- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokin
csendes tag
reseteltem a Biost, csak annyit csináltam, hogy szorzó 20-ra, Turbó letiltva és ennyi, és egyik napról a másikra nem akart pörögni a venti...másik alaplapot is próbáltam, másik tápot is, és ua.
-
prokin
csendes tag
A socket hőt nézem. Ha prime megy 1 órán át akkor 69-ig megy fel. Volt amikor 4.3-on járattam akkor 87ig is elmentés nem kapcsolt ki 75-nél mert pörgött a venti majdnem 5 ezret. Most viszont 4.3-on már 75 fokon kikapcsol mert alig forgatja a ventit. Mintha a venti automata vezérlője lenne a rossz
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megint tettem egy próbált..
1,56V-n is csontra fagy a rendszer 4,8GHz-n is..
Szóval, maradt a 4,6GHz, most megint teszek egy próbát a ramokkal (9-10-9-28-34). 1866, CPU-NB 2,4GHz, IBT ~96GFlops-sal számolt Veryhigh-on, 10 kör lement, hibamentesen, plusz volt előtte ~2 óra prime.
Lehet, hogy majd még finomítok a ramokon, most így megy a teszt.
-
prokin
csendes tag
hát nekem pedig még 50 fok fölé sem megy Far Cry 4 alatt sem 4GHz-en alap hűtővel
-
prokin
csendes tag
igen van húzva, 4.0-ra turbó kilőve és ennyi
-
prokin
csendes tag
eddig is gyári hűtő volt fent, és akkor pörgött rendesen a venti, aztán másnapra limitálta magát 3600-on, Prime felhajtja 75-re és kikapcsol a gép, az előtt 90-nél állt le....nemtudom mi a fene van
-
prokin
csendes tag
Sziasztok. A segitségeteket szeretném kérni.Az miért van, hogy tegnap amikor futattam Prime95-öt akkor a CPU venti szépen a hőfokhoz skálázódva gyorsult és felment akár 4700-as fordulatra is, ma viszont 3629-től gyorsabban nem akar forogni és igy a hőfok szépen emelkedik, majd a végén kikapcsol a proci...mi történhetett 1 nap alatt a cpu ventivel?
FX-6300 és Asus M5A97 EVO R2.0 -
-oli-
aktív tag
válasz
Habugi #54178 üzenetére
Szerinted nem jutott eszembe? 88 fokot már megint nyitott házzal produkálta, nem vagyok láma
Este teszek fel képet a házról, hidd el jól szellőzik.
Nem vártam sokat ettől a víztől, volt komolyabb vízhűtésem is régebben (én állat eladtam).
Ezért írtam, hogy kiszedem az egészet a házbók, hátha megreked valahol a levegő, vagy nem jól van a blokk, vagy akármi..
-
Habugi
addikt
"Az egész vízhűtés blokk szép meleg, szerintem nem azzal van a gond...20 éve van PC-m de ekkora talány még nem volt
"
Izé...
Ebben pl mi a talány?
"1.60 BIOS fel, 4GHZ-en, nyitott házzal 62 fok 15 perc Prime95 után. Minden happy, összerakom, be a helyére, stb, Prime95 megint 88 fok...
"
A magyar egy gazdag nyelv, de még a kristály tiszta mint olyan sem elég kifejező erre a szitura.
Nyitott/zárt állapot között van nem kevesebb mint 26fokos difid.., azért az elég cudar!Az egy dolog, hogy a zergeláb Freezer 13as után ráraktad az egyik legkisebb amúgy sem véletlenül játékvíznek nevezett minekishívjamot, de szerintem a leírtak alapján a házhűtésed/szellőzésed is hagy maga után némi kívánnivalót..
Nem igazán értem honnan jöttek ezek a hűtők, pláne úgy hogy renderelsz, ergó simán tudtad/tudod, hogy órák hosszat megy majd 100%-on.., ha már valamit nagyon hulladék jelzővel szeretnél illetni, maradj a ház/hűtő kombónál..!
Olyan mintha az Etnát szeretnéd strandpapucs mellé ajándékba kapott minőségi vízipisztollyal hűteni!
-
-oli-
aktív tag
Tegnap megint elszórakoztam ezzel a hulladékkal
1.60 BIOS fel, 4GHZ-en, nyitott házzal 62 fok 15 perc Prime95 után. Minden happy, összerakom, be a helyére, stb, Prime95 megint 88 fok...
Újabb hosszú órákon át próbálkozok és semmi...Már csak a BIOS-ban állítok mindent, AXTU kilőve. BIOS-ban 1,25V fesz,3500-on 75 fok...
Eszembe jutott, hogy az egyik céges gépemben van egy FX 4300, hazaviszem, kiteszem az egészet asztalra(=családi békének annyi), hátha eszembe jut valami...
Az egész vízhűtés blokk szép meleg, szerintem nem azzal van a gond...20 éve van PC-m de ekkora talány még nem volt
-
marquuard
veterán
Az előfordulhat, hogy 2800-as CPU/NB mellett ha növelem a HT Link órajelét, akkor rosszabb eredményeket kapok az Aida memtesztjében?
Habugi: Nálam 2600MHz elmegy 1.3-1.35V-tal, most a 2800-al szenvedek a fentebb leírtak miatt.
-
Habugi
addikt
válasz
marquuard #54145 üzenetére
2600-on/fölött?
1.4V alatt szóba sem áll velem, írtam is nemrég amikor téma volt a CPU-NB.
Utoljára a WD-vel teszteltem, az random pár naponta kifagyott miatta, azóta nem néztem.Szintetikus CPU bencheket/stressz teszteket simán tudok 2600on is futtatni, de játékban instabil volt, egy ideje nem is próbáltam, jó nekem a 2400. Lehet majd ránézek még..
(#54146) hackeeeee:
Tudod, nálam csak az LLC állíthatatlansága miatt mutat ennyit a CPU-Z..
Mindig rácsodálkoztok pedig semmi varázslat, terhelésre benyeli a beállított 1.5V-ot mint kacsa a nokedlit. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Fenn3gyer3k #54172 üzenetére
A cpu-ra. Elvileg az jó
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
norbert1998 #54171 üzenetére
melyik hűtésre gondolsz ? mert a cpu-n egy hyper t4 van dupla 12centis ventivel a vga-n a gyári de az direct cu 2-es a házban meg még 3 12cm-s venti van.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Fenn3gyer3k #54170 üzenetére
Ha a hűtés nem gyári, hanem van már benne hővezető cső is, akkor már tuti hogy mennie kell 4.5-5 ghz-t is
zalman az 5 kicsit vakmerő, de szerintem azt is bírnia kell.
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
norbert1998 #54169 üzenetére
hát nekem most úgy volna akkor a konfig h fx 6350 + asus 650ti boost 2gb
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Fenn3gyer3k #54168 üzenetére
én ennek egy kisebb tesójával járat(ta)m a 8320-amat 4-4.2 ghz-en. aztán vettem egy erősebb vga-t és már csak 4 egész ghz a max. szóval vga-függő is (esetemben 7850->7950)
-
marquuard
veterán
válasz
Fenn3gyer3k #54166 üzenetére
Nekem ez a kombó van. 4,2/4,4GHz-ig szerintem nem lesz gond, ennyin használtam mielőtt mókoltam a VRM hűtésen.
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok !
Van egy ASRock 970 extreme 3 lapom és abba szeretnék tenni egy FX 6350-et. Ki fogja tudni adni a proci a maximumot ? Van itt valaki aki esetleg ilyen kombót használ ?Előre is köszönöm a segítséget !
-
Sarkadi
tag
Nem hagyott nyugodni, hogy meddig tudom a feszkót állítani. 1,300V az alja, ennél lentebb már el sem indul a rendszer. Cool'n'Quiet kapcsolása mellett így alapjáraton, netezés, filmezés közben 30-34 fok körül van a hőfok, terhelve közel 1 óra alatt 55 fokig ment fel.
Így kitudja hajtani érzésem szerint az adataim között található VGA-t és elleszek vele egy darabig.
-
motown5l
senior tag
megtortent..4500GHz lett.Alap feszen
-
motown5l
senior tag
Sziasztok.Az elo fordulhat hogy egy memoria modul azert megy ki,mert huzva van a processor?Minap az tortent velem,hogy az AMD Catalystal,csinaltam egy auro tuningot..Ment is,nem volt vele baj.de tegnap az vettem eszre mikor bekapcsoltam a gepet Memoria:8GB ebbol hasznalhato 4Gb..
szetszedtem a gepet,es at raktam a memoriat mas slottba azota nincs baj.A processort pedig vissza allitottam gyarira. -
-oli-
aktív tag
Nos, tegnap elszórakoztunk kicsit. Kaptam kölcsön egy phenom 1090T-t. Meg extremebb értékeket produkált..tettünk fel régebbi bios-t is, nem lett jobb. Talán az egyes magok hőmérsékletei lehetnek a jó értékek...
-
Balathruin
veterán
válasz
kaszás1970 #54153 üzenetére
Ez egy CPU, nem APU.
Athlon II X2/X4 CPU -> nincs IGP
A4, A6 -> 2 magos APU, van IGP
A8, A10 -> 4 magos APU, van IGP -
kaszás1970
csendes tag
AMD A10 X4 7700K 3.4GHz FM2+ Processzor
Akkor elvileg egy ilyen proci elég hozzá, és akkor nem kell külön VGA.
És ehez milyen alaplapot ajánlotok?
-
ViZion
félisten
válasz
kaszás1970 #54150 üzenetére
Netezésre elég a tizede is, nem a proci fogja vissza, hanem a háttértár, ha mentenéd. Szal. SSD legyen, 4-8 GB ram és elég az FX-6300 is bőven egy Asus M5A97 R2.0 lappal. Meg legalább HD7770 VGA, azzal nem lesz gond, alapon megold mindent és már olcsók.
...vagy amit Balath is írt, de ha má' FX-et kért n azt mondok, pedig oda egy 1150 cerka/penya lenne a legolcsóbb.
-
Balathruin
veterán
válasz
kaszás1970 #54150 üzenetére
AMD FX nem netezésre van, AMD APU-k jobbak, mert oda nem kell külön VGA.
ViZion: Van AM1 is. -
kaszás1970
csendes tag
Üdv Urak!
Tudtok nekem ajánlani AMD FX procit, és hozzá alaplapot, olyan gépbe szeretném, ami netezésre kell, játékra nem, és nagyon gyors legyen, 1000 mbit netem van, de a laptopom nem tud 100mbit-nél többet. -
törölt tag
[link] http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme9/index.hu.asp
Legfrisebb BIOS : 1.70 6/11/2014
12 + 2 fázisú tápellátás ! ! !
12 a CPU -nak
2 pediglen a memóriának !Röhögve fullrahúzhatod benne az FX-8320 -at , ez az FX-9590 -nek lett tervezve 5GHz tápellátásra
Kérdés , hogy milyen tápegységgel adagolod alá a craftot ???
Azt ha minden megfelel a követelményeknek ... és user oldalról is természetesen , mert a jól átlátható BIOS-t NEM nehéz beállítani - akkor ott gond nem lehet. Nálad a gyenge láncszem a VGA karid
Ilyen cucchoz a kari
Egy ilyennel már volna értelmeSAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 TRI-X STD WITH BOOST (UEFI)
VRM ? 1 és 2
Egyik lehet alaplapé , míg a másik a VGA tápellátó áramköre .
-
törölt tag
válasz
Sarkadi #54120 üzenetére
Nos, sikerült egy korábbi procival a BIOS frissítés, így már tökéletesen működik az FX-6300-al is a gép!
Egyenlőre az alábbi beállításokkal stabil a rendszer, de várom a tanácsot/tippeket, hogy még mit állítsak!
illetve ezeket kapcsoltam ki: AMD APM Master Mode, One Core Per Compute Unit.
FX-6300 6 core CPU
3modul van a CPU -ban , 1 modulban 2 core ( mag)
Ha kikapcsolsz 1 magot a modulonként , akkor 3 mag fog csak dolgozni - 3 pedig lekapcsolva .
-
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Van nekem egy FX8320E procim, kérdésem az lenne hogy lehet-e, érdemes-e alulfeszelni? Illetve hogy ha lehet mennyivel érdemes próbálkozni?
-
Sarkadi
tag
Habugi: igen, így volt ahogy írtad.
De úgy néz ki, hogy 1,325V-on stabil a cuccos, alapjáraton 33 fokkal és terhelve 55-ön max. Máshoz nem nyúltam csak a korábban is írt opciókhoz.
Köszönöm a segítségetek, ha bármi gond adódna jelzem úgyis!
-
Habugi
addikt
válasz
Sarkadi #54131 üzenetére
Milyen meglepő...
One Core Per Compute Unit = Egy mag/számoló egység, azaz egy mag/modul a kettő helyett..
Megjegyzem, 4magot maximum akkor láthatsz azzal a procival, ha egy modult kikapcsolsz teljesen. Amennyiben az általad említett opciót bekapcsolod, akkor csak 3magot fogsz látni, de nem 4et..
-
Sarkadi
tag
Mégsem kellett volna bekapcsolni a One Core Per Compute Unit opciót, ugyanis nálam meg így csak 4 magot látott és a kikapcsolást követően lett jó.
Úgyhogy jöhet az újbóli tesztelés és a stabil értékek megtalálása.
-
Sarkadi
tag
Bekapcsoltam, ill. a RAM-ok időzítésén is állítottam és úgy látom, hogy a proci még 1,250V-al is stabil 4GHz-en.
Jó érték szerintetek?
-
Sarkadi
tag
válasz
inspiroyhome #54121 üzenetére
Mit befolyásol konkrétan?
hackeeeee:
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Nos, sikerült egy korábbi procival a BIOS frissítés, így már tökéletesen működik az FX-6300-al is a gép!
Egyenlőre az alábbi beállításokkal stabil a rendszer, de várom a tanácsot/tippeket, hogy még mit állítsak!
CPU: 4GHz - 1,275V
CPU NB: 2200MHz
HT Link Frequency: 2400MHz
FSB: 200MHz
PCI-E: 100Hzilletve ezeket kapcsoltam ki: AMD APM Master Mode, One Core Per Compute Unit.
2x4GB RAM pedig 1600MHz-en 1,65V-on, a BIOS-ból kiolvasott értékekre állítva megy mellette, szintén stabilan.
Így alapjáraton 35-38 fok körüli hőfokon üzemel, terhelve pedig (Prime 95) 55 foknál megállt, minimális értékkel növekedett hosszabb idő után.
Köszönöm az tanácsokat/véleményeket!
-
-oli-
aktív tag
válasz
MiklosSaS #54116 üzenetére
Nekem is. Mindig Asus párti voltam, de az utolsó (M4A89GTD-PRO-USB3) és az azelőtti (és még egy-kettő más gépekben) nem nagyon jött be, sok hülyeséget csináltak. Építettem 2 gépet (egy FM2-es és egy AM1-es) Asrock alaplappal és nagyon szimpatikus volt. Erre esett a választás, felszereltsége és minősége jónak tűnt, igaz nem sok tapasztalatot találtam róla.
A ventiszabályzás egy nagy retek, lehet bekötök minden ventit alaplaptól függetlenül és xarok a hőmérsékletekre. Ha sok neki majd lefagy...Vagy megpróbálom eladni az egészet, és veszek egy valami Intelt...
(Mielőtt megkérdezi valaki a legfrissebb BIOS van fent)
-
-oli-
aktív tag
Van valakinek valami használható ötlete?
Konfig:
8320@4Ghz+ Coolermaster Seidon Ver2. (előtte Freezer 13, hasonló hőmérsékletekkel)
Asrock 990FX Extreme9
Kingstony Hyperx 2×4Gb 1600mhz
HD7770
Thermaltake Versa G2 ház oldalt befúvó vetni 12cm, tetején kifújó venti 12cm + proci venti(érdemes a fordulatszámát megnézni)
CPU fesz 1,26V beállítva, de képen láthatóan ez 1,39...
CPU és az egyes magok közti különbség normális?
Mi az a VRM1-2?
Ha ezt nem tudom megoldani, eladom az egész hulladékot, és kénytelen leszek átállni a sötét oldalra
(Bár a nyolc mag brutál rendert tud 4 ghz-en is, Vegas nagyon szereti)
Játék közben 60 fok körül megáll..
-
HANDO88
senior tag
Azt hiszem valaki emlÍtette itt hogy az IBT a 10-dik körben mindÍg hibázik AMD procinál, meg tudjátok erősÍteni???
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Balathruin #54104 üzenetére
szokásos "befűtök az efikszel" fíling?
-
válasz
Balathruin #54102 üzenetére
fázos vagyok
én a nyarat szeretem
-
HANDO88
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy ruhás topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged