- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
Az szép :S Pedig nekem még magasabb feszen is megy ráadásul és 4.0Ghz-en.
Nem tudom miért lehet ez, a konfigunk kb megegyezik. Hány venti van bent a kuckóban? (azt meg sem merem kérdezni, hogy biztos jófelé fújnak, mert azért az nem nézem ki belőled)
C'N'Q be van kapcsolva?? -
-
-
Macka
veterán
Néztem egy kis tuningot: alapfeszen, kizárólag a szorzó emelésével, 4GHZ-n LinX hiba nélkül lefutott. Gyári hűtőt használtam még.
Alapfeszen mennyire lehet 4 Ghz fölé menni?Illetve milyen hűtőt javasoltok hozzá, ami nem szab határt a tuningnak?
-
pilu85
őstag
A következő 3 évre elég az 1090T. Fogyasztásban se nyersz...
Ha pár ezer forintból megúszod akkor tedd,mert csak új tech fog dübörögni a gépedbe. -
Garsza
veterán
Helló! Segítséget szeretnék kérni.
Van nekem egy 1090T procim 3.9GHZ en használom 1.365V tudna többet is de nem akarom továb húzni, és arra gondoltam lecserélem egy FX procira.
Az első kérdésem az volna hogy jelentene e valami előre lépést számomra, elsősorban játékra használom a gépem.
Ha igen akkor melyiket érdemes megvenni.
FX-8150 vagy FX-8120. Például a 8120 ból kilehet tuningal hozni ugyan azt a teljesítményt mint egy 8150 ből? -
pilu85
őstag
Hali. Az fx 6100 bírja alapfeszen a 4ghzt???
-
törölt tag
-
Macka
veterán
Sziasztok! Adott egy 990FXA-UD3 és egy FX 8120. Kezdésnek a BOIS-ban milyen energiagazdálkodási lehetőségeket kellene kikapcsolni (ilyesmikre gondolok, hogy Turbo Core, Cool ’n Quet-et, illetve az AMD TDP limiter, bár utóbbit nem találam).
-
SSJmeszes
senior tag
Amúgy így kellene telibe húzni a CPU-t kenyőccsel?!
(ez volna a hivatalos?)
Videjó -
kovsol
titán
válasz
soultrapp #8243 üzenetére
Nekem elől lent és hátul fent egy-egy 12cm -es venti, meg oldalt egy 19cm -es.
Most rendeltem coolink swif2 120 ventiket, az lesz berakva, hogy tovább csöndesedjen a gép. Házventi a fix 800rpm es verzió lesz, a radiátorra meg megy a 800-1700rmp között állítható verzióból egy. -
soultrapp
senior tag
na az már,ha csak centi ben is nézem nekem 36cm a három,neked meg 52.
az több mint egy plusz venti:-)
Nekem is jó lett volna oldalra egy:-((minimum egy 20as:-)
Lehet nem ezt a házat kellett volna vennem.
Mondjuk ezen kívül semmi bajom a házzal,mert jól zaj szigetel elfér a videókarim kényelmesen és a cpu hűtőm is. -
SSJmeszes
senior tag
A jó előbb láttam, hogy beszéltetek pasztákról.
Amit a Noctua D14 mellé adnak az jó paszta? -
DeadMeat
nagyúr
Én csak kiváncsi voltam, mi nem jó, ezért lett kipróbálva.Mert nem értem, hogy passzív radival prime közben 60-65 fokos a proci, a víz meg alig 35.
Míg a q66 anno 3 ventivel 3600Mhz-en szintén 60 fok környékén lazán 45 fok fölé fűtötte a vizet..
Azt feltételezve, hogy jó az ihs és a magok is megfelelően adják át a hőt a kupaknak, egyszerűen hülyeség az a hőfok.
A kupakot amúgy megnéztem, majdnem teljesen sík, a blokk is jól illeszkedik rá..
Marad az, hogy szarul méri a lap a proci hőmérsékletét, vagy el van baxva az ihs alatt valami. -
soultrapp
senior tag
válasz
akela91 #8238 üzenetére
Azon is gondolkodtam már nem-e a videó kártyám miatt van ilyen meleg,mert játékok közben felmegy akár 74fokig is. És nem-e az nyomja fel oda a meleget.
Viszont prime alatt meg ugye nem megy a videó kari és olyankor csak 42-44fokos a v.kártya.
És akkor is felmegy 65fokig a cpu.Ilyen a kari melegedős fajta.
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1041&pid=1083&psn=&lid=1&leg=0
-
soultrapp
senior tag
válasz
akela91 #8235 üzenetére
Lehet neked a ház is sokat számít.
Már nincs kedvem felidegesíteni magam.
Így is sokáig tartott mire össze jött ez a hűtő,mert először A.triglavot vettem csak kicserélték nekem mert éppen nem fért el a ház oldalától.És már így is sokba van:-((((Hát lehet akkor nekem szar....
-
soultrapp
senior tag
alap feszültséget kap 1.275-öt,de most alapon volt ilyen meleg,amúgy meg 4ghz-re húzva 30perc prime után 65 fok volt eddig max,de az csak 24fokos szobában.
Sajnos ez ennyi,már beletörődtem,mert azt mondták akkor,hogy 30perc prime után a 65fok jó....de most már lesem merem futtatni:-((
Lehet jobb lett volna egy cm212evo,de lehet a házam nem a legjobb.....Azt,hogy félre mér-e azt nem tudom,mert én mikor 65 fokot ír ki akkor is megfogom a hőcsöveket,mert szinte langyosak csak.meg a borda is langyos.
-
-
soultrapp
senior tag
Most éppen lement 39fokig,mert lehet előbb hamar néztem a fokot játékból kilépve,de a lényeg hogy még mikor volt egy kis tuning akkor nem ment 60 fok fölé a battlefield,de most vissza raktam egyből alapra a procit és 64re ment is fel.
De a 28fokos szoba sokat jelent gondolom.Jah neked,hogy vannak beállítva a dolgok?turbo?apm?llc?off?off?off?
-
soultrapp
senior tag
-
Whysperer
addikt
egy kis jó hír
-
Borokafa
őstag
Nálam az APM-nél 3 állás van, a szokásos enable , disable és egy olyan, hogy automatikus. Na ebben az állásban mindenem van és 4GHz-ig nem is veszi vissza a procit.
Lehet az Asrocknál a bios másképp van megírva és kényesebb erre a kritériumra. Sajnos nem csak Asrocknál, már Asusnál is észrevettem, hogy pl. 8150-et alapon primeolva visszavette az órajelet. -
kovsol
titán
Ki is kapcsoltam inkább a turbót épp ezért.
Most 3600Mhz 1,13V NB2000 1,15V. Ez jó lesz nekem úgy hiszem. Pontvadszatra úgyse jó ez a proci, amire használom arra meg ez is elég és cserébe jó hűvös marad.(#8224) Borokafa nem mondod? tudom jól... de alap órajelen alulveszelve ne lépkedje túl
-
kovsol
titán
válasz
likeaRAINBOW #8220 üzenetére
pl az, hogy a turboval lassabb és nem hogy növelné néha a mag órajeleket, hanem konkrétan 3000Mhz re is visszarakja 3300 ról, de ezt már stability test közben is többen észrevették, pedig alul van feszelve is,kb úgy viselkedik mintha elérné a 95W határt és lassítaná miatta.
-
kovsol
titán
Érdes anomáliát fedeztem fel:
LineX 0.6.4 Problem size: 10000 5x lefutott és a legmagasabb értékek:3300 3modul/6mag Turbo On 20,15
3300 3modul/6mag Turbo off 24,07 apm is off
3300 3modul/3mag turbo on 16,74
4300 3modul/3mag turbo off 22,14
3600 3modul/6mag turbo off 24,53Mikor apm és turbo is be volt kapcsolva sokszor visszaugrált 3000Mhz re az órajel, míg amikor ki van kapcsolva fixen a maximális órajelen ment végig !
-
04ahgy
nagyúr
válasz
DeadMeat #8213 üzenetére
Megint csak FX6100 + 990FXA-UD7-es mérési adatokat tudok közölni:
A CPU fölött tömör vörösréz pot, amiben a CPU kupaktól 1mm-re van a 0,1°C pontossággal bekalibrált hőmérőszenzor. A szoftveresen jelzett és a mért érték között nálam 11-12°C differencia van, ami abszolút reális a szilíciumtól a hűtőbordáig közbeiktatott hőhidakat tekintve. Sőt, még több is reális lenne (mint a Sandy Bridge / Ivy Bridge esetében).
HGyu
-
DeadMeat
nagyúr
Kipróbáltam, mennyire valós a hőfok:Szivattyút lekapcsoltam, prime idít, 90 fokig mertem elengedni, a hővédelem nem kapcsolt be.. vagy nagyon szarul mér a lap, vagy nincs hővédelem..
Előbbire tippelek. -
-
pilu85
őstag
félek hogy vishera is úgy jön mint a bull. olyan sehogy nagynehezen.
-
encokai
csendes tag
A mit ajánlotok kategória alatt valóban nem voltam eléggé egyértelmű.
Szóval tuningolni túlságosan nem szeretnék csak keveset mert hosszú távra szeretném megtartani a kis fx-et. Azért hat magos mert a következő konzol szériába is már 4 mag lesz ha jól tudom és csak egy tipp, hogy a 6 mag akkor elég lesz ha háttérben még akarok csinálni valamit.Win8 is ahogy hallom lényegesen jobban használja ki a több magot mint a Win7 úgyhogy szerintem (nem flamelek csak így tippelek a jövőre nézve) az intel papa alakíthat jövőre a haswellen hogy sokmagos legyen. Hyper threading nem lesz elég ha rendesen megírják a szálakat és nem lesz ennyi várakozási idő ami miatt életképes most a hyper threading.
Benchmarkoknak meg ezer éve nem hiszek... Tom's hardware nemtudom mi a tapasztalatotok a honlappal kapcsolatban de fx 4100at 3 fokozattal roszabbnak tartják mint az i3 2100at. Később csináltak egy tesztet ahol kiderült, hogy egy két helyen van 10%nál roszabb eredménye az i3hoz képest, néhol persze jobb is volt az fx de azt nem reklámozzák.
A lényeg a lényeg hogy olyan lap kellene alá ami még egy 4 évet kihúz kb. és bele megy a vishera.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
eszakas #8196 üzenetére
Sem a 990FXA-UD3-ban, sem az UD5-ben és még az UD7-ben sincs LLC. Szoftveresen nem állítható a rajtuk alkalmazott IC-n. Az UD7-en pl. ISL6330CRZ van, máshol nem találkoztam még vele, adatlapot szintén nem leltem.
(#8201) atti_2010: tudtommal az a vezetőségváltás azért volt, mert még több eladást akartak (volt növekedés, de kevésnek találták), aztán az új csapat jól elkurjantotta az egész LGA1155 termékvonalat a Z68-as kivételével. Vissza is hívták a régi bagázst, több pénzért.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- PlayStation 5
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Epson nyomtatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest