- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok !
Tudnátok nekem ajánlani jó hűtőt FX 6300ra ? Alpenföhn Brockenre gondoltam én.
Köszönöm előre is !
-
Habugi
addikt
válasz
Kutya_7 #50597 üzenetére
Nincs titok! Mi értelme lenne bármit eltitkolni egymás elől?
Az LLC-s fejtegetésed elméleti/logikai síkon haladva szerintem megállja a helyét.
Gyakorlatilag.., fogalmam sincs!
Majd az egyik szaki megaztmondja jól.VDDA pedig.., így hirtelen fogalmam sincs az micsoda.
"Régi" Giga lap/Bios tulaj vagyok kérem, fele annyi beállítási lehetőségem van mind neked, de az is lehet hogy harmad.Ja tudom.., köszi a semmit de ez van.
-
Kutya_7
tag
válasz
Habugi #50596 üzenetére
(El)olvasom én, csak hátha kiderül vmi amit nem említettél...
(ugye ez lenne a titok
)
Akkor ha átlövöm Extreme-re az LLc-t és ha pl. 1,48-al indulok, akkor elm. idleben kevesebbet kap, terhelésnél meg megkapja pl. 1,55-öt, akkor kevésbé nyúzom a "kicsikémet", nem? Vagy jobb neki ha minél kisebbet ingadozik a feszültség? (1,53-1,55 vs 1,48-1,55 melyik a jobb???)
Más:
VDDA-t érdemes babrálni ha 4978-5038 között mozog az órajel???
Ugye ez stabilizálja az "FSB"-t elméletileg. Vagy nem jól tudom? -
Habugi
addikt
válasz
Kutya_7 #50595 üzenetére
Nincs itt shemmi titok, kismilliószor leírtam már, hogy a 24/7-es 5.06-et 1.5V-al hozza.
Azt, hogy a CPU-Z kevesebbet mutat az okozza, hogy míg Te tudod állítani az LLC-t, addig nekem az AWARD Bios-ban nincs ilyen opció!
A rev 1.0-ás FXA-UD3-hoz nem készült olyan BIOS amiben állítható lenne az LLC, gyárilag High-ra van forceolva ha jól tudom. Tűvétettem már ilyen, akár bétás BIOS-ért mindent, írtam a Giga supportnak, eredmény nuku/nyista! Én örülnék a legjobban ha állítható lenne.Azt is írtam már pártucatszor, hogy komolyabb terhelés alatt felveszi a BIOS-ban beállított értéket!
Ebben a hsz-ben [link] ha megnézed a linkelt képet, ott világosan látszik, míg a CPU-Z 1.440V-ot mutat (mivel éppen annyi is elég a procinak..), látszik, hogy IBT közben szépen megkajolta az 1.5V-ot. (CPU kupakhő alatt, vcore )
A lee56-nak szánt válaszom is erről szól!Utoljára3napja írtam le az integrált hangkártya kapcsán példaként felhozva --> [link], mivel a mostanság tesztelgetett 5.2-t 1.525V-on tudja stabilan, én marha pedig C3 WTTJ mellé "vakon" 1.6V-ot adtam neki 5.3Ghz kedvéért.Ohh, nem is, utoljára itt írtam le [link]
Szóval nincs itt semmiféle fortéj, csak (el)kéne olvasni amit írok!
-
Kutya_7
tag
válasz
Habugi #50592 üzenetére
Vantage-et nem töltöttem le, R15 elhullik (fagy) még 1,58V-al is
(Többet nem merek neki adni amíg nincs jobb hűtőm)
De azért pár fortéjt elárulhatnál már, hogy hogyan éri be a tiéd 1,456V-al 5,2 Ghz-en...
Bár mondjuk terhelés alatt is ennyi??? Mert azt én is meg tudom csinálni, hogy Extreme-re állítom az LLc-t és 1,53 helyett 1,48-at fog mutatni CPU-z idle-ben. Így is Ultra High-on 1,53-1,548 között van terhelésnél ha 1,53 van neki belőve.
Szívesen megnézném mit alkotna a Te procid a lapomban és az enyém a tiédben.
(Bár az sem elhanyagolható tényező, hogy nálam a határon vannak a hőfokok...
(Kell egy SA vagy egyedi víz és akkor megmondom tutira segít-e a hőfokok lenttartása
, már egy DDC1T-m van hozzá, meg egy 24Vos 30-as venti, ami 12V-on hangtalan de levegőt azt tolja rendesen
)
(#50593) Yllgrim
Nem úgy néz ki, mert ha csak egy lépcsőt is lejjebb veszem a feszt akkor fagy még az R11.5 is 5,1-en... -
ViZion
félisten
válasz
Kutya_7 #50590 üzenetére
Fx-nél nincsenek csodák, nem pasztás a kupakja. Nekem a blokkom polírozott, sokat az sem jelent, max. pár fok, esetleg...
Vízhűtő és HF rendszer, esetleg chiller ami még tudna valamit hozni, de sztem ez is szép eredmény. %-ban hol is tart a stockhoz képest? Ugye? Nem kell többet várni nagyon. -
Kutya_7
tag
Na én is csinálgattam ilyeneket:
Többre nem volt időm/energiám...Kicsit variáltam a "házhűtésen", mostmár a magok szállnak el, nem a socket...
(82 foknál lekapcsol...)
Akkor valszeg elértem a 2x6 cső maximális hőelvezetését?
Van vmi trükk amivel lehet javítani a proci hőátadásán a hűtő felé? (Síkolás vagy vmi más érdekesség) -
pipo112
őstag
Érdekes win7-et vagy win 8-8.1-et használsz ?
Mert itt szinte tök ugyan azok a pontok, ok nekem a phisycs azért pár százassal jobb ami mutatja is a 2 cpu közti órajel különbséget rendesen szvsz itt meg is mutatkozik hogy 6300 vs 6350 között inkább tdp eltérés van s minimális teljesítmény töblet a 350-es javára -
Habugi
addikt
Micsoda egy este.., csoda hogy nem tettem senkiben kárt / bennem nem tett senki kárt, kinek hogy tetszik..
Na állok neki, veletek mivan? Arra számítottam tele lesz a topic bencsmárkokkal, pipo112 mentette a topic becsületét!
Yllgrim? Kinyomtad a csodapasztádat ami öntudatára ébredt és visszavitt a jövőbe?
Szerk.:
Ops, t1 ezt nem neked szántam.
-
rappit4
őstag
válasz
hackeeeee #50583 üzenetére
Linuséknak is tetszett a CM.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ViZion #50582 üzenetére
Ha újra választhatnék, sanszos, hogy EKWB-t választanék. Erről még nem tudtam akkor, amikor hozzám került a Seidon.
Bár, most tény, hogy a Nepton széria elvileg elég jól sikerült a CM-nél. Bár hozzáteszem, ismerősnél szépen teljesít a H100i a 8350-en.
De ez mégis kicsit más, bontható, stb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Richardistva #50570 üzenetére
Az a táp ehhez a géphez elég karcsú. Ha jól emlékszem 1 szálon tud 20A körül max.
Arról nem is beszélve, hogy azt az alaplapot sem ajánlanám 4 magnál többhöz.
-
pipo112
őstag
válasz
Richardistva #50577 üzenetére
Sajna a 760-as chipset-ek gyengék az fx alá főleg 1 8 magoshoz +nincs vrm hűtés szvsz amint a Master is írta melegedés is csinál ilyen gondokat,monitorozd mi melegszik HW info tökéletes progi erre
-
BPY-167
tag
Tudom hogy nem kifejezetten ide tartozik csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
[link]
Ezt most találtam karbantartható játékvíz várom a véleményeket. -
ViZion
félisten
válasz
Szia!
Ahogy írták is, az nem a legjobb ehhez a procihoz. Amúgy szvsz ez is túlmelegedésből adódik nagyrészt, ha csak játék alatt van. Egy reinstall nem árthat, és a biosban nézd meg, hány V-ot kap a kocka. Esetleg alul kell feszelni. -
Richardistva
újonc
válasz
Picturemaker #50575 üzenetére
ezt találltam
http://www.pc-specs.com/mobo/GigaByte/Gigabyte_GA-78LMT-USB3/1540
7.2 pontot kapott az mégsem annyira rossz -
pipo112
őstag
válasz
Richardistva #50574 üzenetére
Szia Akkor rakd újra ha az se oldja meg lehet a tápod gagyi vagy még ram beállítás is okozhat ilyet ,de szerintem a win lesz a ludas zárójelben még annyi hogy az alaplapod nagyon gyengusz a procihoz.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Richardistva #50573 üzenetére
Én az alaplapra gyanakodnék. Ne kifejezetten FX "bíró" lap sajnos.
-
Richardistva
újonc
válasz
Picturemaker #50571 üzenetére
A régi proceszzor egy amd athlon II X3 460 ami magfeloldással amd phenom II x4 b60 lett
-
Beretvás
veterán
válasz
Wint újratelepítetted?
-
Picturemaker
őstag
válasz
Üdv!
Milyen procit cseréltél le?
-
Richardistva
újonc
Sziasztok!
Sziasztok!Nekem az lenne a problémám hogy egy régi processzoromat cserélltem le egy újra, és azóta lefagynak a játékok, vagy appcrash vagy apphangb1 vagy bluescreen hibaüzenet jelenik meg, de volt olyan is hogy elsötétül a monitor berregés ujra indul a gép de nem kapcsol be a monitor!
Itt a gépem adatai:
CPU:AMD FX 8320 3500Mhz
Alaplap: Gigabyte GA 78LMT-usb3
Gpu:MSI R6950 Twin Frozr III power edition
Ram:4*2gb kingston 1333mhz
Tápooler master thermal master 500W
HDDestern digital caviar blue 1 TB 7200 ,
Oprendszerin 7 64 Home premium
Én a tápra gondolok nem olvastam sok jó véleményt róla,meg elég necces volt hogy bírja e az új processzort, de mivel csak játék közben jelentkezett a probléma és legtöbbször hibaüzenetekkel lép ki a játék,nem csak ujraindulással így vagyok bizonytalan a probléma okában,esetleg az alaplap áramellátásával lehet a gond?
Egy FSP Hyper 700W os tápban gondolkodomha az a gond vagy Raider 550 s ban.
Köszönöm! -
ViZion
félisten
válasz
Lacielvtárs #50557 üzenetére
guglikróm...
-
Habugi
addikt
válasz
Beretvás #50554 üzenetére
Könnyen elképzelhető, mivel nálam is ugyan ez a helyzet.
Csak szorzózással nem tudok "normálisan" 5Ghz-re vagy fölé keveredni, soha nem is ment.
A gép bootolása esetleges, arról nem beszélve hogy a ramok ilyenkor látszólag "megőrülnek", értsd bootnál 633-840 és hasonló órajeleket mutatnak.
Ha megnézed bármelyik CPU-Z ablakom, mindegy éppen minek az apropójából van feltüntetve, láthatod hogy az FSB minden esetben 200 fölött van! Az új hűtő/ház óta 2percet nem ment a gép FSB "tunning" nélkül..
(A kényszer nagy úr!)
Mindenképp próbáld meg!
(#50555) ViZion:
"és van szívem is, szal. tutira nem hajtom meg a cuccot.."
Orrmányos mester ember, mentorom, irányadóm..
Yllgrim által meghírdetett tunning hétvégén.., értjük ám hogy passzív hűtésen vagy még mert építed a nagyvizet, de ezt a van szíved dolgot ezt ne már, pls! Ez ész és nem szív dolga..
Nem a legjobb pillanat elérzékenyülni szerintem..! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Balathruin #50552 üzenetére
Valahogy nem éppen az FX kategóriába tartozik az a proci.
-
Balathruin
veterán
Hétvégi verseny:
Extrának bedobhatok majd a 6400K-ról eredményeket? 1 modullal és baromira kevés kessel szépek fognak születni. -
Habugi
addikt
válasz
Beretvás #50547 üzenetére
A tunning feelingjéhez nagyban hozzájárul az ehhez hasonló gondok megoldása. Az egyik legjobb részről mondasz le ha ennyivel elintézed!
Egyébként a Vantage CPU tesztje híresen háklis a kicsit is instabil tunningokra, annyira, hogy kb szállóige lett az, addig nem stabil egy FX tunning amíg nem Vantage álló!
Nálunk jóval régebbi motorosok nem véletlenül üdvözölnek minden magasabb órajelen lefutott Vantage scoret/eredményt. Egyébként ha Win7-ed van dobd rá az M$ féle FX "patcheket" ha még nem tetted meg.
Minden másra pedig (Win8.*) ott a fesz emelés és finomhangolás..!
(#50544) lovas001:
Az igen..
, ezzel már lehetne 1.6V-al C3 WTTJ tesztet nyomatni!
Az a baj sokat kellene előtte takarítani, mert olyan tempóra gyorsítja a porszemeket.., szerintem már károsítanák az alkatrészeket..! -
Extremex
tag
Fx 8320 procinak meddig mehet a hőfok?
-
Beretvás
veterán
vantage hibát dob a vége előtt..:S
-
lovas001
aktív tag
Háhá én ezzel fogom hűteni a tesztek alatt
[link]
-
lovas001
aktív tag
Szerintetek hogyha megtámogatnám egy ilyennel a cpu hűtőm lenne érdemi fejlődés? vagy a 4 hőcső miatt nem tudja ugysem elvonni elég gyorsana hőt ?
-
Beretvás
veterán
benchmark eredmények kellenek vagy cpu-z valid?
-
PofaJenö
senior tag
válasz
GeronimoTama #50532 üzenetére
Hát most vegyél Zalmant mert ki tudja meddig lesz [link]
-
rappit4
őstag
válasz
PofaJenö #50531 üzenetére
Az király, nekem a mostani gagyeszban van egy 12cm-es és egy 8cm-es, akkor az még pluszba belerakom és csak nem lesz melege.
(#50532) GeronimoTama:
Nekem most egy GTX 970-em van, amit egyhamar nem tervezek lecserélni és az eléggé pici, 269mm. Az előlapi csatikat úgy sem kötöm be, mert a gép hátulja hozzám van közelebb.
Természetesen a 4.0 csak a kezdet, de már ennek is örülök, mint majom a farkának -
GeronimoTama
tag
válasz
rappit4 #50530 üzenetére
Én meg már azt sem tudom melyikkel szemezgetek, de szerintem az olcsósága miatt lesz a z3, z9-et néztem én is először csak ház 285mm hosszú a mostani vga-m és max 290mm-es fér bele, későbbiekben ez még lehet gond.És a z9-en nincs előlapi usb 3.0 de a z3-on van.
4.0? remélem szerzel rá ventit és 4,6-4,8 alatt nem nyugszol
-
rappit4
őstag
válasz
GeronimoTama #50522 üzenetére
Én egy Z9-el szemezgetek. Az a venti pl. jó a borda másik oldalára
(Kétoldalú ragasztó megfogná szerintem.
Más: ViZion leírása alapján () belőttem 4.0 GHz-re a procit, nagyon pöpec, mondjuk ezzel az alacsony fordulatú hűtővel felmegy 60-ig, ha meghajtom.
-
pipo112
őstag
válasz
MiklosSaS #50526 üzenetére
hejj tényleg régen
el voltam veszve melóban, hazaérve örültem ha pihenek most kezdek magamra találni végre
a hétvégén benézek off-ba is majd mesélek ,történt sok minden mint a mesékben
.
úúú 2700 hsz szép annyit nem biztos hogy végig nyálazok de majd átfutom (sprintelem )
ejj ennyi az idő mingyárt indulhatok melózni
, de legalább egy jó cimbivel tolom az esti műszakot
-
PofaJenö
senior tag
Hali
Szerintetek jól jártam ?
Elcseréltem a leírásomban lévő lapomat erre [link] jó üzlet volt ?
(+ ráfizetéssel persze ) -
pipo112
őstag
üdv az urkanak!
Beszállnék én is a versenybe (miért ne) csak hogy ne árválkodjon az a 6300-as a 6 magosok között
Jelenleg 4,6 üzemel 1,43V-al ibt , Prime és OCCT stabil üzem módban .
remélem megy ez még majd feljebb is jó lenne az 5GHz 1,5V környékén akkor elmodhatnám én is , hogy kifogtam az aranyhalatkockátmajd akkor kéne link ahova lehet tolni a(z) eredményeket.
-
marquuard
veterán
válasz
->Raizen<- #50519 üzenetére
Top 1-et nehéz mondani, de a SilverArrow IB-E nagyon jól végzi a dolgát, hasonlóan a Phanteks kéttornyosához.
-
->Raizen<-
veterán
Én is csatlakoznék a "versenyhez" de a gyári hűtő bekorlátoz.
4 ghz így is megvan 1,24x v-on. Lehet hogy elgurul majd a gyógyszer, és a legjobb fellelhető léghűtőt beszerzem, csak nem tudom melyik most a top1!
-
Habugi
addikt
Macsek, Sas'bá, elvtarsúr:
Thx, én pedig a PH legjobb fej Intelesei előtt hajlok meg!
(#50493) hackeeeee:
CB-k feltolják a BIOS-ban beállított értékig, a 3DMarkok valamilyen okból nem, beérik kevesebbel. Ugye a Gigabyte féle forceolt High LLC-s csízió..
(#50494) lovas001:
(#50498) Yllgrim:
Ha Win7-ed van tedd rá az FX "optimalizáló" patcheket (nemrég linkeltem), sokat lendít a Vantage problémán!
Kisebb hűtősök kedvéért bevehető a CB R11.5 is, nem büntet akkorát mint a 15ös, cirka olyan a viszonyuk mint a Vantage > Firestrike physics tesztje!A holnap nálam felejtő, a vasárnap még kérdőjeles szóval ma este szakítok időt arra, hogy lepörgessem 5.2-n a Vantage/CB R15 duót is.., Firestrikeot pedig finomhangolom mert lovas topictárs eredménye nem viccel.
Lets Rock!
Kis nosztalgia azoknak, akik még nem a COD generáció tagjai voltak: [link]
Játszunk úgy a procikkal, mint VERTEX a húrokon! 2:43 -
rappit4
őstag
válasz
GeronimoTama #50485 üzenetére
Ugyan ezt néztem én is. Biztos, hogy jó ez, mivel a sima HR-02 a venitben más.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MinionFlasH #50513 üzenetére
, mindjart megyek es veszek 2-3 darab 6300-ast
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
aftercooler #50512 üzenetére
NA MOST MENJ INNEN!!!
Egy kis nafta marad benne de, ha tuningolsz (mint én
), szerintem nem rossz!
-
aftercooler
aktív tag
válasz
MinionFlasH #50511 üzenetére
Sziasztok!!
Az fx 6300-as cpu-m megfelelne egy GIGABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC VGA-hoz?
Köszi!!
-
ViZion
félisten
válasz
MinionFlasH #50508 üzenetére
Ne viccelj, szégyen annyin járatni... enyém a dobozban többet ment
ElDiablo is biztosan tesz erre a freki pár megjegyzést
-
-
lovas001
aktív tag
Nálam ennél jobb eredmény nem várható ezzel a hűtővel meg tápal
. Így is 82 fokos maghő cinebencnél 3X lőtte le agépem overheating miatt
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- SkyShowtime
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest