Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byga007
aktív tag
Estét mi van ezel az fx procival ? Magyarországon hiánycikk lett ? Ahol 39 - 40 körül adnák ott nincs de még néha a drágább helyen sem . Nem azért de ez nagyon érdekes én mondjuk 39 ért szereztem meg és holnap jön de ez azért kemény
-
Vizezés kész félig-meddig.

Szar az FX-en a VRM? Melegszik?
Persze, ha a bánatos dzsunkamunkások rövidebb GAP-et raknak arra a fos kis alu bordára... Gyakorlatilag az egyik szélsőn 1/4-ben volt, másik szélsőn meg félig. Naná, hogy a hőfok elmegy ap!csába. -
rovtiv2
csendes tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Igen, ráadásul az egyik slot fekete, a másik szürke. Ráadásul a manualban egy hang sincs erről. Miért nincs? Ha volna, legalább megkímélhettem volna magam a cinikus megjegyzéseidtől... Már ezért is megérte volna.(A CPU OPT-ot én optimal-nak gondoltam.)
Nyilván jobban értesz ehhez, mint én, ez nem kétséges, hiszen én kérdezek, Te válaszolsz. De ez nem indokolja ezt a fölényes, leereszkedő hangütést, főleg, amikor nem adtam rá okot.
Továbbiakat. -
rovtiv2
csendes tag
Üdv a tettestársaknak!
Volna egy kérdésem, elsősorban az ASUS Saber tulajokhoz.
A lapomon két négypines cpu fan csatlakozó van egymás mellett, CPU FAN, illetve CPU OPT felirattal. Hálás lennék, ha valaki elmondaná, mi a különbség a kettő között -- ha van egyáltalán.
A Manualban nem találtam erre vonatkozó leírást.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
válasz
Byga007
üzenetére
Tuninggal a 125 W proci limit is kitolható szépen. Elvileg Seasonic belül, 396 W-os single rail 12 V ággal (szerencsédre...). Szal. egy 4,7 körülre húzott FX+ az a VGA már néhol határeset lenne. Valószínűleg nem kapcsolna le játék alatt sem, IRL nem fog minden maxot felvenni.
-
Byga007
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
Ok mondjuk a mostani procit ami szintén 125 wattos 3.8 ghz en hajtom 280 as kártya melett egyszer láttam idáig 348 wattos fogyasztást mértem fogyasztás mérővel de azóta se volt nagyobb mert menti a max értéket és azt mutatja most is pedig a shadow of mordort full hd max grafikán hajtom
-
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy két kérdésem . Van az adatlapomon a konfig a proci helyét egy fx 8320 váltja . Mennyire rángathatom meg biztonságban hogy ne fussak ki a wattokból ? . Sajna a tápot már csak a jövő hónapban tudom lecserélni.
Mostanság nehéz jó árban venni fx et én mondjuk kifogtam 39 ért az iponnál 3 évgarival meg már úton van ( pick pack pont) de másnap már szintén 42 volt most meg majdnem 43 ez azért borzalom
-
válasz
üzenetére
:van aki azt sem tudja hol kell állítgatni, ill. nem foglalkozik vele. Van aki csak a gyárira belövi -ez van feltüntetve az XMP-s ramokon is, ált. már vásárláskor látja, h mit vesz. Vagy van, aki állítgatja és a letesztelteken túl is megy vele. Csináltak itt is pár
betegkemény dolgot CPU/NB-vel és a ramokkal is... -
-
törölt tag
válasz
ViZion
üzenetére
" az asus elvileg nem kezeli az xmp s memoriákat de a memoria ql ben meg ott szerepel az én memóriám is "
szóval tök mindegy, nem azért írtam
jó hogy van ilyen ha pl. a lap vagy a ram gyártó külön nem tesztelte, akkor még ott az xmpkülönben van AMP is
így ha a ram és a lap is xmp, vagy amp akkor nem is kell hosszas köröket menni hogy ki mit tesztelt le hogy tuti tuti legyen a ram(minuális geb.sz se legyen a futással
-
törölt tag
válasz
Hencso
üzenetére
gondolkodtam már hasonló proci hűtésen, és rákerestem erre az enermaxra mert hirtelen megtetszett
hát ha 12v kell a pumpának hogy rendesen hűtsön akkor semmi értelme mert hangos a pumpa
szóval mielőtt megveszed szerintem pörögj utána
teszt
és ez nem csak nekem tünt fel úgy látom
hang demonstráció -
válasz
üzenetére
Ezt írta a kolléga: "az asus elvileg nem kezeli az xmp s memoriákat" arról a lapról volt szó, kezeli. XMP nem, viszont megjelenik a JEDEC profil. Illetve D.O.C.P. módban az XMP-t is kiolvassa elvileg az Asus lap is.
"The XMP profile is typically the one advertised on the memory kit – if the capability of the memory deviates in any way from specified JEDEC timings, a manufacturer must use an XMP profile."
Vagyis belép a ram beállításokba, beállítja az XMP-nél megadott értékeket és ennyi kb., ha nem sikerült a fentiek szerint.
-
-
-
-
Hencso
Ármester
sziasztok!
van 2db alap lap egy fx8350 alá szeretném öket és az az egy problémám hogy xmp s a memoriám
CMZ8GXM2A1600C9 es memoriáim vanak ithol és nem tudom hogy meik lap lenne jobb választásFatal1ty 990FX Killer [link]
SABERTOOTH 990FX R2.0 [link]
az asus elvileg nem kezeli az xmp s memoriákat de a memoria ql ben meg ott szerepel az én memóriám is és most a 8000ft és ártöbblet miatt érdeklődök hogy meik lenne nekem a jobb az FX 8350 alá!
-
törölt tag
válasz
baritz1995
üzenetére
áramtalanítani kell az alaplapot, szóval a tápot is le kell kapcsolni
a manual-ban benne van mindig, gyártónként vannak eltérések -
baritz1995
tag
Akkor jó, nem csináltam meg ilyet, akkor már csak a lebonyolitas kell, azt olvastam hogy kikapcsolt állapotban, néhány másodpercig nyomjam a cmos clear gombot majd inditsam be a gépet,ez így jó?
-
törölt tag
válasz
baritz1995
üzenetére
Hogyan veszne el? A BIOS-t nem törli, csak a beállításokat.
-
baritz1995
tag
Illetve, a BIOS verzió nem vesz el a resettel ugye??
-
baritz1995
tag
Értem, lealitott gépen nyomjam meg majd inditsam???
-
törölt tag
válasz
baritz1995
üzenetére
cmos clear -> BIOS reset
-
baritz1995
tag
Ha reset akk meg az érdekelne hogy azt miként bonyolitsam, a lapon van reset gomb,hátul pedig egy cmos clear gomb
-
baritz1995
tag
Sziasztok lehet hogy offos de, itt szoktak jó tanácsok lenni ma biosban a ramjaimat beallitottam 1333-ra mert ennyi alabol, csak a BIOS 1600 írt, a lap asus croshair v formula, de újra indulás után nincs képem, mit tegyek? Kivettem újra visszaraktam srmmi, esetleg egy BIOS reset???
-
marquuard
veterán
CPU/NB 2600MHz 1,3V

Sokat nem gyorsult, az L2 és L3 gyorsítótárnál látni némi különbséget a 2400MHz-hez képest. -
tibee77
őstag
Szevasztok!
Idäig 4.4 ghz-en hasznältam a kis 6300ast 1.36V-tal.Most feljebb vittem 4.5-re 1.38-cal es az ibt lefutott kb. 15 perc alatt high terhelesen hiba nelkül, ugy, hogy a proci max hömerseklete hwinfo-val merve 66 volt.(Amugy ez a 66 is csak egy mäsodpercig kb. mert utäna egyböl visszament 65-re).Szerintetek maradhat ennyin vagy probälkozzak lejjebb vinni a feszt, illetve ha kevesebb fesszel nem megy akkor 4.4-re vissza kene mennem? -
válasz
Gabrikovics
üzenetére
De a fura az hogy megy a 2400 nb 4000mhz en viszont feljebb meg nem megy az mi? hogy? probáld meg alapon az nb-t és úgy a magasabb frekit lehet bírja alacsonyabb feszen...
nálam is ez volt a gond
-
valaki magyarázza el nekem....
4000mhz/2400mhz cpu/nb 1,26v /1,25 megy 3 órát is a prime
4300/2400 egyből szét hal
4300/2200 megy
4500/2200 megy 1,392v al szvl mi a fuck van az nb vel? mondjuk szerintem bugos a lap nálam mert ha 2600 ra állítottam a biosba fagyott ki még f10 entert se tudtam nyomni
-
kicsi89
csendes tag
A tegnapi segítőknek még egyszer köszönöm! Azóta tökéletesen megy 4 Ghz-en 1.248 V-on, prime95 teszt alatt a proci 43 foknál megáll! THX
-
newwave0507
aktív tag
Valaki megtudna mondani ,hogy ez miert van ?->
Raidmax sagitta 2 haz . Tamogatja a micro ATXet . Belerakom a lapot , erre nem lehet belerakni a videokartyat , mert a pci slot nem jo helyre jon ki helyileg a gephazban . ? Tehat abszolut nem fer bele a kartya . Ez miert van ?..
-
marquuard
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Veszítenivalóm nincs, ha tönkre akart volna menni, akkor már megtette volna.

-
marquuard
veterán
Üdv. Jelenleg 2400MHz-en megy a CPU/NB (alapon 2000) 1.25V-tal. Sokat dobna a CPU hőmérsékletén, ha mennék tovább?
-
manya777
tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Igen, abban maximálisan egyetértünk!
Már ki is néztem egy jobb vga-t, de hát nem úgy megy az, egyik napról a másikra
A új és jobb vga 40-50 ezer, (egy éve vettem ami most van) , most egy új proci hűtő is kell így hirtelen és még lehetne bőven nézelődni mit cseréljek le. Egyelőre takarékosabbnak tűnik ha csak a procin próbálok dobni valamit, aztán a többi szép sorjában. Nagyban függ a dolog attól hogyan puhítható az asszony 
-
do3om
addikt
válasz
manya777
üzenetére
Akkor sok választás nincs felesleges kérdezni ha úgy sem fér be semmi nagyobb.
Vedd meg azt írtál meg a VGA-t cseréld le.Balathruin:
Sok lesz már azt is cseréljen, ha van hátul ventihely de üres oda mondjuk mindenképp mehetne ami befér.Nem kel bele 40-50e-es VGA. Egy 7850-esetleg 7870, bőségesen elég. Nagyobbat felesleges.
-
manya777
tag
válasz
üzenetére
Igen ez még jobbnak tűnik. A házam felső tápos, procim a Vga és a táp között van, félek hogy nehezen férne be egy ekkora monstrum
Semmi extra, régi hagyományos egyszerű ház. A teljes szélessége 18 cm, (és abból még elvesz az alaplap is. Sőt, biztos hogy nem férne be mert ez ha jól nézem ez a hűtő 16 cm magas
A ház oldalát még jólenne visszarakni azért majd
Köszönöm az infót! 
-
manya777
tag
Tuning előtt állva úgy olvastam hogy a gyári hűtő amit a procihoz adtak semmit nem ér. Lecserélném az fx 6100 ason egy ilyenre: Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1, mit gondoltok jó döntés első lépésnek? Az alaplap neve Gigabyte GA-970A-DS3 Videokártya :AMD Radeon HD 7750 1 GB. Táp Chieftec ctg-500-80 p. Érdemes egyáltalán tuningolni a procit, ha most azonnal nem cserélem le a videókártyát? Nyerek vele egy kis fps-t játékban?

-
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem. Az adatlapomon lévő alaplap szerintetek elbirja. Nem egy nagy eresztés . Olyanra goldolok hogy throttlingol e a lap atta
-
-
kicsi89
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, az miért lehet hogy az AIDA 64-be a túlhajtásnál 4118 Mhz van de a CPU-z -be és a Cpu meter-be 3818 Mhz? És az utolsó kérdésem hogy mekkora és milyen tápot vegyek? A gép még kapni fog a közeljövőben egy 256-os ssd-t
-
kicsi89
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy nemrég vettem egy fx 6300-ast egy Gigabyte 970a-ds3p lappal.Az lap alapból felhúzza 3.5-ről 3.8 ra a procit, de kikapcsoltam és felhúztam 4.0 -re ami nem sok neki azok alapján amiket itt olvastam , belépek egy játékba és kék halál! Amire én gyanakszom az lehet a gyenge minőségű táp (HKC USP 550). Ha van valakinek egy jó tanácsa azt szívesen fogadom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Hibás i9-14900K
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)