Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Findzs
üzenetére
Persze ezt csak úgy lehet komolyan csinálni hiszen nagy összegű áruról van szó, pláne ha több mindent is rendelnek.
A múltkor hozattam egy majd 100K-ós tápegységet, ilyesmit aztán még eladni sem lehet, így elkértem a 35%-át előre de megértette és azóta is hozzám fordul.
-
SajtosKuszob
tag
válasz
SajtosKuszob
üzenetére
Na rájöttem mi volt a probléma. Mivel a BIOS-ban nem lehet kikapcsolni a TDP Limiter-t, ezért nem a BIOS-ból kell kikapcsolni a Turbo Core-t, hanem az AMD Overdrive programból, és az vitte magával a TDP Limitert is... most minden stabil.

-
Findzs
addikt
én mindig kérek előleget és sosem problémáznak rajta

ha komolyan gondolják a vételt úgyis ideadják ha nem az rögtön kiderül mert elkezd szabadkozni, hogy így úgy

de így a vevő is jobban érezheti magát mert meg van mondva egy határidő, hogy akkorra meglesz a cucc és ha nem visszakapja, más boltos meg csak hitegeti az embereket10% -ot szoktam kérni az szerintem nem sok, inkább jelképes de ahhoz elég, hogy ne hagyják veszni, természetesen hivatalosan papírral
persze akit régóta ismerek attól sosem, ott már megvan a kölcsönös bizalom
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Ehh, egy kis nyomorult berendelt nálam egy 4170-est, most meg visszamondta a nyavalyás. Ezzel most dilemmába estem, melyiket adjam el, azt vagy a meglévő 8120-asomat...igazából most még felesleges a 8 mag.
-
axe125
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszönöm!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
axe125
üzenetére
Amd overdrive jól írja a kupakhőt, illetve az alaplaphoz a saját szoftver, gigabyte-hoz az ET6, az is jól írja,illetve még a HWmonitor is jól jelzi.
Mindegyiknél a kupakhőt nézd, Bulloknál a maghő hülyeséget mutat.Ja még egy dolog a hőfokhoz, nálam 990XA-UD3-on, sleep-ből visszajőve, az AIDA és a AOD felcseréli hogy melyik-melyik szenzort mutatja
-
axe125
tag
Hi all!
Tud valaki mondani valami progit ami normálisan jelzi a bull hőfokát?Core temp irreálisan alacsony hőfokokat ír ki....4 ghz-en 40 fok úgy hogy mind a 8 mag(fx 8120) terhelve van.
Aida64 50 fokot írt ki terheléses teszt közben core temp meg 40-et.más:
4 ghz-nél feljebb nem tudom stabilizálni a procit.Még +0,75 voltal meg 6 maggal sem akar stabil lenni 4,3 ghz-en.
Apm master módot kikapcsoltam ill. a turbót is.Van még esetleg valami más is amit ki kell lőni?(990 fxa ud3 lap)Célom az lenne hogy elérjem a 4,4-4,5 ghz-et bár h50-el nem tudom sikerülhet-e......
Mikor eme sorokat írom processzorom 17 fokos 26 fokos szoba hőmérséklet mellett.

-
HELLAFLUSH
őstag
most látom, hogy van ilyen is
[link]de gondolom a 45nm-es technológiáról nem mai darabok...ezek csak szerver gépekbe valók ha jól sejtem?!
-
dergander
addikt
a h60 hydro,hogy muzsikál egy 8120asal ,mármint a hangszintje milyen?
-
Whysperer
addikt
válasz
atti_2010
üzenetére
Neem amikor kijött az FX akkor mondták ,hogy várjak mert jönnek az újra configoltak vagy mi is volt a legjobb szó. Vártam vártam ,de mikor nyár elején akartam akkor meg valaki azt mondta várjak az újra! 8) Eddig nem firtattam mert mentek a játékok ,de már kezd kifújni 8))
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Ha biztosan lecserélnéd az új FX-re, akkor most! szerintem felesleges FX8-at venned, már írtam neked korábban is hogy FX-6100-al járrnál a legjobban minden szempontból, lenne FX-ed végre
, BF3-ban ki is lenne használva, és viszonylag olcsó, nem fog nagyot esni az ára, ha megválnál tőle később az se fájna túl sokba.Nem tudom ki mondta neked, de azt már az FX-ek tavalyi startja utáni pár napon már tudható volt hogy kb 1 évre rá jön a frissített széria..
Ja értem, ha csak ennyivel drágább akkor inkább a 8 igaz.
-
atti_2010
nagyúr
-
Whysperer
addikt
Direkt használtam szóismétléseket8)))
-
Whysperer
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
Dead Azért nem alternatíva mert nekem nem kellene intelből i5-nél erősebb így,ha most megvettem volan ezt akkor ez kb lehet ugyan oylan . Viszont ha mondjuka Új AMD proci 105 al erősebb a mostani 8-as FX-eknél és a win 8 akár csak 5% hoz javulásban akkor az 15% kb, ha ezt a setupot vettem volna meg akkor itt még mindig tudtam volna CPU_t cserélni később! Ahogy a Intelt ismerem ugyan ezt csak full alaplap meg minden izés cserével tudnám megtenni és az egyetlen i5 amiben van tartalék mármint ,hogy húzni az a K-s viszont az vagy 70 fonttal többe kerül mint a 8120. Ezt meg minek. alaplap is drágább! Szóval kb 100 fotn + ba lennék vele ehhez képest. Arról nem is beszélve ,hogy az össze progimra elég lenne a 8120 egyedül a BF 3 amihez kell táp CPU de ott meg a FX-ek jól teljesítenek.
atti_2010 : Jó hallgatok mireszre írtam is, de azt is leírtam ,hogy várjak még is sokszor le lett írva. Ezért nincsen gépem tavaly december óta!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Persze de 1,5 hónappal egy új megjelenése előtt már nem szabad VGA-t CPU-t venni csak ha az embernek a fejénél a pisztolycső, ez már sokszor le lett írva itt de szerintem logikus is.
1.Ha most megveszi mikor az új megjelenik a felét fogja érni, így eladáskor nagyon megérzi.
2.Morálisan már el is van értéktelenedve.
3. Lehet sokkal jobbat kap hasonló árban.
-
miresz
veterán
válasz
Whysperer
üzenetére
Felőlem meg veheted most is ezt,ezzel sem jársz rosszul,csak én úgy vagyok vele,hogy,ha már enhyi pénzt kiadok rá, akkor legyen az újabb.De a többi alkatrészt megveheted,addig dobj bele valami használt Athlont,azon nem igazán lehet bukni már,és kész.Azt viszont nem tudom mennyibe fog kerülni az új proci.
-
miresz
veterán
válasz
Whysperer
üzenetére
Szerintem jó a motyó. Max annyi,hogy én egy ssd-t biztos tennék bele,meg,hogy a memóriából felesleges az 1866-os,mert egy az,hogy semmivel nem lesz gyorsabb a rendszer,elég az 1600-as is+az 1600-as is simán megy 1866-ot cl9-ben.
ui
em tudom mennyire sürgős,de én már megvárnám a Piledriver-t,és addig el lennék akár még egy AthlonII-vel is. -
Whysperer
addikt
Sziasztok. Na eldöntöttem, 2-3 évig elég lesz ,ha meg csere akkor majd cserélek VGA-t meg új FX-et madj jövőre ha lemegy az ára. Egy utolsó igent vagy nemet szeretnék ezekre a dolgokra kérni! Nagyrész BF 3 féle játékokra lenne meg kicsit MAYA meg PHP. Remélem nem lusta a CPU-m mert olyan 4,4 - 4,5-n szeretném hajtani!
AMD FX 8120 Black Edition
Gigabyte GA-990XA-UD3, AMD 990X
550W XFX Pro Series Core Edition P1-550S-UKB9, 85% Eff', 80 PLUS Bronze,
Alpenfohn Brocken
Zalman Z11 Plus High Performance Mid Tower
8GB (2x4GB) Corsair Vengeance Blue, DDR3 PC3-14900(1866), Non-ECC Unbuffered, 9-10-9-27, XMP, 1.50V
Arctic Silver 5 Thermal Compound for CPU and Chipset Coolers - 3.5 gramHA erre páran igent mondotok akkor meg is rendelném!
-
lee56
őstag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Igen, már készülget a bioware konyhájában
, kár hogy csak jövőre jön, és hogy az EA adja ki, de a lényeg végülis, hogy jó legyen. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Command_%26_Conquer:_Generals_2 -
kissz84
tag
Eddig minden játék ami nem steames fut rendesen maxon most még mw2 próbálom steamen a laptopomon is ment rendesen szal lehet valami az mw3 multiával van:-/
-
lee56
őstag
válasz
korion
üzenetére
Realtime stratégiák sajnos nem arról híresek, hogy a lehető legtöbb magot ki tudják használni, és a kérdése az volt hogy milyen procival kapna nagyobb teljesítményt, szóval itt nem olyan egyértelmű, hogy a Bull a legjobb. De csak jöjjön ki a frostbite2-s C&C Generals II
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HELLAFLUSH
őstag
így már értem
akkor be ruházok egy FSP-re, mert a jelenlegi 400as codegen mellé nem merek betenni egy komolyabb vga-t 
-
Asbee
veterán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
A vga gyártója azért ír 500W-ot mert ők azt is számításba veszik aki ilyen codegedn és hasonló "minőségi" tápegységnek nevezett valamit használ. Egyébként a 7850 TDP-je 150W proci-é 95W ami tuningal azért nő szóval még egy 400-as is elég.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
A VGA -nal sohase vedd figyelembe milyen tápokat irkálnak rendszerigénynek mert baromságok, inkább számold ki vagy kérj meg valakit.
-
HELLAFLUSH
őstag
köszönöm a segítségeteket
csak azért kérdezem, mert minimum 500w-ot ír rendszer igénynek a 7850es, azt hittem ez az 500w függ a procitól is. -
Asbee
veterán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Simán elég.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Az 500W elég lenne de csak abban az esetben ha biztos nem akarsz CF-et.
-
HELLAFLUSH
őstag
hi
megint itt vagyok egy kis zaklatással 
a kérdés az lenne hogy milyen tápot vegyek ehhez? illetve hány wattosat?
FX-6100
ASUS HD7850-DC2-2GB GDDR5
2x2 GB Kingston Hyper X 1600Mhz
Asrock 970 Extreme 3
+lenne majd benne egy Sata3as vinyó(talán még ssd is)+ventik+neonés szeretném húzni majd a procit

és CF-en nem gondolkozok.
egy FSP Aurum Gold 500as elég lenne?
-
kissz84
tag
Na felkeltem

Természetesen ma tesztelek más játék alatt is, amúgy is furán megáll az egerem az mw3-ban ha betölti a játékot stb és nagyon sokat kell várni mire betölt egy mappot.
Természetesen a legújabb driver van a karihoz most felraktam 850mhzre ott igazán stabil a procihuzzásra nem számítottam eddig üres járatban 20fokos a proci terhelve 55.
Arra gondoltam ,esetleg bios frissítés is kellhet?
Nem az én világom ez az Nvidia:-/ volt már egy Nvidiám régebben azt se tudtam igazán ki ismerni ,mert inkább vissza tértem ATI-ra azokat ismerem tudom mit kell vele tenni hogy menjen
csak hát olcsón sikerült megvenni és hát erősebbnek írják mint a volt 6950@70-emet. -
Milka 78
nagyúr
-
Montebá
tag
Sziasztok!
Melyik tud jobb teljesítményt nyújtani játékokban?
(Legfőkébb rts)
AMD Bulldozer x6 FX-6100 3.3GHz vagy
Intel Core i3-2120 3.3Ghz -
Asbee
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Pontosan milyen sipolás? Sipolhat az alaplap, a vga, a táp. Olyanról még nem hallottam, hogy a processzor sipol. Gondolom Turbo be van most kapcsolva meg Auton van minden így jól szétfeszeli. Károsnak nem hinném hogy káros de fölöslegesen magas az a fesz.
-
perfegor17
senior tag
A sípolás miatt csinálatam egy cmos resit meg mindent alapra.És most váltogatja az órajelet 1,4ghz és 4ghz között 4ghz-nél már 1,400v-on megy.Káros ez neki?
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Itt mondjuk 2800 vs 4500 Mhz ről van szó, azért az nagyon durva eltérés. Ha tudnál bármi féle tesztet, vagy fórum bejegyzést felmutatni ami alátámasztja akkor elhiszem neked. Azt még talán elhiszem, hogy olyan programban ami intelre optimalizált és egy szálas teljesítmény kell neki, hogy ott szépet alkot az i5. Én mondjuk 85% ban játékra használom a gépet, azt tegyük hozzá a kérdésemhez.
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha csak úgy berakja és hajrá, akkor is normálisan kell menjen. Én próbáltam állítgatni, de végül maradt alapon minden... Csak normálisan le kell hűteni...
-
Bali27
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Attól függ mire használod... Játékoknál pl alig van eltérés...Nekem főleg játékra kell, meg kiadványszerkesztésre... Igaz egy 3.6 ra huzott E8400 ről váltottam FX6100ra és a 6100 összehasonlithatatlanul gyorsabb.. Mindenben...
Nekem elég.. Ti meg verjétek az i-re ha annyira bejön... Nekem nem volt rá pénzem, és abszolut nem bántam meg az AMD vonalat!... Ennyi.. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
kissz84
üzenetére
Állítottál-e bármit a biosban, vagy csak úgy beraktad és hajrá?
Állitsd be alapfeszen 4ghz-re, APM off, turbo off, és nézd meg úgy.
Alapban elég hülyén működik, nekem is fel le kapcsolgatta az órajelet. Ha meg APM vagy melegedés miatt visszaveszi magát a proci, akkor is tud faszán belassulni. -
Stepo
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsikét tuningolgattam az fx6100-asomat és arra lennék kíváncsi,hogy ha gyári beállításokon megy akkor a HT Bus Speed 2,4Ghz de ha tuningolok (3,6-4Ghz) akkor leveszi 2Ghz-re.Ez mennyire befolyásolja a teljesítmény,vagy bármit is ?Ja és még valami 4Ghz-n egy Mugen 3-assal 30 fokos szobában a 60C az milyennek számít?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
endruboy1
senior tag
válasz
kissz84
üzenetére
Hello!
Bár nem ismerem a téma hátterét, de ha most raktad össze a konfigod és rá frissen a Wint akkor elképzelhető hogy a háttérben updateket telepít illetve tölt le a Win és ezért beakad a játék. Nekem anno ez volt az új konfigommal. Plusz a VGA drivert is ellenőrizd hogy a legfrissebb van-e fent (nem elég amit a Win alapból felrak).
Ha viszont régi a konfigod nagy része és csak pár hardvert cseréltél akkor elképzelhető hogy egy újrahúzás megoldja a gondodat, ilyen is volt már velem. -
kissz84
tag
Elsőre csalódás van folyamat 15min 36 max fps megy az mw3 multin közel se max beállításon 1440x900 ra levittem aa of v sync off high graf és szaggat:-/
-
válasz
kovsol
üzenetére
Tuning nelkul gyorsabb az i5 2300. Tuninggal az FX-6 utoleri. Mar csak a fogyasztas a kerdes.
A lapon a tapfazishoz: Ket esetben vettem eszre kulonbseget. Az elso, ha nagyon meg akarja rantani az ember a procit, akkor kicsit tovabb lehet huzni a tobb fazisu lapban. Ez a kulonbseg nekem par % volt. A masik, amikor alul akartam feszelni. A tob fazissal kicsit alacsonyabb erteket sikerult beloni, de a kulonbseg nehany W-ot jelentett itt is csak.
-
Milka 78
nagyúr
Ha már ennyi a csipogás->[link]
-
kissz84
tag
Szevasztok urak, megjött a monitorom is ma már végre egy ezüst AOC i2353Fh

A probléma ott kezdődik , hogy nekem sem ad képet a dolog a bios 1 csippanás után még három rövidet csippan gyors és nincs kép.
Mi a probléma ?
okés tudom ...vga oda mentem rányomtam beugrott a slotba rendesen egyből jó
DD -
Malibutomi
nagyúr
Latom alaplap volt a tema, nem valaszolok egyenkent ha nem baj.
Ha nem kell SLI/CF, akkor szerintem ga-990xa-ud3.
A 4+1 VRM asrockot nem ajanlom annak aki 8xxx- et akar, nekem a 970ext4 a 8120-al alapfesz 4gigan mar sipolt a VRM. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Whysperer
üzenetére
Szerintem nagyon rástresszelsz erre a dologra
.Volt egy 955bem,hozzá egy 880g Extreme3-asom 8+2-es fázissal és egy 870 Extrem3-asom 4+1 fázissal.Mind a két lap ugyan olyan mértékben droppolt és ugyan ott fogyott el a proci(a 880g nagyobb "fsb"-t bírt el).A 870-est tartottam meg,mert nem éreztem semmi hátrányát,ráadásul olcsóbban tudta a feladatát ellátni.A kis gépembe egy 3+1-es Asus lappal tuningolok gond nélkül,pedig elvileg ez egy irodai pc-kbe szánt mATX lap.Nem a fázisok száma a döntő,hanem hogy mennyi anyag van a lapba és itt egyből minőség és árbeli különbség van.A Z68-GD80 Gen3-as lapom igazi über tuning(raklapnyi rekord és tesztgyőzelem),sok fázissal és pofátlanul magas árral.Egy dekát nem droppol,baromi stabil még sincs meg az 5ghz+ stabilan,mert kifogtam egy lusta i5-öst ami 4550mhzt hajlandó stabilan menni értelmes fesszel.Persze megvolt az 5ghz,de kapott olyan feszt,hogy rotyogott a nafta a H80-asban.Nagyrészt a procin múlik a tuning.Jó dolog a sok fázis,de nem létszükséglet és kell hozzá egy válogatott proci is,hogy igazán érezd a hatását.Ha kifogsz egy lusta procit hiába bírja a lap a túlfeszt,mert akkor meg hűteni nem fogod tudni(max egy komoly épített vizes rendszerrel)Amúgy teljesen jó az általad összeállított lista,no para

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Samsung kuponkunyeráló
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még alszol kettőt és eladod az egész gépet! 

em tudom mennyire sürgős,de én már megvárnám a Piledriver-t,és addig el lennék akár még egy AthlonII-vel is.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)