Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
kleinguru
üzenetére
Meg alapvetően a Minit nem profi munkára találták ki, hanem mindennapi használatra. Hasonlóan az Air-t is és ezt kiválóan hozta hangtalanul, amint elkezdtem kicsit sokkolni a rendszert, már megjött a hangja annak a ventilátornak.
De az M1 kicsit más tészta, majd a hétvége folyamán én is nekiesek és kipróbálok ezt-azt. -
válasz
30z.Samu
üzenetére
A hang az tény valóban. Nincs normál használat mellett. Nem hegyeztem ki a teljesítményt még. Azt gondolom, hogy ez az M1-nek köszönhető. Korábban igazán erős CPU-t nem tettek bele, mert azt rendesen hűteni kellett volna, amihez nyilván nincs hely.
Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire fog ez skálázódni felfelé, amikor elengedik a fogyasztást a HEDT CPU-k szintjére (~MAC PRO).
-
30z.Samu
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Mondjuk az hozzátartozik az igazsághoz, hogy a PC-mben nem M2 meg nem tudom milyen SSD volt, hanem egy mezei 2,5"-os és az sem éppen a legújabb gyártmány. Szóval nem a leggyorsabb, ennek ellenére én nem éreztem lassúnak, lehet hogy ez is közrejátszik, hogy gyorsabbnak érzem a Mac-et, mert abban egy rohadt gyors SSD van. dB-ben viszont egyértelűen a Mac a nyerő, konkrétan nincs hangja.

-
30z.Samu
titán
válasz
kleinguru
üzenetére
Az én PC-mmel sem volt gond sebesség terén, mégis gyorsabbnak "érzem" a Mac-et. A boot idő tényleg lassabb, legalábbis az első boot kicsit lassabb volt. Szerintem ennyi bőven belefér.
Gondolkodtam, hogy csak aludni küldöm el, de valamiért nem kapcsolt le az egér és a billentyűzet és ugyanúgy világítottak. Szóval maradtam a kikapcsolásnál. 
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Lehet nekem voltak alapvetően top PC alkatrészeim, de egyáltalán nem tűnik nekem veszett gyorsnak a PC-mhez képest, sőt. Bekapcsolástól a minden betöltődött és használható rendesen részig kifejezetten lassú. Abszolút teljesítményben nem tudtam összehasonlítani még, de ha minden jól megy, akkor lesz premier 4K-s projektem a jövőben, aminél mindenképp ki fogom próbálni.
-
-
30z.Samu
titán
Azon is gondolkodtam egyébként, hogy végül is használhatom a Wifit netezéshez is, elég gyors már azon is az internet, meg ha már így is úgy is be kell kapcsolni, akkor igazából oly mindegy.
Egyébként videókból ítélve azt hittem kisebb a gép, de persze így is elég kompakt mérete van. A másik dolog, ami kissé meglepett, hogy van súlya. 
-
válasz
blakey
üzenetére
Nalam ez az iMacen ugy van belove, hogy a halozatra fellep (mert ugye az iCloud Keychain miatt tudja a jelszot), de az IPv4 Offon az IPv6 pedig Link Localon van. A MacBook Pronal viszont mind a WiFi mind az Ethernet aktiv (az ethernet a Thunderbolt Displaybe van dugva), a router pedig ugyonazt az IP-t osztja mind a ketto interfacenek, igy ha lehuzom a gepet a monitorrol, akkor se szakad meg se a Facetime se az SSH kapcsolat.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Na igen, a beállításoknál olyan komplikáció lépett fel, hogy nem tudtam azonnal fellépni a netre, mivel az Istennek sem jutott eszembe a Wifi jelszó. Miután előttem volt a rendszer, akkor jutott eszembe, hogy telefonról belépek a router-be és megnézem. Fáradt voltam már, na.
Utána léptem be az iCloud-ba, de akkor azzal aktiváltam is, oké. Köszi.
Majd még a teljes átjárást kell beállítani, legalábbis amikor amikor az Air-t használtam, ott még be kellett állítani valami átjárhatóságot, hogy lássam az üzeneteket, kontaktokat, fotókat, stb. Meg biztos lesz még, amit be kell állítsak, de hirtelen most csak ennyi jutott eszembe. 
Még egy kérdés: Ha ethernet-el akarom használni, akkor is kell a wifi, hogy fogadjam a hívásokat/SMS-eket a gépen?
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
Ezt a hsz-t már a Mini-ről írom, M1-eset vettem végül, bontatlant. Túl sok mindent nem fogok vele csinálni első körben, csak kíváncsiságból összedugtam, meg bekapcsoltam. Ez valami veszett gyors.
Kérdésem annyi lenne, hogy a gép aktiválva van azzal, hogy beléptem a fiókomba vagy valamit csinálnom kell? -
-
blakey
titán
Most pl. qbittorrent, múlt héten vettem észre, amikor frissítettem az új OS-re, nem volt értesítés, de a Preferences menüben meg ott vigyorgott a kis ikon.
Egyébként sok ilyet olvasok az elmúlt időszakban, tehát elég sok felhasználónál előjött, természetesen különböző appok esetében, Nem tudom mi ragadt be. Nem nagy probléma viszont tudni szeretném az okát, mert teljesen nulláról telepítettem és ehhez pl. nem nyúltam, tehát valamelyik frissítéssel érkezhetett és az is lehet, hogy nem minden gépet érint.
-
-
blakey
titán
Most már egy ideje fent van a Big Sur, jól működik, amit észrevettem, hogy a Dock-on nincsenek kis értesítési ikonok, pedig engedélyezve van, ez másnál is így van vagy valami elkerülte a figyelmemet?
-
válasz
Rebelf
üzenetére
Ugyan ezt a szoftvert nem ismerem, de pl Final Cutnal tudom, hogy total kulon codepath a preview es az export resz a pluginekben. Siman kinezem, hogy valami felrefutott es a preview resz, tartalmazza az ARM es x86-64 kodot is, az export resz pedig csak x86-64 kodot, mert az ARM reszben csak ures stubok vannak.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Rebelf
üzenetére
Apollo twin kártyám uad részlegére...
Macbook Air M1 en nekem is tökéletes a Pro logic ,csak az uad nem. -
cigam
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
10 év múlva mire nem lesz elég
640kB
8GB? Persze nem lehet tudni mit hoz a jövő, és az én 2012-es gépemben is 16GB van, viszont az M1 SSD-je veszett gyors, ha arra kezdesz swappolni, még annyira sem veszed észre mint egy átlagos SSD esetén.Amúgy jól ki van találva: 8GB/512GB vagy 16GB/256GB
Tipikus melyik ujjamat harapjam meg hogy beleférjek 400k-ba. -
30z.Samu
titán
válasz
Rebelf
üzenetére
Nagyon rámentem a témára bakker, szerintem mindenképp M1 lesz. Ezzel már játszani is lehet simán, bár ez nem prioritás, mert ott a konzol játékra. De azért jó tudni, hogy el lehet vele bohóckodni, ha úgy adódna...

10 év azért necces, a RAM lenne a keresztmetszet, de ha 3-4 évig gond nélkül tudom használni, igazából már megérte. -
Rebelf
aktív tag
-
tacto
aktív tag
válasz
Mikika
üzenetére
Bocs, hogy erre, most, de lattam, hogy rendelkezel ilyennel.
Megjött a fapados (ssd nelküli) Satechi mac mini hub.
Minden port ok, egy kivetelevel, az USB-C-n nem ismeri fel a külsö SSD-t a rendszer, nem mutatja a drivert. Az összes USB-A-n, illetve a Mac Mini (M1) sajat 2 Thunderbolt csatijan is tökeletes.
Ami erdekes, megha hiba is van, hogy ugyanakkor a külsö SSD hazon levö led vilagit rendesen a csatlakoztataskor a hub kerdeses egyetlen C portjan.
Altalanosan is, van esetleg valakinek ötlete?
Ugye M1, itt nincs SMC, ilyesmi. Mondanam, hogy rossz a port, valoszinüleg az is, de az SSD led jelzi a csatlakozast. Sajnos, jelenleg mas nincs itthon USB-C cucc. -
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Ezt bele se vettem a számításba, szóval ja. Lehet, hogy megpróbálok kibulizni egy M1-es Minit.

-
30z.Samu
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Igen, az egyik tesztben egy i7-es Mac-el hasonlították és tisztességesen helytállt a kicsike. Ezért is gondolkozom rajta és akkor legalább 3 évig nem kellene cserélni.
Itt a hardveraprón van 1-2 jó áron. Igaz csak 8GB RAM-mal, mondjuk itt az optimalizálás kicsit más, mint Windows alatt. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Gyorsabb mint a 27 colos i7 10700k s iMac- em

(#35055)
Csak zene készítésre / stúdiózásra vettem egy Intel iMac et ,még elkaptam aránylag a legerősebbet és legnagyobb kiszerelést mert szépen lassan eltűnnek a palettáról és már csak M szériák maradnak.
Vele még rendesen működnek az uad plugin ok az Apollo kártyámmal ,sajnos ez a része még M1 nél nincs teljesen megírva ,amúgy minden másra vlmi fantasztikus az új apple cpu ,valóban nincs gondolkodás ,olyan mint a villám és nem igen lehet megakasztani.
i7 es iMac em is elég erős és gyors ,sőt a dedikált 8gb os 5500xt vga sokkal nagyobb előnyben van grafika terén az M1 el szemben ,viszont vannak pillanatok még akár egy mezei böngészés közben is ,hogy érezni az M1 gyorsabban reagál és tölti be az adatot egy hangyányit mit a bivaly iMac-em. -
-
30z.Samu
titán
Csak agyalok egy M1 gépen bakker...
Akinek van, annak működik faszán? Nincs gond vele? -
-
r4z
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Tedd az alternativaid melle egy jobb 4K monitor es a gyari periferiak arat, es meglatod.
Egyebkent az i3 eliras (vagolapon maradhatott egy minie), tuti az alap i5 van benne. A Kaby i3 ketmagos, es miert bontana szet barki is atomjaira a gepet azert, hogy downgrade-eljen?
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
i3 van benne , valószínűleg szervizelt készülék és kicseréltek i3- ra a gyári i5-öt az alaplapban ,8gb ram al és merevlemezzel.
Majdnem 300k ért én meg nem venném ,21,5 colos kis fos ,akkor már gyűjtenék egy picit hozzá és vennék egy alap M1 es Macbook Air t.
blakey
Alaplapjába olyan 8.gen es cpu t raksz amilyet csak akarsz ,és az ijoe szervízeléssel is foglalkozik ,nem nagy mutatvány kicserélni a cpu t.
Én is rakhatnék pentium / i3 / i5 vagy i9 et a mostani i7 em helyére ha szétszedném ,csak akkor ugrana a garancia.“ "kis fos" qrva jó gép tud lenni.”
Napjainkban M1 jelenléte mellett egy i3- as gép már labdába sem rúg majdnem 300k ért. -
cigam
titán
2017-es 21,5"-os 4k iMac-nek van valami ismert hibája, problémája? ijoe-mál most van egy "jóárasított" példány, és elméláztam, hogy milyen lenne ...
Viszont fura, hogy a leírása i3-at ír, de az Apple szerint i5-el és i7-el szerelték ezeket. -
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
Kicsit utána olvastam, elvileg megkapják a 2014-es gépek is, viszont lesznek olyan funkciók, amik csak az M1-es gépen lesznek elérhetők.
"Az Apple szóvivője elmondta, hogy a portré módot és az élő szöveges funkciókat kifejezetten az Apple idegmotorjához tervezték. Az M1 chipekre korlátozott Apple Maps szolgáltatásokat az Apple szilíciumra tervezték, az M1 teljesítménye és energiahatékonysága közötti egyensúly miatt."
-
r4z
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
A 2013-2014 evjaratok supportjat vagjak el most Monterey-jel, szoval a 2018-as mini az eddigiek alapjan 3-4 evig kap uj OS-t, es +2 evig biztonsagi frissitest. Lehet, hogy az ARM atallas miatt kicsit felgyorsitjak ezeknek a kifuttatasat, de a macOS 14-et szerintem a legrosszabb esetben is meg fogja kapni.
-
hszilard666
veterán
válasz
Rebelf
üzenetére
Szerintem nem pikkpakk lesz az átállás. Míg az összes fejlesztő átveszi az ARM et, az nem egy nap. Sőt ebben a pillanatban is több inteles macet lehet kapni a hivatalos boltokban is, azoknak meg nem fogják eldobni a supportját a következő 1-2 évben, szóval szerintem nem hozott rossz döntést a kolléga.

-
30z.Samu
titán
Az M1-es gépekben a RAM bővíthető?
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Na, az király. Most már várom, hogy itt legyen az asztalon és nyüstölhessem, kíváncsi vagyok mi változott az OS-ban a Mojave óta.

-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Köszi előre is. Igen, nekem is tetszenek. Kb akkora lehet, mint az új Vodafone dobozka, amivel tudod nézni a TV-t.
Viszont PH-n csak i3-asok vannak, meg 128GB SSD. Utóbbi mondjuk nem gáz, van külső meghajtóm, az i3 nem tudom hogy muzsikál. Egy teszt szerint nem rosszak, meg ezek már 4 magosak. Az Air-ben anno 2 magos i5 volt és az is bőven jó volt. A RAM-ot viszont lehet benne utólag bővíteni? Azt jól vettem ki a videóból? Vagy az is forrasztva van? -
30z.Samu
titán
Elkezdtem megbontani a PC-met, lehet, hogy jövőhéten már egy Mini fog dühöngeni az asztalomon.
-
-
Rebelf
aktív tag
ISO volt kiválasztva, azaz Európai . De már megtaláltam a megoldást . Elkezdtem kipróbálni hogy FN gomb-ra mik jönnek elő , aztán a 0 az FN+Í gombon volt. Erre úgy jöttem rá hogy mikor megnyomtam az FN+0, akkor Í adott, mondom akkor FN+Í az 0 lesz. Az is lett.
Érdekes az egész.. magyar billentyűzetem van és az í is ott van ahol kell,shift mellett. Most már hogy megtaláltam a 0, minden karaktert be tudok vinni, szóval nincs baj. -
-
-
30z.Samu
titán
válasz
tboldi
üzenetére
Na az jó! Akkor azt nem kell(ene) cserélni. Bár idővel lehet pótolnám ezt is, csak hogy kerek legyen a történet.
Hiányzik a rendszer, na.
Volt egy 2013-as Air-em, szerettem, bitang jó volt, pedig nem volt egy acélos hardver alatta. Csak elkattant valami és kitaláltam hogy kell egy PC, így eladtam. De van, hogy szívesen használnék MacOS-t és nem Hackintosh megoldással. Most már úgy érzem hogy "kinőttem" ezt, játékra ott a konzol, szóval elgondolkodtam hogy lehet addig kéne pénzé tenni a PC-t, amíg még ér valamit és visszatérni MacOS-re. És miért asztali? Sajnos én olyan típus vagyok, aki eszik a gép előtt, videót nézek közben stb. A Macbook-nál mindig féltem, hogy véletlen leöntöm valamivel és mehet az egész szervizbe. Itt viszont "csak" a periféria menne kárba, nem mindegy.
Meg amúgy sem tervezem sehova se cipelni. -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én egy 2018-as gépet használok (i7, 16GB RAM) és nagyon szeretem. Hasít minden, semmi nem akad, megérte az árát. Akkor rendeltem, amikor megjelent az új sorozat. Vagyis nem sokkal utána. Nem tudom mennyiért mennek, de én ebből néznék egy i5-ös gépet. Sokan dicsérik itt a fórumon is. A legújabb M1 nyilván klasszabb, de árban is magasabb azért, viszont hosszú távon (3-5 év) jobb választás.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Gondolkodom rajta, hogy visszatérek a Mac-esek közé, de ezúttal egy asztali géppel. Egy Minin gondolkodom, de nem a legújabban, hanem szerintem elég lenne egy régebbi is. Netezésre használnám elsősorban, esetleg egy kis kép ill. videószerkesztés és talán egy kis Blender is játszana. Gondolom most már célszerű legalább 8GB RAM-al ellátott modellt vásárolni.Kérdésem az lenne, hogy ha esetleg egy 2014 late, 2015 körüli gép megfelelne-e erre a célra. Illetve hogy ezeken működik-e az, hogy a hívást, SMS-t tudom fogadni a gépen is? Köszönöm szépen előre is válaszotok.

-
válasz
Rebelf
üzenetére
Milyen billentyuzeten probalod? Amikor bedugtad a billentyuzetet, akkor valoszinuleg(*) jott az ISO/ANSI valasztas (shift melletti gombok megnyomasa). Ha ezt lecancelezted, vagy ANSI-t valasztottal, akkor amerikai kiosztasnak kezeli, amin nincs 0, ha magyarra allitod. Elvileg ha letorlod a billzet konfig allomanyat (/Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist) es tolsz egy rebootot, akkor ujra fel fogja dobni az keyboard identifier appot es ki tudod majd valsztani hogy ISO keyboardod van.
(*) Ha nem is volt ilyen kerdes, akkor lehet hibas a billenyuzet (nekem van egy noname billentyuzetem, ami annak ellenere, hogy rendes magyar billentyuzet, ANSI kiosztasnak mondja magat, az OS pedig elhiszi ezt).
-
Rebelf
aktív tag
Van ötletetek hogy hogyan lehet elővarázsolni 0 számot a billentyűn? Nem Apple-s, és kiraktam a digitális billentyűt a jobb sarokba, hogy lássam vizuálisan milyen gombra mi jön elő meg hasonló , de nem volt 0 ott se
magyar a billentyűzet kiosztás pedig. -
Értem. Sajnos ez akkor marad így, mert...
* iPhone-ról nem fogok lemondani (elégedett vagyok vele)
* Nemrég kezdtem el használni a macos-t, erről sem szeretnék lemondani, mert az hogy gépről tudok imessage üzenet írni és telefonhívást kezdeményezni és fogadni az nagyban könnyíti a munkámat
* Windows-t pedig gyerek korom óta használom és szintén elégedett vagyok vele, elég jól is ismerem és alapvetően ezen a platformon dolgozom.
* Bónusz: a file kezeléssel kapcsolatos teljesen más filozófiát képtelen vagyok elsajátítani. Hiányozna a TC.
* Teams sajna a céges kommunikáció alapja
* Gyakorlatilag vékonykliensnek használom a mac-et, mindent a windows-os gépen csinálok RDP-n keresztül, ami nem kommunikáció -
Az, hogy alapbol ugyonott es ugyonakkora meretben nyilik meg, ez "alapbol jar". Azaz, ha elkezdessz irni egy uj Maces appot az Xcode.app-ot hasznalva, akkor ez alapbol benne van. A fejlesztonek tennie kell azert, hogy ez ne igy legyen. Tehat a rendes, valodi Maces appokban ez ezert mukodik.
Vizont a megcsillagozott appjaid nem rendes Maces appok. crossplatform frameworkkel keszult, osszetaknyolt katasztrofak. Ezeket ugy lehet kiirtani, ha nem hasznalod az ilyen szemeteket. Egyre tobb alkalmazast rontanak igy el, egyre tobb ilyen hiba lesz. A fejleszto ezekert a platformidegen hibakert az esetek 99.99%-ban tehetetlen, mert nem o rontotta el, hanem a keretrendszer hibas.
-
Sziasztok!
Adott egy M1-es mini és egy LG43MU79-B monitor. USB-C kapcsolaton vannak összekötve. Anno nagyon megtetszett, hogy újraindítás esetén minden ablak ugyan ott nyílik meg, mint ahol hagytam. Nekem még sosem működött ez hibátlanul (sok ugyan ott ugyan úgy nyílt meg, de pár nem).
Amiket használok:
> Safari
> Mail
> Jegyzetek
> Naptár
> Microsoft remote esktop*
> Emlékeztetők
> Teams*
> Viber*
> Üzenetek
> Telegram* Amikkel rendszeresen baj van (nem ott nyílik meg és akkora méretben, mint hagytam):
Lehet ezzel valamit tenni (aktuális fejlesztői bétát használom), vagy a külsős fejlesztők az oka

-
Kókuszdió
nagyúr
Végül sikerült minden és örülök ,hogy ezt a részét is megtanultam.
Már csak a usb- ről való telepítést szeretném és minden király.Nagyon szépen köszönöm nektek ,hogy ennyire méltányosak és segítőkészek voltatok velem!

-
blakey
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Szerintem telepítsd fel azt, amit tudsz és ahogy tudod majd utána készíts egy telepítő-lemezt azzal a rendszerrel, amit fel szeretnél tenni és utána telepítheted offline is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Eladó Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- ELADÓ Gamer Konfig
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De az M1 kicsit más tészta, majd a hétvége folyamán én is nekiesek és kipróbálok ezt-azt.

Kérdésem annyi lenne, hogy a gép aktiválva van azzal, hogy beléptem a fiókomba vagy valamit csinálnom kell?
8GB? Persze nem lehet tudni mit hoz a jövő, és az én 2012-es gépemben is 16GB van, viszont az M1 SSD-je veszett gyors, ha arra kezdesz swappolni, még annyira sem veszed észre mint egy átlagos SSD esetén.

Érdekes az egész.. magyar billentyűzetem van és az í is ott van ahol kell,shift mellett. Most már hogy megtaláltam a 0, minden karaktert be tudok vinni, szóval nincs baj.