- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Megvagyok lepődve, hogy milyen jól futnak a gamek, az Fx6300- GTX 1070 párossal, pedig durvább CPU limitre számítottam, de azért ettől eltekintve a következő lépcsőben lesz konfig csere is.
Ghost Recon WW Very High-on 60FPS, BF1 multi ultrán 90- FPS, szintén Assasins Odyssey High-on 50+ FPS. persze mindegyik 1080p-n
Nem mondom, hogy durva számok, de azért bőven jól játszhatóak .
rantotthusi Ideiglenes jó lesz a procid, és ha lesz pénzed bővíts
-
DraXoN
addikt
válasz
rantotthusi #75897 üzenetére
a 8 magos FX 3,8-on nem sokkal jobb (ha jobb egyáltalán) a 6 magos FX-nél ami 4,4-et hoz... ha csak kevés szálat használ a program akkor még rosszabb is lenne, ha minden szálat kihasználna akkor is alig egy 10-15% előnye lenne a 8 magosnak, de ha nem, akkor még lassabb is lenne.. ha a 8 magos tudna legalább 4.2őn menni akkor megérhetné (szerintem) egyébként ... nagyon meg kell gondolni. nem a 8 magos cpuval van a gond, hanem hogy "elfogy" a gyenge alaplap alóla, ha ki akar hozni az ember belőle valamit...
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy fx 6300 4,4hzen ami hajt egy rx580 at és mivel az fx procik olcsobbak lettek elgondolkoztam egy fx 8350 en amig össze nem jön a ryzen gép! Na most az alaplapom tudom nem acélos egy Asrock 970 extreme 3 as lap irták már hogy ezek nem birják még alapon se az fx 8350 et ez tényleg igy van?? mert haverom nak meg egy asus de nem tudom pontosan milyen lapja van az se tul nagy szám sőt neki a lap vrmjén még hütöborda sincs semmi extra teljesen üres az egesz lap és egy 8320 van benne kicsit meghúzva 3,8 ghz et jelent ez! Most akkor nem értem mi van?!
megvehetem az extreme 3 ba a 8350 et vagy sem?! Légyszives segitsetek!
Köszönöm!
-
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #75891 üzenetére
Az a helyzet, hogy a lapom csak 95 Wattig támogatja az FX procikat, (ezért vásárolnék 8300-t, meg a bios is visítozna valszeg) ami még érdekes, hogy a Phenomokat meg 125 Wattig.
Használtam is ebben a lapban Phenom II X4 960T-t 6 magosra feloldva 3400 MHz-en, és frankón ment. Azért váltottam, mert hiányzott némelyik utasításkészlet. -
belaazallat
addikt
válasz
RobbeV0201 #75894 üzenetére
Szia!
ajánlott olvasmány: [link]
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
Lehet volt már itt feldobva a téma,sőt biztos, de konkrét megoldást nem sikerült találnom rá.
FX 8320e processzort miért 4mag 8szálnak (Magok:4 | Logikai magok:8) látja a windows? Nem 8mag8szál lenne a proci?
Előre is köszi a segítséget. -
DraXoN
addikt
-
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #75891 üzenetére
Boltban venném a 8300-ast, bepróbálom nálam, ha nem megy 4 Gigát stabilan legalább, akkor megy egyik barátomhoz, akinek 6300-asa van, plusz még ráfizetne 10-11 ropit....
Tehát újra felteszem a kérdést....kipróbálnád-e?
Mondjuk az új Tomb Raider kihasználja az összes szálat..., szerintem ez a jövő, azért is maxolnám ki az alaplapomat.
-
DraXoN
addikt
válasz
Pitralon #75890 üzenetére
kipróbálni kipróbálnám, de csak akkor ha "jó az ár" ... az viszont relatív mi számít jónak ... én még mindig vívódok, hogy vegyek-e boltban egy vadi új fx8350 cput, csak úgy "poénból" megnézni mit tud egy kései szériás ... az ép 8320-am pl. nem túl tuning barát ...
egyébként használtam fx6200as 4+1 vrmes hűtés nélküli 970es giga alaplapban ... azzal "csak" 4.4et bírtam az adott alaplappal kihozni belőle, a jelenlegivel az adott cpu 4.7ig jutott... de azóta lett a 8magos fx ... igazából csak akkor van értelme ha az adott játék kihasználja minden szálát .. egyébként nem előrelépés (sajnos azért keresni kell azt ami ki is használja azt a sok szálat)... illetve munkához jöhet még jól (ha az használ elég szálat)...
Nekem egyenlőre még elég a mostani gép ereje ... úgy nagyjából... én már a fejlesztéssel bevárom a ryzen 3xxx-eket.. nem kell már sokat kibírnom addig...
akár lesz CES-en belőle valami, akár nem ... most télen úgy is jó ez a kis meleg itt a lábamnak -
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #75889 üzenetére
Köszönöm, hogy véleményt mondtál!
Már csak az a kérdés amit pár hsz-el ezelőtt mondtam....., Te belepróbálnád e a 8300-t...(akár csak próbára, hátha kifogok egy gold csipet...)?
Most ez az előrelépési lehetőség..., nem kell lecserélni a DDR3 ramot, plusz még a Win7 is jól működik. Ezért nem váltanék Ryzen-re (bár előbb-utóbb úgyis rákényszerítenek)...Van még egy lap, ami érdemes lehet olcsó gép építésére: [link]
Jónak tűnik egy 8300-as kombóval szerintem. Mi a véleményed?
Üdv!
-
DraXoN
addikt
válasz
Pitralon #75888 üzenetére
azt hiszem értem amire gondolsz, "nagyobb területen" való elhelyezkedés és "nem azonos helyre eső hot-spot"..
azonban a második variációra könnyebb hűtőbordát rakni, a 2 chip meg nem azonos általában hanem egymást kiegészítve más tartományban dolgoznak (nagyon leegyszerűsítve). így nem is azonos helyre esne a melegedés köztük..mindenesetre, a 2 minta közül a második nagyobb helyigényű, de hűtőbordával könnyebb hűteni...
4.6 órajel 6300as cputól 4+1 fázisos alaplapban nagyon jó eredmény... de nem vagyok benne biztos, hogy azért túlzottan szeretnék az alkatrészek ... mindenesetre hasonló terhelés mellett a 4.0Ghz, jobb cpu példány esetén 4.2 elérhető lehet ...
de nagyon kell figyelni a hőmérsékletre, nem kedveli senki a ropogósra sült alaplapi vrmet... -
Pitralon
tag
válasz
jokeph #75884 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Mondok valami érdekeset..., ami szerintem sokat számíthat..., laponként eltér a wrm-ek beültetése a nyákban, (fázisonként kettő)...
Tehát szerény véleményem szerint, ha a két wrm nem páhuzamosan van ráforrasztva a nyákra, hanem el van forgatva 90 fokkal egymáshoz képest, akkor máris sokat javult a hőleadó felület.
Ha érdekel mellékelek képeket, hogy mire gondolok....Most lenne alkalmam belepróbálni a lapomba egy FX 8300-ast, ha nem tutti, akkor egyik barátom átveszi, neki most Fx 6300 van , de egy sokkal brutálisabb Asus Aorus lapban...
10 ropit fizetne rá, de akkor az ő prociját nekem kellene árulnom..., persze garis, full dobozos, 0 kilométers hűtővel...Szerinted belevágjak?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pitralon #75883 üzenetére
Üdv !
Nem tartom lehetetlennek, ugyanilyen harmatos VRM-es lapban (Asrock 970 Pro 3 R 2.0) ment az fx8320e nekem 4.0 GHZ-et, de izzadt az egész lap alatta, úgyhogy hamar lapot cseréltem.
Másrészről meg nem hozta a 4 GHZ-hez tartozó teljesítményt stabilan.
De puding próbája az evés.
-
Pitralon
tag
Sziasztok!
Adva van egy Asrock 4+1 fázisú, 880-as csipszetes alaplap, amiben most simán hasít egy FX 6300-as proci, 1.4125 volttal (nem droppol)....4.6 GHz-en, hűtés jól megoldott, Chieftec 650 Wattos táp... például legújabb Tomb Raidernél max 61 celsiust jelez az Aida.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek körülbelül mennyit menne egy ugyanebben a lapban egy FX 8300-as proci, illetve egyáltalán elérhető lenne-e vele a 4GHz ?
CnQ be van kapcsolva, minden más disabled a biosban, illetve maualisan beállítva.
Legyetek szívesek a kérdésre válaszolni, a sok himi-humi ...mit kellene venni helyette tanácsra nem vagyok kíváncsi!
Köszi előre is a válaszokat!
És Boldog Új Esztendőt kívánok!
-
joker1220
őstag
válasz
jokeph #75881 üzenetére
Egyébként például a Siege -ben ultra beállításokkal még nem esett be az FPS 65 alá
Általában 70 körül van, szóval nem panaszkodom
Csak jó lenne ha teljesen stabilan meglenne a 75 FPS ha már 75 Hz monitorom van
AMD kártya jó lenne a Freesync miatt, de egyébként szépen megy, nem töredezik a kép vagy ilyesmi
GTA V is megy Very High beállításon, új Assasins Creed is eldöcög High -on, ott viszont néha ha nagyobb fight van akkor picit belaggol...
Szóval annyira nem sürgős, ha a GTX 960 4GB el tudom adni mondjuk 35 ért kb, akkor még 1x ennyit kellene rádobni és a hardveraprón már taláni annyiért 1060 6G vagy RX580 8G, mondjuk tegnap találtam 1070 8G -t 90 ért, az se hangzik rosszul
-
-
joker1220
őstag
Köszönöm a válaszokat
Gépcserét biztosan nem tervezek mostanában
Ahogy számoltam ha újat akarnék építeni, akkor kb 350k és ebben nincs még VGA
Szóval most csak 16GB ram -ot szeretnék és egy erősebb VGA -t
-
Dark KillerX
addikt
válasz
joker1220 #75875 üzenetére
En minimalis rafordiassal egy 1060 6Gb-ot csereltem egy 1070 Founders Editionra egy 4,5Ghz-es 6300 mellett, es igaz a 1060-hoz is keves volt, de en amikkel jatszom ( Ghost Recon WW . Shadow of Tomb Raider ), oda eleg az Fx. Masfelol az 1070-et igy is alulfeszelve 1700Mhz ~< 0,8mV mellett hasznalom, ahol nincs 65 fokos a Gpu.
Majd lassan meglesz a rendszer csere is, csak ez a vga brutal jo aron volt, es ennyiert nem hagyhattam ki.
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
FX 8350 mellé még érdemes a mostani GTX 960 4G helyett GTX 1060 6G vagy RX 580 8G VGA -t venni?
(Vagy felesleges mert ,,nemhajcsamajdki és épiccsé inkább új pécét")
Üdv
-
DraXoN
addikt
válasz
Perseus871 #75873 üzenetére
gonoszak ezek a sata kábelek
-
Perseus871
tag
válasz
DraXoN #75869 üzenetére
Király vagy köszi! A sata kábel volt a ludas! Csatos volt az is, de megtört valószínűleg. Kicseréltem most minden ok.
Tegnap a Hardisk Sentinel már jelezte hogy probléma van a kapcsolattal a kábel miatt! (crystal disk info ezt nem dobta ki)
Nagyon profik vagytok! Csak nektek köszönhetem hogy eddig nem volt szervízben a gépem! -
válasz
Hencso #75871 üzenetére
3 ventivel használom, 2 gyári, 1 noctua 14 cm industrial fan. Bárcsak lenne légkondi, negyediken vagyok. Nyáron gáz a helyzet mert volt ,hogy 70 köré ment a maghő aminek papiron 61 lenne a max. Annyira nem aggódok érte. Bár 4K rendernél a 80°c-t is nyaldosta, de a lap nem oldott le
-
válasz
M0ng00se #75863 üzenetére
okéoké oké.. de hütésed sem kutya meg gyanítom klima is vana szobában és nyáron 18 fokban nyomod mikor ott kint van vagy 40 ven
Alpenföhn Olymp gondoloma BQ m elbujhat mögöte habár 1.560 mag feszt én nem válalnám be nem hiszem h 4.6 és 5.0ghz közt olyan über brutál fps külömbség van...
-
DraXoN
addikt
válasz
Perseus871 #75868 üzenetére
értem, és köszönöm
...
ha olvas akkor valóban lehet merevlemez gond, de lehet a sata kábel is hibás, tapasztaltam már nem egyszer, hogy pár év után "elöregszenek" és hibaforrássá válnak... én már úgy kezdek, ha új merevlemez, vagy új gép, sata kábelt nem hasznosítok újra.. inkább újat veszek és használok (tényleg okozott ár nekem pár kellemetlen alkalmat). azon belül is azokat szeretem amiknek van "rögzítő" része, ne is csússzon csak úgy ki a helyéről.
-
Perseus871
tag
válasz
DraXoN #75867 üzenetére
3 éve van a jelenlegi rendszerem! A merevlemez még a régi gépemben volt, kora kb 8éves! A táp 3 éves! Alaplap proci, vga használtan vettem!
1 éve tapasztalok fagyás! Az utóbbi pár hónapban már egyre sűrűbb!
Softwer elvileg ok! Tegnap formatáltam, tök új rendszer!
Ramot már kizártam, memtest kidobta volna ha hibás!
Hűtés elég jól megvan oldva! 3ház +proci +vga +külön hdd hűtő!
Van egy külső merevlemezem! Teszek rá egy Windowst, úgy elvileg kitudom zárni a hdd problémát!
Álltalában akkor fagy ha adatot olvas (installálás, játék, filmezés) Letöltés, nagyobb adat merevlemezre másolásakor minden ok! -
DraXoN
addikt
válasz
Perseus871 #75864 üzenetére
fura "hiba" tud lenni, de jártam már úgy, hogy a sata kábel volt a kuka.
ezzel a hibával az a baj, hogy "nehezen reprodukálható" ... én is csak úgy jöttem rá, hogy pont figyeltem a gép elejét és láttam a merevlemezt felvillanni amikor a kék képernyő bejött (mindenféle más és más hibaüzenettel.. ami hol memóriahibára, hol vga driver gondra "hivatkozott")... smart adatokban semmi se volt, de egy sata kábel csere "javította" a gondot...
De továbbra se kaptunk infót, hogy a gép mióta van az adott állapotban "összerakva", mióta használtad (esetleg hiba nélkül), és/vagy mióta hibával?
ezek az infók segíthetnek a hiba keresésben.. elsősorban annak megállapításában, hogy volt-e egyáltalán stabil valaha és azóta romlott el, vagy valami "alapból nem oké".
-
Tomko78
őstag
válasz
Ma már olyan jó árban van az ssd érdemes mindenféle képen venni , egy 120 gb ssd 7 ezer forint körül van és bőven elég rendszer számára .
-
jokeph
nagyúr
válasz
így már jártam én is, eldöglött egy 500-as Toshiba HDD-m, szép fokozatosan.
Ám egy SSD-t potyára nem veszel semmiképpen sem, nagyon feldobja a gépet.
A HDD adat és tápkábel csatlakoztatása biztos hogy nem hibás ?
Kölcsön HDD egy teszt erejéig ?
-
Perseus871
tag
válasz
jokeph #75862 üzenetére
Nem tudom... Biosban minden processzor beállítást visszalőttem alaphelyzetbe! Kipucoltam a proci hűtőt, lepasztáztam!
Formatáltam a vinyót, Windowst újraraktam...
Most is ugyanúgy fagy!
Az a baj most már a merevlemezre is gyanakszok! Kb 8 éve nyúzom, előfordúlnak bootolási problémák!
Jó lenne tudni hogy az e a ludas, mert akkor rendelek helyette egy ssd-t aztán kész! -
válasz
Hencso #75848 üzenetére
Nekem 1 éve van meg a proci, azóta 5Ghz-n nyúzom 1,560V-tal. Még mindig tartom azt az álláspontot, hogyha sok mag kell egy alkalmazásnak akkor helytáll a cucc, bár ez talán minden sokmagos (4+) rendszerre igaz.BF5 betaval játszottam, az mind a 8 szálat maxra tudta terhelni (bár gyanítom, hogy mesterségesen "túljáratták a procit), GTX1060-nal hiba nélkül futott, medium-high körül 1080p-ben. Annyi negatívum talán van, hogy nyáron eléggé izzad
-
-
DraXoN
addikt
válasz
Perseus871 #75860 üzenetére
nem feltétlen az okozza, nekem is az van, még sincs semmi gond...
-
Perseus871
tag
válasz
belaazallat #75857 üzenetére
64es windows10 van fent! Akkor lehet az okozza az illesztés problémát! Felteszem a windows7-et meglátom úgyis fentáll e a probléma
-
jokeph
nagyúr
válasz
Perseus871 #75856 üzenetére
Üdv.
A CPU/RAM/VGA/stb. alapon van, vagy ezek közül bármelyik meg van húzva ?
-
DraXoN
addikt
válasz
volt egy kb. 3-4 hónapos időszak amikor az első spectre patchek kijöttek, az MS valamit elszúrt AMD FX cpuk esetén és fagyhatott tőlük a cpu ... aztán "halkan" javította, kimondottan meg se említve, hogy javítva lett ilyesmi, de egyszerre csak "elmúlt" sokaknál ez a jelenség... (nálam is volt, nálam is elmúlt)...
a gép mikor lett összerakva? korábban jól működött az adott felállásban? tuning van?
pusztán a ram mennyiség miatt nem fagyna a gép.. maximum halál lassú lenne... -
belaazallat
addikt
válasz
Milyen táp van a gépben. Win 10? Melyik frissítés van fent? Már csak azért, mert maga a Win 10 képes random fagyásokat produkálni AMD-s rendszeren, olvass vissza, elég sok felhasználónál jelentkezett.
-
Perseus871
tag
válasz
belaazallat #75855 üzenetére
Az összes hibakód driver re utal! Csak az a baj hogy 1 hónapja raktam újra a gépet! Futtatam diagnosztikát, a ram meg a hdd biztos ok! (amúgy az aláírásban szereplő rendszerem van)
Még arra gondoltam hogy a rendszernek kevés az 1333as 8gb rám, vagy a proci döglődik -
válasz
Perseus871 #75852 üzenetére
folyamatosan fagyhat bármilyen alkatrész véget pl ram vagy ssd vagy hdd de azt sem tudlyuk milyen konfigod van ha le írod lehet meg lesza gyenge lácszem is...
-
DraXoN
addikt
válasz
Perseus871 #75852 üzenetére
Biztos, hogy a cpu driver a baj?
-
DraXoN
addikt
válasz
Perseus871 #75850 üzenetére
miért akarnál olyat leszedni?
windowsba/linuxba/bsdbe alapból van driver hozzá, nem kell semmit telepíteni pluszban. -
Perseus871
tag
Sziasztok! Nem tudja valaki hol lehet AMD FX-8350-es procihoz drivert letölteni? Az AMD oldalán nem találom az FS sorozat drivereit
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso #75848 üzenetére
Szerintem is a kockán múlik a siker oroszlánrésze.
Én úgy néztem, hogy 4,2-nél ébred az "erő", 4,4-en már nagyon jó, viszont a 4,5 és 4,6 között már alig van difi teljesítményben, fogyasztásban és melegedésben annál több.
Én R9 380-at (is) használok, most már 3 éve. A CPU-val ellentétben a VGA-t nem tuningolom, hanem ha kevés, akkor csere (5 éves HD 5670-et váltott az R9 380).
Nyugodtan tedd mellé azt a 1060 6 GB-ot, ha FHD-n nyomod, újabb címekkel (vagy ha érdekel a freesync, akkor egy Vega 56-ot. )
-
válasz
jokeph #75847 üzenetére
szép eredményt értél el
GRAT!!!
ezért irtam h a Sabertooth 990FX r2.0 elég jó lap egy combosabb vga akár 3 is meg teker x16 ban és a corsair lapok nem sok mindenel tudnak többet mivel a cpu kockák nem egyformák van ameik anti tuningos van olyan ameikel elérsz olyan tuningot h az másnak csak álom vagy ép sikerül de viszont nem stabil a cuc... leginkáb kokcka fügő a dolog de kár kisérteni a dolgokat nem nagyon találkoztam olyan 83xx szériával ami stabilan tudta aranylag az 5.0ghz et 1.488 v core fesz mellett inkább azt mondom h most már jó áron lehet beszerezni a 9590 es buldit és jó esélyel lehet alul feszelni a cucot h hüteni is birjad
habár én most lehet le dobom a 7950 esem mivel ami kép a gépről van az még a 280x toxic oc volt ami le adta a kulcsot és kapot egy 7950 et amit néha kevésnek érzek és nagy a dilema hogy 1060 3gb vagy 6gb. jelen pilanatban ez meg fizethető áron van és amd vga most nem akarok mert 2éven belül letérdelt egy 280x egy 6970 és egy r9 270 oc a 280x és 6970 sapphire volt a 270oc meg gagyibájt.. habár szemezgetek egy 9590 esel is persze csak az FX re nem tudom érdemes e delát áldozni mert pl nekem a8320 4.6 elvan mint abeföt aránylag kis étvágyal viszont amint neki állom még felfelé piszkáni neki áll zabálni.... -
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso #75846 üzenetére
+1.
FX 8320e 3,2@4,6-ot ment nálam 24/7-ben (Turbo OFF, TDP limiter OFF, Cool & Quiet és társai engedélyezve), természetesen mind a 4 modul aktív volt (8/8), méghozzá egy közepes 6+2 fázisos MSI 970A Gaming Pro Carbon lapban, 1,47 Volt Vcore-al (hiába emeltem, efelett hibázott az IBT/LinX), Cooler Master Nepton 140 XL játékvízzel (akkor még a BQ Dark Rock Pro 3 hűtőm nem volt meg, az most tökéletesen csendben hűti az s1366-os XEON X5677-et 3,47@4,6 GHZ).
Idle 35 fok, játék 50 fok, bencmark alatt max 63 fok.
-
válasz
BlindMind #75833 üzenetére
szerintem meg nem... az FX eknek 4.4 ghz felet jön meg az erelyük... pl nekem volt egy 8350 esem ami 4.7 ghz et ment majdnem 1.5v os mag feszel és egy kompakt enermax liqmax 2 240 es hütögette több kevesebb sikerel... most egy 8320 am van 4.6 ra löve 1.43 vcore fesz mellett stabilan meg persze egy BQ Dark Rock Pro 3 mal megtámasztva hűtésileg ... nem ma kezdtem
meg h ha jól meg nézed a folyékony nitroval a 8ghz 2 szálon érték el... te meg 8 szálat akarsz tuningolni .... az FX ugy mond elavult technika már akkor elavult amikor kijött....meg azt is vedd számitásba h degradálodik a cpu az extrém tuning alatt.. a teljesitmény meg csak pénz kérdése.... de pl egy 7950 7970 gtx960 alá fölösleges hamatlmas tuning mert vga limitbe ütközöl ... 1060 6gb nak meg szerény véleményem szerint is elég a 8*4.6ghz mivel az összes játékot szarul optimalizálják
csak h szemléltessem az isteni kicsi CPU hütés
személy szerint soha többet kompakt ha víz akkor épített víz
Enermaxom Game alatt 56 fokig engedte a procit ez a kicsike meg 45 fokig engedi elmászni pl GTA5 alatt -
DraXoN
addikt
válasz
bkrisztian99 #75842 üzenetére
mekkora cpu terhelés van a "jelenség" mellett?
illetve 2 lehetséges hiba:
- ritka, de néha előfordul, hogy a hűtőn a heatpipe "kilyukad", így funkcióját veszti. ez mondjuk szemrevételezéssel többnyire észrevehető, hajlatokat és végeket érdemes megvizsgálni.
- még ritkább, de lehetséges, hogy a cpumag és a kupak között a "forrasztás" elválik.. de tényleg nagyon ritka az utóbbi, általában előbb "reped" meg a cpu mag mint hogy a forrasztás leváljon.
+1 ok, a hőmérséklet rendben van, csak a szenzor hibásodott meg. Meg kéne nézni valamilyen hőmérővel, de ha tényleg 70C a proci, akkor a bordának is 40C felett kell ott már lennie, kézzel nem nagyon bírva a tapogatást.. ha nincs hőmérő, egy "ellenőrzést" megér.. de egy infrás hőmérő a hűtő talpán hasznos lehet az ellenőrzéshez. -
bkrisztian99
csendes újonc
https://imgur.com/a/pPio4bc
-
BlindMind
tag
válasz
bkrisztian99 #75837 üzenetére
Hát ott akkor a hűtő lesz a gond nem létezik hogy 2500-on is 60fok felett legyen...egyszerűen nem adja át a hőt a proci a hűtő talpnak, van esetleg gyári hűtőd amivel ideiglenesen ki tudnád próbálni?
-
br120
csendes tag
válasz
bkrisztian99 #75835 üzenetére
Szerintem egy 92 mm-es , három hőcsöves hűtő gyenge arra a 8 magos , 125W TDP-s procira. Egy 8300-ra , vagy 8320E-re talán még jó lehet , ha nincs tuningolva.
A 125 wattosokra érdemes 4 hőcsöves , 120 mm-es ventivel rendelkező hűtőt rakni. -
bkrisztian99
csendes újonc
válasz
BlindMind #75836 üzenetére
Gigabyte 990XA-UD3 lapom van és ez a régi féle BIOS. Sehogy se találom ezeket a funkciókat. :/Közben megtaláltam, be van kapcsolva, de sehogy se jó. Egyszer csak elkezd emelkedni magától a hőfok még a BIOSban is és vele együtt a hűtő fordulatszáma is 1000 fölé megy, majd teljes sebességen olyan 2500 körül, mikor már 60-70°C-os.
-
BlindMind
tag
válasz
bkrisztian99 #75835 üzenetére
Cool'n'Quiet be van kapcsolva? Nézted esetleg hogy mennyin teker a hűtő? Ha manuálisan állítod magasabb fordulatra (CnC off) akkor is elmelegszik?
-
bkrisztian99
csendes újonc
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a processzorom hűtésével valami gond lett. Egy AMD FX 8320-at vettem nemrég és a gyári hűtő helyett egy Cooler Master Hyper TX3 EVO-t használok. Legelőször magas hőfokot produkált, de pasztával sikerült beállítani és azóta nem is volt baja. Néha újrakentem és mindig normális volt. De most valamiért (ha nem is futtatok semmit,) a gép bekapcsolása után szinte rögtön felugrik 50-60°C közé úgy, hogy egy program se fut, aztán eléri a 70°C-ot, most meg már ki is kapcsol. Mi lehet az oka? Próbáltam újrapasztázni megint és a hűtőt is úgy beállítani, hogy jó legyen, de semmi. Válaszokat előre is köszönöm. -
BlindMind
tag
válasz
Hencso #75832 üzenetére
Azt a 4,6-ot kicsit karcsúnak érzem sima léggel elmegy 4,4re egy 8350 de még időnként 4,6ra is közepes vízzel megvan az 5 , egyedi épített vízzel még talán több is....folyékony nitróval meg ha jól látom inkább a 8..
[link]Jah és itt ha jól látom a top 5-öt mind Formula Z...
-
válasz
barca4ever #75829 üzenetére
Nem hiszem hogy a Crosshair lapban annyi + van benne mint egy Sabertooth R2.0 ban.. ha sabert veszel igaz ritka mint a fehér holló de akkor 3.0 sat vegyél ...
-
BlindMind
tag
válasz
barca4ever #75826 üzenetére
Szia,
Bármelyiket veszed nem lősz mellé, tényleg egyéni preferencia kérdése, Saber van már 20 körül Crosshair kicsit általában drágább..
Gyere közénk és vegyél Crosshair-t! -
válasz
barca4ever #75826 üzenetére
Hello.
Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 bőven elég, ha tuningolsz akkor is. Persze pénz nem számít alapon a másik -
barca4ever
tag
Sziasztok
!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Fejleszteném egy kicsit AM3+-os konfigomat és két lap között vacillálok , szerintetek melyik a jobb választás? (zárójelben megjegyezném hogy egy FX-8320E-t hajtanék vele)
Option I.:Asus SABERTOOTH 990FX R2.0
Option II.:Asus CROSSHAIR V FORMULA-Z
Előre is köszönöm!
-
zozo95
csendes tag
válasz
M0ng00se #75821 üzenetére
köszönöm szépen a segítőkész hozzászólásokat, RAID-et nem használok, IDE-t meg nem akarok akkor ha lassabb majd megpróbálkozok az újra telepítéssel mert igazság szerint ezt a meghajtót nem formáztam meg semmi amikor újratelepítettem az ssd-n rendszert amúgy win10-et használtok ?
@BlindMind próbálkoztam amúgy leválasztani és tényleg nem engedi viszont, ezáltal hogy ilyen plug and play-es leválasztható azt hittem lassabb is így azért kérdeztem hogy ez befolyásolja-e ,de akkor ezek szerint nem.
-
válasz
zozo95 #75820 üzenetére
Gondolom nem használsz RAID-et, így az ACHI mód.IDE-ben elméletileg nem írná ki azt a windowst, de úgy lassabb is lenne winyó/ssd sebessége (asszem). Plusz a windows sem töltene be, hanem indulásnál kékhalált dobna, erre a megoldás egy újratelepítés abban a módban, amiben használva lesz.
-
-
zozo95
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi egy kis off láttam többen használnak itt ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z típusú alaplapot, egy olyan problémám volna hogy rendszerem egy ssd-ről megy viszont a játékok stb.. azok egy külön winchesterről vannak viszont a windows írja eltávolítható eszközként a winchestert mint ha egy pendrivet akarnék eltávolítani gondolok itt erre:
biosban pedig így néznek ki ki a sata beállításaim:valakinek esetleg állt fent hasonló probléma esetleg ötlet próbáltam már másik sata portba is dugni a vinyót de ugyan ez a történet, előre is köszönöm és elnézést az off-ért.
-
t1
veterán
válasz
Dark KillerX #75813 üzenetére
Koca vagyok én is. Most egy HD7870-el használom de néha màr kevés. Első körben akkor elég lenne ez a VGA csere is, jelenleg új Tomb Raider és Forza Horizon megy még FIFA.
-
Dark KillerX
addikt
Én egy Asus Dual 6gb-os 1060-as hajtok, egy 4,5Ghz-es 6300-al. Igazából a tapasztalatom az, hogy bőven ellehet vele játszogatni, még multi játékokban is, pl BF1-ben van 70+ FPS-em, vagy pl Divisionban néztem, ott is megvolt 60+ FPS-em, vagy akár Destiny 2-ben is. de azért lassan csak kevés lesz hozzá a proci. Jelenleg párom tolja vele a legújabb AC-t, és meg a Tomb-ot, ahol azért már néhol inkább a 45-50 + FPS-nek kell örülni, de még azért nem szaggat. Szvsz, ha kocagamer vagy, mint pl én akkor el tudsz vele lenni bőven.
-
t1
veterán
Használ valaki FX6300-al esetleg 8320/8350-el GTX 1060 3GB-ot? Ha igen milyen a tapasztalat vele?
-
válasz
mester1102 #75808 üzenetére
Hello.
Ilyen lapom van, ilyesmiket állítsd be:
CPU Ratio - 20 (mert ugye 20*200MHz)
AMD Turbo Core technology - disabled
CPU bus freq. - 200MHz
Memory freq. - 1866MHz
CPU/NB - alapon maradhat jó kérdés , hogy mennyi, talán 2400?
HT Link - 2000MHz vagy 2200MHz
EPU Power Saving mode - disabled (vagy enabled, de fogalmam sincs ,hogy működik én egyből kinyomtam)CPU & NB Voltage - Offset mode
Ez alatt lesz a cpu fesz. meg az nb.Mindkettőnél rakd ki a "-" jelet és állíts kis lépésekben feszültséget.
Ilyenkor az "alap" feszültségből fog elvenni, ami a 9590-nél nem tudom mennyi lehet tán 1,45V, mert ugye ő (ha jól gondolom) akkor a 4,7GHz alapfeszéből fogja levonni amit beállítasz. 1-2 lépcsőt adj rá a feszre (ugye ha ráadsz akkor csökken) majd teszteld, hogy stabil-e.Én Linx 0.6.4.-gyel tesztelek, de talán AIDA64 is jó lehet.(Többiek úgyis IBT-t meg Prime95-öt fognak mondani)
-
mester1102
tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy ismert valaki olyanban, hogy lenne egy FX-9590-em és szeretném ha egy 8350-es szinten fogyasszon 4 GHz-en, mint az elődje. Egy Crosshair V Formula-Z-s alaplappal használom.
szerk.: Nem tudom pontosan miket kellene a BIOS-ban állítanom, írta valaki még régen, hogy több mindent át kellene állítani ehhez. Köszönöm előre is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest