Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
Szerintem küldj rá IBT-t is, ha lehet Very High-on.
-
Ashenvale86
tag
Felhúztam 4 Ghz-ig. 20 perce megy az Aida64 system stability test. Core Temp szerint 52 fok a hőmérséklete. Meddig járassam? 30 perc elég neki?
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Nos, egy FX-6100-assal csatlakozok hozzátok én is. Azt megköszönném, ha megírnátok, hogy első lépésként mennyire húzzam, hogy kihajtsa majd a mellé kerülő Sapphire HD7870 OC kártyát!
Köszönöm!

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Ashenvale86
üzenetére
Normális hűtésű házzal és nem gyári takony pasztával az alapot szépen tartja, próbálkozz és hőmérj

-
zsolti_20
senior tag
válasz
Tomko78
üzenetére
Ha az FX8xxx-al próbálkozék be mit csinálna az alaplap? Vissza venné a CPU órajelét? Kevés ez a lap nagyon hozzá? PS2/PS3 emu ugyan úgy kezeli a CPU-t mint a többi játék? Néztem teszteket játékok alatt szinte ugyan annyi FPS-t produkál, de tömörítéseknél a 8 mag ugye meglátszik. EMU-nál is ez lehet a helyzet?
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
Nekem egy TC alaphűtő volt rajta, talán 3-4 ezer forintos .. még az is bírta a 4.2 fix órajelet . Gyárival annyira ne próbálkozz ... Vegyél egy Brockent , vagy valamit rá ..

-
Ashenvale86
tag
Fx 6300-ast gyári hűtéssel 4 GHz-ig(vagy akár feljebb
) turbo nélkül fel lehet húzni? Nem lesz baja? -
zsolti_20
senior tag
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Sziasztok! Egy AsRock 970 Extreme3 lapban, melyik CPU-t ajánlatos huzni? FX6xxx vagy FX8xxx?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Annyi rémlik, hogy előtte lement alvó módba, amiből nem tért vissza, csak szaggatottan sipolt mintha memória gond lenne, újraindítás után működött kb 20 percig, és aztán jött ez a megállás. Most megy egy jó ideje és még nem csinált hasonlót, de akkor ha muszáj dobok rá még egy kis feszt, viszont akkor mát túllépem a 70 fokot maxon.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
Nekem amikor volt az Fx 6300-asom 4.2GHZ-re fixáltam , bőven nagyobb teljesítményt adott le , és jobba is kihajtotta a kártyámat .
-
Ashenvale86
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Gondolom, ha húzni akarom a 8370est, akkor kellene rá egy jobb hűtő, és nem a gyári.
Az fx 6300-asomat, ha húzni szeretném 3.5-ről 4 Ghz-re, akkor azt még elbírni a gyári hűtés?
Lenne nagyon teljesítménybeli különbség, mint jelenleg? A turbo core be van kapcsolva, és 4 Ghz felé is felmegy, ha szükséges. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Mivel fagyáskor több esetben megáll a vinyó, normális jelenség. Mondjuk, resetkor alaphelyzetben fel kéne, hogy pörgesse.
Adnék neki egy kicsivel több feszt.
-
válasz
inspiroyhome
üzenetére
...Blue? Ehh... legyen biztonsági mentésed. AHCI drivert frissítsd, hátha...
motown5l: összefoglalóban van hozzá útmutató, de itt is használd a keresőt, sok segítséget találsz vele.
-
motown5l
senior tag
Sziasztok..Tudnatok nekem alni egy megfelelo beallitast egy FX8350 hez?
Proci: FX8350
8GB 1600MHz RAM
Alaplap:Gigabyte 970D3
850w tap.
Cooler Master Hyper TX3(1 venti) -
inspiroyhome
senior tag
Jóreggelt. Az létezik, hogy kemény 200Mhz-es OC-nél, és 1.2500-as undervoltagenál random ledobja a vinyót? Használat közben minden megfagy, aztán manuálisan restart, majd kiírja hogy nincs bootolható lemez. Áramtalanítom, várok 5 mp-t, és utána már jó.
A vinyó egy WD Blue kb 2-3 hete vettem újonnan.
Ez a fesz és órajel teljesen IBT és prime stabil.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
A táp az jó, nem kell cserélni.
Alaplapokból mondjuk
- GIGABYTE GA-990XA-UD3
- ASUS M5A99X EVODe van számos jó alaplap, 990X vagy 990FX chipsetekkel, rajtad múlik mennyit költöl rá.
Viszont ha húzás nélkül akarod a vga - t hajtani, akkor sajnos inkább FX-9590, az biztosan kihajtja alapon is a vga - t, de nem éri meg az árát az a cpu ( 70.000 ft ), a 8370 - el is elérheted azt az órajelet, FX tuningra termett
. -
válasz
Ashenvale86
üzenetére
pfff... FX az húzásra termett. Ha nem akarod piszkálni, akkor vegyél penyát.

-
törölt tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
FX-et nincs értelme nem húzni.

-
Ashenvale86
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Fsp Raider 650es a tápom. Azt hiszem, gyűjtöm a pénzem és veszek alaplapot és processzort is.
Tudnál ajánlani egy ár érték arányban jó alaplapot az fx 8370es-hez? Am jó választás lenne ez a processzor? Húzás nélkül maximálisan tudná kezelni a videokártyámat? -
G@be22
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Táp egy 600 wattos Cooler Master Silent M2, a paszta szintén Cooler Master (azthiszem E2 vagy E1).
Hűtő elég rendesen rajta van, nem gyári felfogatású, teszi a dolgát, mert stress után nyugalmi állapotban gyorsan visszahűti. Sajna ez nem hűtés gond.
Tegnap óta van rajta ezzel a felfogatással, kb -10fok a különbség a gyári Scythe és a "házibarkács" felfogatás között. -
fasterware
aktív tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
Az az alaplap kevésnek mondható a 4+1 fázissal, szóval fx-8370 - t felesleges bele venni.
Alternatívák:1. Alaplap megmarad és az fx-6300 - t húzod ameddig csak lehet
2. Veszel jobb alaplapot és húzod az fx-6300 - t ameddig csak lehet
3. Veszel jobb alaplapot és fx-8370 - t és kicsit húzod a procit ( 4.5 GHZ vagy felette )Az első 2 variációnál viszont rendesen meg kell tépni a procit, hogy kihajtsa az R9 280 - at, bár ha full hd felbontás felett játszol, jobb lesz a helyzet.
Akármelyik alternatívát választod érdemes minőségi táppal tenni ( nincs adatlapod kitöltve ), 550 - 600 w - tól kezdve.
-
törölt tag
válasz
Ashenvale86
üzenetére
-A jelenlegi alaplapom elbírna vele?
Ha tudnánk milyen. -
Ashenvale86
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Fejlesztem a gépem, és érdekelne, hogy a következő alkatrészek elegendőek lennének-e egymásnak. Már lecseréltem a videokártyámat egy sapphire r9 280-asra. Hozzá szeretnék erősebb procit. Jelenleg fx 6300-as van a gépben. Az alaplapom pedig gigabyte GA 970A D3-as.
Egy fx 8370-esre gondoltam(de ha van jobb ötletetek, szívesen fogadom).
-Ez ki tudná használni a GPU-mat?
-Lenne észrevehető teljesítménybeli javulásom?
-A jelenlegi alaplapom elbírna vele? -
-
RazoR
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem értem én sem. Majd holnap még próbálkozok...
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
De meddig mehetek el? 4,5-öt 1,368voltal bírja simán prime95 max 57 fok, ha felmegyek 4,6ghz-re és adok neki 1,392volttot akkor is kifagy egyből... Mennyi a max fesz? 1,4-1,5? Hány fokig engedjem fel Prime alatt? Mit érdemes még állítani (minden úgy van ahogy vizion leírásában van)? BIOS-ról csináljak képet?
-
-
G@be22
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Az alaplap Giga 990FXA-UD3 rev1.1, F9 BIOS
A hűtő egy Scythe Ninja 2db Swif 120p ventivel + még a házban egy kis kereszthuzat neki további swifekkel, szóval szerintem a hűtés oké kellene hogy legyen.Most épp igy van belőve, probálkoztam már 4,2n se stabil már hiába adok neki feszt.
IBT, Prime95, OCCT, és játék is elhajítja. -
RazoR
veterán
Mennyi az ajánlott max fesz egy FX8320-nak? Csak mert 4,6ghz-en 1,392volttal kifagy a prime95...
-
-
G@be22
tag
Hát ennyira anti-tuning 8320at se láttam még

bármit teszek vele nagy kínok árán talán a 4,2-t viszi... -
-
RazoR
veterán
Hali!
Tegnapi húzásom eredményeképpen 1,36volton 4,5GHz, 10 körös IBT max 54-55 fok, viszont az IBT alján a három oszlop mit jelent és mennyire van jelentősége az értékeknek? Ezekkel azértékekkel merészkedjek szerintetek 5GHz környékére? Tönkre tudom vágni a procit? Illetve miben nyilvánul meg ha már sok neki a dolog? Bocs de nem vagyok túl gyakorlott ilyen téren...
#53443 milyen értékekre gondolsz? A CVF csak nem hal meg...
-
vakond5
őstag
válasz
Stylerr
üzenetére
Szerintem Tűzmenyét barátunk kiválaszthatta a socket-et, és az oldal hibája lehet hogy nincs minden hűtő normálisan kategorizálva, és ezért írhatta hogy nincs elérhető termék.
Hogy válaszoljak a kérdésedre, 15k-ig ezeket ajánlom:
-Raijintek Ereboss
-Scythe Mugen4
-Thermalright HR-02 Macho
Mielőtt megrendelnéd, mindenképp kérdezz rá hogy lesz-e hozzá AMD-s lefogató!@ramustibi: Na az már mindjárt más! Golden chip fogalma rendesen elbújhatna a tiéd mellett ha az ~5 giga 1.3V-on menne

@53436: Semmi gond

-
rambustibi
őstag
Legmagasabb adat terhelésen 1.548V
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
arnoldito
üzenetére
Kellene egy külső eszköz, ami szenzorral mér. Pl. ami házakban szokott lenni, vagy hasonló mint az említettt CM Musketeer, és megnézni az említett Hwinfo-s szenzor, és a gépbe épített szenzor hőfokait, hogy vajon mennyire azonosak.
Más, megvan a következő antituning 8320. Havernál, 4,2GHz-nál megáll az élet, hiába állít neki haver LLC-t, feszt.. Semmi, 1,46V-n sem tölt be a win..
A lap egy 990FXA-UD3 rev. 1.1. -
Stylerr
addikt
válasz
vakond5
üzenetére
Köszönöm!
15k HUFig bezárólag lévő hűtők sokkal gyengébbek? Mert ha ezt a bequiet Dark Rock Pro 3-at nem használom ki, akkor nem szeretnék 10ezer forintot "kidobni" az ablakon, belegondolva, hogy 10ezer forintért mennyit dolgozok jelenleg..
Esetleg 15ezerig tudnál ajánlani olyan hűtőt (a fentebb linkelt weboldalról), ami a 4ghz-s tervezett tuningommal megbirkózik? -
törölt tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Terhelés alatt is 1,3V?
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Amd FX-8320hoz melyik a legjobb ventis hűtés 20-25k forintig bezárólag? A gépem leírása az adatlapomon található.
Ebből a boltból venném.
Köszönöm a segítséget! -
vakond5
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
A CPU-Z által írt fesz ami a képen látható, az ~5GHz-hez tartozik?

-
rambustibi
őstag
Még nincs meg a stabil 5Ghz, de én így is maximálisan elégedett vagyok

Hogyan sikerült elérnem 4.9 Ghz-vel a 778 pontot, ne kérdezzétek, mert már mindent állítottam, de ha jó emlékszem itt inkább a memóriát húztam 2600Mhz felett volt, de a rendszer túl forró lett így nem is mérvadó szerintem

-
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Attól, hogy OC útmutató, még nem kell húznod a procit. Értelmezni kell, megérteni, h mi mit csinál és akár procit alulfeszelni is lehet a leírás alapján. Mennyi időt szánsz tesztelésre és beállításra, mennyi gyakorlatod van? De egy délelőtt alatt minden belőhető kényelmesen, tesztelve.
triklin: Sassss használta mindenféle CAD dolgokra és nem volt elégedetlen. Szerintem normális lapban, 4,6-4,8 GHz-re húzva nem lehetne baja. 4 GHz elég szerény ehhez. VGA-t nem tudja a progi bevonni a számolásba?

-
triklin
tag
Sziasztok
Használ valaki 8 "magos" fx-et tervezésre? Sajnos nem igazán vagyok hasraesve a teljesítményétől

Inventor pro 2015 -öt használok 4ghz en (18,5*216), 16gb corsair vengeance pro 1866 cl9 (2016mhz cl9 9 9 24 33,) 2200 as ht , 2400 as nb-vel, és ha éppen nem futok ki a 16gb memóriából (gyakran előfordul
) akkor sem érzem túl pörgősnek a rendszert. Sőt, a procit sem látom szinte sohasem 100% on mégis nagyon sokat "gondolkodik" a program. Amikor i7 3770k-t hajtottam, nem volt ilyen problémám, hogy számolás közben nem 100% on ment a cpu, de sajnos meg kellett válnom tőle, de összehasonlítani mégsem tudom a mostanival mert teljesen más feladatokat oldottam meg az i7-el mint most.Tételezzük fel, van 20-30% os processzorhasználatom, 16gb ból 8gb ramhasználat, intel 530as ssd-kről fut minden, megy a stress analízis, és 5-6 órákat számol. Hol a szűk keresztmetszet? Egyértelműen zavar, hogy nem 100% on megy, mert ha csak 30 perccel is csökkenne a számolás ideje, már az hatalmas előrelépés lenne.
Vagy ez a max kapacitása? Throttlingolni biztosan nem throttlingol még 4ghz-en mert alapórajelen is ennyi a kihasználtság, illetve prime, fx ibt is gyönyörűen lefut 100%on.
Mosatni lapom egy 970 extreme 4 és itt jön a dilemma... vegyek combosabb lapot drágán vagy váltsak a másik oldalra?
Melyik lapok azok amikben jól megy egy fx (8+2es), ajánlottak és nincsenek tele feleslegesen drága "fícsörökkel"?Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Attól függ, hogy mennyi idő alatt találod meg a stabil beállításokat. Szerintem ne úgy csináld, hogy 4,5GHz aztán cső, hanem addig ameddig lehet.
-
kulcsarbence
tag
válasz
üzenetére
FX Processzorok összehasonlító táblázata
Asus M5A lapok beállítása, FX tuning kezdőknek ITT!
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató (Logout, Oliverda cikke, alapmű)
AMD OC Guide (angol)
AMD FX Processors Unleashed (angol, pdf)
Asus Crosshair V Formula tuning guide (angol)
AMD chipsetek összehasonlító táblázata (angol)
AMD Bulldozer and Piledriver Overclocking Guide - Asus Motherboard (angol)
FX beállítása és tuning (frescho logoutos írása)Ezek közül viszont ami magyar az vagy Asus alaplaphoz overclcok útmutató, vagy K10 túlhajtási útmutató. Plusz még ott van frescho logoutos írása, ha az szerint fogom csinálni az "Alap beállítások, tesztelés" résztol, akkor gondolom nem lesz problémám vele. És még egy kérdés: mennyi idot vesz igénybe egy egészséges 4,5GHz-re való OC?
-
törölt tag
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Összefoglalóban is vannak leírások, még magyar is.
-
kulcsarbence
tag
válasz
üzenetére
Találtam ilyen leírást Gigabyte alaplaphoz, ami nekem is van:
"1st go in the BIOS (hit del on start-up) and disable all the power saving feature related to the CPU (in ADVANCED FREQUENCY SETTINGS \ ADVANCED CPU CORE FEATURE, disable everything there but put HPC mode on enabled)
Then manualy set CPU clock ratio to 22 (in ADVANCED FREQUENCY SETTINGS)
Then manualy set voltage (CPU Vcore) to 1.435v (in ADVANCED VOLTAGE SETTINGS)Boot in windows and test for stability with prime 95 for about 10 to 15 minutes, if no core fails you should be stable at 4.4ghz with those settings...if it fails under 10 minutes it's not stable, raise the vcore one notch, you can go as high as 1.5v but the lower the better as long as your overclock is stable...ask if you have any questions
After you're done with the CPU and its stable, for your RAM just check if you can select XMP MEMORY PROFILE 1 in advanced memory settings, selecting this should automaticaly set your RAM to the best possible optimised performance settings...but for gaming the RAM speed makes little to no difference, you could leave everything in regard to your RAM at default and auto if you don't have an XMP profile 1 that you can load..."
Ezen leírás alapján elkezdhetem a tuningot?
Ja igen és Fortron Raider 750W-os tápom van, gondolom bírni fogja a tuningot, vagy nem?

-
törölt tag
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Ha lehet mindig húzni kell az FX-en. Soha nem csináltad? Az nem baj, valamikor el kell kezdeni.
-
kulcsarbence
tag
Hello!
Érdemes tuningolni FX 8350-t GA 970A-UD3P alaplapban úgy, hogy még soha nem csináltam ilyesmit?
Ashura CPU huto, jol szellozo Zalman Z11 ház. -
hackeeeee
Jómunkásember
Urak,
érdekes észrevételre lettünk figyelmesek egyik ismerősömmel.
Mégpedig, Neki van egy Cooler Master Musketeer-je. Annak a hőfok szenzorát beépítette a 990FXA-UD3 VRM-jéhez, és, azt a felfedezést tette, hogy a HWInfo alatt az ITE IT8720F szenzor alatt szereplő CPU hőfok értékek szinte megegyeznek a Musketeer által mért hőfokokkal. 1-2 fok eltérés van, ami betudható a szenzornak is.
Előfordulhat az, hogy a HWInfo-nál ez az adat valójában VRM hőfoka volna?
-
marquuard
veterán
Nagyon érdekes, de IBT/Prime alatt nincs semmiféle megröccenés, de BF4 multiban viszont percenként droppol a CPU kb. 5 másodpercre. Ez mitől lehet?
-
RazoR
veterán
Na egy 15 körös very high-on 54-55 fok max. Az jó nem?
Honnan tudom, ha mondjuk 5GHz-en már kevés neki a fesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- EAFC 26
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Bestbuy játékok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) turbo nélkül fel lehet húzni? Nem lesz baja?

A lap egy 990FXA-UD3 rev. 1.1.