Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38102) Kroni1 válasza Picturemaker (#38100) üzenetére


Kroni1
veterán

Nekem azt még az Asrock lapban sikerült azzal a konfiggal ami a tesztben irva vagyon. Az ASUS lappal még ennél is alacsonyabb az idle fogyim, 60-61W körül van EPU-val. Mondjuk én azokat a dolgokat is letiltom biosban amire nincs szükségem, pl. a serial port, az e-sata, a firewire nálam minden lapon disabled, talán ezek is elősegítik a kisebb fogyit..

De ahogy mások is írták, két konfigot nem lehet összehasonlítani, mert rengeteg egyéb dolog határozza meg a fogyit, és nem a proci a legfontosabb ezek közül, pláne idle alatt!!! Az is számít, hogy milyen és mennyi meghajtó van benn, (nekem csak egy SSD) az is hogy milyen az alaplap, (még azonos chipset esetén is simán többet fogyaszthat az egyik mint egy másik gyártóé, lásd az én példámat) meg hogy milyen VGA-d van, meg az is hogy hány megjelenítő van rákötve a gépre, (ha 2 akkor megemeli a VGA a memória órajeleket nálam!) Ugyhogy hidd el idle alatt a proci fogyaszt szinte a legkevesebbet, a többi cuccod jobban befolyásol!

Egyébként azt sem tudom biztosan hogy a PH-sok nem-e a valós felvételi értéket adnak meg a tápjuk hatásfokának függvényében. :F Mert amit te a fogyimérőn látsz az a falból felvett, annak a tápod tipustól függően kb. 80-90%-át tudja hasznosítani, ergo az a gép valódi fogyasztása.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.