Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74351) Zsömica válasza tomp (#74349) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Szia, ezekről az UFO-s .mp4 DoVi release-ekről mi a véleményed ha találkoztál már velük a torrent oldalakon..?

(#74352) Wade0303 válasza Joshi (#74350) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Most megint bajban vagyok, hogy ezzel mit is akarsz mondani.
Minden TV-nél így működik ahogy a Sony-dat írod, külön Dolby Vision meg HDR kapcsoló csak az asztali lejátszóknál van tudomásom szerint. Az LG-n is magától vált HDR vagy Dolby Vision kép módba megfelelő tartalom esetén de ez semmit nem jelent a tartalom helyességére vonatkozóan.
Jól értem, hogy ezzel azt akarod mondani hogy nem lehet a tartalom "kamu DV" mert a TV DoVi képi módba lép? Szerintem még mindig nagyon félre értitek azt hogy mit jelent ez a "kamu DV" megfogalmazás. Mint mondtam, az hogy hibás az aspect ratio, cropping-ra vonatkozó beállítás, vagy eltérő MDL forrásból származó RPU-t használtak stb. ezek mind gyakori hibák, nem ettől lesz valami "kamu DV", és ezek mind olyan hibák amitől még az összes Dovis lejátszó (TV) DoVinak fogja érzékelni a tartalmat (mivel az is).
"Kamu DV" az a fajta RPU amiben csak néhány jelenetre van dinamikus adat a level1-ben, sőt olyan is akad hivatalos lemezen meg streamen is ahol minden frame-en ugyanaz a metadata van végig: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] (csak néhány példa)
És ez sem állapítható meg a TV-k vagy lejátszók viselkedéséből mivel a TV csak annyit lát hogy ott az RPU, tehát Dolby Vision kép módba fog lépni és a logot is feldobja indításkor. Szép is lenne ha a TV-k felismernék, hogy valami "kamu DV" és ilyenkor nem használnák az RPU-t, megkönnyítené az életet.

@tomp
Sokat érsz azzal, hogy valami "hivatalos" hogyha egy 100%-ig statikus, végig azonos metadata-t tartalmazó RPU-t kapsz. Más szavakkal Dolby Vision konténerbe csomagolt HDR10-et muxolgatsz össze és örülsz a Dolby Vision logonak.

Nem lehet megúszni az ellenőrzést. Egyelőre Reset_9999 az új megjelenések legnagyobb részét ellenőrzi és ki is rakja a táblázataiba, így nem kell vele fáradozni akkor sem ha biztosra akarsz menni. Enélkül csak vakon megbízol a studiokban meg a streaming szolgáltatókban, akik bár kevesebbszer vernek át mint a rilízerek, de a megbízhatóságtól távol vannak.

@Zsömica
Tegyél le az összes single layer cuccról ami nem eredeti profile 5 stream (webrip). Aminek FEL a forrása az szinte mind hibás, tehát úgy az elérhető rilízek jó 70%-a és ez még szerény becslés. Letöltögetéssel a profile 5 webripken kívül még a dual layer (profile 7) remuxok lesznek jók leginkább, ahhoz meg Ugoos vagy Chromecast with GoogleTV kell hogy működjön rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#74353) Joshi válasza Wade0303 (#74352) üzenetére


Joshi
titán

Én tomp fórumtárs állítását cáfoltam meg, mert ha a tévé egyszer átáll Dolby Visionba, akkor az tényleg Dolby Vision. Sony tévé HDR10 esetén bármilyen képüzemmód állítható mint pl Cinema Home, Cinema Pro stb.

Dolby Visionnál ez kiszürkül, nem állítható.

[ Szerkesztve ]

(#74354) Wade0303 válasza Joshi (#74353) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Ja boccs, figyelmetlen voltam. Én is írogattam itt a "kamu DV"-ről ezért automatikusan azt hittem, hogy nekem szól és a beidézett részt nem olvastam el.

[ Szerkesztve ]

(#74355) Joshi válasza Wade0303 (#74352) üzenetére


Joshi
titán

Amúgy értem mit mondasz, de ezzel senki nem fog és nem is akar foglalkozni. Korábban pl olyan különbségeket írtál a DoVi cmv2.9 és cmv4 között, ami szerintem csak műszerrel érzékelhető, de hogy valami specialista kell hozzá hogy kiszúrja a különbséget, az tuti. És mivel szoftveres, ezért én nem zárnám ki hogy pl az Ugoos megkapja a frissítést. De ezek már csak találgatások.

(#74356) tomp válasza Joshi (#74350) üzenetére


tomp
félisten

Nem is azt írtam, hogy én választom ki.
Az egyik hibridnél produkálta ezt. DV logóval indult de ha azonnal előhívtam a menüt ott már nem DV szerepelt (nem ez) hanem HDR kép. (ez)
Már nem tudom melyik anyagnál csinálta. De volt mikor megjelent a DV logó de azonnal átváltott HDR10 logóra. Azaz a lejátszó látta, hogy elvileg DV film de DV-ben már képtelen volt indítani mert hát ügyesen kókányolt rilíz volt.
TCL-en se lehet DV-t kapcsolni mert hát miért is lehetne. Az nem képmód hanem képüzemmód amibe átkapcsol a TV és abból nem is lehet visszakapcsolni normál képre. Ez így van jól. :)

(#74357) Wade0303 válasza Joshi (#74355) üzenetére


Wade0303
aktív tag

A cmv2.9 és 4.0 közötti különbség csak egy jól kalibrált Oleden fog kijönni ez tény (a FEL-el ugyanez a helyzet), de ott bizony lesz különbség.
A "kamu DV" és az előbb sorolt hibák azok viszont nyilvánvalóak, az eltérő grade-ből/masterekből kevert hybrid cuccok azok látványosan rosszabbak lesznek mint a HDR10 alapsáv. Persze tudom, hogy a legtöbb embernél egyből aktiválódik a placebo onnantól hogy meglátják a DoVi logot a tv sarkában és máris vakok minden hibára, de ettől még ezek látható hibák, nem valami szőrszálhasogatások.
Ha a Dolby Vision-re azt mondjuk hogy "nem is látni a különbséget", akkor tényleg hagyjuk az egész témát mert ezt már mondtam hogy ugyanaz a kategória minthogy "a 4K meg a fullhd között nem is látszik a különbség", "a HDR az szar, nem is néz ki jobban a simánál" stb.

Egyetlen TV sem kapott még szoftveres update-el cmv4 támogatást pedig a TV gyártók enyhén szólva kiemeltebb partnerek a Dolby-nak mint egy Ugoos. A cmv4 is licenszhez kötött, ezt nem fogja kikerülni és "meghackelni" az ugoos (nem is tudja).

[ Szerkesztve ]

(#74358) SunMount3r válasza palik (#74345) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha be van kapcsolva az Imprex, akkor tui kellett valami különbséget észrevegyél, mert az még alapbeállításokkal is eléggé belenyúl a ("natív") képbe. De te azt mondod, hogy a Mi Box-hoz képest még így se láttál semmi különbséget? Ezt így elég nehéz elhinni, ill. ha így van (már ahogy te úgy gondolod, hogy nem láttál), akkor nehéz bármiről is komolyan tárgyalni ezután a képminőséget, meg a beállításokat illetően...

Talán még jobban tetszik ha be van kapcsolva az imprex-> Most mondhatnám, hogy ez ízlés dolga, meg azt is, hogy ha egy kicsit "megkomolyodik" az ízlésed a képminőség terén, akkor máshogy fogod gondolni. Az Imprex a "natív" képbe nyúl bele és módosítja eléggé önkényesen úgy, hogy első ránézésre "ütősebb legyen". Kb. mint ahogy a TV-ket szokták beállítani az áruházakban, hogy kapósabb legyen a vevő szemének. De ez nem a "természetes" állapota a lejátszott videók képének, ahogyan annak eredetileg ki kellene néznie.

[ Szerkesztve ]

(#74359) Zsömica válasza Wade0303 (#74352) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Épp Ugoos-om van és tv-t is cseréltem DV képesre; ezért szeretném tudni hogy mely releasek hozzák a várt minőséget..! :R

(#74360) Wade0303 válasza Zsömica (#74359) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Lemezes forrásból a teljes profile7 dual layer remuxok, webrip forrásból pedig az eredeti profile 5 (ez az ami PC-n zöld-rózsaszín a legtöbb lejátszóval). Profile 5 streamet itt mindenből megtalálsz: [link] Ezeken kívül minden DV verziót hanyagolj ha biztosra akarsz menni, és nem tudod hogyan kell ellenőrizni.

(#74361) Zsömica válasza Wade0303 (#74360) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Köszönöm..!

(#74362) I.T.E.M


I.T.E.M
senior tag

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy milyen platformban, média lejátszóban gondolkodjak, ha a lehető legjobban szeretném a képfeldolgozást testre szabni. Jelenleg melyik az a megoldás, ami a lehető legjobb MEMC ( Motion Estimation, Motion Compensation ) technikát, processzort / szoftvert használja ? Nemrég vettem egy Samu S95B QD-OLED tv-t és azt gondoltam, hogy mára már sokkal jobb és erősebb SOC-k vannak ezekben a megjelenítőkben, de szomorúan tapasztaltam, hogy sajnos még itt is vannak problémák az interpolációs megoldások használatakor. Nem, nem akarok szappanopera effektet, nem ez a cél, de az igazság az, hogy a "recegés" "szaggatás" és széteső apró objektumok látványától agyvérzést tudok kapni. Próbálok egy aranyközépúton járni a beállítások használatakor, de az eddig kapott eredmény finoman szólva sem megfelelő. :U

Építsek egy számítógép alapú mediaplayert, ahol egy mai modern INTEL vagy AMD processzor / GPU képes hatékonyabb videófeldolgozásra egy jó szoftverrel, vagy létezik olyan "gyári" média lejátszó, ami szintén képes megbirkózni a feladattal ? Pl az új Realtek SOC (1619DR) vagy ehhez hasonló teljesítményű, tudású Mediatek SOC-ok alkalmasak lehetnek az általam elvárt interpolációs hibáktól mentes minőségi mozgókép generálására ?

Azt korábban hallottam, hogy a Sony saját SOC megoldásai (Gondolom a rajta futó szoftveren /algoritmuson is múlik) elég jól teljesítenek itt is, viszont meglepődve tapasztalom, hogy a többi gyártó (LG, Samsung, stb) még a mai napig sem tudott ehhez a feladathoz megfelelően felnőni. :(

Egyébként maga ez az új QD OLED panel szerintem nagyon jó, csak a Samsung által használt SOC, vagy az azon futó szoftver nem képes a feladatot hiba nélkül megoldani. :F

Felhasználás: Főként Streaming (APPLE TV+,HBOMAX, Netflix, Disney+, Amazon Prime), néha egy két gyári BD lemez lejátszása)

Előre is megköszönöm, ha valaki el tudna indítani a megfelelő irányba. :R

ITEM..

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#74363) AiRLAC válasza I.T.E.M (#74362) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ez nem inkább a Samsung féle Tizen sajátossága? Nekem Android-os Philips-em van (65OLED706), egy szavam se lehet se a felület válaszidejére, se appok esetén, minden fluid és stream app esetén is hibamentes (Netflix, Disney+, Prime amit eddig használtam).

(Mondjuk a tied egy vandonatúj modell, hátha csiszolnak még a firmware-en)

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#74364) I.T.E.M válasza AiRLAC (#74363) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Simán el tudom képzelni, hogy a Tizen rendszerre írt Netflix, illetve egyéb streaming applikáció a ludas. Egy dolgot még nem teszteltem, (kicsit belemerültem a sorozatokba :K ) de most majd este megnézem, hogy egy külső forrásból is, (oppo UDP-203) BD lemezt lejátszva, hogy mit produkál. A firmware frissítésekben én is bízom, mert tényleg egy vadi új modell, biztos van benne javítanivaló! Köszi szépen a válaszod! :R

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#74365) I.T.E.M válasza AiRLAC (#74363) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Na, most teszteltem külső forrásból (gyári referencia BD - Avatar - Oppo UDP-203) teljesen jó volt, “artifact” mentes, pedig most direkt kerestem is, elég érzékeny vagyok erre is, egyből kiszúrom, ha hibázik az interpolációnál. :K
Picture Clarity : Custom
- Blur Reduction: 0 (0 és 10 között állítható)
- Judder Reduction : 3 (0 és 10 között állítható)
- Clear motion (BFI) : Off
- Noise Reduction : Auto (Off - Auto)

Kezdem azt hinni, hogy tényleg a Tízen és az appok szívatnak. :U

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#74366) mickemoto


mickemoto
őstag

Sziasztok! Ez a H96 Max médialejátszó mennyire ajánlott vétel? Pendrive-ról és külső HDD-ről játszanék le filmeket. A távirányítóján nem sok gomb van. Például filmbe beletekerni vagy megállítani hogy lehet vele?

(#74367) AiRLAC válasza mickemoto (#74366) üzenetére


AiRLAC
addikt

Inkább valami Amlogic alapú lejátszót keress, van saját topicjuk.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#74368) mickemoto válasza AiRLAC (#74367) üzenetére


mickemoto
őstag

Tudnál esetleg konkrét lejátszót ajánlani?

(#74369) mickemoto válasza mickemoto (#74368) üzenetére


mickemoto
őstag

Lehetőleg hazai beszerzésest, lehet használtat is.

(#74370) mickemoto válasza AiRLAC (#74367) üzenetére


mickemoto
őstag

Az Amazon fire tv stick hd mennyire ajánlott media lejátszásra?

(#74371) Stealth


Stealth
aktív tag

Sziasztok!

Remélem elfér a kérdésem ebben a topicban, biztonság kedvéért offba teszem.

Szeretném az ingyenes M4 sportot nézni valahogy tcl smart tévén.

Eddig Samsung tv-n az ittott.tv alkalmazás volt használva, de google tv-re nincs ez az app.
Az ittott oldala ezt írja:

Okos kiegészítő eszközök:
Google CromeCast (Google Cast Ready eszközök; Android készülékeken elérhető)

Ha veszek egy ilyet, bedugom és elő tudom varázsolni valahogy az M4 sportot?

Köszi mindenkinek?

-= Stealth =-

(#74372) hunaqua válasza Stealth (#74371) üzenetére


hunaqua
addikt

Amennyiben a Kodi elérhető a tévén,akkor arra simán lehet tenni egy csomó mindennel együtt. Az Androidos Sony-n simán nézem.

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#74373) Stealth válasza hunaqua (#74372) üzenetére


Stealth
aktív tag

Van Kodi.

Mit lehet arra tenni, bocs de nem értelek. Kell ez a chromcast a kodihoz, vagy a kodiban lehet nézni valahogy minden nélkül az m4 sportot?

-= Stealth =-

(#74374) péjé válasza mickemoto (#74369) üzenetére


péjé
őstag

Ezt nézd meg, dedikált lejátszó, nem kell bajlódni a telepítgetéssel és elég jó minőségű, volt nekem is... [link]

(#74375) hunaqua válasza Stealth (#74373) üzenetére


hunaqua
addikt

Telepíted a Kodi-t
Felteszed rá ezt a Repo-t
https://repo.mvshrk.xyz/ .......innen
Ebből telepíted

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#74376) Stealth válasza hunaqua (#74375) üzenetére


Stealth
aktív tag

Kösz.

-= Stealth =-

(#74377) hunaqua válasza Stealth (#74376) üzenetére


hunaqua
addikt

Nincs mit

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#74378) Sliderxy


Sliderxy
senior tag

Sziasztok!

Valószínűleg egy LGC2 tulajdonosa leszek hamarosan és ehhez keresek egy olyan médialejátszót amibe be lehet építeni SSD-t és alkalmas lehet torrentezésre.
Jelenleg PC-ről mennek a fájlok és ezt szeretném a jövőben mellőzni.
Tudnátok ajánlani olyan készüléket ami ennek megfelelhet de az ára nem százezres nagyságrendű?

(#74379) divan válasza Sliderxy (#74378) üzenetére


divan
senior tag

Szerintem nincs ilyen. Az SSD beépítés nagyon leszűkíti a dolgot, és az alja közelíti a százezres nagyságrendet.

(#74380) AiRLAC válasza Sliderxy (#74378) üzenetére


AiRLAC
addikt

Amlogic topicban lesz megfelelő lejátszó, sokan torrenteznek is velük.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#74381) Sliderxy válasza divan (#74379) üzenetére


Sliderxy
senior tag

És mégis melyik lenne az?
Illetve ha eltekintünk az SSD-től és mondjuk menne bele egy 3,5"-os HDD, akkor melyik lenne erre ideális?

(#74382) SunMount3r válasza Sliderxy (#74381) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Pl. A Zidoo-nak van még esetleg "megfizethető" lejátszója, amibe pakolhatsz HDD-t, de szerintem SSD-t is, de ez már nem filléres kategória. Az olcsó Amlogic vonalon a beépített HDD/SSD felejtős, viszont a nélkül a legjobb olcsó megoldás egy ilyen Box. Az SSD-t/HDD-t meg rakhatod külső házba, vagy eleve külső USB-set veszel, amit simán ráköthetsz a Box-ra. A Torrent-ezés CoreElec alatt megoldott, erről is az ajánlott Topic-ban érdeklődj.

(#74383) divan válasza Sliderxy (#74381) üzenetére


divan
senior tag

Zidoo Z10Pro például.
De akár ennyit is ki lehet adni érte:
Zidoo Neo-S

(#74384) Sliderxy válasza SunMount3r (#74382) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Zidoo Z9X-etajánlották nekem így ezt és a Z10PRO-t nézegettem.
A Z9X-be ha jól látom csak 2,5"-os SSD mehet, a PRO-ba meg mehet a 3,5"-ös is.
Ezeken milyen alkalmazással lehet torrentezni?

(#74385) SunMount3r válasza Sliderxy (#74384) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A Z9X-be semmilyen meghajtó nem rakható bele belsőleg. A Z10 Pro-ba mehet 1db, 2.5"-os, vagy 3.5"-os. Az ennél drágább Zidoo-k a lejátszási képességekben meg nem jobbak semmivel sem, így azokat felesleges számba venni, olyan extráik vannak csak, amik egy átlag user-nek általában nem kellenek.

[ Szerkesztve ]

(#74386) Sliderxy válasza SunMount3r (#74385) üzenetére


Sliderxy
senior tag

Hmm.. Akkor ahol én néztem (2 oldalon is) elég félrevezető a specifikáció, mert írja az 1 db 2,5"-ost.
Méretéből adódóan csodálkoztam is rajta.

(#74387) SunMount3r válasza Sliderxy (#74386) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ja mert van rajta külső SATA slot, így arra is tudod kötni a meghajtót, de ettől még külső.

(#74388) SunMount3r válasza Sliderxy (#74386) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Amúgy a specifikáció szerint 3.5"-ös HDD-vel is elbír a SATA slot. Ha csak SSD-t akarsz rákötni, akkor ez ugye mind1, de ha HDD-t, akkor jobban jársz egy 3.5"-ossal, az igazán jó 2.5"-os HDD-k ritkák és drágák is (amiből már kijön egy jobb SSD is).

(#74389) pube111


pube111
senior tag

Tudnátok ajánlani boxot ami 4k-s, gigabit lan, magyar boltban kapható?

(#74390) togaba


togaba
tag

Sziasztok!
AiRLAC topictársunk tanácsára itt is felteszem a kérdésemet:

Segítséget kérek. Elromlott és nem javítható X96Max+ helyett keresek hasonló tudású készüléket. Stabilabb, kevésbé melegedő, lehetőleg itthon kapható legyen. HBO Max nem ártana korrekt minőségben. És a legfontosabb: van 3db HDD, ami aktív hubon keresztül lógott az X96-on. CE-t is használtam.
Ahogy visszaolvastam, az itthoni forgalmazás a szűk keresztmetszet.
Mi a véleményetek?

(#74391) Joshi válasza togaba (#74390) üzenetére


Joshi
titán

Sokan az Apple 4K TV lejátszót ajánlják, igaz erre nincs CoreElec. De egész használható a Ugoos AM6B Plus, vagy Amazon Fire Stick 4K Max stb. így hirtelen ami eszembe jutott. Ezek mind jó lejátszók. Amúgy mit szeretnél? Mik a felhasználási szokásaid?

(#74392) Technoman válasza Joshi (#74391) üzenetére


Technoman
őstag

Várjál Joshi, az Apple-ön van USB csati, mert ha jól olvasom togaba USB-s Hub-bal akarná használni (az Amazont nem ismerem, de szerintem ott sincs USB)

[ Szerkesztve ]

(#74393) Joshi válasza Technoman (#74392) üzenetére


Joshi
titán

Sorry, csak általában azok a lejátszók jutnak eszembe, amik ajánlottak. :B Mondjuk az Amazon Fire Stick se jó ebből a szempontól, mert csak FAT32-t támogat. :DD

Akkor marad a Ugoos AM6B Plus. :))

(#74394) Technoman válasza Joshi (#74393) üzenetére


Technoman
őstag

Az Ugoos-al meg az a baj, hogy tudtommal Mo.-n hivatalosan nem kapható.
Nem tudom, hogy a Dune ebben az esetben mennyire lenne releváns (lehet-e CEt rakni pld a Magic-okra) A másik jobb márka, pedig a Zidoo ( de arra tudtommal nem lehet CE-t pakolni, mert nem, Amlogic-os) ....és akkor még ott van a srác által kívánt HBO Max is

(#74395) Joshi válasza Technoman (#74394) üzenetére


Joshi
titán

Akkor inkább az Ugoos, mert az Androidra minden is pakolható. Viszont a CE helyett ott van a Plex. Nincs egyszerű ajánlat az biztos. :D

(#74396) Gino20 válasza Joshi (#74395) üzenetére


Gino20
őstag

Nem inkább shield ha HBO is igény?

(#74397) SunMount3r válasza Technoman (#74394) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A Dune-re se lehet CE-t rakni, mert zárt a bootloader-je. Zidoo-n meg nem lesz jó az HBO MAX. A hang területén mik az igények? Van e pl. valamilyen hangrendszer? A Fire TV 4K Max-on minden streaming szolgáltatás megy, lokál lejátszónak is elég jó, de csak DD 5.1-ben adja ki a hangokat.

A másik vonal a Kodi alá mókolós HBO add-on, de ez nem tudom jelenleg hol tart, de ez esetleg bővíteni a lejátszók körét.

#74396 Gino20: A Shield-re sok panaszt olvasni mostanában, hogy a frissítésekkel eléggé elrontották a lokál eljátszási képességeit.

[ Szerkesztve ]

(#74398) Gino20 válasza SunMount3r (#74397) üzenetére


Gino20
őstag

Panasz mindig, mindenre lesz, aminek általálban hangot adnak még lehet a másik oldalon meg van sok ezer boldog tulaj, aki nem jön fórumra. Ha van is valami bug egy nvidia gyanítom azt kezelni is fogja.
A kérdés inkább az, hogy a leírtjai alapján nem a shield lenne az ideális választás?
Itthon beszerezhető, támogatott stream (köztük a HBO is), továbbá audio passthrough, kadenciahelyes lejátszás...viszont amit nem tudok, hogy vajon kezel-e több HDD-t, lehet-e rá akasztani aktív HUB-ot?

(#74399) SunMount3r válasza Gino20 (#74398) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Panasz mindig, mindenre lesz, aminek általálban hangot adnak még lehet a másik oldalon meg van sok ezer boldog tulaj, aki nem jön fórumra.-> Lehet van olyan is, de akkor most csináljunk úgy, mintha nem is lennének panaszok rá ezek miatt, mikor tudjuk, hogy vannak azok is? Inkább ez az elkerülendő stratégia.

(#74400) Gino20 válasza SunMount3r (#74399) üzenetére


Gino20
őstag

Egy nvidia-ról beszélünk, így ha valóban bug-os a szoftver, akkor azt biztosan kezelni is fogják.

Szóval Te sem tudod a választ a kérdésre :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.