Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slavia
aktív tag
Üdv! Gyors kérdés jövőhéten érkezik meg a Fx8300 processzor amit rendeltem.(még csak most váltottam erre)van hozza egy scythe samurai zz hűtőm ami jelenlegi processzoromat is hűti.Nem gondolkodok egyenlőre tunnigban alapjárati használatra ez a hűtő elég?(alaplap gigabyte-970a-udp3 8+2)
-
Slavia
aktív tag
Üdv! mindenkinek egy gyors kérdés most vettem egy Fx 8300-t ennek alapórajele 3.3ghz de jelenleg 3.6.n megy egy gigabyte970AUDP3 lapban.hogy lehet ezt 3.3ghzra visszaállítani?
-
Slavia
aktív tag
válasz Askformore #71690 üzenetére
Auton van 16.5 jelenleg de nem tudom állítani hiába nyomok rá entert.
-
Slavia
aktív tag
válasz Askformore #71690 üzenetére
kikapcsoltam a TBC-t visszaállt gyárira.
-
Slavia
aktív tag
Üdv! Biztosan feltette már jó pár emberke ezt a kérdést,de van olyan program ami pontosan mutatja a cpu hőmérsékletet Az Amd overdrive,aida64-n kívül? Mert az overdrivén kívül az összes program anomális szerű hőmérsékletet ír a cpu-nak gyáriórajelen ( 17-18 C ) ! Hallottam már hogy az efikszeknek rosszak a szenzorjaik.
-
Slavia
aktív tag
válasz Askformore #71714 üzenetére
A HWInfo is ugyanúgy anomáliás. 18-19 fokot ír....
-
Slavia
aktív tag
Üdv! Látom valakinek melegszik az efiksze nekem meg a biosban is 18 fokot ír....(Gigabyte970A UDP3)(Scythe Samurai hűtő) Ha valakinek volt ilyen fail értéke és megbírta oldani írjon.Thx (Overdrive hwmonitor estébé ugynúgy fail)
-
Slavia
aktív tag
válasz ViZion #71752 üzenetére
Elsőnek is, igaz nem néztem hogy válaszoltatok,igaz nem mai processzor már, de én még csak most váltottam.Nem akarok intelt venni meg nem is érdekel.És biztos vannak 2 hetes polgárok visszajárogatni és ők sem olvasnak vissza.De azért mert te meg a fentebbi hozzászólást író személy félistenek vagytok az interneten és húsvét alkalmával leszaladtatok a lenti közértbe venni egy rekesz sört és próbáltok nasa mérnököt játszani attól még lehet kérdezni bárkinek csak legközelebb figyelmesebb leszek.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
-
Slavia
aktív tag
Nem volt akkora szerencsém hogy téged oda is beengedjenek ahol 18+ is vannak.Bízom benne hogy az avatarod és a borzasztó segítőkészséged és sok hasznos információd ellenére holnap kapsz majd egy ötöst tanárnénitől,vagy esetlegesen őt is tesókádnak szólítod. Jó sok oldalt kell majd vissza pörgetnem mert láttam sok helyen van avatar joe és barátai borzasztó hasznos és segítőkész információ áradata....De hát mit is vár az ember egy kifáradt és magát félistenek tartó,hőstől.AKi az interneten osztja a nem létező eszét egy forumban 2 word of warcaft party közöt...
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz ViZion #71775 üzenetére
Várjál nagyon félre mentünk én csak azt akartam megtudni hogy ezen a képen melyik a kupakhő amit még két nappal ezelőtt mondtál mert én sajnos nem ismerem ezt a fogalmat és mivel a bios is alacsony hőmérséklete mutat TE meg mondtad hogy a kupakhőt nézzem akkor mond meg ezen a képen melyik az. és azt veszem akkor a jövőben cpu hőmérsékletnek. és ennyi.
-
Slavia
aktív tag
-
Slavia
aktív tag
Gigabyte 970A UDP3 deszkám van-Fx8300 3.3ghz Turbo Off Voltage1.1 V Psu:coolermaster 550w 80+
Eddig nálam nem fagyott 1*-sem.
Kérdezem a szakikat vagy veteránokat akkor tekerjek neki 1.3V ig feszültséget?
-
Slavia
aktív tag
3.6 Ghz van jelenleg összes PowerSave Off (APM,C1-C6) TB Off, Feszültség 1.1V Még mindig,(még nem dadog 1.1V-n) Kipróbáltam a TB-vel is ott megemeli az 1.2V-ra! 3.6Ghz-n. Sajnos a Hűtőm csak egy Scythe SamuraiZZ ezért szerintem a 4Ghz-t hanyagolni fogom,max ha dadog /fagyogat akkor beállítom neki az 1.2V-t
Opcióknak a gyártó ezeket adja meg:
Boosted P states [1] #1: 4200 MHz, 1.375V #2: 3600 MHz, 1.2125V
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
Én azért választottam ezt a modelt mert akkor ez volt a "BestBuy",(29eJMF)Phenom X4 925-ről váltottam erre.Sokan mondják hogy már inkább zent kellett volna venni,egyenlőre nekem az az ár még magas.Korrekt processzornak érzem 1080p-ben játszok,Ha van tájm rá.Illetve nekem számít a fogyasztás is éppen ezért döntöttem ez mellett.Persze vannak ES modellek kimondottan.A 9xxxx széria azért már durvább kategória lehet, fogyasztás/Órajel/hőmérséklet szempontjából.Van itt egy csomó veterán ill volt veterán Fx szaki azok majd megírják hogy melyik most a bestbuy. Illetve nekem kicsi a házikóm szóval hűtés szempontjából nem tudok bele operálni egy mugent- vagy egy nagyobb toronyhűtőt ha esetleg húzgálni akarom minta kutyát a pórázon.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
Üdv! a hőhullámra való tekintettel vrm hűtés fapados verzió 1.0! (Avagy mire jó az amd gyári ventilátora)
-
Slavia
aktív tag
válasz jokeph #72228 üzenetére
azt kell hogy mondjam hogy hatékony,(8+2 vrm) vagyis megérte a ráfordított időt.(kb 10 perc) Üresjáratban: ( 25 fokos szoba hőmérséklet mellett) 32-33 fok Terhelés Alatt: ( 25 fokos szoba hőmérséklet mellett) 45-46 foknál tovább nem bírtam fel erőltetni. Azért probáltam ki ezt a megoldást mivel egy 12cm-s ventilátor volt rá állítva eddig de sajnos túl "messze" volt tőle hogy teljesen hatékonyan tudjon hűteni,csak magas fordulatszámon ott pedig már megjött a hang is.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
Úgy látszik a nyári melegben nem csak a vrm hűtőborda flémel....
-
Slavia
aktív tag
válasz ->Raizen<- #72238 üzenetére
Hát nekem meg fx 8300 van és csak 300Mhz-t emeltem rajta de azt is érezni lehet.Feszültség emelés nélkül.
-
Slavia
aktív tag
válasz Karima #72306 üzenetére
Meg tegyél a Vrm-hez közel egy kis ventilátort mondjuk a gyárihűtő ventilátora megteszi szabályozva természetesen.
pl így: [link]
Stabilizálja a melegedést nem fog annyira ugrálni minden kis emelkedésnél,és ahogy az egyik fx veterán is írta állísd be a feszkót/szorzót manuálisan.
Még egy jó tanács gigabyte alaplapoknál (970/990)előszokott fordulni a duplapost bios,ez egy"bug".
A megoldás: APM kikapcsolása. Ezt egyébként is meg kellene tennünk, hogy a TDP limiter ne fogja vissza a CPU-t a tuning során, de az APM letiltása a gyakorlatban az eredményezi, hogy a Turbo kikapcsol annak ellenére, hogy a BIOS-ban "Auto"-n marad.
Az eredmény: nincs dupla indulás, és a gyakorlatban nincs turbo. Emellett a HPC mód bekapcsolása elméletileg ugyancsak kedvező hatással van a tuningra. (gab123)
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Krisztianby #72353 üzenetére
Hőmérséklet szempontból azt írták itt a veterán fx tulajdonosok,hogy felesleges a cpu hőmérsékletet nézni mert általában nem ad megbízható adatokat.Nekem 8300-van amiben biztos hogy nincs dióda,mivel 20 fokot ír most is cpu hőmérsékletre,éppen ezért én a VRM hőmérsékletet szoktam figyelni amire jelenleg is rávan állítva egy ventilátor(gyárihűtésről) 1 óra hossza P95 teszt után sem ment 50 fok fölé a VRM.(25C szoba hőmérséklet mellett.) A te általad használt hűtővel elég érdekes az a hőmérséklet.Felfogatás,OC-t,Turbot,ellenőrízd.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
FX-8300 #1: 4200 MHz, 1.375V #2: 3600 MHz, 1.2125V
Ezeket a feszkókat ajánlotta az amd az órajelekhez.(gondolom fagyasztó ládában tesztelték)Mert hogy biztos nem 25C szobahőmérsékleten.
Én azért megpróbáltam alacsonyabb feszkóval is:
Gigabyte 970A- UD3P(8+2)
3.6Ghz--->VCore: 1.08 V Prime95 1óra
3.8Ghz--->VCore: 1.15 V Prime95 1óra A 3.8Ghz kevés volt a 1.08!
Mondjuk nagyon kevesen használnak 8300-t szóval nem sok haszna lesz a hsznek. És abban is 1-t kell értenem az Fx veteránokkal amit már sokan említették hogy felesleges sok esetben túl nagy menkőt adni a procinak.Szépen puhatolózni kell mennyi az elég.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Pancsermeste #72451 üzenetére
Igazából a melegedésre akartam utalni,hiszen alacsonyabb feszkó mellett azért egy univerzális hűtővel is könnyebben kordában lehet tartani a hőmérsékletek.Legalábbis úgy tapasztaltam-felraktam 1.2V-ra 3.8Ghz órajel mellett nem sokat kellett várni a hőmérséklet emlekedésre prime95 mellett.Aztán most ahogy írtad hogy a tiéd 1.152 meg 4Ghz-n akkor gondoltam még jó hogy vissza tekertem.Lehet még egy kicsit még fogok is megnézem hol az alja.(1.08)az kevés a 3.8Ghz-nak az biztos) Jó persze víz vagy mugen4 használata mellett nem szívóznák a feszkó beállításával.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Pancsermeste #72454 üzenetére
Pancsermeste:Igen természetesen.Persze hogy külömböznek a processzorok illetve alaplap felépítés estébé rengeteg dolog közrejátszik.Én csak szimplán megosztani akartam hátha valakinek jó lesz még később.kiindulási pontnak.A "felesleges" feszültség emelés + teljesítményt nem okoz.Ezt én is így tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Jakuskacsa #72453 üzenetére
Az alulfeszelés szempontjából írtam is hogy amikor felraktam 3.8-ra 1.08 alapfeszen mutatott egy fuc*off-t a prime95 kb 15 másodpercután majd 2 másodpercel később a win10 is egy szomorú smilet.
-
Slavia
aktív tag
válasz ViZion #72460 üzenetére
ViZion
"Másik topikban mondták, h mi lehet az oka: olyan határon van, h még tudja korrigálni a hibákat, nem omlik össze, de a pontok ez miatt alacsonyabbak, feljebb lépve megszűnik a "bizonytalanság". Ettől még stabil mindkét esetben a gép."
"Aki viszont alapórajelen használja az efiksz procit azt megkorbácsolják'
Pontosan ez volt amit írni akartam az első hozzászólásomban is. Én nem renderelek 0-24-ben,nem végzek űrszámításokat,néha egy kis gém.Te ebben az esetben nálam a stabilitás és a hőmérsékletek határok között tartása a fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Pancsermeste #72467 üzenetére
Egy teszt példa:Amikor 3.8-ra emeltem az órajelet 1.08V mellett 4 magot rögtön eldobott! Meg ugye kékhalál win10,aztán adtam neki 1.1 V-t nah akkor már csak 1 magot a hatos mag ment 50%-n. Akkor mondom adok még neki egy picit és így lett a vége 1.1640. Ezzel nem akarok vitatkozni senkivel csak egy teszt eredményt közöltem veletek.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Pancsermeste #72470 üzenetére
Nah ezt legalább olyan szépen leírtad mint Jakuskacsa fentebb megfogalmazta az amd procik/motorvezérlést!
Kár hogy ezeket az igazán jól megfogalmazott gondolatokat 10 másodperc alatt archívumba vágja 1-2 újonc fx tulaj -
Slavia
aktív tag
válasz Hardstyler01 #72487 üzenetére
Dobj 1 kisebb szélkavarót elé/ mögé. Amd gyári tökéletesen megfelel. Or dobd be amíg elmegy a hőhullám a fagyasztóba.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Hardstyler01 #72501 üzenetére
Akkor ott deszka baj lesz,(legalábbis ha már ennyi lehetőséget kipróbáltál).
-
Slavia
aktív tag
válasz Hardstyler01 #72504 üzenetére
Esetlegesen tápegység. De az ha baj van általában nyom egy T2 effektet aztán se kép se hang.
-
Slavia
aktív tag
Szerintem ölég jau lesz az 1.2 V-n. Cpu world szerint: 4100 MHz, 1.425V Szóval akkor még alul vagy feszelve úgymond de ha,stabil és nem dobálja el a korékat akkor jau lesz az.VRM-t hűccsed azé. DE hát majd jön valami "efiksz szaki" aztán majd megmondja a fámát!
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
szerintem egy óra prime95 elég,de ha valakit nagyon nyugtalanít hogy mégsem stabil a kocka akkor tolja neki 2-3 órán keresztül is. A felesleges Flamelésel 1-t értek.
-
Slavia
aktív tag
válasz Hardstyler01 #72557 üzenetére
Kafa!
-
Slavia
aktív tag
8+2 a minimum,talán ez lenne a helyes a 8000+ szériától felfelé.Attól is függ hogy mennyire akarod hajtani,(feszültség emelés) milyen mértékben,és mekkora ideig terheled,milyen környezetben használod 24-25 fokos szobában elég jól lehet őket gyilkolni,milyen a ház szellőzése,tudod-e külön aktívan hűteni a vrm szekciót.Milyen hűtést használsz magára a procira.Hát szóval rengeteg tényező van. Tehát az hogy hány fázisos az alaplap csak az első lépcső a 10-ből.
-
Slavia
aktív tag
válasz Slavia #72608 üzenetére
Minnél "nagyobb" a fázisok száma annál nagyobb esély van a sikeresen tunningra.Akár erősebb vagy extrémebb beállítások mellett is. Ennyi a lényeg. a (4+1)deszka bele tenni aztán turbo off meg minden off és alapórajelen használhatod.Vegy beteszed a fagyasztóba és ráküldesz 1.4V feszkót.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
Én amikor alaplapot cseréltem msi-ről gigára,és processzort is, elindult a windows 10 ( MBR partició mellett is esesdéről,meg is lepődtem) sőt még használni is lehetett csak néha csinált pár fatal error.t meg fura mutatványt.Szóval jobb ha újra pakolja az ember.De ha a meghajtó programoknál nincs probléma elképzelhető hogy felesleges újrahúzni.Bár egy több éves befészkelt windóznál már a sok felhalmozódott dolgok miatt ajánlatos.OFF: Ismerve az ms mostani fejlesztgetéseit 6 hónaponta úgy is "újrarakja"sajátmagát. Májusban Creators Update ősszel jön a Fall Creators update előtte már a tököm tudja mik voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest