Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Beretvás
üzenetére
Egy pc bontós ismerősöm mutatott egy olyan CeleronII procit, aminél a mag egy jó része hiányzott, mert a tulaj pillanatragasztót használt paszta helyett és hát ezt nem bírta... Meglepő módon még működött a proci (valamennyire), mert a sérülés az L2 cache részt érintette, nem a logikát.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Beretvás
üzenetére
Csak 2 magot húz a gyári tuning, annyit ki fog bírni a 4+1 fázis. Nálam is 4+1 volt kezdetben, a TDP limitig elmentem simán mikor 4ghz-en járt a 8 mag és nem a vrm térdelt le, hanem a proci vette vissza az órajeleket a limit miatt. Az más kérdés, hogy idővel barnult a nyák tőle, de az 8 magos tuning volt, nem 2.
newc8229: már nem igazán adnék pénzt FX prociért. Max ha nagyon nagyon olcsón találsz valamit.
-
wolfy26
csendes tag
-
-vitya-
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Nos, ezt kb így kell csinálni: "Nem értek veled egyet, mert az az alaplap túl gyenge az FX teljesítmény felvételéhez, még ha a gyártó oda is írta, hogy működik. Ebben az alaplapban magas esély van a teljesítménydropra. Ha biztosra akarsz menni, más alaplappal próbálkozz."
Nahát, nem volt benne a "szar" szó, és nem volt bunkó. A stílus maga az ember. Ráadásul szerintem meg sem érdemeltem, hogy rámförmedj, még ha olyan hatalmas tapasztalattal rendelkezel is.
A jövőben kérlek ehhez tartsd magad.
-
Slavia
aktív tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
Akkor kidobok 2 modult, azt megkinálom ibt-vel.
igaz, akkor már csak 2*2 gb ram marad, de tesztnek azért jó lesz.
4,5 GHZ-en, csak 6 maggal hajlandó lefutni az ibt hibátlanul, 8-al már standardon is elhasal.

Mindezt 1,5V max, Vcore mellett. (FX8320e+MSI 970A Gaming Pro Carbon+4*2 GB DDR3 1600 G.Skill Rip jaws+ TT650W).

-
DraXoN
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Van akinek kevés a 8... (nekem munkához gyakran a 16Gb is...
)
Youtubon is láttam egy tesztet úgy egy hete, hogy most már, hogy egyre több játék (főleg kis memóriájú videó kártya esetén), 10-13GB ramot is megeszik... és azok közül egyik-másik mikro lagot okoznak "csak" 8Gb-al.. Még a tesztelő is rácsodálkozott (azthiszem Hardware Unboxed készítette pár hete)... -
Ribi
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
Tetemes összeget senki sem ölt ebbe, pont ez a lényeg.
Ryzen konfigot kellene venni az legalább 150k. Én is vettem inkábbb VGA-t és kis ramot.
Szerencsére még most is egész jól bírja a proci.
Senki sem mondja, hogy aki új gépet vesz az vegyen FX-et. Cserébe egy új konfig árának töredékéből rendszerint ha valami el is száll helyreállítható a rendszer.
Nekem volt játék ami 2-3 óra után kiírta, hogy nincs elég memória és kress. De valszeg a játék volt szarul megírva. Illetve ki van kapcsolva a swap
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
A fogyasztás dolgot meg pont te hoztad fel egy pár hsz-el korábban
" Kicsit nézz jobban utánna mennyit fogyaszt egy ryzen, és mennyit egy FX jol meghuzva. Sőt tovább megyek, ha alapon hagyod az fx et még többet eszik mint beállitva mert a turbo megfejeli olyan feszekkel , hogy öröm nézni.."
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
De azt is meg kellene érteni hogy a szabolcsi parasztgyerek havi 100000 fotintból nem tud öt évente platformot váltani hiába jobb mint a régi az én gépemet hét éve építgetem , biztos benne van már több mint 200000 de ha ezt egybe kellene kifizetni akkor két hétig fényt kellene ennem és megfeküdné a gyomrom 😀
-
csongi
veterán
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Azt senki sem vonja kétségbe hogy a Ryzen erőssebb mint az FX én azt mondtam hogy nem kell feltétlen nagyon erős proci játékokhoz oda kell sok RAM és jó VGA . Az a másik oldal hogy nem mindenkinek volna egy havi fizetése feleslegben hogy újra felépítsen egy gépet .
A 65w kontra 365w meg nagyon inteles torzitás
Itt a PH-n látok olyan Ryzen konfigokat ahol a 1600-as proci x350 lappal meg egy R7 250 VGA-val párosítva biztos nagyon jó játék PC

-
válasz
Beretvás
üzenetére
Elég sokat olvastam a témában, habár annyira mélyen nem merültem el benne, de úgy gondolom nem kellene gondnak lenni egy stabil 4.1-4.2 elérése.
Milyen feszültség visszavételére gondolsz? A vcore-t folyamatosan visszavettem gyári értékek alá is, ezzel csak annyit értem el hogy nem állt fel a windows egy idő után.LLC-vel nem babráltam, de így fölösleges is lenne ha a VRM túlmelegszik.
És ami az érdekes, hogy teljesen gyári beállítások mellett terhelés alatt is képes szorzót dobálni. -
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
Mondjuk, a turbo szokott esztelen feszeket vagdosni, de nem egy YT videoljátszásnál.
Mindenesetre, érdemes lenne tesztelésképpen a turbót tiltani.
Az Asrock 970 PRO3 R2.0-ás előző deszkám is hútetlen 4+1 VRM-es volt, mégsem volt vele anomális FX 8320e CPU-val. ráadásul HDD-vel használom a mai napig az új alaplappal is.

Annyi, csak hogy a 4 GHZ feletti tuningot nem viselte, mert egyszerűen elfogyott alóla a VRM.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pmcklan
kezdő
válasz
Beretvás
üzenetére
Igen, alap órajeles, nincs húzva. kb 1 éves az egész.
Nem így indult a konfig, sok mindennel próbálkoztam. Kisebb házam volt, gyengébb lappal, ház modingal rengeteget próbálkoztam.
Próbáltam a vga és a proci hütő venti közé friss hűs levegőt is fújatni (már amennyire sikerült), de számmottevő javulás nem történt.
A megoldás egyrészről mindenképp az lenne ha egy ram felől szívó hűtőt választanék.
Szerintem Cooler Master Hyper 212 EVO lesz feltéve ha sikerül bepaszírozni. -
Slavia
aktív tag
-
Kender23
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Üdv .
Segítséget kérnék .
Belekedztem a proci tuningba , az itt leírtak alapján :
https://prohardver.hu/tema/asus_m5a_alaplapok/hsz_1660-1660.html
Mindent beálítottam, úgy ahogy le volt írva , idézem : "Ofset módba a feszt, + jel, kicsit pöccintünk rá, restart után biosban írja, hol járunk. "
4 emelés volt idáig , és 4 restart , azt honnan tudom , hogy hány mhz-n fut a proci ? Mert a bios még mindig 3500mhz-t ír

Köszi a segítségét

-
Kender23
aktív tag
-
-
-
DraXoN
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Én azt tervezem, hogy tavasszal veszek majd egy rizsát itthonra. Ide elég a 16GB ram.
De a mostani gépem kibővítem rammal (minimum 32GB-ra, de lehet 48/64GB-is meglépem), valamilyen 8 Magos FX-et a mostani 6 magos helyére bele, kap egy gyors és nagy M.2 NVMe SSD-t és beköltözik az irodámba a mostani i5-3470-helyére (azt meg kib*szom a francba).. Kap egy linuxot a mostani windows helyett, és dolgozok rajta (és ez végre a virtuális gépeket is elbírná normálisan párhuzamosan.. az a i5-3470 nem bírja.. munkatársamnak azonos generációs i7-e van.. az se jobb sokkal, nem nyernék eleget azon proci cseréjével).
Vennék ryzen-t .. de a ram árak most ... enyhén szólva elszálltak, csak megfelelő mennyiségű ramot annyiért kapok mint amennyiért "átalakítom" a mostanit a fenti feltételeknek (plusz ssd, de azt ígyis-úgyis vennék).CPU erőben elég nekem az FX, de kell a sok valódi száll. Egyszerűen "jobb" virtuális gép alatt.
Azt .. lehet majd 1 évre rá beszerzek egy TR-t az FX utódául, de ... még nem tudom.. az még messze van.De nekem is vannak még terveim ezzel a mostani platformmal.
-
erer1000
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
tudom

újonan , vagy alapjairól összerakva én sem FX-et ajánlok már ismerősöknek.
pedig testvérem i5 7500-as gépéhez képest sokszálú feladatoknál hozza a szintet, vagy elé kerül az FX, szóval nem gyenge ma sem.
szerintem az FX ellen nem az" ereje" szól, hanem hogy nincs piacon lap amin van:
USB C, 3.1,NVME,PCI-e 3.0, több pci-e lane,
illetve nagy kár hogy nem jöttek ki a Steamroller, Excavator alapú FX-ek

-
erer1000
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
igazából úgy nézett ki az egész nálam hogy 2014 körül olcsó, IGP-s AM3+ lap egy Phenom 925-el, 8GB RAM-al + 550Ti, hogy majd bővítem
8GB szűkös lett, 2016 elején bagóért 32GB ra váltottam, kb ingyenraktam 16 decemberben FX-et bele (phenom II 12k-ért lett eladva, szóval kb 30k volt az fx valójában), de throttlingolt a gyenge VRM miatt.
már a rendszer megvolt, mindenestül, és rizsa akkor jött csak ki kb, csak egy alaplap csere kellett, hogy teljes értékű legyen az egész. M5A78L-M UBS3 lapot 14 be eladtam, emrt még pár hó gari volt rá azt hiszem.
30ba új lap. így 16k befektetés.32GB ramot nem használom ki teljesen, de 16 on túl megyek már ha dolgozok, vagy ha nem én, akkor testvérem gépi tanulás, vagy egyéb projektjeihez befoghatja az én gépemet is. az bepuszil olykor 20-28GBot is akár

úgyhogy ryzen megjelenése előtt már megvolt kb minden, csak egy lap csere kellett
-
FoLey-v
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Tudom Ryzenre váltás,de hát a ram árak az egekbe szálltak.
Néha szoktam játszani és nekem ahhoz elég az FX konfig is.
Most vettem 14k-ért FX 8350-et is ennyiért kihagyhatatlan is volt és nekem elég pár évre is.
Majd 2-3 éven belül leváltom ha úgy adódik már nem elég.
Lapot meg azért mivel Gigabyte 970A-DS3P-m 4+1-es és jobb lenne 8+1-re cserélni a vrm miatt is,de apró pénzért.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
+1.

Nekem a "Gaming" változat van belőle, 4,2 GHZ-en IBT stabil is benne az FX8320e, 4,6-on már csak 6 maggal.
Azaz bőven jó, persze kár azért az ASUS m5A99-ért, az OC barátabb.

Jelenleg 4,5 GHZ-en fut benne a 8 magosom.
Ha egy ventivel megmozgatod a VRM rész felett a levegőt, azt meghálálja, elég jól fel tud melegedni kemény tuningnál (4,5 GHZ+, 1,45 Vcore + nál és felette).

Upsz, elnézést, nem Neked szántam, hanem Hannibhál-nak.

-
Kender23
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Sziasztok .
Help !

Asus M5A78L-M LX3
AMD ATHLON ll x4 645 3.1ghz
2X 4GB 1333 mhz DDR3 KINGSTON HYPERX
GIGABYTE Radeon RX 550 Gaming OC 2GB GDDR5 128bit PCIeUgye már írtam , hogy ez a konfigom .
Ha cserélném az alaplapot és a procit .
Asus M5A97 R2.0
AMD FX-6300 Hexa-Core 3.5GHz AM3+Az előzőhöz képet mennyivel lenne nagyobb a teljesítmény ? Tehát megérné cserélni ?
Köszönöm !
-
lee56
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Azért ez nem mindig igaz,,, Pl nálam se lehet állítani, a hagyományos BIOS-omban nincs benne, de attól még van és működik is, mert látom a hatását.
Csak nem lehet állítani, FULL-AUTO módban megy ozt jónapot.
Mint Habuggival anno kiderítettük (neki is ilyen modellje volt) forced HIGH szinten teszi a dolgát csendben és (BIOS-ban legalábbis) láthatatlanul.. 
-
Slavia
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Csak támogatni tudom eme figyelmeztetésedet. gyakorlatilag ha szerencsénk van szorzó és feszültésg emeléssel simán lehet stabil oc létrehozni.+ elolvasni 1-2 cikket van egy rakat ph-n aztán szépen fokozatosan lehet emelni a tétet.emelek tesztelek emelek tesztelek.megnézem mennyi a gyári max feszültség.Ha stabil és bírom hűteni is akkor örülök,DE HÁT ez megint olvass vissza probléma.

Ez csak 1 a millió cikk közül: [link]
Ez még jobb:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Shure Podcast mikrofon
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

))

)

Akkor itt a 22-22,5-es szorzó se lehet gond.Ezzel működnie kell.