Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
=HG=
addikt
Valaki használja 81xx procit 4Ghz felett (mármint 8 maggal) stabilan?
-
kovsol
titán
3300Mhz@1,2625V -t ad nekem alapértelmezetten az alaplap. (nálam)
3600Mhz@1,125V szerény tuning és alulfeszelve használom jelenleg.AMD OverDrive tesztje jobb mint az Aida. Prime teszt nekem volt olyan eset, hogy futott már vagy fél órája és nem dobott ki hibát, és utána az AMD OverDrive meg két perc után kifagyasztotta a gépet.
-
pilu85
őstag
még egy kérdésem lenne, az overdrive stabilitástesztje megfelelő a procit tesztelni???
-
pilu85
őstag
szerintem bármit bezabál a bf3 motorja. egy kérdés. alapfeszen 4 ghz-n sokkal többet eszik egy fx6100. ja és h amind a 6 magot eszi 60-80% ra az teljesen jó nem??? nem biztos h erősebb vga val is jobban terheli a procit. piros pont a bf3 motornak h eszik mind a 6 magból és nem cask 3 ból.
-
MiklosSaS
nagyúr
Valahol olvastam a napokban hogy a legkisebb freki az 3800 mhz lesz alapon, a legnagyobb pedig 4400 mhz. Es nem jon ki csak a 6 es 8 modulos. A 4xxx szeria veget ert a 4170-el.
Es valojaban ezek az utolso szeriak amik igp nelkul lesznek 2013-2014-tol pedig csak APU + server proceszor.Igaz vagy nem, nem tudom. Egy angol magazinban olvastam.
-
stratova
veterán
válasz
sulu1701
üzenetére
Szerver oldalon a Vishera-nak megfelelő Delhi is AM3+-ba várományos (hivatalos, CES-en bemutatott dia). Szinte borítékolható, hogy itt nem lesz még foglalatcsere.
-
sulu1701
aktív tag
Köszönöm szépen a választ!
Igazándiból ráér a csere, hallottam már pár szót a Piledriveről csak nem tudtam ,hogy ilyen hamar érkeznek is ezek a „drágaságok”.
Annyit kérdeznék ha esetleg már van infó róla akkor ezek AM3+ foglalatba illeszkednek majd?"Mondjuk azért végszóként ha főleg a BF3 a cél, arra már egy tuningolt 6100 is tökéletes, itt sokak véleménye szerint "
Köszönöm ezt észben tartom.
Üdv
-
lee56
őstag
Igenám, szerintem ez is volt a terv még a kezdetek kezdetén, csakhát a fizika közbeszólt

Naja, de látszik az egész felépítésén hogy nagy frekvenciákhoz tervezték, szóval ha megbarátkoznak a gyártástech-el és kicsit csiszolnak rajta, a Piledriveres modulok már szerintem ennél lejebb nem nagyon fognak tikkelni

ÖöÖö, olyat nem is emlékszem mikor csinált az AMD utoljára

-
kovsol
titán
kb ez a 3900 és 4500 turbó lenne az elfogadható kezdő szint és csinálhattak volna 4500Mhz körüli verziót is 5ghz turbóval, na akkor már ott lenne az i7 seggében a cucc rendesen
Talán majd következő széria eléri ezt.(#8384) lee56 nem kicsit
de legalább nem csináltak olyan verziót amiben nem lehet szorzót emelni. -
lee56
őstag
válasz
sulu1701
üzenetére
Szia.
Ha már oly rég óta barátkozol, akkor már pár hónapot kibírsz még talán

Legalábbis ha nem sürgős nagyon a csere, én ezt javasolnám, mert a 8170
[http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-8170.html]..mint láthatod csak +párszáz MHz-et jelent majd, az igazi ujdonságok finomított belsővel a Piledriverek lesznek, szeptember/október táján. Bár az áruk valószínűleg nem lesz olyan jó mint a már bejáratott FX-6100 és 8120-aknak, azért nem hiszem hogy az Intel Ivy-k mellett nagyon megengedheti magának az AMD hogy túlságosan elszálljanak.
Mondjuk azért végszóként ha főleg a BF3 a cél, arra már egy tuningolt 6100 is tökéletes, itt sokak véleménye szerint

-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Elég régóta barátkozom egy 8150-es Dozival és látom az ára is kedvezőbb lett , azt kérdezném tőletek ,hogy megérni várni a 8170-re vagy csak órajel kül. lesz köztük?
Valamint arról volna valakinek információja ,hogy az AMD idén dob piacra asztali gépbe új generációs Processzort (nem APU-t) és ha igen akkor kb mikorra várható és persze megérné-e várni rá. Itt gondolok az Árára és a 8150-70 teljesítményéhez képest nagy növekedésre.
A processzor az esetek nagy %-ban BF3 multi miatt kéne (radeon hd6950@70 mellé)
Köszönöm előre is aki segít.

Üdv: sulu1701
-
Asbee
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Próbálj egy 1,28V-al 4,0-át. Primeal teszt, közben hőt figyeld illetve hogy droppol-e a lapod. APM-et és Turbo-t kapcsold ki.
-
Asbee
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Egyenlőre csak szorzót emelj és csak cpu órajelet. HT-t fölösleges emelni NB se hoz olyan sokat és nem szokott túl stabil lenni. 20x 200Mhz-el kezd 1,28V-al. Hűtésed?
-
Asbee
veterán
Fx 4100 1.28V-al mehet kapásból 4,0-ra.
-
akela91
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Alapórajelen: 3.6GHz. 1.28V Szerintem vinnie kell ennyin is.
-
akela91
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
Te jó ég, rendesen felül van feszelve...
Próbáld meg 1.28V-on, aztán ha stabil mehetsz lejjebb. -
perfegor17
senior tag
Na a nálam lévő fx-4100-at így lőtte be az alaplap ami egy asrock 970 extreme 3.Mit kéne átállítanom ahhoz hogy kicsit gyorsabb legyen? [link]
-
Macka
veterán
Na, kapott ma egy ilyet: [Thermalright Silver Arrow]
Alapfeszes 4 Ghz-n LinX alatt 20 fokkal hűvösebb, mint a gyári hűtéssel.
-
kovsol
titán
attól függ milyen VGA kártya van mellette és melyik játék/milyen beállítással, de van azért ami ki tudja használni vagy akár még limites is lehet bizonyos esetben
(#8367) soultrapp legtöbb meleget kinyomja a házból a kártya, de mondjuk a hátsó fele is jó meleg tud lenni ahol nincs semmi hűtés, legalábbis nekem a hd3870 tüzes volt nagyon.
-
pilu85
őstag
alapfesz 4000en stabil a 6100. 4100 on prime-val az 5. mag hibázik,de szerintem játèk alatt nem dobna kèkhalált.máskèrdès hogy nincs az a játèk aminek szüksège volna ekkora teljesítmènyre.c&q megy persze. thermaltake mini typhoon kellõen lehûti.
-
=HG=
addikt
válasz
akela91
üzenetére
Én ha CNQ-t bekapcsolom 4Ghz-nél, kis játék, és kéket dob..anélkül stabil.
Eh ez a lap
jó.... Majd a 990-el nekifeszülök állítgatásnak, addig marad így!
Amit érdemes viszont megfontolni: H50-el szimpla radi 1 tartály 1 ventivel 1300 rpm és akár mennyi BF3 : kupak 50-52 C !
-
encokai
csendes tag
Bocs, hogy megtöröm a hűtés ramos témát. Valaki kínozza a bullt win8al? És milyen eredményekkel? Sajnos nekem még várnom kell rá és furdal a kíváncsiság

-
akela91
addikt
válasz
soultrapp
üzenetére
Az nem számít rossz szellőzésnek. Legyen egy ami befújja elöl, egy ami hátul kifelé, egy a procin ami szintén kifelé. Ez már jónak mondható. A Többi venti csak minimálisat hoz, az is inkább a nem ref hűtős VGA-knál számít, amik szana széjjel viszik a meleg levegőt a házban.
-
soultrapp
senior tag
válasz
akela91
üzenetére
C'N'Q be van kapcsolva,hűtő jól van feltéve már újra is pasztáztam.és a venti is jó irányba fúj.
Egyébként régebben néztem akkori 24fokos szobában 4.ghz-en 30perc prime után 65fok volt max.
Az előző mérésem 30fokos szobában készült amúgy.
Nekem lehet a ház szellőzés a gond,mert csak három ventim van. -
akela91
addikt
válasz
soultrapp
üzenetére
Nem, ez nagyon jó már. Mi lenne itt 1 óra Prime95-el...
Vegyél vissza a feszültségből lépésenként, és teszteld hogy stabil-e. Gondolom gyári hűtőt használsz, érdemes lenne beszerezni egy normálisat(mugen2, brocken apróból). Magokat nem méri jól Bulloknál, azt ne is figyeld.__
szerk: most látom hogy nordwand hűtőd van... Érdekes. Csökkentsd a feszt, addig amíg stabil marad. Prime95-el tesztelj. C'n'Q Enable? Hűtő jól fel van téve? Ventilátor jó irányba fúj? -
soultrapp
senior tag
Csáótok!19perc amd overdrive után 3.6ra húzva a proci,kicsit alulfeszelve ennyi a hőmérséklet:
A magok mindenkinél ennyivel hidegebbek?
-
akela91
addikt
-
pilu85
őstag
Hali,megkaptam az fx6100am. az 1600as ram mért nem hajlandó annyin menni??? az alap 1333at átállítom, és hibát jelez a bios, és visszaállítja. És a tdp limitet hol lehet kikapcsolni?? A lapom gigabyte 990xa ud3. És mi az a progi ami jól jelzi ki a hőfokot??? amd overdrive???
-
Bali27
addikt
feltettem az Enterpriset... Ugyan olyan gyalázatos az Aida értékem.. Mindjárt kivágom a gépet a 3.ról..

-
-
Asbee
veterán
Nálam rosszul méri a magot vagy nincs ami rendesen kiolvassa. Fél óra prime alatt 31 fok.

De már nem is foglalkozok vele. -
04ahgy
nagyúr
A terhelés elvételekor megfigyelve a görbét jól látható, hogy Ndruu-nál a Core1, Core2, CoreN érték a CPU belső hőmérséklete, a 70°C-os érték figyelmen kívül hagyandó. Az 50 fokos érték viselkedik úgy, mintha a szilícium belsejében lenne a szenzor.
Ez alapján neki is 50-52 fokra megy fel, mint neked, magasabb feszen. Más alaplapotok van, máshogy olvassák ki a szoftverek az értékeket. Kár vészmadárkodni, vagy a hűtésének hatékonyságát firtatni ezáltal.
HGyu
-
kovsol
titán
Én 3,6Ghz@1,13V al használom és nálam a cpu hőmérséklet megy fel 50-52 fokra, épp milyen meleg van a szobában. Szerintem te is nyugodtan adjál neki kevesebb feszültséget. Én 4Ghz en is kevesebbet adtam neki mint, most te alapon járatod. A kis H50 hűtőm még 4Ghz en is jóval hűvösebben tartja mint neked ez amit most mutattál.
-
FX6100 alapon (3.3GHz), 1.2875V max feszültséget kap, semmi tuning, Scythe (Infinity) Mugen hűtő, ~15 perc Prime95, indítástól leállítás utánig (melegedési és hűtési görbe).
Ezen remek leírás alapján a CPU hőmérsékleteket akár figyelmen kívül is hagyhatjuk, a lényeg a magok hőmérséklete. Gyanítom, hogy az AMD által megadott maximális hőmérséklet is (61 és 70°C) a magokra vonatkozik.
52°C-nál meg tudta fogni a Mugen, egy viszonylag rosszul szellőző házban (zajcsökkentés van beépítve, ami annyit jelent, hogy bitumenlapokkal és akusztikai szivaccsal van beborítva a ház belseje).
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem, semmire sem káros, hisz kívül sokkal kevésbé meleg, mint belül.
(#8331) =HG=: GTX480 nem jó? Olyanom volt, de GTX470 is.
HGyu
-
=HG=
addikt
Én már régen mondtam, hogy bizony ezek melegedősek ugyan annyira mint az x6...sok mag, sok hő!!

De ne rinyáljatok! nem volt még GTX 470-e senkinek?? Ahogy kb 3 percet nyomsz BF3-al(HD-ben) 45-ről 90 C...na az meleg !!
És csak akkor kezd 60%-ot adni a hűtőventinek... -
04ahgy
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Nincs semmi, de terhelésre többtíz fokot ugrik a maghőmérséklet a pillanat törtrésze alatt, és a kupak sem tűzforró, mikor a szilícium belsejére a szenzorok hetvenpár fokot írnak. Figyelembe kell venni a kis die size miatti kis hőátadó felület kvázi alacsony hőszállítását is.
HGyu
-
Asbee
veterán
Ez alapján akkor lehet, hogy a direkt hőcsöves hűtők még rosszabbak is, mert mondjuk a külső hőcsövek már nagyon a szélén vannak?
-
soultrapp
senior tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Hát az lehet nem annyira meleg a proci mint kijelzi,mert mikor nekem 65 fokot írt ki még a hőcsövek is csak langyosak voltak nem beszélve a bordáról.
Egyébként például azt vettem észre,hogy tegnap alap 3.3-on volt a proci tc bekapcsolva és battlefield közben felment 64ig a max hő.
De ma 3.6on tc kikapcs apm kikapcsolva már csak 59fokig ment. -
DeadMeat
nagyúr
Mindenki a hűtőben keresi a bajt, de itt a proci lesz a ludas.. 32 nanós csíkméret, "6, 8" mag
Kicsi az átadó felület.. ha megnézitek a maghőt (ne az értéket) terhelés alatt hatalmasat ugrik pillanatok alatt a hőfok.
Vagy az IHS alatt van valami furfang, de a hűtőnek már nem nagyon tudja átadni a hőt, azért melegszik ennyire, vagy a senzorok vacakok... és közel sem ennyire meleg a proci, mint azt kijelzik.. -
-
soultrapp
senior tag
Csáó!azért,ha újra pasztázod írd már meg mi lett a végeredmény.
Különben én is így vagyok alapból 28fokos a szoba 3.6ra van most húzva a procim és idle temp39 load most nem néztem még de olyan 65 körül szokott lenni.
Különben félóra prime után mikor még 24 fokos szobában néztem 4ghz-en akkor 65fok volt a max,de néha ingadozott lement 57-65fokok közé,de gondolom ilyenkor még nem kapcsol be a hővédelem. Vagy igen?
Egyébként már én is kezdtem sokkot kapni,de mondták,hogy félóra prime után jó a 65 és nem akarom jobban idegesíteni vele magam.(hozzá teszem szétszereltem még egyszer,hogy újra pasztázzam,de nem változott semmi a szerelés meg adott nem lehet rosszul feltenni ráadásul szimetrikus a két oldala).Pedig neked még a házad is szellősebb.
Na de most komolyan azért ilyen hűtőtől kicsit többet várna az ember.
-
88Prot
tag
Na ezt nemértem...

Adott egy FX 6100 belőttem 4200MHz-re + 2-5770 CF-ben; BF3 ( ahogy tudom ez az egyik olyan illetve egyetlen olyan game ami kihasználja ezeket az FX Procikat ) tehát Battlefield 3 Op Metro a map a buborékhoz beálltam egy biszonyos helyre néztem az FPS-st 1440*900ban 175 FPS Fraps szerint 1920*1080 125FPS, feladatkezelő szerint 65%os a procc kihasználtság. Kiváncsi voltam a 4200MHz mit tud a 3300Mhz-es stock órajelhez képest, megdöbbentett kicsit az eredmény 1440*900--175FPS 1920*1080--125FPS
procc kihasználtság 85-90%
amikor mégcsak 1 5770em volt, tudtam hogy VGA limites a gép mondom kipróbálom Crossfire-t am csak érdekességképp leírom azokat az eredményeket is 1440*900 1*5770 126 fps 1440*90 2*5770 200fps (akad) ez metron egy másik állásba volt azért eltérőek az adatok csak a differenciát akartam szemléltetni. -
Asbee
veterán
Nálam amd overdrive ami nagyjából pontosan mér, de azért azt is fenntartásokkal kezelem. Idle van hogy kevesebbet jelez mint a szobahőmérséklet. Nem lehet hogy az ilyen magasabb értéknél is pontatlanul mér?
-
Atlantis
veterán
Egy gyors 8120 fogyasztásmérés, mindegyik fél óra Prime tesztet jelent:
- alap órajel, 1,2V : max. 241W, max. hőmérséklet 60°C.
- 3,8Ghz, 1,2V : max. 273W, max. hőmérséklet 61°C
- 4Ghz, 1,25V : max. 317W, max hőmérséklet 68˙C.Környezeti hőmérséklet 27°C. Valószínűleg a pasztázás a proci pár héttel ezelőtti kiszerelése után nem sikerült túl jóra, de nem érdekel, ezek még így sem rossz értékek.
A CPU/NB mindegyiknél 1,25V-on, CPU/NB 2400Mhz-en, HT 2600MHz-en volt.
Többi beállítás/érték alapon.A feszültség emelése tehát eléggé megdobja a fogyasztást. Más kérdés, hogy mennyit üzemel teljes terhelésen a proci...nem sokat. Kvázi ugyanannyi géphasználattal a havi áramfogyasztásom 6kW-ot emelkedett az előző E8400 alapú géphez képest. Ez persze csak durva érték, elég nagy hibaszázalék lehet benne, de sokkal rosszabbra számítottam.
-
akela91
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
Nem hiszem, hogy annyira van állítva, egy dolog, hogy az az ajánlott, de kizártnak tartom, hogy 6x fokon kikapcsoljon. 80 körül esetleg.
Egyébként valóban lehet 2 féleképp felrakni a hűtőt(mugen-t is). Vízszintesen(a gépházzal) hosszabb a borda akkor van jól felrakva. Nem tudom jobban körülírni... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I3 9100f
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én most 3,6Ghz@1,125V al hajtom a gépet, turbo off.

jó.... Majd a 990-el nekifeszülök állítgatásnak, addig marad így!

mint nálam és látom neked sem az alap hűtés van a procin.