Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:13:38

LOGOUT.hu

Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt! :K

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11851) crok válasza vargalex (#11850) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem tom', nem vagyok dev.. nekem is megy amúgy.. azért akarok rájönni hogy mi okozhatja hogy lejelnetsem hibára.. workaround-al, hogy a dev könnyebben utánanézhessen.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11852) tboy72 válasza vargalex (#11837) üzenetére


tboy72
aktív tag

Nekem android 6-os fejegység van a kocsiba, ahhoz kellene leginkább, de nem működik vele.

Sómé: a 6-os alapú Miuival tutifix, hogy működik rendesen!

(#11853) tbc2 válasza crok (#11847) üzenetére


tbc2
tag

Jelentem, működik!!! :)

A fenti két dolgot beállítva működik az 1-es kártyahelyen is a tethering!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

(#11854) Dave Crank válasza somé (#11779) üzenetére


Dave Crank
senior tag

Nekem sem megy a hotspot. Csatlakozni tudnak, de nincs net rajta.
Bár má úton a 4/64-es verzió, de ez szoftveres hiba, de olvasom a többinhsz-t.

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#11855) R1ch


R1ch
tag

Sziasztok!

Kinéztem magamnak ezt a telefont, nagyon jókat írtatok róla (meg a tesztek is).
Elnézést, hogy most nem tudok végigolvasni tizenikszezer hozzászólást, de még ma délután szeretnék készüléket venni (az előző sajnos megadta magát). Annyi lenne a kérdésem, hogy:
- Megéri-e a 4/64 azt a plusz 15.000 Ft-ot (3/32-höz képest)? A tárhely nekem lényegtelen, a + 1Gb RAM-on kívül van még valami olyan dolog, amit érdemes lenne mérlegelnem? Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#11856) crok válasza vargalex (#11850) üzenetére


crok
Topikgazda

@vargalex: add már ki ezt a parancsot is mikor a hotspot be van kapcsolva:
su
netstat -nap | grep ":53"
iptables -L

Mert nálam TCP-re és UDP-re is listen-re áll be az 127.0.0.1-re is és a 192.168.43.1-re is (ami így jól is van, mert első a loopback, második a tether subnet) - és ha annak akinek nem megy is ugyan így néz ki akkor már talán csak az lehet esetlg, hogy a tűzfalszabály tiltja a query-t.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11857) vargalex válasza Dave Crank (#11854) üzenetére


vargalex
félisten

Nektek mire van állítva az APN típusa? Itt ugyanis éppen azt írja egy 2016.12.24-i hozzászólásban egy S7 Edge-vel kapcsolatban emberünk, hogy neki be kellett tenni a dun-t is, akkor működött. Nekem egyébként az APN típus értéke: default.supl. Ja, és Telekomos vagyok.

Én megnézném az APN beállításokat (ha jól látom, eddig Vodafone-osok jelezték a hibát) 6-os és 7-es droid-on is. Lehet, hogy csak a Vodafone APN-jét cseszték el.

Kicsit megtévesztő, amit írtok, ugyanis, ami a teszt alapján kiderült: net van ratja keresztül, csak a névfeloldás nem működik.

(#11856) crok: Sajnos nincs root-olva a telefon, így nem fog menni.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#11858) somé válasza Darko_addict (#11839) üzenetére


somé
őstag

Én a GlobalStor-nál vettem 3/32-est (fekete/szürke), 47.890-ért, utánvéttel, szállítási költség nem volt. Csak a készüléknél kiírt vételár.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#11859) Tailor21 válasza crok (#11851) üzenetére


Tailor21
csendes tag

Én a fejlesztő beállításokban bepipáltam a korábbi DHCP kliens használatát (lolipop DHCP) az új helyett.
Az eredmény rosszabb.
Nélküle pedig akadozik az eszközökön és az benne a furcsaság, hogy a youtube simán megy míg a böngésző nem képes egy weboldalt sem megnyitni + messenger, face megy de a viber nem. Kipróbáltam 8 eszközön (5 teló 3 laptop) Mindegyiken youtube full HD video simán futott egyszerre (Telenor 4G), de ha böngészgettem akkor valamiért megszakadt a kapcsolat.

Ez a problémám volt a 8.5.4-en és ugyanez a problémám a 8.2.10-en jelenleg. Vagy a biztonsági mentéssel hoztam át ezt a problémát vagy a 8.2.5.0 lenne a jó verzió.

Egyelőre én maradok az usb megosztásnál.

Továbbá ezzel a redmi 4 hotspot mókolgatással a saját laptopom wifije is megzavarodott. Böngészőbe beírtam a teló IP címét azóta a wifi jel kapott egy csillagot :W

[ Szerkesztve ]

(#11860) somé válasza vargalex (#11857) üzenetére


somé
őstag

Nálam se Telenor, se a voda nem megy. Elsődleges adatkártyám az első, vodán csak jelképes adatmennyiség van, de azzal is próbáltam, ugyanúgy nem jó, slot csere után sem.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#11861) tbc2 válasza tbc2 (#11853) üzenetére


tbc2
tag

Tehát akkor még egyszer összefoglalva a technikailag kevésbé jártas embereknek (mint amilyen én is voltam kb. 5 perccel ezelőtt):

A netet első kártyahelyen is frankón megosztja a 8.5.4.0 Global Stable Redmi Note 4 , ezzel nincs baj. Amit nem oszt meg (egy bug miatt), az a DNS. Ezért ezt a DNS-t valahonnan máshonnan kell venni. Szerencsére vannak tök free DNS-szerverek, amiket ha az ember fixen beleéget a telefonjába vagy a PC-jébe, akkor a Redmi-re való csatlakozás után fog tudni netezni.

A default beállítás az, hogy a DNS szolgáltatást is a Redmi adja (ez esetben nem adja, ez a hiba). De ha úgy állítjuk be, hogy a Redmi-hez, mint Internet-kijárathoz csatlakozó eszköz (akár másik mobiltelefon, akár egy PC/Laptop) NE a Redmi-től várja a DNS-t, hanem egy free független szolgáltatótól (Google, OpenDNS), akkor a Redmi a maradék feladattal már tökéletesen megbirkózik.

Mit kell csinálni?

Windowson: az IPV4 konfigban (Crok #11847 hozzászólásában van példa) a dinamikusan kapott DNS helyett fixen be kell égetni primary és secondary DNS-t

Másik Androidot (azt, aminek a Redmi-t akarjuk megadni, mint Internet-kijárat): a dinamikusan kapott DNS használatáról le kell beszélni, ehhez a Crok által a #11847-ban javasolt appot kell feltenni.

A Redmi-n pedig annyit kell beállítani, hogy az APN-ben le kell tiltani az IPV6 használatát (Crok 11849 hozzászólása).

Szerintem ez mehetne is rögtön az összefoglalóba.

Illetve legyen kedves valaki a 8.5.8.0-n is letesztelni ezt, hogy ugyanaz-e a helyzet, mint a 8.5.4.0-nál, enélkül nem működik, így pedig működik.

@Crok: működik hosszabb ideje kikapcsolt kijelzőjű telefonnal is! Köszönöm még egyszer a segítséget!

(#11862) vargalex válasza Tailor21 (#11859) üzenetére


vargalex
félisten

youtube, messenger, facebook gyaníthatóan IP címeket használ host nevek helyett, ezért megy. Ugyanis, ahogy írtam, láthatóan csak a névfeloldással van probléma.

Alex

(#11863) vargalex válasza tbc2 (#11861) üzenetére


vargalex
félisten

Ha jól értem, neked 8.2.10.0 alatt ment. Én megnézném a két verzió APN beállításai közötti különbséget, ha van rá lehetőség.

Alex

(#11864) csurgoi


csurgoi
aktív tag

Sokszor volt szó ebben a fórumban a védőüvegekről, de kevesebbet olvastam a visszajelzésekről.
Konkrétan: van valami komolyabb szerepe abban, hogy egy leejtés után ne törjön be a kijelző vagy csak a karcolásoktól védi meg azt.
Valaki leírná a tapasztalatát, hogy pl egy landolás után mi lett a telóval?

[ Szerkesztve ]

https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/

(#11865) iff


iff
senior tag

Kipróbáltam a hotspotot, egyből működött.
Redmi Note 4
7.0 NRD90M
2017-08-01
MIUI Global 8.5 Stabil 8.5.8.0(NCFMIED)
3.18.31-perf-ge702831

1db kártya (Telekom) a másikban 64GB SD kártya

Az alany egy Lark Ultimate 10i volt, csak nagyon zabálja a mobilnettet.

[ Szerkesztve ]

..........""..........

(#11866) Tailor21 válasza iff (#11865) üzenetére


Tailor21
csendes tag

De ne egy eszközzel próbáljuk ki. Nálam mindig is jól működött egy eszközzel. Ha már több eszközt csatlakoztattam (átlag 4db) akkor van a bibi.

Majdcsak lesz egy hibátlan verzió és érdemes lesz frissíteni.

[ Szerkesztve ]

(#11867) crok válasza vargalex (#11857) üzenetére


crok
Topikgazda

Mindenki úgy írja le ahogy meg tudja fogalmazni, nyilván aki nem ért hozzá az konyhanyelven meg a saját szavaival mondja el hogy nem jó.. ezért szoktam úgy kérdezni, hogy "mi az amit történik de nem kellene vagy nem történik de kellene?" és az erre adott válaszból már könnyebb (nekem) továbbmenni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11868) somé válasza tbc2 (#11861) üzenetére


somé
őstag

Megcsináltam a leírt beállításokat, újracsatlakoztam, megy :K
Mobilnetet átállítottam a másik kártyára, APN-t visza ott is IPv4-re...működik. És újra vissza..hibátlanul és gyorsan kapcsolódik.
Nem kiabálom még el, próbálgatom még és jelzem. :R

[ Szerkesztve ]

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#11869) tbc2 válasza vargalex (#11857) üzenetére


tbc2
tag

Nekem voda, és default, supl volt/van APN típushoz beírva. A dun-ot nem kellett törölnöm, mert nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#11870) crok válasza tbc2 (#11869) üzenetére


crok
Topikgazda

Iiiiigen, mindent összeszedtem ami lehetséges forrás lehet, generáltam is vele (és veletek) vagy 100+ hozzászólást.. nem mindenkinél kell vagy nem kell.. a DUN az APN típus leírásánál arra szolgál(hat) hogy a pl. a tether-es forgalmat un. Dial-up network forgalomként küldi a szolgáltató felé - amit egyes szolgáltatók tiltanak. Azt itt ülve nem tudom megmondani ki használ Voda/T/Telenor/Dig/UPC/Román Digi/et cetera mobilnetet úgyhogy próbáltam minél szélesebb körben megoldást keresni. De ha csak a DNS-re van nyűg akkor csak azt kell megoldani. De mivel nem mindenki azt mondta hogy a DNS a nyűg.. így mertem szélesebb körben gondolkodni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11871) somé válasza somé (#11868) üzenetére


somé
őstag

Nem az igazi. Közben volt egy hívásom, a dual standby miatt ugye leválasztódik a másik (adat) kártya. Meg is szakadt a hotspot kapcsolat és már megint nem jó, nincs net kapcsolat, hiába próbálom. :(
Majd látszólag minden jó, de amint megnyitnék egy oldalt, kidob.

[ Szerkesztve ]

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#11872) tbc2 válasza crok (#11870) üzenetére


tbc2
tag

Ami még para, hogy a céges gépemnél, ahol tárgyaláskor használnám a Redmi-t, mint Internet gateway-t, policy-ból le van korlátozva az IPV4 áttekergetése...

Ami viszont meglepő, hogy most ennek ellenére is tudok vele netezni. Tehát ő maga a DNS-szerver (192.168.43.1), és ennek ellenére is megy! :)

(#11873) helixP válasza csurgoi (#11864) üzenetére


helixP
nagyúr

Elnyeli a frontális, vagy oldal irányból jövő erő egy részét, így kisebb eséllyel törik a kijelző, persze lehet olyan hatás, amitől ez sem védi meg. Landolás után mi lett? Leeset a telefon, üveg berepedt, nem a kijelző.
Karcoktól meg természetese véd, nincs karcolhatatlan üveg, így az "üvegfóliát" olcsóbb és egyszerűbb cserélni, mint a kijelzőt.

[ Szerkesztve ]

(#11874) crok válasza somé (#11871) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem tudom reprodukálni magamnál ): próbálom, hátha, mert akkor tudnék igazán a lelkébe látni..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11875) tbc2


tbc2
tag

Arra nem lehetne valahogy rábeszélni a benne található DHCP-szervert, hogy ő ne akarjon DNS-szerverkedni? Azaz amit defaultból 192.168.43.1-et adna DNS szervert (saját magát), ahelyett a 8.8.8.8-at ossza ki (guglit)?

(#11876) vargalex válasza crok (#11870) üzenetére


vargalex
félisten

Ami még eszembe jutott, mint lehetőség: elképzelhető (ezt ellenőrizni kellene), hogy a korábbi firmware-ok a szolgáltatói DNS szerver(ek) IP címét adták tovább a hotspot-hoz kapcsolódott klienseknek. Az új viszont saját magát hírdeti. És esetleg az érintett szolgáltatók tiltják a forward-olt DNS kéréseket. Persze ezt nem tudom, mivel lehetne jól megnézni (logcat, stb.), illetve egyáltalán megkülönböztethetőek-e a forward-olt request-ek a normáltól.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#11877) crok válasza tbc2 (#11875) üzenetére


crok
Topikgazda

Ezt is nézem/keresem még meg hogy mi változhat a telefon routing táblájában hívás után.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11878) Gila2626 válasza vargalex (#11844) üzenetére


Gila2626
csendes tag

Smatshoptól lerendeltem a 4/64 szürke-feketét háztól-házig garival 62.380! Remélem jó lesz!

(#11879) helixP


helixP
nagyúr

Esetleg egy módosítatlan build.prop-ot fel tudna valaki dobni?
Frissítettem 8.5.8-ra, telepítettem SU-t, átírtam a camera api-t, reboot és most MI-logónál állok, ami így a munkahelyen kellemetlen :D (amúgy marhára nem értem, mi a baja)
Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#11880) crok válasza helixP (#11879) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem a lazyflash maradt ki?

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#11881) helixP válasza crok (#11880) üzenetére


helixP
nagyúr

Nem, volt az is, és SU+Lazy telepítés után be is bootolt, utána írtam át a build.prop-ot és nyomtam rá egy rezet, és akkor feküdt el. 8.5.8 változtatott valamit, vagy valami egyebet is elírtam a build.prop-ban?
De egy módosítatlan file-t elfogadnék :D

[ Szerkesztve ]

(#11882) Upo válasza helixP (#11881) üzenetére


Upo
addikt

Dopbd fel megint a 8.5.8 zipet+lazy, minden wipe nélkül, menni fog. Én is jártam már így build.prop szerkesztésnél mikor a végéhez írtam hozzá.
Egyébként ezért preferálom a magisk modult, mert fizikailag nem nyúl hozzá a rendszerhez (azaz az ota checksum is egyezik!), csak a magisk frameworkon keresztül mutatja a futó rendszernek a módosított tartalmat. Sokkal kisebb a kockázata min az éles rendszert módosítgatni.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#11883) helixP válasza Upo (#11882) üzenetére


helixP
nagyúr

Köszi a segítséget, nem rossz ötlet, csak a Downloaded rom már üres :/

(munkahelyen nincs OTG, nincs SD kártya, Sideloadról nem tudok rámásolni TWRP-ből, kicsit meg vagyok lőve)

(ezentúl én is Magiskelni fogok)

[ Szerkesztve ]

(#11884) vargalex válasza vargalex (#11876) üzenetére


vargalex
félisten

Ezt az ötletet elvetném, mert megnéztem kollégám Alcatel Idol3 4,7" készülékét, már az is önmagát hirdette DNS szerverként Android 5-el.

Akinek gondja van a hotspot-al, nem használ valami tűzfal alkalmazást?

[ Szerkesztve ]

Alex

(#11885) tbc2 válasza vargalex (#11863) üzenetére


tbc2
tag

8.2.10 nekem sose volt a telefonon. Na jó, ez nem teljesen igaz, amikor megkaptam, akkor 8.2.10-zel jött, de 1 órán belül frissítettem. Nem tudom összehasonlítani...

(#11886) tbc2 válasza vargalex (#11884) üzenetére


tbc2
tag

Én nem.

(#11887) micafighter válasza vipviform (#11800) üzenetére


micafighter
nagyúr

Érdekes, nálam ki van lyukasztva mindenhol ahol kell, fényérzékelő, hangszóró es szelfi is. Van akinek mondjuk feliratos fóliával jött. Úgy tűnik több félét használnak ezek szerint.

(#11888) nagyra válasza helixP (#11881) üzenetére


nagyra
tag

V8.5.8 build.prop, egyedül a Camera2 API modod toltam be a végére :D (a jogosultságot majd ne felejtsd el beállítani :D sz*ptam már miatta :D )

https://drive.google.com/open?id=0B1OD1mSflp5oMkVDWW5ybWgzanc

MÁS: 8.5.8 ROM alatt úgy tapasztalom megoldódott a zene laggolás problémája :C

[ Szerkesztve ]

Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D

(#11889) Departed válasza micafighter (#11887) üzenetére


Departed
őstag

Jaj megint ez a szállítási fólia. Tökmindegy milyenféle, ha megtudnák a gyárban hogy valaki úgy használja a telót hogy rajta hagyja, jót röhögnének. :U

[ Szerkesztve ]

(#11890) helixP válasza Upo (#11882) üzenetére


helixP
nagyúr

Na nagy nehezen szereztem egy kártyaolvasót + kártyát, feltettem rá a 8.5.8 bigOTA-t meg a lazy-t, hiába nem nyomtam semmilyen wipe-ot totál 0-zta a rendszert...
Nem kicsit örülök :U

[ Szerkesztve ]

(#11891) Pakliman válasza Departed (#11889) üzenetére


Pakliman
tag

Párom és én úgy használtuk, amíg meg nem ékezett a tok (majd' 3 hét, és nem is akart leesni a telóról.).
Nem volt vele semmi gondunk. A szelfi kamera is működött!
Sőt, mivel matt, ezért filmnézésre sokkal jobb volt, mint most a fényes felület :N

[ Szerkesztve ]

(#11892) z0d1@Ku$


z0d1@Ku$
senior tag

Hol lehet kikapcsolni azt a funkciót, hogy új app telepítésénél új odlalra tegye ki az ikont? Nem jöttem még rá és roppant idegesítő :(

(#11893) Oldman2 válasza z0d1@Ku$ (#11892) üzenetére


Oldman2
veterán

Ha a MIUI Launcher-t használod, akkor sehol, ha más Launcher-t, akkor pedig a Play Áruház beállításaiban.

(#11894) z0d1@Ku$ válasza Oldman2 (#11893) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Akkor marad a bosszankodás :D Köszi :)

(#11895) Pakliman válasza z0d1@Ku$ (#11892) üzenetére


Pakliman
tag

Google Play -> Beállítások -> Ikon a kezdőképernyőn -> pipa ki

(#11896) z0d1@Ku$ válasza Pakliman (#11895) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Ez az egyik legelső, amit kikapcsolok, így ez nem megoldás :N

(#11897) Melorin válasza z0d1@Ku$ (#11896) üzenetére


Melorin
addikt

Persze h nem lehet kikapcsolni, különben hogy indítanád el a telepített programokat ha nincs ikonjuk? :)
Itt sajna nincs alkalmazástár amibe pakolná.

(#11898) z0d1@Ku$ válasza Melorin (#11897) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Nem eltűntetni akarom őket, hanem hogy ne teljesen új képernyőre rakja őket. A kérdés igazából arra vontakozott hogy az üres helyekre való kihelyezést hogyan lehetne megoldani.

(#11899) Melorin válasza z0d1@Ku$ (#11898) üzenetére


Melorin
addikt

Szerintem itt:

(#11900) z0d1@Ku$ válasza Melorin (#11899) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Ez is be van kapcsolva. Ugyan úgy új képernyőre rakja őket. Mindegy, képes vagyok ezzel együtt élni, ez legyen a legkisebb bajom :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.