Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Gyakorlatilag SMC reset és ez valóban segíthet. Még annyi, hogy ha hordozható gép, akkor le kell csukni a tetejét is, illetve Mac Mini esetén miután újra áram alá helyezed, azonnal ne kapcsold be, hanem várj 5-10 másodpercet. Mondjuk egyszerűbb, mint billentyűkombinációkkal bíbelődni...
-
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Ma reggel sem adott képet
A fő monitor tb-displayport-on csatlakozik, a mellék pedig tb-vga-n. Ha a mellék monitor rá van dugva a gépre bootkor, akkor nem ad képet. Szerelés, memóriabővítés előtt is ugyanígy volt összekötve, de akkor soha nem volt ezzel gond. Morci vagyok! 
-
-
-
-
kkp900
senior tag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Nem vagyok okosabb senkinél se csak leírtam, azt amit nekem mondtak , és állítottak! Ha te szervizes vagy nem tudom milyen vizsgával meg különösebben nem is érdekel azért még nem hinném ,hogy a sima laikus embereknek rossz tanácsot kellene adni, hogy persze vedd meg szed szét otthon egymagad pikk pakk rakd be a másikat..És ha mondjuk , rosszul rak valamit vissza akkor meg majd kipurcan a Mini az ember meg majd hivatkozzon RÁD ,hogy a Fórumon azt mondta egy nem hivatalos szervízben dolgozó szervizes , hogy nem járt volna garancia vesztéssel ha saját magam szedem szét otthon...Szerintem simán rájönnek ha szét kell szedni egy Minit valamiért, hogy nem gyári a cucc , és a sorozatszám alapján nem az van már benne aminek lennie kellene..De persze biztos rosszul tudom ,és szarnak majd rá...Főleg ,hogy amúgy is itthon minden hivatalos szervízben előszeretettel elhajtják az embert csomó ilyen van a telefonos fórumban csoportokban is.és majd csak kb a 3.-dik szervíz foglalkozik vele. de mivel csak összesen 3 van ha jól tudom vagy már annyi se mert valamelyiktől megvonták csak baszik szólni az embereknek akik azt hiszik (Carecenter vagy az Almárium) , hogy egy hivatalos szervízbe viszik közben meg már rég nem azok.Szerinted én hülyeségből telefonálgattam mindenhova ,és 2. helyen az Apple volt (Gondoltam ott biztos tudják). Ott se tudják jól ,hogy mire vonatkozik a garanciavesztés , és mire nem?
Én nem kötekedni akarok csak segíteni másoknak akik ilyenre adnák a fejüket most ha vesznek Mac mini 2018-ast. Amikor vettem az Applecaret hozzá azt is feltettem ide ,hogy mások is meg tudják venni olcsón normálisan legálisan 20 ért 2 év pluszt.
Ha igazad lenne már rég figyelne benne a nagyobb memória 5 ért berakta volna itt Kecskeméten a szervizes és pont. Még ő is azt mondta ,hogy ő csak akkor rakja bele ha majd lejár a gari róla rakassam be pesten hivatalosan.
-
bigsee
addikt
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Sziasztok! Egyik napról a másikra (vagy talán volt egy újraindítás is) felcserélődött az "í" (most felül van a nulla helyén és bal oldalt lenn kéne lennie) és a "0" billentyű (értelemszerűen fordítva).
Előtte biztos jó volt, mert párom felül adja be a numerikus kódot és csak most zárta ki magát a gépből...
Ez mitől lehet és hogy lehetne visszaállítani. A gép Mac Mini 2014 latte, Mojave 10.14.6 és Qilive világítós bill (USB).
-
kkp900
senior tag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Arra senki nem gondolt ,hogy tuti nem gyári Memóriát vettetek bele utólagosan? Ha egyszer valamiért szét kell szedni gariban akkor kiderül ,hogy nem a gyári Memória van benne! Hidd el akkor márciusban 2 napig csak telefonálgattam mindenkinek ,és ha otthon szereled meg az garancia vesztéssel jár itthon nálunk kis hazánkban legalábbis ezt mondja a Apple! Ha nem hivatalos szakszervíz szereli be amiről van később papír is. Lehet vinni a Memóriát nem kell Apple memóriának lennie ezt is lekérdeztem csak bele illőnek kell lennie. Látom most majdnem felére esett az áruk.Mondjuk érdemes a garanciát is nézni ki mennyit ad vele. Ahogy nézem most a 32 majdnem annyi mint márciusban a 16 volt. Persze sokan azt csinálják ,hogy visszaszerelik ha valamiért vinni kell gariztatni. Az Istyleba 1 órába került mire kiderítette a Szervizes ,hogy egyáltalán hol is csinálnak ilyet. Az összes Mac szervizelése Budán van náluk. Azt meg meg se tudták mondani ,hogy mennyibe kerül a művelet. Azt hittem agyfaszt kapok, hogy azért kérjek vidékről időpontot , hogy megtudjam mennyibe kerül,mivel nem lehet telefonon megkérdezni.A telefonos miss picsa azt mondta ,hogy nem is lehet cserélni ezekbe ..ÁÁÁ szépen modntam neki ,hogy jobb lenne ha először megtanulná miket árulnak ,és hogyan és csak utánna dolgozzon mivel 5 perce beszéltem az Appleval és lehet cserélni csak hivatalos szervízben kell ,hogy maradjon a gari... A többi is hasonló volt egyre drágább szervíz költségekkel .Már 12 ezernél jártam aztán feladtam mivel vidéki vagyok visszavittem az Alzaba a memóriát ,és ennyi...Majd ha kezd kevés lenni akkor megveszem és akkor helyben megcsináltatom a z almára szakosodott szervizessel okosba ,és elrakom a memóriát ha vissza kellene rakni gari miatt.
-
madgie
titán
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Nincs Mac OS Extended a disk utility-ben, pont ez a bajom. Csak APFS-re engedné formátni a rendszerlemezt. Az internet recoveryben bízom még, de egész nap vacakol a net itthon, most is mobilnetről írok, szóval szupi lesz

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Most megnéztem azzal is , de ez csak 9 képet lát a 640-ből , mint ahogy a gyári fotó alkalmazás is....Külső appok látják mindet , csak másoláskor 0 bájtosak lesznek...átmásolnak 9db -ot de gondolom az az ,amit a gyári képletöltő és fotó app lát

Lehet hogy valami beállítás hiba lenne a telefonon vagy a macen? -
TXT
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Es ez a Motion mit jelent, mire irtad? Tovabbra is laikuskent kerdezem

Azert hozza tennem infokent, h mindig is ilyen gepe volt az illetonek (mindig az aktualis legujabb) es azon csinalta ugyanezeket a videokat, ugyanezzel a programmal es eddig sosem tapasztalt hasonlot, ezert is x aktak a dolog... -
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Mit kell ezen kiakadni? Nem azert van a forum , hogy kerdezzen az ember? Mi olyan nehezen megertheto abban hogy valaki ki akarja probalni a macOS-t ? Valamint, ha mar vesz horror penzert egy gepet akkor szaladgaljon mar el rajta nehany game elvezheto minosegben. Ez olyan hihetetlen igeny?
-
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Hat az biztos foleg amilyen horror ara van. De mintha azt hallottam volna a mac proban eleg konnyen lehet hw cserelni persze nem hazilag gondoltam. Probalok majd tyutyun valamit videot keresni. Bizom benne lesz ilyen jellegu video...
U.i: amugy en a Mac Prora gondolok nem az imac prora. Gondolom te is😊
IMac Pronal ha nem nativban van hasznalva a kepernyo felbontasa az mennyire gaz? Mondjuk lejjebb veszem a felbontast.? -
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Ez a bootcampes windows futtatas erdekes lehet. Egernel termeszetesen gamer egerre gondoltam

Ez a kulon hazban egpu ez biztos nem jatszana. Akkor mar inkabb tenylg veszek egy mac prot az ujat es a monitoromra kotom annak a gpuja azert nhogy mar ne lgyen eleg akar egy lol futtatasara. 2560x1440es felbontashoz -
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Persze az arakat en is vagom.. Ennek utana jartam ,az annyira nem szuk keresztmetszet , de termeszetesen ha nem muszaly nem a legdragabb megoldast keresem. Peldaul olyanokat nem vagok hogy az eger erzekenysege mennyiben kulonbozik pl egy pc hez kepest. Vagy a felbontas mennyire vesz le a teljeseitmenybol, bar gondolom ez mac gepen is ugy kell mukodjon mint pc-én...
NEkem iagzabol megteteszett az apple vilag, es egyedul a pc van meg itthon ami nem almas, ezert gondoltam lecserelnem ha jatekra is megfeleloen hasznalhato. joyos megoldas az nem erdekel, csak eger meg bill mukodik..
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Szerintem kb. igen, az azért már elég meleg. Egyébként én is láttam már a hirdetéseit. A Pystarba azért beleálltak anno, de ők worldwide nyomták a dolgot, nyilván "mindennek van határa" alapon lecsavarták őket.
Valószínűleg azért nem érdekli ez az egész az Applet amíg kicsiben nyomják, mert ez egy win-win szituáció nekik, addig sem használja senki a konkurencia termékeit ameddig hackelget, és remekül be lehet húzni az ökoszisztémába. Ráadásul nagyon jól el lehet adni ennek a rétegnek az iphonet, ipadet, billentyűzetet, egeret, Appstore appokat, meg netán egy idő után egy Mac-et is (akár újra, ha már régebben volt neki, csak most haragszik rá
).Ezt, meg az előző hsz.-emben írtakat figyelembe véve, szerintem nem akar az Apple perelgetni, teljesen felesleges. Ráadásul az csak nekem tűnik fel, hogy kb. 0 sec alatt tudnák kiiktatni az egész jelenséget csupán technikai megoldásokkal, de mégis 10 éve él és virágzik, mindenféle nehezítő tényező nélkül? Biztos véletlen... Pláne egy olyan cégtől aki 1 dollárért az anyukáját is...

Meg aztán ne felejtsük el, hogy az OSX tele van GPL és BSD licenszű kódókkal, és nyilván ezeken kívül is marad egy csomó minden, de rendesen menne be az erdőbe mindenki egy ilyen perben, az tuti. Magánszemélyeket meg Pistike Bt.-ket nem fognak ezzel csesztetni, mert kétes a kimenetele a dolognak, egy megrovásért meg pár száz dolllárért pedig nem fognak beleállni (magánszemély esetén szerintem nem is nyernének), ennél többet hoz nekik ha simán csak elnézik.
-
-
wm2
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Az iMac Pro sem fog nagy áttörést hozni. Csak az Apple tudja milyen rést akar vele betömni. Egy-egy designer stúdióban ott lesz majd mutatóban, de az Apple nem fog neked olyan supportot adni hozzá, mint egy Dell az erőműveihez, akik nálunk pl. (multi iparág legyen elég ennyi) külön irodát kaptak. Ha valami gond van, jönnek és cserélik az alkatrészt, tákolják a Wint. Ez igaz a Fujitsura is (3 év gari + 10 év alkatrészellátás, durván tolják a japánok olyan környezetbarát anyagokkal, amivel befurakodtak az egészségügyi és kutató piacra).
Ezt nem fogja neked az új Mac Pro elhozni. Az Apple a konzumervonalra épít (ezért fals összehasonlítani egy AIR-t a MS SB-al, ami nem konzumer vonal, hiába tőri magát az iMagazin a statisztikáival, csak hogy több vevőjük legyen).
-
wm2
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
szerintem mire az ember mindent összekábelezget meg tapicskol egy i8/iPadP-n megáll a fejlődésben, de mindegy, a lényeg, hogy az asztali környezet 2-3 külső monitorral nem egy a telefonon való bohóckodással, ami a gyári effektetknek köszönhetően mém hegyeket gyárt "na egy újabb kép szifonnal, hurrá" ugyanez a zene, semmi egyediség, csak a tucat tuctuc a Garageband/(jobb esetben)Logic gyári xarjaiból, fúú de unalmas
-
wm2
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
de vágjál már 4K-t i8-on, meg laptopon
ahogy BD írta, "gépi környezet" és már a Macbook is dongle hegyeket sorakoztat fel, itt bukik meg a dolog, nem beszélve a zenészeknek, fotósoknak stb. szánt külső eszközökről, ami nem a kékfogra támaszkodik, ill. ott van még az a nem elhanyagolandó tény, hogy a mobile i5 nem egy desktop 4x i7, márpedig a belépő iMac is a mobile szegmenst képvisel a maga 400 feletti árával, szóval a számok önmagukban semmit nem jelentenekU.I.: 4 magos Minit akarunk!!!

-
Black Dragon
addikt
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Nem szándékozom senkit lebeszélni, de értelmetlen döntést sem érdemes kell hozni. Nyilván a PC is sokat veszít az értékéből az évek folyamán, ahogy az összes Mac is, de manapság egy 2012-es iMacet nem tudnék senkinek sem nyugodt szívvel ajánlani, hogy jó lesz az még 5 évig.
Egyébként jogos a felvetésed, nyilván nem a Mac vonal hozza Applének a legtöbb profitot, más a prioritásuk, és biztosan lehet a mostani iPad Pro-n vagáynul szerkeszteni a videókat, de nekem az még mindig nem az igazi, faternak mostani iPad Proja van és gyors, mint a fene, de nálam a videóvágás és fotószerkesztés az én fejemben egy gépi környezetet jelent, nem egy iPadet vagy iPhonet. Ez persze nem zárja ki azt, hogy nem lehet ezeken sem megcsinálni, nagyon intuitív, felhasználóbarát, de akkor is korlátozva érzem magamat.
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Bocsi, lejárt a szerk.
A rendszerem nem sokkal lassabban tolt be, mint a parom 2016os MBPjan, ergo kizart hogy a HDDn legyen.
Ehhez még annyit hogy persze, hiszen a rendszerből gyakran olvasott blokkokat átmapeli az SSD-re, de ettől még a teljes rendszer nincs ott, csak azok a részei amiket használ is belőle. Pontosan ezért tudta megcsinálni az Apple azt a gennyes húzást, hogy csökkentette az "olcsóbb" gépekben az SSD cache méretét.
Egyébként igen, a wikipedias cikk eleje is ír ilyet, de azt figyelembe kell venni, hogy amikor általánosan írnak az FD-ről, akkor az amolyan "big picture" megközelítés. Tehát igen, "ott tartja a rendszert", de nem úgy ahogy azt gondolnád, ezt a wiki cikk ki is fejti, mások meg nem.
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Újságírók...
Inkább ezt javaslom helyette megnézni:
Persze mivel az Apple nem tesz közzé mélyebb technikai dokumentációkat, így az egész csak mindenféle analízisre és bányászásra alapuló tippelgetés. Viszont sokan megnézték (én is szórakoztam vele, disk editorral belenéztem az SSD részbe, stb..), így azért jó pár dolgot lehet tudni róla, persze ezek nem hivatalos infók.
Releváns részek:
"Fusion Drive is a block-level solution based on Apple's Core Storage"
"art of the SSD space is used as a write buffer for incoming writes.[5][6] In the stable state, a minimum 4 GB space is reserved for buffering writes."
"Data is promoted to the SSD based on its access frequency.[5][6] The frequency is detected at the block level [8] and below file system memory cache.[9] Data migration happens in 128 KB chunks during idle or light I/O periods."
De ez amúgy már többször is ki lett itt tárgyalva, illetve vannak a neten mélyebb szakmai tartalommal rendelkező cikkek/tesztek is. Szóval a Fusion Drive nem pakol fileokat, alkalmazásokat, pláne nem pakol sehova "operációs rendszert". Azt sem tudja hogy mik ezek, azon a szinten ahol működik, ezek a fogalmak nem léteznek, csak 128k-s adatblokkok vannak.
r4z:
az SSHD-ban az SSD csak egy cache, amin a gyakran hasznalt fajlok masolatai vannak
Pontosan ugyanúgy működik az SSHD mint az FD, file-ok pedig sehol nincsenek, csak blokkokról beszélünk (lásd fent).
-
ityam
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Melyik kérdésemre? talán arra hogy melyik osx verzió a max rajta? nem tudom ez a helyes információ e ez a X 10.7.5. Mert mint írtam valahol 10.11 et is írnak. Illetve sebesség szempontjából fogalmam nincs hogy hogy viszonyulnak egymáshoz az egyes verziók. Pentium 2 re se érdemes windows 10 et rakni. Gondolom itt is vannak ésszerű variációk. Jelenleg még azt sem tudom mivel tudnak többet az egyes verziók. Ezért szeretnék segítséget kérni hogy mivel ajánlott kezdeni az ismerkedést.
-
-
r4z
nagyúr
válasz
bmwk1200s
üzenetére
A hutest bemutato kepen a memoriak standard DDR4 moduloknak latszottak, csunya is lenne, ha nem lehetne boviteni egy Xeon workstation memoriajat. Az SSD viszont szerintem valoszinuleg ugy lesz, mint a tobbi gepnel - bovitheto, de csak Apple-fele SSD-vel, nehezen hozzaferhetoen.
-
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Pont előttem írtad, hogy nem bővítenél RAM-ot az Apple-nél, csak házilag.
Ugyanakkora melóval jár a kettő. Az a gond a gyári bővítéssel, hogy egy jó Mac mini eddig megvolt 250-ből, helyette a gép ára 420-ra ugrott. Persze többet is kap érte az ember, szóval nem ez a legrosszabb, hanem az Apple által beszerelt SSD. Mitől lesz 72.000 Ft egy 256GB-os SATA3-as SSD (aminek még a sebességeit sem tudjuk), amikor ennyiért már sokkal gyorsabb 480GB-os M.2 SSD-t is kapni, nem is a leggagyibbat? A szétszedés részemről nem gond, csináltam már Apple gépet, plusz napi szinten csinálok laptopokat, tableteket, persze ettől még nem örülök a dolognak. -
wm2
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Éppen ha hvágnának 1et nem dobnám vissza. 😁 Ahogy az árakat néztem mikor én vettem, akkor a tbar nélküli 15W TDP i7 volt jobb választás, mint a kisebb akkuval szerelt 28W TDP i5 (a ram/iris550 lehelletnyi pluszt). Ez sztem még vállalható. A másik, amit néztem az SSD csere. Ha kell nagyobb a 15"-nél alaplappal együtt cserélheted. Az alap 13" cserélhető.
-
wm2
őstag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
ez a 15W TDP i5/i7 sajátja 1 ventivel, a nagyobbaknál van alapjárat, azt nem tudom mennyi, de ha toltok rá egy trial Bjango IM-üt meg tudjátok nézni, nekem 1200rpm az alap, 6000 környékén hallani, hogy süvít, de nem visít, mint egy MBA, nem mindegy ez sem, de a 15" picit másabb gondolom az erőviszonyok miatt
-
talamasca
senior tag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Ez elvileg a flash-t erőltetné a HTML5 helyett? Mert akkor telepíteni kellene gondolom.
Akkor köszönöm, de nem érdekel.Ha kell, akkor a Safarit kivéve nézek Chrome-ban, Operaban, Firefoxban YouTube-t, de, hogy flash-t telepítsek, attól megkímélném magamat és a gépet is.

-
-
talamasca
senior tag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Lehet, hogy nem olvastátok el pontosan, amit írtam.
Kizárt ügy, hogy 2017 január óta felrakott és nem beágyazott 4K-s videót tudtatok volna nézni Safariban.Itt van leírva, hogy miért nem lehet.
Inkább én kérnék tőletek képernyőmentést, arról, hogy sikerült.

-
FlashLed
senior tag
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Szia
10.7.5 volt rajta . Sajnos a vinyo teljesen ures mar le lett torolve. De erdekes ezzel a telepítővel sem indul

Itunes gond miatt kellene nekem ujabb rendszer mert ez a regi itunes nem kepes 6S telefononat felismerni
Egyelőre én próbálnám megoldani a gondot, megpróbálom régenbi telepítővel hátha. Bármi másra kellene még odafigyelnem? -
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintem nagyon jó ötlet.

A fő monitor tb-displayport-on csatlakozik, a mellék pedig tb-vga-n. Ha a mellék monitor rá van dugva a gépre bootkor, akkor nem ad képet. Szerelés, memóriabővítés előtt is ugyanígy volt összekötve, de akkor soha nem volt ezzel gond. Morci vagyok!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó gyors a net, na.

(mármint a lebeszélés)

TigerCat