Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
attamero81
senior tag
Hellosztok.Érdekelne,hogy az alábbi dolgokat cserélném le és milyen irányban fogok tapasztalatokat nyerni,veszíteni:
alábbi konfigom van:
-Phenom II X4 965 BE C3
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
Amit szeretnék venni az pedig ez:
-AMD Bulldozer FX-6100
-Gigabyte GA-990XA-UD3Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Üdv mindenkinek!
-AMD FX8150 Bulldozer rajta ez -- Noctua NH-U12P
-Asus Sabertooth 990FX
-2x2 GB Corsair Dominator 1600MHz-es verzió
-Asus HD7870 DC2-2GD5
-Corsair Force 3 60 GB-s verzió
-WD Green Caviar 1 TB háttértárnak
-CM HAF 912+ kuckóban az egészEzzel kapcsolatban kérdezném ezeket:
1.A procinak elég lesz a Noctua vagy vizezzem?(nem vagyok annyira víz párti)
2.Az alaplappal a proci páros milyen választás volt?Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Én nem is 4 gb-vel akartam rendszert építeni,de amint írtam nem volt ilyen típusból csak ez az egy pár pedig 2 párt szerettem volna.A finnyaságra meg szerintem nem lehet legalábbis nem gondolom,hogy finnyás lenne,mert azért a Asus-ból nem nézem ki,hogy nem szeretné a 4db modult.Későbbiekben Váltok majd 4gb modulokra vagy már lehet a 8gb modulra,de ez a ram pár nagyon bestbuy volt.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Én kifejezetten játékok miatt ruháztam be erre a te szerinted drága konfigra.Amúgy meg mondom,hogy nekem az egész konfigom 178-ba állt meg.Na ezt ha összehozod ennyiből akkor
kovsol:Azért ha a Sabertooth ezt csinálja ketté is hajtom.
[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
válasz apollo12 #9858 üzenetére
Hello kolléga!
Régen hallottam felőled.A régi jó kis nvidia 480-as topic.Épp valamelyik nap írtam ide,mert új vízeken járok és egy új konfigot rakok/raktam össze.Nekem 8150-es van egy Asus Sabertooth 990FX-ben,de idáig frankó.A hűtéssel vaciláltam,mert egy Noctua NH-U12P és egy Corsair H-80-as közt kellett döntenem,de mivel én lég párti vok ezért a noctua nyert.Van aki szerint inkább a vízet kellett volna lépnem,de akkor már a video karit is kéne annyi arany meg nincs.A többiekhez egy kérdés:
Mivel írtam,hogy egy Asus 7870-es van a konfigban ezért kérdezném a következőket:
-Mennyire kell beállítani a FX-et,hogy a karit kihajtsa?
-Kell-e feleslegesen gyilkolni vagy mehet alapon a kari és a proci is?
-7950-es cserét mennyire venném észre?(jelenleg egy 20-om bánná az átállást)
-a 7950-nél kell-e vagy kötelező-e húzni a 8150-et?Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Szerintem 8-as szériától a 970-sig bőven elég egy FX4 vagy FX6 esetleg a régebbi Phenom II királyai x4-ig.990-es lapban már egy Phenom II x6 vagy egy FX8 kell legalább.
Én kipróbáltam egy pár variánst és volt jó és rossz tapasztalatom.
965 BE volt egy 880-as lapban egy GTX480-al.Itt CPU limitem volt.Ezután csak a lapot cseréltem egy 970A-UD3-ra.Itt még mindig CPU limitem volt,mert a 480-nak kevés volt a 965-ös.Ezután cseréltem FX6-ra és elmúlt a CPU limit,de viszont tesztek alapján alul maradt a 965-höz képest néhány dologban.Összegségben kb ugyanott voltam a FX6-al,mint a 965-el.Ezután vettem egy Asus Sabertooth 990FX-et és egy FX8150-et.Azaz igazság,hogy játékok alatt nem veszek észre semmit.És igazából nem is tudom kihasználni a CPU erejét,mert nincs szoftver hozzá ami teljessé teszi ezt.Még legalább 2 év kell,hogy kihasználjuk a 8150-es erejét,de addigra már lesz erősebb vagy másabb.[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Én nem mondtam,hogy nem menne normálisan,de némelyik 970-es lap nem igazán a tuningra termet.Én nem tuningra vettem a gépet,hanem játékra.És nem húzok semmit sehova,mert alapból várom el a dolgot.A plusz amiért cseréltem kompletten az a későbbi tartalékok amikor már majd kérik az új játékok a több karit,mert kérik és a Sabertooth-nál még nálam van 2 hely amiben 16x-san tudom hajtani.
-
attamero81
senior tag
válasz Cseneles #10042 üzenetére
Erre a melegedésre egyszerű a megoldásem kell húzni a procit.
Minek húzzam a procit,mikor turbo core módban már 4.2-ön jár a 8150-es.A háttérben pedig egy 7850-es (jelenleg még egy maga) segít neki a 1920x1080p-ben lévő kép megjelenítéséért.
Ha netán a külső tényezők (szoba hőmérséklet) számítanak,akkor egy klímás helységben kell játszani.( kb.20-22 fok doszta) és nem lesznek a dolgok forró fejűek.
Amúgy a Corsair H-szériás proci hűtői nagyon jó választások azoknak akik mondjuk a 2-tól felfele laknak és nincs klímájuk,mert egy léghez képest kb.20-30 %-al javítja a túlélési esélyét a procinak ebben a rendkívüli időkben feltéve ha meg van cincálva a bajsza.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Igazad van!Elég jártas vagyok az SMD technológiában és az alkatrészek tűrőképességeivel is.
Pl:
A legújabb E szériás Samsung LED tv-knél a az ECHO-P procija ugye közt tudott,hogy 2 magos cerka butítva.Na most ez forrasztásnál kb.200-260 fok közé melegedik.Na most ezt ha többször is elviseli akkor az 30 fok ingadozás nem árt neki.Főleg ha figyelembe veszük,hogy a Bull-okat kicsit vastagabb kupak védi.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
válasz kovsol #10070 üzenetére
Hát abba maradhatna már,mert elég uncsi ez a hőség.Tegnapi nap sajna kényszerből kellett pihentetni rendszert,mert a közelben volt egy kis eső és nagyon fülledt volt az idő.Hiába 8 hengeres dozer,azért neki is jár a pihenő!!
-
attamero81
senior tag
válasz frescho #10081 üzenetére
Szerintem egy olyan proci ami már alapból megy legalább 3.3-on vagy magasabb frekin annak felesleges a tuning.Kifejezetten tuningot házilag nagyon kevesen csinálnak főleg meg léggel.Én az FX8150-re egy Noctua NH-U12P-t vettem amit tudok járatni 800-1200-as venti fordulattal is.Szerintem alapon a 3.6-os frekin ezzel a hűtővel nem fog melegedni,sőt szerintem elég hűs lett a kicsike.Alapból beíndítva 28 fokon áll játékok alatt a háznak a hatására eléri néha a 50 fokot.Bár ebben néha már a külső hatás is szerepet játszik (szoba hőmérséklet).
Egy szónak is száz a vége vagy fordítva: AKI TUNINGOLNI AKAR ÉS KEMÉNY PONT SZÁMOT AZ FELEJTSE EL A LÉGET(kivéve ha nem hajtómű erősségű a venti )
A másik.Szerintem a Bull-os topic-ban nem kéne emlegetni a kékeket,mert bűnti lesz.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
válasz frescho #10084 üzenetére
A tartós magas hőmérséklet (kb. 60-70 fok) az ártalmas lehet,de ez is kifejezetten proci példány függő.Nekem a kis gépemben a 478-as P4 3.2 GHZ-es proci nap,mint nap 62 fokon megy és ennek már kb. 4 éve.Na most e mellett volt AMD és van is és volt olyan amikor az AMD már 60 foknál K.O. megállt újra indult stb.Szóval tág fogalom,hogy árt-e hosszú távon és akkor is a hőmérséklet tartós nagysága is befolyásolja.Én amondó vagyok,hogy egy procit amit jól tudunk használni alap frekin (pl. FX8150 -->3.6 GHz) akkor tartósan érdemes olyan hűtést rátenni ami a személyednek teljesen megfelel vagy amit úgy tapasztaltál,hogy a procit megfelelő hőmérsékleten tartja.Na most itt lehetne vitatkozni,hogy mi az optimális műkődési hőmérséklet pl a mi esetünkben a Bull-nak.Én a saját véleményemet mondom,ami szerintem ha tartósan 40-47 fok közt tartjuk akkor mondhatjuk,hogy kíméletesen van járatva.Ki hogy ért ezzel egyet?
-
attamero81
senior tag
Méretkéltem egy pár dolgot.
teszt alany: FX-8150
hűtő: Noctua NH-U12P
ház: CM HAF 912+
24 fokos szobában:
alap hőmérséklet: 37 fok (csak natúr win7 megy,semmi progi meg hülyeség)
terhelve játék(ok)kal: 47 fok (egyszerre ment a BF3 és MW3)
Melegebb helységben és ugyan azon dolgokkal próbálva
34 fokos helységben:
alap: 45 fok
terhelve: 58 fokSzóval hiába van frankó házam,proci hűtőm ha a külső hőmérséklet nagyban befolyásolja az egészet.Amúgy egybe foglalva a Noctua-val teljesen megvagyok elégedve.
-
attamero81
senior tag
Az említett dolgokat egy ATI 7850 és 6850 mellett érzékeltem.A játékok amik voltak:
-COD :MW2-3 (itt semmi) --> fullon 1920x1080 (a tv-m miatt)
-BF3 (itt a 6850-nél az 1 GB miatt 1920x1080,de HIGH módban ment csak) -->ultrán a 7850-es esetében
-Dirt Showndown (itt már csak a 7850-es volt a háttérben) --> fullon 1920x1080-onA beállítások GPU-n:
1. 900/1200 (7850-nél)
2. 880/1260 (6850-nél)
Az alaplapi memók 1600-on mentek.Persze ha 1333 mentek volna akkor sem lett volna nagy vissza esés.
A CPU-n:
1.368 V az alap feszko (no turbo)
3.6 GHz/coreItt jegyezném meg,hogy 2 modullal 1.22 V-on 3.3 GHz-en még stabilan tudok Full HD-ban játszani.
További kísérletek folynak,hogy miaz a határ aminél még megy a full HD-s játszás,de lehető legkevesebbet eszik a gép.Ez ügyben már beszereztem egy fogyi mérőt.[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Elég érdekes össze állítás.Nekem ami alul is olvasható kb.180-ba állt meg kisebb nagyobb ügyeskedéssel.Egyet fogok még lépni a gépem fejlesztése érdekében az pedig 2x4 GB ddr3 beszerzése.Ezek után egy darabig elég lesz.Ha netán kevés lesz a videokari valamilyen tekintettben akkor CF sávban bövitek 2 vagy 3 db-ra.De szerintem ez jövő év lejéig biztos nem lesz.
-
attamero81
senior tag
Akkor lesz igazi több játékkal játszani,ha majd a GPU-k is több szálasak lesznek.Nem is tudom miért nem csinálták már meg,ha a CPU-nál sikerült.Ha már megy a 2 GPU-s rendszer akkor egybe kellene tenni és menne egy brutál kari.
Mondjuk ígyen:
-AMD FX-8150
-CF-ben Xtreme HD-8000 amiben 2 GPU van és GPU-ként 2 mag/ 4 szál
Na ezen már menne egy két hülyeség. (pl.: PH!)[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
válasz kovsol #10472 üzenetére
Azért annyira nem vagyok analfabéta.Én is egy fajta szakember vagyok.(műszerész)
Alapból én sem gondoltam komolyan azt,hogy szálas technológia kell a GPU-nak,mivel számítások sokkal részletesebbek,mint a CPU esetében.
Csak azt taglaltam,hogy a CPU-nál mennyire haladnak,ugyanebben a tempóban viszont lemarad vagy legalábbis bő egy évvel jön olyan VGA ami ki is szolgálja a CPU-t.Pl.Amikor kijött a Phenom II X4 965-ös akkor HD4xxx-ek tomboltak illetve a HD5xxx-ek kezdtek megjönni.nVidia téren pedig a a 200-as sorozat után jelent meg nagy várakozással a 400-as amiből igazán a 470-től volt társa a Phenom-nak.Igaz a 470-essel és 480-al is próbáltam,de a 480-nál már volt CPU limitem bizonyos feladatoknál.A Phenom II X6-os széria szerintem hosszú idők óta nagyon jól sikerült CPU AMD szinten.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Nekem a az Asus Sabertooth erre lőtte be alap beállításra:
-NB: 2600
-Core clock: 3600
-Vram: 1532
Erre tudok húzni ami még stabil.
-NB: 3000
-Core clock: 4500
-Vram: 2000
Bár itt megjegyezném,hogy az alaplap már nem mindig stabil.(10 indításból 2-szer téveszt)[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
válasz kovsol #10500 üzenetére
A vram-ra én az alaplapi ramot értem.A 2300-as érték az alap az NB-nel nálam.A 3000-es NB-t az plusz 0,3 V emeléssel értem el,de a Bull csak 2 modul engedélyezéssel stabil csak.Ha megy minden modul akkor valamiért néha lekapcsol.Ezt még ki kell nyomoznom.
-
attamero81
senior tag
válasz Prison85 #10513 üzenetére
Csakis a FX-8-as szériára való csere javallót.A FX-6-osnál vissza lépés vagy ugyanott lennél.Én FX-6-ra cseréltem a 965-öt és nem nagyon voltam előre.Kb ugyanaz a téma csak az FX-ek másban jobbak.(most ebbe ne menjünk bele)Az FX-8-sal már lesz javulás.Sőt ha valami erős karid van(pl.GTX480),mert nekem ez(is) van.Ebben az esetben megszűnik a proci limit,mivel a Phenom II X4 965-öt 4 vagy 4.2-ön kellett nekem is hajtani,hogy a GTX480 TF2-öt kiszolgálja és akkor még ott volt a kari igen nagy tuning potenciálja.Szóval jó csere az FX-8-as széria.
-
attamero81
senior tag
válasz Prison85 #10516 üzenetére
Nagyon jó kis karid van.Én is szemeztem vele nem olyan rég.Ha nem tuningolod a karit akkor a 965-öt olyan 3.8-on talán,de 4,1-en már biztosan kiszolgálja.Amúgy jó páros.A GTX-ek közül nekem 400-asok voltak 460 SE-től 480-ig.A 470 volt a legideálisabb,de volt olyan 470-em ami a proci telepítő AMD szoftverrel összeveszett.Csak az egy volt amivel gondom volt,hogy miért azt máig sem tudom.Aki megvette tőlem a karit azóta is nyúzza.Azt nem tudom,hogy mennyire kell neked a Bull,de ha játékok alatt gondjaid lennének akkor cseréld csak.Mondjuk ehhez már kell alaplap csere is ha nem megfelelő.
-
attamero81
senior tag
válasz Prison85 #10518 üzenetére
Nem tudom mekkora tápod van,de nekem ezt hajt egy Corsair VX450:
-FX-8150 -->Noctua NH-U12P-vel a tetején
-ASUS Sabertooth 990FX
-Sapphire HD7850 2 GB
-2x2 GB Corsair Dominator
-Corsair Force 3 60 GB
-WD Green Caviar 1 TB
-NEC Optiarc DVD író
Na most ezt a konfigot már cibágattam.A procira ráadtam a turbo core-t illetve nekem felette van egy core unlock opció ami elvileg engedi a több mag használatott,de nekem az emeli 4.2-re a procit.Az emelés egy egyszerű Disabled/Enabled állítással lehet elérni.A te procid kevesebbet eszik mivel 95 W-os az enyém a 8150 pedig 125.Tudom nem sok a különbség,de lehet,hogy ez az ami miatt megy még egy gyengébb tápon.Kovsol: Akkor nincs gond.Neki is szaladni fog,mint a mérgezett egér!
[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
válasz Mardel #10527 üzenetére
Tudom mire való a "Core Unlock" mód.Én is unlock-oltam Athlon-t és Phenomot is.Csak nekem valamiért ha rányomom,hogy enabled akkor a turbo core automatán ami alatta eggyel van bekapcsol.
pelda10 Idővel ez is megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Videokarik tekintetében a fogyasztást nézve az ATI nagyon jó ötlet több kari esetén.Én annak idején 460 SLI-t egy CM Silent Pro M500-al hajtottam.A 470 SLI-t már egy ugyan ilyen táp család nagyobb tagjával kellett hajtani.(M700)A 480 SLI-t pedig már egy 1000-essel kellett.A Fermi egy Watt zabáló technológia.Ugyanezen az elven egy 5870 CF már vígan ment a M500-on.És azért a maga idejében 5870 CF jobb volt,mint egy 470 SLI.(szerintem).
Illetve nekem is 7850-en van és gondolkozok még egy tesót mellé,de jelenleg ez az egy is bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Lenne egy kérdésem.Nagyából ide tartozik,de még sem.
A PHenom II X4 960T vagy a Phenom II X6 1090T proci a jobb?És most nem a tesztre vagyok kíváncsi hanem arra,hogy állandó 6 mag vagy a 6 magosithatóság a jobb.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
-
attamero81
senior tag
válasz kovsol #10601 üzenetére
Mivel kb15 %-kal tud kevesebbet és a játékok alatt én úgysem veszem észre ezt az is lehet visszaváltok Phenom II-re,de csakis X6-ra.Próbálgattam és 1 modullal nem húzott állapotban is kb játszható vele elég sok minden.Viszont ami miatt kéne az X6 az az erősebb VGA-k.Szerintem ezzel elmondtam mindent.
-
attamero81
senior tag
A visszaváltás okát le is írtad.KELL!
Kovsol (10604) A keret nálkam se volt meg,mert kb 3 hónapba telt mire összeraktam az egész gépet és ha nincs most bajom akkor az istenért se adnám volna el.Amúgy van egy ph!-s kolléga akivel jóban vagyok és ha úgy alakul rögtön van belőle,de most jelenleg kell a cash.A visszaváltásnál azért néztem azt is,hogy ne essek vissza nagyon,mert azért csak játszok.AMit kp-ra váltók az a lap+proci+videokari
(Asus Sabertooth + FX-8150 + 7850 -->Asrock 970 Extreme3 +Phenom II X6 + 6870 +45 e)
Szerintem annyira nem lépek vissza és lesz egy kis kp-m is ami most elengedhetetlen számomra.[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Szólnék a témához.
Én Phenom II X4 után váltottam FX-6100-ra.Semmi nem volt,sőt inkább csak 6 szál szaladgált a win7 asztalon jobb oldalt nem 4.Az FX-8-al ugyanez csak 8 szál szaladgál a kis ablakomba.Na msot elkezdtem húzogatni és rájöttem,hogy ha nincs 3 monitorom meg 2-3 erősebb VGA akkor hót felesleges még megvenni az FX-8-at.Ez most személyes,de amire én használom bőven elég egy 4 magos rendszer is.Én igazából a homogén procikra leszek kíváncsi és azok tudására.Amd szinten pedig az FM2-es dolgok érdekelnek már csak.Mint ahogy a ph!-n is lehet olvasni "Munkagép vagy lapát?" én nekem a benyomásom a lapát felé hajlik annak ellenére,hogy nem alkottak egetverő újdonságot az AM3+-os procikkal.A Vishera tulajdonságai számomra és számotokra is lehet talány,de szerintem nem kell attól sem a világ 8 csodáját várni.Ezt a régi vonalat megpróbálja az AMD szépen befejezni,mint egy levonuló áradatott és gyúrnak egy komolyabb alapjaiban más processzor felépítésén.De,mint ahogy írtam ez az én véleményem.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
válasz perfegor17 #10685 üzenetére
Nekem még meg vana 8150-es és kb ezek az értékek vannak.
Nekem 1.242 V-ot kap a proci és 37 fokon állnak a magok.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
attamero81
senior tag
Én is lecseréltem a 8150-et egy 8120-ra és még maradt 10k-om.Az alaplapot is lejjebb fejlesztettem egy ASRock970 Extreme 3-ra az Asus Sabertooth-ról ezen szintén nyertem 10k-ot.A dolog pikantériája,hogy a 7850 mellett semmi nem változott.A játékok ugyanúgy mennek,a win7 is csinálja szokásos hülyeségeit stb.Most éppen egy 7770 OC CF-et akarok kipróbálni és lehet meg is marad ha jó lesz.Bár nem tudom,hogy ebben a VGA szegmensben (128 bit-es) mennyire számít a CF.7850-nél a CF nagyon jó választás.Fogyasztásilag sem megviselő akinek nincs erősebb tápra pénzze és a kapott teljesítmény nagyon ott van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest