Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1312) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#1271) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Hát még nem szedtem szét (mert miért is)''
Hát, pl. portalanítás céljából. Ezt minden nagy hulladékhőt termelő elektromos berendezésnél célszerű időnként elkövetni. Ha meg tud szabadulni a keletkező hőtől, akkor nem melegszik annyira, vagyis nő az élettartama.

''Tulajdonképpen miért rosszak ezek a kondik ?''
Az elektrolitkondikban víz alapú elektrolit van. A víz bomlik, emiatt a kondi idővel kiszárad. A japcsik kitaláltak olyan elektrolitot, amellyel kicsi lesz a kondi belső ellenállása, és tettek hozzá olyan adalékot, ami a vízbomlást visszafordítja. A kínai kondigyárak ellopták az elektrolit receptjét, csak nem teljesen: ez a bomlásgátló kimaradt.
Emiatt a gagyi gyártmányú kondik hamarabb kiszáradnak, amitől megnő a belső ellenállásuk (ESR), amitől jobban melegszenek, amitől gyorsabban száradnak, amitől mégjobban melegszenek..., amíg a bennük lévő elektrolit fel nem forr, vagy a keletkező durranógáz fel nem robban, és akkor csett-villám-bumm. (De már előtte, amikor még ''csak'' a belső ellenállásuk nő meg, a feszstabilizálást már nem tudják korrektül elvégezni, ezért mindeféle instabilitás léphet fel.)

''Eldurrognak vagy mifene ?''
Az már a végső stádium. Ha a tápod eddig eljut, akkor a durranás után a géped belsejéből csak a proci és a floppymeghajtó marad működőképes. :)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.