- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
attamero81 #10597 üzenetére
Az x4 esetében előfordulhat, hogy azért van letiltva a két mag, mert nem teljesen megfelelően működött a tesztek során, a selejtek ilyen sorsra jutnak. Csak ugye nincs elég selejt, így sokszor a teljesen jó processzorokban is tiltanak le, hogy lefedjék a piacot.
(amúgy meg eléggé topicot tévesztettél szerintem) -
Asbee
veterán
válasz
attamero81 #10597 üzenetére
Igen megbízhatóbb, az nem 100% hogy aktiválható lesz a +2 mag is.
-
Asbee
veterán
válasz
attamero81 #10595 üzenetére
Kicsit értelmetlen a kérdés. Ha tudod aktiválni a 960-ban a plussz magokat ott is állandó 6 magod lesz és akkor azonos órajelen ugyanaz mint az 1090T. Csak ugye ott a kockázat.
-
attamero81
senior tag
Lenne egy kérdésem.Nagyából ide tartozik,de még sem.
A PHenom II X4 960T vagy a Phenom II X6 1090T proci a jobb?És most nem a tesztre vagyok kíváncsi hanem arra,hogy állandó 6 mag vagy a 6 magosithatóság a jobb. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
bozont #10576 üzenetére
kivettem a procit megfújkáltam, a csavarokat megnéztem, meglazítottam (bár nem vagyok kezdő a témában, tudom mennyire kell meghúzni, de kitudja), ramokat kivettem, megfújkáltam, enterprise-t felraktam, driver mentes szűz rendszer, és ugyanaz a hibajelenség. jah még a hdd-t is átparticionáltam. msconfig próba ittis megtörtént, semmi változás. bár a lefogatást kicseréltem egy am3-ra, mert az am3+ instabilnak látszott a hűtő alatt, de nem hiszem h gondot okozna, főleg h meglazítottam. Az esetleg lehet baj, h az előlapi usb és hang, valamint a power és reset gomb nincs bekötve?
-
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #10587 üzenetére
2 modullal még nem volt bajom.
Igaz, 4-el sem, bár az ASUS lap volt és 4 totál egyforma memória.És DDR2-es ramok -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
kovsol #10581 üzenetére
Szóval ez a nagy dielmmám most, hogy váltsak, és adjam el, vagy hagyjam a mostanit, és annyival olscóbb lesz a vége.
Szóval akkor a gigát preferáljátok. Ezt megjegyzem.
Lappal még annyir, hogy az gyakran előfordul, hogyha 4 modult szeretnék ramból, akkor vacakol, illetve nem működik úgy ahogy kéne, szemben azzal, ha 2 modul van akkor minden pöpec?
-
lee56
őstag
válasz
#21346560 #10583 üzenetére
Csatlakoznék én is a tisztelt urakhoz
(#10578) gyiku :
Ezt a tápot 10éves terv keretében vettem, de azt se bánnám ha a következő 10 konfignak szolgáltatná az áramot, így már azért más a helyzet(#10586) Borokafa :
Ha csodát nem is, de kicsit olcsóbbá a villanyszámlát, meg talán nyugodtabbá az alvást -
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #10582 üzenetére
Én teljesen elégedett vagyok az alaplapommal, és a videókártyámmal. Csak ajánlani tudom mindkettőt!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
kovsol #10581 üzenetére
Hát mivel már elég öreg a mostani gépm, ezért most tervezek egy komolyabb vásárlást. És akkor már úgy vagyok vele, hogy pl BF3 is és a többi mostani játék is fusson fullhdban. De azért nem a 140ezres kártyákra gondoltam. Valamit a 7es sorozatból, vagy 6os végefelé ha az jobb.
Alaplapra nem lőttem még be keretet, de a sabertooth-ot nézegettem, illetve annak az árát, de itt is érvényes az, hogy ha van olcsóbb is ami kiszolgál akkor az is jó. -
kovsol
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #10580 üzenetére
Mivel akarsz játszani és milyen felbontás? Amúgy az biztos, hogy jóval erősebb VGA kártyával is elbírna a proci. Alaplapra mekkora a keret ?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Géásárlás előtt vagyok, és ami biztos, egy 8150. Olyan kérdésem lenne, hogy milyen alaplapot ajánlotok hozzá? Illetve, van egy 6770 vgam. Azzal mennyire lennék limites? Érdemes azt is lecserélni?
Üdv!
-
bozont
veterán
válasz
Bloodaxe #10572 üzenetére
Nem tudom próbáltad-e, de elvileg biosban kell lennie egy Memory remapping opciónak, ellenőrizd hogy be van e kapcsolva.
Az is előfordulhat, ha nem gyári hűtőt használsz, hogy túlságosan meghúztad a csavarokat és nagyon feszül a lap ami érintkezési hibát okozhat. Ha így van próbálj meg lazítani kicsit a csavarokon, vagy próbáld ki a gyári hűtővel mi a helyzet.
De azt is megteheted még, hogy kiveszed a processzort a helyéról kicsit megfújkálod a foglalatot meg a proci alját, aztán visszateszed. Ott is lehet érintkezési hiba. -
lee56
őstag
válasz
perfegor17 #10574 üzenetére
Az lehetséges, ott lehet korlátozva van a memóriaméret, és azért jegyzi hardvereknek fenntartottként. Ezt is érdemes megnézni.
-
perfegor17
senior tag
Nálam is volt ilyen probléma 970 extreme 3-nál 2x2 gb hyperx-el.Nekem megoldotta ez is.
Futtatásba msconfig/rendszerindítás/speciális beállítások/maximális memória és oda beírtam hogy 4096 utána gépresi és jó is volt. -
lee56
őstag
válasz
Bloodaxe #10572 üzenetére
Igen, eléggé szoftver/driver hibának tűnik, és érdekes hogy hardvereknek fenntartottként látja a felét, nálam pl. 3MB ez, a ~8ezerből.
Nem tudok olyan BIOS beállításról, ami ezt eredményezné, főleg ha már vissza is lett állítva alapra.Szavazok a linuxos vagy másik fajta win7-64b kipróbálására, ha még nem próbáltad.
(#10551) gyiku
Ebben igazad van lábaskám, de azért nem mindegy milyen kihasználtsággal megy az a szegény táp hosszútávon, élettartamára, hőtermelésére nézve 75% fölött én nem járatnék egy tápot se sokág.. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
bozont #10571 üzenetére
igen kitben van kingston khx1600 hyper-x. mindenesetre megpróbálom majd másik ramokkal. De esélytelennek tartom, mivel látni látja mind a 4et maga a win-is, csak a felét elpakolja hardvereknek. kiírja h ram: 4gb (1,98gb használható) egy próbát megér. de esetleg valami amd beállítás nem lehet a biosban, vagy valamelyik driverben, ami ezt szabályozná?
-
bozont
veterán
válasz
Bloodaxe #10568 üzenetére
Ha friss windows és bios mellett is ezt csinálja, az is előfordulhat hogy hardverhiba. Ha van rá lehetőséged, a ramjaidat próbáld ki egy másik alaplapban és másik ramokat is a tiédben. Lehet az alaplappal van a baj, de az is lehet hogy egyszerűen csak nem fér össze a két modul (bár ha kitben vetted akkor ilyennek nem kellene előfordulnia).
-
kovsol
titán
-
Bloodaxe
aktív tag
igen, próbáltam másik slotokban, külön-külön, kék-kék, fehér-fehér, kék fehér, mindenhogy. ha egy rammal megy a gép, akkor csak 21mb foglal le a hardvereknek, amint visszarakom a másik kettest, egyből két gigát.
bozont: azt is átjártuk már a ramos topciban :S most win7 unltimate x64 sp1-em van, teljesen friss, driverszűz rendszeren is ezt produkálta. régebben jó volt, volt 4 gigám, a napokban gondolt egyet és történt ez, az időtájt, mikor felraktam az amd overdrive-ot. de mivel a rendszer le lett formázva, és a bios frissítve, valamint deafult uefire állítva, így nem tudom mi lehet a baj. megpróbálom átpartícionálni a hdd-t teljesen, illetve felrakni egy Enterprise-t
-
Debilon
addikt
-
bozont
veterán
válasz
synthattik #10563 üzenetére
Igen Asrock lapoknál is vagy a 2 kék vagy a 2 fehér slotban kell lennie a memóriáknak a dual channel-höz. kép
-
bozont
veterán
válasz
Bloodaxe #10560 üzenetére
Milyen oprendszert használsz? Ha valami 32biteset akkor könnyen előfordulhat ez.
De amit még hirtelen találtam gugliban rákeresve, tedd át másik slotba ramokat van akinek az segített. Vagy:
For anyone still having this issue:
1)Press Start -> Run
2)Type "msconfig"
3)Go under the "Boot" tab
4)Click "Advanced options" button
5)UNcheck "Maximum memory"
6)Reboot
Helped for me, got still reserved only 9 Mb from totally of 6 Gb.Elvileg alapból nem kellene korlátozásnak lennie a maximum használható memóriára, de hátha.
-
Bloodaxe
aktív tag
sziasztok srácok. EZ lenne a problémám. Mivel a ramos topicban már mindent megpróbáltunk, így hozzátko fordulnék, nincs e valami AMD opció, amely így lezabálná a memóriámat a hardverek részére? az aláírásomban szereplő konfig a hunyó. biost frissítettem 1.90 re. előre is köszi
-
kovsol
titán
válasz
HELLAFLUSH #10552 üzenetére
Aurum 400 van nekem és fx6100@4Ghz+6850 és az is tuningolva 900/1150 -re. Ez a táp elvitt két tuningolt 3870 VGA -t is. Azok darabja is 110W körül van. De tényleg érdemes olyat venni amiben egyben van a 12V os ága és akkor a jövőben is kisebb esély van arra, hogy kevés lesz vagy a CPU vagy a VGA nák.
-
Asbee
veterán
válasz
attamero81 #10556 üzenetére
Ja ez így van. 470 mondjuk szerintem nem egy jól sikerült darab, 480-nak viszont még mindig brutál a teljesítménye főleg húzva. Sokan ezért csinálnak most vele sli-t mert használtan garral már baromi jó áron van. Egy jó 750/850-es táp már elég neki sli-re. Fermi az ilyen. Brutál fogyasztáshoz brutál teljesítmény. Kivétel 1-2 kártya.
-
attamero81
senior tag
Videokarik tekintetében a fogyasztást nézve az ATI nagyon jó ötlet több kari esetén.Én annak idején 460 SLI-t egy CM Silent Pro M500-al hajtottam.A 470 SLI-t már egy ugyan ilyen táp család nagyobb tagjával kellett hajtani.(M700)A 480 SLI-t pedig már egy 1000-essel kellett.A Fermi egy Watt zabáló technológia.Ugyanezen az elven egy 5870 CF már vígan ment a M500-on.És azért a maga idejében 5870 CF jobb volt,mint egy 470 SLI.(szerintem).
Illetve nekem is 7850-en van és gondolkozok még egy tesót mellé,de jelenleg ez az egy is bőven elég. -
Asbee
veterán
-
HELLAFLUSH
őstag
köszönöm mindenkinek a segítséget örök hála
akkor elég lesz neki egy 500as FSP Aurum Gold, mert nem tervezek cross fire/SLI kiépítést, a VGA helyett viszont lehet a 6870et választom a több steam processzor helyett és a nagyobb teljesítmény miatt
-
gyiku
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #10545 üzenetére
2 kartyas rendszert meg tuninggal is lvisz egy rendes 450/500as tap. 600w... agyuval verebre
-
Asbee
veterán
válasz
HELLAFLUSH #10543 üzenetére
Alaplapból inkább olyat vegyél amin van vrm hűtő. Tuning szempontjából jól fog jönni. Tápból valami egy ágas 450-500W körülit. Ha nem tervezel többkártyás rendszert az szinte mindenre elég lesz. Főleg hogy elvileg a fogyasztás nem fog növekedni az újabb technológiákkal.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #10545 üzenetére
450W-os corsair tápom van, hasonló konfiggal, mint amit leírtál. 4hdd, ssd 2 odd 7770OC. Terhelés alatt (BF3 multi) 192W-ot vesz fel a gép a konnektorból. Ha a 7770 helyett 7850-et raksz bele, még akkor is marad tartalék a 450-esben. De nekem nyolc, te pénzed, ha úgy érzed kelleni fog, vedd a nagyobbat.De szvsz fölösleges.
codegenre nem nagyon bíznék én a helyedben egy ilyen összegű gépet.
-
rybka3ctg
tag
Végül arra jutottam elvittem egy tunningot vállaló pc-s boltba és 4.8 ghz-ra felhúzták
1.4 v alatt maradt a feszültség -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
DeadMeat #10544 üzenetére
értelek, viszont az a helyzet, hogy én azért gondolkodtam a 600W-os FSP-n, mert ki tudja még mit hoz a jövő, egy 600as a későbbiekben is elég lesz mindenre szerintem
bár akkor ezek szerint a 400W-os semmit érő CODEGEN tápom is bírná
amint lesz pénzem, mindent veszek bele ami csak kell
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #10543 üzenetére
Felesleges a 600-as táp.Inkább egy 450-es helyette.Bőven elég, tartalék is van benne.Nem mellesleg jóval olcsóbb.Az árkülönbségből ramot/olcsó ssd-t tennék bele a helyedben.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
kovsol #10542 üzenetére
az a baj, az intel nem az én kasszámnak való
így is csak a procit,deszkát és a ramot tudom meg venni egyenlőre, a vga-t meg a sata3-as vinyót és a tápot majd csak később tudomamúgy ez lenne majd a konfig:
Alaplap:
GIGABYTE GA-990FXA-D3
Processzor:
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX
Táp:
FSP AURUM GOLD 600W
Memória:
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G (dual kit)
Merevlemez:
WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
VGA:
SAPPHIRE VAPOR-X HD 7770 GHz EDITION OC 1GB GDDR5 -
kovsol
titán
válasz
HELLAFLUSH #10538 üzenetére
Intelben nem gondolkozol ? Persze csak ha van rá keret
-
gyiku
nagyúr
válasz
ebben a topikban mit varsz?
-
Asbee
veterán
válasz
Fx 6100.
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok! most szeretnék össze rakni egy új gépet és egy Gigabyte GA-990FXA-D3-as alapba melyik lenne a jobb választás? Phenom II X4 965 vagy az FX-6100-as? (leginkább játékra használnám) segítségeteket előre is köszönöm!
-
bozont
veterán
-
Cseneles
őstag
válasz
attamero81 #10526 üzenetére
Nekem már jó ideje van köszike
-
Mardel
őstag
válasz
attamero81 #10519 üzenetére
Az a core unlock arra hivatott, ha vannak gyárilag letiltva a prociban magok akkor azzal lehet előcsalni, 6-os és 4-es FX-eknél is van letiltott modul, de azt nem lehet ilyen módon feloldani.
-
Prison85
senior tag
válasz
Ha jól láttam, akkor 8120 is 125W -os [link]
Vagy létezik belőle 95ös is? Tápom: HX520 (akkor talán még bírni fog némi tuningot)
Cseneles: köszi! Most próbálom feldolgozni, amit írtál
Tehát csak egy szálat emel meg 4GHz -re a 8ból? Látom lényegesen komolyabb lapod van mint nekem. Próbáltál esetleg némi tuningot is?
-
Cseneles
őstag
válasz
Prison85 #10518 üzenetére
hali!
Full terhelésnél 8*3100Mhz-n megy, Turbo core bekapcsolva ha 4 szálon fut a progi akkor asszem 4*3400-ig emel 1szál esetén 4000Mhz -ra emeli az órajeletpersze ezt mind ugy hogy belül maradjon a 125watt os TDP ben
ha ezt meghaladná leszabályoz alacsonyabb órajelre
-
kovsol
titán
válasz
Adatlapja alapján Corsair HX520 van neki, ami azért nem egy gyenge jószág.
-
attamero81
senior tag
válasz
Prison85 #10518 üzenetére
Nem tudom mekkora tápod van,de nekem ezt hajt egy Corsair VX450:
-FX-8150 -->Noctua NH-U12P-vel a tetején
-ASUS Sabertooth 990FX
-Sapphire HD7850 2 GB
-2x2 GB Corsair Dominator
-Corsair Force 3 60 GB
-WD Green Caviar 1 TB
-NEC Optiarc DVD író
Na most ezt a konfigot már cibágattam.A procira ráadtam a turbo core-t illetve nekem felette van egy core unlock opció ami elvileg engedi a több mag használatott,de nekem az emeli 4.2-re a procit.Az emelés egy egyszerű Disabled/Enabled állítással lehet elérni.A te procid kevesebbet eszik mivel 95 W-os az enyém a 8150 pedig 125.Tudom nem sok a különbség,de lehet,hogy ez az ami miatt megy még egy gyengébb tápon.Kovsol: Akkor nincs gond.Neki is szaladni fog,mint a mérgezett egér!
-
Prison85
senior tag
válasz
attamero81 #10517 üzenetére
Ebbe a lapba menne: 990FX Extreme 3 (ezzel használom jelenleg a 965öt is)
Memóriák: 2x4GB SniperEgyébként a Bulldozerek fogyasztása mennyire ugrik meg tuning mellett (tápom miatt kérdezem)? Illetve, hogy működik ez a 3.1/4.0 GHz -es gyári adat ami a 8120 -nál meg van adva? Biosban kell állítani "TurboCore" -t vagy magától rákapcsol, ha szükség van rá?
-
attamero81
senior tag
válasz
Prison85 #10516 üzenetére
Nagyon jó kis karid van.Én is szemeztem vele nem olyan rég.Ha nem tuningolod a karit akkor a 965-öt olyan 3.8-on talán,de 4,1-en már biztosan kiszolgálja.Amúgy jó páros.A GTX-ek közül nekem 400-asok voltak 460 SE-től 480-ig.A 470 volt a legideálisabb,de volt olyan 470-em ami a proci telepítő AMD szoftverrel összeveszett.Csak az egy volt amivel gondom volt,hogy miért azt máig sem tudom.Aki megvette tőlem a karit azóta is nyúzza.Azt nem tudom,hogy mennyire kell neked a Bull,de ha játékok alatt gondjaid lennének akkor cseréld csak.Mondjuk ehhez már kell alaplap csere is ha nem megfelelő.
-
Prison85
senior tag
-
attamero81
senior tag
válasz
Prison85 #10513 üzenetére
Csakis a FX-8-as szériára való csere javallót.A FX-6-osnál vissza lépés vagy ugyanott lennél.Én FX-6-ra cseréltem a 965-öt és nem nagyon voltam előre.Kb ugyanaz a téma csak az FX-ek másban jobbak.(most ebbe ne menjünk bele)Az FX-8-sal már lesz javulás.Sőt ha valami erős karid van(pl.GTX480),mert nekem ez(is) van.Ebben az esetben megszűnik a proci limit,mivel a Phenom II X4 965-öt 4 vagy 4.2-ön kellett nekem is hajtani,hogy a GTX480 TF2-öt kiszolgálja és akkor még ott volt a kari igen nagy tuning potenciálja.Szóval jó csere az FX-8-as széria.
-
Prison85
senior tag
Sziasztok! Nem biztos, hogy teljesen ebbe a topikba való a kérdésem, de érdeklődnék, hogy Phenom II 965 -ről érdemes lenne-e FX-8120 -ra váltani. Játék alatt, ha megy a FRAPS, akkor mintha a 965 kifogyna a szuflából.
-
attamero81
senior tag
-
Cseneles
őstag
válasz
kovsol #10505 üzenetére
Alapból 2200on áll de ha terhelést kap 2700-2800 ra felugrik de 2600 at állandóan tartja. én véleményem szerint a 2700-800 az Turbo Core esetén észlelhető
Nem tudom más lapok mit tesznek de szerintem ezt minden csúcs 990FX lap tudja
De holnapra megnézem ha hazaérek és linkelek pontosat
-
kovsol
titán
válasz
bozont #10503 üzenetére
Van itt olyan aki alapon 1,4+ V -t dobál a procinak, kíváncsi vagyok ők mennyit adnak az CPU NB nek.
Áram számlát meg leszarom igazából, mert nem egyedül bérlem a lakást aztán eloszlik többfelé úgyis.
Miért mérte valaki, hogy az NB fesz emelés mennyi többlet fogyasztással jár ?(#10506) Cseneles nagyon kétlem, hogy az alaplap csak úgy gondol egyet magától és alapon ad vagy +30-40% NB órajel emelést, csak mert úgy gondolja, hogy ő egy fasza lap.
-
gyiku
nagyúr
válasz
attamero81 #10498 üzenetére
3000es NB-hez mennyi feszt adsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest