- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kensei96
csendes tag
A biosban stabil 1,308 V a VCORE, win 8-ban az AI Suite II szerint 0.868 és 1,404 V között mozog. Ha 1,308 V akkor hogy lehet ennyire meleg?
-
-
-
Kensei96
csendes tag
Sziasztok
Egy ideje küszködök azzal a problémával hogy a VCORE melegszik és melegszik.
Mivel egyre jobb kint is az idő, egyre magasabb a hőmérséklet, ezért a VCORE-nak is emelkedik. Tegnap 68 fokig ment fel.
Régebben már jártam itt de mondták hogy nézzek el a sabertooth alaplapos topic-ba, ők meg ideirányítottak.
Asus Sabertooth 990FX R2.0
FX 8320 3,5 Ghz->nem is próbáltam húzni, mivel a hűtőm arra nem nagyon alkalmas, csak egy cooler master hyper 103
Kingston hyperX 8GB 1600 Mhz RAM
Sapphire R9 270X 2GB OC
A táp az régi, feltételeztem hogy ez lehet a probléma forrása: Enermax EG565AX-VE(G) (24p) 535W a táp. 4 pines és 2006-os model. Az alaplapomnak 8 pin kell, hát vettem még kb. 2 és fél hónappal ezelőtt egy 4->8pin átalakítót, nem segített semmit, gondolom azért mert a táp akkor sem tud többet kihozni a 4 pin-ből.
Ha viszont mégsem ez a baj akkor mi lehet?
Máshol is kérdeztem már de ott mondták hogy a tápnak semmi köze ehhez. :/
Alaphelyzetben a VCORE hőmérséklete lecsökken 43-44 fokra, most jelenleg a VCORE1 43 fokos, a VCORE2 pedig 44 fokos, a proci 36 fokos. -
remusz13
tag
válasz
Balathruin #57494 üzenetére
üdv. szerintetek adott configom hogyan fogja bírni az autocad-et ? tudom memória lehetne több, de orvosolva lesz
-
Habugi
addikt
válasz
Hencso #57482 üzenetére
Szép!
+1 a Sasnak.
(#57486) rapidsquirel:
"1.5 nagyon nem egészséges."
Erről mesélj egy kicsit kérlek, mert gyakorlatilag a 9590es alapfeszéről beszélsz.
Szinte látom magam előtt a napfénytől hónapok óta elszigetelt őrült AMD szakikat rongyos fehér köpenyekben forgolódni a laboratúriumban, ahol gonosz tervüket megvalósítva összerakják a suicide FX-eket!Mennyi nálad a hosszútávon, mit jelent számszerűsítve. Egy éve 1.5V-on vagy éppen felette vagyok, tudni szeretném mennyi ideje van még a procimnak. Nem tervezem 15-20évig használni!
1.4V-ra ne bíztass senkit, semmi értelme, legalábbis momentán ebben a vonatkozásban nem.
-
MK VII
veterán
válasz
Hencso #57487 üzenetére
"az AMD más mint az i7 .. itt kell az üzemanyag"
Azért vannak bajok ott is..
Egyik kollégának a Haswell topikban a második 4790K halálozott el. Ez a mostani 3 hónapot bírt 1.34v-al...
Azért ott már 1,3 volt felett elég gyorsan degradálódnak a procik.
Nem is tudom 1,5 voltnál hány perc lenne amíg nem jön ki belőle a működtető füstöcske -
akela91
addikt
válasz
HANDO88 #57485 üzenetére
8120 is malmozik Witcher 3 alatt, és egy 7850 @1175 99%-on pörög végig(tényleg végig, ilyet még nem nagyon tapasztaltam mai játékokkal). Nagyon vga igényes játék lett, GTA V meg pontosan az ellentéte kb.
Kis túlzással egy 290x-et is kihajtana ez a proci Witcher 3 alatt.
-
válasz
rapidsquirel #57486 üzenetére
az AMD más mint az i7 ..
itt kell az üzemanyag
WRM hűtést kell csinálnom mert az is melegedősbe van ott márés néha kifagy GTA 5 közben ..
-
HANDO88
senior tag
Hali.Az FX6300- as 4.2-n vÍgan tolja a Witcher3-at 70%-os kihasználtsággal. A 7950 100%-on vágtázik.
FHD-HIGH beállÍtásokkal. -
-
MiklosSaS
nagyúr
-
válasz
mtotesz #57473 üzenetére
mind a 2 meg éri a corrsair formula z extrem tuningra van + feszt is tudsz adni a memoknak ha azokat is széné húzód de ahhoz már olyan táp is kell!
Nekem Sabertooth 990FX R2.0 van 8350 4.8ghz re húzva és így lazán megy a GTA 5 semmi fps dropom nincs csak a 6970 elfogyott igy high texuturák elfelejtve mert ott már 2.6gb enne a vga ból és ennek csak 2gb van .. -
mtotesz
csendes tag
Sziasztok! Alaplapot szeretnék cserélni. FX8350-em van és két lap van versenyben: 1. MSI 970 Gaming, 2.ASUS M5A99FX PRO R2.0, Pro-kontra érdekelne. Mindkettő 30 alatt meglenne, az msi kicsit olcsóbban.
Szerintetek? -
Balathruin
veterán
válasz
rambustibi #57465 üzenetére
Átlag júzereknek jobb is, hogy nem az AMD FX-et nyomatják...
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
rambustibi #57465 üzenetére
Hát felsikítottam az tény
-
rambustibi
őstag
válasz
.zSoLTi. #57464 üzenetére
" Középszint
Innentől kezdve sajnos nem szerencsés foglalkozni az AMD-vel, a lista az Intellel és a Haswellel folytatódik. A Hyper-Threadingnek hála jól teljesítenek a Core i3-as modellek, és kezdésnek mindjárt a Core i3-4160-at érdemes keresni. Ez a korlátozott szorzó ellenére is jó választás az LGA 1150-es CPU-k között. Az ára nagyjából 33 000 forint. "Na puff...
Szerintem ez a cikk poénnak lett írva, hogy mosolyogjon az ember...és sikerült -
.zSoLTi.
senior tag
Elég vérlázító cikkbe futottam bele olvasgatás közben. Az érdekes rész a "középszintű" procik megfogalmazásánál szúrt szemet, azért naaaaa...
Elé tolnék pl egy 8320-at 4,5Ghz-n, mit les hozzá az i3....
-
válasz
Habugi #57445 üzenetére
Eszedbe ne jusson levenni! Én leszedtem, de kár volt, mert ragaszthattam vissza. Külön rendelnem kellett hozzá ragasztót.
Igazából arra akartam rávilágítani, hogy a lamella csak egy dolog, nem jelenti hogy ugyan az van alatta. Az én ugyan ilyen lamellás HyperX-em pl Elpida chipes.A Gigabyte matrica csak a te kedvedért...
Meglepődnél, ha tudnád, hány Gigabyte lapom van. -
Balathruin
veterán
válasz
rambustibi #57459 üzenetére
-
PofaJenö
senior tag
válasz
rambustibi #57459 üzenetére
Én se ,de a chrome lefordítja az egész oldalt
-
PofaJenö
senior tag
válasz
rambustibi #57441 üzenetére
Olvass
[link]
-
csiribi
csendes tag
Köszönöm a tippeket, majd estére megpróbálkozom vele
Előtte bevádok egy hideg citromos beert meg nézek vmit a képernyőn
pihenésként.
1.25000 van belőve manuálisan a fesz, összes többi auton hagyva.
Aida megteszi cpu stabilitási tesztnek vagy keressek mást? -
benikeee
tag
Feszt hogy szoktátok állítani Manual vagy Offset modban?
Mi a különbség? -
csiribi
csendes tag
válasz
[lAyCsI] #57450 üzenetére
Akkor megpróbálok majd egy kis feszt adni neki
Az, hogy a +300 MHz-t levettem, megérezte a játék
Mondjuk, ha nem sikerül + fesszel, akkor GTA V beállításokat veszem vissza kissé
GPU max 80-82re megy fel.. sok? cpu úgy 60-65 emlékezetem szeirnt. Ezt nem igen nézegettem mostanában. Majd este reNem játék alatti lefagyások picit fura
Utoljára tápot vettem a VGA mellé, karácsonyra, használt garis.
-
csiribi
csendes tag
válasz
MK VII #57448 üzenetére
Öhm, mire kattintsak kitöltéshez? :S
Gyors itt beírom, mert nem sokárra mennem kell kis maszek, csak még nem telefonáltak.PC:
-lap Asus M5 A97 R2.0
- cpu FX 6100
- hűtő cm hyper 212 evo
- vga msi hd 7970 lightning
- táp corsair cx750m
-ram corsair vengeance lp 2x4 gb 1600 mhz cml8gx3m2a16000c9 (dobozán amd közül csak phenom II van feltüntetve)
-hdd 1x2 tb barracuda 7200 rpm 1x1 tb wd green 5400 rpm
-ház (hajléktalan)
-
MK VII
veterán
válasz
csiribi #57447 üzenetére
Jó lenne tudni pontosan a konfigodat. ( Akár ki is tölthetnéd az adatlapod!
)
Sejtésem szerint az alaplapod nem bírja. Eléggé megterheli a processzort a GTA V és valószínűleg a lapod VRM-je nem bírja és túlhevül. Illetve társulhat még ehhez,ha nem megfelelő a tápod a tuninghoz. -
csiribi
csendes tag
Helló!
Következő hibára valami tipp, 5let, mitől lehetséges? GTA 5 PC-n X idő után le fagy a gép tőle. Néha előbb néha utóbb, mikor milyen kedve van. Filmezés közben 1-2 fagyott be, netezés közben is nem sűrűn, de volt rá példa. AMD FX 6100 proc 3,6 GHz-re húzva hónapok óta, GTA5 előtt nem igen rémlik, hogy lett volna valami gondja baja, fagyások a gépnek. Elmúlt 30 napban lettem jobban figyelmes rá. Pár napja, visszaállítottam a CPU 3,3 GHz azaz alap gyári órajelre, azóta, egyetlen fagyás sem volt. Tuning alatt más játékok nem nyírták ki a gépem
Se net se film, jól ment. Utolsó hetekben kezdődtek a gondok, míg vissza nem állítottam a proci sebességét. Valami kis segítség, mit kellene ellenőrízni tesztelgetni, hiba forrás megkeresése?
-
válasz
sabertooth r2.0 is jó ám
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
A Formulaval nem nyulsz mele. Kicsit szeszelyes a ramokra, de ha elindultak akkor nincs mese.....rohadt egy jo lap FX ala....a legjobb.
-
Habugi
addikt
válasz
"Megfontolom amit írtál...
"
Hát te aztán egy hihetetlen fazon vagy hallod-e!
Most gyakorlatilag azt közölted, hogy megfontolod az épített "nagy" víz összerakását?
-
Habugi
addikt
válasz
rambustibi #57437 üzenetére
Szerintem ezt így ebben a formában kár kijelentened és lecserélned a lapodat, legalábbis amíg a RAM-ok időzítéseinek állítgatásával nem barátkozol meg..
Még mindig tartom amit nemrég mondtam, miszerint még bőven van a configodban tartalék.
8+2es lappal sem jutsz/jutnál sokkal előrébb, 5-5.2-ről elkezdesz feljebb mászni ott már zorkó feszek és hőmérsékletek lesznek, nem tudod lehűteni normálisan/tartósan csak épített vízzel.
-
Habugi
addikt
válasz
ViZion #57423 üzenetére
Állandó setup, 1.5V, Ramok 2144Mhz CL10 (1.65V), NB 2500
Kis tunning az év elején kiteszt stabil 5.2-vel, 1.525V, RAM-ok / NB nem az igazi az FSB buher okán.., ilyenkor mindig elhatározom hogy majd foglalkozom vele de végül lustaság okán mindig befullad a project.
Adtam volna még neki kis feszt, a SilverArrow szépen megfogta 78°C-on de sztem 1.55V-on már átlépte volna a 80at, aztán ez a teszt mégiscsak percekig megy szóval nem erőltettem, sem a magasabb órajelet, nem gyilkolom, örüljön majd a procinak az is aki egyszer megveszi.
5.2 előtt amúgy volt egy cmos resetem, jókis 2.8as NB-vel próba.., a RAMok Gangeden maradtak, nem tudom mennyit számított volna az Unganged, lehet semmit.
-
ViZion
félisten
válasz
norbert1998 #57433 üzenetére
nincs. nem fotózom, nem tuningolom tovább, lusta vagyok én. Inkább játszom. Fallout 3-ban DC hatalmas, rengeteg szörny várja még az ólmot a kis hab "testyibe"...
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Balathruin #57428 üzenetére
Rugóval van benne, nem lehet kiszedni
-
Balathruin
veterán
válasz
inspiroyhome #57427 üzenetére
Csavarok nélkül elszökik, hogy nem tudod akkor tekergetni?
-
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #57424 üzenetére
Mikor szeded le a hűtőt enyhén nyomd rá a procira és finom mozdulatokkal csavard jobbra-balra oldal irányba mÍg meg nem mozdul.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #57424 üzenetére
Én azt hittem, hajgumi
-
ViZion
félisten
válasz
Pancsermeste #57418 üzenetére
-
Habugi
addikt
válasz
ViZion #57416 üzenetére
64bit, RTC, 20M / 64.
Procit agyig, CPU-NB ameddig tudod húzd, RAM-nak minél magasabb órajel, minél szűkebb időzítésekkel, kb ennyit sikerült kisilabizálnom.
Itt tudtok ránézni a komolyabb eredményekre: [link]
Balra fent familyt AMD-re, alatta magok számát any-re, így több eredmény lesz, eredményekre katt, balra lent screenshotok. 2.1-es verziót nem találtam sehol csak 2.1.1-et.
(#57415) nagynorbiman:
Mi az, cípőfűző?
Lényeg hogy beválik, amúgy nálam az MX-2 hozott ~10°C a Scythe gyári paszta után, szóval a helyedben nem állnék meg a CM-nél. -
HANDO88
senior tag
válasz
inspiroyhome #57415 üzenetére
Na neeee. Mit tettél azzal a szép hűtővel????
8 darab kábelkötegelővel kulturáltan meg tudod csinálni.
A kötegelőt átdugod a csavar helyén majd átvezeted a bordák közt,ezután átdugod a másik ventin is.Egy másik kötegelőnek levágod a fejét és ezt húzod rá az átdugott kötegelőre,feszesre spanolod és a kiálló részeket levágod.Ezt megcsinálod mind a négy lyukkal és kész is valamint jól néz ki. -
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #57415 üzenetére
Hűha! De amúgy jól néz ki
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57417 üzenetére
Meg kell nézni, hogy milyen időzítéseket bír a RAM-od 1600-on.
Pl. az enyém.
Aztán BIOS: DRAM Timing Control. - szépen beírogatod. Elég csak ezeket a fő paramétereket piszkálni, a többi nem ajánlott, csak haladóknak. Ill. a Command Rate lehet 1T, a 2T helyett.Ha stabil, akkor lehet óvatosan még lejjebb vinni (ezt már tényleg szigorúan csak saját felelősségre) bár CL 8-at már lehet, hogy nem bírja. Ekkor meg lehet próbálni kis plusz feszt adni, hátha segít.
De ezt én már nem erőltetném, elég, ha a gyári 1600MHz-es időzítéseket beirkálod!(#57416) ViZion: Szerintem ez így korrekt. Mondjuk jobb lett volna, ha az alap 20M/64-el teszteled.
Milyen RAM beállításaid vannak? -
rambustibi
őstag
válasz
Pancsermeste #57414 üzenetére
Megnézném szívesen, csak nem tudom, hogy kell cl9-re állítani a ramokat..
-
ViZion
félisten
válasz
Pancsermeste #57408 üzenetére
-
inspiroyhome
senior tag
Jó az ide vidékre'
Megérte amúgy a 700 forintos CM paszta, ~ 10-15 fok különbség van a 400 forintoshoz képest.
Csak megint úgy jött ki a hűtő, hogy rá volt betonozva a proci, aztán lehetett lábakat vissza hajlítgatni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57413 üzenetére
Alakul!
Nincs kedved megnézni ugyan ezen a CPU órajelen, csak a RAM 1600MHz / CL9-ben?
-
rambustibi
őstag
válasz
Pancsermeste #57412 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57411 üzenetére
4,8GHz / 1600MHz
5,0GHz / 1600MHzSajnos a RAM-on nem tudok gyorsítani, vagyis csak órajelben, de az időzítés lazítás árán megy csak, aminek semmi értelme.
-
rambustibi
őstag
válasz
Pancsermeste #57410 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57409 üzenetére
Nekem CPU órajel növeléssel kb. arányosan gyorsul a számolás. Az szinte elképzelhetetlen, hogy ne gyorsuljon. Nem lehet, hogy valami bethrottlingol nálad?
4,8GHz-en sokkal lassabb RAM-okkal (1600MHz) is kb. ugyan azt kapom, mint te szintén 4,8GHz-en, ám gyorsabb RAM-okkal.
Szerk.: Most nézem, hogy a RAM időzítéseid viszont elég rosszak.
-
rambustibi
őstag
válasz
Pancsermeste #57408 üzenetére
4.8Mhz-n magasabb ram órajellel kevesebb idő alatt számolja le, mint 5.3Mhz. Nem feltétlen a magas órajel számít..
-
Pancsermeste
őstag
válasz
rambustibi #57406 üzenetére
Miért nem rángatod meg picit azt a procit?
Szerintem itt leginkább a CPU órajel számít.Jó lenne, ha a default beállításokról nem piszkálnátok el, tehát 1B; 20M/64 legyen mindenkinél, mert csak úgy van értelme az összehasonlításnak, ja és persze azonos progi verzióval.
(#57401) ViZion: 2.1.1 64 bitessel kellene tesztelni, azzal sokkal gyorsabb lenne.
-
inspiroyhome
senior tag
Üdv srácok, régen voltam Onolni.
Ezen a TDP limiteren nagyon elgondolkodtam. Létezik, hogy ha be van kapcsolva, akkor alig kisebb a teljesítmény, ellenben sokkal hűvösebb minden? (mindkét esetben max terhelés alatt)
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
frankstork #57404 üzenetére
"Áram" az tuti kelleni fog hozzá.
A többit kicsit olvasgasd itt, összefoglaló stb. Így nincs beállítás hogy valaki neked leírja hova állítsd és müködik, ezer dolog függvénye.
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni valami stabil, nem rekord döntögetős, de azért teljesítmény növelős beállítást fx-6300-hoz.
cpu, pcie freq, ratio, ht ratio, meg az áram.
Asus silent knight II hűtőm van, nem egy noctua, de azért jól hűt.
Jelenleg stock beállításom van, nagyon nem akarom piszkálni, de megjött a gta...
Köszi -
Habugi
addikt
válasz
ViZion #57401 üzenetére
Ne csinálj közbe semmit, antivirus ki stb.
CPU NB, RAM (órajel / időzítések ), szóval ez egy elég munkás kis teszt, mármint faszára belőni.
A 24/7-es setupommal minimális RAM játék után 370s-ről le tudtam tornászni 340s-re, de speciel a HWBotos listán ez még mindig éppen hogy csak elég a TOP10-hez szóval meg is untam, számomra legalábbis elég mélyvíz!
-
ViZion
félisten
válasz
Taifa Díaz #57400 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Egyedi ékszerdobozka