Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Milyen problémát okozhat ha a 125W-os FX8120-at belerakom egy alaplapba, ami maximum 95W-os procikat támogat?
Jelenleg Nálam ez a helyzet. Ami rögtön feltűnt az az, hogy BF3 alatt iszonyú FPS drop van.
45 és 120 között mozgolódik, ezzel nincs is gond, de hirtelen lecsökken akár 20-ra is.Ilyen problémát okozhat?
A régi Athlon II X4 635 procimnál ilyen gond nem volt. Minden más alkatrész maradt.
Egyértelmű, hogy a lapot ki kéne cserélni, ez meg is történt, de sajnos kifogtam egy hibásat, amíg a szervizben bevizsgálják, addig kénytelen vagyok a régit használni.
-
lee56
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Hát azt nem tudom mit alkottak korábban, ami neked nem jött be, de a 9-es szériás lapjaik egyáltalán nem lettek rosszak. Pedig a vásárlás előtt tavaly én is elgondolkoztam, hogy az a sok légy talán csak nem tévedhet
, mivel kb senki se javasolta hogy gigát vegyek
, de azért belevágtam mégis és mondjuk eddig nem is csalódtam 
-
-
Borokafa
őstag
Mondjuk én az Fx6100-at alulfeszeltem és megemeltem az órajelét 3700-ra, így nagyon jól fogyaszt. Idle 57-58W(netezés, letöltés közben is kb. 60W ) , full terhelve150W körül van a gép fogyasztása
-
Findzs
addikt
nem is igazán értem

ha ugyanannyi marad a fesz 1.3 mint alapban tc nélkül akkor miért nő a fogyasztás ha megemelem 3.3 -ról 3.8 ra ?
fx6100 -
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
Hali!
Ha az fx 8120-am játék közben 63 fokra melegszik alap hűtővel az gáz?
Egy Alpenföhn Brocken-ben gondolkozom... Azzal szerintetek meddig lehetne felhúzni, hogy közben 60 fok alatt tartsa a procit?
-
Bali27
addikt
Az nem is olyan vészes.. Ez a kalkulátor is rohadt jónak tünik..

-
RVR400
veterán
-
Whysperer
addikt
Hjaj de várom már , ha minden igaz akkor holnap vagy holnap után itt van a gépem! Sikerült olyan tápot választanom ami nem volt és elvileg holnapra jön csak ,hogy mikor érkezik ki a gép az vagy holnap vagy holnap után! 8)
-
Mardel
őstag
-
dergander
addikt
-
Bali27
addikt
Találtam egy jó tesztet.. A 3D mark P és X eredmények 7870-nél.+xarrá húzott I5 2500K (4.4Ghz). (ebben vagyok érintett hála Istennek
és a 2 dógos kezemnek csak Fx6100al jelenleg 3.6-on..)
Nos a tesztben a 3Dmark 11 Performance tesztben elég keményen lehagyta a cuccomat, vagy 1500 pontal, viszont az Extreme tesztben meg 20 pontal kapott csak többet ez a config.. Ebből azt a tanulságot levonhatom hogy full Hd nál bőven elég ez a config,...
Legalább is szerintem.- 
-
hávé
csendes tag
Nincs még meg a 212+
Gyári hűtővel alapon 51c ami szerintem piszok sok.
Meddig lehet átlagban alulfeszelni? 1.2V? -
dergander
addikt
Az a 8120as proci böven kihajt bármilyen videokártyát vsync közelébe,magasabb fpsre pedig nincs szükség a csikozás elkerülése végett,tudom az én VGA-m se hajtsa ki maximum de minden gammát eltudok játszani fullHDbe maxon szal
-
=HG=
addikt
válasz
88Prot
üzenetére
Sok minden lehet a gond, akár softver is, de én is ingább valami alkatrész hibára tippelnék..Próbáld minimumra csökkenteni a működő alaktrészeket, egyenként cserélgetni, hogy melyiknél dobja a hibát..Pl 1 memória, vga. vinyó....stb A táp nem egy életbiztosítás az biztos....Ilyen random fagyások, még vinyótól is lehetnek...
-
lee56
őstag
válasz
endruboy1
üzenetére
Jó persze és még számtalan öregebb kártya létezik tudom, úgy értettem hogy ha már garanciaidejük lejáratához közelednek és nem a legjobb minőségű a kártya
, naszóval már jártam úgy (inno3D-s 7600GST-vel), hogy gariidő lejárta után egy héttel halt meg a memóriája (csikozódás, végül végelgyengülés), ráadásul kettő kártya volt, na nem SLI-ben, csak a haverral együtt vettük, és mit ad isten, neki is pár napra rá bekrepált 
Asbee : Az már igaz hogy nem egy életbiztosítás az a táp, de nálam akkor sem ő az elsőszámú gyanúsított

gyiku : Te már csak tudod, ha már burzsujságról van szó

-
hávé
csendes tag
Hehe,
megvan az FX-8120
Tök jó fém doboza van

-
lee56
őstag
Én is erre gondoltam az 5770ek már elég öregek, lehet valamelyiken "elfáradt" a memória, vagy túlmelegedés, megint visszatértek a szép meleg napok, nem lehet összefüggés?

A táp is gyanús, bár azért még ha nem túl nagy márka, 500W-ot azért csak meg tud mozgatni, és max terhelésen sem hiszem hogy ez meg lenne közelítve az említett konfiggal, viszont a tápnál is érdemes lenne megnézni hány fokos, mennyivel pörög a ventije stb..(#11632) gyiku: És mi van ha nekem két kék ledem van, azt mi hajcsa ki?

Akkor már burzsuj vagyok tudom
-
88Prot
tag
Sziasztok!
Lehet egy picit off topic
A kovetkező lenne a problémám.... van egy Sabertooth 990Fxem mellé két 5770 videókarim meg egy FX 6100+ procim... a probléma az, hogy ha húzom 3800MHz-re pl akkor van amikor nem indul el a gép egyáltalán.... felpörögnek a ventik majd leállnak. Ez már van egy ideje, most a következőt csinálja, van amikor egyszerűen megfagy a gép n.ha kékhalál... megy pár percig a windows azt annyi meghal... valami atidump.sys re hivatkozik nem tuti hogy ez a pontos file nv, de mikor még kidobta ezt kékhalál közbe akkor megnéztem fórumon asszony gépén, és sok mindenkinek van ez az ati 12.6-os driver óta. A lényeg a lényeg, hogy ma újratelepítettem a gépet ati 12.3as drivert tettem fel. Úgyanezt csinálja csak nem hivatkozik arra a bizonyos sys kiterjesztésű file-ra... :S ha nem húzom a procit azt is megnéztem minden auton van akkor is ezt csinálja.... Prime-al megnéztem CPU-t is Memókat is (2*2giga G.Skill 1600Mhz) 10percig ment prime minden okévolt... :S eddig csak napi egyszer halt be a gép ujraindítottam aztán jólett mostmeg már alig tudom ezt is megírni nektek.... mert félek hogy mikor áll meg a cursor... :S jah mellé egy LC power 600W-os tápom van nem tudom hogy okozhatja e ez a hibát... :S
válaszotok előre is köszi
-
sultansmith
senior tag
Üdv!
Van nekem egy ilyen alaplapom. A kérdés az, hogy mivel ez 880-as, és az fx-ekhez a 990-es chipsetet ajánlgatják, miben érződik majd ez különbség. A doksi szerint belemegy.
A másik kérdés, hogy milyen fx-et (vagy esetleg más amd-t) ajánlotok nekem, ami középtávon megérné (1-2 év)? Játékra kellene(CS:GO, BF3), valamint hangcsiholásra (ableton, cubase), esetleg stream adásokra. Csak olyan megoldás érdekel, ahol nem kell lapot váltani
.Előre is köszi a válaszokat!
-
Bali27
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
Nem tudom.. nekem az LLC nél 1/2 van irva az FX-hez....van még 1/4, és off..
Egyébként meg teszem vissza a Vistát.. Az van meg jogtisztán.-.. Win8 rohadtul nem jött be.. Annyit csináltam hogy a processzor meghajtóját kimentettem, és megpróbálom beleintegrálnivagy felüliratni a Vistába.. Ami valszeg nem fog sikerülni de megpróbálom
mert a win8 is a legtöbb driverben a win7/Vista driver használja.. -
Borokafa
őstag
Én is raktam össze hét végén egy "gamer" gépet, BF3-hoz. A minimális hardverigényt figyelembe véve, 1024x768-ban megy is szépen a játék
ATI 4550 a vga! -
korion
senior tag
Én nem hirdetem gémergépnek!
csak megkértek,h tegyek egyet össze,és a bull.ra esett a választás!
a hirdetések miatt írtam ki!mint a másik aláírásomat is!"azért mert elindul a játék a gépeden még nem "gémer" "
üdv!
120ért nem raksz össze gémergépet!(csak,ha szupernagykeres ismerőseid vannak,vagy lopott,vagy okosítót,vagy...

-
Bali27
addikt
No 3Dmark 11 Extreme-t lefuttattam... Ez az eredmény jött ki...[link] Szerintetek milyen? Gondolom a proci visszahuzza valamelyest..
-
Bali27
addikt
Sziasztok.. az IMOOU-t érdemes bekapcsolnia Biosban? Van valami létjogosultsága általános felhasználás esetén? És akinek Win8 az meg tudja mondani hogy a kép asztalon és start menüben, böngészés közben tökáletes.. A Start menü alapelemei Bing stb ben viszont olyan mint amikor a Firefoxban még nem volt jó a hardveres támogatás.. Elmosódnak a betűk stb..
-
válasz
dergander
üzenetére
Egy modul nem egyenlo ket maggal. Sokkal tobb kozos resz van, pl a prefetch resz. Egy modul cirka 1.5 mag.
endruboy1: Az FX modulos megoldasa jobb, mint a HT, de jo esetben is csak 60%-ot hoz. Igaz rossz esetben is tud kb 20-at, mikozben a HT akkor mar inkabb -5-10%-ot. Szoval egy modult en inkabb 1.5 magnak mondanek. Alkalmazas fuggo, hogy az i3, vagy az FX-4100 a gyorsabb, de az utobbi tuningolhato

-
endruboy1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Spellforce 3
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Hibás i9-14900K
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mivel kb senki se javasolta hogy gigát vegyek
Az egyik legnagyobb és legjobb alaplapgyártó, istenkém biztos voltak kevésbé jól sikerült lapjaik, vagy talán még lapszériáik is, de melyik gyártónak nem?...

és a 2 dógos kezemnek csak Fx6100al jelenleg 3.6-on..)