- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
Mint a konyha, ahol minden lábasnak van egy ellenlábasa
(#10398) stratova :
Jogos kérdés, ha tökéletesen működne az FX-ekben a turbocore, akkor közel se lennének ekkora hátrányban kevésszálas terheléseknél, ezt már az első tesztek óta mondom, remélem Visherával és TC 3.0-val azért fel lesz javulva rendesen, mert valljuk be azért ráfér a rendszerre..A fene, kemény 6 századmásodperccel előztél
-
stratova
veterán
válasz
bozont #10397 üzenetére
Ha már (újfent) itt tartunk, próbálta már bárki is a Blizzard játékokat letiltott modul(ok)-kal? Milyen mértékű javulást (órajel és teljesítmény) sikerült elérnie az "összmodulos" tuninggal szemben?
(#10399) lee56: Ááá... ez fájt. Mi lesz így a színvonallal kérem szépen
Ezért is vetettem fel, ha már elég érdekesen működik Bulldozer-ben a Turbo Core, legalább nyer-e érzékelhető/számottevő előnyt, aki veszi a fáradtságot és esetleg az adott programot ismerve letilt optimális mennyiségű modult a magasabb órajelért. -
bozont
veterán
-
Ghoosty
őstag
Először is köszönöm a sok gyors választ mindenkinek. Másodszor dögöljenek meg a boltok, mert 6 magot írnak.
A legrégebbi játék, amivel játszom, az az SC2, ami ahogy észrevettem, sokkal inkább prociigényes, mint VGA.
Amíg meg nem jelenik a kártya, amit szeretnék, addig úgyis várok.
Használtan nem vennék alkatrészt, főleg nem garancia nélkül. Igazából passzív HD7770-est akarok, de még mindig nem láttam az árát, így még várok. Nálam viszonylag sokat megy a gép, ezért fontos az alacsony fogyasztás és abban durván jobb. Itteni ph tesztek alapján 240 vs 140.(teljes konfig)
-
Mardel
őstag
válasz
Ghoosty #10383 üzenetére
Én prociból low budgetet vennék, tehát fx-4100 4170 órajelére húzva.
Amennyibe meg a 7770 kerül azért meg használtan vennék egy 5870-et ami sokkal jobb, mint a 7770. (Teljesítményben biztosan, fogyasztásban már kevésbé.) Persze előtte rákérdeznék, hogy tuningolta-e, bár többségében aki drága VGA-t vesz nem fogja tuningolni azért veszi aranyáron hogy "hozzányúlás nélkül" mennjen neki.Procit meg majd veszel 2-3 év múlva, vagy mikor úgy érzed már kevés.
Egyébként is elkerülhetetlen a konfig csere, hisz ha semmi se indokolja akkor ráderőltetik csati változtatással ahogy volt ez az agp - pcie idejében anno, és akkor az visz magával mindent. Új lap új foglalat új proci, ú ramok. -
törölt tag
válasz
Ghoosty #10383 üzenetére
Azt mondodm hogy ekkora beruházásnál már inkább a jövőbe érdemes nézni, én a 6200-ast venném, vagy még inkább egy 8120-ast, ami Hardveraprón már 41.500 Ft
-
lee56
őstag
Na elfogyott az idő
Szóval hacsak nem csupa régi és egy-két-szálas játékokkal játszol, az esetben talán ajánlható a 4-es FX is, de a jövőre tekintettel már nem biztos hogy jó vétel, de te tudod mire kell neked főleg, mármint jobb esetben tudod
.
(#10385) toyone : Nincs igazad, igaz nem hagyományos 6 magos, de nem is 3magos
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS #10380 üzenetére
"Es alahuzaom, nem en kezdtem, en csak folytattam !"
.. Mintha ezzel minden rendben lenne, hány éves is vagy te? (költői kérdés volt, nem kő válaszolni, sőt ne is válaszolj)
(#10383) Ghoosty :
Ha fontos az egyszálas teljesítmény és ódszkodol a tuningtól is, akkor a 6200 lenne jó, bár ha azt nézed hogy két-három kattintással egy 6100 is eljut odáig akkor már talán inkább azt vedd
FX-4xxx-et nem ajánlanék.
"A mostani Phenom II 720 BE-hez képest mekkora gyorsulásra számíthatok?"
A modernebb játékokban nagyra. -
Ghoosty
őstag
Új gépet tervezek enyhe processor túlerővel, de itt ph-n nem találtam rájuk tesztet.
Melyiket ajánljátok inkább játékra (1920x1080) valószínűleg egy HD7770-es lesz?
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX 32,9k HUF (olcsó 6 mag)
AMD FX-4170 4.20GHz AM3+ BOX 33,5k HUF (magasabb orajel, mint a 6200-asnál)
AMD FX-6200 3.80GHz AM3+ BOX 39,2k HUF (ha nem használják a játékok 6 magot, akkor van-e értelme)Érdekelnének inteles alternatívák, de amit itt a kolléga emlegetett az I5, azok 50k körül kezdődnek, mai alsó hangon is 20%-kal többe kerül.
A mostani Phenom II 720 BE-hez képest mekkora gyorsulásra számíthatok?
-
Oliverda
titán
válasz
MiklosSaS #10380 üzenetére
Nem számít, hogy ki kezdte, nem kell folytatni!
Ide azért néznek be és írnak az emberek, hogy megosszák a tapasztalataikat és megoldást találjanak konkrét problémákra. Itt senkit nem érdekel, hogy az xy rendszered mit tud és mennyiért vetted. Amennyiben nem tudsz konstruktív lenni a témában, akkor ne járj ide!
-
-
Oliverda
titán
miklosss2012:
A felesleges OFFot, vitát és egyebeket kérlek hanyagold itt. Az általad feszegetett témákra külön topikok vannak. Itt kerüljük a hangulatkeltést!
mod: Úgy látom pont emiatt lettél már kitiltva a közelmúltban.
-
stratova
veterán
Az is igaz, hogy nálad ha jól rémlik FSX is benne van a pakliban, ami nagyon érzékeny az egyszálas teljesítményre. Itt nyilván volt okod i5-re, bár nem merült fel modul lekapcsolás és magasabb OC ötlete?
-
Asbee
veterán
válasz
Borokafa #10371 üzenetére
Engem nem érdekelnek a külföldi, tesztek szakértők. A saját tapasztalataimra hallgatok. Játékok érezhetően gyorsultak, 6100 a vgam-ban hagyott kis tartalékot még full hd-n is. Olyan programban esteleg játékban ami inkább procival számol mint pl FSX amivel én komolyan játszok ott pedig meghalt a bull. Meg nem akarok fél éveket várni ilyen patchekre meg win8 ra meg nemtudom mire. Mindenki az árral jön de a nagy többség az nem ph-t olvassa hanem megevszi a 8150-et 50 rongyért és akkor mindjárt nem a 20k-nál vagyunk. Nem egy ismerősöm vett 8150 mert ő nem hajlandó tuningolni meg mert az van ráírva hogy 8 mag.
-
Bali27
addikt
válasz
MiklosSaS #10358 üzenetére
Miért? 8120 annyival jobb és ott nem kell platformcsere?
Nekem a 6100 tökéletesen jó mindenre.. Minden játék maxon megy, a gép meg brutál gyors..
Ha játékra kell a gép amiatt a +10% miatt amit ugy sem érzel meg, nem érdemes dupla annyiért I7-et venni. + VGA limites a elgtöbb játék, és ugye egy tuningolt 6100 szinte bármelyik vga-t kihajtja.. Uh nem értem ezt a pár év mulva platformcserét, mert pár év mulva az I7 nél is platformcserét fogsz csinálni... -
bozont
veterán
válasz
MiklosSaS #10358 üzenetére
Ahogy elnézem a mai fejlődési tempót szoftver fronton, lehet még egy Athlon II X4 is elég lesz.
De most úgy mondod, mintha az FX processzorokon minden akadna és tized annyi lenen a sebessége mint egy Intel procinak, de ez nem igaz. Azt azért tegyük hozzá, hogy itt a fórumon is, legtöbben játékra veszik a gépet. Ott pedig nem igazán látszik az az előny Intel részről, annyira biztos nem, hogy megérjen 20eFt többletet. Ha meg a leendő játékoknak nem lesz elég egy FX6x00 vagy 81x0, ott már az i5 is kevés lesz.
Szóval nem, nem egyértelmű hogy az i5 2500 jobb választás lenne mint az FX6100.Arról meg nem is beszélve, hogy AM3+ tokozással jön még a Piledriver és nem, nem várok csodákat tőle, de valószínűleg erősebb lesz mint a Bulldozer.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #10353 üzenetére
HD6870 1GB vga kártya van a gépében. De minek vegyen bele jobbat, ha úgyse használja ki ? BF3 full hd high beállítással szépen fut ezen is, a többi játék amivel játszik meg megy maxxon. Játékok nagy részében, meg egy fx6100 is bőven elég, mert nem arról híresek a mai napig se a fejlesztők, hogy 6+ szálas feldolgozást támogatnák a játékok.
-
-
bozont
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #10351 üzenetére
Persze hogy van ! Nem is tagadom, tokeletesen igazad van. Persze hogyha entry level-es a videokari ami a gepeben van. Vgy hogyha csak internetre hasznalod a gepet akkor megteszi egy 145-os sempron is.
Attol fugg ki mire hasznalja. Mert ne mond mar nekem hogy a 3 modulos dozer es egy 2600-as kozott nincs kulombseg mert ez egy ici-picit tulzas ! -
-
miresz
veterán
http//:prohardver.hu/tema/milyen_procit_vegyek_3/hsz_36503-36503.html
teloról nem tudok linkelni,bocs.
-
attamero81
senior tag
Az említett dolgokat egy ATI 7850 és 6850 mellett érzékeltem.A játékok amik voltak:
-COD :MW2-3 (itt semmi) --> fullon 1920x1080 (a tv-m miatt)
-BF3 (itt a 6850-nél az 1 GB miatt 1920x1080,de HIGH módban ment csak) -->ultrán a 7850-es esetében
-Dirt Showndown (itt már csak a 7850-es volt a háttérben) --> fullon 1920x1080-onA beállítások GPU-n:
1. 900/1200 (7850-nél)
2. 880/1260 (6850-nél)
Az alaplapi memók 1600-on mentek.Persze ha 1333 mentek volna akkor sem lett volna nagy vissza esés.
A CPU-n:
1.368 V az alap feszko (no turbo)
3.6 GHz/coreItt jegyezném meg,hogy 2 modullal 1.22 V-on 3.3 GHz-en még stabilan tudok Full HD-ban játszani.
További kísérletek folynak,hogy miaz a határ aminél még megy a full HD-s játszás,de lehető legkevesebbet eszik a gép.Ez ügyben már beszereztem egy fogyi mérőt. -
-
Asbee
veterán
válasz
attamero81 #10339 üzenetére
És milyen vga-val milyen beállításokon tapasztaltad?
-
Bali27
addikt
válasz
attamero81 #10331 üzenetére
Nekem a procim 7.4, Ram 7.8, viszont a 7850 és a 6850 között ennyi a különbség? Mert nekem 7.7 et adott ki rá... Viszont a merevlemezre hogy a fenébe adott annyit???
-
toyone
őstag
válasz
Ha élményindex futtatására használod nap mint nap akkor biztos csalódás. De szerintem annyira nem mérvadó.
-
Oliverda
titán
válasz
élményindex...
Elárulom, hogy a gáz ott kezdődik, amikor valaki ebből bármilyen következtetést levon.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
kissz84
tag
válasz
Mardel #10302 üzenetére
108 font postával, mert Észak-Írben vagyok.Én is vennék otthonról dolgokat de kibaszott drága a posta már próbáltam itt venni és akkor már ugyanott vagyok vele.Majd ha az itt nyaraló sógor haza megy akkor lesz emberem aki oda adja a futáromnak a 10 kilós csomagot 15 euroért mert a futárom meg dél ír így 13 fontból egy fél gépet ki lehet küldeni.
A tápot sajnos ennyiből tudtam kihozni ennyi maradt rá és nem olvastam olyan rosszakat róla és moduláris az igényemet ki elégíti egy 8120 hajt meg egy 570nel szóval nem lesz ronggyá terhelve
Volt régen EzCool tápom is 2 évig ment hibátlanul és csöndesen még mai napig megy de már másnál..
Nálam nem feltétel ez a 80 bronz mert több szart olvastam a cx600ról is mint jót és még moduláris se és még egy 10el hosszabb is
Amúgy meg lecsúsztam egy 22k zsír új be quiet e9 680w ról -
dergander
addikt
Nekem is sokáig intel volt de elötte csak AMD mikor meglett az első Barton magos cpu-m és megláttam mire képes akkoriba kőkemény dolog volt,most hasonló a helyzet,olcsón veszek erős procit és sok embernek ez a fontos,intel-t is vehettem volna de mert egy nagy márka és 20Kval majd többe kerül ugyanaz a teljesitmény igy bőségesen megérte.Nameg a game evolved
-
Asbee
veterán
Amd-nél szerintem nincs gond asrockal, intelnél már más a helyzet főleg új lapjaiknál de az már nem ide tartozik.
-
RVR400
veterán
válasz
MiklosSaS #10316 üzenetére
Általános dolog, hogy egy fórumban általában azért jelennek meg emberek, hogy panaszkodjanak, és segítséget kérjenek. Tehát így csak a 10 db rosszat fogod kiszűrni, és azt mondod, hogy ez egy szar. De nem veszed számításba, hogy egyébként pedig az összes eladottnak ez csak ezredrésze. Tehát, amikor egy bárki által elérhető magyar fórumon van 5 ember, akinek szar a cucca, akkor mi is a helyzet? Gyanítható, hogy mindenki, aki lapot vesz, az használ internetet. Így az összes felhasználó elérheti a fórumot, de csak 5 hibát jeleznek. Szerintem ez egész jó aránynak tűnik, nem pedig 66%-osnak...
-
Milka 78
nagyúr
Nekem meg volt 3 AMD-s(770-780-870)és 1 Inteles(z68Extr.6)-os lapom és mindegyik hibátlanul tette(teszi)a dolgát...4-ből 0 hiba
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS #10314 üzenetére
"ha rosszul gondolkozom es elfogult vagyok akkor kerlek javits ki. Koszonom !"
- Szerintem már megtette az iméntArra nem gondoltál hogy csupán pechesek voltatok, és mondjuk 100másik embernél meg müxik problémamentesen? Továbbá vajon három darab kézzelfogható példa alapján ajánlhatnál-e bárkinek is bármit? (csak hogy a te logikádnál maradjunk)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
RVR400 #10312 üzenetére
Nem akartam tonkre tenni. Becsuletesen elkuldtem mert nem OK a lap. Ok meg szepen visszakuldtek hogy minden rendben, es kosszonik az erdeklodesemet. Idiotak !
@kovsol: Ha neked va egy X markaju alaplapod es szar, a haverodnak ugyancsak. De van egy masik haverod aki az olcsobbik X markaju lapot valasztotta es neki megyen rendesen, akkor te milyen kovetkeztetest vonsz le ? Vagy mered ajanlani masnak az X markalyu alaplapot ?
Nem vegeztem velemeny kutatast. Sajat tapasztalatbol 3 vadi uj Asrock alaplap-bol, 1 rendesen mukodik, 2 pedig vacakol.
En igy latom, de ha rosszul gondolkozom es elfogult vagyok akkor kerlek javits ki.
Koszonom ! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
perfegor17 #10307 üzenetére
Ja, igy van. Statisztikailag minden 3-bol 1 az ami jo.
-
Asbee
veterán
Asrockot többet én se.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
jacksonfive #10301 üzenetére
Szerintem olyan nagy ugras nem lesz, ha valtasz akkor legyen egy 6xxx vagy 8xxx. A 4xxx is csak 2 modulos, ami nem teljesen 4 magos. Es lehet, bar nem olvastam teszteket hogy core/core - ban a te processzorod jobb mint a 4xxx dozer.
Alaplapokban inkabb a 970Extreme 3 tamogatja jobban a dozert. Sokunknak baja volt az asrock-al, en szemelyszerint nem ajanlanam de lehet hogy te kifogsz egy jobbat. -
jacksonfive
tag
Sziasztok!
Egy Intel E8200 procit cserélnék AMD Fx-re. Kb. mennyivel gyorsabb egy Fx 4100-as az Intelnél? Alaplapok közül Asrock 880G Extreme3 vagy ASRock 970Extreme 3-at érdemesebb venni, van teljesítménybeli különbség. Egyenlőre használt procit és lapot nézegetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged