- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Áthelyezném az iTunes által tárolt iOS appokat külső vinyóra, mert 30gigát foglalnak fölöslegesen az SSD-n, ezen módszerrel működni fog a dolog, ugye?
-
Tudnátok abban segíteni, hogy a jelölt karaktert hol találom?
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #15785 üzenetére
clean install volt, vagy upgrade? Jogjavítás, lemezellenörés, hely van a lemezen, RAM van elég, vmi spéci nem kompatibilis eszköz, program?
Nekem is early2008-as imac-em van, de nem érzem lassabbnak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15785 üzenetére
Úgy tűnik, ja. Nekem kifejezetten gyorsult a gép.
triaztan94: nem tudom, a Tiger milyen gyors, de szerintem a Mavericks talán még gyorsabb is lesz, de a funkcionalitása miatt mindenképp megéri frissíteni, főleg, h Tigeren már a programok nagy része nem is fut... -
Jó az nekem valamire, ha a mini VPN-el csatlakozik fel a NAS-ra? Előre elnézést kérek a kérdésért, de nem vagyok egy informatikai guru.
-
Xero
nagyúr
válasz
Smells #15787 üzenetére
1. ifconfig
2. Airport Utility -
Smells
tag
Hali!
Abszolút noob vagyok apple és mac téren, mind a hardvereket, mind a szoftvereket illetően.
Két egyszerű kérdésem lenne:
1. Mac OS X alatt mi a windows-os ipconfig /all parancs megfelelője, ami megmutatja az összes hálózati interfészt, a kiosztott IP-ket, alhálózati címeket, átjárókat stb.?
2. Hogyan tudok hozzáférni egy Apple AirPort Extreme Base Station router grafikus management felületéhez, hogy konfigurálni tudjam?
Köszi!
-
trisztan94
őstag
Hát igen, nekem volt korábban egy Windowsos laposom 3 giga rammal, rosszabb volt, mint 2-vel. Szerintem akkor 2x2 lesz. Jól értem, hogy bármilyen mezei RAM modult bele lehet pakolni a gépbe problémamentesen addíg amíg olyan, mint ami a gépnek kell?
(#15784) Ragnar95
Na erre abszolút nem gondoltam volna
Mindenképpen felrakjuk szerintem.
Viszont fater eléggé hozzászokott a Tiger (az volt a gyári rendszer) sebességéhez, ahhoz közel sem lesz, nem? Esetleg egy SSD-t még később belenyomunk, ha nagyon lehúzza.
-
Ragnar95
félisten
válasz
trisztan94 #15782 üzenetére
Mavericks kifejezetten jót tesz neki, nekem is early 2008 iMacem van és Mavericksel érezhetően gyorsabb, mint ML-el volt. 4 giga alá én már nem adnék RAM ügyileg, 4gb is csak Mavericksel elég, annál régebbi rendszerrel kevés tud lenni az is...
-
cigam
titán
válasz
trisztan94 #15782 üzenetére
3 gigát érdemes?
Nem vagyok a felemás megoldások híve. 2x2 a tuti, vagy 1x1. Valószínű működne gond nélkül 2+1-el is.
Egy próbát megér az apró böngészése, találni ott 2x2GB-ot 10k-ért. Az más kérdés, hogy ha nem mac-ből vették ki, lehet nem fogja szeretni. Általában nincs velük gond, pláne ha mindkét modul egyforma. -
trisztan94
őstag
válasz
HollyBoni #15780 üzenetére
Hát már megvettük a Lion-t. Max majd arról felfrissítjük Mavericks-re. Bár nem tudom, hogy kell-e, mert az én Macbook Pro-mon (late 2011, i5, 4gb) is Lion-ról váltottam Mavericks-re, egy picit lassabb lett. Ha azon lassabb, akkor az iMac-en szerintem érezhetően lassú lesz..
Szerinted?
(#15781) cigam
No és el is olvastad amit linkeltél?
Tehát durván 12.000 körül van 2gb.. hm. 3 gigát érdemes? Marad a mostani 1Gb-os modul + egy darab 2gb. Vagy nagyon sokat dobna rajta az a +1 giga? (ezek már dual chanel-esek?)
-
cigam
titán
válasz
trisztan94 #15779 üzenetére
No és el is olvastad amit linkeltél?
"Apple officially supports 4 GB of RAM", "Supports 800 MHz PC2-6400 DDR2 SDRAM (200-pin SO-DIMM)."
Az Apple oldala szerint:
iMac (Early 2008) DDR2 4GB (2x2GB)Nekem is ilyen van. Az Apple oldalán van egy ábrákkal illusztrált útmutató is a cseréhez/bővítéshez.
Sajna ma már kurrens cikk így pl. ijoe-nál 12k egy 2GB-os modul. -
HollyBoni
veterán
válasz
trisztan94 #15779 üzenetére
A honlap szerint a Mavericks 2007-es iMac-re is felmegy, ráadásul ingyenes.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok.
Édesapámnak ilyen iMac-je van, amióta megvan neki se szoftverileg, se hardverileg nem frissítette.
Eldöntöttük, hogy felfrissítjük mindkettőt. Megvettük az OSX Lion-t, (az az utolsó amit lehet rá rakni, nem?) de RAM tekintetében nagyon kevés lesz neki úgy érzem... Mennyit tud kezelni max. ez a gép? 3-4 giga kellene. Kb. mennyibe kerül bele? Hol tudok venni?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki olyan progit Mavericks alá, amivel csoportosan tudnék konvertálni AVCHD-t Prores-be?
-
cigam
titán
10 program ingyen a paddle-től:
- Numi számológép
- PDF toolbox
- Peep fáj nézegető/konverter
- Music recorder
- Mac Bluray player
- Picturesque képkezelő
- Deal aler akciófigyelő (mint amilyen ez is)
- ScreenCapture
- Fresh fájlkereső
- RunePDF PDF szerkesztőhttps://www.paddle.com/bundle/the-paddle-mac-freebie-bundle/
-
koma106
senior tag
Kb mennyi helyet kell foglalnia egy Mavericks-nek, Appok nélkül?
iMac HDD-n szeretnék rendet rakni, fogy a hely. 500Gb-os a HDD és kb 100Gb-ot nem látom mi visz el. Ennyit foglalhat a mavericks app-ok nélkül?
A rendszervinyón:
App-ok (20Gb)
zenék (30Gb)
iMovie/FCPX saját filmek (180Gb)
RAW fényképek (170Gb)
és nehány személyes dokumentum (3-4Gb)
Mavericks (?Gb)
(Time Machine külön külső HDD-n) -
A segítségeteket szeretném kérni.
A jelenlegi 10.9 rendszeremet át szeretném költöztetni SSD-re Nem kell, hogy szűz legyen.
A neten nagyon össze-vissza infókat találtam. Esetleg, ha valaki röviden pontokba szedné, nagyon megköszönném.A Time Machine mentést egy USB3 -as külső My Book vinyóra készítem. Eddíg nem nagyon működött. Látszólag elkészítette, hibát csak akkor írt ki amikor be akartam lépni a TM -be. Amikor még is belépett, az időpontok között navigálva a minta-ablak sötét volt. Most megnéztem, és naplózott kisbetű/nagybetű érzékeny rendszerre volt formázva. Utánaolvasva csak sima naplózottra kell formázni. Lehet ez a baja. Most készíti az első mentést, nem tudom segít -e. Ha nem, majd a NAS-ra teszem a TM-et. Ott működik, csak nagyon hamar felzabálja a helyet. Még nem jöttem rá, hogyan lehet korlátozni a méretet.
-
koma106
senior tag
Még egy érdekes kérdésem van: iWork-ből van most a gépen régi és új, azt értem is, hogy miért, de az iLife elég zavarosan frissült (hagytam az App Store-t frissíteni magától és ezt tette):
Garageband-ből kettő van (régi és új), - miért?
iMovie-ból kettő van, - miért?
iPhoto-ból csak egy új van (sok újdonságot nem találtam belőle, de pl. az ikon új1. Másnál is így van?
2. A régi csak egyszerűen töröljem? (Finder/Alkalmazások közül húzzam a kukába és kész?) -
Xero
nagyúr
-
koma106
senior tag
GarageBand-ben vannak olyan (fizetős) leckék, amelyek alapból itthon nem elérhetők. Van valami trükk amivel mégis meg lehetne oldani? (megvenném az US Store-ból is, ha valahogy rá tudnám venni a GarageBand-et, hogy ott keresse ... szóval át lehet valahol állítani az app store-t?)
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Totheground #15752 üzenetére
Annyira nem vészes, ha azt veszem hogy AC-s router is egyben.
Most egy 300 megabites Cisco routerem van, de kábelen használom a Mac Minit mellette. Az rMPB-n nincs lan port, átalakítózni nem akarok, így marad a WiFi. Jelenleg a Mini és a Router nem tudja stabilan a 80megabites sávszélességet tartani. Legalábbis én így emlékszem, de délután ha hazamentem ismét teszek egy próbát.
Tehát ha cserélem a gépet akkor kelleni fog idővel egy új router is, ha szeretném használni azt a sávszélességet amiért fizetek. -
xedos
addikt
válasz
RaZroX #15745 üzenetére
Volt iMac i5-öm... Bizonyos pályákkal elment Paralellsel is kb 20fps-el... de volt hogy 10-re leesett.
Most i5-ös Hackinthosom van, Dual Boot.... A prociban lévő intel HD4000-el átlag 30fps-el megy 1280x720-ban. Szóval mindenképpen ajánlok egy Win7-et...
Xmodule: gondolom full HD-ban próbáltad? másképpen röpülnie kell! -
RaZroX
addikt
-
Fr3eWar
őstag
válasz
RaZroX #15745 üzenetére
Hát az ez alapján az üres.
De gondolom hogy jobban fut mint virtuális környezetből.
Más: úgy érzem januárban távozok a mac minit használók csapatából, és eladom a minit. Helyette jönnie kell egy 13-mas 2013mas rMBP-nek. Ideje egy év barátkozás után a következő szintre lépni
ezzel kapcsolatban, egy timecapsule-t is tervezek venni, mert a 256GB-s ssd kevés lesz. A timecapsule gondolom partícionálható, hogy legyen mondjuk egy 300GB-s rész backupnak, és a többi szabadon garázdálkodható "NAS"-nak. cáfoljatok meg ha nem így van. -
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Szerintetek hogy fut jobban a World of Tanks ?
Ha ez alapján használom: [link]Vagy ha Parallels Dekstoppal futtatok egy Win7-et és abból indítom ?
Konfig:
Hackintosh
Core 2 Duo 1,8GHZ
4GB DDR2 RAM
NVIDIA 9600GS 768MBui.: nem, nem szeretnék dual boot-ot. egyenlőre..
-
cigam
titán
válasz
alba-regia #15743 üzenetére
A naplóba kerül valami ráutaló bejegyzés? Ha menet közben ledobja, sanszos a HW hiba, vagy a Te WD-d is vmi összeférhetetlenséggel küzd (lásd amit linkeltem).
Próbáltad másik kábellel/másik csatlakozón? (a lemezt is és a hdmi-t is)
-
cigam
titán
válasz
alba-regia #15741 üzenetére
WD-vel vmi gond van: [link]
A WD drive utility-vel be állítható a sleep idő (ha támogatja: Set drive sleep timer (on supported drives)).Amúgy egy WD MyBook-ot használok TM-re, Hónapok óta (gyakorlatilag mióta megvan) semmi gondom nincs vele.
Csak a HDMI-n akad? Ha a gépen szól, jó? Ha másik kimeneten szól, jó?
-
alba-regia
aktív tag
Korábban egy Toshiba 1GB volt rajta. Ott az történt, hogy egy idő után elaludhatott, amikor megpróbáltam elérni az eszközt, csak olvasható volt. A fájlrendszer egyébként "Mac OS kiterjesztett", tehát nem NTFS.
Most egy WD 1GB van rákötve (My Passport 0748), szintén a fenti fájlrendszerrel. Ezt le is választja egy idő után. Tudomásom szerint nem a "windowsra felextrázott" széria.
Ha valahol meg lehet adni, hogy automatikusan ne válassza le, az lenne a legjobb megoldás.
-
xedos
addikt
válasz
alba-regia #15739 üzenetére
Milyen külső HDD-t használsz?
Tudomásom szerint valameyik magától elmegy aludni 30perc múlva... -
alba-regia
aktív tag
Kis segítséget szeretnék kérni.
Mac Miniben SSD van, valamint USB3-as külső HDD-t használok vele, szinte állandó jelleggel. A problémám az, hogy egy bizonyos idő elteltével, ha használaton kívül van, leválasztja. Ráadásul kapok egy figyelmeztetést, hogy az eszköz nem megfelelően lett leválasztva. A Rendszerbeállítások-Energiatakarékosságnál nincs olyan opció, ahonnan a HDD leválasztását/kikapcsolását tudnám vezérelni. Gyakorlatilag az lenne a megfelelő, ha a géphasználat időtartama alatt folyamatosan menne.
A másik gondom, ami a Mavericksen jelentkezett: a hang néha megakad (1-2 másodpercre elhalkul), jellemzően YouTube alatt. Korábban nem volt ilyen probléma. A gépet HDMI-n használom TV-vel, a hangot is ezen továbbítja. Erre esetleg létezik megoldás (a jack hangkimeneten kívül)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bengio
tag
válasz
madgie #15731 üzenetére
Time machine ki van kapcsolva
A mavericks megjelenése után 1 héttel lett teljesen újratelepítve. Nincs valami olyan beállítás, ami "elszállhatott?" Jómultkor volt egy áramszünet, pont sleep-ben volt, talán az tett be neki?
Jó lenne ha valami okossággal meg tudnám oldani, és nem kéne (megint) újratelepítenem..Hozzáteszem 1 év Mountain Lion használat alatt egyszer sem fordult elő hasonló...
-
válasz
madgie #15710 üzenetére
Folyamatosan keresőt nem. Én azt csinálom, hogy amikor letöltök valami programot (ami nem app store-os, hanem valami külsős), akkor azt megnézem a clamxav-val és mást nem csinálok. Így 5 év alatt még másra nem volt szükség.
Mondjuk hozzáteszem ilyen "veszélyes" oldalakat (warez meg ilyenek) nem látogatok, ha ez számít.
-
madgie
titán
válasz
Totheground #15733 üzenetére
Én aztán nem beszéllek le róla, pár hónapja pont ezért (is) vettem Minit
24/7 torrentmasina, médiaszerver, fotó/videóra is kompromisszumokkal elég, halk, szép, "óeszten", mikellmég?
Plex szerver fut rajta, de NFS/SMB-ként is szépen elfilmezek a klienseken, ha kell (iPad, iPhone, Popcorn Hour és eGreat médialejátszó). Ja meg az Apple TV is jól kijön vele, azon is fut a Plex.
-
Totheground
addikt
Az elmúlt 1-másfél hétben nagyon eljátszottam a gondolattal, hogy eladom a htpc-t, amit építettem, és veszek helyette egy alap minit ami egyrészt htpc/médiacenterként, másrészt egyfajta otthoni szerverként / privát felhőként viselkedne, ami fut 24/7. Egyrészt a formfactor másrészt fogyasztás és rendszer miatt (egyedül a htpc-n van windows) is jó lenne. Illetve a htpcben elkezdett zörögni a táp venti és a procihűtőt is hangosnak ítélem.
Van valakinek tapasztalata hasonló használattal? Illetve ha nagyon nagy pénzkidobás, próbáljatok lebeszélni róla. -
t420s
aktív tag
üdv!
OT (vagy nem): az Apple még fejleszti a Safari-t Win-re?
Vagy ez már leállt? -
Bengio
tag
sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy 3-4 napja a Mac Mini-m (Late 2012) nem alszik. Akkor sem, ha a megnyitott alkalmazásokból kilépek, és úgy teszem "Alvás" módba. A HDD hallhatóan pörög tovább, a led sem pulzál, hanem világít tovább, ergo be van kapcsolva. A monitort viszont kikapcsolja!
Ugyanazok a programok vannak rajta, telepítve nem lett rá semmi azóta, és a beállításokhoz sem nyúltam. Most megcsináltam egy NVRAM, PRAM reset-et, de nem segített.
Tudtok valamit javasolni? Mit nézzek meg? -
Hogyan lehet kikapcsolni, vagy hatástalanítani azt a ficsört, hogy az Apple távirányító nyomkodására ne kapcsolódjon be alvásból a mini?
-
-
DanielK
addikt
Nekem java-t fel kellett tennem (Netbeans és a programozás miatt), illetve a flasht a webfejlesztés miatt (még van aki ezt használ, így 100%-san nem lehet kiirtani). De minden up to date, és még nem volt gondom az 1 év alatt. Ja a safari végre alapból tiltja azt a flasht, ami nem a főtartalom része.
-
madgie
titán
Tényleg, használtok víruskergetőt OS X-re? Mert nekem nincs rajta, meg bőszen ajánlom az asszonynak, hogy a banki dolgokat ezen intézze, ne a munkahelyi xp-n... nem lenne jó ekkora mellénnyel belefutni egy trójaiba
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Valaki privátban tudna nekem dobni egy céges számla mintát, amit apple.hu-tól jött? Érdekelne, hogy milyen szinten van jelen a bankkártya tulajdonosának neve, esetleg csak annyi van, hogy pl.: master card és ennyi.
Köszi -
roberto211
őstag
Sziasztok.. Azt nem tudjátok megmondani pontosan,hogy melyik apr ben van kirakva a mac mini mert múltkor voltam arénában az iCentreben és mb-k, imacek meg iphoneok voltak kirakva de mini az nem ?
Kiszeretném próbálni, megnézni üzemképes állapotban csak egész várost nincs kedvem körbeutazgatni találomra,hogy hol van hol nincs.
Közeljövőben(január, február) szándékozom megvenni majd a minit újonnan (late2012) csak annyi a kérdésem,hogy szerintetek egy Benq GL2250 fullHD monitor elég egy mac minihez vagy ruházzak be valami jobbra?
-
Üdv!
Azt lehet tudni, hogy ebben az iMac szériában milyen gyártmányú kijelző van? Azt tudom, hogy LED IPS, csak a gyártó érdekelne. iMac A1312 27"
-
koma106
senior tag
válasz
Lanash #15697 üzenetére
Az igényeid alapján én is egyértelműen a minire szavazok és ha apple boltban veszed, akkor nincs sok értelme várni a "jóárasításra". Az új gépek forintosítva általában drágábbak szoktak lenni (idén és tavaly is ez volt a tendencia), kifutóból meg kevés marad raktáron. Jóárasításra legtöbbször csak sokat futott demo vagy drága CTO gépek szoktak maradni.
Tipp: pénteken nézz körül, hátha bekerül a mini a Black Friday akcióba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W