- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Megosztok egy a napokban történt "érdekességet".
Ha rajtam kívül még más is használ Apple Thunderbolt Displayt és hirtelen eltűnne a fényerősség állításának lehetősége, tegye a következőket:
1. Kapcsolja ki a gépet, ami hajtja a monitort
2. Húzza ki a monitort a konnektorból és a gépből is
3. Várjon 5 percet, majd minden kábelt dugjon vissza a megfelelő helyre
4. Kapcsolja be a gépet és voala -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérek! Létezik magyar kiosztású, vezeték nélküli, háttérvilágítású bill. mac-hez? Lehetőleg numerikus rész nélkül. Nagyon kellene, de én sehol nem találtam. -
bmwk1200s
őstag
Az M1es SoC-pel jovore lehet epitek egy G4es Hackintosh-Macintosht. Elvileg siman bele kell, hogy ferjen a Mac mini alaplapja. Persze nem lesz az olyan egyszeru, mar csak a kijelzo meghajtasa miatt sem, de ez egy jo kis hazi projektnek igerkezik. Szamomra a G4es Mac a legszebb szamitogep ever es igy meg kellemes teljesitmenyre is kepes lesz. Velemeny?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
WhiteAngel89 #33134 üzenetére
Varok meg, mert annyira nem egeto. Ha nem oldja meg a vegleges 11.1.0, akkor majd elszuttyogok vele.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
WhiteAngel89 #33131 üzenetére
Nem vagy egyedul. Nagyon sokan vagyunk akiknel ez meg nem megy. Sajnos 11.1.0beta sem oldotta meg meg.
-
bmwk1200s
őstag
Miért ne férnének hozzá? Kell egy jelszó amivel be tudnak lépni és tesztelni a rendszert. Vagy gyalu és akkor úgy sem marad rajta semmi. Saját ötlet még HelpDeskes koromból: én azt kértem a usertól, ha bekapcsolható volt még a gép, hogy gyorsan csináljunk egy usert, ahová belépve lehet tesztelni. Ha nem volt bekapcsolható, akkor meg úgy is elkértük a felhasználót plusz a jelszót.
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Történt egy kis baleset. Life with Cats
Sikeresen felborították ma a Thunderbolt Displayt, ami szerencsére megúszta (meg végre ki lett takarítva, de maga az LCD is szét lett szedve és végre eltüntek a porosodás miatti foltok) de az előlapi üvegpanel széttört. Esetleg tud valaki elfekvőben, vagy ismer valakit aki tudna szerezni?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
CharlieDrop #32811 üzenetére
Nem vészes, de azért oda kell rá figyelni.
iFixit-es 64bit készletem van, azzal simándi a dolog.
Ezzel a videóval biztos menni fog: [link] -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a mai nap történetét.
Nagy unalmamban rájöttem, hogy bizony a Mac mini már elmúlt 2 és fél éves, így megérett egy alapos takarításra, újrapasztázásra.
Szép adag por és macskaszőrkombóját sikerült sűrített levegővel kifújnom belőle.
Azután megkapta az új pasztát is, egy Arctic SIlver 5 személyében.
A teljes procedúra nem volt egy óra. Nem kapkodtam, nem siettem, szépen kiélveztem minden percét a macikával!
Tapasztalatok:
Sokkal csendesebb lett max fordulaton is pörgetve a ventit.
Az istat menus szerint 8C fokot sikerült lefaragnom az eddig mért tétlen állapothoz képest.
Két év múlva majd újra megkapja a kis tisztítást, ha csak addig nem kerül eladósorba.
Ha már így esett, a ram is megkapta a maga 2x16GB lapkáját. -
bmwk1200s
őstag
Remek tavaszi akció a Forklift 3-ra.
[link] -
bmwk1200s
őstag
Elnézést, hogy én is bele"ugatok"
, de egyáltalán nem jelent garanciavesztést a miniben a memoria upgrade. Persze, ha valaki közben szétgyakja az egészet az más, de ha szakszerűen elvégzi, akkor semmi, de semmi látható nyomat nem marad. Én is megcsináltam a 2018as minimen. Megjött a netről rendelt memória, elhoztam a boltból a gépet, fél óra múlva már a gyári 8GB helyett 32GB dolgozott benne és azóta is hiba nélkül teszi a dolgát. iFixites 64 bit driver kittel estem neki.
-
bmwk1200s
őstag
Az új Mac Minibe jöhetne is egy ilyen: [link]
-
-
bmwk1200s
őstag
iMac Pro Teardown: [link]
-
bmwk1200s
őstag
válasz
WhiteWalker #27906 üzenetére
Próbáltad a gyári image capture app-pal is?
-
bmwk1200s
őstag
Melóra nem lesz az rossz: [link]
-
bmwk1200s
őstag
Mert dolgoznak egy teljesen új Mac Pron, ami valamikor jövőre jön elvileg modulláris felépítéssel. Bár nekem kérdéses, ha eleve lesz egy elég erős iMac Pro, beépített 5K kijelzővel, akkor ennek lesz e értelme.
Az új ryzenek is jól teljesítenek játékok alatt és olcsóbbak is.
-
bmwk1200s
őstag
Alapkiepites ugy 5000€-tol megy majd. Csak gondoltam megemlitem.
Ha meg lud, legyen kover! Rogton a Vega 64-gyel rendeld majd!
wm2: lattad miket irtam fentebb, nem?
Amugy ritkan en is jatszom! Nativan macOS-en!
Pl. Jedi Knight - Jedi Outcast az App Storebol
Half Life 2 es epizodjai steamrol, Dirt 3, Grid 2 Reloaded
Igen, persze, mind mai jatek -
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
A legtöbb játék eleve nincs megfelelően optimalizálva Macre. Ez azt jelenti, hogy adott Macen lassabban és gyengébb grafikai beállításokkal tudsz játszani, mint ugyanazon a Macen bootcamppel windows alatt. Szerintem nagyon nem éri meg játékra Macet venni.
Egér érzékenység érdekes kérdés. Profi gamer egernek a gyári appját telepítve konfigurálható, így azzal nem lesz gond, de ne a maces egérrel akarj játszani.
Felbontás növelése értelemszerűen lassítja a gépet, eleve nem gamer GPUkat szerelnek beléjük.Amit még javasolni tudok, hogy nézz neten gamer-mac-teszt videókat. Fogsz találni és remélem meggyőznek, hogy nem játékra lettek kitalálva, ergo komoly kompromisszumokkal tudsz mai játékokat futtatni.
Ezek után mégis csak belevágnál, és a pénz nem különsebben számít, akkor várd meg az iMac Prot. Most karácsony előtt mutatják be őket, az Apple oldalán megtalálod milyen erő rejlik majd bennük.
Illetve ott van még az eGPU kérdéskör. Új, sima iMac, legerősebb i7essel kérve, mellé egy eGPU ház és egy legalább nvidia 1070es, azzal már egész jól el lehet lenni játékos közegben is.
-
bmwk1200s
őstag
Mac nem igazán játékra lett kitalálva. Ha mindenképp szeretnéd a maces élményt, és nem virtuálisan, akkor vagy építesz töredék áron egy hackintosht és veszel hozzá egy konzolt játszani, vagy építesz egy korrekt PCt jatékra, és dual bootal akár macOS-t is futtathatsz rajta. De Mac Prot vagy iMacet jatékra... szerintem ezt jól gondold át.
iMac: [link]
VS
Mac Pro (D700) [link]
VS
Gamer PC [link]
Szerintem látható a különbség.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
WhiteWalker #27590 üzenetére
Előbbi elszívott egy spanglit
Amúgy: [link]
-
bmwk1200s
őstag
Használja már itt valaki a VMware Fusion 10es kiadását Windows 10-zel?
Lenne privátban kérdésem. -
bmwk1200s
őstag
Mármint ez? "A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek."
Erről, mintha lett volna pár éve egy valós jogi vita és bár Magyarországon nincs precedensjog (ha jól tudom), úgy rémlik valóban nem fognak eljárást indítani valaki ellen, aki PC-re telepít macOS-t.
Nem vagyok jogász, annyira nem is szimpatizálok a hackintossal, de nem is ítélem el. Az Apple, ha egyszer hivatalos store-ral megérkezik az orszában, lehet tesz majd komolyabb lépéseket, de addig...
-
bmwk1200s
őstag
Minibe simán mehetne 65W-ig is. Asztali gép, nem kell akkut kímélni. Ilyen procik is jelentek meg, de ami még jobb, hogy 6magos is van közöttük. Persze ismerve az Applet ilyet nem fog csinálni, de a 4magos, alap órajelen is legalább 3Ghz-es, 8 szálon dolgozú proci jó lenne!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Black Dragon #27505 üzenetére
Mondjuk, ha lassan mindenkit lebeszélünk a Macről, akkor ne is csodálkozzunk, hogy a prioritás teljesen az iOS irányába tolódik az Applenél. iPhone-t úgy is minden khmm "okos" ember megveszi és villog vele, hogy ő már bizony epülös!
-
bmwk1200s
őstag
Pedig anno az elso demoban is azt mondtak, hogy a rendszer es a gyakran hasznalt alkalmazasok, fileok az SSDn vannak, a tobbi meg a HDDn. Aztan intelligensen pakolgatja a rendszer a fileokat, alkalmazasokat annak fuggvenyeben, hogy milyen gyakorisaggal vannak hasznalva. A rendszerem nem sokkal lassabban tolt be, mint a parom 2016os MBPjan, ergo kizart hogy a HDDn legyen.
Erdemes ezt elolvasni:
“In general, Apple’s Fusion Drive appears to do a fairly good job of automating what I typically do manually: keeping my OS and applications on the SSD, and big media files on the HDD”
-
bmwk1200s
őstag
válasz
WhiteWalker #27402 üzenetére
Használd egészséggel! Az még kellemes rendszer tud lenni, bár sok korláttal és sok utánaolvasással.
-
-
bmwk1200s
őstag
Amit letöltesz az a telepítő, kiterjesztése .dmg
Ezt megnyitva felcsatolja a rendszer a képfájlt, mintha csak egy meghajtó lenne.
Ezután a megjelenő ablak, ahol látod az appot és az applications mappát arra próbálna rávenni, hogy az appot csak húzd rá az applications mappára. Ennyi macen az app installálása (akad kivétel, de nem sok).
Szerintem elég informativ, te szerintem túl komplikáltad. -
bmwk1200s
őstag
EFi hack-kel gondolom feltehető az újabb verzió is, de hardveres okok miatt csomó funkció úgy se menne.
A 10.7.5 már elég régi rendszer, de ismerkedni talán még jó. Hmm... esetleg felhackelhető egy Mavericks. Az még támogatott rendszer sok appnak.
Szerintem próbálgasd a 10.7.5-öt, meglátod majd milyen limitációkba ütközöl, aztán megpróbálhatod feltenni a 10.9 Maverickset. Talán a sebességgel sem lesz ott túl nagy gond. SSD van benne? HDDvel elég csiga lehet. -
bmwk1200s
őstag
Ráköltéssel, bütykölgetéssel még akár egy elfogadható játék PC is lehet belőle windowst futtatva.
Bár nem tudom milyen MacPro verzió az említett gép, de sok tutorial van a neten, hogyan lehet akár moder VGA-t, erősebb procit, több ramot beleépíteni. Az SSD is csodákra képes.
Kérdés, hogy van e hozzá kedv, akarat és persze még több zsé -
bmwk1200s
őstag
Kis tutorial, hogy megy a CPU upgrade az új 27" iMac esetén is: [link]
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat #27148 üzenetére
Apple féle Thunderbolt Display-jel használom, használjuk. Nekünk teljesen jó, bár mióta kedvesemnek megvan a 2016os Pro, nyilván azon többet dolgozik.
Anno egy 2012es, 13" MBP-hoz vettem újonnan 888€-ért, így teljesen megérte.
(#27149) Alex91: De jó vétel volt, mert ahogy a TbD-t 888€-ért vettem, úgy később a mininél is kifogtam egy ilyen akciót és azt is pont 888€-ért vettem.
-
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #27098 üzenetére
Akkor mar a te hetveged is el van cseszve...
-
bmwk1200s
őstag
Az iPadem viszont mai napig igy megy. Max akkor inditom ujra, ha frissites van. Air 2 es mindenre eleg, amire nekem kell. Gyors is a mai napig. Abban remenykedem, hogy idovel, ha a Pro vonalra nem is, jon majd az Apple AxX szerias procija a Macekbe is es akkor talan visszajon a regi es szep PPCs idoszak. No lag, no strandlabda, csak sebesseg, megbizhatosag, stabilitas. Milyen szep is lenne...
Ha igaz az A10X geekbench eredmenye (9000 felett) akkor tenyleg johetne MacBookba, Airbe, kicsi iMacbe. Meg a MacMinibe is boven eleg lenne egy iPad pro teljesitmenye macOS-szel. -
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #27024 üzenetére
Facebookon mar megtalaltalak es at is kuldtem az anyospajtinak
Parom 2009es iMac-et orokolte meg. Neki tokeletes es szuper, hogy csinaltal egy ilyen videot -
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #27022 üzenetére
Egy het varakozas, vagy evek bosszankodasa, hogy miert nem tudtal meg egy hetet varni...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rise of the Ronin (PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!