Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Hmmm. Beállítottam defaultra a biost.. Igaz van turbó és 4.1 Ghz-en installálja fel 1.456 V-al a win frissítést,de még nem volt restart..:S pff
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Egyébként ez a progi mire jó? \AmdMsrTweaker
Még mindig nem volt restart... Mi lehet elállítva a biosban hogy 5 percenként restartol? -
garcia66
tag
Sziasztok.
A két proci között mi a különbség (az áron kívül)?
http://microstore.hu/index.php?route=product/product&product_id=10098
http://www.pcpc.hu/index.php?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00007502&csoportid=00000003
10k azért nem kevés pénz - és ez csak egy darab az összerakandó gépből.
A választ előre is köszönöm.
Üdv."A béke arra jó, hogy újratöltsük a fegyvereket."
-
atomanti19
aktív tag
válasz garcia66 #36404 üzenetére
Linkelj normálisan mert senki nem fog válaszolni legközelebb.
A processzorok közt semmi különbség nincs.A reális ára 26k körül mozog.
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
garcia66
tag
válasz atomanti19 #36405 üzenetére
Linkelnék én, de nem tudok - normálisan. (és ez az igazság sajnos)
Ettől függetlenül köszönöm.[ Szerkesztve ]
"A béke arra jó, hogy újratöltsük a fegyvereket."
-
Pancsermeste
őstag
válasz Hegyirabló #36395 üzenetére
Nem hinném, hogy fesz csökkentéssel sokat érnél el az Idle hőmérséklet terén.
Ha be vannak kapcsolva az energiatakarékossági cuccok (ugye be vannak?), akkor így is-úgy is visszaveszi a feszt 0.9V körülire, tehát a fesz csökkentésnek inkább csak a CPU terhelt hőmérsékletnél van jelentősége.-= Pancsermeste® =-
-
MaxxDamage
félisten
válasz garcia66 #36406 üzenetére
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Hegyirabló
veterán
válasz Pancsermeste #36407 üzenetére
Melyik energiatakcsi bigyóra gondolsz? A leghülyébb kérdés most jön, hol lehet visszavenni a feszt prociról?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
garcia66
tag
válasz MaxxDamage #36408 üzenetére
Mindig a legegyszerűbb dolgokat nem veszem észre. De legalább folyamatosan tanulok valakitől
"A béke arra jó, hogy újratöltsük a fegyvereket."
-
Pancsermeste
őstag
válasz Hegyirabló #36409 üzenetére
CnQ; C1E; CoreC6, meg ilyesmi. Ha nincs terhelés, visszaveszi a feszt meg az órajelet. Ha idle 1400MHz és 1V alatt van a procid, akkor valószínűleg be vannak kapcsolva, de nézd azért meg.
APM-et viszont kikapcsolhatod.
CPU feszt gondolom a Tweaker menüben lehet állítani, de régen láttam Asus lapot...
Auto-ról át kell állítani manualba, és akkor sejtésem szerint megjelennek a feszültség értékek.
De mint említettem, ennek az idle hőmérsékletre nem nagyon van kihatása.-= Pancsermeste® =-
-
atomanti19
aktív tag
válasz Pancsermeste #36407 üzenetére
A fesz csökkentés nagyban befolyásolja az idle hőfokot! Tekintve hogy csökken a maximum s így az osztandó is.Ettől függetlenül lehet olyan procija is ami melegedősebb.Már megfelelő a hűtése.De továbbra sem hiszem hogy megfelelően feszelné az alapórajelhez képest.
[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Bali27
addikt
válasz Pancsermeste #36411 üzenetére
CnQ; C1E; CoreC6 be van kapcsolva APM ki, az órajel még is fel van tapadva 3800-ra.. Ez mitől lehet? Meg hiába emelem a feszt mindig restartol a gép.. Lehet a proci rossz mert most vetem, és azóta vannak gondok.
-
Bali27
addikt
Jó reggelt.. Szétszedtem a gépet, a tápon átdugdostam 1-2 dolgot... De lényeg az hogy hiába van bekapcsolva a CnQ, C1, és a többi APM en kivül, Aidában mozog az órajel, de csak nagyon kis mértékben.. a Szorzót meg egyáltalán nem változtatja... Mi lehet a baj?
-
Bali27
addikt
válasz Taifa Díaz #36415 üzenetére
bevan állítva... A Power Kerneles örökös restart kb 5 percenként jobb esetben meg még mindig van..
Valakinek van valami ötlete? Vagy hogy melyik topicba menjek? Proci csere óta van ez... De valahol meg azt olvastam hogy táp probléma... -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Tartozom egy vallomással, és sok ilyet fogok kapni, igazatok is lesz, de nem tudok már mit tenni.
A vallomás előtt egy kérdés. Újrapasztáztam a procit, és észrevettem, hogy a kupakon van egy 2mm hosszú, 1mm széles, 1mm mély karc. Ez baj?
A vallomás:
Most, az újrapasztázás közben vettem észre, hogy rosszul raktam fel a ventit legutóbb, mikor átraktam a másik oldalra, ugyanis nem ráfúj a bordákra, hanem leszív róla, és nem is az áramlás, hanem éppen az ellenkező irányba. Most megfordítom, és kiváncsi vagyok az idle-re, meg a többire.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Hegyirabló #36419 üzenetére
Mi is kivancsiak vagyunk ! A karc szerintem nem lehet annyira problema.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Taifa Díaz
őstag
A karcot nem tudom, és szerintem nem sok -t fogsz kapni, de hogy a venti nem jó irányba állt, amiatt bizony sok fokot kaptál pluszban, és inkább idle-ban.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Hegyirabló
veterán
-
do3om
addikt
Ezért kértem képet te meg egy rajzot raktál be a ventikről aztán vártad mit válaszolnak (ilyen hülyeségre nem lehetett), jó hogy észrevetted bár így is jó hőfokok voltak de fújva mindig hatékonyabb mint szívva.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Hegyirabló
veterán
Az igazat megvallva a Ti érdeketekben nem csináltam képet, mert többen infarktust kaptak volna a kábel-káoszt látva!
Komolyan, ezért nem mertem, mert tuti lebaltáztak volna többen is.
-
do3om
addikt
válasz Hegyirabló #36425 üzenetére
Arra is kaptál volna tippeket.
(a házas topikba rakj be mielőtt gyorsan ide raknád )[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
MiklosSaS
nagyúr
Toltsd fel ide, senki sem skalpol meg erte...max par jotanacs !
-
Hegyirabló
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Hegyirabló #36429 üzenetére
Jo lesz akkor is
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
Ehhez személy szerint csak annyit fűzök hozzá, hogy vagy van az embernek igénye, illetve lehetősége normális kábelrendezést csinálni, vagy nincs, de akkor viselje a következményeit. Még ha nincs kifejezetten kábelrendezős házad, akkor is szépen el lehet rejteni mindent, az esztétika, de főleg a légáramlás szempontjából.
Nyugodtan tedd ki a képeket, akármilyen is a kinézete, legfeljebb az építő jellegű véleményeket és javaslatokat megfogadod, a többivel meg nem törődsz.
Venti kérdése pedig egy nagy facepalm ...de lényeg hogy megoldódott a probléma.
Várjuk a képeket!
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Omli85
őstag
válasz troll81 #36394 üzenetére
Kintről bejövő hideg levegő miatt simán elképzelhetőek a hőmérsékletek, nálam most per pill zárt szobában 25+ foknál ezek az értékek vannak. Ha kinyitom az ablakot hasonló értékekbe futok én is. Win alatt minimális terhelés mellet nem egyszer látok én is egy számjegyű maghőmérsékleteket. Aztán, hogy reális vagy nem fene tudja a kupakot szoktam nézni általában. Ha meg melege van úgy is leold a rendszer
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Taifa Díaz
őstag
válasz vakond5 #36431 üzenetére
Az esztétikus, de legalábbis szabad levegőáramlást minél inkább lehetővé tevő kábelelrendezést - alias cable feng shui - illetően lenne egy ordas kérdésem.
Lap: Asus M5A99X EVO R2.0. Ház alsótápos. Az Asus marha gyakorlatias mérnökei a 8 pines proci táp csatit a cpu foglalat fölé tették - az istennek se egy kicsit mellé esetleg, balra, a sarokba, vagy jobbra, tökmindegy, neeeem, legyen az pont a cpu foglalat felett -, így a tápból át kell húznom a kábelét a Mugen 3-ason. Erre tudnál gombot varrni?
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy a Scythe venti oldalvájatában vezetem át a kábelt a hűtő túloldalára. Szerencsére elég hosszú ehhez, és épp csak egy pöppet feszül rá.
Jobb ötlet esetleg Tudom, tegyem át felsőtápos házba. Mellesleg a lapon annak a tápcsatlakozónak az elhelyezése felső tápos házhoz sem ideálisLife's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
dergander
addikt
válasz Taifa Díaz #36433 üzenetére
Vagy szimplán cask rövid a kábel,nekem is ilyen volt a régi tápom,de a sharkoon meg bőven elférne akárhova tenném,az újabbfajta tápok már igy vannak kiképezve,bár annó én keményebb maszekolást csináltam,nekem megkellett toldani
-
edeleny
őstag
válasz vakond5 #36431 üzenetére
Egy kis okosságért nem kell a szomszédba menni.
Nekem felsőtápos a házam.
A vastag kálbelkorbácsot úgy vezettem el, hogy hozzáfogattam a levehető oldallap éléhez, illetve függőlegesen az 5" keret széléhez. Igy semminek nincs útban.
A 24 pines csati maradéka, ami lelóg szépen vissza van hajtogatva a kábelkorbácsra.
Amiket nem használok tápcsatikat, azokat begyűrtem a flopy hely feletti részbe.A tápkábelből gyakorlatilag csak a VGA táp van a légáram útjában.A SATA kábeleket pedig bedugtam az alaplap alá/mögé így azok sincsenek a légáram útjában.
Az alaplapi csatlakozók a VGA mögött/előtt vannak, ott kikanyarítom őket, majd felől a HDD-nél jönnek vissza!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
-
vakond5
őstag
válasz Taifa Díaz #36433 üzenetére
Ha mellékelsz egy képet, szivesen segítek!
Egyébként az enyém így fest -hangkártya már csak ideiglenes, mert holnap jön az X-Fi Titanium # Azóta van egy Bitfenix Recon venti vezérlő, úgyhogy arra vannak dugva a H100i ventijei, és nem a blokkra, mint a képen van:
[ Szerkesztve ]
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
SetCHOO.
aktív tag
Felmerült egy kérdésem amire nem igazán találom a válasz.
KÉP
Monitorozás közben ebből a freki dropokból igazából semmit nem vettem észre. Tesztek lefutnak a játékok stabilak és a hőfokok is rendben vannak a gyári hűtővel. Bár hamarosan ezt a gyári hűtőt kivágom a francba!
Szóval ez egy természetes jelenség vagy pedig a lapom Biosában kellene valamit keresnem? A Bios a kézileg van belőve. Sajnos a proci gyári hűtőjével totál felejtős a tunig.
Mellesleg így lassan 2 hónap használat után nagyon megvagyok elégedve a technikával. Bár sajnálom, hogy a gyári hűtő miatt még megrángatni nem tehetem.[ Szerkesztve ]
-
ZsoZso78
tag
Hali!Vettem pár hete egy 8320 procit Asus m4a89gtd lapba.Tegnap gondoltam megnézem 4 ghz megy e neki felszemelés nélkül.Sikerült megy és még alá is feszeltem 1.284 amire max.felugrik terhelés alatt.Ez alá még nem mentem,de majd szánok rá egy kis időt és megnézem.A problémám azzal volt,hogy időközönként droppolt.levette a frekit 3 Ghz-re utána vissza ugrott 4-re.Minden féle energiatakarékosságot kikapcsoltam,hogy ne zavarjon be,de a jelenség ugyanúgy fent állt.(Turbo core is off volt)Találtam egy olyan funkciót a biosba CPU load-line calibration ez alapból autón volt amit kikapcsoltam.Azóta megszűnt a droppom.Nyíl egyenes a vonal a freki. grafikonon 30 perc után is.Nem tudom pontosan mit takarhat ez az opció?Remélem nem károsítom vele a hardvert.
-
do3om
addikt
válasz MiklosSaS #36437 üzenetére
3 pines csendesnek van írva de közepesen az, a max fordulat amúgy csak 1200. Nekem az alaplap nagyon sok ventit tud szabályozni, de van egy szabályzom is 6 ventis.
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget..
-
Pancsermeste
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest