Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolbi_30
őstag
remelem nagyon nem lottem melle az asrock 970 extreme3 r2 lappal..bar extreme tuningot nem szeretnek

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Te tudod, ha nem forró, nem fontos.
Mivan, több az off megint, mint az on?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MiklosSaS
nagyúr
Ha akkor megadom a bankszamlamat, johet az 1000 angolt font/euro vagy a legroszabb esetben amerikai dollar!
Koszonom keresztFiam hogy goldolsz oreg apadra is! Az Isten tartsa meg a jo szokasodat
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Na akkor ezt most gyorsan dontsuk el, hogy +1 vagy +999 ?
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb lap, amivel egy FX6300-at ki lehet aknázni (4Ghz fölé szeretném lőni) kockázat nélkül?
Többen is a ASUS M5A97 EVO R2.0 írtátok, de az 25k, és 20k-nál többet nem szeretnék most áldozni rá. Azért, mert van egy FX6300-am, de a lapon sajna nem szereti, de ugye benne áll a pénzem, és inkább előre menekülnék.
Köszönöm. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Hogyne.
Ha túl sokat teszel fel, akkor pont az ellenkezőjét teszi, mint amit kéne, vagyis, akkor már szigetel.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Majd ha nagyon unatkozom, akkor újrapasztázom, de már nagyon unom, hogy többet van szétszedve a gép, mint használva. Egyébként segít valamit, ha vé-konyak a paszta rajta? Hőmérséklet ügyileg?
-
rappit4
őstag
válasz
Kutya_7
üzenetére
Na, ebben nem vagyok biztos. Aláhúztam, ami felszökött 77-ig.
-
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Bódottá!

Örülök, hogy segíthettem. -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki a hűtés megoldódott. ViZionnak volt igaza. A leszorítással volt gond. Egyszerűen már nem feszült rá annyira a hűtő a procira. Kicsit vissza kellett feszítenem a "lábát", hogy nagyobb nyomást fejtsen ki, amikor rácsavarozom a keretre.
Frissítettem a BIOS beállításaimat is. Sokat nem szöszmötöltem vele. ViZion rövid leírása alapján állítottam be a dolgokat annyi különbséggel, hogy a feszt lefele vittem

Most úgy néz ki, hogy 57-58 fok a max Prime alatt (nyitott háznál). Ehhez viszont kellett az ASUS FAN Xpert, mert az istenért se tudtam úgy beállítani BIOS-ban, hogy normális legyen. Ez a FAN Xpert viszont idegesítő, mert nyivákol ha nem megy a venti idle. Nem lehet vhogy úgy beállítani BIOSban, hogy fokozatosan emelje a fordulatot?
Én manual, max 57fok/80%, min 40fok/30%-ot állítottam be, de nem gyorsult 57 foknál (62-nél sem).Köszi mindenkinek az eddigi gyors segítséget, infót!!!
-
rappit4
őstag
Halihó!
Az utóbbi időkben a már beállított szerény 4,0 Ghz-en futtattam a procimat, ami még mondjuk Team Fortress 2-höz jó volt, de BF4-ben már néhol kevés volt és most meg akarom venni a GTA V-öt, ezért szeretném feljebb pöccenteni mondjuk 4,5-6 Ghz-re. A probléma a hőmérséklet, már a kezdetektől fogva küzködök, már volt 3 különböző léghűtésem így végül más opció híján megvettem a Thermalright Silverarrow IB-e-t mellé pedig egy MX-2-es pasztát Habugi ajánlásával. Viszont még így is irreáls hőmérsékleteket kapok és egyszerűen nem értem meg, hogy miért. A pasztát mindenféleképpen felkentem, de nem sokat változtatott. A házamat is kicseréltem (Enermax iVektor) és van benne 4db venti push-pull módban. A proci ventije is a legmagasabb fordulaton megy. Most felpöcköltem 4,4 Ghz-re. A feszültség pedig 1,337V. Stabilnak stabil, mivel egy IBT végigfutott, viszont a hőmérséklet egészen 77 C-ig felment. Esetleg van valakinek valamiféle ötlete, hogy mihez kezdjek? Jó lenne már pontot tenni ennek a végére. Köszi előre is!
-
Lehet bennem van a hiba, de valahogy nem izgatnak a tesztek különösebben. Láttunk rá sok példát, hogyha nV keze benne van, akkor csak azokon fut jól (értsd magas FPS-el, de mint hallottam ez nem egyenlő a szép, hiba nélküli és magas FPS-el
), így pl. le is tettem a 970-es VGA-ra váltásról. Cserébe pár effekt árán elég jól futnak a játékok, nagy akadozás még nem volt... és a prociban is van még tartalék. Persze ettől lehet temetni az FX-et, születése óta megteszik. Akinek nem elég, vegyen mást. Sass-on kívül ezért még senkit nem bántottunk.
OK, őt is inkább azért, mert a Sass egy állat, nem a zintel miatt... -
norbert1998
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Jesszus, most tértem be, ez a terror várt első kommentként

Ez murder case, embör! Ezen majd átlátszónak kellene lennie a cuccnak, olyan kevésnek illene rákerülnie!
Whysperer: nem ér annyit, csak ne szólj hozzá, aztán majd megunja, bocsánatot kérni sem kell, csak ne legyen megint vitázás
-
Whysperer
addikt
válasz
üzenetére
Bárkitől szívesen , de még ha letiltanak porhardverről akkor sem fogok se elnézést semmi hasonló még közelében se lévő dolgot mondani Tenni v_peter-től. Nem tud senki sem olyan okot mondani amivel rátudna valaki venni ,hogy Én őt tisztelettel kezeljem. Főleg ,hogy már nem tudom hányadik accountja újoncként és bejön mindenhol AMD-s topicba és csak spamolja tollkordását és ez volt a témához is az utolsó hozzáfúni valóm. megfogadom a tanácsot!! "Urban legend. Hagyni kell az ilyeneket. Ennyi.."
-
Whysperer
addikt
válasz
v_peter2012
üzenetére
Kérni kérheted ,de ugyan abba a stílusba beszélek veled ahogyan Te beszéltél velem IPON-on
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Azert nem kicsi a SAS es a FARKAS kozott a kulonbseg

-
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Írok valamit ----- SAS reagál rá --- Te reagálsz SAS-ra --- éN meg reagáltam tovább.

-
-
Whysperer
addikt
válasz
Tournament
üzenetére
Semmit csak már unalmas ,hogy az ilyen sült bolondoktól nem tudsz nyugodtan ellenni jó közösségbe mert IPON-on is meg itt is trollkodik. [link]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Tournament
üzenetére
Vagy olyan mint amikor a Corsair H100i GTX megveri a 140K HUF-os vizhutest......ertelme nulla az ilyen teszteknek.
-
Whysperer
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az a teszt úgy szar ahogy van.....
1 azon az oldalon eggyel lentebb már nem is szerepel az i3.
2. AMD R9 290X GPU, i5 3570K CPU, 16 GB Ram 60 FPS-t csinál amire a v_ptere oldal tesztjében a 4770k se képes az x290x-nel
3. [link] állítólag a PCLAB.pl szerint 47 a max. bocs ,de én itt sokkal többet látok és nem OC a fx. vagy ez? [link] -
-
Whysperer
addikt
válasz
DiszNóÓl
üzenetére
[link] nekem ez a teszt olyan SAS mint amit amoda raktál be corsair hűtős tesztre. Úram isten V_peter ide is betalált.. nem volt elég neked IPON.hu még az FX topicba is bevette penész trollkodni? v_peter az az okos akin röhögtünk! Tudod akire mondtad,hogy azok trollok! 8) 8)
-
pibor
csendes tag
válasz
v_peter2012
üzenetére
Most találtam ezt a tesztet. A két proci kb. egy árkategória és az FX szépen tartja magát. Persze ki kell próbálni a rendes játékban, valós körülmények között, hosszabb időn keresztül, de mindenesetre ez alapján nem olyan gázgéza.
https://www.youtube.com/watch?v=e9rdtc-14Vo
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
v_peter2012
üzenetére
Ez a teszt nem annyira reealis. Vnnak tesztek ahol jobban teljesit. Itt meg az i3 is elveri az 5 GHz-re huzott 9590-es FX-et.
Meg maskulonben a GTA valahogy sohasem kedvezett az AMD-nek.
-
törölt tag
válasz
szivacs1987
üzenetére
8 szálat használ a játék.
-
do3om
addikt
válasz
szivacs1987
üzenetére
Ami több szálas azzal is ez van nem nagy csoda, legfeljebb az arányok nem ennyire rosszak.
Látható az is hogy mindegy már mire van készítve (konzol=AMD) akkor is alulmarad már a játékokban.
Még az ára ami miatt tarthatja magát de lassan azt is elbukja.
(ha így meg az új VGA-it szégyen szemre intellel kel majd magának is reklámozni, gyanús hogy egy teszt sem lesz már FX procival a neten, bár már jó ideje ez van) -
szivacs1987
aktív tag
válasz
v_peter2012
üzenetére
Én csak arra tudok gondolni, hogy ez is erősen 1 (max 2) szálat használóan lett megcsinálva. Akár csak a WoT és a WoW. Így az intel nagy fölénye.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Érzéssel,ne told át a procit a lapon
De viszont stabilan álljon.Felfogatás válogatja, a Prolimatechen például idióta biztos a dolog mert tökre be kell csavarni a rugós csavart. A Matterhornnál nem mertem. -
-
HANDO88
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A proci hűtő lefogatása,leszoritása.

-
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
-
HANDO88
senior tag
Hány fokig nem gáz a NB hőfoka? Milyen progival tudom megnézni a hőmérsékletét?
2 óra játék után érezhetően meleg a borda de még nem süt,szóval a kezem állja. -
fasterware
aktív tag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Úgy látom a digi+ menün belül lehet beállítani az LLC - t, amiben nem nagyon tudok segíteni sajnos, mert az én alaplapomon ilyen opció nincs, de az összefoglalóban szereplő AMD Bulldozer and Piledriver Overclocking Guide - Asus Motherboard Angol leírást érdemes átolvasni, én is találtam benne hasznos dolgokat .
A házad jó, esetleg felülre tegyél legalább egy db 12 cm - es ventit, ha nincs benne, a meleg úgyis felül távozik leghamarabb. A NB - re tehetsz egy 6 cm - es ventit ha nagyon zavar, hogy meleg, mert nyáron ez csak roszabb lesz.
Az LLC - ben majd biztos tudnak segíteni a hozzáértők itt
, akiknek van tapasztalata benne, ha elakadnál. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Az NB nekem is piszok meleg (éget már). Én fabrikáltam 2db 4cm-es ventit (900rpm-re állítva), hogy fújja az NB-t. De enélkül is ki kell simán írnia.
Én a HPC-t kikapcsolnám.Ezek a magas hők szerintem is rossz pasztázás, vagy hűtő felszerelésből (esetleg sérült hőcső miatt) adódhatnak ekkora fesz mellett.
Nekem régen a 3db 6mm hőcsöves 9cm-es ventijű (kb mint a tiéd) hűtővel 4,2GHz-et (1,28V) bírta hűteni ibt és prime alatt is max 67 fokkal. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Lőttem még egy képet (ugyanabban az albumban megtalálod) a DIGI+ beállításokról. Az alaplap előző tulaja 4,8 GHz húzta benne a prociját, ezért lehet, hogy nem az én alulfeszelésemhez legjobb beállítások vannak.
A proci melegedés ennek ellenére sok. Majd megpróbálom este az alapbeállításokból kiindulva. A ház Fractal Design Define R3, de most le van véve mindkét oldala.hwinfo64-ben nem láttam a 128 fokos értéket, de mint írtam a NB rohadt meleg volt kikapcsolás után pár perccel is.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Most látom bios képeidből, hogy APM: disabled. Nem tudom milyen házban vannak a cuccok, de pár rendszerventi segíthet visszafogni a hőmérsékleteket.
A bios beállítások egyébként jónak tűnnek, a naggyát beállítottad, esetleg lehet majd finomhangolni később.
A prime addig mehet míg van rá türelmed, akár egy hétig is
, de ha 2 órát kibír fejenként minden teszt, akkor már nagyon nagy gond talán nem lehet
. -
fasterware
aktív tag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Ahhoz a cpu feszhez elég sok az a hőmérséklet, nem tudom kikapcsoltad e a tdp limitet, mert ha esetleg nem, akkor ne is tedd meg, kevés lesz az a cpu hűtő ( főképp annak fényében, hogy a venti 675.000 - t pörög percenként maximumon
, bár gondolom mérési hiba ).
Az a 128 fok TMPIN2 sem túl biztató, és az folyamatosan annyi, gondolom az alaplapi vrm - ek lehetnek, de lehet az is mérési hiba, mert az az alaplap azért nem egy belépőszintet képvisel, szerintem töltsd le inkább a hwinfo64-et, megbízhatóbbnak tűnik, mint a hwmonitor. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
BIOS képek
Annyit még csendben hozzátennék, hogy a NB rohadt meleg. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
A ház most nyitva, pasztát most raktam rá, mert most szereltem be. A leszorításban nem vagyok biztos. Nem lehetett nagyon meghúzni, de most idle-ban 43/23 (package) fokot mutat a hwmonitor (egyébként melyiket kell nézni), ami gondolom normális. Feszt mennyire lehet levinni? Prime meddig menjen, hogy tudjam, hogy stabil-e?
-
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Szia!
Adatlapod töltsd ki és rakj fel biosból képeket a beállításokról. Feszt nem lehet lejjebb vinni? Ennyire nem gáz az a hűtő, ott sztem paszta, leszorítás, vagy nem szellős ház is rájátszik még. -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok az FX táborban és teljesen amatőr. Nem szeretném húzni a procim csak stabil gyári értékeket szeretnék minél alacsonyabb feszültségen. Az itt olvasottak alapján kikapcsoltam a turbót és belőttem a 3.8 GHz értéket kézzel valamint lejjebb vettem a feszt. Kb fél óra Prime után hwmonitorral ezt sikerült kiolvasni:

Engem egy kicsit a hőmérséklet aggaszt. Nem túl sok ez ekkor a feszültséggel egy AC Freezer 7 Proval?
Proci FX 6300
Lap ASUS M5A97 EVO R2.0 -
válasz
Eclips21
üzenetére
Akkor ismét elmesélem az évekkel ezelőttit: minden tesztem stabil, minden játékom stabil, etc... etc...
Erre az asszony a farmmal meg az egész oldalas flash-el asszony megborította
Szal. egy hibás ram beállítás, bizonytalan táp, VRM túlmelegedés is teheti instabillá. RAMot is alaposan teszteld, időzítéseket nézd át, adj neki feszt ha kell.
-
Eclips21
őstag
Pár napja írtam, hogy 4,6on 1,5V-al lefut az IBT futattam maxon és very high-on is és simán lement, most meg instabil mint a fene. Vissza is vettem 4GHz-re. Mi a fene lett vagy csak szerencsém volt ?
hogy ment 3-4 napot ? Most az ibttől fagy 
próbáltam mindent 2200-re vissza vettem a NB és HT-t meg a ramokat 1333-ra vissza tettem, de gyári 1866 cl9-esek,de mondom hátha ramok rosszak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Kicsit soknak tűnik.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Állítsd le a házventiket és kész a nyár szimulátor.

-
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Jóvan, de neked nem is csinál semmit, évekig idle-be van.

-
törölt tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Minek akarod, hogy Idle-ben hideg legyen? Még a 29°C is kevés, hova akarsz lemenni? Mínuszokba?
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Sokadik már nekem is ez, csak az egyik legjobban utált, mert ezt aztán ténylen nem lehet jól csinálni, csak marha nagy szerencsével.

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
ezt megértem, de ha nagyon vékony rétegen viszed fel akkor nem fogja elkenni a mókázás a cpu hűtőbordával

vagy ha el is keni, nem baj, mert amikor rászorítod, akkor "elsimul" a két fém között az anyag...
de ne aggódj kérlek, ha mondhatok ilyet, amikor én magamnak csináltam az első gépemen az ilyet - nem tudom neked ez e az első ilyen - , én is megúsztattam a pasztában.
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére

Az a baj, hogy mikor felrakom a procira hűtőt, tuti, hogy legalább az egyik csavart nem találom el a négy közül. Vagyis húzni-forgatni kell, hogy irányba álljon, ez meg el is rontja rögtön az egész mókát (munkát).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
szerintem most már mindegy, ha rendben működik

igazából a hőközlő paszta lényege hogy a mikornyi fém egyenetlenségeket kiegészítse valamint hogy ne a fém a fémmel érintkezzen, mert úgy nehezebb a hőátadás, mint a pasztával.
meg arra is célszerű törekedned majd a jövőben hogy a "fémkocka" peremére nem "lógjon" ki az anyag...
szerintem.
nem lesz azzal baj, így ahogy van, csak mint egy film réteg legyen rajta, de a youtube.com-on is vannak videók ha majd biztosra akarsz menni a jövőben.
de azzal hogy a cpu ventit ráhelyezted és megfelelően rögzítetted, az is elég sokat kinyomott a két fém közül - cpu kupak és venti hűtőborda - így még több gyülemlik fel a kupak mellett, amit majd legközelebb ha szét szeded, érdemes lesz majd letakarítani.no közben megjött a Mesterem, így +999 neki

szerk 2: ha úgy kented mint a vajas kenyeret akkor az nem igazán jó, olyan vékony legyen mint egy minőségi örömfólia a harcúrlécre
de még lehet ez a hasonlat is vastag eredményt hozna, ami alapvetően nem gond, csak nem a cpu hűtés világában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Arc Raiders
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Alienware 17r4 olvass
- 27% - ASUS ROG Strix G16 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, de szoktam rád gondolni, főleg amikor csajokat böngészek