Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3901) Lmh válasza WolfheartGR (#3879) üzenetére


Lmh
őstag

Wolfheart!
Nem szálltál le hétfőn/kedden 2-es metróról az örs vezér terén, fejhallgatóval a nyakadban, fehér-fekete minicsíkozású/kockás kabátban, ki*aszott nagy rasztákkal ? :DD

[ Szerkesztve ]

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#3902) WolfheartGR válasza Lmh (#3901) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Nem. Nem vagyok rasztás, igaz van vagy 60-70cmes hajam. Meg 180km pest és én köztem.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#3903) kimpepevok válasza uatu (#3883) üzenetére


kimpepevok
tag

Helló!

Én is ugyan ebben a cipőben járok.
Csak én a Roccat és a Turtle között vacilálok.
Én is csak a fórumokra vagyok utalva

Holly

(#3904) uatu válasza kimpepevok (#3903) üzenetére


uatu
csendes tag

Üdv!

Én végül a Sirus mellett döntöttem. tegnap jött meg, egy este tapasztalata alapján nem bántam meg. A Turtle-ről olvastam, hogy talán kicsit gyenge a basszusa, de nálam a végső fő ellenérv a hangerő szabályozója volt: nem tetszett, hogy annyira rövid a kábel a füles és a hangerőszabályzó között, hogy az folyton ott lóg, vagy magadra kell csíptetni. (pont mint a fentebb linkelt Saitek)
A Sirusnál kb 1m van a füles és a szabályzó között, ami egy szerintem egész esztétikusra sikerült asztali darab, és nem csíptetős. Valamint brutál jók a kábelei. rendesen beharisnyázott vastag vezetékek.
Pl a Sennheiserrel nekem az a legnagyobb bajom, hogy nagyon jó a hangzása a HD füleseiknek. A nem HD tipusok viszont semmivel sem jobbak mint az átlag, és ahhoz képest túl vannak árazva, szerintem.Ráadásul nagyon nem tartós darabok. Viszonylag hamar lesznek kontaktosak. Ezért nekem az utazásra használt fülesem cserélhető kábeles. Több Sennheiser után.

Én is ódzkodtam attól, hogy egy olyan gyártó termékét vegyem meg, aki teljesen új az audió téren, de ismétlem nem bántam meg.
Amit még tudok esetleg még, bár már ez egy kicsit drágább példány az a Tritton:
http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&option=com_virtuemart&Itemid=6&vmcchk=1&Itemid=6&flypage=flypage.tpl&category_id=68&product_id=10010
Én ennyit most nem szántam rá.

A Roccat nekem viszont komoly csalódás volt. Már amikor megláttam nem kicsit volt gagyi hatása. Aztán volt szerencsém kipróbálni is. Nem jött be. Ha csak a térhatást veszed figyelembe nem rossz, de az össz hangzása pl. egy filmnél borzalmas. Ráadásul a pánt része ritka kényelmetlen tud lenni.

(#3905) kimpepevok válasza uatu (#3904) üzenetére


kimpepevok
tag

Hello!

Na milyen a füles? :))

Nagyon elbizonytalanítottál. Már majdnem megrendeltem a Kave-t.
A Turtle-ről több helyen olvastam, hogy törékeny, de hangra álltalában jókat mondanak róla.
A Kave-nak bejön a vezérlője. A tiednek milyen. Csak master hangerő van rajta?

[ Szerkesztve ]

Holly

(#3906) noooname


noooname
csendes tag

Sziasztok!

Pár napja írtam ide, de sajnos úgy érzem, nem kaptam kielégítő választ, ezért újra felteszem, hátha péntek este kicsit többen látják. Tudna valaki, vmi összehasonlítást, vagy tapasztalatot, vagy bármi segítséget írni erre a commentemre?

Előre is köszi

(#3907) kimpepevok válasza kimpepevok (#3905) üzenetére


kimpepevok
tag

Rendeltem én is egy Sirus-t.

Ha nem jön be legfeljebb eladom! :)

Holly

(#3908) traders válasza noooname (#3890) üzenetére


traders
tag

Már korábban is írtam, hogy szerintem ennyi pénzért nincs nagy különbség a fülesek között hangzásban... sajnos itthon nincs lehetőség sehol kipróbálni ezeket egyszerre :( itt a legközelebbi lehetőséget egyik hozzászóló vetette fel miszerint el kell menni (gamer) versenyekre és ott nyílhat lehetőség kipróbálásra...

Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%

(#3909) Pistivi válasza kimpepevok (#3907) üzenetére


Pistivi
tag

Érdekel mit mondasz róla.

(#3910) justo00


justo00
tag

Sziasztok!

Szeretnék a közeljövőben fejest vásárolni amit 80%-ban game-re 20% zenére használnék.
Kb. 15-20eft szánok rá.
Vezetékeset, mikrofonosat és zártat szeretnék.
(Egy Asus Xonar DX hangarim van)

Mit tudtok ajánlani ilyen összegben?

Előre is köszönöm segítségeteket!

(#3911) jaffa 2843 válasza justo00 (#3910) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Superlux HMD660E

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#3912) Pantok


Pantok
aktív tag

Nem találtam ehhez közelebbi témát így itt kérdezek
10k HUF> szeretnék egy félnyitott/nyitott mikrofonos fülest, jack-el menjen usbs nem érdekel.
Főként lanozni használnám ezért lenne fontos hogy ne kelljen levenni felvenni és játék közben is halljam az embereket.
Strapabíró, jó mikivel ennyi elég lenne. Se filmre, se zenére még egyedül játszásra se venném elő mindre van jobb.

Ha volna néhány ötletetek, köszönöm.

(#3913) ravgab


ravgab
csendes tag

Lehet valahonnan rendelni magyar boltból Turtle Beach Z6a fülest? Vagy esetleg külföldi megbízható helyről?

(#3914) lecsokolbi válasza ravgab (#3913) üzenetére


lecsokolbi
aktív tag

Hello

Itthon is árulja pár bolt de azoktól nem érdemes mert ha baja lesz nem lehet őket elérni.
én angol ebayről rendeltem meg, de pl ez is jó mert szállít ide és top rated seller szóval szerintem mehet és jó áron van.

- Mindenki hazudik! -

(#3915) vbbb


vbbb
őstag

Megvettem a Turtle Beach EarForce X12-es fülest. Nagyon szépen szól, a zenehallgatásra is kitűnő! A mély hangokat is tökéletesen, torzítás mentesen adja vissza nagyobb hangerőn.
Egyedüli hátránya, hogy több órai használat után nyomja kicsit a fület. Nincs tapasztalatom a többi cég termékével, szóval nem tudom ez mennyire hátrány. Egyébként ár/érték arányban szerintem jó választás.

(#3916) ravgab válasza lecsokolbi (#3914) üzenetére


ravgab
csendes tag

Kösz, rendeltem is egyet ebayről :)

(#3917) eami válasza lecsokolbi (#3914) üzenetére


eami
addikt

amit linkeltél az posta költséggel együtt $123 ~ 27000 forint. 31ért már itthon is lehet venni, gari tekintetében meg nem kicsit nagyobb az esélye hogy itthon rendezi mint külföldön.

ráadásul amit linkeltél az USAban van, amire még rá kell számolni a vámot és az áfát... csak az áfával számolva több mint 34ben van.. :(

(#3918) lecsokolbi válasza eami (#3917) üzenetére


lecsokolbi
aktív tag

Igen tudom, viszont itthon olyan boltok árulják amit ismerősök több mint fél éve nem tudnak elérni... fél év alatt többször oda-vissza megjárja az usa -t.
Csak mintának szántam van angol ebay en is, ahonnan a royal mail szállít és nem kellett se vámot se semmit fizetnem. Kedden feladta a csomagot pénteken itt volt nálam :) persze lehet rázni a fejet de így van.

- Mindenki hazudik! -

(#3919) lecsokolbi válasza ravgab (#3916) üzenetére


lecsokolbi
aktív tag

:R

- Mindenki hazudik! -

(#3920) superTibcsi


superTibcsi
aktív tag

Erre valaki? :O

Under construction!!!

(#3921) Lmh válasza superTibcsi (#3889) üzenetére


Lmh
őstag

Akkor gondolom a 8 hangszóróssal!

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#3922) kimpepevok válasza Pistivi (#3909) üzenetére


kimpepevok
tag

Na megjött!

Nagyon igényes darab. A csomagolás is igényes. Maga a füles valóban szép kidolgozott igényes darab. A csatlakozók, vezetékek szintén! Nem igaz, hogy nem fordul a füles jobbra-ballra. Igenis fordul, csak nem sokat. A vezérlője is szép darab. A képek alapján az egészet kissebnek gondoltam, nem az.
Itt mondanám el, hogy akiknek fontos, hogy az analóg jel átmenjen a vezérlőn az NE vegye ezt meg! A vezérlőn keresztül csak USB kapcsolat van, a saját kis hangkártya szól, ami viszont nem rossz. Picike alapzaj van, de egyáltalán nem zavaró.

A hang...
Hát igen. Mélyen maghajlok azok előtt, akik azt írták, hogy hangminőségben nem túl jók ezek a fülesek! :R Ez tényleg így van. Én a saját AKG k271 STUDIO fülesemmel tudom összehasonlítani. Az AKG hangminőségben lealázza a SIRUS-t! Sokkal szebb a hangja egyenletesebb, részleresebb.
Sokan írták, hogy egyfajta "doboz hang" van. Igen tényleg van. Egyenlőre filmekkel próbálkoztam, meg zenével. Megcsináltam azt, hogy beraktam a kis audiofil CD-m be egy jó lemezt és cserélgettem a füleseket, ráadásul úgy, hogy hol a front, hol a rear dugót használtam. Persze mindig máshogy szólt, de az AKG zenére egyértelműen jobb volt.
Filmnél már kicsit árnyaltabb a helyzet. Sima stereo anyagnál persze megint az AKG győzedelmeskedett, de 5.1 es moziknál, már nem volt ennyire egyértelmű a helyzet. Ott már szárnyakat kapott a SIRUS. De tényleg. Személy szerint én kicsit kevésnek érezem a hátsó hangokat. A front, center, sub jól elkülöníthetően szól. A hátsó hangok nekem mintha csak hozzá adódtak volna a front hangjaihoz nem igazán hátúlról hallom őket. De közben meg hallom amint a lovas elvágtat előttem és hátrafelé eltűnik. Érdekes... Lehet, hogy ez már csak puszta fizika. Mármint, hogy a füles fizikai méretei miatt nem jön ez így ki nálam. Az asszony pl. kapkodta a fejét. Nála megvolt az élmény.

Majd játszom is vele, leközelebb azt is leírom.

Két oprendszerrel próbáltam WIN7 és MAC OSX. A windózra simán fölugrott az illesztőprogi. utánna már használható is volt a füles. Vannak beállítási lehetőségek, de nem sok értelme van. A vezérlőn minden lényeges dolgot be lehet állítani. Egy értelmes dolog még is van, a szubnál érdemes a vágási frekit lejjebb venni, mint az alap beállítás! 80-90 Hz közé. Mac alá nincs illesztőprogram de ezt megszokhattuk és nem is kell. Egyből felismerte a rendszer és Audio MIDI setupban csak be kell állítani hat hangszórósra és már megy is. A VLC is simán kezeli. Azért a VLC-vel baromi jól szólt.
Hülyeségből kipróbáltam, hogy kezeli-e a PRO TOOLS. 9.4-em van Mac alól simán kezeli 5.1-es lehallgatásként!!! :DD Beszarás!!!

Más 5.1-es fülikel nem tudom összehasonlítani. Így ilyen tapasztalatom nincsen.

Egyenlőre ennyi!
Minden jókat!
Holly

[ Szerkesztve ]

Holly

(#3923) cskamacska válasza kimpepevok (#3922) üzenetére


cskamacska
addikt

Köszönjük a tesztet! :R
Végre véleményt is látni, ráadásul egy jobb sztereó fülessel összevetve.
Egyébként te itthonról 35000Ft körül vetted? Engem speciel szíven ütött az ára, hisz nem sokkal többért már Sennheiser PC360-at, illetve a te K271-edet is megkapni. :Y

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#3924) kimpepevok válasza cskamacska (#3923) üzenetére


kimpepevok
tag

Ja itt vettem:
http://shop.privnet.biz/coolermaster-sgh-6000-kk5r1-storm-sirus-headset-black-headset-51-32ohm-10-20000hz-sgh-6000-kk5r1

Hát az AKG is 46000 volt, de az megérte! Mondjuk azt főleg monitorozásra használom.

Ilyen tér fülesekkel semmi tapasztatom nem volt eddig. Azért kiváncsi lennék egy Sharkoon x-tatic-ra. Meg, amit a Dolby ajánl.
http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/home-theater/dolby-headphone.html
A Dolby csak nem ajánl szart.

Holly

(#3925) Ironing


Ironing
tag

Sziasztok,

Írtam a fejhallgatós fórumba, de közben rájöttem, hogy ide lehet szerencsésebb, mert mégiscsak játékra használnám.

Szempontok priorizálva:
- kellő mély (főleg játékok PCn, néha elektronikus zene ugyanott)
- kívülre ne hallatsszon ki
- kényelem
A matek az kb 15eFt, szóval tudom, hogy nem lehet ennyiből megváltani a világot, de legalább ha veszek, szeretnék olyat, ami meg is éri.

Tudtok ajánlani valami jó ár/érték arányút? Esetleg surround-ot?

Köszi előre is

(#3926) traders


traders
tag

Nem kellene már ennek a topicnak is egy "1. hozzászólás" ahol legalább fel van sorolva pár márka pár árral? Csak mert ugyanazok a kérdések merülnek fel napról napra...

Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%

(#3927) moonguru válasza traders (#3926) üzenetére


moonguru
őstag

Igen, nagyon kéne "1. hozzászólás"

Monitor Guru!

(#3928) Ironing válasza moonguru (#3927) üzenetére


Ironing
tag

Nem akartam spammelni, kerestem én is első hozzászólást (mellesleg én is melette vagyok, mert sokat segít :R ), átolvastam az utolsó oldalt, de nem jutottam közelebb a konkrét kérdésemhez, és ezért bátorkodtam előállni vele. :B

(#3929) moonguru válasza Ironing (#3928) üzenetére


moonguru
őstag

Sajnos "igazi" 1. hozzászólás nincs a topicban!

Ott szokták összefoglalni az alapismereteket, meg a gyakori kérdésekre a választ!

Monitor Guru!

(#3930) Ironing válasza moonguru (#3929) üzenetére


Ironing
tag

Tudom, azért mondtam, hogy azzal nem lettem beljebb sajna :K

(#3931) traders válasza Ironing (#3928) üzenetére


traders
tag

Én sem lecseszésből írtam hanem engem is bosszant... na tehát akkor ki válalkozik rá? :DD

Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%

(#3932) cskamacska válasza traders (#3926) üzenetére


cskamacska
addikt

Na jó, de mi legyen benne, az igazság? Aki 5.1-et akar akar az szerezzen be ócón Zalman fülest, aki minőséget akar az vegyen Superluxot, vagy annál jobb sztereó fülest, a többi túlárazott gémerszemetet meg kerüljétek messzire? :DDD ;]

Akkor tényleg nem lennének kérdések, esetleg pár száz hozzászóláson keresztül némi önfeledt flame. :D

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#3933) moonguru válasza cskamacska (#3932) üzenetére


moonguru
őstag

És persze mi legyen azokkal akik 5.1-et (esetleg 7.1-et) szeretnének jó minőségben? :)

Használjanak AKG fejhallgatót Virtual Speaker támogatással?

Monitor Guru!

(#3934) kimpepevok válasza moonguru (#3933) üzenetére


kimpepevok
tag

Lehet, hogy igen.

Holly

(#3935) kimpepevok válasza moonguru (#3933) üzenetére


kimpepevok
tag

Valahogy össze kéne vetni Sirusomat, az AKG K271emmel virtual módban.

Holly

(#3936) Ironing


Ironing
tag

Valaki segítene azért a kommentemen? :U

(#3937) traders válasza cskamacska (#3932) üzenetére


traders
tag

Nem, hanem térhatású fülesek ár szerint növekvő és amit tudunk róla pro és kontra, majd sztereó fülesek ugyanígy ár szerint és akinek van leírja milyen.
Plusz megemlítendők mint pl: hogy 20ft alatt kb mind egyforma meg ilyesmik, USB vs "direkt" csatlakozás tudnivalók stb stb...

Ha lenne lehetőség sokat összehasonlítani akkor okosabbak lennénk de most legalább ezeket leírhatnánk hogy ne kelljen mindent újból és újból leírni...

Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%

(#3938) kimpepevok válasza Ironing (#3925) üzenetére


kimpepevok
tag

Pl. ez egy elég jó füles
[link]

Holly

(#3939) kimpepevok válasza Ironing (#3936) üzenetére


kimpepevok
tag

Vagy ez:
[link]

Holly

(#3940) lecsokolbi válasza Ironing (#3925) üzenetére


lecsokolbi
aktív tag

Csak a matekoddal van baj, de azt az idő megoldja gondolom, ha nem kötöd az ebet a karóhoz.
Ha játékra használnád, basszus, kényelem stb akkor ott a steelseries v2 akárki akármit mond ez a legjobb választás még mindig ezekre a követelményekre nem pedig vmi bóvli noname.
Tapasztalat, és a sok pozitív vélemény mellette szól.

- Mindenki hazudik! -

(#3941) cskamacska válasza Ironing (#3936) üzenetére


cskamacska
addikt

Creative Aurvana Live! ;)

lecsokolbi: Szerintem is a matekjával van a baj, ha vesz egy Beyerdinamic DT880-at, megbánni biztos nem fogja. :P Igaz kifizetni sem biztos. :))
Nekem is kéne az az AKG K1000, csak az a fránya matek. :O

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#3942) Ironing válasza lecsokolbi (#3940) üzenetére


Ironing
tag

Tök jó amiket írtatok, köszköszi :R A 60 kicsit borsos, de ezt a SteelseriesV2-nek utána olvasok. Ez még talán belefér. :F

Ajánlottak máshol egy Superluxot. Erről mi a vélemény?

Azért nem akarok különösebben nagy összeget szánni rá, mert nem létszükség, csak lassan összecuccolok asszonkával, és nem akarom hallani a TVt, ő meg nem akarja hallgatni a halálhörgéseket gépen :D

[ Szerkesztve ]

(#3943) cskamacska válasza Ironing (#3942) üzenetére


cskamacska
addikt

Superluxban az a legjobb, hogy fi:zi'knél jól meg tudod hallgatni hogy szól. :R És ha már ott vagy, össze tudod hasonlítani a DT880-al. :DDD

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#3944) Ironing válasza cskamacska (#3943) üzenetére


Ironing
tag

Igen, írtam neki hogy érdekelne (főleg hogy forrásként elég-e mondjuk egy PC vagy telefon), de még nem válaszolt :/

(#3945) frankoo válasza Ironing (#3944) üzenetére


frankoo
csendes tag

Nekem van ilyenem! (is...) A Bose fejesemnél és fülesemnél is szebben szól, sokkal tisztább és kiegyensúlyozottabb, gyönyörű mélyei vannak, de nem túlzottak. Nagyon kényelmes!!! Viszont ez nem az a hordozható kategória, maga a fejhallgató nagy és nehéz a kábelezése!

(#3946) Ironing válasza frankoo (#3945) üzenetére


Ironing
tag

Mennyire elég neki egy sima erősítő nélküli forrás? elbírja a PC?

(#3947) cskamacska válasza Ironing (#3946) üzenetére


cskamacska
addikt

Egy 300 Ohmos HD650 is elfutkos alaplapi hangkimenetről, maximum jobban szól egy normális erősítővel. :)

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#3948) Ironing válasza cskamacska (#3947) üzenetére


Ironing
tag

Király. :R Köszi, most megnyugtattál :) Már csak választani kell hogy Superlux HD650 vagy Steelseries Siberia V2 :F Igazándiból mind a kettő szimpi. A Supnál csak az zavar h nem surround, míg a másik az :F

(#3949) hann válasza Ironing (#3948) üzenetére


hann
tag

V2 USB-m 1 hónapja van gariban, 1.5 hónap használat után, a mikrofon kontaktos lett,és ahogy utólag olvastam, elég sok embernek ue. a baja, de maga a füles és a hang hibátlan.

Ha most kéne fülest vennem, nem ezt venném, annak ellenére, hogy tényleg nagyon jó, de ez a gariztatás egy rémálom... + amíg nálam volt, az usb-s hangkártya win7 64 biten néha megadta magát, volt hogy nem ismerte fel, és csak többszöri újratelepítés után működött.

[ Szerkesztve ]

(#3950) Ironing válasza hann (#3949) üzenetére


Ironing
tag

Hmmmmm. Érdekes. 1,5 hónap? Ennyire lassúak? Nem gondolom hogy ilyen bonyolult tecnológia lenne az az USB átalakító. Csak a V2-essel működik szerintetek, vagy simán jó egy ILYEN is? Csak mert USB nélkül elég olcsó EBAY-en :DD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.