Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
=HG=
addikt
válasz
necrobin
üzenetére
Mindkét komponenssel lehet hiba.. Az alaplap sajnos egy kicsit gyengécske... Iszonyúan melegszik a déli híd, és a tápellátása sem túl kiegyensúlyozott. A táp a másik kérdés. Ugye már nem egy mai darab, (bár egy kitünő táp volt) és a 18 A-os ágak az egyik legtöbbet fogyasztó procinak már egy kicsit gyengécske lehet...És igen, jól írtad, a másik ágon a 250W TDP-s vga már sok is lehet...( Lehet pont a vga miatt fagy).
Meg kell próbálni finomhangolni a procit. Általában sok feszt kapnak (főleg az asrock lapokban) Ha még akkor sem bírja, akkor javaslok egy táp cserét... Én abban látom a szűk keresztmetszetet, de mindegyik komponens okozhatja a fagyást...( Bár tápegység inkább ujraindul, ha kevés, minthogy fagyna) -
necrobin
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Nem hiszem, hogy a melegedéssel van a probléma. Egyszerűen tök úgy tűnik, mint ha valamikor hirtelen jobban kiakarná használni a processzort. Pl egy videó elindítása, játék elindítása, akkor befagy a gép, úgy ahogy van, és resetelhetem. Most visszavettem 6 magra, és így is tökéletesen működik, de 8 magon nem. Így is úgy is akarok új tápot venni a jövő hónapban, elvileg úgy már működni fog. Ahogy te is írtad, az valóban a 2 12v ága nem a legjobb, ezen segít majd az új táp, addig 6 magon fog futni, ez lesz a megoldás, úgy érzem.
Hiába állítgatok bármit, akkor se bírja így a 8 magot. -
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Vettem egy AMD FX8350-et, plusz hozzá egy 990FX Extreme3 alaplapot. A tápom egy FSP Saga II 500.
A kérdés az, hogy mi a tökért fagy le a gép, ha az eredeti 8 maggal használom a processzort? Semmit nem húztam rajta, egyszerűen random időközönként lefagy a gép és semmi se történik, de ha 4 vagy 6 magra leveszem, akkor minden oké. Ez az alaplap direkt ezekre a procikra van, azzal nem lehet a baj, tán nem elég neki ez a táp? De nem értem, mindenki 500 W-os táppal használja, és senki sem panaszkodott. Lehet hogy a videokártyával együtt már túl kevés az 500W? (HD6970) Vagy emeljek feszültséget?Előre is köszi a választ!
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Az már GAP-PAD!

-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Régebben volt róla szó, hogy ha Giga 970A-UD3P alaplappal tuningolok, akkor kétszer indul el a gép.
Akkor azt mondtátok, ha jól emlékszem hogy az APM kikapcsolása és a Turbo bekapcsolva hagyása megoldja a problémát. Sajnos nekem így is kétszer indul el a gép.
Rosszul emlékszem, és mást kell állítani? Választ előre is köszi -
Habugi
veterán
Szerintem ezt így előre kár kijelenteni, hogy próbálkozni sem érdemes vele.
Valamennyit biztos elbír.., házszellőzés függő is.Próbálgasd ki meddig stabil ha húzod, alapfeszen turbo nélkül.
Függően attól mennyire melegszik, az alapfeszen elérhető "órajel limiten" felül is mennék tovább fesszel/tunningal addig, amíg durvább CPU terhelő játékban 65fok környékén meg tudja fogni kupak szinten.
(#51784) vakond5:
Nálam még mindig 3as van, nem látom értelmét frissíteni.
Eleve amit az újabban plusszban össze lehet hozni OSD szinten, az még mindig nincs köszönőviszonyban sem a HWInfoval elérhetőhöz képest.
-
vakond5
őstag
@EnteR & Macsek: Épp azért nem értem, mert a lehető legfrissebb van, a végleges 4.0.0. Hogy van ez?

-
whYz
őstag
Koszi mindenkinek a valaszokat.
Mivel az en cpu hutom felulete eleg erdekes, nem sok koze van a simahoz, igy valoszinuleg a kozepre egy potty valtozatot fogom hasznalni a buborekok miatt.
Egy FX 8320 es CM Hyper TX3 Evo komboval probalkozok, gelid gc-3 extreme paszta segitsegevel. Tuningra ne nagyon szamitsak mi?

-
Habugi
veterán
SilverArrow, MX-2. CPU egyik szélére minimális csíkot húztam, bankkártyával széthúztam.
Mivel eleve egy pöttynél is kevesebb mennyiséget húztam rá a szélén, elhúzás után kiválóan látszott a rétegvastagság vagyis annak eltérései. Addig egyengettem különböző irányokból (közben a bankkártya szélén/élén felgyült réteget ami még plusszban lejött a prociról gondosan letakarítottam róla..), egy-egy teljes felületet érintő finom áthúzással (tehát nem itt-ott belekókányoltam), amíg a rétegvastagság nagyjából azonosnak nem tűnt az egész felületen.
Tehát minimális mennyiséget vittem fel és ebből még fogyott is az egyes áthúzások során.
A végére bőven átlátszó volt a pasztaréteg annyira vékony volt.Utána a oldalirányból szépen szemre kimérve rábillentettem a az SA-t.
Tehát nem "rácuppantottam" merőlegesen, ami miatt sokan nyígnak eme módszer kapcsán az esetleges légbuborékok miatt, hanem cirka 40-50°-os induló szöggel rábillentettem/rázártam.Ugye a pasztának két feladata van, a mikrorepedések és az esetleges felületi egyenetlenségek kitöltése.
Ezek ugye erősen eltérőek lehetnek adott CPU/hűtő esetében mindenkinék.
A felvitt paszta mennyiségétől függően onnantól, hogy teljesült ez a két feltétel, minél nagyobb a rétegvastagság ami a két felület között van, annál rosszabb lesz a hőátadás.
Van aki szentül hiszi, hogy a "pöttyös"/X-es módszer alkalmazásánál a hűtő leszorítása önmagában elegendő ahhoz, hogy ez az ideális rétegvastagság létrejöjjön. Na ez a köbgyök kategória, függ a két egyedi felülettől, az adott paszta viszkozitásától stb, szóval a magam részéről "elkenés" párti vagyok.Pakoltam már be annyi tesztet a topicba, hogy szerintem állíthatom elég hatékony a hőátadás ezzel a módszerrel!

Csak nem úgy kell csinálni, mint YT videókon az x+1edik teches oldal állítólag hozzáértő szakbarbárjai.., akik felnyomnak 3-4x annyit mint kéne, nem teljes áthúzásokkal egyengetik a réteget hanem innen onnan belekókányolnak egy kicsit mint amikor egy óvodás játszik a temperával, utána okosan rácuppantják, majd leemelik és a rétegmintázatból gondosan megállapítják, hogy bizony így légbuborék keletkezett..!

-
-
whYz
őstag
Ti hogyan szoktatok pasztazni a procit? En eddig ugy csinaltam, hogy elkentem rajta egyenletesen de most mondta nekem valaki, hogy az nem jo modszer es ugy kellene, hogy egy potty a kozepere es szetterul magatol. Ti is ezt a modszert javasoljatok?
-
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
Mi?
Pont azt írtam, hogy nem azt kell. -
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
Memóriáknak? Inkább a mem. vezérlőnek.
-
fasterware
aktív tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Jobban le van terhelve a memoria vezerlo mivel tobb palcika van benne. Adhatsz neki (cpu) meg egy kicsi feszt, hatha megoldja.
-
fasterware
aktív tag
Látom most pörög a topic
, #51735 kérdésemre tud esetleg valaki válaszolni ? 
-
remusz13
tag
nekem felüdülés a 4300-s is ahhoz képest, ami volt. na és inkább egy szálat használó szutykokkal játszok (blizzard) , de eddig más se jelentett nagyobb problémát. bár attól függ kinek milyen elvárása van.
ja és nem utolsó szempont volt az sem, hogy 35ből kihoztam az alaplap+procit.
-
-
Land
veterán
Lebeszéltek az FX szériáról, pontosabban a 4300-asról, mert ingadozó teljesítményű és sokat fogyaszt és Core i3-at ajánlanak, ami drágább lenne. Játékra használnám. Mi erről a véleményetek?
-
MrM94
addikt
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
MSI Afterburnerbe kitudod iratni OSD be.

Hopp.mostlatom Habugi megelozott.Az ujban nem is kell mar HWinfo64. -
Habugi
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Grat az új kártyához!
Ez a három felsorolt játék speciel pont elég jól kihasználja a 4nél több szálat/magot, 1-2szálra optimalizált játékok esetében mindannyian belefutunk kisebb-nagyobb procilimitbe, de nem vészes!
(#51749) Bandi8bácsi:
Ez kell neked [link], ez éppen csak a kedvesed hangulatingadozásait nem monitorozza..

-
Bandi8bácsi
tag
Tudnátok ajánlani lehetőleg ingyenes programot ami mutatja akár játék közben is a proci terhelését és hőmérsékletét?
-
Dark KillerX
addikt
Minap örömteli tulaja lettem egy 7950 OC-nak,és féltem attól,hogy a kis FX6300-am (4,2Ghz-en) nem lesz elég alá,de hál Isten csalódnom kellett,mert bőven elég alá,legalábbis,amit eddig néztem játékokat,ott bőven elég volt ( BF4,Crysis3,Watchdogs)
-
akkójóva
tag
Üdv!
FX-8320-at Alpenföhn Brocken hűtővel kb meddig lehet húzni? Sosem volt még tuningolós processzorom , nem is tudom igazából , hogy működik
Ha hülyeséget kérdeztem bocsi 
(Corsair CX600M tápom van) -
Land
veterán
AMd FX4300-hoz mindenképp Ati videókártya érdemes vagy jó a geforce is? Tehát tök mindegy vagy érdemes Atit venni hozzá?
-
persil
nagyúr
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
Ha megengedheted magadnak, hosszabb távon mindenképp jobb lenne a füled és a proci egészsége szempontjából is egy normális hűtő beszerzése. 10 ezer magyar királyi forint körül már van több is, ami minden szempontból fényéveket ver a gyárira.(meg mondjuk egy gép mellé állított propelleres baseball sapi is jobb, mint a gyári megoldás, de ez más kérdés
) -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene, hogy melyik feszt növeljem meg ? CPU-NB vagy csak simán a memória feszt, mert:
Tegnap este toltam egy kis prime95 blend tesztet, mert miért ne
, és pár percen belül a 8 mag 100 % terhelélséből az egyikről levette a terhelést, gondolom hibázott, de a kérdés, hogy mi miatt cpu v. memória miatt e ?A dologhoz hozzátartozik, hogy már kiteszteltem jó ideje a cpu - t, 3900 MHz - en használom, minden teszten ( small fft's , large fft's és blend alatt ) átment hiba nélkül fejenként 2 óra hosszán át, soha semmi gond nem volt se prime, se játék, semmi alatt, a felállásban 2 x 2 GB kingson hyperx 1600 MHz volt ( 9-9-9-27 időzítéseken, ráadásul CR : 2T alatt, 1.65 v gyári ajánlás alatt ).
Nemrégiben még vettem hozzá ugyanilyen ramokat 1600 MHz 2 x 1 GB felállásban, szóval 6 GB van most a gépben, azóta van, hogy prime blend alatt hibázik néha.
A 9-9-9-27 CR: 2T beállításokat használom azóta is, ha jól tudom a blend memóriát tesztel, gondolom fesz emelés kéne, csak tényleg nem tudom, cpu - nb vagy esetleg sima ram feszt vigyem feljebb 1, 65 voltról.
-
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
Fent a topik összefoglalót olvasd el, némi finomhangolás nem ártana.

-
Habugi
veterán
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
Ahhoz képest, hogy állításod szerint nem értesz az ilyesmihez szépen lezongoráztad egyedül!

Azt igazából te tudod eldönteni, hogy így már viselhetőbb-e.
Nem tudom mennyire szoktad leterhelni a procit és mivel (játék/munka), de ha ezen ventiprofilon/beállításon még nem melegszik el és már nem is olyan durván zavaró, akkor maradhat.CPU hőmérséklettől függően akár lejjebb is veheted!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
tedd csak nyugodtan 1-esre a target speed-et, ha nem elég neki, úgyis feljebb pörgeti majd. én is mindig egyesre veszem, 55 fokkal
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
Gond egy szál se. Ez ilyen. Le kell cserélni, mert fennáll a tartós halláskárosodás veszélye
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Habugi
veterán
válasz
Bandi8bácsi
üzenetére
A gyári hűtő elég gyász, minden szempontból..
Állandó a hangereje/fordulatszáma?
Amennyiben igen, elképzelhető hogy BIOS-ban nincs a ventivezérlés beállítva azért teker állandóan maxon vagy akár még az is elképzelhető, hogy szimplán csak ennyire melege van.Nagyon kevés az info..
-
Bandi8bácsi
tag
Üdv. Van egy új pc-m, AMD FX 6350-es procival, a kérdésem az, hogy normális ha a gyári venti már olyan hangos, hogy nem lehet 5 percnél tovább megmaradni a gép mellett? Mi lehet a gond?
-
eastone1
senior tag
Köszi mindkettőtöknek a választ.
-
-
eastone1
senior tag
Sziasztok. Létezik elfogadható árú pci e 3.0 ás am3+ os alaplap?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Á - [link]
Más is elq*rhatja
Írd csak be oda b-vel, és nézd meg, mit ír rá. -
=HG=
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Egyébként is megjátszott az egész, mint a hasonlók 95%-a...

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Picturemaker
üzenetére
amúgy gőzöm incs, hol láttátok, miért tette, a magyar feliratot elolvastam a videó körül és az angoltudással sincs gondom, de valahogy nem szúrta ki a szemem az oka

de nem érdekes mostmár, nem kell beírni, hogy hol volt
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Picturemaker
üzenetére
jaah, értem

-
Picturemaker
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
A srác elhitette a lánnyal, hogy megcsalta. Ez volt a bosszú.

-
PofaJenö
senior tag
ÁÁ a gonoszság határtalan
[link] -
Habugi
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nézd, mondanám hogy gépelési hiba volt csak ez nem igaz..

Annak idején a nagymamám használta gyakran ezt a kifejezést, a gyakorlatban elég ritkán használom de amikor éppen igen, akkor eddig kivétel nélkül mindig b-vel írtam.

A nyelvzseniséget köszönöm, de hamár nem átalottál 4sort áldozni ezért a hibáért a poén kedvéért elmesélem.., Gimnáziumban az osztály top3 legrosszabb helyesírói között voltam.
A magyar nyelv/irodalom tanárom (aki egyébként igazgatóhelyettes is volt) olyan szinten elvolt keseredve, hogy cirka a második évtől amikor éppen a tanáriban meglátta a történelem tanárunk asztalán a hegyben álló, egyenként 3-4 oldalas témazáró dolgozatainkat, akkor gondosan képes volt kikeresni az enyémet és az osztályból egyedüliként az én történelem témazáróm a helyesírás okán nyelvtan osztályzatot is kapott!

-
Bossp
addikt
válasz
csontraket
üzenetére
Esetleg ha még is élvezni szeretnéd az új Driver adta "lehetőségeket" Próbáld meg állítani az "áram felvételi korlátozást" nálam az droppolta a GPU teljesítményét. Át állítottam +20%-ra (ez a max a kártyámnál) azóta semmi gubanc.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Á - [link]

-
Taifa Díaz
őstag
-
Habugi
veterán
válasz
lovas001
üzenetére
Egyáltalán nem butaság, nekem is nagyon throtling gyanús azért is kérdeztem, hogy amikor bezuhan az fps nem-e esik le az órajel egy/több magon. Elvileg a GPU használaton is látszódnia kéne, mert a throtling pillanatában elvileg rántja magával a GPU-t is, kihasználtság szinten legalábbis.
Van még itt olyan is a pakliban, hogy az Omega elég sok újítást hozott, többek között Hawaii/Tongára a VSR-t.
Ugyan nálam is Omega van tegnap óta, de az én kártyámhoz ezek a funkciók egyelőre nem elérhetőek és nem tudom pl. a VSR nincs-e esetleg bekapcsolva default telepítés utáni állapotban.De a teltkeblekteneked.net -ről is belehet ám nyalni olyan dolgokat, amik a háttérben futva hasonló anomáliákat okozhatnak. csontraket, Feladatkezelővel, ProcessExplorer vagy hasonlóval érdemes lenne megnézni nem-e látsz valami újat/furcsát a folyamatok között.
Esetleg hamár úgyis erre jársz és a BF4 is fut, megnézheted mind a 8mag rávan-e engedve és ha igen, adhatsz neki Magas/High prioritást hátha segít. A legmagasabb prioritást ne, mert megtröttyenhet az egész hóbelebanc.(#51700) csontraket:
Na akkor tárgytalan!

A fentebb taglaltak okán simán lehet, hogy ettől függetlenül nem az Omega sara volt..
A 14.4whql-t pedig nem véletlen neveztem nevén, megölhetetlen, bebugolhatatlan, hibakereséshez igazi "csak egyetlen egy maradhat" darab.
-
lovas001
aktív tag
válasz
csontraket
üzenetére
De legalább meglett a ludas (nehogy azt hidd hogy NV nél nincs semmi) Én meg azzal küzdöttem éveket ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(én 6300-al ).

Nálam ami nem a vga-hoz tartozik, az a magonkénti terhelés, ram- és lapozófájl-használat.
.
Pont azt írtam, hogy nem azt kell.
bezzeg egy jó öreg Phenom II x4-en
)