- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
Úgylátszik szerencsés vagyok és betudok szerezni egy Asus Sabertooth FX990 R2.0-át.
-
joker1220
őstag
válasz
wwenigma #74595 üzenetére
Ez nem túl jó hír akkor hogy a fagyáson nem segít, viszont ha neked bejött hogy leszedted az jó hír mert akkor van megoldás
Nekem szerencsére azóta nem volt fagyás mióta itt írtam 1 hete már kb, szóval nem tudom hogy megjavult-e egyáltalán, vagy csak szerencsém van. Mindenesetre ha megint lefagy akkor az összes januári patch megy a kukába és update meg tiltásra kerül
-
joker1220
őstag
válasz
belaazallat #74593 üzenetére
Érzékeny a vírusirtóra, ha olyan van fent amivel nem kompatibilis akkor fel sem ajánlja a frissítést.
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_73064-73064.html
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #74575 üzenetére
Na lehet reménykedni hogy nem csak a régi AMD procis gépek térnek észhez ettől a frissítéstől
Jó lenne ha a fagyogatást is megoldaná
https://support.microsoft.com/en-us/help/4058258/windows-10-update-kb4058258
* Resolves the issue reported by some customers on a small subset of older AMD processors where the processor entered an unbootable state after installing January 3, 2018—KB4056892 (OS Build 16299.192).
-
M0ng00se
őstag
válasz
DraXoN #74588 üzenetére
DraXoN Arra nem figyeltem hogy első generációssal nézted! Ha még 4.9-cel bootolt az nekem bizakodásra adhat okot
Igazából a VRM hőmérséklete számítana, és hogy mennyi feszültség esik terhelés hatására, nekem ennyi info elég lenne. Bár nagy eséllyel haverét kölcsönkérem tesztelni mielőtt megveszem(ha megveszem), ő úgyis épít ryzenre.
FoLey-v ne azokat a lapokat nézegesd amiket én is
Az a lap lehetett az MSI egyik csúcsa, utolsó ismert ár 76k, mondjuk előtte 60 és alatta körül ment újonnan
-
FoLey-v
addikt
Neten látok még MSI 990FXA-GD80 alaplapot ezt is csúcsot szolgálja?
-
DraXoN
addikt
válasz
M0ng00se #74587 üzenetére
nincs összehasonlítási alapom, nem tudom megmondani, hogy mennyire "jó" vagy sem.. mit kéne figyelni ami alapján megtudom határozni?
őszintén eléggé amatőren kerestem a végét, lehet lehetett volna még vele "játszani".. főképp ha kapna vizet a rendszer. De úgy voltam vele a 4.3/turbo4.5-ös beállítás egy jó kompromisszum a teljesítmény/fogyasztás skálán (-0.1Vot visszavéve még hűvösebb is a cpu mint a teljesen gyári beállításon).
4.9Ghzen még megjelent a bootképernyő, de a windows már nem töltött be, 4.8Ghzen bejött az asztal, de az egész gép borzalmasan lassú volt (gondolom a kifagyás határán egyensúlyozott)... de azon értékekkel nem szöszöltem sokat... de az FX6200asok csak válogatott, gyárilag magasabb órajeles FX6100asok.. így az első generációhoz tartoznak.
-
DraXoN
addikt
válasz
M0ng00se #74583 üzenetére
nekem van olyan lap, bár nekem "csak" egy FX6200 van benne, azzal én 4.7GHz-ig jutottam (bár nem próbáltam túlzottan agyonfeszelve.. ott már nem bírta a Hyper212+ hűtőm).. Bár drop terhelésre se volt jelentős, de az alap feszültség már sok volt amit adni kellett, így nagyon melegedett...
De én 4.3Ghz-en használom mert úgy a gyári értékhez képest -0.1V-al is megy a rendszer prime stabilan. (illetve a turbo 4.5Ghz-re van állítva és aktiválva ... talán számíthat valamit 1-2 esetben)...
...
csak tervezek majd venni egyszer bele valami 8 magos 83xx cpu-t ... de mindig úgy vagyok vele, most elég ami van, talán majd később ... végén az egész platformot cserélem majd ha így folytatom...
-
FoLey-v
addikt
válasz
jokeph #74582 üzenetére
Mert valaki írt vagy is segíteni akar mint tapasztalatból,hogy az aura lap modernebb és még foglalkoznak vele támogatásban mellesleg M2-es csati is van rajta. Ez is megfelel mint tuning és vrm része?
M0ng00se Én sem vizezek azért most a blokk is passzívan mit produkál még ő sem tudja így nem zsákbamacskázok.
Lehet nekem is más után kell néznem mint az említett Asus 970 Pro Gaming Aura. -
M0ng00se
őstag
válasz
FoLey-v #74581 üzenetére
Aztán írt nekem is , hasonlót mint neked. Nem vizezek , pedig jó lett volna.
Én havertól tudnék szerezni 1+ év garis Gigabyte 990X Gaming sli lapot. Visszaolvastam bár bejegyzést ha jól láttam ,hogy van itt olyan aki hajt ilyen lapot. A cél még mindig 5 GHz lenne, ha nem is prime stabilra, hanem aida 64 stabilra.És TUDOM, hogy csak a sabertooth jöhet szóba de nem találni nagyon. -
FoLey-v
addikt
Gabrikovics Galyra mennek a hangchipek?
Ugyan úgy mint a Realtek hangchip nem?
M0ng00se Igen nekem is ezt írta,de nekem jó lenne a gyári vrm hűtése. Bár azt írta,hogy passzívan is jobban bírja mint a gyári hát még nemtudom.
Asus 970 pro gaming aura alaplaphoz mit szóltok?
-
rsanya87
tag
válasz
Gabrikovics #74577 üzenetére
Igen a ramot is emelte. Próbáljam meg akkor manual 4.4ghz-et? Azért a ramot se akarom kinyirni 1600as mezei samsung 0hűtéssel.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
FoLey-v #74576 üzenetére
Megtaláltam a tesztet : https://www.overclockersclub.com/reviews/asus_sabertooth990fx_r2_review/
Rosszul emlékeztem nem MSI hanem Giga lap volt benne
A Formulával azért vigyázz mert itt az aprón láttam már kettőt is amin pont a hangchip ment gajra , ha kell a jó hang vegyél egy kártyát bele -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
rsanya87 #74574 üzenetére
Az valszeg az ASUS Al Suite auto tuning opció ami a ref clockot emeli meg 200-ról 216-ra . Ezt a keményvonalas tuningolók nem szokták javasolni mert húzza a HT-t az NB-t meg a RAM-ot is . Én utoljára a PII X4 965-nél próbálgattam , de nem sokat hozott a konyhára . Ha csak egyszálas teljesítmény kell akkor szerintem maradhat mert a feszt nem emeli tehát marad 1,425v 4400 MHz-nél ami manuálisan beállítva is kellhet , legfeljebb nem egy hanem négy modul menne 4,4GHz-en
-
FoLey-v
addikt
válasz
Pancsermeste #74572 üzenetére
& Gabrikovics
Köszönöm!
Akkor próbálom Saber rev2-et beszerezni ha nem sikerül akor marad a rev1-es.
A formula lap is nagyon tetszik,főleg hogy a hangzás nem realtek hanem sound blasteres. Aprón van egy formula lap most arra ráírtam ha nincs meg neki a gyári vrm hűtése akkor marad továbbra saber rev2 vadászat. -
joker1220
őstag
válasz
Slavia #74565 üzenetére
Pedig ez szerintem nagyon nem off és nagyra értékelném hogyha megosztanád hogy melyik update -t kell letörölni, mert nekem érdekes módon most ott tart a dolog hogy a teszt programok szerint beton stabil a gép, ennek ellenére továbbra is random fagyogat január eleje óta. Előtte semmi gond nem volt
Most az lenne a következő lépés hogy leszedem az összes január eleje óta megjelent patchet és remélem hogy attól észhez tér
Üdv
-
rsanya87
tag
válasz
Gabrikovics #74570 üzenetére
Szia.
Nekem van egy sabertooth fx990 gen3 r2.0 lapom egy fx8350-el, én nem nagyon másztam bele a biosba, az első lapon kiválasztottam az asus üzemmódot, azon ketyeg 4400mhzen semmi melegedés stb. Asszony játszik rajta, megérné manual módban beállítani, vagy jó ez igy? Teljesítménye elég, nem hevül, Egyszóval fasza, max a fogyasztás csökkentés és a még kevesebb hő lenne a cél, minimum ugyanezért a teljesítményért. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
FoLey-v #74571 üzenetére
Az internet gyorsan felejt , nem találom azt a cikket amiben öt 990fx lapot tesztelnek ugyan azzal a procival és a saber győz a formula Z előtt 150MHz-el a harmadik talán valami MSI lap volt az asus 990fx előtt . A formulárol azt olvastam hogy hamarabb füstöl mint a többi 990 asus lap ezért nem lett népszerű . A saber rev2 olvasatom szerint jobb mint a rev1 a rev3 meg már csak a ledes vacakkal másabb . Még elég jó lap az asus 970 aura ami 7+1 táp
-
Pancsermeste
őstag
válasz
FoLey-v #74571 üzenetére
A CROSSHAIR a legjobb választás extreme tuningra.
Saber 1.0 és 2.0 között tuning szempontjából nincs igazán különbség, mindkettő nagyon jó lap. A Rev.2 felszereltségben/szolgáltatásokban kicsit többet nyújt, mint pl. SATA és USB vezérlők. (meg kell nézni, hogy szükséged van-e pl. több USB3.0-ra). Nyilván a rev1 gyártási dátumát tekintve régebbi, így valószínűleg több üzemóra is van benne, ha használtan veszed. Viszont, rendszerint az első szériákon még kevésbé spórolnak, az újabb revízióknál a fejlesztések a termék előállítás költség csökkentéséről is szólnak. - ez persze nem feltétlenül jár együtt használhatóságban is jelentkező minőség romlással. -
FoLey-v
addikt
válasz
Gabrikovics #74570 üzenetére
Igen értelek,hogy a Saber lap is hülyeségeket csinál nem a legtökéletesebb lap,de mindig jobb mint a többi fapados AM3+-os lap mellesleg tuning terén is sokkal jobb a vrm hűtése meg végképp. Én is leakarom cserélni a jelenlegi lapomat,mert a vrm fázis gyenge.
Csak a kérdést nem kaptam még meg,hogy ASUS CROSSHAIR V FORMULA-ról valakinek vélemény meg Sabertooth FX990 R1.0 mivel rosszabb Sabertooth FX990 R2.0-nál? Nekem itt a lényeg jó vrm hűtés és tuning a lényeg. Előre is elnézést csak már ha van alkalmam akkor megszeretném lepni magam valamelyik lappal.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
FoLey-v #74569 üzenetére
Na azért a Saber is tud hülyeségeket csinálni ! Decemberben megpusztult az ASUS M5A 97 R1 lapom ami már a negyedik procit fogyasztotta nállam az elmúlt hat év alatt . Szerencsémre sikerült vennem egy használt Sabertooth FX990 R2,0 lapot harminc alatt , ha már lúd legyen kövér beújítottam egy új memória kittet G.skill 2400Cl11 2*4Gb a régi Kingston 1600Cl9 2*2Gb helyett és egy új VGA-t Sapphire R9 280OC Dual-X a régi Sapphire R9 270OC Dual-X helyett . Eddig a dicsekvés most jöjjön a lényeg !
Tehát a lapot szépen beállítottam CPU 4,5 GHz 1,425v a RAM 2132CL11 szépen ment is , na mondom egy takarékosabb profil 4,0 GHz 1,325v Ram 1866CL9 szépen megy , ( itt a legtöbb beállítás AUTO hiszen alapfesz ) na mondom akkor az NB és HT a 2200MHz-ről felpöckölöm 2400MHz-re ha már tuningolunk .
És a tesztek alatt megdöbbenve látom a lap által AUTO-n belőtt feszeket :
Tehát a lap AUTO beállításon nagyon komolyan túlfesszeli a CPU-t az NB-ről nem is beszélve , a megoldás Offset + egy-két kattintás éés kevesebb feszültség , kevesebb hő :Verdikt : ha valaki vesz egy FX procit NE hagyjon semmit se AUTO beállításon !
-
FoLey-v
addikt
ASUS CROSSHAIR V FORMULA alaplapról mit tudtok? Mert Sabert alaplap jelenleg nincs aki árulná.
-
DraXoN
addikt
"modern teszt FX-el"..
.. magas órajelen nem vészes a lemaradás... (úgy 10%al lassabb mint egy "modern" i7)
[link]csak a fogyasztást ne mérjék
-
Slavia
aktív tag
válasz
belaazallat #74564 üzenetére
Nem megfelelően fogalmaztam nekem egy bizonyos frissítés okozta a fagyogatást. (nem pedig a 1709 "csomag" ) Majd megkeresem melyik vót! Részemről zárom a offot.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Asshur #74558 üzenetére
Írtuk régebben hogy ha esetleg nem is akarsz extrém oc-t akkor is ajánlott a 8+2 Vrm.(vagy jobb)De ahogy a kollega is írta egy idő után az is elfogy,gondolom nem viccből mondja. (970-990 jöhet szóba,8+2 vagy jobb)
Az hogy most konkrétan melyik cégtől legyen mindenkinek a maga dolga. (erről is írtunk már oldalakat)belaazallat: A 1709 win10 fagyotaás megerősítve,de azóta már jött ki csomag nekem 1 idelye nem ökörködik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
belaazallat #74513 üzenetére
Melyik frissitest kell leszedni? Most mar full alapra allitottam vissza mindent és fut a teszt...varom hogy fagyjon.
Illetve HWinfo-rol olvastam valami olyat hogy fagyást okozhat, errol valaki tud valamit?
-
M0ng00se
őstag
Sabertooth rev1 és rev2 között van számottevő különbség?
-
ViZion
félisten
válasz
Gabrikovics #74556 üzenetére
Ilyenem nekem is van, valahol Logouton írtam még anno (de házcserés táp hőfokos is, meg több radis, etc. tapasztalatok). De nem tudom megsaccolni, h a mostani hogy viselkedne Saberben. Annyit látok, h még vizezve is a VRM fogy el. Simán tervezési "hiba", ha húzni akarod a procit erősen, ahhoz drágább lapot kell venned - ha egyébként a többi sallang nem érdekel, akkor is.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
ViZion #74555 üzenetére
A különbséget számokkal szemléltetném : az elpusztult ASUS M5A97 rev.1 lapomban az fx 8320-am (alapfesze 1.325v) a 4000MHz-et 1.375v-on tudta a 4500MHz-et 1.475v-on . A mostani sabertooth lapomban a 4.0Ghz-nek elég az alapfesz 1.325v a 4.5Ghz-et 1.425v-on már viszi . Tehát ugyan az a proci ugyan azt a frekit 0.05v-al kissebb feszen viszi ! De felette már ebben a lapban sem egyszerű .
-
M0ng00se
őstag
Helóka.
Az ASUS hierarchiában a Sabertooth alatt a M5A99FX PRO R2.0 lenne? Sabertooth lenne a cél csak nem látok eladót jelenleg. -
FoLey-v
addikt
Mivel azt a lapot nem sikerült beszereznem így február elején szeretnék beszerválni egy megbízható lapot jó vrm hűtéssel és leváltani a jelenlegi lapomat.
Melyek azok a AM3+ lapok amit ajánlotok tuningra,finomhangolt beállításra és jó vrm hűtéssel? Max keret 30k alatt.Amit kinéztem ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
-
csubuka
addikt
válasz
ViZion #74545 üzenetére
Rendben, persze átnézegetem akkor, ha valaha komolyabban bele akarok nyúlni
. Csak igazándiból jó úgy ahogy van, szóval ha valami nem egy ötperces művelet, márpedig Prime95-el mindig rátesztelni az új beállításra nem öt perc az tuti, akkor hanyagolom, mert nem szükséges. Elég neki a hűtés amit kap, tuningolva meg nem lesz. A turbo core kikapcsolása hozta azt a 8 fokot mínuszba ami kellett, több nem kell.
A GPU-m kinyúlása sokkal nagyobb probléma sajnos jelenleg, mint a "nem teljesen optimális" CPU beállítások ebben a bányászok által megbolondított időszakban
-
csubuka
addikt
válasz
belaazallat #74543 üzenetére
Köszönöm szépen!
Azt az összefoglalós gyorstalpalót láttam, csak azt nem tudom megítélni, hogy nekem nem más beállítás kell mert más a célom... De akkor az említett két módot mindenképpen engedélyezem, de szerintem úgy is vannak.
-
csubuka
addikt
válasz
belaazallat #74539 üzenetére
Ha az "EPU power saving"-re gondolsz, akkor az éppen disable-ön van.
Egy paszta sem árthat neki, csak még nem érkezett meg, amit rendeltem...
-Az APM Master mode az jó nekem itt ha ki van kapcsolva amúgy (az apm-nél arra gontoltál nem?)? Mármint az nem csak tuninghoz kéne, ha túl akarom lépni a TDP-t? Én éppen hogy csökkenteni akarom.
-
csubuka
addikt
válasz
belaazallat #74533 üzenetére
Egy FX-8350-nél, ha nekem csak a hőmérséklet csökkentése a célom, akkor elég az általad korábban említett APM off és turbo core off? Vagy alulfeszeljem is kicsit talán? A turbo core hozott vagy 7-8 fokot
Az összefoglalós ajánlás inkább tuningra megy rá, de nekem ahhoz nem elég a hűtőm, de alapon szépen elmegy...
-
korren
aktív tag
válasz
belaazallat #74533 üzenetére
Egy Chieftec LBX-02B-B-B-B-ben van. De lehet kevés bele a 2 db 92 mm-es venti. Egyenlőre minden auto beállításon van, ramok mennek 2400 Mhz-en.
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek kérnem, mivel most ültem bele egy FX-9590 rendszerbe, semmiféle tapasztalatom nincs a platformmal.
Eddig mindene rendben van vele, AIDA64 stabilitás teszt is szépen fut (~68-72°C), azonban kíváncsiságból elindítottam egy Prime95 "blend" tesztet is, is de amikor 82°C+ -nál járt a proci, inkább leállítottam a tesztet.
Feleslegesen paráztam, a Prime95 másnál is így feltornássza a hőfokot?
Egy Thermalright le Grand Macho RT hűti, Arctic Cooling MX-4 -et kentem alá. Rendeltem ThermalGrizzly Kyronaout-ot, de lusta vagyok újra szétszedni az egészet. Meg félek lehet jobban is rászoríthattam volna a hűtőt a procira.
Köszi a válaszokat!
-
joker1220
őstag
válasz
Slavia #74530 üzenetére
Szia!
Windows hibanaplót minden egyes fagyás után átnyálaztam de csak a rendszer váratlan leállásáról van bejegyzés mindig ami pedig az amikor megnyomom a restart gombot miután kimerevedik a kép és semmi mást nem lehet tenni...
Ez a proci teljesen alap órajelen ment, nem volt tuningolva, gond nélkül zötyögött már több mint 2 éve egészen december végéig. Azért is gyanús mert a legutóbbi összesítő Win 10 Update-t január 4. -én adták ki ami tartalmazta ezt az Inteles procikhoz írt kernel módosítást, ami hazavágta a K8 -as AMD procikat is. Ezek alapján simán elképzelhetőnek tartom hogy az újabb AMD prociknál is okozott valamilyen zűrzavart....
-
Slavia
aktív tag
-
joker1220
őstag
Na úgy tűnt hogy minden frankó, aztán tegnap este 10 perc GTA V után lefagyott megint. Eddig legalább játék közben nem csinálta.
Ma reggel nyomtam 3 óra GTA -t gond nélkül. Tegnap haver hívott hogy neki is lefagyott, ugyanilyen alaplap és ugyanilyen proci.
Mivel december végéig nem volt semmi probléma, egyre gyanúsabb hogy a január eleji windows frissités rontott el valamit nagyon.
Ha megint lefagy akkor leszedem a francba ezt a szuper frissitőcsomagot és írok majd a fejleményekről
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
belaazallat #74523 üzenetére
Persze, ez így van, és azzal nincs is gondom hogy az átlagnál magasabb az alapfeszültsége.
Phenom II nél is szép nagy szórás volt ebben a tekintetben. Viszont akkor sem kellene prime95 ben megpurcannia.
Az hogy az egyik mag nem működik normálisan, simán okozhatja ezt a lefagyásos jelenséget. Ez az ami zavar és ezt próbálnám valahogy kiküszöbölni.
Az Aida64 szerint 1.375V az alapfeszültsége, az alaplap automatikusan 1.425V állít be.
Most beállítottam 1.400V -re és az LLC -vel sikerült elérni hogy szinte teljesen stabilan tartja is azt, nincs akkora vdrop mint eddig.
Turbo Core-t és az SVM -et kikapcsoltam, a többi cuccot (C1E, C6, APM, HPC mód) meg visszakapcsoltam.
Most megpróbálom így
-
joker1220
őstag
válasz
belaazallat #74521 üzenetére
Az elérhető legfrissebbre frissitettem most, azóta nem is adtak ki hozzá újabbat.
Most 1.3750V -n futott a prime95 2 órát és 1ó51 percnél error volt a 3. mag nál..
Most akkor feljebb rakom 1.4 re, aztán tesztelem tovább. Lehet hogy lejárt a szavatossága
-
joker1220
őstag
válasz
belaazallat #74516 üzenetére
1.425 -ről levittem 1.350V -re a CPU Vcore -t.
Futtattam egy 10 perc prime95 -t, 58-59 foknál nem melegszik feljebb és nem kék halálozott el, azért nyomok majd rá legalább 1 órás tesztet hogy mennyire stabil
Így 10 fokkal hűvösebb blend teszt alatt mint eddig:
Turbo Core -t kikapcsoltam.
C1E és C6 ki van kapcsolva
HPC is ki van kapcsolvaHa stabil, akkor majd visszakapcsolgatom
A RAM feszültségét ha leviszem 1.5V -re akkor nem bootol a gép, pedig az előbb linkelt gyártói oldalon azt írja:
Szóval elég érdekes
-
joker1220
őstag
válasz
belaazallat #74516 üzenetére
Közben én is utánaolvasgattam külföldi fórumokon is 1.35v irnak a legtöbb helyen, és irják azt is hogy sokan tapasztalták hogy a lapjuk bios frissítés után már 1.425v ír alap CPU VID nek. De persze mindenhol írják hogy 1.35 -el vigan megy 4.4 - 4.5 ön.
Most próbálom épp lejebb venni és megnézni hogy meddig stabil
A ram feszültségét XMP profilból olvasta ki az időzítésekkel együtt, de a gyártó oldalán meg 1,5V ír
https://www.kingston.com/datasheets/HX318C9T3K2_8.pdf
A C1E és Core C6 state az csak energiatakarékoskodásra jó nem?
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
-
joker1220
őstag
válasz
Szia!
Win10 64bit, minden frissítés fel van pakolva, ezek a random fagyások az utóbbi pár hónapban történtek, előtte semmi gond nem volt.
Újrahúztam a rendszert is teljesen, gondoltam hátha attól észhez tér, de nem oldotta meg.
Alapvetően én sem szoktam auton hagyni a dolgokat de semmi gond nem volt vele eddig..
U.I.:
Az ilyen alvó állapot meg hibernálás ki van lőve, én kifejezetten utálom, mert bármilyen gépen tudnak nagyon szép kis bugokat produkálni úgyhogy nálam alapbol offon van.
Sajna Giga lapon picit máshogy vannak a dolgok mint az Asus nál, de lövök pár képet a BIOS ról és ha valakinek hasonló van akkor megköszönöm ha megírja hogy hogyan van beállítva.
-
belaazallat
addikt
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Adott egy FX-8350 -es proci Gigabyte 990XA-UD3 lapban, illetve 8 GB Kingston HyperX Beast ram és egy GF GTX 960 társaságában. A Procihűtő egy Thermalright Macho 120 rev A. A táp pedig hegy Chieftec CTG 500-80P.
Az utóbbi hónapokban 4-5 alkalommal előfordult hogy netezés közben úgy lefagyott a gép hogy kimerevedett a képernyő teljesen és csak újraindítani lehetett.
Játékok és stressz tesztek közben soha sem fordult elő sem lefagyás sem kék halál.
A proci teljesen auto beállításokon kegyeg a biosban, és semmi tuning nem volt. Most futtattam egy Prime95 Blend tesztet ezzel az eredménnyel:
Ebből úgy tűnik hogy az egyik mag meghibásodott, vagy csak szimplán auto beállításon nem kap elég feszt hogy stabilan működjön..
Az egészben a legfurcsább hogy nagyon ritkán jön a lefagyás és mindig csak böngészés közben, úgy hogy tegnap pl csak a hardver apró volt megnyitva, semmi más program nem futott és egyszer csak minden előzmény nélkül megfagyott.
Rammal biztosan nincs gond mert nincs kék halálozás és memtest86 4 órát futott gond nélkül.
VGA szintén hibátlanul működik, Furmark al meghajtottam már párszor és játékok alatt sincs semmilyen gond.Most a prime95 alapján a leggyanúsabb a proci. Aida64 és CPU-Z alapján 1.425V kap a proci, ez prime95 Blend teszt alatt 1.416 köré esett be. Hőfokok rendben vannak mert fullra kiterhelve sem melegszik 65-66 foknál tovább, az alaplapra pedig 35 fokot irt az Aida64.
A feloldott magos AMD prociknál volt még hasonló jelenség amikor instabil volt a feloldott mag akkor nem jól jelentek meg a weboldalakon a flash -es elemek és sokszor kék halállal le is hasaltak.
De itt nincs kék halál és hibás megjelenés sem, egyszerűen csak lefagy.
Most arra gondolok hogy biosban átállítok mindent manuálba, esetleg ha úgy sem lesz jobb akkor adok neki egy kis plusz feszt, hátha attól észhez tér. Viszont nem szeretném hogy a jelenlegi 65-66 foknál jobban melegedjen ha le van terhelve. Turbo Core is be van kapcsolva automatán de lehet azt is kikapcsolom a francba
Esetleg valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Van ötletetek hogy mit lehetne esetleg kezdeni vele?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy bár SPD-ben látszik az összes RAM modul (szumma 8GB), de total amountnak változó mértékben de mindig kevesebbet ír a BIOS. Asus A5M97 R2.0 a lap, FX-8350 a CPU.
Haldoklik valamelyik RAM modul? Egészen 4 GB-ot is képes elhagyni valamikor.
Vagy a CPU-nak is köze lehet a RAM-okhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700KF
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged