- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #26116 üzenetére
Nagyon szeretem ezt a cpu-t (ma, holnap ki tudja) en sem mernek kukaptalanitani, a tagnak komoly vizieromuve van otthol , gammer profilja meg 4.2 ghz.
2600K = megverve
3770K = megverve
Reszkes 4770K !@nagy feher sas: egy CAD-CAM fele dolgot kepzelj el, ami rajz (minta) utan szimulal. Vagyis megirja, ellenorzi, hitelesiti minden sort a programban (sokszor van par szazezer sor is). Na az ami qrvara processzor igenyes .
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #26111 üzenetére
Mertem, 2m57s-el vagyok gyorsabb !!! De nekem megy az 5.1 ghz (mindjart az 5.2-is) de neki a vegnek a vege a 4.8 GHz.
A legnagyobb baj az intelnel hogy ha nem babralod a kupakot akkor meg a 4.5 ghz is kerdeses az ivy-nel. Annak idejen nalam volt egy mocsok peldany ami mar 4.3 ghz-en elerte a 94 fokot full terhelesben H100-al hutve.
@kek-papagaly: a core/core-ban csak akkor tudok ringbe szalni ha letiltok 6 szalat , o meg marad 1+ht-vel, de akkor egy 30 perces teszt elhuzik 2-3 H-ra. Visszont core/core-ban sem volna becsuletes mert nekem van 1 modul ami masfel szal, neki meg 1 mag ami 2 szal.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Milka 78 #24930 üzenetére
Igazából szerintem nem sokkal erősebb az AMD 8 magos CPU-ja az i5-nél, amikor mind a 8 mag használatban van. Legalábbis amikor az i5 kifogy a teljesítményből, nem sokkal utána lesz (már ha utána lesz) a Vishera. De a régi játékok egyértelműen Intel kedvelők. Persze kivárom a konzolokat, meg ha aranyáron szórják a Hawellt, akkor várok vele még nagyon sokáig.
Btw a Vishera utódjáról (vagy az utód utódjáról) lehet tudni, hogy a nyers számolási erőben mennyit fejlődik várhatóan?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Milka 78 #24018 üzenetére
Dehogy akarok. Amúgy azért az FX-4100-ről elég jelentős előrelépés lenne.
Intelre most amúgysem igazán érdemes váltani, hogy itt a Haswell, nincs is kedvem 80-at kiadni egy lapra meg egy procira.
Meg egyáltalán, az AMD topikok sokkal szeribbek.
Még egy kérdés: gondolom, a 8320 egészen biztosan megy alapfeszen a 8350 órajelén? Mert az árkülönbség azért nem kicsi.
-
Attix82
addikt
válasz
Milka 78 #23568 üzenetére
Értem. Holnap minden kiderül. Remélem nem lesz gond, majd rányomok egy Prime95 vagy ITB-t.
Igen néztem azt az Asus lapot is,de olyan egyformák ezek az alsó kategóriás lapok, ugyan úgy 95 wattot bír el.
Asrockra volt egy ilyen is : Nagyon jó lap ennél nekem nem kell jobb. Játékra használom és semmi probléma sincs vele FX 6100 és hd 6950 társaságában.
bocs , hogy ezt írom, de remélem csak Te voltál ennyire peches
-
ktg3
őstag
válasz
Milka 78 #23227 üzenetére
Sokat nézegettem én is vásárlás előtt.
Ár értékben sztem kb ez a legjobb.Nagyon durva a cucc sztem.
-
RVR400
veterán
válasz
Milka 78 #23196 üzenetére
A nagyban gyorsítja a procit kifejezést meg tudom rögtön cáfolni. Tesztekben szinte semmivel nem vagyok előrébb emelt HT és NB órajelekkel sem, ahogy nagyon az sem számít, hogy 2100 MHz-en mennek a RAM-ok. Más kérdés, hogy szeretem mindenből kihozni a maximumot, de gyakorlatilag talán ez a 3 tényező együtt hozhat 3-5%-ot.
-
ktg3
őstag
válasz
Milka 78 #23196 üzenetére
Köszönöm.
A tuning az hasonlít az sima órajel húzásra szal ugyanúgy dobja el a gépet ezeknek a frekiknek az emelése?
Ha nagyon nem megy, akkor el se indul, ha kicsit vállalhatóbb, akkor bios post, de nem bootol. eggyel feljebb bootol is de terhelésre fagy?Vagy ez olyan, hogy vagy megy vagy nem?
Mennyire független a a HT meg NB ferki a CPU órajeltől.
Ha NB-t mondjuk sikerül 2.6K-ra belőni, viszont később még finomhangolom a procit, kcisit emelk még frekit, akkor mennyire dobhatja el később NB miatt?Érdemes úgy próbálkozni, hogy előbb megkeresem a cpu freki tetejét és hozzá állítom az NB-t vagy teljesen független?
-
Brekkk
senior tag
válasz
Milka 78 #23170 üzenetére
Most csináltam a lapon BIOS resetet.
Ismét felismerte a procit, és ugyanúgy 1,425 V a VID-je.
A sipolás, és fesz visszaállítás csak akkor volt amikor alulfeszeltem a CPU-t.
Offline - 0.075 V-al.
Ugyanazt csináltam, mint az Intelnél.Egyébként minden beállításom a lapon AUTO-n van.
És stabil is a gép, semmi gond vele.Másik lapban is ki kellene próbálni a procit, hogy ott mit olvas ki VID-nek.
Ha jól tudom az 1,425 V a maximum amit az AMD kaphat igaz? -
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #22419 üzenetére
Vettem egy házventillátort,ami gyári hibás volt,zárlatos,és hülye fejemmel menet közben dugtam rá,és nem tudott olyan gyorsan le oldani a táp,ezért vitte a lapról a hagkártyát,+a vinyómat is. Úgy hogy most a jó öreg 760-as van. És eddig csak pozitívumokat tudok mondani róla. A hétem mégy nyúzom majd egy kicsit,akkor majd írom,hogy mi a fejlemény.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #21578 üzenetére
Nem, nem a kekbe az alaplap labakat ba@od el. Ismerosom Norvegiaban igy tett tonkre egy X79-es Sabertooth-ot. Kemeny gyeker tobb szaz gepet rakot ossze...csak egy figyelmetlen pillanat.
Yeffy DJ (fene egye meg 3-szor szerkeztettem amig leirtam a neved, a muzsikus kutya jobb) : azon vagyok !
-
MiklosSaS
nagyúr
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Milka 78 #21251 üzenetére
A sarokkád már fogalommá vált az FX topikban. A szivaros képet nem láttad, gondolom.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
Milka 78 #13138 üzenetére
Koszonom az utmutatast.
Kiprobalom ap rocit a lapban es teljesitmenyt, fogyasztast latva eldontom megeri e egy uj lapra aldozni.
(#13137) miresz
Az L3 nekem se sokat szamit ahoz amire igazan a proci kell mar elgondolkodtam rajta hogy ha eleri a sorozat teljeitmenye a szukseges minimumot akkor valtok ra. Egy ev mulva meglatjuk hol tart.
-
-
RVR400
veterán
válasz
Milka 78 #12167 üzenetére
Az oké, csak előbb szóltál, és utána kérdeztél. Vagyis nem is kérdeztél. Én mindig is FSB-vel tuningoltam, hogy a memók is a legjobb órajelet kaphassák, utána játszottam a szorzóval. Ez már az 5x86-os AMD-mnél is így volt.
Feszt nem emelek halálba feleslegesen, annyit nem ér az egész, 4.1 GHz-n amúgy is vége volt a 965-nek, így 3.9 fölött meg elment különösebb feszemelés nélkül.
Ez is elmegy 4.5-ön, de ahhoz már 1.5V kell neki legalább. Ott is lehűti azért a 212+, mert kb 3 fok az eltérés, de jobb a békesség. -
RVR400
veterán
válasz
Milka 78 #12122 üzenetére
Nekem egy X4 965-öm volt, azon egy HyperTX 212+. Mindig húzva volt a proci majdnem 4 gigára, de 60 fok fölé sosem ment a hőmérséklete. És ezt akkor vettem, amikor már 7-8e Ft-ért hajigálták az Ipon-ban az ember után... Most az FX4100-at 4.2 Ghz-n 1.4 V mellett alapból 38 fokon tartja, full terhelve nagy melegben érte el a 60 fokot 1 óra játék után. Egy F12Pro hajtja, ami 5 V-ról megy, tehát semmi hangja...
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #11927 üzenetére
Teli van minta kutya bolhával!
Szerintem azért nem meri kitölteni,mert titokban ő is szandit hord.
(mint te) ,meg mert megteheti.Módos gazdagéknál,már csak így van ez.
Mint nálad,te is burzsi vagy,intel géppel,megmittudomén,meg amióta PH! addikt
lettél,még csak felénk sem füttyentesz....
-
ReKzZz
tag
-
Whysperer
addikt
válasz
Milka 78 #11161 üzenetére
melyik a legolcsóbb 8+2 -es csak azért kérdem mert ilyen ,hogy SLI meg hasonlók tuti nem lesznek a gépembe. Aztán meg Én ehhez még nem nagyon rétem. Mármitn AMD-m csak egy p90-en volt 14 évvel ezelőtt meg athlon 64-em ,de ezek nem voltak húzva szóval amd téren elvagyok ramadva. csak azt olvastam itt ,hogy 8+2 igen csak jó. De ,hogy mi is az vagy,hogy milyen néven találom meg a lapok leírásánál!
Pl.: Ennéla lapnál hol látom ,hogy 6+2 vagy 8+2 vagy mennyi? [link]
-
Whysperer
addikt
válasz
Milka 78 #11154 üzenetére
Értem akkor ezek 20-as árkategória ,de Én egy pl olyan szuntű tunningra keresek legolcsóbb legmegfelelőbb alaplapot ,hogy mondjuk egy 8120-as CPU-t képes 4,5 GHz-en tartani hosszú távon. Nem rekord döntésre hajazok! Amúgy meg az olcsót nem úgy értettem ,hogy alegolcsóbb lap kell amibe fut az FX hanem ami ehhez a tunninghoz a legjobb ár érték arányú. Ahány fele vagyok annyi féle ajánlás. Ezért nem tudok dönteni ebben!
-
korion
senior tag
-
-
erik88
aktív tag
válasz
Milka 78 #9556 üzenetére
Amúgy nem tudom hogy minek kell egy 8magos bulldozer mikor a win7 se kezeli normálisan a 4 magot se! Meg játékoknál is bőven elég 4 mag ! PL: 2 magos e8400-asnál ugyanolyan játék élmény van mint az én fx 4100-asomnál max payne 3-ban!
majd azoknál a játékoknál kell a 8 mag amelyiket 2 év múlva adnak ki! addig meg bőven elég egy 4 magos!
-
kovsol
titán
válasz
Milka 78 #5977 üzenetére
Jó én mondjuk pár hete vettem 13200Ft ért 5év garanciával, nem tehetek róla, hogy most meg felemelték mindenhol sajnos
Kíváncsi lennék mi az oka ennek az egyik napról a másikra történő +7-8k növelésnek.
mod: mondjuk most nézem 60 hónap garit adnak rá ott is ahol eddig 24hó volt csak, lehet ezért emelték fel? -
Borokafa
őstag
válasz
Milka 78 #5963 üzenetére
Nekem minden konfigomat egy 350-es békebeli FSP visz (vitt), és simán bírja. Néha integrált, neha 5670 vga-val. Bírja az órültségeimet is mikor szárazjegezek
A 6100-al szerintem bírnia kell egy Enermaxnak még vga-val is. Nem látom értelmét a túl nagy tápoknak, az is általában a hatásfok rovására megy. -
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #5963 üzenetére
Az Adata CWT beles.
Nem gagyi.
Channel Well Tech fejlesztés:
A-data Horus (modell: HM-550,Hm-650,HM-750,HM-850,HM-1200)
Chieftec Arena (modell: 405w)
Chieftec Super (modell: CFT-600-14CS, CFT-650-14CS, CFT-700-14CS, CFT-750-14CS)
Chieftec Turbo (modell: CFT-600-14C, CFT-650-14C, CFT-700-14C, CFT-750-14C, CFT-850-14C, CFT-1020-14C)
Chieftec Nitro (modell: BPS-350S, BPS-400S, BPS-450S, BPS-500S, BPS-550C, BPS-650C, BPS-750C, BPS-850C, BPS-950C,BPS-1200C)
Corsair TX (modell: TX750w,TX850w)
Corsair VX(modell: VX550w)
Corsair HX (modell: HX750w,HX850w,HX1000w)
Corsair CX (modell: CX 430)
Corsair GS(modell: GS600,GS700,GS800)
Gigabyte Odin PRO (modell: GE-M550A-D1, GE-M680A-D1, GE-M800A-D1, GE-MK20A-D1)
Gigabyte Odin GT (modell: GE-S550A-D1, GE-S680A-D1, GE-S800A-D1)
Gigabyte LC Series (modell: 400w)
Gigabyte PoweRock (modell: GE-N300N-A2 (70+)
Gigabyte PoweRock (modell: GE-N500N-A2)
Thermaltake Toughpower (modell: TPG-650M,TPG-750M)Én sosem szerettem a felszabdalt 12V-os ágat. (kitudja mit hoz még a jövő,esetleg rámszakad a bank és egy 7970 CF?
De ez nálad sem kiszámítható.
)
-
Atlantis
veterán
válasz
Milka 78 #5963 üzenetére
Igen, ezt én is láttam, de szerintem nem furcsa, Cinebench nyilván nem használja nagyon a VGA-t. Azt azért le lehet szűrni, hogy durván 90-100W-ot jelent a tuning. Ez még mindig 400W alatt van, hatásfokkal számítva ~320W a lap felé, amit illik bírnia egy (szerintem) minőségi tápnak( bár mondjuk már 4 éves elmúlt szegény)...lehet nem kéne sajnálnom a tőkét a tápcserére, ha már ennyit költök a gépre. Inább akkor elég lesz a kisebb lap+proci. Évekig úgysem nyúlok hozzá terveim szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest