- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
Én csak hűtéssel kapcsolatban tettem fel a kérdést nem Ryzen vs. FX vitára voltam kíváncsi.
Megsúgom,hogy az alkatrész holnapra jön meg és azért tettem fel a kérdést,mert kíváncsi voltam a véleményetekre.
Mellesleg én nem engedhetem meg magamnak,hogy vegyek ezt meg azt van még költeni az autómra is sajnos.
Nincs nagy igényem,de mindig is kiakartam próbálni egy FX-et,hogy mit tud munkára tökéletes,játékra nekem elég,hogy menjen és kihajtsa rendesen a HD 7870-met.jokeph Köszönöm a választ akkor CM-met odaadom a bátyámnak. Majd később veszek bele jobb hűtést.
-
Zeratul
addikt
válasz
Beretvás #72797 üzenetére
Családban nem rég cseréltem egy AM3 X2 athlont FX6300-ra, így tudom mekkora teljesítménye van. Valamivel erősebb mint i3-am. Az X2 höz képest sokkal erősebb, de adott volt mind a deszka mint a ram, csak proci csere volt. Új platformot már nem építenék rá, csak ha nagyon ár alatt meg tudnám szerezni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoLey-v #72793 üzenetére
Üdv.
Nos, saját véleményemet/javaslatomat fogod olvasni:
Én az Alpenföhn Sella-t tenném fel.
Hogy miért?
Nagyon felhasználóbarát, nagyon könnyű szerelni, maga a hűtő sem több fél kilónál, nem húzza az alaplapot.
Illetve nagyon csendes, és (nemcsak ár) kategóriájában a legjobb.
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72791 üzenetére
Próbáltad úgy húzni a procit, h ram 1333-ra, HT link és CPU NB freki 2000-re van fixálva?
Mert akkor lehetne kb. látni,h a procinak hol a vége. Utána meg a többit egyenként feljebb emelni, amíg stabil. -
FoLey-v
addikt
válasz
hobizoli #72790 üzenetére
Nem passzolom el az FM2 platformot nekiajándékozom a bátyámnak.
Mellesleg engem nem izgat annyira a játékok meg az fps huszárkodás FX-et akartam és kész.jokeph Miért csalódnák?
Egyszálon lehetséges,de többszálon alulmarad a X4 740.
Mire használnám? Munkára és néha játékra.Szóval a feltett kérdésemre is kapok már választ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
gyantaszuz #72791 üzenetére
Úgy vélem, az instant terheléses halált a pici 1,1xxx volt-os Vcore okozza.... tedd fel kézzel 1,2-re. ha tényleg ezért dobja el a kanalat, akkor 1,2-vel +200MHZ-el stabilnak kell lennie.
-
hobizoli
nagyúr
-
Habugi
addikt
válasz
DraXoN #72784 üzenetére
Amennyiben az FX-ekkel szeretnéd összehasonlítani a 9600ast Cinebench R15-el futass egy ill. többszálas tesztet ne pedig CPU-Z-vel mert egy raklap meleg taknyot nem ér a beépített benchmarkja..
Egyrészt elég sűrűn változik a verziószáma, másrészt még azonos verzió esetén is irreálisan durván szórja az eredményeket az egyes arch-ok között..
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoLey-v #72781 üzenetére
Szervusz!
Mikből áll az FM2-es konfigod ?
Csak mert, nehogy csalódjál...
Mi lesz a fő felhasználási terület?
Ha játék, akkor konkrétan melyek? (Blizzard gamek javahoz az FX-ek vérszegények)
Update:
Az az ami az adatlapodon van?
Az ATHLON procid egyszálon alig van elmaradva az FX-nél.... aligha lesz látványos a különbség.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Zeratul #72783 üzenetére
ujan
ez elszallt ar?
2x4GB DDR3-1866 20-21k
2x4GB DDR4-3000 meg 24k
en ennyin nem szarakodnek egy elavult technikávalossze kene szamolni, hogy a FX CPU, a deszka meg a DDR3 RAM egyutt mennyi lenne, meg mennyi ez Ryzen-bol
eleve mire akarja hasznalni? mert ha nem kell igazabol a tobbszalas loero, akkor egy 2/4-d kispenya is eleg lehet, ami sokkal huvosebben is gyorsabb tud lenni egy FX-nel
-
DraXoN
addikt
Van nálam egy-két napig még egy AM4 platform, A8-9600 processzorral.
Lényegében ez valamilyen szinten FX rokon.Kérdésem az volna, hogy volna valami teszt amit esetleg lefuttassak?
"sajnos" videó kártya nincs a rendszerben csak amit az APU tud, külön kártyát meg nem tudok berakni, mert ami van az asztali gépemben (R9 280) azt nem bírná el a gép tápja, de a kártya se férne be a gépházba (pluszban nem akarom "kitörni" a hátsó panelt ahova esne a kártya).
Ami érdekes,
Tuningal eddig jutottam: [link]
Feszültséget benne 1.3v ra kellett már állítani, a gyári hűtő nem bír már ennél többet...
3.8Ghz-en gyári feszültségen stabil (ASUS automatán 3.9-re állította, de az nem stabil, egyet visszavéve azonban az).Ami "érdekes", hogy az egyszálas sebessége jóval több mint az FX6200am 4.3Ghz/4.5Ghz-re húzott sebessége (4.3Ghz több szálas, 4.5Ghz turbó órajel van beállítva).
Az nálam:
- 1 szálon 225pont,
- 6 szálon 1106.4pont,
az érdekesség kedvéért:
- 4 szálon 835.8pontA A8-9600(4000Mhz-en):
- 1 szálon 250pont,
- 4 szálon 836.7pontAz enyém gyengébb ugyan 1 szálon, de 4 szálon az L3 miatt azért kb. "utoléri".
Az AM4 CPU Asus PRIME B350-A alaplapba lett rakva.
Úgy néz ki az AMD nem zárja a szorzót a Bristol Ridge apuknál, viszont a legtöbb alaplap nem támogatja (jelenleg?) az órajel módosítást az APU-k esetében.. Asuson kívül én mondjuk nem is tudok jelenleg mást.. Pletyka szinten hallottam egy beta MSI bioszrol ami még tud ilyet, de nyomát nem találtam (bár nagyon nem kerestem).szerkesztés: A memória 2400DDR4 CL16-16-16 (a memória XMP profilt ugyan támogat, de biosban csak az értékeit tudtam kiolvasni és manuálisan, kézzel kellett beállítanom a sebességét, nem tudom közvetlen beállítani a profilt.. gondolom ez vagy bug, vagy valami idióta "olcsó alaplapot vettél te csóró, így szenvedj" ASUS jellemző).
A tuning érték vége is kb. 4000nél van, bár könnyen lehet ez a tápegység miatt, mert annak nincs 8 tűs alaplapi csatlakozója, csak 4 tűs, és nagyobb feszültségnél, így lehet a feszültség nem elég stabil.
Egy jobb táppal (és hűtővel), lehet máshol lenne a vége a rendszernek.. De nem az én rendszerem lesz, így időm sincs sok teljesen "kitesztelni". -
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Lassan csatlakozok hozzátok Gigabyte 970A-DS3P+FX 6300-al egy FM2-es platformot váltom le.
Azt szeretném megkérdezni,hogy a procira melyik hűtőt érdemes rárakni a 2 közül ideiglenesként?Alpenföhn Sella
Cooler Master Hyper TX2 (amit jelenleg is használok MX-4 pasztával) -
jokeph
nagyúr
válasz
gyantaszuz #72778 üzenetére
Üdv!
Olvastam a HSZ-eket, a memóriáid azok 1866-osok gyárilag?
Vagy az 1866 OC-vel van elérve?
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72778 üzenetére
Bios képeket rakj ide. Meg milyen fesz freki ami stabil.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
ViZion #72772 üzenetére
Köszi a tippeket. Nem vagyok fogalomzavarban egyébként, csak szerintem nem értettük egymást.
Kb. 5x olvastam a korábban említett cikkeket, valamint kipörgettem az összes releváns topicot tomshardware-en/overclock.neten és itt.Bios oc próbálkozás nálam:
turbo, apm, hcp, svm off
egyedül szorzót emeltem, feszültséghez egyáltalán nem nyúltam.Nincs ötletem, hogy miért nem tudok belőni egy konstans, minimális 3,4 ghz-et (alap +200mhz) default értékekkel, mert instant bsod meg prime 95 fail vár.
Mindegy is, marad így max. öcsémnek lesz egy új gépe "karácsonyra" -
Slavia
aktív tag
Jaah már réges rég megtaláltam a megoldást azért posztolgatom néha hogy keresésben könnyű legyen megtalálni.
A megoldás alaptétele, hogy a CPB (Turbo Core) opcióhoz nem szabad nyúlni, hagyjuk AUTO-n, mert ennek kikapcsolása "zavarja össze" a GIGA lapokat. Igen ám, de a tunginhoz kellene az, hogy a Turbo mégis ki legyen kapcsolva.
A megoldás: APM kikapcsolása. Ezt egyébként is meg kellene tennünk, hogy a TDP limiter ne fogja vissza a CPU-t a tuning során, de az APM letiltása a gyakorlatban az eredményezi, hogy a Turbo kikapcsol annak ellenére, hogy a BIOS-ban "Auto"-n marad.
Az eredmény: nincs dupla indulás, és a gyakorlatban nincs turbo. Emellett a HPC mód bekapcsolása elméletileg ugyancsak kedvező hatással van a tuningra.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Jakuskacsa #72760 üzenetére
Hali!
De jó hogy írod, már én is beakartam dobni a témát (FX + normális vga)!
"Egyébként rég hangzott el itt, de az fx -nek egy titka van, dobjál hozzá egy normális videokártyát, rakd fel a felbontást 1440-re, (ha nem tudja a monitor akkor DSR), majd tádá" és máris megszűnik a cpu limit, és 1440 ben a játékok 80% -ban kihajtsa ez az őskövület is a vidkártyát.
Leszámítva a sok elbénázott egyszálas játékot"..Ez így van, ahogy írod!
Annyit tennék hozzá hogy ez teljesen játékfüggő, és nem mindegy hogy annak is multi vagy a single része!Nálam is 8350@4,8 ketyeg egy Strix1080Oc-val.
Offba rakom, biztos ami biztos
3 játék amiket mostanában probáltam vele:
(Mindegyik maximum beállításokkal, vsync off)BF1 multi:
FHD-ban nevetséges 50 - max 75% (
persze van mikor 99% ra is felugrik,mert maximumra annyit dob, de az a pár sec nem számít..nálam) amire meg tudja hajtani a vga-t.
Átlagba pár óra után a hwinfo olyan 65%-ot dob.( +-1-3%)
1440-be már nőtt az átlag kihasználtság egy jó ~10% -ot.
Nálam a megváltást a DX12 bekapcsolása hozta meg párosítva a fenti felbontásra skálázással. 75-99% között mocorog pályától függően...ez azért annyira nem jó, Mert pl van olyan map (argon forest) ahol stabilan 90-99% -ot kitapos belőle , de máshol meg lébecol 75-90 között.
(Szerintem még lehet kéne adnom egy két lépcsőt scale res-nek,addig míg nem kezd visszaesni az fps..)TF2 multi : FHD!!-ba tartós 95-99% a usage. (Nem is kell DSR vagy scale res. ehhez)
G.R Wildlands single
: FHD 85-99% , "@1440"-be 95-99%
-
DraXoN
addikt
Nálam ezen módon nem szűnt meg a "dupla indulás".
A megszüntetéshez nekem a "CPU Unlock" funkciót kellett kikapcsolnom.
Nem is volt értelme bekapcsolva hagyni, olyan csak Athlon II és Phenom II CPU-k esetében volna lehetséges.Az alaplap egy: Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
-
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72770 üzenetére
Tápot SW-vel mérni nem tudod pontosan. Drop ezer dologtól lehet, bios beállítást nem tudjuk. Valszeg VRM nem bírja, sok a fesz, akármi. Tuning =/= C. És tuningolni kell. Segítség a feldolgozáshoz tuning: A tuning a gépjárművek gyári kivitelének átalakítását, átépítését jelöli. A szó eredeti jelentése: hangolás, finomítás. FX-ed van, szal. érint. Ha nem, akkor nincs mire herdálni a karaktereket, intelt kell venni, ott nincs tuning. Összerakod, megy.
-
lee56
őstag
válasz
Slavia #72763 üzenetére
"Egyébként a amint már milliószor leírtam a gigalapoknak van egy"betegségük" a duplapost bios."
Erre egyébként már van megoldás tudtommal, a giga lapok topikjában írta is valaki hogy nála bevált anno.
Kissé furcsa módon a Turbót BE kell kapcsolni, az APM-et meg KI, és megszűnik a duplaindulás, remélhetőleg nálad is és gyantaszuz-nál is, ha nála is fenn állna ez, egy próbát megérhet.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
ViZion #72769 üzenetére
Köszi a választ, de akkor kérdem úgy, hogy:
Vajon mi okozhatja a droppokat? Lehet-e köze akár a tápnak is hozzá?
Normális a 13V a 12voltos ágon? (gondolom nem, ha már egy 200 Mhz-es szimpla órajel emelésnél is kékhalál meg failed prime 95 tesztem volt)Tuning még továbbra sem érint, csak szimpla kíváncsiság volt, hogy egy konstans magasabb órajelnél van-e drop, turbo core nélkül.
Továbbá azért is itt kérdezősködöm, mert nemrég cseréltem a processzort és alaplapot. Azelőtt nem volt ilyen gondom.Az előző hsz-ben minden adatom szerepel a konfigurációról.
Köszi előre is az ötleteket, tippeket! -
ViZion
félisten
válasz
gyantaszuz #72768 üzenetére
Adatlapod nincs kitöltve. Összefoglalót olvasd át, van Asus tuning leírás, tudod alkalmazni a tiédre is az alapokat. Tápot bevizsgáltatni lehet, SW mérés nem pontos.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
gyantaszuz #72684 üzenetére
Kb. 1 hete használom az új lapot. Viszont tapasztaltam 1-2 furcsaságot.
Például számomra indokolatlan fps droppokat, szóval elkezdtem jobban beleolvasni a dolgokba.
Tesztelgettem kicsit a masinát, turbo core-t kilőttem, így kicsit jobbnak véltem a helyzetet.
Aztán szigorúan teszt jelleggel gondoltam megemelem az órajelem APM, Turbo kikapcsolása után 200 Mhz-cel (3400-re), aztán Prime95.Na hát itt kb 8 perc után már főtt is a dolog. HwMonitor szerint a hőfokok rendben vannak (processzor kb 45-50 fokig, míg a lap is 61 fokig mászott fel).
Tuningolni egyébként továbbra sem tervezem, csak szimpla kíváncsiság vezérelt.Aztán gondoltam ránézek Aidával is, ahol ezt láttam a 12 voltos ágon (Turbo core nélul, gyári órajelen).
Ez mennyire normális?A jelenlegi konfig:
mobo: Gigabyte 970a gaming
CPU: 8320e + Cooler Master TX3
Ram: 2x4 GB Kingston Hyperx Fury @1866
VGA: Gigabyte 1050 2 GB
PSU: chieftec 500w ctg-500-80p
+ egy savage ssd -
jokeph
nagyúr
-
Slavia
aktív tag
Személyes megjegyzés: úgy vettem észre hogy a 8-s szériánál 4Ghz+ nál "jön meg az kraft." 3.8ghz-3-6Ghz nál úgy "eldöcög".
Illetve a külső (teszt) hőmérsékletet érdemes figyelni az oc közben. Ha nincs Bazinagy hűtőd,vagy vized akkor nyáron főleg hosszú és nagy terhelés mellett nem árt ha vissza vesz az ember.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Stylerr #72761 üzenetére
Nekem 8300 van,(gigabyte udp3 970a 8+2) 4Ghz-n ddr3-1600-s ramok mellett 1 óra prime95 után eddig nem hibázott. (1.2V) Jau van nem egy nagy OC!
De nekem is Scythe hűtőm van (Samurai ZZ Nem túl izmos) Illetve az északi hídra közvetlenül rállítottam egy amd gyári ventilátort. 57-58 fokon megállt az északi híd hőmérséklet 23 C külső hömérséklet mellett.Teszt mellett egyébbként filmeztem neteztem meg miegymás.Megbántam hogy nem egy 990 Asus deszkát vettem mondjuk....(VIZION) Egyébbként a amint már milliószor leírtam a gigalapoknak van egy"betegségük" a duplapost bios.
-
Stylerr
addikt
válasz
Jakuskacsa #72760 üzenetére
Köszönöm Urak! Erre a DSR 1440re otthon ránézek. Egyébként 4.2 GHz-n már kekhalált dobott 1,350 V-n, így 4 GHz-n futtatom.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Stylerr #72757 üzenetére
Sziasztok! Sok, sok hsz-el ezelőtt foglalkoztunk ezzel Lovassal, de a tiltásnak is akkor van értelme, ha modulonként 1 magot lehetne tiltani. Amit mint kiderült kb lehetetlen. Lovas nem tudom hányszor, de én vagy 3x húztam újra a wint, mert szoftveresen próbáltam tiltani. Az egyes modult alapból nem lehet, mert akkor a proci adja meg magát.... 5 meg olyan szám ami max egy 5 hengeres benzintemetőben szól jól, nem egy fx-ben
Egyébként rég hangzott el itt, de az fx -nek egy titka van, dobjál hozzá egy normális videokártyát, rakd fel a felbontást 1440-re, (ha nem tudja a monitor akkor DSR), majd tádá" és máris megszűnik a cpu limit, és 1440 ben a játékok 80% -ban kihajtsa ez az őskövület is a vidkártyát.
Leszámítva a sok elbénázott egyszálas játékot, de egyre többre jön javítás, lásd Forza Horizon, (1 mag helyett most 2 vagy akár 4 et is hajlandó használni).
Nálam közel egy éve 8350@4,7, 16Gb ram, 2100Mhz, és egy Gainward 1070GLH van, és teljesen hibátlan 1440 re is, ha nem akkor engedek egy két ultra beállításon, meg a DoF alapból off, stb, és máris 60+Fps-em van játékfüggően. Van amiben több...
Van olyan ami még 4K-ban is elmegy fix 60fps el. -
Stylerr
addikt
Sziasztok! Fx-8320am van 4 GHz-n 8 maggal. Ha letiltok belőle 2-t vagy 4-et, és minél magasabb órájelen járatom, akkor lehet jobban futnának a játékok?
-
mrrr74
aktív tag
Köszönöm Nektek, akkor átgondolom. Valószínűleg az alaplap lenne a szűk keresztmetszet.
-
jokeph
nagyúr
válasz
mrrr74 #72747 üzenetére
Ha dolgozol vele, akkor érdemes. Az FX 8350 elég bika darab, már alapon is. meg jobban meg is lehet kínálni mint az FX 6100-ast, ez már a te procid második, átdolgozott finomhangolt változata +1 modullal (2 maggal).
Ha kis difivel ki tudod hozni, és bírja a lapod meg a tápod, bizonyosan előrelépés.
-
Ribi
nagyúr
válasz
mrrr74 #72749 üzenetére
Ha az adott program rendesen skálázódik, akkor valószínűleg kb lineárisan javul a dolog a +2 maggal is.
Illetve valószínű tovább is tudod húzni a procit, amivel megint nyersz. Kérdés mennyibe kerül a váltás. hogy megéri-e azt neked kell kiszámolni.
Ha feldolgozás alatt maxon megy a proci akkor valószínű több maggal is ez lesz. -
DraXoN
addikt
Leírás alapján megeszik 64GBot, bár tény nem láttam még ténylegesen FXet ennyivel szerelve.
Ami még érdekes lehet.. mit szólna a platform ha ECC-s memóriát adok neki?#72743:
de igen, munkára (is).. meg a játékokat is bírja, így arra is (mert akkor már miért ne ha ép "ráérek").. Jelen összeállításom bőven megfelel utóbbi igényeimnek is.Mondjuk ahogy én dolgozom, jobban járok a több (esetleg gyengébb) CPUval mint a kevés erősebbel.. és a sok ram se hátrány.
Jelenleg 16GB ramom van. Ha elindítok egy netbeanst és mellé egy photoshopot és böngészőt már el is fogyott minden ram (hát még ha mondjuk ms visual studioval vagy unityvel dolgoznék még mellette, bár utóbbik ritkák).. egy-két komolyabb projektet nyitva se tudok tartani ("rossz szokásom", hogy szeretem megnyitva tartani a dolgokat, ha pont nem kell akkor is, nem szeretem várni amíg újra betölt).. ha több volna a ram akkor nem lenne gond (a CPU szinte malmozik), de a memória elfogy... 2012 decembere óta van ennyi ram a gépemben... eleinte szinte mindig üres volt. Érdekes volt látni ahogy a programok "híznak" és mindig egyre kevesebbnek érződik... már a jutottam oda, ha platformot nem is cserélek, akkor is legalább 32GB-ramra kell bővítenem.. De ha van mód 64GBra akkor az is jó.. még úgy érzem erőben legalább egy 2-3 évig tudom használni ezt a gépet.. de lehet akár tovább is jó még.
Mondjuk úgy tudom FX platform nem nyer olyan sokat a nagyobb ram sebességből. A jobb időzítés többet segít, de azok se olyan nagyon látványos "gyorsulások" amit el lehet érni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DraXoN #72739 üzenetére
Ez igen csinos RAM-KIT.
Csak nem munkára használod az FX-ed? Abban még azért életképes jó darabig.
Mondjuk, én az enyémmel nem dolgozok, csak játszom.
Lefeleztem 4 magosra, felkínáltam fix 4,6 GHZ-re, 1,41 Vcore-al. Így jól lép.
Kapott egy ThermalTake TT650W-os tápot, nehogy karcsú legyen, és hogy ne forrjon feldobtam rá a Cooler Master NEPTON 140 XL játékvizet.
Nem tudom, érdemes lenne benne RAM-ot cserélnem ezek helyett: F3-12800CL9D-4GBRL 4*2 GB, pl. erre:
G.Skill DDR3-RAM 8GB PC3-17000 RipjawsX Kit (F3-17000CL9D-8GBXM) - 2133 MHZ
-
DraXoN
addikt
válasz
hobizoli #72738 üzenetére
Egyértelmű, hogy jelene még van a platformnak, de jövője már nincs.
Ha jöttek volna későbbi "ráncfelvart" példányok a Piledriver után, akkor esetleg.. bár mostanra akkor is ellenne vágva a platform (bár lenne benne akkor még talán egy 20-30%+) ...
én mondjuk még maradok egy ideig ezen a platformon, lehet még egy erősebb procit és egy ilyet: [link] beszerzek, mivel munkára (is) használom a gépem, és nekem a több mag és több memória előnyösebb mint a hatalmas egyszálas teljesítmény.
Bár könnyen lehet, hogy ezen mostani gépemmel lecserélem az irodai gépemet (az valami i5-4xxx, de milyen.. szégyen de nem tudom, csak azt, hogy a jelenlegi FX is elveri abban amire használom), itthonra meg építek valami ryzent..
De hirtelen fellángolások mindig vannak...
-
DraXoN
addikt
válasz
jokeph #72734 üzenetére
Valóban, akár egy "olcsóbb alaplap" (320) és 1300X is jó páros, kb. annyival drágább a proci, mint amit nyer az alaplapon, cserébe egy biztos stabil, magas órajeles példányt kap, nem kell "lottózni", mint az 1200 esetén (hogy bírja-e a tuningot, és ha igen mennyire).
ha meg nem akar tuningolni akkor tényleg az 1300X a befutó... -
jokeph
nagyúr
válasz
Zombie #72730 üzenetére
Nem rossz, de a jótól is messze van. Sajnos, FX tulajként (MSI 970A Gaming Pro + FX8320e) azt kell mondjam hogy nem túl jövőbe mutató....
Maximálisan egyet kell értsek Hobizoli és DraXon fórumtársakkal. +2
Egy jó 970/990-es lap árában már vehetsz egy B350-es, mérsékelt tuningra alkalmas, nagyon jól felszerelt lapot is.
Az meg már csak hab a tortán, ha rántod az FX-et, nem árt egy normális 600-as táp sem, a biztonság kedvéért.
Az R3 1200-as RyZen is jó beugró, de ha van rá kicsit több kalács, akkor ott van az 37k magasságáért az R3 1300X.
-
DraXoN
addikt
válasz
Zombie #72730 üzenetére
Ha nincs belőle konkrét hardver, akkor nem építenék már AM3+ platformra.
Ha mindenképp AMD platform kellene, akkor inkább AM4et vennék valami olcsóbb procival.
Ha van használható vga akkor mondjuk legalább egy abba való Athlon X4 950 el (csak 4 mag, de mivel valamivel optimalizáltabb az architektúra mint a Piledriver a 8320ban, így kb egy 6 magos Piledriverel érhet fel az ereje, (főképp egy szálon erősebb a régebbihez képest)).
De egy kicsit többért inkább akkor már egy Ryzen 3 1200 procit vennék a platformba, az teljesen új architektúra, és jól tuningolható is (megfelelő alaplappal).AM3+ al szerintem csak akkor éri meg már foglalkozni, ha mondjuk van valami ami adott. Pl. egy jó alaplap, jó CPU (valamiért), sok sok DDR3 ram (fiókban).. Nulláról építeni, végképpen újonnan, nem szabad már.
Bár .. használtan ha jó áron vannak a hardverelemek (de körbenézve, inkább nincsenek), akkor érdemes lehet megvenni, de újonnan nem szabad. -
Zombie
csendes tag
Sziasztok!
Gép frissítésre szorulok, de nem nagyon értek az erőviszonyok megfelelő összetársításához.
Megfelelő kombináció egy ASROCK 970 Pro3 R2.0 + AMD FX-8320 + Gigabyte GTX 750 OC 2GB ?
A VGA adott, a többi változhat.
Tudtok jobbat ajánlani?
Köszi a segítséget! -
Slavia
aktív tag
Leírtuk párszor már de leírom még 1* hogy legalább 970 chipszetes lap jöhet szóba ha 8000+ fx-t akarsz rángatni főleg ha 4.5Ghz + felett akarsz Océzni.Elnéztem az üzenetet sry. -
Pro!Petya
addikt
Ezt írtam én is , hogy már letakarításnál látszott rajta hogy nem 100as, pedig szépen volt felkenve az elején ,rendesen feküdt a pumpa is a kupakon.
Ekkora különbség nem is lenne 2 jó "paszta" között , de egy valoszinuleg selejtes paszta és egy professzionális eutektikus ötvözetnél már vállalható az eredmény.
Már simán van 5-12 fok különbség a metál és a hővezető "paszták" között. Sokat számít hogy ezeknek már majd 8x-9x jobb a hővezetésük. -
Pro!Petya
addikt
Mi történt itt emberek??
Csak hogy feldobjam a Fx-esek napját mutatok valamit....
Egész nyáron szenvedtem a magas hőfokoktól,és már már ott tartottam hogy 4.5GHz-ig visszakellet vennem a frekiből és a feszt is vágnom kellet...De még így sem lett jó!! Úgy hogy eddig ez volt a 24/7-es konfigom: 4,8GHz @1,452-64V
Tavasz vége felé ujrapasztáztam a cpu-t MX-4 -el. (kifogytam a T.G. Kryonaut-ból ezért maradt a tartalék mx4)
Tegnap megérkezett a Thermal grizzly Conductonaut így ma reggel egy gyors teszttel kezdtem a napot.Teszt: 12+ perc Prime95 Small FFT ,végig monitorozva HWinfo64-el ,+ a végére bekapcsoltam pár percre az AIda64 grafikont is.
MX-4 (fél éves): Thermal Conductivity 8.5 W/(mK)
Thermal Grizzly Conduconaut (frissen kenve) : Thermal Conductivity 73 W/(mK)
Mivel már jó pár pasztázáson túl vagyok , így ami feltűnt legelsőre hogy az mx4 letakarításkor mint ha gyúrmát szednék le a cpu kupakról (kb 5 perces kuvva@nyázás közepette). Nem volt pedig sok felkenve mert gombostű fejnyit rakok mindig maximum, azt is TG.lapátkával szétkenve.
Szóval nagyjából ennyi a kis reggeli móka eredménye, amint lesz időm megyek vissza szépen a 4,8-ra kicsivel több fesszel és megnézem ott is tartja e magát.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
gamer0035 #72687 üzenetére
Szia!
Ezt találtam:
Posted February 25, 2016
1. Didnt know thread was dead
2. just tired of the intel amd war its a fact that amd has cheaper products
but that does not mean bad my fx8320 will run anything fast all games even when i had hd 7850 it ran all games on high no lag so i thing people who are getting bottle necks its something else in your system causing that
i play games @2560 x1440 or greater with new card r9 390 no problems none i also use 3d mark scored 9400 on fire strike.Posted February 25, 2016
Almost forgot i play games like
call of duty blk ops 3
shadow of mordor
the witcher 3
battlefield hardline
almost any new game
no bottlenecking everfx 8320 4.5 ghz
gigabyte r9 390(oc 1100 gpu 1630 mem)
16 gigs ram
250 ssd
gigabyte 990fxa ud3 motherboard
750 watt psuForrás:
https://linustechtips.com/main/topic/414276-fx8320-with-r9-390-can-the-cpu-handle-the-gpu/
-
Omli85
őstag
válasz
gamer0035 #72687 üzenetére
Hagyni fog benne fps-t de sok esetben tényleg játékmotor függő. Ryzenre váltás előtt teszteltem pár gamet majd összehasonlítottam és hát tényleg volt tartalék a vga-ban elég sok esetben igaz én csak 4.5-ön járattam mert elég éhes fajta volt és mivel nem csak játékra volt használva így ez volt a járható opció
. Ha jó kockád van és megy 4.5 felett különösebben nem kell aggódnod amúgy meg cpu limit kiküszöbölésére nyomd át 1440p-re VSR-el és csókolom probléma megoldva
.
-
Slavia
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest