2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Már nem sok hiányzik

  Hosszú évek gyűjtögetése után végre meg van a teljes Sony Ericsson P sorozata, ennek alkalmából megmutatom a teljes Symbian UIQ gyűjteményemet.
  Rég összeállt volna, ha anno nem ajándékozom a full dobozos P1i-t az exemnek, de hát késő bánat... :)

  Felső sor balról jobbra:
  Sony Ericsson P800, P900,P910i, P990i, P1i
  Alsó sor balról jobbra:
  Motorola A925, Sony Ericsson M600, W960, G700 és végül Motorola Z8

  A P900-as egy teljesen karc és kopás mentes darab, kb 2 éve vettem. A tulajdonosa tragikus hirtelenséggel eltávozott, a telefon pedig fiókba került. Amikor hozzám került, feltöltöttem az akkumulátorát és átnézés közben találtam rajta családi fotókat, amiket a törlés előtt vissza szolgáltattam az eladónak.

  Illetve ma vettem meg egy Sony Ericsson G900 prototípust, remélhetőleg a napokban megérkezik. Így már SE prototípusokból is 3db lesz a gyűjteményemben. :))

  Folytatás...

  eldiablo 5 hónapja 19

 • Én és a roadster élet

  A roadster életérzés... átjárja a szél az utasteret, a sport futómű gyönyörűen fekszi az utat. Szédületes kanyartempók, fantasztikus szívó motor hang. Motorféknél halkan pattog a kipufogó. Nem olyan hülye gyerek módra, hanem finoman, diszkréten... jól hangzik, ugye?

  Anno amikor elkezdtem roadstereket nézni, nem értették, miért tekintem alapnak a klímát? Mert a valóság az, hogy inkább a dugóban araszolás, és a 40-45C° feletti hőségben szikkadás a napon. Ponyva alatt lehet jobb lenne, de inkább elolvadok a napon, csak azért sem. Olyan csodás a szívómotor hangja, az alatt az egy-két kocsinyi táv alatt, amíg haladni tudok. Persze, este, éjszaka azért hozza amit vártam. Amikor az éjszaka csodás levegője átjárja az utasteret. Az erdő illata... meg a nyomorult egykilenctádé füstje ami mindenáron fel akar hergelni, hogy gyorsuljak vele. Lónak a f**át.

  "Gecinémet, elém úgy sem jössz be..." gondolhatja a hétköznapi autós, miközben már 500 métert indexeltem mellette. Pedig nem tolakszom, szimplán csak ott tudnék amúgy is besorolni. Persze megoldhatom erővel is, de annak mi értelme? Na meg a csodálkozás, az értetlenkedés: "ez most tényleg beenged/elenged/átenged?" Hát, igen, nem verseny, nem osztanak díjat a kereszteződésben annak aki elsőnek ér oda.

  Folytatás...

  eldiablo 10 hónapja 20

 • Z270+Coffee Lake újratöltve

  Minap dobta az egyik cimbora az infót, hogy 29.290Ft-ért van az Alzában Maximus IX Extreme lap. Ennyiért ajándék, csak maga a CPU blokk kerül ennyibe.
  Kis utána olvasás után kiderítettem, hogy a CPU tápköre 1:1 ugyan az mint az általam nagyon kedvelt 9-es Apexnek, azaz egy masszívan tuningolt 9900K-t is vígan kiszolgál, egy bajom van vele, hogy nem találtam használható Coffee Lake mod leírást, csak az általánost, moddolt bios, módosított CPU érintkezők, ilyesmi.
  Apex bemutatómat itt tudod elolvasni: [link]

  Átvettem, hazahoztam a lapot, az első dolgom volt, hogy teljesen megkopasztottam:

  Első ránézésre kb minimális a hasonlóság az Apex és az Extreme között, viszont ha közelebbről megnézzük, a módosítás szempontjából nem hogy hasonlóak, de egy az egyben ugyan az a kettő!

  Folytatás...

  eldiablo 1 éve 38

 • Hogy lesz a japánból német?

  Van egy első generációs Ford Focusom. Szeretem, mert megbízható, takarékos, dinamikus. Mondjuk locsoltam rá a pénzt, amikor erre volt szüksége. Nem válnék meg tőle, mert többet ér nekem mint amennyi a piaci értéke, de... első autónak nem pont ezt képzeltem el, hanem egy kabriót. Nem bántam meg ezt az autót, de a nyitott tető az az igazi számomra.

  El is kezdtem a keresgélést és végül kikötöttem a Mazda MX-5-nél abból is elsőre az NB, azaz a 2. generáció tetszett meg. Évekig húzódott a projekt a válásom miatt, amikor is 2020-ban végre eljutottam oda, hogy végre van miből, csak nem tudom, pontosan mit, mert az MX5 árak teljesen megbolondultak. egy 2000-ben gyártott, minimalista autóért 1.2 milliót sajnálnék kiadni, ami ráadásul elég masszívan rohad. Igen, a rohadás a legnagyobb fájdalmam ezeknél az amúgy számomra tökéletes autókon. És nem is maga a rohadás ténye, hanem az hogy ennyiért...

  Folytatás...

  eldiablo 1 éve 30

 • Dupla GPU, dupla gyönyör

  Az egész úgy indult, hogy egy jóbarátom szólt, hogy vannak fej nélküli malacai OEM HD 5970-es videokártyák egy nagykerben vicc áron, kell-e nekem jáccókázni. Mondom há' persz', nekem minden kell és azonnal, főleg ha ilyen olcsó, még ha nincs is semmi értelme az egésznek.
  Kapásból négy darab is került hozzám, amiből kettő nem az enyém volt, hanem egy másik jóbarátomé.


  Bocs a minőségért, akkoriban ezt tudta a mobilom, a DSLR-t meg valamiért nem ragadtam kézbe.

  Folytatás...

  eldiablo 2 éve 14

 • Asus Maximus IX Apex, a svájcibicska

  Bátran ki merem jelenteni, az Intel LGA1151 éra egyik legjobbja: stabil, megbízható, moddolható.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 39

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.