Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
-
pipo112
őstag
válasz
akela91
üzenetére
Nem mondtál hülyeséget a cpu feszültséggel ha bírod lentebb vinni akkor a vrm se melegszik annyit ,de a gtav elég kocka gyilkos szvsz sok sikert.
Amit még tudok ajánlani lapt az giga 970 udp3 de abbol is valami rev xx kéne a lényeg ha a vrm fölé tudnál szerkeszteni valami kis ventit ami lekergetné a meleget már az is jó lenne . Vagy a mugen hátuljára dobnál egy plusz ventit úgy hejezve hogy fújja a vrm-et egy próbát ez is megér. -
akela91
addikt
válasz
pipo112
üzenetére
Köszi neked is. Nem találtam hirtelen eladó ilyen lapokat, eddig jól megvoltam ezzel a lappal és együtt is tudtam élni ezzel (3 év + konfig), de valamit most ki kell találnom GTA V miatt. Első lépésként megpróbálom jobban csökkenteni a CPU feszt, hátha kevesebb hő megy a VRM-re. (remélem nem mondtam hülyeséget).
Amúgy elég hektikus alaplap valóban, mivel anno ugyanez a konfig 1.2v mellett ment 4GHz-en, mostanában 1.275 -1.3v kell neki. (semmi nem változott tényleg....) Biztos instabilabban tudja a feszt tartani, ha létezik ilyen probléma.
-
akela91
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Aham, nem szeretnék pénzt költeni már erre a proci alaplap párosra. Egészen biztos vagy ebben, hogy a VRM miatt?
Csak mert az alaplap hőmérsékletek rendben vannak (38C max- bár ez mérhet szarul gondolom), illetve, terhelés időtől független a CPU 55 foknál vesz vissza.
Ezen felül, brutál szét van hűtve a ház maga is, HDD is aktuális szobahőmérséklet mindig , VGA idle 27 fok stb.
Amikor ez a proci aktuális volt, és vettem, ez egy ajánlott lap volt konkrétan.

-
pipo112
őstag
-
akela91
addikt
Sziasztok. Van egy "öreg" fx 8120@4ghz procim egy mugen 2 társaságában. Olyan problémám van, hogy UEFI-be bármit állítok át (Asrock 990FX Extreme 3) a proci 55-56 C foknál MINDEN esetben visszaveszi az órajelet 1600 vagy 1400Mhz-re ami elég kellemetlenül érint. Szerintem maximum 58-60ig menne korlátozás nélkül, mert ezt az 55-öt is csak 8szál - 100% terhelést is több perc után éri el.
Ötlet, hogy ezt hogy tudom kikapcsolni?
Pl videó konvertáláskor pár percenként visszaveszi az órajelet, ilyenkor 3-4 sec alatt visszahűl 48C -ra, majd visszaadja a kakaót neki. De Játék közben borzasztóan zavaró, mikor e miatt az FPS is leesek 10-re, mert proci limit lesz.
UEFI - thermal throttle kikapcs/bekapcs se segít. (legújabb 1.7-es fw)
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Olvastatok a PH!-en oliverda cikkjet? Az AMD utolso dobasa, mindent vagy semmit .
-
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Egyébként a game a lényeg, vagy a full hd filmek vagy mindkettő, vagy a feeling, hogy tuti gépet építettünk? Mert én már elvesztettem a fonalat....

-
rstwingo
tag
válasz
Kutya_7
üzenetére
Valakinek az a kicsi különbség is számít
fasterware-nek csak 10 fps kell és már egy PCIe 3.0-s alaplappal tudna szerezni 6 fps többletet , de lehet a jobb alaplap miatt a procit is jobban tudná húzni és már meg is lenne az a fránya hiányzó 10 fpsugye milyen olcsón megúszná, csak egy alaplap csere
-
Kutya_7
tag
válasz
rstwingo
üzenetére
Hát bizony írtó nagy különbség van:PCI-E 3.0 vs 2.0

-
rstwingo
tag
Én nem értek olyan jól a PC-khez mint itt sokan, de hál isten, azért jól elboldogulok
de kérdem én, miért kell mindig mindenhol értve olyan dolgokat összehasonlítani, ami nem egyformákAMD vs INTEL vagy Android vs IPHONE
Szerintem az Intelnél már csak azért is gyorsabb és több FPS-t tud ugyan az a videó kártya, mint AMD-n, mert Inteles lapokon van PCIe3.0 foglalat, míg az AMD-n sajnos nincs, vagyis egyen volt amiről tudok az a SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 , de ez a lap rejtélyes módon eltűnt a piacról, pedig most akartam volna rá kicserélni a SABERTOOTH 990FX R2.0-met, de sehol nem találni, még külhonba se
Szóval azért kíváncsi lennék, egy összehasonlításra ezzel a lappal , lehet picit jobban tudna teljesíteni a PCIe 3.0-val
-
törölt tag
válasz
rambustibi
üzenetére
páran
Ha a minimum FPS-sel nincs gond, akkor jóaz. Az egy/néhány szálas játékoknál lehet gázabb a helyzet. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Dehogy poenos...ha tudnad hany athlon xp alapu gephez hivnak neha gatyaba razni...
(#56771) rambustibi: mondjuk meg is erdemled
(vicc) -
törölt tag
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Két éve még Celeron D 340-em volt, de nem röhögtek ki.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Miert rohognenk ki? Azert mert nem engedheted meg (egyenlore) magadnak a csucs szuper masinakat azert nincs joga senkinek senkin rohogni!
-
Beretvás
veterán
mire megirom megváltoztatják a HSZ... -
Ezekiel Ston
senior tag
Tessenek kérem nem kiröhögni, de nekem még alapnál is gyengébb konfigom van...
Asus M5A78L-M LX3 a lap
AMD FX(tm) 6300 six core processzor
4gb DDR3 RAM
ASUS Radeon HD6670 2GB
Szóval nem röhögni könnyesre a szemünket...Lehet vannak már sokkal sokkal jobb cuccok, de lóvé hiányában ez jött egyenlőre még össze...
Fut rajta a battle.net, a Heroes of the storm és ennyi elég nekem...
Meg a HD filmek.
Bár azért tudom hogy még képes ennél jóval többre is a masina úgyhogy majd egy 990 vagy egy 970es chippel ellátott lapot mindenképp meg 4gb ram még belekerül. -
Whysperer
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
eldurran az agyam és veszem egy 295x2-t 8) úgyis az már az a felbontás kategória ami nem CPU limites mert a VGA dolgozik és nem SLI/x-os a lapom így egy sínbe megúszom a CF-t! 8) HÁHÁ és atom jó lesz vele renderelni! 8) és mgé az orrodat is tisztíccsa-----directx12-vel meg majd éáneklem ,hogy " szárnyakad aaaaad" 8))
Amúgy viccet félretéve pont így csinálom e7300 mellett 9800GTX+ votl aztán ati 6850 aztán gép csere de a 6850 ment ebbe bele most 7870oc ,de nyáron megy bele a 380/380x aztán gép cserénél meg megy a az új gép ,de 380x meg megy át bele bár rendernél belehet rakni a jó kis VGA-t dolgozni szóval lehet 390/390x lesz benne aztán nekem az is elég ,ah csak 70-on megy játékba ,de 100x gyorsabb lesz munkánál mint a 7870oc 8)
Amúgy ilyet a népnek! : [link]
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nyílván túloztam. De akkor sem kell koppra a szükségeset venni, ha anyagilag belefér a jobb. Például azért is, mert mi van, ha jövőre deszkát+procit cserél, akkor ott a fain VGA már. OK, értem én, h sokaknak ez nem gond, Intelesek is hajlamosak ezt kihagyni a számításból, h AMD oldalon régóta tudtál alkatrészenként fejleszteni, míg Intel oldalon komplett csere kellett. Szal. mindenki arra baCCa el a pííízét, amire akarja.

-
Nem akarom ezt a limites témát bolygatni, nem is érint igazán...
De az miért baj, ha marad egy kis tartalék a GPU-ban? Nekem nem érdekem megfőzni, halkabb is, ha nem fullon jár. Ha van rá pénz, akkor igen is 390X kell a 6300-hoz is, szépen halkan vinne mindent, ennyi. -
Whysperer
addikt
Köt a munkahelyi szerződésem és a pontos részt nem írhatom ki szóval "olyat .... ..... .... .... .... ... ...." ma amitől AMD userként olyan boldog lettem ,hogy az csoda!! 8) FX userkétn nagyon tetszett!! 8)
-
fasterware
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Egyébként FX cpu - nál, attól függetlenül, hogy nem teker a cpu 100 % - on folyamatosan, hanem mondjuk csak 70 - 80 % - on, órajelemeléstől tovább gyorsulhat a játék.
Full hd felbontás felett biztosan jobban teljesítene a cpu, mondjuk 2560x1440 felbontáson, de oda már 100 k - s monitor kellene. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi
üzenetére
4K-ban a nagyobb terhelest mar a VGA kapja. Vagyis van olyan helyzet ahol FHD-ban cpu limit van de ugyanazzal a konfigal es jatekban 4K-nal mar nincs limit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ezen felesleges rugózni..
Tételezzük fel, hogy ebben az esetben AMD konfiggal mondjuk 70-80 FPS-ed van, Intellel mondjuk 100, főként ha használsz vsync-et is, nem valószínű, hogy a különbséget észre fogod venni.
Nem állítja senki azt, hogy ez nem így van, csak hiába van, ha mondjuk eddig sem volt gond az FPS-sel, akkor a többletet nem valószínű, hogy észre fogod venni, bizonyos beállítások mellett.
-
rambustibi
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
Nem értem tisztán, az a CPU limit, ha nem megy a GPU 100%-on?
Akkor az hogy lehet, hogy 4K UHD-n pedig 99-100%-on hajt a GPU?
Akkor most mi is van?
Full HD-n proci limit, 4K UHD-n pedig nincs proci limit? Ezt nem értem...
-
fasterware
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Mindkét rendszernél van proci limit, jól látható, hiszen nem jár mindig 99% - on a gpu, csak az AMD rendszernél nagyobb a limit, attól függetlenül jól játszható a játék, hiszen bőven 50-60 fps felett van a játékmenet.
Én tegnap gta v - tel toltam pár órát, full hd / minden legmagasabb beállításon ( very high / ultra ) és fxaa, 4 GHz - en használom a gépet elég jól fut ( nekem legalábbis megfelelő
, nem 30 fps és alatta ) de mikor városban császkálok gpu kihasználtság lemegy akár 70 - 75 % - ra is, ezért kipróbáltam 4,3 GHz - en is cpu - t, szintén lemegy 70 - 75 % - ra gpu kihasználtság, szóval maradok 4 GHz - en, amikor már jobb lenne a helyzet, gondolom olyan 4,6 - Ghz től legalább, ott meg elfogyna a tápom, mondjuk ha vga tdp limitet nem tolnám ki + 20 % - ra lehet elég lenne a táp, de, akkor meg azért esne hirtelen az fps, mert visszavenné a vga az órajelet. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi
üzenetére
Nezd, en mar nem irom le szazadjara ugyanazt a dolgot.
Aki atment FX-rol intelre csucskartyaval az tudja...ennyi.
Reszemrol ezt a temat zarom!
-
rambustibi
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
rambustibi
üzenetére
De volt, vagy csak nem vetted eszre. Tedd be azt a kartyat egy 4.2 Ghz-en jaro 4690K melle, aztan meglatod.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Balazs9011
üzenetére
Nem fogja. Csak ha kozbe szol majd a DX12. De az a jovo notaja.
-
törölt tag
válasz
Balazs9011
üzenetére
A 380/380X nagy valószínűséggel 290/290X lesz, szóval nem.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
3 hetet jartam le a labaimat hogy keresek egy 13"-es vekony lapost kaveri processzoral. Nulla talalat...igyhat maradtam az i5-4210U processzornal, ami 1.7 GHz-en elveri a 4.5 GHz-es asztali 6400K-t

Na de hanyagoljuk a temat mert ez mar eleg OFF itt, ha gondolod folytathatjuk az OF FX-be, nem itt.
-
Balazs9011
csendes tag
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy egy FX 8350 4.5 GHz-re húzva ki tudja majd rendesen hajtani az AMD 380-as szériát, vagy ezt egyenlőre még nem lehet tudni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Melatjuk mi lesz. Remelem nyeregben maradnak.....meg ha felvasarolja oket egy masik ceg ...akkor is rendben volna. Ilyen tempoban szerintem hamar beleroppanak. Meg a VGA piacban is lecsusztak 40 %-rol 22-23 %-ra...
De megha also kategoriaban is rendben volnanak...tele nyomnak A4 meg A6-os kaveri APU-kal a laposokat....de ritkak ott is mint a feher hollo. Tabletbol meg mobilrol mar ne is beszeljunk...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Nem varom el toluk hogy begyalazzak az intelt, csak legalabb maradnanak versenyben...lenne valami alternativa...
-
Ezekiel Ston
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Ossze kellene szedje magat....kulonosen ebben a helyzetben. Ilyen tempoban par ev mulva csak emlek marad az AMD.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Amikor a csúcs VGA-k kihajtásáról van szó, ott tényleg letapadt az AMD proci oldalról.
De hát ... ööö ... ott is manágerek és pénzügyészek diktálnak. Sok kiaknázatlan lehetőséget hagytak benne a Phenom II szériában is. És most pedig az FX-ben is benne fogják hagyni.
Pedig ha ráfeküdnének az egy órajel alatt végrehajtható utasítások számának növelésére és a fürgébb L1, L2, L3 cache kezelésére, akkor a gatyájába trottyantana az Intel, ugyanis főképp ez az a két technológia ami a vezető szerepét biztosítja technológiailag a kisebb csíkszélesség mellett.Szép és jó az APU, én magam is kedvelem, de nem az a nagy számítási teljesítmény útja. A moduláris felépítésnek a 4 modul (azaz 8 mag) esetén van már értelme, a 2 modul köznapi/irodai felhasználásra tökéletes csak egy erős IGP-vel.
Csak egy jobb Kaveri APU meg i5-4440 árban van, b@ssza meg a ló.
És az i5-ben meg nem modulok, hanem teljes értékű magok vannak.Na mindegy, pasziánszra még 5 évig elég lesz a 2 éves FX-em.

-
MiklosSaS
nagyúr
Meg kell erteni egy dolgot mindenkinek. 2012-ben amikor a csucs VGA az a 7970 vagy a GTX 680 volt, ott meg lehetett alternativa az FX. De a mai kartyaknal nem...el fog indulni, menni fog nem lesz gond csak nagy lesz a processzor limit...es akor ertelmet veszti a VGA-ba valo befektetes.
Ne ertsen felre senki, nem vagyok FX ellenes....szeretem az FX-eket....de van olyan helyzet amikor mar nem alternativa.

-
abydos
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Úgy döntöttem, hogy tényleg ne ezen a pár ezren múljon, mert amúgy is befektetés lesz, ez nem fog osztani vagy szorozni. Hihetetlenül sajnálom, hogy az AMD-nél nincs elég erős proci még húzva sem, ezért Intel mellett döntök. De, ha magáncélra vásárolnék, tuti maradnék az AMD-Radeonnál.
Tényleg köszönöm mindenkinek, aki időt és energiát szánt rám!

-
Hencso
Ármester
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Én World of tank + Wartunder el tolom jelenleg a procim 4.7re húztam menne még de síkba kéne csiszolnom a 8350 esem amit nem akarok mert van még rá 1 év gari.. asus sabertooth r2.0 deszkában ücsörög kingston hyper x predator 2400mhz karcolo ramok mellet nb 2400/HT2600 nekem a ráadásul igaz egy 6970 esem van még de tervezek venni R9 290x vagy 280x et majd meg látom hogy alakulnak az árak és akkor talán már egyben lesz a gép. énis lecserélném de 4770k+ valami asus deszkát mert asrockot nem csipázom ha asrock lenne az sem lenne gáz de minimum a Z s deszkákban gondolkozok tehát elégé sokat ki kell rá adni h jó legyen az inteles cuc.. alaplap proci csere lenne de most ha azt vesszük talán hétvégén van időm játszani.. ezért a +5-10 fps ért nem fogok intelre váltani nem éri meg ... ha ilyen keveset gépezek... tulajdon kép csak játékra használom . lehet be újítok és meg veszem a GTA 5 öt és ott meg nézem majd mondjuk egy 290x es vga val mit nyújt nem kell nekem úgy mond FULL HD graf elég az 1440/900 4x elsimítás meg egyéb vackok kb 30-50 fps között nem érdekem h nekem 70-100fps em legyen mikor 30-50 el is elehet játszani elvezhetően .amugy abydos nak Oculus Rift DK2 ez a problémája ezért van GTX 970 e és 60-75 fps meg van de le esik neki 67 re ezt kb 10 fps meg oldaná ...
elvileg ha xmp be be tenné a ramokat egy jó deszkában egy 83xxx procit meg cibálna akkor az a 10 fps szerintem meg lenne de kinek mi had döntse el ő hogy vált e Intelre vagy marad az AMD nél ... -
Zsivaagoo
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Sajnálatos módon az van amit leírtál, azaz egy jó i5-i7 (K)-t nem lehet FX-6300/83xx-el befogni.
De ezt minden józan gondolkodású jelenlegi/volt ill. leendő FX tulaj tudja.KB. 25K-s lap + 7-15K-s léghűtő kell az FX-6300/8320/8350-re, hogy 6300-al kb i5-2500, 83xx-el pedig i7-3770-4770 közötti teljesítmény előhozható legyen.
Itt az ár és anyagi lehetőség a fő kérdés, jó közgazdászként gondolkodó ember nem vesz FX-hez 35-50K-s lapot és 30-50K-s hűtést, akkor már olcsóbb (és ütősebb) az Intel.
-
Whysperer
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Semmit. Összetört a telefonom és kaptam egy iPhonet ami bérezés közbe kifogy. És vagy 15 perc megírni valamit rajta mert ujra indul meg szarsagokra cseréli ki a szavakat de mikor bemennek beállítani lefagy.eljenek a cserekeszulekek...
-
Whysperer
addikt
Most nézegettem.. fHD nem mindenáron 2,5 gbt eszik a GTA 5..
-
Whysperer
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
FX-8350 + MSI 970 Gaming = kb 82000 HUF
i5-4690K + MSI Z97 Gaming 5 = 116.000 HUFEzek boltbol.
Hasznaltan:
3770 (elkelt, de csak kb mennyibe kerulne) + MSI lap = durvan 70K
vagy
Asus ROG Z77 + 2600K = kb 80K-bol kihozhato egy kemeny tuning alaplap, es egy 2600K ami siman mehet 4.4-4.8 GHz kozott, mivel nem annyira melegedos fajta.
vagy
i7-4770 + Asus H97-Pro Gamer: kb 90K HUF
Ezek csak otletek, visszont barmelyik kit joval jobb a GTX 970-hez mint a 82K HUF-ba kerulo FX kombo.
Termeszetesen lehet az FX-bol is faragni, 8320 + alaplap hasznaltan kihozhato durvan 60-62K HUF-bol. De ha volt $$$ 970-re, akkor legyen meg egy kicsit olyan kombora is ami meghajtja....a 780/780Ti/970/980/290/290X kartyakat etetni kell....ez van.
-
abydos
aktív tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Nagyon elgondolkodtam az Intelen, de azért ez az irományod megfogott.
Lehet nem húzok ki mindent a kártyából, de asszem az AMD-nél maradok, az Intellel nincsenek jó emlékeim
Az Fx 8320 és 8350 között mi a lényegi különbség az áron kívül? Úgy értem teljesítményileg vagy tuningolhatóságilag. Értem ezalatt, hogy ugyanazon az órajelen ugyanazt tudják? Mert azt látom, hogy 500 mhz alap órajele alacsonyabb a 20-nak, de pontosan ugyanarra képes mint az 50 csak gyárilag kisebb a kezdőértéke?
Köszönöm mindenkinek, hasznos minden válaszotok!

-
do3om
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
vga helyett mit vegyen TX-et?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó az a 970. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
LLC lényege és pontos működése sehol nincs leírva normálisan, a használható lapoknál meg egy mukk utalás sincs arról, hogy melyik értéke mit csinál. Ráérzés a hosszú tapasztalatok alapján segít egy-egy lapnál. A következőnél megint kisérletezni kell.
Én meg 52 elmúltam, 25 évet húztam le az IT-ban, 84-től programoztam, 92-ben már komplett megyei bankfiókrendszer korszerűsítési beruházását terveztem, 93-ban pénz is lett rá és egyedül csináltam végig a napi üzemmenet mellett 5 helyszínen.
Itt meg olyan tacskók ugatnak be, akik fele annyi idősek mint a jogosítványom. FAKK!
-----------
Na akkor kis összefoglaló:
Minimum lap : GA-970A-UD3P (az UD3 már nem kapható)
Aztán: Asus M5A97 EVO R2.0 és MSI-ből egy jó tápellátásúJöhetnek árban feljebb a 990-es csippel szerelt nagyobb testvérek 2 VGA esetén pl.
ÖKÖLSZABÁLY: AMD alá Asrock-ot semmiféleképpen! 760G csipes lapot FX-6300 alá sem!
Topiktapasztalat: 100-200 MHz-el jobb tuningeredmények elérhetőek Asus/MSI lap esetén a Gigához képest.
FX-8320 a Giga lapomban 4,4GHz-ig 1,41V fesszel megy "kézben tarthatóan".
4,5 GHz a választóvonal FX-6300/8320 esetén, itt kezdi el követelni a feszt, de nagyon és itt derül ki, hogy az adott proci közepesen vagy jól és könnyen tuningolható.
FX-6300/8320 4,4GHz-en mutatja meg az erejét, ekkor a 6300-as hoz egy viszonylag jó i5 szintet, de az i5 K-kat nem fogja sosem elérni, a 8320 pedig többszálon kicsivel túlhaladja az i7 3770-et.-------------
Hencso mester: Nagybetűk, írásjelek, tagolt iromány? Borzalom olvasni amit írsz.

-
Hencso
Ármester
válasz
MiklosSaS
üzenetére
igen igaza van abydos nak. intel drága bli .. egy jó lap egy jókis 8350 es + 1866 os ramojai vanak xmp sek rádasul + egy értelmes hütés a 8350 re és meg lehet találni vele azt a +10 fps t is akár...
i5 4690k ára 69.000 ft. és mivel asrock lapot nem akar hanem asus msi meg ezek jöhetnek szoba. igy én mondlyuk egy asus sabertooth mar 2 es z97 es t dobnák alá vga memoria marad hütés kérdéses 212 evo vagy compakt viz 4.5ghz re feldobni ... de ha csak a procit veszük 70k+ 50k a z97 es lap ugye bár mert ha már valamit csinálunk legyen normális. de ha azt nézük durván a sabertoot r2.0 és egy 8350 es egy 100k akkor a 120 k nem sok minden kinek mire van pénze ugye bár mert a teljesitmény pénz kérdése.. de azt a 10 fpst szerintem hozzná egy 8350 es.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
abydos
üzenetére
MSI Z97 Gaming 5 + i5-4690K, felrantod 4.2-4.4 GHz kornyekere es problema megoldva. Sajnos nincs mas valasztasod ha a 970-et meg szeretned rantani rendesen.
A masik jarhato ut az egy hasznalt B75-os alaplap, garival es egy hasznalt 3770 az aprorol...
Harmadik alternativa B85-os alaplap es az aprorol egy hasznalt 4770.
-
abydos
aktív tag
Köszi ismét!
AMD FX 8350 és ASUS M5A99FX PRO a mostani választottjaim. Kell ilyen alaplap, vagy elég az MSI 970 Gamer is?
A 8350-et meddig húzzam, hogy a 970-et meghajtsa?
Tényleg köszi

-
vbbb
őstag
AMD FX 8320 közel 4600-on max 1.404V-on még elmegy? Ház ventilátorok low-ra vannak állítva, ha feltolom akkor olyan -3C-t jelent, de azt majd csak nyáron.

-
Hencso
Ármester
-
abydos
aktív tag
Wow, köszi mindenkinek, sokat segítettetek máris!
8320 elég lenne vagy inkább a 8350-re törekedjek? 9000 Ft különbség van a kettő között, hűtőt jelenleg nem cserélnék és lehetőség szerint, ha nem muszáj, nem is húznám nagyon a processzort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vezetékes FEJhallgatók
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, bár néha jól jönne
.

(vicc)

mire megirom megváltoztatják a HSZ...

Te mit ittál reggelire??