- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz rappit4 #50984 üzenetére
Megkésve bár de törve nem..: [link]
Nem egy CPU zabáló játék.. , a SA agyonnyomja, terhelésre visszatérve én nem látom hogy annyira silány lenne a szálhasználat. Lehet csak a korai játék állás miatt vagy patchekre vár, de ennél még az FC3 is erősebben terhelte a 8320ast.Motion Blur, DoF, Fur kikapcsolva, minden más maxon és SMAA (Tree bigyo On, Godray enhanced csak mert ezeket sikeresen lehagytam..) Durván ~10fps-t rá lehet számolni még a softveres felvétel miatt.
A video végére már olyan a hátizsákom mint egy mobil hentes.
(#51098) miklosss2012:
Kimutatja a skálázódást látványosan mert egy CPU zabáló szörnyeteg, de nézd meg nem lett igazam mert ugyan ezek az arányok vannak Firestrikeban is, ugyan úgy leheletnyivel gyorsabb a 280X a húzott 8320/8350 mellett. Uccsó listáztatott eredményem: [link], CF nyűg lenne-é, csak mert 7870/270X CF az inkább Hawaii szint nem Tahiti?!
Na mindegy, kösz a linkeket, a rekordod az büntet!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #51097 üzenetére
Parancsolj, de telik az ido, mindjart ket eves tesztek.
En inkabb a Vantage-ot hasznalom mert ott nagyjabol kimutatja a skalazodast is tuningban.
es a rekord:
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #51093 üzenetére
Mekkora jó!
Nem is tudtam, hogy lehet ilyen összehasonlítást csináltatni vele.
Megnézed egyébként 2k11/Firestrikeal is? Csak mert a Vantage a mai napig képes CPU limitet csinálni bármi alá.., szóval a másik kettő valamelyike lehet kicsit reálisabb lenne.
Amúgy az a 8350@4.6 + 7870CF Graphics score??
A 280X 37k-t tud, alapórajelen mentek? Mondjuk úgy is fura lenne.(#51095) miklosss2012:
Ezt sem gondoltam volna..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MiklosSaS
nagyúr
Nekem is volt 7870 CF-em, sajnos a 8350-es nem volt kepes kihajtani rendesen, gondolom a 7970 CF -et eselytelen.
-
Bossp
addikt
válasz MiklosSaS #51091 üzenetére
Jövő héten jön egy 7970 Lightning a 6950 helyére és eladom a régi Phenom II-es Configom 80 K-ért. De 1 hónap múlva terveztem vásárolni még 1 db ugyan ilyen 7970-eset (50 K) majd kiderül kihajtja e... Remélem igen . így megúszom a full konfig váltást 80 ból két elég erős kártyával CF-ben és egy tuning barát FX-el. Egyébként azzal a 3,5 éves konfiggal még mindig vígan lehet Far Cry 4-ezni High Very High beállítások mellett Full HD-ban.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
MiklosSaS
nagyúr
Sajnos nem nagyon. Szerintem max 780/290 az amivel meg fogjuk ra hogy megbirkozik. De en szemely szerint ha gepet epitenek es csak jatekra kellene meg netre akkor ez volna a legjobb kombo:
FX-8320 + MSI Gaming 970 + MSI Gamint R9-290 = 160K HUF, ujonan boltbol.
Felsokategorias gep ami 2-3 evig siman eleg jatekra, a proceszort meg megrantani 4.5-4.6 GHz-re.....meg igy is majdnem 50K HUF-al olcsobb mint egy intel kombo (4690K+Msi Gaming 5)~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
Bossp
addikt
-
Bossp
addikt
válasz Habugi #51086 üzenetére
Az én lapom viszonylag "friss" az egyik legújabb ha nem a legújabb AM3+-os lap és az egyetlen ami M.2-t is támogat nem igaz hogy ilyet volt pofájuk kihagyni a BIOS-ból eléggé zavar hogy maximális terhelésen majd 1 tized Voltot esik a Fesz! Ettől függetlenül már 4,2 Ghz-nél járok alap feszen ^^ 30 perc Prime 95, IBT és 2 óra stressz teszt után Stabil.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz csontraket #51083 üzenetére
Nekem volt 4930K+Asus Rampage IV Extreme alaplap. A ketto durvan 750 angol font, ami kb 300K HUF. A CPU 4.5 GHz-en zabalt mint a diszno, melegedett.....nem volt kellemes a hutes.
Jatekban nem ereztem nagy kulonbsegeket a 4930K(4.5) VS 4770K (4.5) VS 3770K (4.5) es FX-8350 (4.7) processzorok kozott. Persze volt nemi FPS kulonbseg de nem zavaro, de a lenyeg az a kovetkezo:
FX-8350 + Asus Crosshair ROG : 115K HUF
i7-4770K(4790K) + Asus Maximus 7 Formula: 195K
i7-5930K + Asus Maximus Extreme : 308K HUF(termeszetesen lehet olcsobb alaplapot nezni, de a ROG lapokat vetem alapul)
Tehat a lenyeg az hogy atlag, normal felhasznalonak..azert a plussz 10-25 %-ek FPS-ert megeri plussz 80-200 %-ot kifizetni?
Es meg nem is beszeltunk a 4770K es 4790K-rol, ami mar 4.5 GHz korul szinte huthetetlen.Es az is igaz hogy a 8350 nem kepes megbirkozni a 290X/780Ti/980 kaliberu kartyakal, ez igaz. De azert jon majd a DirectX 12 es van a Mantle.
De ez mar eleg OFF tema.....kicsit el lehet gondolkodni az ilyesmin.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Giga lapom van, ehhez sincs olyan BIOS amiben lenne LLC.
Írtam/tunk már a supportnak, engem válaszra sem méltattak, egy topictárs is írt/kapott beta BIOS-t de abban sem volt LLC. A tendencia azt mutatja, hogy gyártófüggetlenül senkit nem érdekel.
Ezek a lapok azért kint vannak egy ideje, ha eddig nem jött hozzájuk LLC-s BIOS akkor szerintem már nem is fog.
-
ViZion
félisten
válasz csontraket #51083 üzenetére
Ehh, ****.
2011 deszka a legolcsóbb 60k, az ajánlott olyan 75 k. Abba a proci 90 k a legolcsóbb... Ehhez képest AMD jó deszka 30 k, bele 8350/9370 az +30-45 k. többit nem írom, az mindkét oldalon kell. Mielőtt beröffentené valaki, bizony, tuning intel procikon sem hagyják a stock coolert... De a többin sem, elég csak benézni a hűtős topikokba.
De ez itt OFF, van erre is topik...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
csontraket
tag
válasz honda 1993 #51061 üzenetére
nem az AMD hibája! Én nem mondtam egy szóval sem! Sőt tisztában vagyok vele hogy abban az árkategóriában amit lefednek a legjobb választás. Viszont nem annak (amit már említettem is) aki mindíg csúcs ragadozót akar kihajtani és több időre tervezi1-2 évnél a procit. Arra meg hogy az intelt is le kell váltani ugyan ennyi idő után nem tudok mit mondani mert ez nem igaz! Mondom példának a 2011-es socketes i7-es procikat azok is vannak olyan idősek mint az AMD 8 magos procijai viszont azok még a mai napig kihajtanak gond nélkül akármilyen vga-t és ki is fognak még 1-2 évig! Ennyit erről viszont igazatok van ez AMD topic sorry miadta csak gondoltam megosztom a gondolatmenetem! Elnézést érte.
(félreértések elkerülése végett nem leszólom az AMD-t mert mint már leírtam és így is gondolom aki nem akar vagyonokat költeni és átlag felhasználó annak a legjobb választás még mindig)
-
marquuard
veterán
válasz honda 1993 #51080 üzenetére
Nálam a frissítés problémás, több rendszervisszaállítás is kellett 1 update miatt, de ezen kívül nincs vele problémám.
PSN ID: marquuard
-
Habugi
addikt
válasz honda 1993 #51080 üzenetére
Úgy érted annyira hiányzik a Win7 után az embernek mint üvegesnek a hanyatesés?
Egyetértek..
Procikezelésben elvileg jobb mint a Win7, legalábbis FX szinten de nálam a 7eshez kiadott M$ "patchek" tökéletesen végzik a dolgukat.
Olvastam itt-ott, hogy benchmarkok minimálisan jobbat mennek Win 8.1-el de ennyit nem ér az egész, plusz momentán nincs mit megdönteni...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
honda 1993
senior tag
válasz marquuard #51079 üzenetére
A helyedben most azonnal visszaraknam a win7-et, en egy darabig ragaszkodtam a win 8-hoz ( mert valoban vannak elonyei is) de ra kellett jonnom hogy az csak egy atlag felhasznalonak megfelelo( es nekik sem minden esetben) mert rengeteg gond van vele.
XD alias IKSZDé
-
marquuard
veterán
Mai nap telepítettem A Windows 8.1-et és azt vettem észre, hogy Win8 alatt rendszerint kékhalált kapok instabil RAM tuning miatt, ami két hónapig nem fordult elő Win7 alatt.
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #50992 üzenetére
Detto, magam is ezt vettem észre, ezért nem értettem amit a topictárs linkelt..
(#51077) Balathruin:
Izé..
.
.
.Azért az nem piskóta, amit az elmúlt két napban idetermeltetek hsz szám ügyileg..
-
Habugi
addikt
válasz marquuard #51075 üzenetére
LLC is Overrated....
Hinnye mi ez az új profil, szokatlan, legalább a bézból sapit vedd vissza!
(#51022) eldiablo:
Azt a kutttya úristenit!!
Szép munka....játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Yllgrim
őstag
válasz honda 1993 #51073 üzenetére
Nem, en eseti hulye vagyok
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Yllgrim
őstag
válasz honda 1993 #51071 üzenetére
Kezeltesd magad...
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Yllgrim
őstag
válasz honda 1993 #51067 üzenetére
Ha neki eleg, akkor nekem is, aztan ha majd egy ev mulva ugy dont hogy tuningol minthogy ujra vagyen mindent akkor majd azt mondod neki h miert nem vettel jobb lapot? Ha 5e ft a kulonbseg akkor meg vegkepp nem ertem.
-
ViZion
félisten
válasz honda 1993 #51065 üzenetére
Érthetően írta, tényleg fura volt, h rákérdeztél. A két lap között alig 5k különbség van. Sajnos a szar forint miatt megint nem lett olcsóbb semmi, amúgy 30-32k körül volt a Pro R2.0, az volt jó vétel.
Yllgrim: ...az meg kimaradt, h az új, nagyszerű i7 proci tuninghoz kell pár apróság: jó deszka, táp és a kupaktalanítás, ami pici garvesztéssel jár, meg pici kockázattal is. De egy 90k procinál ennyi rizikó belefér
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
honda 1993
senior tag
válasz Yllgrim #51064 üzenetére
"szoval mit nem ertesz?"
Az elobb nem sikerult megfogalmaznod erthetoen, azt nem ertettem....
Egyebkent meg teljesen ellentmondasos az egesz amit irtal.
Megkerdezte hogy melyiket ajanlanank neki a leirt feladatok elvegzesehez.( azokra pedig boven eleg az EVO R2.0, sot, azt is irtam hogy meg tuningra is elegendo lesz ha azt is szeretne.)Tehat mar itt megbukik az amit mondtal.
XD alias IKSZDé
-
Yllgrim
őstag
válasz honda 1993 #51047 üzenetére
Persze: "Akarod tuningolni, legalabbis finomhangolni hogy optimalisabb teljesitmenyt adjon le."
Ha vetetsz vele egy gyengebb lapot mert nem akarja tuningolni, de kesobb rajon hogy esetleg finomhangolni akarja, vagyis manualisan beallitani a fontosabb parametereket, ami teszem hozze egyben tuning is, akkor eleri hogy optimalis teljesitmenyen fog menni.
Magyaran a nagyobbik lapot ajanld neki, ne a kissebbet. Tuning nelkul kar FX-et venni szerintem. Hozzateszem 5-10% tuning boven eleg es a kezzel beallitott ertekekkel sokkal job lesz a stabilitas, teljesitmeny...
Szoval mit nem ertesz?
(#51059) csontraket: vegyel keket, az jo neked, aztan ne sirj.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz csontraket #51059 üzenetére
Okos fiu, menj vegyel i7-et.
-
Bossp
addikt
-
honda 1993
senior tag
válasz csontraket #51059 üzenetére
Ez nem az amd hibaja, hanem a sajat butasagod eredmenye.
De varj sak amig a tobbiek is reagalnak.XD alias IKSZDé
-
ViZion
félisten
Igen, azokat és a C'n'Q-t.
Pedig kellene lennie valaminek, majd jön Asrock tulaj, most nincs időm manualt nézni.(#51059) csontraket:
nézzük sorban!
"még csak olcsóbbnak sem mondható ha mindig maxon akarsz a játékokkal játszani és ki akarod hajtani az aktuális (csúcskategóriás) kártyád" - Ez soha nem volt olcsó, egyik plattformon sem, mondjuk C64-el kezdtem, lehet nem éltem eleget, vagy vmi kimaradt..."Fx 8350-et 45 ezerért" - nem, ennyiért garis, használt FX-9370-et kapni... pont mint az enyém
"de kb 1 vagy max 1,5 év múlva cserélheted is le" - ha csúcsot akarsz, akkor ez mindre igaz. Intel foglalatot is cserél, tehát a csúcs mobót is adhatod el 50-60% áron..."mondjuk veszel egy intel 4790k-t 90 ezerért" - mondjuk a többség ennyiért félkonfigot vesz. Én inkább 1-2 évente veszek fele ennyiért procit, egy VGA-hoz nincs értelme i7-nek sem, idle 2 évig, arra meg minek beleölni a pénzt? És éppen ez az, h AMD procit eladom, +20k és léptem feljebb. Minden évben ez volt nálam, kb. Ph II óta. Vehetsz Intelt, senki nemtart vissza. Ez FX topik, itt a tulajoknak segítünk, de ebbyi még belefér, legalább nem flamekeltően írtad.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
csontraket
tag
én sajnos még csak most jöttem rá hogy az AMD semmiképp nem jó választás egy olyan embernek aki hosszútávre tervez és még csak olcsóbbnak sem mondható ha mindig maxon akarsz a játékokkal játszani és ki akarod hajtani az aktuális (csúcskategóriás) kártyád. Számolgattam és nem jön ki az ember olcsóbban ha AMD-t vesz ugyan is jó megveszi mondjuk az Fx 8350-et 45 ezerért de kb 1 vagy max 1,5 év múlva cserélheted is le ugyan is addigra fejlődik mindig annyit a vga hogy nem fogja kihajtani ha veszel egy csúcskategóriás kártyát.. Ha viszont mondjuk veszel egy intel 4790k-t 90 ezerért az ki fog téged szolgálni és a jövőbeli kártyád/kártyáid is kihajtja 2-3 évig biztos! Tehát megvesz az ember 2db fx-et 3 év alatt(ami még akkor sem biztos hogy kihajtja az éppen aktuális csúcskártyát) SLI , Crossfire-ről ne is beszéljünk mert nincs értelme az AMD-nél és ráköltesz úgyszint 90 ezret mintha vettél volna egy i7 4790k-t és 3 évig tuti kiszolgál és elvisz mindent. Sajnos nekem is erre kelett ráébrednem AMD tulajként. Vettem 1,5 éve egy Fx 8120-at most már az is 3,8Ghz-en hajtja ki csak az r9 290-em ha vennék egy erősebb AMD-t akkor megint (talán) kihajtaná 1,5 évig a kártyám vagy ha veszek majd következő szériábal akkor megint csak nagy talán hogy azt is kihajtaná...
-
Bossp
addikt
-
ViZion
félisten
(#51022) eldiablo:
Ejj, ez nagyon szép eredmény! A feszültség félelmetes Bár fele ennyi bátorságom lenne(#51023) honda 1993:
Elvileg 61°C mag felett nem garantált a hibátlan működés, 90°C körül lekapcsol. Játék teszteket nézz -bár ott nem tuningolják a procikat- és eldöntöd mit veszel. A nem K Intelekkel semmi szöszölés nincs, AMD oldalon be kell állítgatni, kicsit húzni, etc. Celeron laptop is elég a GTA-hoz, ha szereted a diavetítést... Vannak oldalak, ahol normális tesztek vannak játék név + review a gugliba és csoda.
Hűtők az összefoglalóban.(#51039) Bossp: Takarékos funkciókból nem kell mindent kikapcsolni. LLC-t állítsd feljebb, adatlapod töltsd ki.
(#51042) FST200: A 990FX PRO R2.0 sokunknak van, nagyon jó lap. Ha tuning nincs tervben, akkor elég a kisebbik, de a procit nem húzni elég nagy bűn. Benne hagynád a +1GHz-t? Hűtők az összefoglalóban, de aprót is érdemes nézni. Ramból a kevesebb modul jobb.
-
FST200
tag
válasz honda 1993 #51052 üzenetére
oks, köszi szépen! (aztán ha találtam ramot+proci hűtőt akkor ahogy írtad jelzek )
-
FST200
tag
válasz honda 1993 #51049 üzenetére
uhh elírtam bocsi
szóval 2 db 4 giga elosztás vagy 4 darab 2 gigás ,vagy az teljesen mindegy, a lényeg hogy párban legyen a dual channel miatt? -
honda 1993
senior tag
válasz honda 1993 #51049 üzenetére
15.000 ft-ert jo valasztas pl a Deepcool neptwin procihuto.
XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
válasz FST200 #51048 üzenetére
"valahol azt olvastam hogy jobb a 2*4 giga valahol meg hogy 2*4 gb.." Tessek?
Arra kell csak figyelned a valasztasnal, hogy a ramok hutobordai ne legyenek tul magasak, mert akkor nem ferne el a procihuto.
Tehat a procihuto bordai is legyenek eleg magasan , illetve a ramok se legyenek tul magasak. ( valojaban nem igazan lehet elb@szni).
De ha kivalasztottad mind a kettot, akkor ird meg ide hogy mik azok, es segitunk.
XD alias IKSZDé
-
FST200
tag
válasz honda 1993 #51045 üzenetére
hát még konkrétat nem néztem ki egyikből sem :/
15e költenék proci hutore
ramnál pedig valahol azt olvastam hogy jobb a 2*4 giga valahol meg hogy 2*4 gb.. -
Yllgrim
őstag
válasz FST200 #51042 üzenetére
Akarod tuningolni, legalabbis finomhangolni hogy optimalisabb teljesitmenyt adjon le.
-
FST200
tag
válasz honda 1993 #51043 üzenetére
oks ,köszi! a másik csak a tunningolási lehetőségek miatt jobb ?
és még annyit hogy lehetnek gondok a proci hutő és ramok elhelyezésével? -
FST200
tag
egy FX8350 es procihoz melyik alaplapot ajánljátok :
http://ipon.hu/webshop/product/asus_m5a97_evo_r2.0/240740
http://ipon.hu/webshop/product/asus_m5a99x_evo_r2.0/240741
játékra, tunning nincs tervben , egy R9 270X videókártya és 8gr ddr3 1600 ram mellé
köszi[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Meg egy par kerdesem volna.
Az fx 8320 hoz a deepcool neptwin v2 procihutot neztem ki. Errol mi a velemenyetek? (a proci tuningolva lesz)
A masik kerdes, hogy 4,7 ghz-en mennyit fogyasztana a proci?
XD alias IKSZDé
-
Bossp
addikt
Egy újabb kérdés. Alap feszen 1,375 @4,2 Ghz, alapból a Cpu-Z 1,288-1,296 V között ugrál. Stressz test alatt 1,262 V Prime95 alatt lemegy 1,24-re is és még is eléggé melegszik. TC kikapcsolva APM off takarékos beállítások mind off. Lap: Asrock 990FX Killer. Ez mennyire tűnik betegesnek?! Esetleg valami ötlet rá?
-
Steven
addikt
Nah végeztem én is egy kisebb tesztet... úgy néz ki tényleg brutál táp kell fx alá... sehogy se tudtam 4,5ghz felé kerülni akármennyi feszel sem... egyből fagyás...
most megnéztem 4ghz en 1,5v al... (1,24 el használom ) kb 2. körbe kockára fagyott 56 c volt magonként és 45 fok volt a kupak állítólag... szvl mást nemtok elképzelni mint ,hogy táp... meg egy pillanatra fel ugrott a fogyi mérő 475w ra elég durva
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
DudeHUN
senior tag
válasz honda 1993 #51034 üzenetére
Ahol a gép ereje függvényében skálázható a látvány...
A GTA V meg nem nextgen játék. Hiába néz ki remekül és lett fantasztikus a nextgen konzol verzió.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
DudeHUN
senior tag
válasz honda 1993 #51031 üzenetére
Ahhoz a szinthez, amit egy X360 tud miért ne lenne? Eddig is elég volt ahhoz egy erősebb Core2. A nextgen verzió szimulációs szintjéhez nyilván nem.
Gamer for Life
-
DudeHUN
senior tag
válasz honda 1993 #51029 üzenetére
Miért egy X360 portnak milyen minimum gépigénye legyen?
Gamer for Life
-
=HG=
addikt
válasz honda 1993 #51025 üzenetére
Gta5 gépigényre elég nevetségeseket írnak,de nem hiszem, hogy valós lenne ( Core2 duo )..project cars meg elég gépizzasztó lesz elméletileg. Oda i7 illetve FX 8xxx az ajánlott...Úgyhogy...
Azt azért nem gondoltad Te sem, hogy Celeronra írják majd az új játékokat!?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz honda 1993 #51023 üzenetére
Tulajdon képpen jól összefoglaltad magadnak! Nyilván a fejlődés nem az 1 szálas teljesítmény irányába mutat. A 3570K-s procihoz is egy jó Z-s alaplap dukál, ha stabil teljesítményt szeretnél. Az is plusz költség. Sőt a tuninghoz proci hűtő is fog kelleni, mert oda sem elég a gyári..(ha egyáltalán valamivel le tudod hűteni) Csak ezt sokan elfelejtik mondani, aki intelt ajánlgatja... Szóval igenis drágább az i5 konfig...
Azt neked kell eldönteni, hogy milyen teljesítményre van szükséged, de nem hiszem, hogy egy 8320-as az elkövetkezendő pár évben ne legyen elég... -
honda 1993
senior tag
Ez mondjuk nekem is uj...
En ugy tudom hogy a 90 fokot is ki kell birniuk ezeknek a prociknak.Mas kerdes: En jobban szeretem az amd-t mint az intelt, de realisan szeretnem latni a dolgokat.
Ha veszek egy fx 8320-at, egy asus m5a97 EVO R2.0 alaplapot, es egy deepcool Neptwin procihutot, az kb 75.000 ft.Mivel az intelhez nem kell ekkora teljesitmenyu proci huto, igy csak egy kicsivel lenne dragabb az i5 3570k.
Na most a kerdes, hogy az AMD ugyebar erosebb ott, ahol az adott program ki tudja hasznalni a tobb szalas teljesitmenyt, egy szalon viszont az intel az erosebb.
Szoval mik azok a jatekok, ( es a jovoben tobb ilyen jatek varhato-e) ami ki tudja hasznalni az AMD tobb szalas teljesitmenyben mutatott elonyet?
En ugy gondolom, hogy a nem is oly tavoli jovoben, egyre inkabb valik mervadova az AMD tobb szalas teljesitmenye, mert talan mar mostanaban is gondolnak arra fejlesztok, hogy tobb szalon is tudjon futni egy adott program vagy jatek, es igy talan okosabb vetel lehet akkor is ha az egyszalas teljesitmenyben elmarad az inteltol.
Csak tovabbi velemenyeket szeretnek olvasni ezuggyel kapcsolatban.
XD alias IKSZDé
-
=HG=
addikt
Jól tudod, a hivatalos adat 72 (bár ez becsült hőfok)..Azért a 4,5 Ghz már egy szép tunig (százalékosan). Több fesz, nagyobb hő, amit el kell vezetni..Prime ugye meg a maximumot hozza ki a prociból...Viszont a CM Hyper 212 Evo egy közép kategóriás hűtő..Ha ennél magasabb tuningot szeretnél, oda már kevés lesz...
-
Bossp
addikt
Egy kérdés.
Meddig melegedhetnek ezek a Procik (FX 8320) A hivatalos adat 70 C. De én ezt elég alacsonynak találom. CM Hyper 212 Evoval 2 Ventivel. @4,5 Ghz-en 66 fokig megy fel a Prime95-el."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
DudeHUN
senior tag
válasz GeronimoTama #51016 üzenetére
Én 4 évesen cseréltem. Mondjuk nálam lehet sok volt már szegénynek a 6 ház venti (kettő szép huszas) meg a 6 HDD (egy eSata) az FX mellé
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz honda 1993 #51013 üzenetére
Ertem, lehet en olvastam felre. Mind1, de jot nevettem rajta.
-
GeronimoTama
tag
Nekem is CTG-500-80P tápom van és FX-8320 4.4-en, R9 280 OC, 2db 3,5-ös vinyó és 5 venti mellett jól teljesít eddig, jah és kb 4-5 éves már (lassan azt hiszem nézni kellene egy másikat)
Lehet hogy hülye kérdés de a 8320-aknál a gyári hűtőből lehet következtetni arra hogy mennyire feszültség igényes? Mert láttam több videóban is hogy 2 féle ventivel szerelik a gyári bordákat.
GTAO: tamadotcom
-
marquuard
veterán
Üdv. Az mitől van, hogy idle befejeztével bekapcsol a TurboCore? Rendszeresen kékhalált kapok emiatt, mert át van variálva a feszültség. Ez egyéni probléma, vagy az FX patch hiánya?
-
honda 1993
senior tag
válasz MiklosSaS #51010 üzenetére
wtf.
Nem tudom hogy ez most komoly-e vagy csak hulyeskedsz.
Lehet hogy nem esett le szamodra hogy en ironianak szantam a kerdest?
ezt irtad: Mondjuk akkor ide mar jobb volna valami 550-650 W-os tapok utan nezelodni.
Ezelott pedig mar szo volt a 600-as tapokrol, es ezert kerdeztem toled hogy megis szerinted a 600w-os chieftec tap az nem 600w-os?
ahh keso van mar, remelem erted amit mondok.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
DudeHUN
senior tag
válasz honda 1993 #50997 üzenetére
Ugyan ilyen tápom volt csak 7770 mellett. Meg voltam vele elégedve. Aztán bekerült egy 270x és a 8320-at is fel akartam 4GHz fölé húzni. Ott már voltak anomáliák. Furcsa droppok, érdekes microlagok. Lecseréltem és megszüntek a problémáim. Nekem ebből az jött le, hogy komolyabb FX tuninghoz kell egy erősebb/stabilabb 12V-os ággal rendelkező táp, mint a CTG 500.
Gamer for Life
-
Balathruin
veterán
válasz honda 1993 #51009 üzenetére
Szerintem 500-as.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz honda 1993 #51009 üzenetére
Jo kerdes, hany W-os a 600W-os Chieftec tap
-
Yllgrim
őstag
válasz MiklosSaS #51007 üzenetére
Nekem van 650W-os gold tapom, az tuning mellett birja siman a konfigomat, meg a teljes vizes rendszert is belekalkulaltam es meg ugy is van benne tartalek boven. Ha jovo allo tap kell, akkor ez jo es nagyon minosegi
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz honda 1993 #50997 üzenetére
Mondjuk akkor ide mar jobb volna valami 550-650 W-os tapok utan nezelodni.
-
ViZion
félisten
válasz honda 1993 #51004 üzenetére
Keress rá itt. ~4,2-4,4 biztosan, úgy ~4,8 GHz jó lapban és normális cuccokkal nem lehetetlen. Felette is van pár, de az már szerencse is, jó kocka is kell.
-
honda 1993
senior tag
Egyebkent mik a tapasztalatok azzal kapcsolatban hog az fx 8320 meddig huzhato altalaban?
XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
-
Balathruin
veterán
válasz honda 1993 #51001 üzenetére
Nincs FX-em, ilyen tápom van. Ha kell meghajta a HD 4870-et is.
-
honda 1993
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest