- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- R.I.P. Aláírások
- A KOReader ebook olvasó program
- Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
moklys1 #36257 üzenetére
Köszi, de nem használok g305-öt.
Nekem azért kell a logi options mert csak abban működik az egér bal oldali előre hátra lapozgatás a böngészőben. Ha ez nincs telepítve akkor macos alatt nem megy.
Tehát simán bluetooth egérként nem rakhatom fel.
Továbbá a solar K750 sem megy simán bluetooth-al.
Mind a kettőhöz kell a dongle sajna.Tehát:
MX Anywhere 2-höz kell a Logi Option
solar K750-hez pedig kell a Unifying software
Legalább is nekem M1 silicon alatt. -
Czo
addikt
válasz
moklys1 #36212 üzenetére
Igy is letolti azokat az allomanyokat egyebkent amig pl nagyok, de frissek. Tehat ha egyik gepen, ahol le van toltve valami nagy megpiszkalod, akkor azt le fogja szedni erre a gepre is, hiaba nyomtal ra korabban, hogy torles. Egyszeruen annyi, hogy ne piszkald, majd megoldja, hogy eltunteti. Egyebkent most, hogy bekapcsoltad a kapcsolot, "lett" egy csomo helyed. Mert a szabad helyet jelzo mennyiseghez mostmar hozzaadja azt, ami az iCloud Drive-ba van. Ez persze nem valos hely, de takarit, ha szukseget erzi. A Disk Utility tudja megmondani, hogy az ossz szabad hely, es ebbol mennyi a tenylegesen valos.
-
Czo
addikt
válasz
moklys1 #36204 üzenetére
Semmi baj sincs ezzel a mukodessel szerintem. Az iCloud ezen reszet (mert ugye ez a Drive) en azota hasznalom, amiota letezik a Drive (2014). Elotte pont ugyonezekre a dolgokra a Dropboxot hasznaltam, a Dropbox letezese elott (2007), pedig sajat scriptekkel, utemezve oldottam meg a gepek kozotti szinkront (rsync/ssh/cron). Nekem a 'Documents' es a 'Desktop' folderem, valamint nehany egyeb apro folderem a homeomban (.ssh, bin), illetve appok konfigja (ezek jellemzoen 1-1 plistek a Library/Preferences-ben illetve 1-1 folder a Library/Application Support-ban) van szinkronizalva. Minden gepen megvan minden offlineban is (nincs bekapcsolva a tarhely optimizalas), ha az egyik helyen valtoztatok, az par pillanat alatt megjelenik a tobbi helyen is. Ez a felallas, stabilan es megbizhatoan mukodik. Kb 2017-ig az iPhoto Library is igy volt elsharelve a gepek kozott, de akkor miegraltam Photosra es bekapcsoltam az iCloud Photo Libraryt, mert igy nem csak a Macek, de az iPhoneok es a tabletek is megkaptak a kepeket. A Music/iTunes Library, a Photo Booth Library, Calibre tovabbra is igy van szinkronizalva.
-
blakey
titán
válasz
moklys1 #36205 üzenetére
És a gépen kikapcsoltad? Importálásnál is illetve itt:
Az iCloud felhasználónál is át kéne nézni a dolgokat, mert ott is vannak "huncutságok"
Monterey-t használsz? Big Sur-t használok és semmit nem tölt le a gépre, telefonról vagy gépről átmásolom, bár utóbbi esetében áthelyezi, nem másolom, és minden jól működik, legalábbis eddig nem volt gondom. -
blakey
titán
válasz
moklys1 #36200 üzenetére
Hogyan van beállítva az iCloud-od? Nálam nincs engedélyezve a Photos, mert az iCloud-tól függetlenül szinkronizál az eszközök között. Ha fotózok akkor a képeket FE File Explorer-el felmásolom a felhőbe és azt semmi már nem tölti le, tehát az eszközökön nem lesz. Gondolom te is hasonlóan használnád. A gépen a System Preferences/Internet Accounts alatt tudod beállítani az iCloud mappákat, stb.
-
Czo
addikt
válasz
moklys1 #36200 üzenetére
Gyors/azonnali torlesre. Ha van hely, akkor mindent vissza fog tolteni. Igy van kitalalva, ez a mukodesenek a lenyege. Ha csokken a helyed, akkor viszont hasznalat fuggvenyeben fog torolgetni. Tehat ha van benne pl. egy 500-600 gigas allomany, amit hasznaltal a napokban es ezen felul van meg osszesen kb. 200 giganyi, sok 10ezer apro allomany is, amiket meg regebben hasznaltal, akkor elobb a sok aprot fogja leszedni ha helyre van/lesz szukseged. Ebbe a folyamatba tudsz beleszolni azzal, hogy azonnali eltavolitasra kersz valamit, amirol te tudod, hogy most tenyleg meg lehet tole szabadulni atmenetileg.
-
Czo
addikt
válasz
moklys1 #36195 üzenetére
Miert akarod torolgetni? A drive lenyege, hogy minden legyen meg nalad is. Nem egy "tavoli megosztas", hanem helyben levo tartalom felhos szinkronizacioja (en tobb gep kozott hasznalom parhuzamosan). Ha azt akarod, hogy ha helyet kell felszabaditani, akkor ne az iCloud Drive legyen az, ami elfoglalja a helyet, akkor kapcsold be a tarhely optimizalast. Ekkor a helyi cachebol torolget ha ugy hozza a helyzet, hogy helyre van szukseges.
-
blakey
titán
válasz
moklys1 #36193 üzenetére
Sima felhőként használom az iCloud-ot, tehát mindenféle szinkronizáció ki van kapcsolva, a gép fájljait a gépen tárolom és manuálisan mentem vagy másolom felhőbe, nincs 2 helyen, nem tölt le semmit automatikusan, stb. Ne kérdezd, hogy miket állítottam be, mert elég régen volt és azóta is jól működik.
-
cigam
titán
válasz
moklys1 #36176 üzenetére
Nem törli, mert sosem volt ott. A fotódon is látszik, hogy egy spéci, a helyi gépen futó (localhost) Samba megosztással van felcsatolva a felhő tárhelyed.
Kukkants be a ~/Library/Application Support/Google/DriveFS mappába. Elméletileg ott tárolja átmenetileg a fájlokat. -
Ear001
addikt
válasz
moklys1 #36079 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem csak a küzdés volt a Logitech Apple szoftvereivel, meghajtóival. Az volt a jó, ami az oprendszerben volt.
Én a Logitech egereimet a SteerMouse-val lövöm be. Ez ugyan nem égeti be az egérbe, de egyszer beállítottam, és azóta jön velem nem is tudom hány oprendszer frissítés óta.
-
válasz
moklys1 #36058 üzenetére
Ez ilyen, mindig oda teszi. Speciel szeretem, mert pont jó helyen van. Egyébként engem a Szövegszerkesztő alkalmazás borít ki hasonlóképp. Mindig ugyanoda nyílik, de szerencsére legalább az üres dokumentumablak méretét be lehet állítani, hogy mekkora legyen. Ez is valami.
-
cigam
titán
válasz
moklys1 #18182 üzenetére
Tudtommal csak bővítménnyel, pl.AllPagesZoom
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Witcher topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar