűzeten gombnyomásra beinduljon a PC? Korábbi alaplapomon (asrock) elég triviális volt, könnyen megtaláltam a funkciót, de az asus m5a99x evon-n sehol sem lelem..."és elnézést z FX-hez képest off témáért...
-
DraXoN
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
nekem hyper 212 plus hűtőm van (evo előtti széria, egy kb. 2-3 fokkal gyengébb az enyém), az 4.5Ghz (1.425V gyári feszültség)-ig bírja a hatmagos FX6200at.. Ott még "csak" prime vagy hasonló szintetikus terheléssel tudom 70C alatt tartani (épp hogy.. tavaly nyáron azért belenyalt akkor már a 70+ tartományba).. ezen érték felett hamar "elmelegszik" a hűtő.
-
Habugi
veterán
A majdani esetleges kockádtól is függ elég lesz-e a 212-es de 4.6-4.7 környékére általánosságban elég határeset hűtő az.
Lagg? Próbáld meg másik browserrel megnézni, ha még úgyis látod akkor érzékeny az ilyesmire a szemed, egyébként annyi lehet az oka hogy 24FPS-t rögzítő külső eszközzel vettem fel (hogy a reális terhelések látszódjanak, a softveres belerondított volna) majd konvertáltam/tömörítettem, YT-ra feltöltve pedig még az erőszak scripjük is lefutott rajta, 24 --> 30FPS, stb.

Nincs freesyncem, várhatóan nem is lesz, nem kevesebb mint 16évnyi konstans Radeonozás után idén NV-t fogok venni mert az utolsó zöldshégem egy 4200Ti volt..

-
-
Giii
senior tag
válasz
Habugi
üzenetére
Sziasztok! Köszönöm a gyors választ mind hármotoknak.Valójában GTA 5 és egy kis Rise of Tomb Raider-hez kellene erő.Az is megfordult a fejemben ,hogy elkezdek építeni Ryzenre szépen lassan ahogy a pénztárcám engedi.Meg ha vennék egy Fx-et is olyan 20 körül akkor is ott van az,hogy csak 8 Gb memóriám van és lehet jól jönne egy 8Gb még.Megnéztem a GTA 5 videódat.Ott látszik,hogy jobban megy neked magasabb felbontáson.Nálam pont ez a probléma .Very High-on is elmegy de sok a mikrolagg és van ,hogy minimális de egy idő után zavaró.Gondolkodnom kell ezen a proci váltáson.A mostani hűtő amúgy egy Hyper 212 ami szépen lehűti a mostani procit húzva 1,450Vcore-on.Ez talán elég lenne egy fx-hez de nem vagyok ebben biztos.És ha hűtő is kell mellé akkor már tényleg nem éri meg a beruházás.Régebben én is az UD 3-ra pályáztam
de ezt az UD7-es lapot megkaptam 15-ért (hülyének is megéri
) Gta 5-ös vididnél olyan mintha laggolna
70Fps-nél is.Van freesynced? Ha van mik a tapasztalataid? Ugye ebbő la szempotból is megvagyok lőve ,mert a 280x nem támogatja. -
jokeph
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
+1, szerintem is.
Nekem MSI 970A Gaming Pro Carbonban az FX8320e megy 4,4-en. (4,6-on is, de akkor már az IBT hibázik).

-
belaazallat
addikt
válasz
---Lasali---
üzenetére
Üdv!
Szerintem nincs probléma a 970-es lapokkal, ha megvan bennük a megfelelő tápellátás.
8+2 fázisú lapban, ha a proci is bírja 4.5GHz környéke elérhető. Érdemes lesz plusz ventit rakni majd feszszabályzók bordájára.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Gigabyte GA-970A-UD3 alaplappal jól működne egy fx 8350? Az alaplap leírásában ez a proci a max. Olvastam olyat a hozzászólások közt régebben, hogy 970 es chipsettel szarakodik, de nem igazán jutottak dűlőre, hogy csak azokkal az alaplapokkal amiket a srác próbált, vagy az összessel.

Corsair Vengeance 1866 os ramokkal. 2 darab
Tuningot bírná? Tudtok esetleg hozzá valami kezdő útmutatót adni? Mennyi feszültséget lehet neki ad core ba, mennyit a HT -nak, érdemes-e HT -t húzni?
Jelenleg egy Phenom 965 van benne.
Ezekkel a beállításokkal:
CPU órajel 4016.9 MHz 1.425 V
CPU FSB 206.0 MHz (eredeti: 200 MHz, túlhajtás: 2%)
Északi híd órajele 2883.8 MHz Azt hiszem 1.375 volt.
A memória 1648Mhz et megy.
Többet nem tudtam belőle kihozni, pár mhz változtatás és fagy. De így stabil nem tudom hány éve.. sok.
Vízzel hűtöm, de egyedi passzív megoldással. Proci lappingolva van meg thermal grizli, nyáron ha meleg van a szobában 62-64 fokig el tud menni.
*Köszi.
* Nem hirdetési felület!
[ Módosította: Speed® ]
-
Habugi
veterán
Nálam közel három évig volt 280X egy OC 8320as mellett, szerintem elég jó párost alkottak, hitványabb optimalizációval rendelkező játékokban is szépen hajtotta a VGA-t de ehhez kell az OC, ahogyan írod is legalább/minimum 4.5Ghz..

Látom UD7-esed van, nálam UD3 volt "csak" de egy remek lap volt, a csillagot is lehozta az égről, nagyon szerettem.
Amiket hirtelen össze tudtam szedni a saját tesztjeimből és támpontokat nyújthatnak:
Farcry 4 (ez a sorozat ugye hírhedt arról hogy egy szálat terhel igazán)
GTA V
Crysis 3 (a CPU gyilkos WTTJ..
)Egy Ryzen persze jóval többet hozna csak ugye lényegesen nagyobb beruházás is, ahogyan belaazallat is írja érdemes megvárni az új szériát, elvileg hetek kérdése.
-
-
belaazallat
addikt
Hali!
Játéka válogatja. Milyen játékról lenne szó?
Így, hogy csak procit kellene cserélni talán megéri, de mindenképp kis ráfordítással érdemes.
Mondjuk egy Ryzen mindenképp jelentős előre lépés lenne, de most érdemes lenne kivárni a második széria érkezését. Viszont ez egy jelentős beruházás lenne.
-
Giii
senior tag
Sziasztok!1055t 3,75 Ghz-es procit érdemes lenne egy fx-re cserélnu úgy,hogy annak meglenne rángatva a bajsza kb 4,5-4,6 Ghz-re.280x-hez kevés az x6.Játékokban hozna valamit?Megéri egyáltalán vagy gondolkodjak inkább Ryzenen?Fsp raider 550-es táp hajtaná.
-
DraXoN
addikt
válasz
vyce21
üzenetére
Magam részéről nem piszkáltam az LCC-t, hagytam normálon.. így is a hűtőm miatt ütköztem falba.
De az enyém gyári feszültsége is FX6200nak, 1.425V ... eléggé magas.. gondolom ezért megy jól -0.1Von 4.3Ghz-el. (és azt néztem ilyenkor a -0.1V nem csak a normál órajelre vonatkozik, hanem az összes sebességértékhez, így mindenhonnan lejön ez a feszültség érték). -
vyce21
tag
DraXoN
Köszönöm a választ. Igazából erre voltam kíváncsi, kinek milyen beállítással megy ez a lap+proci, mit lehet elérni vele.
Meg, hogy reagál az LLC-re, mert igazából pontos leírást nem találtam mire is lenne való ez az LLC.
Vagy is nagyjából meg van, de hát nálam közel sem úgy reagál.br120
Köszönöm a választ, és a képeket is!
Nálam is ugyan ezek a beállítások.
Jelenleg nálam is 4Ghz-en megy -0,100V-al mert sajnos alapbeállítások mellett elég nagy a feszültség...
Meg próbáltam a 4,5Ghz-et -0,025V alatt nem indul a gép, így is csak High LLC-vel.
Autó LLC-vel IBT 3.körnél elhasal....
Úgy tűnik nem a legjobb lap tunigra.Egyébként ha valakit érdekel mennyi a Vcore bizonyos LLC beállítások mellett itt lesznek.
4Ghz -0,100V Beállításokkal. (Nálam ezek az eredmények lettek)
Prime95 10 percet futott (ha gond van 1-2 percnél szokott jelentkezni)
IBT 5kör Very High
(Ha kíváncsiak vagytok eredményekre. IBT gf, r15 cb, készítek arról is diagramot!) -
br120
csendes tag
válasz
belaazallat
üzenetére
-
br120
csendes tag
válasz
vyce21
üzenetére
Szia , jelentkezem.
Kb 1 éve vettem az alaplapot egy FX6300-as procival , december közepe óta pedig egy FX8350-essel használom.
Pár kép a BIOS-ról:

Mivel megérkezett a jó idő és egyre melegebb van a lakásban , nyáron vissza lesz véve a proci 4,0 GHz-re és alul lesz feszelve -0,100V-al , ennél kevesebbel már nem indul el a gépem. -
DraXoN
addikt
válasz
vyce21
üzenetére
Szia,
nekem az van
"csak" egy FX6200-at hajtok benne.. a cpu hűtőm nem túl acélos (CM Hyper 212+), értelmes hőfokokkal 4.5GHz-ig jutottam gyári feszültségen, felette emelnem kellene, de ott már elszállnak a hőmérsékletek.. de én 4.3Ghz-en használom ott -0.1V-ot adok a cpunak a gyárihoz képest.Mit szeretnél tudni?
-
vyce21
tag
Sziasztok.
Van itt olyan tag akinek gigabyte ga-990x gaming sli lapja van?
Ha igen milyen procit hajt benne, illetve hogyan? -
Beretvás
veterán
válasz
SweetenGeR
üzenetére
a D15 odaver még a nagy játékvizeknek is, nem hogy egy 120 as nak..

-
M0ng00se
őstag
válasz
SweetenGeR
üzenetére
Heló.
A "cpu" az a foglalat lesz, a dióda pedig a "maghőmérséklet". Az utóbbi papíron maximum 61°c-ig mehet. -
csongi
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Homerom nincs
.
CoreTemp szerint.
Es BurnInTest es intelburn alatt is ennyi.
De mint mondtam nem megy 4.2-on, csak 3.6
Es 1.2V.
Ezt pedig egy Mugen2 hutovel hutom le.
Semmi burkolat nics a gepen.
Kb minden 95w procimat igy hutott le, terheles alatt se volt meg az 50fok egyikkel sem. -
csongi
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Igen ez az.
Azt nem tudtam, hogy 7* ig vissza veszi a szorzót.
Beállítom, turbo core nélkül 4-4,1Ghz órajel környékére. Ehhez ha jól emlékszem elegendő a C&Q energia gazdálkodás, a többi nem szükséges.
De átolvasom a loguth írást, fel elevenítem az infókat, már nagyon régen bíbelődtem vele.
A leg kellemetlenebb játékban, le esik az FPS 50%-ot.
Igen csak droppol.
A hőmérsékletek rendben vannak, 1,2V környékén Turbocore szabályzással 30 fok. -
-
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy FX8300 procim.
Hozzá egy GIGA DS3P alaplap.
Hogyan kellene beállítanom, hogy a Turbo Core mennyen 4,2Ghz-en.
3,6Ghz fölé nem megy és csak 1,17V feszűltség jut a procinak.
Lap vagy CPU lehet a bajos?
Teszteltem Burn Testettel és CPU-Z vel is.
3,6 és itt a vége, néha be esik az órajel 2,9Ghz-re is, miközben az alapérték 3,3Ghz.
Létezhet, hogy a CPU órajel generátora nem jó?
Sőt le esik 1,4Ghz-re is -
Krogoth
senior tag
Hali.
Géptakarítás, szétszedés, összerakás.
Azóta 16 gigából csak 7,9et lát a win. (8293 hardverek számára fenntartva)
Biosban ott a 4*4, cpu-z is látja a 4 modult.Mintha máskor is szórakozott volna és akkor valamit biosban kellett állítani, de már nem tudom mit és most a gugli sem akar segíteni.

fx 8320, asus m5a99x evo r2.0, corsair 16 gd ddr3 quadkit, evga gtx 1070
-
DraXoN
addikt
válasz
Will01
üzenetére
ryzennel mindenképpen jobban jársz, a 6300->8350 nem akkora előrelépés .. plusz két mag, de a 6 helyett 8 magot még kevesebb játék használ ki... a magonkénti teljesítmény meg azonos a két cpu között..
ryzen köröket ver rájuk még akkor is ha a legkisebbet veszi az ember 25k körül (R3 1200 van már akörül is újonnan)
-
Will01
csendes tag
Köszönöm nektek a segítséget
átnézek a Ryzen topicba elkezdem olvasgatni .Lehet hosszabbtávon kifizetődőbb lesz még ha zsebbenyúlós is. -
Will01
csendes tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Szerintem is. De a többi alkotóelem elég és megfelelő mennyiségű.
Alapon azért elhajtja.
-
Will01
csendes tag
válasz
jokeph
üzenetére
Sziasztok!
Kösz az eddigieket
alap: https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970-Gaming-rev-10#ovCPU AM3+ Socket:
AMD AM3+ FX processor
AMD AM3 Phenom™ II processor/ AMD Athlon™ II processor
(Please refer "CPU Support List" for more information.)
Hyper Transport Bus
HyperTransport™ 3.0
Support up to 5200MT/s
Chipset
North Bridge: AMD 970
South Bridge: AMD SB950
Memory
4 x DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
* Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed.
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules
* To support a DDR3 1866 MHz (and above) memory, you must install an AM3+ CPU first.
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
Internal I/O Connectors
1 x 24-pin ATX main power connector
1 x 8-pin ATX 12V power connector
1 x M.2 Socket 3 connector
6 x SATA 6Gb/s connectors
1 x CPU fan header
2 x system fan headers
1 x power fan header
1 x front panel header
1 x front panel audio header
1 x S/PDIF Out header
1 x USB 3.0/2.0 header
3 x USB 2.0/1.1 headers
1 x serial port header
1 x Clear CMOS jumper
1 x audio gain control switchHűtés
ooler Master Masterliquid lite 240 Akasa Apache ventikkel
Játék leginkább Batman sorozat
Ram 16GB 1866 Hyperx
Táp nzxt 700W -
jokeph
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
És tényleg, a frekit nagyon benéztem (a 8320 járt a fejemben, annak 3,5 az alapórajele).

Ám ez a Giga lap az életbe se volt 8+2 valódi fázisos.... az az Asus Sabertooth, az tényleg rendelkezik 8+2 valódi fázisos VRM-el.

Ez jó lesz 4+1-nek is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
belaazallat
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Kolléga Úr össze vissza beszél!
"Pici OC-ra azért alkalmas, kell a VRM-hez faragni egy aktív hűtést, és akkor szerintem mehet az FX8350 4,0 GHZ-en."A lap 8+2 fázissal rendelkezik. Közepes tuningra alkalmas. A 8350-en alapórajele 4GHz. Megfelelő szellőzéssel mehet 4,5GHz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Will01
üzenetére
Üdv !
Alapból azt mondanám, hogy RyZen.
Akármire is váltasz, minden újabb cuccba DDR4 kell.Mennyi ram van hozzá ?
Ez az alaplap nem a legacélosabb, kevés fázisú VRM, de legalább hűtött.Pici OC-ra azért alkalmas, kell a VRM-hez faragni egy aktív hűtést, és akkor szerintem mehet az FX8350 4,0 GHZ-en.
CPU hűtő milyen van ?

Játék ? nagyon játékfüggő, azon játékok amik 2 magnál többet használnak, jól futnak az FX-en.

-
Will01
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy egy Gigabyte 970-Gaming lapban egy FX 8350-t ki lehetne -e használi, inkább munka , virtuális gépek , kevés játék esetén.Bírná-e a lap? Támogatottként benne van a listában de ez ugye még nem garancia hogy kilehet hozni belőle a maxot.
A lap , ram vga meg van. Vagy inkább Ryzen, csak hát a ram árak ugye.Köszönet !
Zoli
-
leviske
veterán
válasz
Impair1980
üzenetére
Én Extreme3-at nem láttam még komoly VRM-el. Mindenesetre én sokáig 3,6GHz-em járattam a saját FX-em, alulfeszelve. Azzal a Extreme3-nak se kéne, hogy gondja legyen kikapcsolt APM mellett.
Az előzmények és a többiek ebben nagyobb segítségedre lehetnek, mint én.
-
leviske
veterán
válasz
Impair1980
üzenetére
Phenom-ról észrevennéd a különbséget.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom ASROCK Extreme 3 rev. 2.0, 16GB ram, AMD Phenom II X4 955 BE, R9 380 VGA.
Jó áron hozzá jutnék egy FX 8350 BE CPU-hoz.
Szerintetek egy ilyen konfiggal mekkora teljesítmény növekedést lehetne tapasztalni?
80% munka lenne, 20% játék!Előre is köszönöm!
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Divatkérdés!
2x8Gb ram van a gépben, az egyik 1333mhz-s a másik pedig 1600mhz. A lényeg ,hogyha simán csak nagyobb órajelen járatnám a ramokat akkor nem bootol be 1600 felett. Úgyhogy húztam az fsb-t (belső órajel, mindegy) és elértem stabil (?) 1833mhz-t. Viszont tudnék én feljebb is menni de akkor már csak single channel menne. Ez működési sajátosság?
275-ös fsb-vel single channel (0,9-cel felé dobja a lap)

egy mhz-vel kevesebb fsb

-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Találkozott máresetleg valaki hasonlóval, ezt mi okozhatja?
Eseménynaplóban többször dobálja ezt a hibaüzenetet:
Forrás: Kernel - Power
A rendszer belső vezérlőprogramja módosította a processzor MTRR regisztereit alvó állapotra váltáson keresztül (S5). Ez csökkentheti az ébresztési teljesítményt.
Üdv
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nagyon szivesen, nincs mit.
Szeretek ötletelni.

Anno P4 korszakban rengeteg procit mentettem meg, láb hajlottakat.
Ha tőben nem nyilik meg, nincs vele gond, ESD karszalag beköt, csipesz, vékony tapétavágó szike betekerve ragasztóval, nagyitó és visszaegyenget.

Remélem tünetmentes lesz a cuccod, kár lenne érte.
Sokáig vacilláltam, de úgy döntöttem nem válok meg az FX8320e+MSI 970A Gaming Pro Carbon párostól.
4,4 GHZ-en már tűrhetően fut, félpénzért meg nem pazarlom el.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Köszi a tippeket. Újratelepítettem az Aidát - ugyanazt a verziót, nincs frissebb -, és megoldódott a gond. Azért feltoltam az LLC-t is Ultra High-ra. Tesztelés alatt, egyelőre nem fagy.
A lábak egy újrapasztázás során dőltek meg, kb. 150 hajlott láb lehetett, amit szépen, türelmesen visszaigazgattam. Nem volt gond belőle, de azért megmaradt bennem az emlék. A mai napig minden fagyásnál, anomáliánál eszembe jut. Nem hittem akkor, hogy meg tudom csinálni. Azóta felfűtöm a cuccot, mielőtt szétkapnám pasztázni, hogy ne dermedjen össze a cooler talpával. -
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Érdekes....
Nagyon elhajoltak a lábak ?
Szerintem tolj a BIOS-nak egy defaultot, és hagyd alapon betöltődni a win-t.
Aztán mérj rá igy AIDA-al.

-
mbandika
csendes tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Azóta fagy nekem is. FX 8350
Leszedtem pár frissítést. Most ritkábban fagy. Illetve 4 napja nem.
Az első hozzászólások közt megjelent "fagyási tünetek" óta nyomon követem ezt a tragikus frissítési mizériát.Vicces amikor szétosztják az embert tanult kollégák, hogy TUTI nem az update.

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Load Line Calibration High-on. Tegyem magasabbra esetleg? A legmagasabb beállításon fagyott régebben, ha jól emlékszem.
Én döglődő memóriavezérlőre tippelek, mert volt pár hajlott láb a cpu-n. De megnézem frissebb Aida64-el, hátha az bugos nálam. De nagyon nem annak tűnik, mert egyáltalán nem random a dolog, következetesen mindig zéró az L1 cache copy, és kb. harmada a memória írás értéke is a megszokottnak. -
Nem akarok a frissítéses dolgokba belemenni. Annyi, h nálam alapból tiltva vannak (tudom, jajj gonosz user vagyok, de inkább tűzfal+AV+host tiltás, ill. néha manuálisan ápdét, de w10-nél ez elmaradt...), cserébe semmi baja a gépnek. Nem mondom, h ezért vannak a bajok másnál, de nah...

-
DraXoN
addikt
válasz
malacka87
üzenetére
Próba kép:
valamennyi 2017 Decemberinél újabb frissítést szedj le.. az összesítő frissítéseket is ha engedi... (nem tudom most pontosan mely csomagok azok amik okozzák)..mindenesetre volt akinek a fenti dolog megoldotta a fagyás gondját...
sokan tapasztalnak mostanában ilyet.. én is a napokban megkaptam a meltdown és spectre javításokat a 2018 februári összesítővel ... és azóta fagy a gépem... most keresnem kell módot arra, hogy leszedjem amíg MS nem javítja a dolgot.. vagy nem kapcsolja ki amd-n ezen "javításokat"... mert a régi amd-k instabillá válnak tőle.. a régi athlonokkal kapcsolatosan elismerte a hibát az ms és javította, de az FXeket is érinti úgy tűnik, de nem is reagál a felvetésre ezzel kapcsolatosan a microsoft... sokan a vírusirtót okolják, hogy azzal akad össze, de nekem azt leszedve se javult meg... de tégy próbát, hátha neked megjavul úgy hogy nincs fenn vírusirtó max az ms sajátja...
-
malacka87
őstag
Profilomban lévő konfiggal állandóan Kerner power 41 hiba jön elő. Reseteltem a biost is minden létező oc-t kikapcsoltam de ugyanúgy csutkara fagy napi 5*. Valakinek valami ötlet? Turbó boostal is meg anélkül. Szellőzés jó hőfok ok!
-
Tesi
tag
Sziasztok. fX-4100-at cseréltem FX8350-re. A problémám az, hogy a win10, és egyéb programok csak 4 magot látnak. eszközkezelőben 8 mag van. Bios reset megvolt. A lapom Asrock 890FX deluxe5. Ötletek?
-
DraXoN
addikt
Mióta megkapta a gépem a februári összesítő frissítést (március 15.én) azóta az én gépem is ki-ki fagy (FX6200)
... nagyon elszúrt valamit a microsoft... külön ugyan a meltdown/spectre javítást nem raktam fel, de gondolom az összesítő (a nevéből illően) elhozta nekem azt ami amdnek nem is kell...Ráadásul visszavonni az adott frissítést se tudom, a rendszer nem engedi...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Egyáltalán nem sok....
LLC engedélyezve van ?
Fura, hogy nagyon kevés 1600-on járó ramokkal az irás és a másolás, meg a késleltetés is...
Az L1 cache 0MB-os másolása lehetne akár BUG is....
Most is hasonlókat mérsz ?
-
leviske
veterán
Kellett hozzá 3 akasa viper a házba, de végül 1,4V-on csak meglett egy stabil 4,4GHz 61°C alatt.
Így már nem fogom annyira keserű szájízzel búcsúztatni.MOD: Aki játszik Overwatch-al és GTX1060/GTX970/GTX980/RX480/RX580 stb kaliberű kártyája van, más is észlelte, hogy a Brigitte patch rontott a minimum fps értékeken? Eddig volt egy atomstabil 144fps-em 3,6GHz mellett is, most meg 4,4GHz-en is van, hogy lezúg 90-120fps-ra, mikrolaggokkal.
(#74922) Kispotter: Újonnan ne vegyél már AM3+ lapot. Már az AMD is a compiler optimalizációknál a Ryzen-re fókuszál. Egy Ryzen 5-el, vagy akár egy i5-ös Haswellel előrébb vagy.
-
lovas001
aktív tag
válasz
Kispotter
üzenetére
ASUS ba nem nagyon van ?
M5A97 evo r2
M5A97 pro r2
M5A99X evo/r2
M5A99X pro/2
Sabertooth r2Ez mind megfelelő asusból a procid alá illetve ezek mondhatni ajánlottak galibamentesen
. Sajnos nem egy mai konfiguráció ,így valóban nehézkesebb olyan helyet találni ahol ezeket még kapni újonan. -
Kispotter
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Hát sajnos bárhol keresem nincsen újonnan már sehol.. használtan meg alaplapot nemveszek.. Meg nagy kár, hogy asusban nem nagyon van ami jó lenne én arra a márkára esküszöm.. az még nem okozott csalódást.. szóval szerintem marad így tuning nélkül.. elolvastam az összefoglalót láttam azt is, hogy ott a hűtöm is a mérsékelt listában.

-
belaazallat
addikt
válasz
Kispotter
üzenetére
Lapcsere: Ebben a listában szereplő 8+2 wrm-mel ellátott lapok az ajánlottak vagy felette.
A hűtő mérsékelt tuningra alkalmas. 60fok környéke a az ajánlott hőmérsékleti határ. Van a topicnak egy összefoglalója, azt érdemes lenne elolvasnod.
-
Kispotter
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Értem köszönöm. Sejtettem, hogy ilyesmi lehet.. de alap órajelen jó. Esetleg valami jó alaplap ajánlás a konfighoz? Ha cserélek lapot esetleg fps növekedés is várható lehet vagy csak a droop szünne meg?Egyébként kb meddig bírják hőmérsékletileg ezek a procik? Vagy mi a max ajánlott? Sajnos egyébként így vettem de 25 ezer ft-ot szerintem megért. Alaplap, proci meg 1 terrás vinyó volt meg maga a gépház és egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtővel. Ja meg valami gagyi hkc táp amit jó messzire el is hajítottam, 5v ágon mértem 4.5 V ot a 12 v on meg 13 at

-
Kispotter
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Elnézést aktualizáltam!
-
Kispotter
tag
Sziasztok! Egy jó ideje 4 Ghz-en üzemel az FX 8120-am. Ami azt hittem nagyon jó. Nem is volt vele nagy baj, de játékoknál észrevettem néha belaggol. Nem foglalkoztam vele sokat nem játszom annyit. Aztán ma unatkoztam letöltöttem a legújabb 3D markot. ÉS 4 GHz-n szépen látszik is, hogy leveszi az órajelet. Van két letörés is. Míg ha visszaveszem a szorzót a gyári 3.1 Ghz-re ez nincs.Több pontot is kapott, mert bár kevesebb a CPU test-nél az fps, de nincs benne letörés. Kérdésem a hőmérséklet miatt lehet ez? Ahogy menne 60 fok fele a proci akkor veszi vissza úgy látom. Nem bírná a 60 fokot? Valamint egy másik kérdés, hogy lehet hogy 3.1 Ghz-n pörög elviekben, de a teszt végén felugrik 4 Ghz-re?
3.1 GHZ:
4 GHZ:
-
jokeph
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Hát ez meg mi ez itten ?

Nem volt kicsit sok a Vcore ?

-
Heylel
csendes tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Szia!
Nekem egy Asrock 970 Pro3 alaplapom van FX 6350-el és nekem simán megy 4,5 Ghz-t stabilan. Egyetértve a korábban szólókkal, ezek tényleg nem túl acélos alaplapok, de 6 magot elbírnak, csak izzani fog a VRM. Nekem Deepcool Gammax 400 hűti processzort minden gond nélkül, de a VRM-et külön fújja egy 8 cm-es kis hűtő, ami rengeteget segít a stabilitásban. 8 magos processzort viszont ne tegyél bele, mert nem lesz jó vége.
Szóval ha minden adott és olcsón szeretnél egy szintet feljebb lépni, hajrá. De ha mást is kéne venned akkor inkább gyűjts még egy kis pénzt, mert felesleges túlfeszegetni a rendszer határait.
-
Krytec
tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Köszönöm, akkor meglátjuk mit fog bírni. Amúgy a többi alkatrész rx 470es vga és 550es fsp táp.
-
Krytec
tag
Üdv,
Valakinek van tapasztalata Asus M5A97 EVO R2.0 + FX 8350 komboról? Bír a lap egy kis oc-t vagy alap minden? -
-vitya-
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Nos, ezt kb így kell csinálni: "Nem értek veled egyet, mert az az alaplap túl gyenge az FX teljesítmény felvételéhez, még ha a gyártó oda is írta, hogy működik. Ebben az alaplapban magas esély van a teljesítménydropra. Ha biztosra akarsz menni, más alaplappal próbálkozz."
Nahát, nem volt benne a "szar" szó, és nem volt bunkó. A stílus maga az ember. Ráadásul szerintem meg sem érdemeltem, hogy rámförmedj, még ha olyan hatalmas tapasztalattal rendelkezel is.
A jövőben kérlek ehhez tartsd magad.
-
fee029
csendes tag
Alaplap GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3 1 db 25 490 Ft
Processzor AMD Ryzen 5 1500X 3.50GHz AM4 BOX 1 db 46 190 Ft
Memória G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGB 1 db 56 290 Ft
Merevlemez 1 db 0 Ft
SSD KINGSTON 120GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/120G 1 db 11 990 Ft
Ház ZALMAN Z1 fekete 1 db 10 390 Ft
Táp FSP Raider 550 1 db 17 690 Ft
Erről a konfigról mi lenne a véleményetek,jó ez az összeállítás így? -
jokeph
nagyúr
válasz
fee029
üzenetére
Ajajj.....
Ez a lap igazából PHENOM CPU-hoz készült, eredetileg, a tápellátás is ahhoz van kialakitva.

Ebbe a lapba nem tudom jó szivvel ajánlani a 8 magos FX-et.

Ez esetben inkább az FX6300-as..... de semmi tuning.
Szivem szerint egy PHENOM II X4/X6-ot tennék bele, minél magasabb órajelűt.

Megjegyezném, hogy átlag felhasználás és játék mellett is egy 3 GHZ körüli PHENOM II X4/X6 fityfenével sem gyengébb az FX 6/8-nál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bluetooth hangszórók
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de ezt az UD7-es lapot megkaptam 15-ért (hülyének is megéri
) Gta 5-ös vididnél olyan mintha laggolna
))

Kár érte.
ooler Master Masterliquid lite 240 Akasa Apache ventikkel
"Pici OC-ra azért alkalmas, kell a VRM-hez faragni egy aktív hűtést, és akkor szerintem mehet az FX8350 4,0 GHZ-en."