Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185651) t1 válasza Canonfan (#185623) üzenetére


t1
addikt

Én ma kaptam kézbe a 8/128 verziót , eddig nagyon tetszik minőségre szerintem ebben az árban 10/10. Realme GT Mastert váltottam vele ha esetleg érdekel vmi dobj egy privát üzenetet.

(#185652) Ájvé válasza vence (#185642) üzenetére


Ájvé
veterán

Alapvetően igen, de a döntés nem az enyém, én csak vázoltam néhány lehetőséget.
Kamera meg papíron lehet jobb, ha szoftver nem jó hozzá, lásd Sony hiába a legjobb kamerákat gyártja, rendre nem a saját készülékei hanem konkurensek jobbak az általa gyártott kamerákkal. Úgyhogy leginkább jobb okán képeket nézni amik az adott készülékkel készültek, ha valakinek ez ennyire fontos nyilván, mert egyébként napi használatra biztos bőven jó mindegyik a felsoroltak közül.
Frissítések kérdése mindig kardinális, mikor jár előnnyel vagy hátránnyal az már más kérdés, de alapvetően mindenki minél hosszabb támogatást szeretne a készülékre, úgyhogy szerintem ez az elsődleges szempont.
Ilyen tervezett elavulás kérdéssel én nem tudok mit kezdeni, ha van akkor gondolom általános, vagy milyen készülékre nincs akkor? Így már tényleg Fairphonet kell venni, mert azt tényleg nem lehet ilyesmivel vádolni.
"Szóval, szerintem sokkal értékesebb egy alapból jól futó és tiszta rendszer, amire magunk telepíthetjük a szükséges alkalmazásokat"
Ezzel én is így vagyok, de mindenkinek mások az igényei, aki MIUI-t használ ezt szereti nagyon puritán és egyszerű lehet egy stock közeli ROM, úgyhogy nem mindenkinek jön ez be.
"a szép jövő ígérete, amit nem ritkán nagyon drága forintokért mérnek. Gyakran a jelen-teljesítmény kontójára"
Ezt nem értem, kétlem hogy bármelyik gyártó ezért árazná drágábban a készülékeit, ha drágább, akkor eleve a gyártó is így áraz (pl Samsung nagyon haszonnal árulja a készülékeit, mint mondjuk a Xiaomi) és ebből adódik, hogy bizonyos összegért ez a gyártó alacsonyabb teljesítményt ad. Maga a támogatás szerintem nincs így külön kalkulálva, persze biztos van egy életciklus meghatározva a cégen belül, de ezt úgy sem ismerjük, ezek a költségek számunkra nem láthatóak, elképzelhető hogy így magasabbam áraz egy gyártó, de ezt mi úgy szűk látjuk, csak a végösszeg ismert a készülék tudásával.

ginola
szerintem hagyjuk, legyen úgy ahogy te írod, neked van mindenben igazad.

(#185653) kmate07


kmate07
csendes tag

Sziasztok!
Szülőknek keresnék valamit a döglődő Xiaomi Redmi Note 10 cseréjére.
- Árkategória. 80-100k
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, kb 3 évet jó lenne ha kibírna
- Mire használnád? alap felhasználás, internet, messenger, telefonálás, néha navigálás
- operációs rendszer: android megfelel
Redmi note 12 prot néztem ki az mszoreban, de elfogyott. Honnan szerezhető most be megbízható helyről, jó áron?
Esetleg tudtok-e ajánlani mást helyette, hasonló kategóriában?
A 8/256 verzió megéri a felárat? (mszore 110k)

(#185654) Ájvé válasza kmate07 (#185653) üzenetére


Ájvé
veterán

Szerintem megéri 110-ért a 8/256-os verzió, hosszú távon jól jön a plusz RAM, gondolom belső tárhely eddig sem volt gond. Mstoreba vannak most a legjobb árak, kifutó modell gondolom ezért ilyen olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#185655) ginola válasza Ájvé (#185652) üzenetére


ginola
addikt

Elengedtem. Csak nekem kell az állításaimat igazolnom, neked nem :R

(#185656) Ájvé válasza ginola (#185655) üzenetére


Ájvé
veterán

Mit akarsz igazolni? Hogy egy custom ROM teleszemetelve appokkal nem tud deep sleepbe működni? Igen ez sikerült. Ha ilyen probléma akad, vagyis rendellenesen gyorsan merül egy készülék akkor az az első, hogy stabil gyári ROMot teszel fel tiszta telepítéssel ( és tisztán nézed meg.
Ettől függetlenül nem kétlem hogy neked lehet igazad, csak ezt te sem tudod megmutatni.
Én annyit látok, hogy gsmarenan szinte ugyan azt az akku időt hozza két készülék, ettől függetlenül lehet hogy egyébként X6 Pro jobban tud merülni bizonyos esetekben, de nem olyan drámai módon, mint itt előadod (szóval mondjuk 10-20% különbség még biztos tolerálható).
Hiába kérsz tőlem accubattery képeket mikor te is nagyon jól tudhatod hogy nincs ilyen készülékem, ez elég gyerekes, tetejében ez csak egy applikàjó, rendszer adatokból dolgozik, szerintem nem túl releváns amit mutat, de nincs tapasztalatom vele. Csak akkor működhetne hatékonyan ha teljes hozzáférést kapna. Egyébként is azt tudja kiolvasni amit enged a rendszer, szóval gyári applikáció többet tud ennél, mivel nem lehet olyan hozzáférése, persze custom rendszeren ez megolható.
Én már nem foglalkozok ezekkel, belefáradtam, szóval már nem is tudom mostanában hogy működik, viszont az biztos hogy amit felvázoltál probléma esetén tiszta új telepítés kell és (hacsak nem a custom ROM az eset tárgya) lehetőség szerint gyári stabil ROM kell, mert általában azok a legjobbak és mentesek legnagyobb eséllyel olyan problémáktól ami a rendszer működésében problémát okozhatna.
Sok sikert, de egyébként már ki lett tárgyalva, válaszd az F5-öt, főleg ha érdekel a custom ROM-ok világa, Snapdragon miatt egészen biztosan több lehetőség van rá.

(#185657) ginola válasza Ájvé (#185656) üzenetére


ginola
addikt

1. Mindkettő telefonon a gyári global Rom van.
2. Nem meríti semmilyen app egyiket sem, mivel azt kiolvastam mindkettőből, a mélyaltatás is tökéletes.
3. A készenléti merülése sok, amit a tesztek nem igazán vizsgálnak.
4. Ha egyik telefonod sincs, akkor honnan tudnád melyik milyen, nálam mindegyik napi használatban van.
Arra, hogy gyerekes lennék, inkább no comment. Tényeket írtam, de nem ment át többedjére sem. Mi ennek az oka? Magadnak mondasz ellent. Ne állítsunk már valótlan dolgokat......

[ Szerkesztve ]

(#185658) Ájvé válasza ginola (#185657) üzenetére


Ájvé
veterán

"Neked van saját tapasztalat az akkumulátorral kapcsolatban?"
Most esik le, te erre azt értetted nekem van X6 Prom? Hát rosszul tetted fel a kérdést, van tapasztalatom csak Motorola Edge 40-el.
Nem azt írtam, hogy gyerekes vagy, hanem a viselkedés az amit tanusítasz az accubattery miatt. Nem lehet egy appra hagyatkozni, ez nem sok mindent mutat meg, ennél egy gyártói applikáció is hatékonyabb. Egyszerűen nem tud annyi adathoz hozzáférni, esetleg megfelelő engedélyekkel, de mivel most már írtad hogy még sem custom ROM van fent, mint amiről egyébként az elején szó volt, biztosan nem rendelkezik ezekkel az engedélyekkel, vagyis ez kuka, hiába nézed nem fogsz többet megtudni belőle.
Gyári akkumulátor alkalmazásban többet láthatsz.
Ha nagyon merül kikapcsolt képernyőn, az csak azt jelentheti, hogy valami nem engedi deep sleep módba lépni (talán Android 6 óta minden Android telefon és minden hardver tudja ezt).
Innentől csak factory reset (vagy tiszta telepítés) a biztos megoldás és úgy megnézni mennyire merül.
Vagy akkor megkérdezem, mert lehet ebből van a félreértés, te mit értesz készenlét alatt? Mert azt írtad készenlét alatt dupla annyira merül.
Egyébként lejjebb még azt írtad Xiaomi EU ROM van rajtuk, ez nem gyári Global stabil, szóval akkor most mi van?
Az meg tiszta hogy energia igényesebb folyamatokkal jobban merül, ezt több teszt is mutatta. Notebookcheck egyébként vizsgálta a fogyasztást részletesen és terhelés alatt valóban jóval többet fogyaszt, de megnézed az Idle részt ott teljesen átlagos s fogyasztás, ez bekapcsolt kijelzővel, vagyis nem screen off.
Poco F5 alig tér el ezektől az értékektől, maximuma persze kevesebb, de idle szinte ugyan annyi, szóval nem kellene jobban merülnie.
De tesztben gyári stabil ROMot használnak, nincsen sok telepített app sem.
Ettől függetlenül még számos oka lehet, hogy sokkal jobban merül a készülék, ez akár mivel relatív új készülékről van szó és ismerve a Xiaomit lehet szoftveres probléma is.
Nekem nincs ilyen készülékem, én csak az adatokat látom, 20% amit írtál hard userrel elképzelhető, de egy sima átlagos használat közben, nem kellene ilyen különbségnek lennie, böngészés, videó közben gyakorlatilag hoznia kellene az F5 akku idejét, játék közben nyilván kevesebb lehet az üzemidő.

(#185659) dudika10 válasza Ájvé (#185636) üzenetére


dudika10
veterán

Koszi!
X6-ot forgalmazza Alza, nekem az tokeletes es a tobb ram jobban vonz, mint a jobb kamera. Xiaomik megkapjak elvileg az Android 16-ot meg?
Neztem a motorolat, tetszene a vezetek nelkulo toltes, de pont a jelentosen kisebb akku az, ami kevesbe szimpatikus. Na meg a 15 iden kijon, a tervezett hasznalat kozepen meg csak jonne egy 16 is...

A Nothing Phonera ranezek meg.

:R

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#185660) Ájvé válasza dudika10 (#185659) üzenetére


Ájvé
veterán

Kisebb akkuval is jó az üzemideje a Motorolának (lehet jobb mint az X6-nak), Android 15-ig fog frissülni elvileg és 2027-ig kap biztonsági frissítéseket.
X6 3 főverzió (A13-al jelent meg) és 4 év biztonsági frissítést kap elvileg, persze újabb készülék így várhatóan tovább kap támogatást.

(#185661) borix válasza Ájvé (#185658) üzenetére


borix
őstag

GSam Battery Monitor eléggé jó monitorozás céljára. [link]
Kell hozzá az USB hibakeresés bekapcsolása, OEM feloldás és ADB-be is kell még írni.
pl Éjszaka monitorozza a telefont és látni fogod, hogy mi az ami nagyon meríti.

(#185662) Ájvé válasza borix (#185661) üzenetére


Ájvé
veterán

Köszönöm szépen.
Ez már komolyabb, bár nekem nincs rá szükségem, talán ginola fórumtárs igényelné, akinél a Poco X6 Pro "készenlétben" rendellenesen merül, így talán kiderülhetne miért.

(#185663) borix válasza Ájvé (#185662) üzenetére


borix
őstag

Meg kell nézni több változatban pl lekapcsolt hálózattal, WiFi-vel majd velük és látni fogja ,hogy állnak a dolgok.

(#185664) Ájvé válasza borix (#185663) üzenetére


Ájvé
veterán

Neki írd, nem nekem van problémám :)
Moto Edge 40 üzemideje nagyon jó nálam :)

(#185665) borix válasza Ájvé (#185664) üzenetére


borix
őstag

Befejeztem a gondolatmenetet, talán majd másnak is hasznos lehet...

(#185666) nfsu17 válasza t1 (#185651) üzenetére


nfsu17
veterán

Engem érdekelne a véleményed, de inkább a saját topikjába írjál vele kapcsolatban, hogy majd később más is megtalálja.
Sose volt Realme telefonom, de jókat olvastam az UI-járól.
Ilyen értelemben is érdekelne, hogy mi az ami fura neked, mi az amit nem találsz, milyen funkció hiányzik, mit nem tudsz beállítani, stb. Ha már ennyi helyen olvasni, hogy a stock droid/nothingOS kevésbé testreszabható, vagy sok dolog hiányzik belőlük, ami mondjuk Samu telókon/MIUI-n van..csak konkrétumot soha nem ír senki, így meg nehéz átérezni, hogy a hiányuk minket is érinteni fog-e

(#185667) User05


User05
tag

Edge 40 helyett mostmár ahogy néztem jobb választás az X6 Pro. Tovább támogatják, stb. Illetve a Poco F5 is majdnem Edge 40 árban van és az is jobbnak mondható úgy átlagban. Meg ugye nyilván a jobb processzor jobb kamera, képfeldolgozás miatt is előnyös (persze van kivétel)

[ Szerkesztve ]

(#185668) csakany2001


csakany2001
senior tag

Sziasztok!

Belekérdeztem pár topikba, arra jutottam, hogy általánosabb jellegű topikba viszem a telefon kérdést.

- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
-> A legolcsóbb lehetőséget szeretném, de igazából ha leírom az igényeim nagyjából körvonalazódik, hogy 300-500 ezres árkategóriában fogom megtalálni a megfelelő készüléket.
- Használt vagy új?
-> Új.

Hol vennéd meg?
-> Elsősorban szolgáltatónál

- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
-> Minimum 4 év.

- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
-> Koncert fotózásra sötétben, nem vennék erre külön céleszközt. Ultraszéles látószögű kamerát használnám a leggyakrabban, illetve a főkamerát leginkább rossz fényviszonyok mellett. Telekamerát elenyésző esetekben.

- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
-> IOS user vagyok jelenleg, nyitott vagyok visszatérni androidra. De ha nincs más lehetőség maradok IOS-en.

- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
-> Nem szeretnék nagyobbat jelentősen, mint a jelenlegi iPhone 11.

Plusz dolog:
- Jó üzemidőnek örülnék, ha kibírna egy teljes napot 5-6 óra kijelző idővel.

Amiket néztem:
- Xiaomi 14: kamera párásódás(de itt nem minden esetben van jelen ha jól értem).
- iPhone 15 Pro: Itt talán kicsit elmarad az ultraszéles a Xiaomi kamerájától, de ez is egész jól teljesít. Az ára, amit sokallok.

Van esetleg más opció, amit érdemes lenne megfontolni a felhasználást és a méretet tekintve?

Még a következő napokban elmegyek élőben is megnézni a kínálatot.
A Galaxy S szériáról igazából lemondtam, valóban kicsit gyengének tűnnek kamera szintjén, abban amire nekem kell.

Előre is köszönöm a segítséget!

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#185669) Ájvé válasza User05 (#185667) üzenetére


Ájvé
veterán

Teljesítmény és frissítések téren tényleg jobbak a Pocok, de kamera szerintem nem jön egyikben sem, ez mellett Edge 40 itthon hivatalosan kapható, még Pocok különböző gsm boltokban illetve ami még megbízható alzan kapható. Amazonon viszont így is olcsóbb most (307€ 8/256, 380€ 13/512) Xiaomi áruházból német készülék, lehet inkább erre neveznék már akkor be.

(#185670) User05 válasza Ájvé (#185669) üzenetére


User05
tag

Várható amúgy, hogy a Motorola idén is hoz valami új pl középkategóriás telefont? Azt olvastam, hogy nem igazán terveznek új telefont, csak valamilyen új foldable -t.

[ Szerkesztve ]

(#185671) juve600 válasza Ájvé (#185669) üzenetére


juve600
nagyúr

talán most a Nothing Phone 2a a legjobb ár-érték arányú teló a piacon

(#185672) solfilo válasza solfilo (#185447) üzenetére


solfilo
veterán

Az miért van, hogy ide - kis túlzással - minden típusból a kevesebb RAM-mal szerelt jön csak? :W :O

" Az alap A15-be Helio G99 került 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB bővíthető belső tárhellyel, az A15 5G a Dimensity 6100+-t használja 8/256 GB-os memóriacsomaggal (szintén bővíthető), az A25 pedig maradt házon belül az Exynos 1280-nal, amihez 6 vagy 8 GB rendszermemória áll rendelkezésre és 128 GB bővíthető raktér." [link]

A bemutató cikk szerint nincs is 4GB-os A15, de én meg csak olyat találok nagy boltban vagy a Samsung Experience Storeban, igaz nem régóta keresem őket. Még mindig anyámnak vadászok valami telefont, most épp az A15-nél tartok, miután elolvastam az A15 és A05s teszteket a gsmarena-n. :D

Samsungnál is olyan kevés a 4GB, mint MIUI-n? Redmi Note 11-emben annyi van, meg is utáltam érte a márkát.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#185673) Ájvé válasza User05 (#185670) üzenetére


Ájvé
veterán

Itt van róla hír, április 4-én elvileg kiderül.

juve600
Az biztos hogy az egyik legjobb ajánlat most, talán annyi hogy nálunk nincs hivatalosan (szomszédos Ausztriában MM-ban kapható elvileg).
Viszont Google Pixelek elvileg hamarosan hivatalosan is lesznek, ez viszont jó lesz ha tényleg megtörténik végre!

solfilo:
Még tiszta Android esetén is necces szerintem a 4 GB, persze függ használattól, de ebben nagy részét elviszi szerintem a rendszer. 6 GB legalább ajánlott, de 8 jobb lenne hosszú távon.
A25 100-ért 6/128-as már korrekt ajánlat,

[ Szerkesztve ]

(#185674) Ch4r0n


Ch4r0n
tag

Sziasztok!
Egyik barátom szeretne okostelefont venni. Kérlek segítsetek, mit érdemes venni 40.000,-Ft körül. Egy élhetetlen Alcatel 1-et váltana.

Tudom, tudom kevés a keret, így valami kínai androidos csodára gondoltam.
Minél több memóriával, hogy legalább a rendszer fusson normálisan. Talán 6 vagy 8GB még belefér?

Jelenlegi felhasználás: netezés, facebook , messenger, egyszerűbb offline játék (ami futott...).

Az adott kategóriában a legjobb fényképezőt keresi és normális üzemidőt.

Úgy nézem a Xiaomi és a Motorola uralja a szegmenst, a típusok számosságból adódóan az árkategóriában, de melyik lenne jó konkrétan?
50K körül néztem már vannak Samsungok is, vagy ott inkább csak a nevet fizeti meg az ember?

Köszi!

(#185675) juve600 válasza Ájvé (#185673) üzenetére


juve600
nagyúr

alza

(#185676) Vtwo válasza solfilo (#185672) üzenetére


Vtwo
senior tag

Volt A32 4gb-al, finoman szólva nem volt egy atomvillanás. Most A34 van 8gb-al ...ég és föld a kettő ! Felejtős a 4gb szerintem, minimum 6gb, de inkább 8gb(főleg ha még 1-2 android frissítést kivársz rajta).

[ Szerkesztve ]

(#185677) solfilo válasza Ájvé (#185673) üzenetére


solfilo
veterán

Köszi szépen a választ! :R
Most egy 3/32-es Redmi 6 van, botrány de neki elég, igazából csak telefonálásra, messengerezésre, meg facebook és instagram tartalomfogyasztásra használja, posztolni sem szokott. A Redmi Note 11 is elég lenne neki erre, mert ilyen célra nekem is megfelel(ne, ha csak erre kellene), oda is adnám neki, de már szar az akksija, gondolom mert a gyári gyorstöltés nagyon melegítette a telefont. Meg aztán átvillant az agyamon nekem is, hogy most ugyan még épp elég lehet a 4GB, de nyugodtabb lennék többel, nem jövőre lenne cserélve.

Az A25 már nagyon kilóg a keretből sajnos, amúgy is jó lett volna 50-60k körül megúszni, ez már látom nem fog menni. Lehet mégiscsak valamilyen kínai készüléket kell nézni.

#185676 Vtwo
köszi neked is, meggyőztetek, 6 alá nem adom

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#185678) Ájvé válasza Ch4r0n (#185674) üzenetére


Ájvé
veterán

Ennyiért maximum használtan lehet venni.
Talán Motorola G72 ami vállalható 65-ért már, de nem kap több főverzió frissítést, 2026-ig még kap biztonsági frissítéseket.

#185675 juve600
Igen az is egy lehetőség.

solfilo
Igen, Samsungnak általában vastagabban fog a ceruza.

[ Szerkesztve ]

(#185679) User05


User05
tag

Esti fotós mobilra 150 ezer forintig mit mondanátok?
Ha mondjuk az a követelmény, hogy 6.67" minimum, 120hz illetve jobb akksi. Oneplus-ok híresek voltak esti fotózásban, azóta van más ami jobb?

(#185680) gabor1974


gabor1974
tag

Helló.
Melós telefonnak vennék olyan telefont ami butafon de a tárolható névjegyzék nem korlátozódik 1000 vagy 2000 névjegyre. 3ezres már jó volna

Ha valaki esetleg tudna ajánlani akkor megköszönném..

[ Szerkesztve ]

(#185681) Ájvé válasza gabor1974 (#185680) üzenetére


Ájvé
veterán

Itt érdeklődj.

User05
Gyűjts még hozzá és májusban elvileg már itthon is kapható lesz a Pixel 8a, Pixel 8-al azonos kamera képességek lesznek benne elvileg.

(#185682) User05 válasza Ájvé (#185681) üzenetére


User05
tag

A mérete is 6.67" lesz? Meg ugye akkor fog kijönni, eleinte nem lesz vészesen drága? Szivesen venném a 7a-t is csak sajna nekem túl kicsi.. 7 pro meg már picit drága a kerethez képest. 6 pro van elég fejlett mai vételnek pl?
Megnéztem a tensor picit a snap 870 felett van, szóval processzorban még talán okés is lenne.

[ Szerkesztve ]

(#185683) Ájvé válasza User05 (#185682) üzenetére


Ájvé
veterán

Igaz, kisebb lesz 6,1" ritka kivétel vagy akit zavar a kisebb készülék :D
Viszont jó éjszakai fotós telefont nehéz lesz találni, ez a szint a top készülékek privilégiuma. 550$ lesz várhatóan, ezért írtam gyűjts hozzá addig még, persze ez csak egy tipp volt.
6 Pro korrekt még a mai napig, van rá Android 14 de nem tudom meddig kap még frissítést.

[ Szerkesztve ]

(#185684) User05 válasza Ájvé (#185683) üzenetére


User05
tag

Ha lenne 7.5"-os sima telefon az is kellene ;] 😅
6 pro szerinted jó választás lenne? Redditen sok amcsi írta, hogy addig megtartják amíg meg nem hal annyira szeretik.. Kíváncsi vagyok arra a nagyon híres kamerás képességekre, biztos állati jó lehet. Csak kérdés, hogy a 6 Pro-ban megvannak -e azok a kamera funkciók mint mondjuk a 8 Pro-ban, vagy ez is csak a drága kiváltsága 🤔
Elvileg megkapja a 15-öt, illetve +2 év security update még.

[ Szerkesztve ]

(#185685) gabor1974 válasza Ájvé (#185681) üzenetére


gabor1974
tag

Köszönöm

(#185686) Zeth


Zeth
csendes tag

Sziasztok!
Az egyik ismerősöm szeretne venni egy S23 Ultrát. A kérdésem az lenne hogy a Coolmobile megbízható bolt-e? Mert eléggé jó áraik vannak. És náluk a garancia hogy szól. Esetleg tudnátok valami másik boltot ajánlani.
Előre is köszönöm a segítséget! 😀

(#185687) Erik-22 válasza Zeth (#185686) üzenetére


Erik-22
kezdő

Én nem ajánlanám, az még a sufni gsm kategória. 8/256GB modell az árukeresőn van Aqua-ban 377k-ért. Az a legolcsóbb normál webshop amit látok. Vagy szintén az Aqua-ban 12/512GB 442k-ért van a legolcsóbban.

(#185688) Zeth válasza Erik-22 (#185687) üzenetére


Zeth
csendes tag

Nekem is volt egy sejtésem hogy ők ilyen Abdul GSM lesznek, de akkor ez beigazolódott :DDD
Köszönöm szépen a válaszodat! :R

(#185689) Ájvé válasza User05 (#185684) üzenetére


Ájvé
veterán

Én ennyire nem ismerem a készüléket, de kamera téren biztos jó, dxo-n még mindig 38. persze ez magában nem jelent sokat, de megnézve a teszt képeket érthető már, szóval szerintem ebben biztos nagyon jó még.
Még frissítés is van rá akkor végképp nincs gond, ha használtan veszed (vagy refurbished) akku csere kelleni fog neki.

Erik-22
Hát én aquaról se biztos, hogy megvenném.

(#185690) tibbike01 válasza Zeth (#185686) üzenetére


tibbike01
őstag

Vegyen PH aprón samsung garisat jó áron.

(#185691) jeni válasza Erik-22 (#185687) üzenetére


jeni
félisten

Az Aqua az nem magyar Samsung garis

(#185692) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok!
Szeretnék hamarosan venni új telefont eddig mindvégig Samsung telefonjaim voltak a jelenlegi A71. Nézegettem Xiaomi Redmi Note 13 vonalat de olvastam olyanokat, hogy a hívások nem jelennek meg vagy a messenger értesítés hol jó, hol nem!

Valahol úgy érzem hiába jó ár/érték arányba a Xiaomi de a szoftverbug (ha tényleg ennyire népszerű jelenség) akkor inkább zavaró lenne :)

Amit kinéztem Xiaomi Redmi Note 13 5G (Pro számomra nem létfontosság főleg, hogy nem játszom hanem Facebook, hétköznapi használat).

(#185693) baandii


baandii
senior tag

Sziasztok!

Alza vagy Emag? Melyik a jobb garancia szempontjából? Ugyan annyi a teló mind a két helyen de ha vmelyik ajánlottabb akkor onnan venném meg (Nothing Phone 2).

(#185694) akos727 válasza User05 (#185682) üzenetére


akos727
senior tag

Ne felejtsuk, hogy benchmark szamban van csak a 870 felett. Mindennapi hasznalatban nem erezni kulonbseget az erosebb SD-hoz kepest sem, csak Google nem a pontszamokra ment, mint pl a Galaxy, ami orajelet emel, ha benchmark programot inditasz el.

(#185695) Piftuka válasza vence (#185648) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi az info-t! ;) Reménykedtem, hogy megúszhatom extra kiadás nélkül, de ha szükséges, akkor természetesen veszek egy gyors töltőt.

Érdemes lehet ilyen komplex darabot vásárolni? --> AlzaPower A145 Fast Charge - 45W, fehér

A másik kérdésem, hogy ezzel a fóliával jól működik a telefon? --> Tempered Glass Protector Motorola Moto G54 / G54 Power / G14 / G73 (kompatibilis a tokkal)
--> A Lenovo K5 készülékem kiválóan funkcionált együtt egy ilyen üvegfólia megoldással. De nem tudom, a G54 érintőképernyője is kellően érzékeny-e hozzá...!?

(A G54 tesztet olvastam anno "frissiben", és követtem is a hozzászólásokat, de nem tudtam, hogy az egyben a cikk "fóruma" is. Cikk hozzászólásokra soha nem szoktam ilyen kontextusban gondolni... :) )

"Aquila non captat muscas."

(#185696) User05 válasza Piftuka (#185695) üzenetére


User05
tag

Jó lehet az a töltő... Elvileg stabilan leadja a teljesítményt.

(#185697) User05 válasza Ájvé (#185689) üzenetére


User05
tag

Újonnan veszem pont az akksi miatt, mert olvastam, hogy nem túl combos.. hát még ha használtan is venném.. 😅

(#185698) jeni válasza baandii (#185693) üzenetére


jeni
félisten

Emag -ha ő a forgalmazó.
Nothing Phone 2 esetében nem tudom ki a hivatalos szerviz?
Alza az egy Cseh cég és nem tudni a mobilokat hova viszik szervizeltetni?

[ Szerkesztve ]

(#185699) vence válasza Piftuka (#185695) üzenetére


vence
junior tag

Spórolni akarsz, utána meg ilyen drága töltőt nézel ki!
Ehhez nem adnak ráadásul kábelt se!

Nézd meg azt, amit javasoltunk!
Igen, ha van teszt, általában annak a hozzászólásaiból lesz a készülék fóruma.
A kijelzővédő is ott téma, itt ez már off.

@ #185696 User05

Hát, korántsem tűnik olyan jónak, mint amennyire drága.
Az alza sokat kér a saját nevéért, biztos ezzel akarja emelni.

[ Szerkesztve ]

(#185700) vence


vence
junior tag

Aki mostanában akar Xiaomi vagy Poco készülékeket vásárolni,
nem árt, ha alaposabban megnézi a specifikációkat, mért a Só-mi is átvette a Samu rossz szokását, hogy a drágább telóknál is
"Virtual proximity sensing"
megoldást alkalmaz, azaz kispórolják a közelségérzékelőt, ami esetenként jelentősen befolyásolhatja a kényelmes használatot.
(Pl. Xiaomi Poco X6 Pro / M6 Pro stb.)

Bezzeg az A05s ipari hulladékba bele tudta tenni a Samu is! :D
(Lásd a tel. tesztjét a MA-n!)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.