Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Koszonom az iranymutatast

Quick actionben talaltam ra megoldast
set prompt_text to "Please enter password for the zip file"
repeat
set zip_password to text returned of (display dialog prompt_text default answer "" with hidden answer)
set verify_password to text returned of (display dialog "Please verify your password." buttons {"OK"} default button 1 default answer "" with hidden answer)
considering case and diacriticals
if (zip_password = verify_password) then
if (zip_password ≠ "") then
exit repeat
else
set prompt_text to "Password cannot be empty. Please enter password for the zip file"
end if
else
set prompt_text to "Password mismatched, please try again. Enter password for the zip file"
end if
end considering
end repeat
tell application "Finder"
set the_items to selection
set items_to_zip to ""
repeat with each_item in the_items
set each_item_alias to each_item as alias
set item_name to name of each_item_alias
set item_name to quoted form of (item_name & "")
set items_to_zip to items_to_zip & item_name & " "
end repeat
set first_item to (item 1 of the_items) as alias
set containing_folder to POSIX path of (container of first_item as alias)
set zip_name to text returned of (display dialog "Enter the zip file name (without the .zip extension)" default answer "")
set zip_file_name to quoted form of (zip_name & ".zip")
end tell
do shell script "cd '" & containing_folder & "'; zip -x .DS_Store -r0 -P '" & zip_password & "' " & zip_file_name & " " & items_to_zip -
Snoop-y
veterán
Szia,
Az elso ketto kilove mert ez a parancs amit irtam titkositja is a file-t.
Szoval valami olyasmi kellene, hogy azon a fileon hajtodjon vegre amire rakattintok jobb klikkel es ott a tarolt task/script lefut es vagy automatikusan hasznalja a filenevet vagy rakerdezzen.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Tud valaki abban segiteni, hogyan lehetne automatizalni egy terminal parancsot de ugy, hogy pl a filenevet bekerje a script amikor inditom?
pl:
Downloads % Zip -er document zip document.docx
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ingyenes fokliftet hasznalok. Boven eleg (csoportos atnevezeshez hasznalom) minden masra finder.
-
Snoop-y
veterán
Sargaig (munkatarsam 32GB-al swappel allandoan)
Mi kapjuk meg a grafikus full package-et (InDesign, PSD etc) es abbol generaljuk a print fileokat.
Amint egy kesz van azt toljuk fel a printing platformra validalas utan pedig veglegesitem a formatumokat (papir, cover, protection binding etc)
Eleg nagy katalogusaink vannak valamikor a vegso print file is 60+ MB (peldaul 2 eve meg csak 5-10 MB volt)
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nekem windowsra is fel kellett tenni a Logitech sw-t mert pont, hogy nem mukodott nelkule.
MX 2 es MX 3 ugyanez

-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
En tobb gepen is dongle nelkul (win es Mac kozott hurcolom sot van amikor mindket gep megy atulok egyiktol a masikig gond nelkul valt 1mp alatt)
-
Snoop-y
veterán
válasz
Rebelf
üzenetére
Eleg teljesen. Akkor lehet problema ha valamilyen memoriaigenyes Task-ot nyomatsz napi szinten. De szerintem ez meg az itteni topiclakok kozul is marginalis talan en voltam az egyetlen akinek valoban gaz ha nincs 32G+ a gepben legalabbis mikor errol beszeltunk multkoraban. Ha pl keszen kapnam a hr pdf-et es nem nekem kellene eloallitani/exportalni ellenorzes utan akkor siman eleg lenne egy M1 mini vagy kb barmi.
-
Snoop-y
veterán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Ez nem igaz. A mac verziot hasznalom most eppen windows alol.
A mac verzio annyiban kulonbozik a simatol, hogy USB C a toltoje es nincs hozza USB dongle
mod: latom felettem mar irtak. hardveresen a ket eger ugyanaz es megy kekfoggal mac es win alatt is.
-
Snoop-y
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Azt meg jatszos gepnek is megerne megvenni...
-
Snoop-y
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Ezert kerdeztem mire hasznalja es ezert irtam, hogy en mire hasznalom szoval hjam biztos.
-
Snoop-y
veterán
Egyszeri konvertalashoz keresnek lehetoleg valami free programot ami MKV-bol ki tudja exportalni a hangot wav-ba peldaul.
-
Snoop-y
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mint ahogyan a delete gomb is balra torol nem jobbra

Tudom fn+DEL
-
Snoop-y
veterán
válasz
scofield657
üzenetére
A fusion drive-ot ha tudod csereltesd ssd-re vagy ha nem akarod megbontani akkor a Samsung X5 kulso ssd az hozza a gyari beepitett ssd sebesseget (~ 2K MB read/write) es mehet arrol az OS-is.
A memoriat bovitsd 16GB-ra legalabb.Nekem is 19-es modell van igaz i9 gyari ssd es tobb ram(72GB) de nalam hasit a PS.
-
Snoop-y
veterán
Hasznal valaki Thunderbolt 3-on nvme ssd-t?
Gondolkodom, hogy kibrobalnam egy kulso hazban amiben kesobb tudnam cserelni a drive-ot.
A lenyeg az lenne, hogy a doboz ne limitalja az ssd sebesseget (soknal latom, hogy up to 1500 MB ami kb fos kategoria ilyen driveok eseteben...)
-
Snoop-y
veterán
Es amikor elfogy a memoria? Attol, hogy gyorsabb benne a RAM ha nincs eleg akkor mi tortenik? A PS-ben szinte nem csinalt semmit es foglalt volt majdnem 5 GB. Nalam egy printfile elokeszitesnel amig nincsenek a layerek osszedolgozva 1x gigakat kepes megenni. Es ez csak a PS maga egy szakadek browser is megeszik 1G-t aztan meg masik taskban megnyitva az InDesign a masik remalom...
-
Snoop-y
veterán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nalam mukodik gond nelkul 2x4 + 2x32
-
Snoop-y
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
De annyi. Ha most upgradelek akkor a 8GB RAM megy a kukaba.
Valakinek kell esetleg 2x4?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Letolt egy Mac VM-et es abbol lehuzza.
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére

-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Folx-t hasznalok ajanlom kiprobalasra

-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ha örulnek akkor nem lenne mogotte a meg

-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nativan nem tamogatott. Hasznalj valami masik dock appot. (mondjuk en meg pont win10-en orulok meg ettol mert ott meg default van
) -
Snoop-y
veterán
Nah megoldottam az egyik felet egy kicsit elegansabban mert nem tetszett az otlet, hogy a jelszavamat a network drivehoz egy text file-ban taroljam:
A pass az a keychain-en log es az alabbi sciptet hasznalom, hogy felcsatoljam a drive-ot:
set serverName to "hp"
set volumeName to "Movies"
set theVolumeURL to "smb://" & serverName & "/" & volumeName & ""
set desktopFolder to path to desktop folder as text
if volumeName is not in (paragraphs of (do shell script "/bin/ls /Volumes")) then
-- mount the shared drive
beep 0
set this_folder to (mount volume theVolumeURL) as alias
else
beep 4
set this_folder to volumeName as alias
end ifNem ugrik fel semmilyen ablak az elejen mert nem a Finder mountol. Plusz a rohadvany ikonok ott maradnak ahol legutoljara hagytam oket.
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Igen nalam az sem mukodik

Akar a kepet megnyitom kijelolom vagy ha ikon akkor rahuzom a get info-ban. Egyszeruen marad minden a gyari
Mod: agyrem egyebkent, hogy ilyen egyszeru dolgokkal kell szenvedni ami windowson 3 kattintas...
Most ha beallitom, hogy mountolja a megosztasokat akkor a movie kivetelevel megjelenbek az ikonok(hiaba cserelem le a rejtett file-t. Viszont akkor ugye meg megnyitja loginnal az osszes share-t finderben erre egy A4-es hosszusagu apple script a megoldas ami szepen bezarogatja oket. De hat ez is hogy nez mar ki:
Login ------> felugrik 8 ablak aztan meg bezarodik...
-
Snoop-y
veterán
Valaki tud ajanlani valamilyen kiegeszito docking rendszert? A hocipom televan, hogy a felmountolt drive-ok ikonjat a desktopon mindig visszairja az alapertelmezettre en meg sajat ikonokat szeretnek hasznalni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
üzenetére
Mac cheat sheet kell neked. Meg ha hozza tudsz jutni macworld ujsagokhoz azokban is mindig van tippek trukkok rovat. Apple sajat oldalan is van egy csomo shortcut.
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
"Amit pluszba elkérnek érte azért 500GB-os külső SSD-t veszel és ugyan olyan gyors és még a rendszer is futhat róla."
Ez igy ebben a formaban nem igaz. Az uj macik belso SSD-je joval gyorsabb mint egy sima kulso korabban linkeltem a tesztet. Lehet venni bivaly kulso SSD-t de az ugyanannyiba kerul mint megvenni a gyarit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Metal topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft