Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
Nem ismerem ezt a boltot, fel kell hívni.. [link]
-
lovas001
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
akkor jó bizniszt csináltál 
-
rambustibi
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
A 280l hűtött hőmérsékletei már emelt proci teljesítménnyel értendő, nem gyári értékkel.

-
lovas001
aktív tag
válasz
newwave0507
üzenetére
Azért az ne feledjük hogy a 280 közel 50k volt, és még most is 40 környékét kérnek érte
szvsz ennyi pénzt tud hűtőre áldozni az emberfia akkor nem amd-t vesz hanem gyíí 7 et , abból is a morcosabb fajtát. -
rambustibi
őstag
válasz
newwave0507
üzenetére
Pontosan

Gyári értéken használtam a 9370-et silencio 650 házban a scythe ninja 3 rev b.-vel. Elkezdtem videót renderelni Cyberlink Powerdirectorral 65C° fölé emelkedett a processzor hőmérséklete úgy, hogy közben leszedtem a ház oldalát és törölközővel legyeztem rá a plusz levegőt a hűtőre
Ekkor azt mondtam, hogy léghűtést többet köszönöm nem, 280L a legelső vizem, és pozitív a csalódás. Nem emelkedik fel renderelésnél a proci 47C° fölé, cinebench alatt pedig 55C°!!!! Természetesen házat is cserélnem kellett a 280L megvétele után, mert a silencio 650-ben nem fért el. Pontosabban elfért volna a ház tetején belül, de csak egy 14cm-es venti nyíláson kapta volna a levegőt, akkor meg minek vettem meg, ha nem hűthetem a teljes cooler méretet? Ezért lett a haf xb. A nepton 280l-re támogatott házak közül ez volt az olcsó, és ez volt ami tetszett. Cosmos 2 90e? Hahaha..persze..
haf xb-t 24 e vettem

-
newwave0507
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Én is ezt mondtam .. Nepton-t. Később is bőven jó lesz , meg írtam is hogy erősebb OChoz .. , mert abszolút nem árt . !
+1
-
rambustibi
őstag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Cm nepton 240l vagy 280l. Azt ne felejtsd el, hogy ez később jó lesz még az FX procihoz is. Lehet, hogy most drágább lesz, de ha lecseréled a 6X-t is akkor már olcsóbb, mert nem kell újra hűtőt venned egy FX-re. Én is léghűtést vettem Schyte Ninja 3 rev b.-t és sajnos csirke volt a procihoz
és vennem kellett vizes hűtőt. Feleslegesen tettem egy 12e forintos kitérőt a léghűtéssel... 
Ha előre szeretnél gondolni, akkor kompakt vizet javaslom. -
Habugi
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Oks, ha lezajlott a ramazuri majd mondom hol lehet olcsón hangkártyát venni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sok szempontból gyász a kompakt víz, pláne az ilyen kicsikék de még a dupla ventis/radisok is.
Eleve a legtöbb házban felülre kerülnek mert ott van nekik hely. Említetted a szellőzést, most érted, léghűtésnél a hő átvétele után a disszipálás kvázi akkor elkezdődik, amikor az x db hőcső bármelyike elhagyja az átvevő felületet, mert már ott kap valamennyit a belső szellőzésből/"huzatból".A ház tetejében gürcölő ventik/radi meg eleve minek van kitéve? Szarabb szellőzés esetén a beltérben keletkezett hő nagy részének, azzal van megfujatva, azt kell felhasználni..
Na mindegy, abbahagyom az agymenést..
-
Habugi
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Teljesen mindegy, pont téged nem hasonlítanálak egy átlagos felhasználóhoz sem aki(k) bedobja a configot egy random házba és rá egy kompakt vizet.
R15.., egy 6-8magos FX-nek mennyi az időben, másfél perc vagy annyi se?
Ideje sincs felmelegedni a víznek, még az a csoffadt kis radi sem vesz át/disszipál ennyi idő alatt szinte semmi hőt.Teszem azt BF multi 2-3órán át, valamivel 1.4V fölött konstans 70-80% CPU terheléssel megint más tészta.., inkább ezen van a hangsúly sem mint a CB egy percén. Az ilyen gyorsabb "hypertesztekre" a kacatkategóriás gyári hűtő is elmegy mustárral ha jól van pasztázva és hatékony a hőátadás, persze nem extrém feszek mellé de kikapcsolt hővédelem mellett simán elengedhető 80fokig. Abban gondolom egyetértünk, hogy ettől a gyári hűtő még nem ajánlott FX-re..

Ismétlem csak elméleti/logikai síkon haladva tudok szembemenni a H50/55-ös gyakorlati tapasztalaton alapuló érveléseddel, de nekem ilyen akkor sem kéne ha utánam dobnák.

(#53287) pipo112:
+1

-
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Írtam, hogy gondom volt a procival, most sikerült rájönni, hogy miért nem tudtam a vízzel vissza hűteni a procit, még úgy sem, hogy 1.35 V-ot kapott 4400Mhz-n. A probléma az, hogy nem sík a vizes blokkom felülete és a cpu sarkain feküdt fel de durván. Ma elvittem fel sík köszörülik és meglátjuk mit tud, de működnie kell. Addig ráraktam egy Noctua tornyot, és itt van két kép amik önmagukért beszélnek. Eltünt a throlling, és a 94 fokos hőmérséklet!
-
válasz
Habugi
üzenetére
Amíg nem jött meg a Nepton, zárt házban használtam a H55-öt két Arctic F12-es ventivel és nem volt gondom vele. Az oldallap is fent volt.
Közepesen szellős ThermalTake Commander MS-I házam van.
Szerintem léggel sem vagy jobb helyzetben egy rosszul szellőző házban.
i7 az ok, mondjuk direkt nem egy órajel rekordot linkeltem, hanem egy Cinebench R15-öt ami azért befűt neki rendesen. -
pipo112
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
+1
A 6300ra meg bőven elég egy Macho120 ! Nekem volt 6xxxen nyugott szívvel merem ajánlani 4,4-4,5ghz-ig simán hűtötte a kockámat játék alatt Max 55-56c 2ventivel volt szerelve ezt váltotta a híres D14-es ami most a 8350-em tartja játék alatt 55c-n 4,5ghz-en járatva 26 fokos szobában
Még egy annak idején a tx3evo-val kezdtem a 6350-emet 4,1-4,2ghz-ig 2ventivel 60fok alatt tartotta
Ja a d14 nem egy teszt alapján max 1-2 fokkal gyengébb egy h100i-nél ami 35k +2normális venti a d14 24k s nem kell rá semmi pluszba szvsz a d14 jobban Megéri ja használtan meg fele annyi
-
Habugi
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Ez tök jó szaki, csak te High-end tunningos vagy és mint ilyen, asztalra kibelezett géppel de minimum nyitott oldallappal nyomod ha éppen vadulni szeretnél.
Mindennapos használatban, zárt oldallappal az ég tudja milyen szellőzés mellett a kis csoffadék radi, azzal az egyszem megnyomorodott ventivel rajta.., szóval na, nagyon nem ugyan az.
30K induló szinten egy dupla/tripla ventis játékvíz, azok is olyanok hogy rengetegen cserélik le a ventiket rajtuk mert ordítanak amikor normál felhasználási körülmények között hűteni kell, veszik rájuk a nem 2k hufos noctua ventiket..Ami igaz az igaz, nincs gyakorlati tapasztalatom a játékvizekkel, de bőven hallottam már róluk annyit, hogy egyhamar még ne is legyen. Nyilván nem is adok bárki véleményére, azért szerintem az beszédes amikor high-end légről kompakt vízre váltó emberek azt írják nekem, hogy ne, ilyet ne vegyél és közben aprón már ott figyel a H100-H100i.
Ami mellettük szól számomra az a helyigény, a high-end légekhez viszonyított minimális helyigény, na nem radi szinten mert az megint egy büntetés, inkább a proci és annak környezete szempontjából.
Tegnap gányoltam hűtést a VRM bordára plusz szerelgettem ezt-azt a házban és ugyan a Raven3 beltere nem kicsit, de a SilverArrow mérete miatt párszor Rageltem elég keményen..!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Habugi
üzenetére
Én is ezt mondtam , hogy léget vegyen
Ashurát , Macho 120at mondjuk .. ? Belekeveredtem a kérdésekbe 
"..hogy folyékony nitrogénnel kelljen hűteni , mert körülbelül erre van rábeszélve..." , ezzel azt akartam mondani , hogyha megfelel egy kisebb préda is , akkor nem kell feles pénzt kidobni . De így már értem .. , bocsánat akkor ... én keveredtem össze .
-
Habugi
addikt
válasz
newwave0507
üzenetére
Feltűnt-e, hogy 10-12K-s ármagasságban mennek az ajánlások?
6-8magos FX-re az egyáltalán nem sok, ráadásul ilyen ármagasságban talált magának csúcs léghűtést amit befutóként jellemzett, megjegyzem ennyiért az is!

Erre jössz a H100-al, ami talán alúlról súrolja a D14 képességeit (cserébe 2-3x annyiba kerül), majd utána elnyomsz egy ilyet ráadásnak:
"..hogy folyékony nitrogénnel kelljen hűteni , mert körülbelül erre van rábeszélve..."
Most érted, akkor is nehezen fogom elhinni hogy ezt ebben a formában komolyan gondoltad ha válltig állítod, hogy így történt..!

-
newwave0507
aktív tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Akkor így van
, nyilván a tapasztalat többet jelent .. kinek , mire.. ez a fő szempont 
-
newwave0507
aktív tag
válasz
newwave0507
üzenetére
Ha annyira víz , akkor mondjuk erős OCra egy Eiberg ? Vagy egy Nepton.. ?
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Habugi
üzenetére
Szerintem meg túl van merítve egy a nagy hűtő téma egy FX 6300ra
Vesz rá egy megfelelő léget , aztán ennyi . Vagy kicsit gyűjt hozzá és vesz egy 8350et mondjuk
. Ahelyett hogy +ban kidob 10-20 ezret egy hűtőre , az meg alapban leadja azt a teljesítményt .. de ez az én véleményem . Az fx6300 jó processzor , de nem egy csúcs , hogy folyékony nitrogénnel kelljen hűteni , mert körülbelül erre van rábeszélve . De akár lehet azt is .. 
UI: Picit belekeveredtem , a másik srácnak a kérdésére írtam . A H100iről túl rosszakat nem hallottam , de ha tapasztalat , akkor tapasztalat

-
Habugi
addikt
válasz
newwave0507
üzenetére
H50? FX-re? Really?

Pont behatároltad egyébként a Korszarok közül azt a párat amit messze elkell kerülni..

Nekem anno ex H100i tulajok javasolták, hogy ha kemény OC-t szeretnék felejtsem el a H-s játékvizeket, amennyiben kötöm a lovat a karóhoz akkor is H110 mint belépő, mert még a H100i sem tud annyit mint egy high-end lég, ráadául drágább is.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
pl?
-
Habugi
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
A D14es egy komoly hűtő!

(#53265) newwave0507:
+1 mindkettőhöz, az Ashurát speciel nagyon kedvelem.
A Macho sem véletlenül népszerű gondolom..Egyébként hamár hűtő.., amit lovas001 említett nemrég [link], ránézésre/tesztek alapján valóban nagyon rendben van!

12k huf körül van újonnan, ehhez képest két tornyos szemben a drágább Ashurával, réz hőcsövek, abból is 6db, szóval eléggé költséghatékony teljesítmény hűtőnek néz ki!

Bő 10-12K-val a D14/SilverArrow ára alatt!

Hátránya.., böszme egy monstrum!
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
üzenetére
Van egy NOCTUA NH-D14 idág ez lenne a befutó....
-
-
HERR Z
veterán
válasz
Sarkadi
üzenetére
mivel fx-re is kevés lenne a tx3, szerintem először vegyél egy értelmesebb hűtőt és egy vga-t. A procit meg tudod majd húzni 4ghz körülre, ami már elég lenne egy 7870-nek 1-1.5 évig
ha veszel fx 63x0-et, a hűtőd úgyis limitálna, azzal pedig hasonló szinten lennél mint ahogy most vagy az x4-el..... -
lovas001
aktív tag
válasz
Sarkadi
üzenetére
Én 965-ről váltottam 8320-ra szvsz neked nem fogja megérni a váltás ,mert nem tudod majd kiaknázni a lapod miatt a 6300 ban rejlő erőt (lap throtlingolni fog tuningnál), Alapórajel mellett pedig nem fogsz nagyot nyerni vele. Lehet hogy jobban járnál ha kicsit huznál a 965 ön . Nekem annó 4-4,2 körül ment benne,270X et jó 85-90% ban ki tudtam hajtani vele.
-
-
-
[lAyCsI]
addikt
Srácok, milyen hűtőt javasolnátok a procimhoz ami 60 fok alatt tartja terhelésen?
-
Sarkadi
tag
A tegnapi tanácsok és válaszok után arra jutottam, hogy a kiszemelt 7870-es kártya mellé egy FX 6300-at is beújítok a jelenlegi AMD 965 helyére, így talán még stabilabb rendszert tudok összehozni. Mi a véleményetek róla, jó processzor? Vagy vannak hibái, amik miatt inkább nézzek mást?! FX 8-as széria nem jöhet szóba anyagiak miatt.
Köszönöm!

-
pipo112
őstag
válasz
raubisoda
üzenetére
Fx az érdekes egy jószág ki kell tapasztalni meg kell ismerni! Az se jó neki ha alacsony a feszültség és az se ha többet kap mint kér szvsz ezt ki kell tapasztalni ,játszani xghz-hez mekkora feszültség kell .
Ezt úgy értem ha ibt stabil de alacsony a fesz akkor is lassabban számol és ha sok akkor is ez a szitu.Jó játékot

-
lovas001
aktív tag
válasz
raubisoda
üzenetére
Az attól van mert kevesli a feszültséget. Annó sokat agyaltunk mi is rajta ez, hogy lehetséges de a tapasztalatok azt mutatják hogy, egy adott órajelnél egy bizonyos feszültségig nő a számítási teljesítmény, pedig mondjuk alatta 1 lépcsőnyivel is stabilnak bizonyul.
-
-
-
Sarkadi
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Rendben, megpróbálom a 4GHz-et, az írt feszültségi értékkel. Arra még tudnátok választ adni, hogy az FX szériából melyikkel szállhat versenybe? Már ha van ilyen, mert azért nem mai darab ez a 965.
-
válasz
Sarkadi
üzenetére
Mai játék az elég széles szórás...
965-nek az szép eredmény, de egy 8 modulos FX 4,5 GHz-n még nem egy extrém dolog, és ott már -játéktól függően- helyben hagyja a régebbi kockát. Most sz ilyen intelre és egy szálra írt netes play for win csodákat nem említem, ott a franc se tudja mi fekszik neki, motortól függ. -
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Kissé off, de mivel ez a téma jobban pörög mint a processzoré, amiről kérdeznék, gondoltam itt írok. Az lenne a kérdésem, hogy egy AMD 965-ös proci 3,6GHz-re húzva egy szinten van-e bármelyik FX szériással és elég-e még a mai játékokhoz?
Köszönöm a választ!
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
okk,
ti mivel monitorozzátok a hőfokot?
OHM jó, vagy egyéb? -
rambustibi
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Helyesbítve, a program:
Asus AI Suite II--)Asus Probe2--) TurboV EVO--) Auto Tuning--) Fast
-
[lAyCsI]
addikt
Üdv Urak!
Beízzítottam a BF4-et valamint az nemrég beszerzett MSI 7970 Lightning-ot,
és a proci hőfoka kb 5 perc alatt flment 60 fokra, vinnyogott is a BIOS...
gondolom ez már nwem túl egészséges hosszú távon -
rambustibi
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Ezeket az értékeket totál más beállítással kaptam

1. Asus Probe2-)Auto Tuning-) Fast
Ezután újraindult a gép, beléptem biosba.
Itt a Turbo Core-t kikapcsoltam, így tudtam állítani a CPU BUS Frequency-t, és csak ezt állítottam felfelé (automatikusan húzta magával a Memory Frequency-t)
Ennyi...
Semmi mást nem állítottam
Más is kipróbálhatná, hogy nála is működik-e így és ha igen meddig stabil.. (alaplap Asus M5A99FX Pro r2.0)
-
rambustibi
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Sajnos ezen a beállításokon a cinebench r15 kifagyott:

Viszont 4.97Ghz-en, memória 1804Mhz stabil

Cinebench R15 pontszámaim, a legalacsonyabb érték az teljesen default módban van, szépen lehet látni, ahogyan emelkedik a teljesítmény és a pontszám
A 780 az Silent venti módban készült, a 786 pedig Turbo venti módban (jobb hűtés)

-
válasz
rambustibi
üzenetére
Ha az FSB-t nem piszkáltad, akkor a ramnak mehet a gyári freki, kicsi extra fesszel a ramnak és a mem vezérlőnek.
Auto tuningnál a proci végét nézi. Tuningnál ált. alap, h mindent leveszel a biztos szintre és egy valamit bizergálsz. Így ha borul, tudod, h mitől. Ha van rutin, akkor lehet többet is egyszerre persze.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én hagyom, szeretem, Fleksyben jól meg van oldva, igazából azért is használom azt.
Pabu: nekem is volt, (ua gép, csak 7850-el), 6 nap után megsütötte az 500 wattos-t). szerintem azóta rossz az usb a deszkán
-
rambustibi
őstag
Használtam az alap leírást, de volt olyan menü is, ami ott nem szerepelt, így lutriztam pár dolgot..
-
rambustibi
őstag
Állítgattam a processzort és örömmel jelentem, hogy teljesítette az 5Ghz-et, de a cinebench r15-nél kifagyott. 25-ös szorzón volt több mint 1,5V-on windows alatt semmi gond nem volt.
Bár lehet a memória nem bírta 2100Mhz-n kentem, de a memória 2400Mhz-es. Már néztem az auto tuningnál is, hogy ha a gép beállítja a 4770Mhz-t, akkor a memóriát leveszi 1760Mhz-re...
Gondolom állítgatni kellene vele manuálisan is.... -
lovas001
aktív tag
Hogyha valaki akar ár érték arányba viszonylag jó léghűtést bátran merem ajánlani Zalman CNPS14X.
Meglepően olcsón mennek most és 3 ventivel elég komoly hűtési teljesítménye van. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére

ez így igaz, az első amit kikapcsolok a mobilokban![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arnoldito
senior tag
Miért esik le az órajel, néha egy pillanatra mint ahogy a képen is látszik? A Core Tempen most pont nem látszik, de van hogy ott esik vissza a szorzó 7-re és így 1300Mhz körüli értéket mutat, egy magra.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

akkor jó bizniszt csináltál 
2014.09.11-én

Ekkor azt mondtam, hogy léghűtést többet köszönöm nem, 280L a legelső vizem, és pozitív a csalódás. Nem emelkedik fel renderelésnél a proci 47C° fölé, cinebench alatt pedig 55C°!!!! Természetesen házat is cserélnem kellett a 280L megvétele után, mert a silencio 650-ben nem fért el. Pontosabban elfért volna a ház tetején belül, de csak egy 14cm-es venti nyíláson kapta volna a levegőt, akkor meg minek vettem meg, ha nem hűthetem a teljes cooler méretet? Ezért lett a haf xb. A nepton 280l-re támogatott házak közül ez volt az olcsó, és ez volt ami tetszett. Cosmos 2 90e? Hahaha..persze..
és vennem kellett vizes hűtőt. Feleslegesen tettem egy 12e forintos kitérőt a léghűtéssel... 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)