Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#157722) Tin


Tin
veterán

A Samsung Galaxy S20 FE egy jó telefon. Sajnos csak LETT VOLNA, ha nem akar a Samsung még ezen is keresni, és rendesen gyártja le a telefont.

A helyzet az, hogy ennél a modellnél nagyon magas a hibás készülékek aránya. Hogy maga az érintőpanel selejtes, mégis beszerelik, vagy gyártáskor képződik ez a selejt, esetleg eleve ennyit tud ez a panel, azt nem tudni, de az biztos, hogy rengeteg panasz van rájuk az érintőkijelzővel kapcsolatban.

Vannak, akiknek semmi problémájuk nincs vele az első perctől, nekik mindegy, hogy kapnak firmware frissítést vagy sem, a készülékük jól működik. Akiknek viszont hibás a panelje, azoknak az eddig csak emiatt kiadott 3 firmware frissítés egyike sem oldotta meg a problémát, csak egyre kevésbé észlelhető. Magyarul: a Samsung "maszatol", és próbálja valahogy kihozni a legjobbat ebből, de a probléma továbbra sincs megoldva. Mivel a Samsung hallgat, és már 3 frissítést adott ki, elképzelhető, hogy ezt a dolgot elengedték.

A probléma érinti az összes modellt, függetlenül attól, hogy Exynos (4G) vagy Snapdragon (5G) procis, függetlenül a háttértár (120/256GB) illetve a memória (6/8GB) méretétől, és attól is, hogy melyik piacra megy. Az egész világon panaszkodnak a telefonra, amit el lehet intézni azzal, hogy "minden szériában vannak hibás darabok", de nem ennyi, és nem véletlenül jönnek róla a cikkek, és kerülnek fel újabb és újabb videók a YT-ra. Ha valaki abban reménykedne, hogy csak a korai gyártásúak érintettek, sajnos nem. Van, akinek november eleji gyártású a telefonja, és ugyanúgy hibás.

A hiba: az érintőkijelző néha fantom érintéseket generál, illetve a többujjas érintéseknél, pinch zoomnál hibásan működik. Néha csak az egyik ujjat érzékeli, néha az egyik ujjat felemelve és a másikat hozzáérintve úgy érzékeli, mintha azonos ujj lenne. Ez a gyakorlatban úgy nyilvánul meg, hogy mondjuk weboldal vagy app görgetéskor a kép néha berángat, sokat scrolloz, vagy fura helyeken "kattint", ahova az ember nem is nyúlt volna. Ezeket a hibákat firmware frissítésekkel már részben kezelték, magyarul előfordul, de ritkábban. Játékban viszont pont elégszer ahhoz, hogy ne lehessen normálisan játszani vele, mert néha a karakter megfordul a hibás érintés miatt, néha máshova lősz, mint ahova akarsz, és hasonlók. Ez a probléma is fennáll, és nagyon sokan panaszkodnak rá, emiatt hiába a remek SD685 procis 5G verzió az EU-ban (Mo-on pl. az Emagon), ha pont kompetitív játékra nem használható.

Mivel a probléma nem minden készüléket érinti, be lehet próbálni a vásárlást, de én csakis netes rendeléssel és elállási lehetőséggel ajánlom. Rendelés után meg lehet próbálni, hogy érintett vagy-e a problémában, mert ha nem, akkor egész jó kis telefon. De negyedmillió forintért én biztosan nem akarnék selejtes telefont használni, még akkor is, ha csak "néha fordul elő". Ez nem egy 50e-s telefon, aminél az ember elnézi ezt, hanem egy "B kategóriás" flagshipnek szánt modell, annak megfelelően magas áron.

A hiba felderítése viszonylag egyszerű ezen videó alapján. A kulcs annyi, hogy a vonalas megjelenítést kell választani az appban, így a keresztvonalak megjelenésével biztos, hogy problémás a kijelző, hiszen az egyik ujjat felemelve az éppen lerakott ujjat az első ujj érintésének folytatásaként érzékeli. (A pontos érintés az appban nem jó, mert az csak a fantom érintéseket mutatná, de azok ritkábbak)

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.