Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Elképzelhető hogy pont beleszaladtál egy extrém anti-tuningos példányba, megeshet sajnos, kb annyi esélye lehet mint extra jól tuningolhatót kifogni, good luck vagy bad luck
. Ha van lehetőséged / kedves / energiád, esetleg kipróbálás szintjén legalább beszerezhetnél egy másik FX-et majd.Mert a többi alkatrészed az egy egészséges tuningra bőven elegendő lehetőséget kéne biztosítson.
Ahogy már mondták előttem is a többiek.(#72929) jokeph : Nekem is 4,6 Ghz 1.41V-on, csak mind a nyóc magra.

Ezzel kapcsolatba érdekes dolog történt nemrég, valamiért kicsit kísérletezni kezdtem, a jól bejáratott tuning beállításaimat felborítottam, és miután mindvégig azt hittem én nekem se valami szerencsés példány jutott FX-ből, mert évekig FSB-s kombinált tuninggal tudtam csak 4.4 GHz-re egyáltalán eljutni.
Most meg a legújabb béta alaplapi bios-okkal kísérletezve, megint megpróbáltam a csak szorzós tuningot és lám most mit ad isten; amíg eddig 20-as szorzó felett olyan szinten beállt a lap, hogy ki"jumperelni" kellett akár egy fél szorzóval többet szerettem volna, most már 4.8GHz-en is láttam bootolni, csak a stabilitás nem volt megfelelő (ezért mentem végül lejjebb 4,6-ra most), 1.41V-en mondjuk szerintem ez se rossz eredény, itt még hűteni is viszonylag könnyű és a fogyasztás sem száll úgy el. Hogy mik vannak
Így most már még pörgősebb a rendszer, nem annyira sietős már a Ryzen 2. 
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
#72920) Jakuskacsa: Persze. De akkor se a 1440p meg a 4K az általános, még itt a topikban sem. Igénye sincs rá a többségnek. Nekem is csak akkor lesz érdekes, mikor ezekben a felbontásokban HDR mellett is képes lesz érvényesülni egy középkategóriás VGA. Addig bőven elég a fullHD.
Erre nem tudok most már mit reagálni... esetleg annyit, hogy nem tudod értelmezni amit írok, és ezt sajnálom. Petya érti, meg még sokan mások is, én nem koptatom tovább a billentyűzetet.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Amit írtam azok a a saját méréseim , nem pedig a netről mindenhonnan összeszedett legendák vagy kitalációk.
Nem általánosítást írtam hanem azt ami perrpill nálam van.
De ha már..
"Így pár, 4,8-4,9GHz környékén futkorászó cherrypicked csoda eredményeit venni alapul általános igazság megfogalmazásához kissé merész."
Értem , de akkor neked az az általános igazság hogy a mivel nálad max 4GHz a plafon Egy FX-nél akkor már más ne álltalánosítson. De akor te miért csinálod ugyanezt?
Hát Nem, de még kicsit sem így van...
Többen futattunk itt a fórumon FX83xx-et 4,5Ghz környékén vagy felette, mint amennyien nem.
10% oc-t meg szinte akkor is kilehet ezekből hozni ha csak a biosba random csapkodod a klaviatúrát és berakod 2 percre a mikróba

akkor a 15-20% sem elérhetetlen egy jó környezetben (lap + hűtés) és ha cpu lapka is normálisabb
Na a 20% feletti a "cherrypicked csoda"!!Nem vágom miért önámítás a "hosszútáv" egy GTX1080- kapcsolatban.

-
jokeph
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
A proci melegszik el?

Nekem gyári alukocka hűtővel 4,2 GHz-ig bírta - 1,35 Vcore, de ott már meglépte a 65 fokot...
Úgyhogy felfújtam magam, és vettem kéz alatt egy CM Nepton 140 XL játékvizet, azzal ez a probléma kilőve.
IBT alatt is max 55 fok, játék alatt 40-45 fokos. (SC2)
Igaz, én 2 modult letiltottam, nekem elég a 4 mag is.

-
jokeph
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
Üdv!.
Engem is érdekelne, a cuccaid nézve a 4 GHZ vicckategória.
Nekem szerényebb a deszka, fix 4,6-ra belőttem - ehhez kézzel belőve az 1,41 Vcore (igaz lefeleztem a procit, 2 modul tilt, mert nincs rá szükségem perpill.), és elmondhatom hogy "stabil".
1. hiba nélkül fut a rendszer és az appok, beleértve az SC2 játékot.
2. AIDA stressz teszt is lefut szépen.
3. Cinebench r15 szintén.
4. IBT 10 körös teszt is hiba nélkül lefut, maximumon is.
Nekem ennyi teszt elég.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Szia! Én senki gépében/pénztárcájában nem akarok turkálni. Amiért itt néha megszólalok az az, hogy elmondjam, hogy is lehet egy fx-et normálisan munkára fogni. Ha már régi is, meg nem is túl acélos, akkor is van megoldás, és én erre próbálok rávetíteni. Lehet nem abban a stílusban teszem ahogy kéne, de mikor már 20x próbálod elmondani ugyanazt, és csak a nyekergést hallgatom, akkor már elmegy a kedvem...
Egyébként nálam azok a bizonyos eredmények 4.4Ghz-n születtek, mert a cpu és a lap is tudna 4.7 et, de nyáron a 30 fokos lakásban vissza kellett rakjam. Télen 22 fokos lakásban tudta, de nyáron képtelen voltam hűteni.
Persze vannak elvárások, nekem is vannak itt ismerőseim, akiknek 144hz-s monitorjuk van, nekik is más az igényük meg nekem is. Mivel én egy 4K-s tévén játszottam, így 60Hz frissítésnél és 60 fps-nél többet nem vártam el. Amit bőven tudott ez a rendszer. Néhol még 4k-an is.
Meg lehet ám jó beállítást találni. 1440 ben már fölösleges a magas élsimitás pl. vagy én kifejezetten utálom a DoF-et, szóval az sem zabál... nagyon sok játék tökéletesen fut fx el is, egy nagy kártyával, csak ne 1080 ban játszuk, mert ott a cpu-t halálra inzultáljuk...
És én itt lezárom, úgy érzem én kitapostam az fx-ből mindent, sokat tanultam, néha benézek ide és segítek is, de lezárult egy korszak az életemben. Mostantól intel/nvidia párosom lesz, abból is csak egy kis netezős rendszer. Köszönhető ez a sok béna új játéknak, amik nem bírnak leültetni a gép elé.
Ettől még mai napig szerencsésnek értem magam, mert ez a rendszer kiszolgált egy 770 est, egy 970 est, és egy 1070 est is, úgy hogy nem kellett gondolkozzak rajta, hogy hogy érjek el minimum 30 fps-t. Jó pár éve megvolt, és teljesen megvoltam vele elégedve. -
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Sziasztok! Ne mondjunk már égbe kiáltó hülyeséget... Én egy hete adtam el egy 8350@4,7Gz és egy 1070GLH kártyát 16Gb rammal, de volt annyi eszem, hogy nem 1080 ban játszom. Fölösleges itt méregetni 1440 alatt egy ilyen kombót, mert nem fogsz alatta játszani, mert nincs értelme. A gta 5 egy két finomhangolással 100 fps körül ment 1440 ben, a tomb raider fix 60 al meg sem röccent 1440 ben...
Aki érzékeny az fps-re, meg a frissítésre persze akkor ne ilyen kombót vegyen. Aki meg átlagos gamer, annak bőven megteszi. Pontosan, hogy egy fx mellé egy nagy böszme kártya kell, és 1440 vagy ha engedi akkor 4K. Mert ott nem lesz már akkora cpu limit. A mad maxot én pl. fix 60fps-el 4K-ban toltam végig.
A srác aki megvette tokkal vonóval a gépet, nem hitte el, amit mutattam neki, azt, hogy egy fx-el sem állt meg az élet.
Itt az fx topicban meg el lehet mondani a nagy bölcseségeket, (főleg akkor szeretem, mikor életében nem volt a gépében nagyobb kártya mint 1060), meg lehet itt linkelni mindenféle oldalról, meg lehet hitetlenkedni, de ha néha vissza olvasnátok akár az én hozzászólásaimat is, akkor látnád, hogy életképes kombó egy fx és egy 1070/1080 is. Tény, alulmaradunk messze egy inteltől, de nagy átlagban kb 15-20 fps-el. Most valjuk be ki a kicsi fa*omat érdekli ez mondjuk 100 fps minimumnál?
És nem nem azért adtam el, mert fos, meg régi... azért adtam el, mert nem játszom, és lesz helyette egy kis I3 as netezős, filmezős, meg 5 év + os játékok futnak majd rajta, mert ezekből a maiakból hiányzik valami ami régen megvolt. Szép, meg jó, de nem ültet le a gép elé. Tisztelet a kivételnek. Vagy ami leültetne, azt meg elbénázzák (mafia3)...
Én sajnáltam eladni, de semmi értelme nem volt, hogy itt állt az asztalomon egy több 100e -s gép, és travianoztam rajta, meg filmet néztem. -
-
Dr. Romano
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Ammm.... csak hogy tisztába tegyem a dolgokat, az általam linket Hardware Unboxed videó és a Te általad belinkelt Techspot egy és ugyanaz, látom képben vagy

erer:
Itt a "második" videós tesztje
-
wsanyi
aktív tag
válasz
leviske
üzenetére
AKkor a GTA V alatt miért csak 54%-on ment a 8350 egytesztben? Amúgy igazad van. Alacsonyabb az E-s procik IPC-je. Emiatt én is gondolkodóba estem, hiszen ha nem használod ki, úgyis visszavesz az órajeléből és a feszültségből is. Csak kár, hogy gyárilag nem vitték le 1 GH-zig, és 0,7xx V-ig, de élegalábbis 0,875 alá. Mert ha csak böngészik az ember, akkor minek a teljesítmény?
Egyébként szerintem a 83xx széria nem olyan rossz, kicsit gyengébbek, mint az i7-es társaik, de sokkal olcsóbbak. Munkára nem hiszem, hogy i5-ösök gyorsabbak. Használtan jó esetben 2.-3. gen i5-öt kapni, amik nem érik el ezeknek a teljesítményét. Az i7 3770K az egyetlen, amit jó szívvel ajánlanék helyette, de az még használtan is 58-62 e között megy alaplap nélkül. Egy jó lap hozzá Z77-tel meg 28-35 között van. Pont a feléért lehet jó lapot is kapni AM3+-ból. Nekem eddig a 970-es chipset teljesen jó volt.
De a 990X-eket sem annyiért kapni használtan, mint a Z77-eket. Az egyetlen dolog, amiért érdemes lehet 1150-1151-es lapot venni, és bele valami használt, olcsóbb procit, a PCIE 3.0. EGyébként mennyire számít ez a tapasztalatok szerint? Úgy értem a PCIE 3.0. -
Hardstyler01
tag
válasz
leviske
üzenetére
Köszönöm
Hol találom pontosan "ViZion beállítási útmutatásait"?
Vagy ha jól értem az FX től ne várjak többet akkor hiába is húzom egyszerűen nem tudja kiszámolni a plusz AI-t?
Az talán egy hajszálat segített hogy CR1 re van állítva a memória alacsonyabb késletertéseken fut de semmi számottevő! a turbó core meg hiába van engedélyezve nincs kiterhelve a proci ami a legfőbb bajom!!
közvetlenül játék alatt így néz ki szaggatás közben a proci:
-
-
ZyarraQT
csendes újonc
-
leviske
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Nos. Ma rászántam magam, hogy lecseréljem a CM Value V1-et a MX2-re. Konkértan a prociról és a hűtőről alig kellett törölnöm valamit, mert szinte teljesen kifolyt a CPU köré. Így már nem csodálom, hogy fokozatosan emelkedett még az IDLE hőmérséklet is.
Most már tényleg elég kulturált (eddigiekhez képest) hőmérsékleteket kapok 1,308V mellet. IBT VH után ~61°C, Overwatch után 54°C. És mindezt úgy, hogy most ventiként csak a ViperR (a hűtőn) és a TY142 (a hűtő fölött) van jelen a gépben.
(#71509) Askformore: Ne panaszkodj, nekem 1,3V mellett a 4,3GHz még nem is stabil.

-
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
1.3V inkább a lélektani határ léggel/vízzel hűtve, a fölé már csak LN2-vel hűtve ajánlatos.

Az nem baj hogy gyors ramot vettél, csak FX-ek esetében szinte többet jelent az alcsonyabb késleltetés, mint a magasabb frekvencia (nagyon kevés programmal profitál csak a nagy sávszélességből). És arról már nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb a ram szorzót visszaosztani, időzítéseket lejebbvenni, mint mindent tuningolni a nagy memsávszél kedvéért.. Teljesítményben meg kb ugyanott leszel kb. Jó L3 kedvéért azért nem árt az CPU-NB-t megrántani kicsit, de én nem kínoznám 1.3 körüli fesszel azért, 1.2-1.22 körül bőven elég szokott lenni kis frekvenciaemeléshez is. A ramot meg akár kisebb feszültséggel is lehet futtatni kisebb időzítésen ettől függetlenül, de ezt ki kell kísérletezni persze. FX-ek memóriavezérlője 1866nál kifújt, afölött tuning minden amúgy is. Ha ramod tud 2400-on CL10-et, akkor 1866-on kb CL7-8 összejöhet, ami már elég szép késleltetés, érdemes kipróbálni azt is, hogy neked melyik hoz nagyobb sebességet az említett játékban pl..
-
Asshur
tag
válasz
leviske
üzenetére
RAM : 10 - 12 -12 - 31 CR2 / 2400
CPU/NB 2400 MHZ /1,288VAdj te is kis plusz feszt a memvezérlőnek, kevés lesz az 1,23.
Érdemes még a memvezérlő LLC-t high-ra rakni.
A memóriafesz hajlamos a beállított értékhez képest droppolni, adj neki kicsit többet, kb. 1,66V elég kell legyen.A konfigunk nagyon hasonló, így mennie kéne.
-
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
FSB-s tuningnál ugye eleve emeled FSB-vel egyetemben a memória és CPU-NB órajeleket is, elvileg az CPU-NB húzása még kifejezetten ajánlatos is, magasabb memóriatuning elérésére, legalábbis úgy hallottam.

És való igaz hogy intel memóriavezérlők érzékenyebbek a túlterhelésre, magasabb ram feszültségekre, de attól még az AMD memórivezérlői sem sérthetetlenek, csak épp magasabban van az ingerküszöbük, magyarán ingoványos terepre tévedtél, és balanszíroznod kell a memóriasebességed körül mindezt.
Nem tudom miért fogtál bele egyáltalán, az FX nem táltosodik meg annyira a memóriasebesség növelésétől, ez még nem Zen.
Sima NB-t pedig csak ne emelgesd, csak forróbb lesz rajta a borda, ami finoman szólva amúgy se az a hűvös fajta. 
(#71455) jokeph : Kicsit borsosabb az ára, de az sem tünik rossznak. Az az Asrock viszont akár népalaplap is lehet AM3+ fronton.

(#71456) pRoject2HUN : Erről kérdezd Habugi kolegát, tudna neked mesélni.
Amúgy pont tegnap olvastam arról, hogy VGA csere esetén (főleg ha gyártót sem váltasz) sok játéknál, amik nem futtatnak ilyenkor automata tesztelést és VGA érzékelést, úgymond "beragadhat" a régi kártya, tulajdonságai alapján generált opciós/konfigurációs fájlokba, és azt tanácsolták hogy az ilyen játékok újra letöltése segíthet, és/vagy a config fájlok leírtása majd újrageneráltatása az új kártyával. -
Pro!Petya
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Thx. Ezen agyaltam én is ,szval valszeg vga upgrade és majd késöbb jöhet a Ryzen.
Viszont a gép atomstabil. IBT-vh 10körös lefut , Max-on meg 40 percig is birja (legalább is eddig volt hozzá türelmem meg hűtésem.) Primeok is addig futnak míg ki nem kapcsolom hiba nélkül.
itt valami más lesz mert a program elindul de ahogy rányomnék az inditásra ezt dobja ki : "Nem kívánt kivétel történt az alkalmazásban...."
Szóval a bench-ig se jutok el -
Askformore
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Az túlzás, hogy jól bírja.. azért akarom lecserélni, mert jön a nyár, és problémák lesznek.. bár most vettem a házba 2db 140-es ventit, és nyertem kb 5 fokot a procin..Abban a tesztben amúgy egy Enermax Liqmax II 240 10 fokkal jobb, mint ez az Arctic, és 5ezerrel olcsóbb.. akkor inkább azt veszem újonnan...
-
Omli85
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Tudom, hogy van saját topikja de hát én még jelenleg FX-es vagyok és hát lélekben félig az is maradok a későbbiekben is ha váltok. A heti kvótámat meg tartanom kell mert megszólnak érte a kollegák itten, hogy hanyagolom a témát ^^.
Félreértés ne legyen nem szándékozom itten szétoffolni Ryzen témával az FX topikot
.(#71282) hundai: Hasonló étvágyú kockád van
az enyém is 4.5Ghz felett kezd elszállni ott már kell neki tolni a feszültséget 4.7-4.8 mellé már kell neki az 1.5v környéke
. Mindenesetre ez azért elég korrekt eredmény
. -
válasz
leviske
üzenetére
Elviekben 1-2 szálon is sokall jobb a Ryzen az IGP nagyon jó lett tehát 4mag/8ct de én a FX 8320 ról inkább a 6mag 12 szál basza az agyam .. alaplapot dobott az asus és az asrock is asrock nál 12 power pashe desinges lapot kapsz 30k környékén asus hátt ismét jó lapot csináltak jó drágán és mindenkép az x370 et venném mind 2 gyártotol asus isnét marha drága lesz ..
ha jól sikerül sacolnom a 12 szálon dolgozo ryzen olyan 60k fognak kérni a 4mag 8szálas ryzenért 4050 köröl mellé egy jó kis lap azt a ramokat kb 20k ra sacolom .. fölösleges lesz quad kitet venni mivel csak dual chanelt kezel még mindig ... de 8gb ramal el lehet játszani böven ... max 120k lenne a lap proci és a ram kombo ...
Be halt a 280x toxic oc m el küldtem reball ra és a srác 40% esélyt adott h meg tudja menteni ugy h lehet RX 470 8gb lesz vagy RX470 4gb természetesen asus ra váltok vga ban is .. sapphire by lesz! -
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
"az IBT VH többször is lefutott gond nélkül és a GFLOPS értékek is a várt körül (~83) alakultak."
Hát igen, ez még sajnos nem garancia semmire.
Egy flash vagy akár szimpla (najó nem annyira szimpla) weboldal megnyitása is okozhat meglepiket, prime és/vagy ibt órákon át való futtatása után is, ilyen ez a popszakma. 
A patch teljes leírását is megnézted? De lehet csak simán optimalizáltak a kódon (ugye még viszonylag új a játék) és az is lehet meg se említik, és az se elképzelhetetlen, hogy FX-en jobban segít mondjuk egy jobbfajta thread kezelés/elosztás javítás, intelnél ugye erősebb kevesebb szálnál ez nem nagyon csapódna le, ennyire feltűnően.
(#70940) Askformore : OCCT-nél van lehetőség grafikont készít és hőfokokat mindent láthatsz ha becsekkolod a beépített hw-monitorját beállításokban.
-
Omli85
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Húzott r9 390 alatt még nem gyulladt ki a saber sőt cpu is 1.5V környékét kap de nem jött még ki füst sehol se
lehet valami gyári hibás darab volt elő fordul már sajnos mindenből ilyen de azért ha extrém dolgokat nézzük azért a saber lapokat lehet ütni vágni (képletesen értve
). Amúgy elég jól megvan dobálca szenzorokkal minden felé a saber deszka szóval ha valahol gyanúsan melegszik azt nagyjából látja az ember.Asrock Fatal1ty Killer nálam gyulladt ki szó szerint lángolt az is széria hiba volt de szó nélkül cserélték gariban anno. Igaz ki küldték gyári bevizsgálásra szal kellet rá várni jó 1.5 hónapot ...

-
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Kigyulladt? Biztos nem asrock lapról olvastad?
(az kissé kevésbé lenne meglepő, de amúgy nem rémlik itt ilyen hsz)UI-hoz.: Hát ez is X-aktásnak hangzik, tapasztaltam már furcsaságokat, de drámain megnövekvő teljeseítményt negatív OC hatására ez új
Egy dolog ugrik be így hirtelen, hogy ha esetleg nem volt 100% stabil az előző OC-zás, és talán azért.
Kicsit konkretizálnád, hogy miben és milyen körülmények között láttál ilyet?(#70899) ViZion : Hablatyi is járt már úgy, hogy megsütötte az integrált hangcuccost, lehet hogy nincs egyedül

-
-
-
Nestor16
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Értem.
Megfordítottam a ventiket. Érezhetően jobb a hatásfoka és csendesebb. Teszteltem, még mindig csak 6 mag 4 Ghz. (Most veszem lejjebb a feszt az alap beállítások mellett. )
Hát oldala nélkül 55 fokig ment fel. Oldallal 60 fölé ment kicsivel. Hát még így sem tökéletes, de játék közben úgyse kap ennyi terhelést.
Update: ugyanez az órajel és az ajánlott beállítások mellett 70 fokot könnyen elérte... Hogy lesz ebből egészséges fesz 8 mag mellett.
Legalább külsőre gamer.
Aztán kiderül mit tud, ha nekiesek, mint kakas a kotlónak.Köszönöm az eddigieket is.

-
Nestor16
senior tag
-
Nestor16
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Köszi a válaszokat.

Tegnap már szívtam eleget. Nem akart betérni a hűtő és másképp nem lehet betenni. Én is tudom, hogy így befelé megy a meleg és inkább ki kéne fújnia, de másképp nem rakható fel. Egyszerűen csak az zavar, hogy ami már egyszer működött azzal ne kelljen már szenvedni, nem erre fizettem be.

Arra már kezdek rájönni, hogy a venti most működik jól és a gyárilag hangos, előtte nem volt vezérelve és alapon ment mindig. Bekapcsolás meg mindig is fel akart szállni.
Még a hőmérséklet a kérdés. -
Nestor16
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Leszedtem, teljesen el van terítve a paszta rajta, talán egy kicsit sok is, szedtem le belőle. Más sata csatiba dugtam, más USB aljzatba de ugyanaz. Idegesítően zajos. A pumpa pinjét csak a CPU_FAN-ba dughatom.
De, nálam van ez a megoldás, jól emlékszel. Ettől függetlenül nem ez a baja. A régi lappal nem csinált ilyet.
Még kipróbáltam a default BIOS beállításokat. Vagy a letiltott 2 mag & 4 Ghz-t bírja csak el csendesebben???
Update: 6 mag 4 Ghz-n is csinálja, de kulturáltabban. IBT alatt 55°C-ig megy. 2000 felett forognak a ventik kicsivel és ez már (így is) hangos. Lehet nem oda való a venti? Direkt át lettek cserélve. Felkúszott 60-ig...
Egyébként 27Gflops... szintén röhej. Két maggal értem el 22-t... Legalábbis a számokból ítélve ez gyenge.
Képeket mellékeljek?
-
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Az az új 970es lapjuk a 970A-G/3.1 vagy micsoda, az viszont most egész jónak tűnik, sok tapasztalat biztos nincs vele mivel új, de a leírása alapján nem egy rossz darab, sőt talán egyik legjobban felszerelt és modern 970 a piacon és nem sokkal drágább mint az eddigi ajánlott top 970 lapok... Sose hittem volna de eljött ez a nap, amikor asrockot ajánlok AM3+ színekben.
Felsőbb kategóriában azért leraktak még talán értékelhető alternatívákat a konkurensekkel szemben, pl extreme 9 meg a fatyalitik, de alsóbb szegmensben eddig nem nagyon jeleskedtek, majd ez most talán megváltozik, így a am3+ életútja végéhez közeledvén felébredtek. Jobb későn mint soha.
. Na még a középkategóriába találjanak ki valami jót és teljes lesz az asrock élmény.
MSI az sajna aki nagyon félvállról vette az egész szériát. Övék a becses legkevesebb típuskínálat AM3+ fronton, najó talán Biostar van még náluk is lejebb, meg egy-két oem/noname gyártó. 
-
-
Habugi
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Oké csak a feltételezések és a félreértések vezettek oda, hogy a 8350est lecserélte 9590esre, mert keveselte annak Turbóját és vágyott az 5Ghz-re, holott simán lehet hogy lazán tudta volna hűteni a 8350est 4.7-en de még 5Ghz-en is. Na ezeknek a dolgoknak a végére kéne pontot tenni.
Ehhez kéne teszt, hűtő ismeretében, terheléses értékekkel mert addig nem tudunk tovább lépni, csak gépelünk bele a nagy végtelenbe.
Ami egyébként pl egy 280X mellett tapasztalható "kihajcsa-e" témakörben 4.5 & 5Ghz között, az megint csak erősen játék és szálkezelés függő, lásd egy C3 szálkezelés esetében amivel anno teszteltem is, vagy pl egy Arma 3 esetében, ahol kizárólag az egyszálas erő számít shemmi más és a mai napig CPU limitet csinál mindenre. Előbbiben lehet nem annyira látványos azaz 500Mhz, utóbbiban viszont de, igenis "csodát" tehet és nem maga a 4.5 <--> 5Ghz közötti közvetlen difi, ugyan úgy igaz lehet ez 4 <--> 4.5Ghz-re is.
Nem mellesleg ugye adott játék/szálkezelés mellett ami órajel elég mondjuk egy 280X-nek, az közel sem biztos hogy elég egy 980 mellé is.
-
Habugi
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Kizárólag játék/szálkezelés illetve felbontás kérdése hogy mennyire fogja vissza adott órajelen a 980at vagy mennyire nem.
Tudom kiemelted az újabb játékokat de sajnos azok között is akad kotvány szálkezelésű bőven.
Droppolni pedig droppolhat az elégtelen házszellőzés, a satnya hűtő, a BIOS-os temp limit vagy az esetlegesen túlmelegedő VRM, ezek összessége miatt is, sajnos nem csak APM kérdése.
"Egyelőre ott tartunk, hogy minden AUTO-n megy és mester1102 láthatóan nem is szeretne nagyon hozzányúlni."
Oké, csak ez egy teljes félreértés, mármint a második tagmondat.
Hozzá kell nyúlnia és tudnia kell hogy miért, amíg ezek nincsenek tisztázva addig nem fog egyről a kettőre jutni.
-
lee56
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Miért ne vehetnének gigabyte lapot a jelenlegi helyére majd? És miért okozna gondot a memória, azesetben? Már megint mintha egy régi rosz élményed vetítenéd ki az újabb szériákra is, miközben gondolom, nem próbáltad a giga teljjes újabb terméskáláját vagy tévednék?

GA-990FXA-UD3 R5 (rev. 1.0) Ez pl legalább olyan jó mint az asus 990X és FX lapok, és a támogatási listáján szerepelnek a legnagyob FX-ek : http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=5294
Igaz árban is ott van az ausosok között. De ha nagyon vállalkozó szellemű és nem költene sokat, kipróbálhatja a főnixmadárként feltámadt ASRock 970A-G/3.1 nevű csodát is, az csak 25k de elméletileg az is támogatja a 220W-os gyárituning Fx-eket és zsír új lap mindkettő, újabbak az asusos társaiknál pár évvel..
Ha pedig az eladás és kisebb FX-re cserélés plusz tuning utat választja majd, az esetben a régebbi 970-es top lapok is játszanak nem csak a 990esek, 20-25k között, használtan talán olcsóbban is.: GA-970-UD3P, ASUS M5A97 EVO R2 Ugyan ezeknél nem szerepel támogatott CPU-k listáján a két legnagyobb FX, azért el tudják juttatni megfelelő körülmények közt a kisebb FX-eket is arra a szintre, sőt..
-
Nestor16
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Köszi a segítséget.
Böngészés, LoL leginkább.
Egyelőre. Én próbáltam rajta a RUST játékot. Későbbre tervez streamelni, gameplay videókat felvenni.
A tetején lévő két venti befelé fújja a levegőt, így hűtő a bordát, már csak két szívó venti kell bele, hátulra és oldalra.
Érdekes kérdés még, hogy a RAM-ok sem támogatottak? Nincs a lap listájában.(#69868) Askformore: Egyébként is szerintem rossz a link, mert az nem 99FX-es lap csak sima X-es. Az pedig 40 ezer, de már támogatja.
-
Askformore
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Nem mondasz vele hülyeséget.
Mondjuk itt 125w cpu supportot ír, az a proci meg 220w.. nem akarja amúgy tuningolni, olyan lap kéne amivel nem fürdik be.. énis a sabert mondtam, de csak újat akar venni, az meg horror áron megy.. -
Pro!Petya
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Ugyanezen a fórumon a Bulldozer&Piledriver topikban meg az 5GHz-hez max 1,25-1,3at javasolnak , mégpedig : "CPU/NB Manual Voltage - Set between 1.25v-1.3v (Increases stability for high overclocks)"
Nem értem miért jó a srácnak 4,6on 1,35v-on megküldeni a cpu/nb-t?? Az sem véletlen hogy a D15 nem hűti le cpu-t neki... gondolom milyen feszek lehetnek beállítva még neki ,persze ha HWinfo-s kép lenne akkor mindenki okosabb lenne de csak megy a vakítás a sok HWmonitoros képpel
Másik meg mindenki tologatja ki a hwmonitoros shotokat ott a forumon...., csak az rak ki olyat aki mutatni akar valamit , de persze nem mindent így hát...
-
madexx
tag
válasz
leviske
üzenetére
Miert nem? Azt olvastam mindenhol (itt is), hogy ha 60 fok alatt tudom tartani a procit akkor semmi gaz. Az pedig megvan minden esetben. Ertem en azt hogy a nagyobb/dragabb jobb lenne, de jelen esetben mi extrat szolgalna? 45 fokos lenne csak a proci 55 helyett? Az elettartamban hozna vagy miben segitene?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Attól nem félnék hogy ha sok pasztát raksz rá akkor "szigetelne" mivel ha jó a procihűtőd és a foglalata- felfogatása akkor kb kinyomja a felesleget ha meg már olyan vastagon rajtahagyja hogy szigeteljen ergo nem fogatja rá rendesen ott már baj van és mindegy milyen paszta megy rá

amugy a Thermal grizzly kryonaut-ot nyugodt szívvel tudom ajánlani vagy még Dow Corning TC-5121
Mikor már a kockát hegyezzük és nagyon a végén jár ezek a pár fokok aranyat (cput) érnek

-
válasz
leviske
üzenetére
NB fesz emelésel csak ovatosan az több höt ad mintha a cpu mag feszt emeled! nekem egy enermax liqmax 2 240 es volt kompakt a 8350 ill 8320 on .. most a8320 al operálok 4.6ghz en 1.42 vcora és 4.6 ghz egy BQ dark rock pro 3 al .. gta5 max 45 fokos volt aprocim ibt ver hygh tesztel max 62 fok enermax játékok alat 56 fokig melegedett ibt zés közben lekapcsolt a gép.. most vagy roszul fexik neked fel a proci hütö + kérdés milyen pasztád van othol ... de ha mindent figyelembe veszünk minden proci más és más szoval orajel és némi fesz biza melegedésel jár és van amelyik proci jobban melegszik a keleténél...
-
válasz
leviske
üzenetére
Szia !
Mivel Giga lapom van, ezért gondolom ilyenek nem lesznek

CPU Thermal Control <--- ez gondolom a processzor hőmérsékletére hajazna. Azzal nincs semmi gondom.
VRM Spread Spectrum <---- Ezt nem tudom micsoda
propetya85 Nem mutatja a lapom a VRM hőmérsékletet !!!! Esetleg valami ötlet, hogy mérni tudjam ?
Újraindulva:
Prime95 ramtest:
Memória : 1.536 V
Processzor : 1.440 V + 22,5 x 200 mhz Így is dobálja a frekvenciát + feszültséget. Processzor 50 fokos.
Viszont nem dob hibát, csak dobál....Most már nincs ötletem
Ez csak ram teszt. Még a legdurvábbat rá se eresztettem.... (Small) -
leviske
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Az ebben feltett kérdésemre esetleg valakinek hozzáfűznivaló?

(#69684) vyce21: Ebben a felállásban a videokártyáról szívja le a levegőt és azzal a 80-90 fokos levegővel "hűti" magát. Szvsz még azzal is jobban járnál így, ha passzívan hagynád a bordát, mert akkor legalább csak annyi levegőt kapna a GPU felől, amennyit feltétlen muszáj.
Egy ingyen próbát megérne, hogy leszeded a hűtőről a ventit és megpróbálod megváltoztatni a levegő áramlási irányát a házban úgy, hogy közvetlenebb módon kapja a hűvös levegőt (mondjuk pl elől fújja kifele a ház a meleget és hátul szívja be a "hűvöset") és a hűtő jelenlegi ventijét valahogy belógatnám a hűtő mellé. Veszíteni nem veszítenél vele sokat, csak időt esetleg.

(#69691) Cry0: Javaslom, hogy most lépésenként fuss neki megint és készíts róla képernyőképet BIOS-ban. Könnyebben tudnak segíteni.
Szvsz először az órajel maradjon mindenhol alapon és állítsd be az elképzelt órajelhez tervezett feszültségeket, illetve állítsd be a DIGI+ és a CPU Advanced(?) menüben a dolgokat, majd print screen és told fel ide.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Nekem brocken 1 esem volt sokáig, de simán tudta hűteni a 8 magosat 4.6 on. Egy titka van, az amit leviske is írt, hogy kell rá két jó venti. A hőt nagyon jól felveszi, csak el kell érni azt, hogy le is adja.
... Végigolvastam amiről lemaradtam az elmúlt pár napban. Még jó hogy nem jártam erre. Ide jönni trolkodni, meg wikipédiával dobálózni az gáz! Főleg felkiáltójelezni, olyannak (nekem) aki már egy ideje fx-et nyüstöl. Elárulom, hogy jeleneleg 4,7Ghz-n használom a cpu-t 1,425v on. Szóval ne ENGEM tessék kioktatni itt, aki segíteni próbál, (sajnos nem első eset, hogy nekem esnek emberek mondatokért), hanem az első az összefoglaló, ha nem értesz hozzá, vagy nem mered, akkor ne nyúlj hozzá, kérj meg valakit segítsen. De már tele van a hócipőm azzal, amit itt néha egy két ember megenged magának... Bezzeg mikor tesztelek, és mutatok valamit akkor meg elbújtok és még csak hozzá sem szóltok... szóval most kicsit betelt a pohár...
-
lolal
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Sokan sajnos azt hiszik az ember fossa a pénzt . Aztán van 50-60K egy alaplapra meg 30 - 40 - 50K egy vízhűtésre. Azért nem csak erre dolgozik a casual gamer. Nyílván , ha 400.000 forintot a markomba nyomnának én is össze raknék olyan gépet , hogy BF1 ultrán röccenés nélkül megy , úgy hogy a vas hangját hallani se lehet. Közben Razer füles világít a fejemen. De a magyar valóságban ezt így nem lehet. Vagy akkor , ha papríkás krumplit eszek , mirelittel jó pár hónapig , de hülye én se vagyok.
-
MK VII
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Ez most, hogy jön ide?

Nem ezért írtam amit írtam, hanem köztudott, hogy az FX-eket bűn nem húzni...
Én csak reagáltam, hogy ugye Te sem hiszed el, hogy nem ördögtől való a nem huzás, hiszen Te is AMD vagy..
Csak furán hangzott az a kijelentésed ebben a topikban, ilyen emberek közt, egy húzott 8320E-vel a gépedben..
Ennyi..

-
Vismajor01
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Ezt az apmet gigabyte nyelven hogy hivjak? Meg ezt a c6 modot vagy mit aminek szinten ki kene lennie kapcsolva
Az a baj h becsulettel olvastam az itteni osszefoglalot meg a netet de nem sok olyat talaltam aki ilyen lappal tuningolt volna es az elnevezesek elegge elteroek, en meg nem latom meg melyik melyik. De azert igyekszem feltalalni magam es nem titeket zaklatni minden kerdessel -
Askformore
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Köszönöm szépen, ez tényleg jó!
A többieknek is köszi a választ! Én is vennék mégjobb Asus-t, de 20-ért nem kapok a jelenlegi m5a97 r2-nél erősebbet, valamennyi garival.. ez meg sajnos problémás a procimmal... Nem is akarok rá többet költeni 20ezernél, mert proci váltás előtt azt gondoltam, hogy el fogja bírni ez a lap a 8350-et, és +7000 ft-ból megúszom a gépfejlesztést (6300->8350)..sajna nem jött össze.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Villanyszerelés
- Programozási versenyek
- OTP Bank topic
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Bontatlan iPhone 16 (256 GB) (rendelhető)
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Ha van lehetőséged / kedves / energiád, esetleg kipróbálás szintjén legalább beszerezhetnél egy másik FX-et majd.

Egyébként szerintem a 83xx széria nem olyan rossz, kicsit gyengébbek, mint az i7-es társaik, de sokkal olcsóbbak. Munkára nem hiszem, hogy i5-ösök gyorsabbak. Használtan jó esetben 2.-3. gen i5-öt kapni, amik nem érik el ezeknek a teljesítményét. Az i7 3770K az egyetlen, amit jó szívvel ajánlanék helyette, de az még használtan is 58-62 e között megy alaplap nélkül. Egy jó lap hozzá Z77-tel meg 28-35 között van. Pont a feléért lehet jó lapot is kapni AM3+-ból. Nekem eddig a 970-es chipset teljesen jó volt.

.
Kigyulladt? Biztos nem asrock lapról olvastad?
(az kissé kevésbé lenne meglepő, de amúgy nem rémlik itt ilyen hsz)
De még ha lenne is ott normális venti, van két kis pici luk amin szívná a levegőt...