- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
Gyerekek ezt végképp nem értem, most beindult az én lapommal is a gép. Viszont elindítottam egy IBT-t és felszököt 80C-ra majd leállt
(gyári hűtővel)
Szerk.: Chrome alatt megmerevedett ismét a kép, egyelőre újraindult. -
norbert1998
nagyúr
válasz
85Slaci265DC #55193 üzenetére
Igen, van értelme. 63x0 vagy 83x0-ra.
Játékban is bőven érezhető lesz, legalábbis a felsoroltak mellett. -
85Slaci265DC
tag
Helló.!
Érdemes lecserélni egy Phenom2 X4 955(3.9GHZ) stabilan működő procit,FX 4xxx-6xxx szériára?
Nem szerkesztésről,konvertálásról van szó.
Játékban gondolkodom,van-e értelme a cserének.
7870 és a 660GTX-et elvinné még az X4 955 -3.9GHZ-en.
Üdv. -
BRABUS113
aktív tag
Szevasztok megosztok pár infót veletek.
ASUS M5A97 R2.0
CPU/NB 2200MHz
HT 2400MHz8GB 2133 - 11-12-12-30 1.60V (ez gyári) (már volt tesztelve kisebb időzítéssel és az is megy) viszont a 2400-t nem tudtam ráerőszakolni még :/ 1.65V-n
FX 6300 (még gyári hűtő) (hamarosan cserélve)
4GHz-en állok és a vcore 1.176V, 1.2ről vettem le, remélem megy még lentebb, ez a cél!
Prime95 - Blend - több mint 15 perce megy és stabil.
-
paleinho
senior tag
válasz
marquuard #55187 üzenetére
pdf formátumban az összehasonlítás
USB portok száma, USB vezérlő típusa, ránézésre ennyi, illetve gondolom a tápellátás a legfontosabb változás
-
Byga007
aktív tag
válasz
Balathruin #55179 üzenetére
Azért kapcsoltam le r magot mert a mai játékok max 4 szálat használnak vagy még annyit se dying light és inkább azt a maradék 4 magot tuningolom mondjuk a táp szűkössége is közrejátszik de értelmetlen játékra a 8 mag a mai világban . Szerintem kicsit jobb ha van 4 mondjuk 4,8 ghz vagy mondjuk 8 4,2 mikor nincs kihasználva a plusz mag ha meg kell akkor csak visszakapcsolom
-
válasz
.zSoLTi. #55167 üzenetére
fuu 4+1 nagyon kevés nekem is 8+2 van és hát ök is izzadnak 4.8ghz nál mert sajnos a kicsi 8350 es bekéri az 1.47 vcorét!
én a helyedben nem igen tőrnék fel elégedj meg olyan 3.8 körül mert roncsolod a fázisokat a lapod nem egy hüde combos darab alsó árkategóriának felel meg ha tuningolni akarsz szerez be valami komolyabb deszkát! -
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #55161 üzenetére
Nem. Ezt írtam a múltkor mikor kérdezted alkalmas lenne-e a lap példának okáért egy 8320as fogadására / tovább húzására mint ahol most (4.2) a 8120as ketyeg, hogy abban az esetben ha van benne/BIOS-ban APM (TDP Limit..) abban az esetben igen, megérheti a váltás.
Ezt is pusztán csak azért, mert az újabb revekhez nincs olyan BIOS amiben lenne APM, így azt nem tudod kikapcsolni, ez pedig erősen behatárolja azt meddig húzhatsz benne adott procit.
Tehát a tiédben van APM --> ki tudod kapcsolni (át tudod lépni a TDP limitet), 8+2es a VRM, mehet bele Vishera amit akár 5Ghz-re is pattinthatsz, hűtő kérdése az egész. Brockennel a 4.5-4.7Ghz sztem meglehet, erre is írtam hogy ilyen magasságban kb olyan lenne az új procival, mintha a mostanidra ráhúznál cirka +1Ghz-et.
-
Whysperer
addikt
válasz
Habugi #55151 üzenetére
Ilyen találtam a BIOS-ba " AMD APM MASTER MODE"
[link] de ennek hogy van a foglalata mert nem láttam a képen ,hogy milyen módon van odafogatva. meg az a baj ,hogy a Brockent nem lehet fordítani és közvetlenül a csőről szívná a meleglevegőt.
"(#55132) miklosss2012 " Rendben van csak nem biztos ,hogy kellene költenem rá és lehet,hogy egy CPU és VGA-t kapnék egy Monitorral cégeset..,de tudom ,hogy akkor értelmesebb lenne 3 monitor stb, de Pályázati pénz és ,ha sikerülne akkor ugye ott a leírás szerint kell vásárolni és nem a logika szerint!
-
marquuard
veterán
válasz
.zSoLTi. #55149 üzenetére
Nálam az összes energiagazdálkodási funkció be van kapcsolva 4.8GHz-es tuning mellett, és tünetmentes. Olvastam olyat is, hogy a C1E be tud zavarni tuningnál, én még nem vettem észre fél év alatt.
Spread Spectrum-ot kapcsold ki tuning mellé, azt szokták ajánlani. Kárt meg nem tesz benne az energiagazdálkodás, ha esetleg bekavarna.
-
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #55148 üzenetére
Tegyük hozzá, engem csak annyi zavart, hogy érinthetetlenül forró volt. Nyár vége óta jópárszor utána olvastam a jelenségnek, mindenhol azt írták, teljesen normális dolog, nem kell vele foglalkozni.
Nálam sem okozott az ég világon semmi problémát vagy hibajelenséget az évek során, pedig ha valaki hát én OC-zok. Simán csak zavart..
Speciel apróról sikerült lőnöm magamnak, az ilyen/ehhez hasonló chipset hűtőket már nem igazán gyártják.
Thermalright HR-05/55 és különböző alverzióikat keresgéltem, hónapokat..A varázslóéknál ugyan tudtam volna venni Ötzit [link], féltem hogy nem férne fel az SA mellé akkor sem ha megfordítom.
-
ViZion
félisten
válasz
.zSoLTi. #55149 üzenetére
...mert az összefoglalóban ez is le van írva. Le van írva, h ezek mik. Extrém tuningnál, benchelésnél OFF, amúgy meg maradhat, neked spórol.
Kereső és összefoglaló. Legyen ez a mai áldott nap jeligéje! Menjetek feleim és használjátok a keresőt! Ki keresőt használ, eme oldalon, az látja majd, hogy e kereső jó. Kinek szívében kételyek lakoznak, olvassa el az összefoglalót és lelke békére lel...
OK, kikapcsolom a hitgyülit a TV-ben
-
.zSoLTi.
senior tag
Még annyi kérdésem lenne mára hogy a C1E és C6, belegyen kapcsolva vagy csak a C1E, vagy egyik se aztán kész, külföldi fórumba ezzel kezdi a tunningot hogy mind 2 off. Esküszöm fél órája ezt olvasom a topikba de nem tudok döntést hozni. A prime alatti minimális freki ingadozás nálam minden esetbe megvan akárhogy kapcsolom, cicergést nem vettem észre amit sokan írnak. Tehát mi a legjobb megoldás?
-
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #55146 üzenetére
Nálam 990FXA-UD3, gyakorlatilag ugyan az mint a tiéd, csak ezen 2db PCIE 16os sín van.
Engem is zavart hogy érinthetetlenül forró volt az NB borda, így lecseréltem: [link]
Van ott paszta mint láthatod, csak ennyi idő elteltével elég érdekes az álaga..
Nem sokkal később a VRM nálam is kapott egy ventit, ez ugyan közel sem melegedett úgy mint az NB, de mivel még jóideig ennél a confignál maradok gondoltam elfér rajta..: [link]
Amúgy nem jeleztél vissza revizió ügyileg/találtál APM-et a BIOS-ban?
-
Whysperer
addikt
Ez mondjuk jo kerdes hogy En raktam a hidbordakra mini coolert de olyan forró bigy is mint a csuda.
hibátlanul működik azbteny....bar amit nem ertek hogy az En alaplapomon XA990-UD3 nem csavarva van hanem ilyen rzgos ize nyomja rá....csakbazt nem tudom hogy ott nem sziktak pásztázni?
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
norbert1998 #55144 üzenetére
Nem fogok. Szépen megálltam 4Ghz-n 1,250v-al itt stabil. 4,4Ghz-n se volt semmivel se gyorsabb pl a Thief..
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Gabrikovics #55140 üzenetére
Figyelem hwinfoval. Alaplap 40 fölé még nem ment. Meddig mehet? Már ha jót nézek... Mert 3 értéket látok motherboard, cpu, temperature 3 névvel. Ebből a tamperature 3 a proci kupak lesz sztem mert az mutatja azt a hőt a mit a biosba a cpu. Kérdés mien hőt ért akkor a hwinfo a cpu alatt...
-
Gabrikovics
aktív tag
-
.zSoLTi.
senior tag
Úgy tűnik hogy nem lesz meg a 4,5ghz mert már 1,424v vagyok de még mindig warning-ol a prime. Feljebb nem merem tolni a feszt a vrm-ek miatt. Gyárilag hűtés se volt rajtuk, most ram sünik ugyan vannak rajta, de nem tudom merjek e feljebb menni?
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Balathruin #55136 üzenetére
Ok akkor próbálom regular-on mit produkál. Köszi
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Whysperer #55121 üzenetére
Felejtsd el a 4K-t meg ugy 1-2 evig. Aztan ha megiscsak erdekelne akkor, min:
4790K, az is 4.5 GHz-en a minimum...vagy probalkozhatsz egy 4.8-5 GHz-es FX-el (8320/8350)
Rendes, komoly alaplap
2 X 980 vagy 2 X 290X, vagy 3 x 970, stb...Total ertelmetlen. Meg a win sem kezeli ugy ahogy kellene.....
-
.zSoLTi.
senior tag
Na nekiláttam a procit húzni. Miért van az hogy 1,350v on vagyok 4,5ghz-n de a cpu-z és a hwinfo szerint is prime alatt a max vcore 1,440v? APM és C6 kivan kapcsolva. Cool & quiet be van. Azt is nyomjam ki? Vagy mi lehet ez?
-
ViZion
félisten
válasz
Whysperer #55121 üzenetére
mu-ha-haaaa...
"4k-s monitor" - OK, legyen. Szerintem még túl drága.
"felejtsem el a FX-et" - igen, sajnos oda kevés lesz.
"teszem azt 290 vagy gtx 970" - OK, de hány darab?4k-hoz -már ha nem lebutítva szeretnél játszani- 2 db 290X a minimum. 970 felejtős, még SLI-ben is, oda 2 db 980 / 780 a beugró...
Tesztekben írják is, hogy 970 fHD-ig ajánlott, mert ugye a ramos részt kicsi khmmm... nem gyors, ha mind a 4 GB-be írogat. Másrészt nem kevesen panaszkodtak ilyen-olyan egyéb hibákra is, de mindenki csak az fps-t nézi amit produkál, tehát imádják. Majdnem vettem is, de szerencsére nemA fentebb linkelt tesztben 4k-nál az 1 db 290X is csak 40 fps average-t tud kiköhögni, ami azért már a kritikus határon van nálam, mert min. fps-ben lehet néha a fele is gondolom...
-
Logan83
csendes tag
Sziasztok,
Lehetséges olyan, hogy egy processzor kupakján lévő típus kódból nem derül ki hogy az dobozos vagy tálcás kivitel?
Például egy FD8320FRW8(KHK) prociról hiányzik a zárójeles három betű.
Lehet ilyen? Válaszotokat köszönöm. -
Whysperer
addikt
válasz
MiklosSaS #55115 üzenetére
Akkor tőled és mindenkitől kérdezem. Ha most van egy 4,2 Ghz-n futó FX 8120-am és FULL HD minotork. de leszeretném cserélni a monitoromat egy 4k-s monitorra és ehhez keresek egy megfelelő VGA-t akkor az alá felejtsem el a FX-et mert csak egy Intelell tudok rendesen meghajtani egy olyan VGA-t? teszem azt 290 vagy gtx 970? Igaziból ezért kérdeztem ezeket! Mert ugye oké ,hogy munkára betudom lőni a mostanit is ,de ha nem optimális felbontáson használom a monitort akkor ocsmány a képük. Viszont munkára nagyon jó lenne egy 4k Monitor
-
ViZion
félisten
-
rappit4
őstag
válasz
Habugi #55117 üzenetére
IBT-nél leállt pár perc után,szerintem azért mert túl melegedett,most a gyári hűtő van meg valami gagyi paszta rajta. De most nem azt csinálta, mint amit szokott, hogy megmerevedik, hanem csak kikapcsolt. (Ebből gondoltam, hogy a túlmelegedés miatt.)
Ééés ahogy ezt leírtam, lefagyott az egész a szokásos módon.... (visszakapcsolni visszakapcsolt.) -
Habugi
addikt
válasz
rappit4 #55116 üzenetére
Ha ez tényleg így van és teszteltétek rendesen a RAM-okat MEMtestel, CPU-t Prime/IBT-vel, tehát nem csak egy gyors indítást/alap dolgokat néztetek meg, akkor mehetsz vissza a boltba, csak ezúttal vigyél magaddal egy kellően hosszú nyelü sz@rral kikent rozsdás vaslapátot is gerincbántalmak kezelése céljából!!
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Balathruin #55112 üzenetére
Közbe elhoztam, vihetem is vissza
-
ViZion
félisten
válasz
Tibcsi55555 #55110 üzenetére
Jobban terül, jobb szétkapni. De visszatérek majd sztem a fehér spire vagy melyik volt a fain, ezek összeragadnak nagyon a procival.
-
ViZion
félisten
válasz
Tibcsi55555 #55108 üzenetére
MX-2... De mindegy, a jobbak között nincs nagy difi, csak ne valami nagyon gagyi legyen.
-
Tibcsi55555
tag
Melyik pasztát ajánljátok az FX8320-ra, amin vízhűtés lesz?
Noctua NT-H1 vagy ARCTIC COOLING MX-4? -
Whysperer
addikt
-
.zSoLTi.
senior tag
Fsp 600 hyper táppal már üzhetem a procit? Ilyet tudnának ma nekem jó árba.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós kamerák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest