Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozo95
csendes tag
Üdvözletem FX-es uraknak!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok kb egy fél éve használok FX8350-et egy Gigabyte GA-970A-DS3P FX típusú alaplapban ezekhez a beállításokhoz nem értek mit javasoltok nekem elég az alap órajel nem szeretnék OC-zni viszont olvasgattam throttling-ról hogy 970-es lapokban jelentkezik nekem a processzor max 38fokos viszont az alaplapom játékok közben akár felmegy 48fokosra és mostanában játék közben néha észrevehetően mikrolaggjaim vannak esetleg ez befolyásolhatja ? Gondolkodtam 990FX-es chipsetre váltani érdemes volna?
-
BlindMind
tag
válasz
erer1000
üzenetére
Igen a ram árak eléggé lésújtóak, bár PC-be fektetni sohasem érte meg igazán (kivéve ha munka eszköz).Egyenlőre az enyém is marad , megvárom a következő Zen generációt, addig a piac már rendesen át fog formálódni, a fejlesztők is újra komolyan veszik az AMD-t így minden vissza kerül a normál versenypiaci kerékvágásba! Remélem akkor tényleg érdemi lépést lehet tenni előre elérhető áron!
-
-
-
-
BlindMind
tag
válasz
erer1000
üzenetére
2.0 a limit jól látod, csak az olvasás bukik 2000-re elméletben (4x a kártya igy 4x500 a max) Crystal-ban átlagosan 1850-1880-at olvas mikor milyenje van... (nemrég újra húztam rajta a win10-et azóta nem mértem) de így is látványosan gyorsabb mint egy SATA-s SSD nekem nagyon megérte.
Lehetne elméletben kicsit gyorsabb a Samu driverrel, de mivel bővítőn van ezért nem ismeri fel meghajtóként, így nem illeszthető hozzá legalább is nekem nem sikerült megoldanom, lehet hogy az még hozna pár MB/s-et.
Illetve lehetne több is ha szán rá az ember elég pénzt mert ilyen bővítőből van 8x is (ami ugye 8x500) csak az ára is annyi.... -
-
-
BlindMind
tag
válasz
erer1000
üzenetére
Enyém már arról bootol
(990fx crosshair v formula-z)Kis segítség ahogy nálam van:
-Choose the following settings in Bios boot menu: Dissable Fast boot, in CSM tap select Boot device control to UEFI only, boot from storage device to UEFI driver first, and boot from PCIe/PCI to UEFI driver first. The CSM has to be enabled all the time. You have to disconnect all your other SATA drives, a better way is simply disable them in advanced settings=>Sata Configuration=>OnChip SATA Channel=>DISABLED. Next time you can enable it after the OS installation.
- In Secure boot tap select OS type to Windows UEFI mode. Then in Boot Override select the UEFI USB Stick you connected to the system.majd:
-Boot from the USB stick and when the OS installs and shows the partition allocated, delete the drive's original partition and install a new one choosing "new". Then continue the OS installation, you'll get a bootable M.2 SSD with WIN10 installed. After that you can customise the Bios settings changed before, it doesn't matter if it's Legacy or UEFI mode; the drive boots only if you choose "Windows boot manager: (Drive model)", first in boot priority. Enjoy...
Nem biztos hogy a TE BIOS-odhoz "Plug&Play" de talán segít kicsit!
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jakuskacsa
üzenetére

Ha hiányzik a nyomkodás, meg az OC örömei, végy egy bővérű X58-as cuccot, vagy X79-eset. Ezekben teljes körűen lehet mindent rángatni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jakuskacsa
senior tag
-
lee56
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Hi! A lényeg hogy OC ment nem, kinek kell a többi feature?!

Annyiban azért korigálnám a cetlidet hogy LLC-t tud a lap, csak nem lehet állítani rajta FULL AUTO-ba nyomja a lap. Amúgy +1 részemről is.
#75679) roedie : Hivatalosan nem, de őneki sikerült 8-as FX-el megközelítenie az órajelét, sőt..

A képen olvasható a veszteséglista, konkrétan az audiochip életébe került a nagy sebesség.

-
jokeph
nagyúr
válasz
Rockland
üzenetére
Nem lesz.

Ettől függetlenül, ha magas toronyhűtő/folyadékhűtés van a CPU-n, meg kell oldani a légáramlatot a VRM és az "északi" híd körül is, meghálálja - élettartamban.
A sorrend: 3,2,1.
Az a Giga lap nagyon jó VRM-el rendelkezik, a 3 általam ajánlottból az egyetlen ami maradéktalanul képes kiszolgálni az FX9xxx csúcsát, ami egy 5 GHZ-en ketyegő amperfaló.
A másik 2 se rossz azért, azokban is elérhető a 4,5-4,7 GHZ, persze azért ez nagyban függ a CPU-n, a hűtésen, tápon.... 
A mostani lapod kuka FX8xxx alá, az a gyanúm hogy nem képes a procid rendesen meghajtani, egyszerűen kevés az a 4+1 fázis, kérdezz csak rá máshol is ha nem hiszed, ezt a cumit itt már páran végigjárták, többek közt én is.
Dobhatnál esetleg pár IBT/Linx eredményt, elég ha 1024 és 2048 MB RAM beállítással tolsz pár kört, nem kell 10, 5 is elég, abból már lehet következtetni.
Asrockból ami jó valamire, 6-ot ismerek:
970A-G3.1 - ez nagyon jól felszerelt lap, ritka, utolsó kiadású lapok egyike.
990FX Extreme 6 és a 990FX Extreme 9.
Illetve a 3 különféle felszereltségű 990FX Fatal1ty.

A többi Asrock lap FX 8xxx alá egyszerűen elégtelen.
Többségük még alapon se képes kiszolgálni egy 8350-et sem. 
-
BlindMind
tag
Asrock Fatal1ty-t én őszinte szívvel nem ajánlanám , ahol dolgoztam több jött belőle vissza mint az összes többi 990-es felső kategóriás lapból, nagyon fel tud izzani a VRM és ez az OC-t nagyon befolyásolja, normál használatra talán nem gyatra de húzni csak óvatosan. Ha esetleg nem SoS a vásárlás várj egy kicsit hátha lesz valami combosabb lap is eladóba!
Peace! -
M0ng00se
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Ezek közül "Asrock Fatal1ty 990fx Killer" lappal volt dolgom.Amire figyelni kell, hogy rendesen legyen
az északihíd hűtve, mivel havernál a kevés hűtés miatt elszállt az első PCI-E 16x slot(mármint nem maga a slot, de nem érzékelt semmit amit beleraktunk
). Ezen kívül nem rossz lap. -
jokeph
nagyúr
válasz
Rockland
üzenetére
Üdv !
na lássuk:
Ez a 3 az, amit nyugodtan merek FX8xxx alá ajánlani.
- ezekbe mehet az OC is.Az összes többi, ami 970/990 chipsetes, azon kevés a VRM fázis (4+1), a 960/880/760/stb. meg egyszerűen nem való FX CPU alá, azokba max Athlont/X4 Phenomot tennék, az FX CPU-k hoz a BIOS-uk se tökéletes, egy sor dolog nem állítható/meg se jelenik benne, ami az FX CPU-khoz való beállítás.
Én legelőször a 3.-at érdeklődném meg, aztán 2. és 1.

-
Rockland
tag
Heló, egy FX8350-hez egy jó lapot hardverapró-ról tudna valaki linkelni légyszi? Köszi!

-
M0ng00se
őstag
Üdv FX-szes Urak!
Kicsit nézegettem a beállításokat, és eddig csak a Cool and Quiet volt bekapcsolva, viszont van még 2 energiagazdaálkodási lehetőség (APM-en kívül persze), a C1E és a Core 6 State. Olyasmit olvastam régebben, hogy érdemes kikapcsolni ezek közül valamelyiket, nem emlékszem melyiket, mert kikapcsolja a magot terheletlen állapotban, és a visszakapcsolással ha nem elég gyors (vagy ilyesmi), akkor azzal romolhat a teljesítmény.
Így lenne? Bár most bekapcsoltam mindkettőt
-
leviske
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Nem a 8 v 16 a lényeg, hanem az 1 modul (ami maradna a jelenlegi, gépében lévő 4GB-os cucc). Bár bízom benne, hogy Phenom se halt bele, akkor a FX se fog. A kit-et szerintem egyben eladom.
-
leviske
veterán
Használta már valaki 1 memória modullal a FX-et? Mennyire hal le a teljesítmény általános használat és SSD mellett?
Átköltözik anyám gépébe a processzor és az alaplap a jelenlegi gépemből, de a 16GB memóriát sokallnám neki netezéshez. Viszont a mostani gépében csak egy 4GB-os modul figyel.
-
Od!3
tag
Fx 6300.al 4.4 Ghz-en mennyi a normális Gflops érték?
-
Imilenni
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
1360x768.
Esetleg nézzem meg fullHD-n?
Jelenleg közepes grafikán játszom, ott több a képkocka/ms -
Imilenni
addikt
SziasztoK!
Esélyes hogy BF1 Multiban nemtudja kihajtani az R7260X 2GB-ot?
100-on pörög a proci 4.4-4.5Ghz körül, de a kártya jó ha a 45-50%-ot eléri
(FX 4300 Black) -
Od!3
tag
Sziasztok! Fx 6300-al 1,32 V-on 4.4 Ghz jó eredmény???? 10 kör very high ibt lefut hiba nélkül és 61 fok a max hő. Nekem tetszik ez az eredmény, csak kérek egy kis megerősítést

-
BlindMind
tag
válasz
Johni5
üzenetére
Érdekes mert én anno az Extreme9 és a Formula Z között vacilláltam , mind2nek meg volt az ára, de valahogy az asrock-ról több volt a kritika negatív oldalon, illetve azért a még létező világrekordok többsége is Formula Z-ben dőlt! Köszönöm hogy megosztottad velünk tapasztalataidat, bár sztem az ilyen jellegű extrém tunning sokunktól távol áll!
-
BlindMind
tag
válasz
vadember666
üzenetére
Nekem 8350-em van Noctua D15-t használok hozzá húzva és szinte alig van hangja, ha normális hűtést akarsz akkor kicsit lehet zsebbe nyúlós lesz hacsak nem találsz aprón valamit.
Alaplapban próbálj elcsípni egy használt 990-est abban tudják a 8as szériások kiélni magukat (persze a jó hűtő is előfeltétel!), de ha nagyon nincs akkor egy fullos 970es is megteszi, topic elején olvasd el kérlek az ajánlott lapok listáját ott kiderül minden.
Van D14 aprón eladó AM3 támogatással:
[link]
meg van alpen is:
[link]Alaplapból sajna nem nagyon van kínálat!
Remélem segítettem!üdv
BMind
-
Od!3
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám... A leírásban szereplő konfiggal lenne a gond. Pár napja elkezdett random újraindulásokat csinálni. Két éve stabilan ment (IBT Very high 10-15-20 kör is lement hiba nélkül) a leírt beállításokkal. Annyi változott az elmúlt pár napban, hogy felkerül egy új nvidia driver (BF5 miatt). Ezenkívül még egy Viber Kliens került fel. Nem tudom hogy az OC beállításaim vacakolnának e? Most visszább vettem 4 GHz-re de így is csinálja.
Valakinek van valami tippje ezzel kapcsolatban????
-
válasz
DraXoN
üzenetére
4,4GHz-es 8350 /turbo 4,7/ 1070 mellett 19625grafikai pont 2050MHz GPU mellett (9,5732 pont/MHz)
4,2GHz 7700k /5,2GHZ turbo/ 21816pont 2202MHz (9,907p/MHz)3,37% különbség van 1070 nél egy kvázi FX 9370-re OC-zott 8350 és egy OC-s 7700K közt

az előző 5-6% és az itt lévő ~4% különbségek még annak is betudhatóak hogy PCI-e 2.0 van a 3.0 helyett.

-
válasz
DraXoN
üzenetére
1050Ti az fx mellett ugyan annyi pontot hoz mint egy 8700k mellett
/természetesen a pontszámot skáláztam a GPU órajel mértékéhez képest.
Graphics score/GPU MHz-ben ugyan úgy teljesítettek/sőt a 4,5GHz-es 8350-ek 1060 6GB mellett 5-8% al maradtak el csak a fent említett Graf pont/GPU MHz aránytól az 5GHz-es turbós 7700k-k tól
fire strike 1.1 teszt eredményekbe lapozgattam
-
-
DraXoN
addikt
válasz
erer1000
üzenetére
Az 1060 (3GB) kb. egy szinten van a kártyával ami vettem (pár százalékkal ha erősebb, néhány esetben, néha nem).
A lényeg: a 1050Ti-bel nem hagy annyit benne FullHD-ban a cpu. Az Rx470ben 3DMark szerint már marad pár százalék amit ez a CPU nem tud kihasználni.. (erősebb kártyával persze exponenciálisan nőne a különbség).. persze egy cput "jobban kihajtó" vulcan esetén lehet nem maradna ekkora "rés".
Mindenesetre szerintem "érdekes" lett az eredmény.
-
válasz
jokeph
üzenetére
Na látod

Úgyhogy ez hogy hol a cpu vége, ezt elég nehéz megmondani.Fhd-ban egészen biztos hogy nem 1050Ti

/ha nem aaa címekkel akar játszani az ember , akkor 1070is elég lehet 4k-ra. Lásd, indie játékok jó része megy 1050Ti-al is 4k mert egyáltalán nem erőforrás igényesek.
Pl LoL 4k , minden maxra rakva is stabil 60-at hoz 1050Ti-al.
/Meg a másik hogy "elég-e a cpu" az játék motor függő is

-
mester1102
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Bocsi a késő válaszért, de hónapok óta fennáll a dolog és szita agyammal nem tudtam rájönni mi a bibi, valószínű ram lesz, de még folyik a nyomozás...bocsi a többiektől is, majd elolvasom őket.
Az egyik ramot kivettem és érdekes módon minden ok. Már a Kingstonnak is küldtem levelet, meglátjuk...amúgy Kingston HyperX Fury 1x4 GB a tettes. De ez még olyan 9x%
szerk.: mondanám hogy leírom a történetet, de nem teszem, mert hülyének néznétek, csak annyit írok, hogy a játékokban kerestem a hibát (akadozások, néhai fagyások...) persze tévesen egyrészt mert nem SSD-t használok másrészt, mert a ram lehetett a kulcs (meg persze az FX sem mai darab, de nekem még bőven ok).
-
válasz
DraXoN
üzenetére
Hát inkább az 1060 át mondanám

1050Ti om van, de előbb fogy el a GPU mindenhol mint a cpu fhd-ben .
Majd ha bátyám haza jön Pestről, hozza az 1070-et , picit kipróbálom hogy azzal 4k-t mennyire tudom hozni.
De van egy olyan érzésem hogy 4k miatt lesz GPU limit , de majd meglátjuk
Minden esetre 1050Ti minden csak nem a max neki.
-
DraXoN
addikt
Fejlesztettem a grafikuskártyámon .. ez a kártya most vélhetőleg marad már majd platformcserekor is.. jó áron sikerült hozzájutni.
R9 280-ról "bővítettem" Rx470-re (4GB).
futtattam pár tesztet, és van pár 3D mark eredményem... tudom csak szintetikus, de jól összelehet nézni egy-két dolgot. (a 3d mark az R9 280at valamiért mindig is 7950nek ismerte fel, nálam, bár mivel azonos kártya átnevezve, így nem számít).
[3D mark összehasonlítás eredmények]
a régi kártya órajelei "tuningoltak" az "újat" alapon hagytam (így is látványos a különbség)..
próbáltam keresni hasonló paraméterekre beállított kártyát más (jobb) cpuval összehasonlítani:
van pár dolog a táblázatban, ami érdekes lehet.
1. a régi r9 280, hiába volt tuningolva, eléggé hasonlóan szerepelt a többi erősebb cpus rendszerekhez képest ... vagyis "jól kihajtotta" ...
2. az "új" Rx470, közel se ilyen fényes, látszik, hogy maradt benne valami amit nem tud felszínre hozni az FX platform, az én FXemnek kb. itt a stabil vége... de beleraktam egy FX9590-et (hogy közelít-e).. és igen.. kicsit közelebb van, de így is messze...Ez alapján igaz a megfigyelés, hogy kb. az R9 280, GTX 1050 Ti, GTX 960 ... stb. környékén van a határ amit még jól kihajt... persze felette is boldogul, de valami ott már elfogy... De az R9em már elfogyott egy-két játékban ... valahogy medium grafikai beállítás alá nem szeretek menni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vadember666
üzenetére
Ilyen jellegű nagy és drága hűtőkben gondolkozz: https://rendszerigeny.hu/alpenfohn-brocken-2-mert-zajtalanul-is-lehet-huteni/2015/03/03
-
válasz
vadember666
üzenetére
az a hűtő amit rá tettél, az 95W ra van tervezve [link] itt a listában láthatod is.
úgyhogy nem tudja kiszolgálni a cpu-t
alaplap tekintetében a többiek tudnak jobban segíteni

-
vadember666
csendes tag
válasz
erer1000
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ... nem gyári hütő van rajta. hanem egy
Cooler Master Hyper TX3 EVO 90x79x136mm (RR-TX3E-22PK-R1) ... tehát nem ez a probléma szerintem... akkor valószínű alaplap csere lesz... ehhez mit szólnál ? GIGABYTE GA-970A-DS3P Alaplap ha ez se megfelelő tudnál ajánlani egyet nekem? nagyon megköszönném
-
válasz
vadember666
üzenetére
ilyen alaplapom volt.
ezt a cpu-t nem tudja kiszolgálni, és a tápellátó fázisok melegednek túl.ha feladatkezelőt nézed, akkor vissza ugrik 1,4GHz-re az órajel, és ilyet látsz:
ez az egyik, hogy az alaplap képtelen kiszolgálni és emiatt szaggat be, mert a cpu órajelét vissza veszi, hogy kevesebbet fogyasszon, hogy a VRM így kissebb terhelést kapjon, hogy vissza tudjon hülni.. ezzel nem tudsz lap cserén kívül sokat annál a lapnál.
én raktam rá bordákat + ventit is irányítottam oda, de csak pár percel késleltette a vrm throttlingot, pedig még alul fesz+ turbo off-al is próbálkoztam
másik, hogy a CPU meg azért melegedik fel 80fokig, mert gyári hűtő az sajnos nagyon gyenge, és hangos.

ha 8magos FX et szeretnél használni, akkor alaplap csere javallott lenne :/
illetve egy hűtő a gyári helyett.
-
válasz
Törzsúr
üzenetére
8350 ha csak idleben asztalt nézve megy,1050Ti-al +stb, akkor 65-70W

böngészés közben 100-110W
minecraft közben 170-175W
és úgy hogy a cpu 1,2V ra allul van feszelve, turbó kikapcsolva
CPU 20-30%on , GPU 40-50% körül volt pedig.
ehhez a feladatkörhöz ez a cpu+ alaplap nagyon masszívan túl lett méretezve.
-
vadember666
csendes tag
Sziasztok kellene egy kis segítség... Tegnap letöltöttem a fifa 19 demót játszottam vele 1-2 órát... semmi gond nem volt... ma is akartam játszani és azt vettem észre hogy kb 20 másodpercenként beszaggat a játék 3-4 másodpercre... a gépem megvan hozzá... simán vinni kellene fullba de lejebb vettem mindent akkor is beszaggat... megfigyeltem hogy a proci játék közbe 80 fokot eléri... és amikor beszaggat a játék lemegy 50-60 fokra... utána hagyja abba a szaggatást és mire megint eléri a 80 fokot megint beszaggat.... procim : Amd fx 8350 nem a gyári hütő van rajta.... videókártya : gtx 1050 oc 4 gb és 16 gb ram asus m5a78l-m usb3 alaplap.... 500 wattos coller master táp... mi lehet a probléma? tegnap nem csinálta ezt....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Törzsúr
üzenetére
4.7GHz-en jár 8 magja, turbóval 5GHz-et éri el. Ne reménykedj benne, hogy érdemben fogod tudni alulfeszelni azt a procit, ahhoz az órajelet kellene eléggé visszavenni, de akkor meg mi értelme ezt a procit venni? Fogadd el, hogy ez a proci fogyaszt, nem is keveset.

Amúgy a srácok majd megoldják, hogy valami terhelje a gépet.
Lehet jobban jársz ha Linuxot raksz rá, böngésző és Minecraft gyönyörűen megy rajtuk, a srácok meg nem fognak minden vackot rárakni és ingyen van. -
-
-
Törzsúr
senior tag
Belépek a klubba. Hétfőtől lesz egy FX-9590-nel szerelt gépem is.

Szerk.:
FX-9590
990FX Sabertooth R2.0
4GB GeIL Corsa 1600/CL9-9-9-27
HD-6450
Chieftec 700W
60GB OCZ -
FoLey-v
addikt
Én is platformot váltottam khmm vagy is Ryzenre,de az FX cuccot megtartam,esetleg bátyámnak neki adom.

-
TRitON
aktív tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Teljesen igazad van, én is hasonló cipőben jártam, hónapokat tipródtam rajta. Aztán amikor eltűntek a 990FX alaplapok és csak ebay-ről tudtam volna rendelni 50kHUF+szállításért, akkor mondtam azt, hogy ideje váltani.
Szerintem soha egyetlen CPU/RAM/MB nem volt meg olyan sokáig, mint a mostani FX, mindig 2-3 évente vettem másikat. És ami szomorú, hogy soha annyit egyszerre PC alkatrészre nem költöttem, mint most, pedig a RAM és a GPU kivételével minden új volt, amikor megvettem. Hiába, luxuscikk lett az asztali számítógép. -
DraXoN
addikt
Én is gondolkodtam már, hogy idén nyáron lecserélem ... meg tavaly nyáron is gondoltam rá ... de még mindig maradtam.. annyira igényét nem éreztem, bár egy videókártya upgrade-t csinálnék már, csak várom az új nvidiákat (hátha lenyomja kicsit a használtpiaci árakat) .. a platform frissítéssel meg várnék még zen2ig ... kihúzom már azt az időt... 60fps többnyire megvan, monitorom meg többet úgy se tud...
csak egyre látszik, hogy egyre inkább most már a "vége" felé ér a technika... és nem azért mert 1-2-3 szálat terhel le valami, hanem mert rendesen minden magot megdolgoztat a játék és úgy is csak középszintet hoz, hiába a tuning neki (nélküle nagyobb bajban lenne).
De jó menet volt ez, a gépem gyakorlatilag az elmúlt 10 évben fokozatosan volt fejlesztve... sima AM2ről indulva, hol ezt-hol azt cseréltem, teljes platformot nem.
Ezt kortárs intelekkel nem tudtam volna "eljátszani"..persze akkor még mindig ott a "mire váltsak" érzés... mert vehetnék akár 2700Xet, de játékoknak nem kell, azt max. én munkára tudnám használni, de otthoni gépemen csak nagyon ritkán dolgozok (ha valami extra sürgős, vagy "hibajavítás" és aznapra nincs tervezve irodába menet, vagy még arra sincs idő és előtte kell megoldás).. de arra is elég még az FX ereje.. Játékra meg felesleges az adott cpu... én aki eléggé ár/érték arány miatt fejlesztettem az AMD platformot, eleinte zsebpénzből még a tanulók világából.. az "nehéz" volt, majd mikor már dolgoztam léphettem volna előre, de sose akartam talicskával tolni bele a pénzt így megmaradt a "részben használtat veszek" dolgot (kivétel ez alól merevlemez, optikai meghajtó.. azokból használtat soha).. Persze mikor 2012ben jó áron volt a ddr3 vettem ramot 16GBot újonnan, tavaly nyáron meg ehhez a platformhoz egy "jobb" alaplapot amíg még kaphatóak voltak (bár hangkártya volt a cél, de mivel az adott alaplapon is jobb hangcsip volt... valahogy meggyőztem magam arról jobban járok azzal, mert FXből is majd többet tudok kihozni ... mind2 igaz, tényleg sokkal jobb a hangja, és FX is tovább jutott, igaz akkor egy 6magosom volt)..
viszont egyre inkább azon kapom magam, hogy "unom" a platformot, és kvázi indokot keresek a leváltására, azért történt idén tavasszal a 6mag->8mag csere (úgy 5eFtból), múlt hónapban meg egy Define R5 ház beszerzése (nyam.. nagyon kellemes darab, úgy érzem megérte)... Egy videókártyát még cserélnék, de platformhoz már nem nyúlnák... idén semmiképp... -
M0ng00se
őstag
válasz
DraXoN
üzenetére
Én jövő tavaszra tervezek frissíteni, hogy egy telet még kifűtsön az FX. Sokat gondolkodtam ,hogy le kéne cserélni, de az esetek 90%-kában úgy fut minden ahogy kell, ezért nem költenék el egy valag pénzt. 1060-nal nyomom, ahogy látom azért szinte mindig ki van hajtva vagy megvan a 60 fps.
-
Slavia
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
nah látod én meg nem játszok ilyen játékokkal,éppen ezért nem tapasztaltam teljesítménybeli akadást.nekem a cod ww2,a sniper elite 4,far cry primal,mad max,mowa 2,metro last light,frozen punk, és még pár hasonló játékkal próbáltam ki 1050 ti mellett 1080p ben magas beállításokkal semi problémám nem vót eddig.

-
jokeph
nagyúr
válasz
Slavia
üzenetére
Ha olyan "rendesen" megírt játékokkal játszanák mint pl. a DOOM 2016 és társai, nem váltottam volna le az FX-et, viszont mivel én régi, max. 2 magot kihasználni tudó bughalmazzal játszom napi szinten (SC2 Multi), így lecseréltem egy s1366-os XEON-os cuccra, az ebben sokkal jobb (mármint az egymagos teljesítményben).

Néztem pár tesztet modern játékokkal, GTX 1060 a VGA, (RyZen-el összevetve), igazából nem volt nagyon elmaradva az FX FPS-ben, csak nagyobb volt a CPU kihasználtsága, s persze a fogyasztása is.
Tehát, úgy vélem van még az FX-ben erő, s most már egyre inkább olyan játékok jönnek, amik kedveznek az FX CPU-nak.

-
jokeph
nagyúr
válasz
Slavia
üzenetére
Az a gazság, hogy multimédiás gépnek bőven jó lesz még sokáig, az FX CPU-k fejlett utasításkészlettel rendelkeznek, illetve multimédiához lehet DownClock-olni meg UnderVolt is mehet mellé, ha valakit zavar a fogyasztás, bár a 8320e-m, ami volt, alapon hagyva nem kért sokat.
Másrészről, ismét arra felé haladunk (nagyon helyesen), hogy a játékhoz, pláne 1080p, de kiváltképp felette egy min. 4/8-as CPU kell + bivaly VGA (jelenleg ez min. GTX1060/RX470/570), de mehet mellé a mindenkori csúcs VGA is.
-
Slavia
aktív tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Nekem 2 éve van 8300 970 (8+2) deszkában. mivel casual player vagyok 1080phez még elég. 3.8- 4 ghz mellett. Persze jó lenne váltani de ahogy a tesztelő is mondta akkor a memória ,lap,cpu értékesítésre jut.
Szerintem egy mezei multimédiás gépnek még megfelelő.(főleg ha fontos az alacsony ár)
persze majd gyün mingyá valami nagyon okos aki majd megmondja hogy ezek má elavult kakik. Már a legolcsóbb Ryzen is jobb ezeknél.
Tehát ha nem 4K filmet akarsz vágni illetve nem atom számításokat akarsz végezni akkor bármennyire is elavult is, bocs de ocsó pézzé még mindig valid mardhat.
Ha mondjuk valaki cserélni akar ryzenre akkor a deszka a lap meg a memória 120-130 között lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Epic Games
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- HP omen 17-w131ng bontva
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Többségük még alapon se képes kiszolgálni egy 8350-et sem.