Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Mi történik akkor, ha egy dualbandos wlan adapter 5Ghz-en kapcsolódik a hálómhoz és az alaplapi Gbit-es kártyát beledugom egy 2.4 Ghz-es AP-be, ami szintén kapcsolódik.
Begyorsul a háló?
Használja a WIn7 mindkét háló lehetőséget? -
Szajborg
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom, ide is beteszem a kérdésem, hátha itt hamarabb kapok választ.
Egy TP-link wr430gd routerem van.
A kábelen megy a net, de wifi-n nem megy laptoppal az istennek sem, és a hálózatra is csak nehezen csatlakozik. Amikor nem csatlakozik, állandóan az IP cím megújításnál akad meg.
Minden jol van beállítva, dhcp, satöbbi, 500X reseteltem már, kivettem mindent, a jelszón kívül semmit nem állítottam át, de nyitott hálóra sem lépett fel, és akkor sem, ha az asztali gép ki volt kapcsolva.A csavar annyi, hogy telefonnal símán rá tudok csatlakozni wifi-n az otthoni hálóra, és szakít a net, és a laptopot is tudom használni azonnal bármilyen nyilvános wifi hálózaton, pillanatok alatt csatlakozik.
...csak épp az otthoni wifi-laptop kombináció nem működik
Amúgy Toshiba Tecra A10-11M a laptop típusa
Ötlet?
Köszi Szépen!
Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor mondtam neki, hogy viselkedjen korához illoen, meghalt.
-
Szajborg
csendes tag
válasz sziada5925 #14253 üzenetére
Hali!
Bocsi, elirtam igen.
A legujabb FW van rajta
Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor mondtam neki, hogy viselkedjen korához illoen, meghalt.
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Eddig 3/1 mb adsl netem volt, a linksys WRT54G 7.2 router remekül tette a dolgát.
Egy ideje 30/3 as upc netem van, azóta a router egyszerűen megfeküdt.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen eszközt javasoltok helyette ? Nem baj ha használt, és max 10k ból meg szeretném úszni a dolgot ha megoldható.
Mindenképp valami minőségi wifi eszközt szeretnék, van amikor 3300/350 el megy a torrent, szóval kell, hogy az utód bírja a gyűrődést.Előre is köszi
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
tamasgal
senior tag
Szaisztok!
Valaki aki a Netgear 614-es routereket ismeri, dobjon nekem egy linket, hogy hogyan kell bekonfigurálni rajta a uTorrent-et, mert googliban nem találok olyat amit én is értenék!
Köszönöm!
-
sziada5925
aktív tag
Szia!
Hogy érted, hogy megfeküdt a router? Egyáltalán nem megy? Ha 10e Ft-ból szeretnéd megúszni, akkor egy TP Link TL-WR941ND router lehet a megfelelő választás. 5 év garanciával adják. De ha kicsit hosszabb távra tervezel és szánsz rá még pár ezer Ft-ot, akkor a TP-Link TL-WR1043ND jobban megéri, több szempontból is.[ Szerkesztve ]
Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz tamasgal #14257 üzenetére
Szia!
Nézd meg, hogy melyik portot használja az uTorrent, de ne állítsd be azt, hogy véletlenszerűen változtassa a portot. A router konfigurációs oldalán kapcsold be az UPnP-t, a port triggeringhez pedig írd be az uTorrent által használt portot. Nem biztos, hogy ez a megfelelő eljárás, de nekem ez használtÜdv: Ádám
-
And
veterán
Az biztos, hogy egy 30 megás nethez már eléggé határeset a WRT54G, de átmeneti megoldásként megpróbálozhatsz azzal, hogy DD-WRT Micro-t telepítsz rá. A v7.2-esre felmegy, és azzal meg lehet növelni az egyidejű kapcsolatok számát. Ha sokat torrentezel, akkor lehet, hogy ez a kapcsolati tábla telik meg túlságosan hamar, és ez okozza a router belassulását.
-
Ed07
csendes tag
Hello mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Van egy WRT160N típusú routerem. Olyan probléma merül fel hogy ha töltenék torrenten és mellete msn vagy bármi mást szeretnék csinálni időnként ledob vagy kiírja hogy nincs internet kapcsolat. Nem tudom hogy miért csinálja. 4-es szeretnénk használni a hálózatot de ha csak egyedül vagyok fönt akkor is ugyan ez van. Szeretném megkérdezni hogy milyen ötletetek lenne erre a problémára. De ha csak msnen videóbeszélgetést szeretnék csinálni akkor is ledob. Valamiért nem stabil a kapcsolat. Nagyon idegesítő. Valami beállítási probléma lehet? Előre is köszönöm.
-
ludsimon
veterán
A filename alatti bin fájlt kell letölteni.
Nekem még nem volt dolgom ilyen routerrel, egy 54GL-re telepítettem eddig.Ott úgy kellett, hogy a LAN1 porton keresztül kellett a géphez csatlakoztatni a gépet.
Ezt kell szépen lépésről lépésre végigjárni.
Nem túl bonyolult.undefined
-
Ed07
csendes tag
válasz ludsimon #14270 üzenetére
Na feltettem minden fasza lenne. Digis netem van és elvileg a wifinek meg kéne csinálni a betárcsázást de nem teszi. Fel tudok kapcsolódni a wifire de azt írja hogy nincs internet hozzáférés. A kiszolgálóval nincs gond de valami nem kóser. Beírtam az adatokat amiket be kellett megcsináltam a mac clonozást levédtem jelszóval de valamiért azt írja hogy nincs internet hozzáférés. Help!! van valami ötlet miért nem továbbítja az internetet?
-
ovecs
senior tag
válasz sziada5925 #14258 üzenetére
Úgy értem, hogy megfeküdt, hogy kb percenként szakadozik.
Lehet, hogy ez csak a nyár miatt volt, mostanában nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy nyáron csomószor megszakadt vele a netem például call of duty4 multi alatt.
A TP link ről nem hallottam sok jót, mennyire megbízható technika ?Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
mezis
félisten
válasz smudge83 #14244 üzenetére
Üdv.!
Én elsőnek a meglévő router antenna számára keresnék alkalmasabb helyet egy antenna hosszabbító kábellel. (No meg az InSSIDer programmal.)
(Én az eredeti antennával két szintet sugárzok be, a legtöbb helyen elegendően nagy jelet produkálva. Ehhez egy ajtófélfát kellett átfúrnom így lógattam a lépcsőházba a kis botantennát.)mezis
-
Szajborg
csendes tag
válasz Szajborg #14252 üzenetére
update:
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom, ide is beteszem a kérdésem, hátha itt hamarabb kapok választ.
Egy TP-link wr430gd routerem van.
A kábelen megy a net, de wifi-n nem megy laptoppal az istennek sem, és a hálózatra is csak nehezen csatlakozik. Amikor nem csatlakozik, állandóan az IP cím megújításnál akad meg.
Minden jol van beállítva, dhcp, satöbbi, 500X reseteltem már, kivettem mindent, a jelszón kívül semmit nem állítottam át, de nyitott hálóra sem lépett fel, és akkor sem, ha az asztali gép ki volt kapcsolva.A csavar annyi, hogy telefonnal símán rá tudok csatlakozni wifi-n az otthoni hálóra, és szakít a net, és a laptopot is tudom használni azonnal bármilyen nyilvános wifi hálózaton, pillanatok alatt csatlakozik.
...csak épp az otthoni wifi-laptop kombináció nem működik
Amúgy Toshiba Tecra A10-11M a laptop típusa
Ötlet?
Köszi Szépen!
Szóval, ha fix ip-re állítom, azonnal kapcsolódik, de se a másik gépet nem látja, se a net nem megy rajta
-
ALI_G
veterán
Ezt úgy tudom alap firmware-ek nem tudják, de amúgy se hiszem, hogy érdemes piszkálgatni.
Most sikerült -55-re felvinnem a jelerősséget azzal, hogy kifordítottam az antennát a gép mögül, eddig az is takarta. Eddig -70 dBm volt, nem rossz Meg közelebb hoztam a routert 1 méterrel.
Sokat javult a kapcsolat stabilitása, bár még nem akarom elkiabálni, eddig nincs csomag vesztés és ledobás sem. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nah szóval.. Az hogy lehet, hogy G-s wifi eszközzel, látom azt, hogy N-es a hálózat?
Annak idején is rákérdeztem, hülyének néztek, hogy ilyen nincs. Szóval, adott egy Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter, és látok ilyet:
Pedig a kari "csak" G-s. Akkor, hogy is van ez?
Véleményem szubjektív...
-
ludsimon
veterán
Ezért mondtam, hogy egy normális routernek nem kéne -70 dBm-től meghalnia.
Ez elképesztő.
Én cserélném azt a routert.Az én WRT54GL-em -76, -78 dBm mellett is stabil kapcsolatot tud létrehozni!!
-80 dBm és alatta picivel is tud csatlakozni, csak akkor már elég nagy lesz a válaszidő.Azért csodálkoztam a -70 dBm-en, mert ez számomra már tökéletes.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dr.bubo
őstag
Vegyél egy ilyet, a gépeden lévő wifikártyához, mert ez jól ellehet helyezni, nem lesz elbújva a géped mögött. [link]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
sziada5925
aktív tag
Nekem már több TP-Link routerem is volt, nem tudok rá rosszat mondani. Sok olyan mond véleményt termékekről, akinek még pl nem is volt TP-Link routere, csak olcsónak találja és az nála egyenlő a rossz minőséggel. Valaki a Linksyst szidja, valaki vele alszik. Ez így megy. Szóval szerintem nyugodtan megbízhatsz ebben a márkában. Ha a második belinkelt routert, a 1043ND-t választod az sokáig csendben fogja a tenni a dolgát.
Üdv: Ádám
-
félisten
A wikinek mennyire lehet hinni a 3 antennás routerek antenna beállításáról? Nekem bejött legalábbis, csak így annyira széles a lelkem h nem bírom hova tenni. Főleg mert hangfalon van és a mágnestől kicsit távolságot tartok.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Tybee21
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy TP-Link TL-WR741ND routert, netet szeretnék vele szétosztani két gép között, a másik gép egy másik szobában van, s a routert sikerült is beüzemelni, de a másik oldalon, nem tudok rájönni, hogy kellene átjuttatni a netet, egyébként oda egy TP-Link TL-WN722N-es adaptert vettem, ha vki egyszerűen le tudná írni nekem, mit is kellene csinálni, vagy vmi segítő linket... nem tudom, azt látom, hogy a másik oldalon érzékeli a jelet, de még sem tudom összecsatlakoztatni, tovább osztania netet.
Köszi előre is!
A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Equinoxe
csendes tag
Üdv!
Netgear WGR614v8 routerhez pci wifis kártyát keresek. Mindenképp ugyanolyan márkát kell választanom amilyen a router vagy lehet eltérő?
Konkrét példa: Működne a hálózat TP LINK TL-WN551G vagy ASUS PCI-G31 kártyával? -
-
ovecs
senior tag
"Az biztos, hogy egy 30 megás nethez már eléggé határeset a WRT54G, de átmeneti megoldásként megpróbálozhatsz azzal, hogy DD-WRT Micro-t telepítsz rá. A v7.2-esre felmegy, és azzal meg lehet növelni az egyidejű kapcsolatok számát. Ha sokat torrentezel, akkor lehet, hogy ez a kapcsolati tábla telik meg túlságosan hamar, és ez okozza a router belassulását"
Húha, nem nagyon értem, hogy ez mit takar, de ha valaki elmagyarázza, hogy mit is kéne csinálnom megpróbálnám, hátha tényleg csak szoftveres frissítés kell neki
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
jaozsi
csendes tag
Üdv.Tud valaki segíteni,mert láma vagyok (#14248)
-
iwu
addikt
válasz jaozsi #14293 üzenetére
hali,
a, lehalt a kábeled valahol megtört - egyszerű teszt, ha a modem és a router közti kábelt átteszed a gép és a router közé, és megnézed, kapsz-e ip-t a routertől (persze netezni ezalatt nem fogsz tudni)
b, lehalt az asztali gép hálókártyája - kb 1500huf egy új.
c, sokkal ritkább eset - lehalt a routered lan részeírj be egy ipconfigot a parancssorba, és dobd ide, hogy mit kaptál eredményül.
üdw,iwu[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
dr.bubo
őstag
válasz jaozsi #14293 üzenetére
Tedd fel az alaplap hálókártya driverét. Rendszer újratelepítés után nem árt az alaplap minden driverét (chipset, lan, stb) feltenni, legjobb a gyártó oldaláról a legújabbat leszedni.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
breal11
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdés, mely után már 2 napja túrom a netet,de nem találok pontos választ:
Jelenleg van egy 2 éves Acer laptopom melyben leírás szerint a következő wlan felszereltség van:
• Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode
802.11a/b/g) Wi-Fi CERTIFIED® network connection,
supporting Acer SignalUp™ wireless technology (for
selected models)Kérdésem, hogy a DraftN pontosan mi is, amit sejtek, hogy valamiféle N szabvány szimuláció. Tehát a DraftN 2-0 mennyiben kommunikál teljeskörűen egy 300MB-es N-es routerrel?
Nagyon köszönöm!
üdv: Breal.
-
Scipi
csendes tag
Sziasztok!
Az ügyben érdeklődnék, hogy a routereknél ezt a "CCA" extrát külön kell (/lehet) be/kikapcsolni vagy amelyiknél van ilyen, az bele van építve és az működik aztán jónapot?Egészen pontosan egy TP-Link WR741N-es routerről van szó.
Samsung - Nokia 5310 XM - Nokia 5800 XPress navi
-
jaozsi
csendes tag
A kábelt kicseréltem,Lan driver újrakva sem jó. A modemtől közvetlenül azt írta csatlakozva,de oldalakat megsem adta be.Most vissza raktam az usb adaptert a Wifi meg működik.Ezek szerint a hálókártya rossz.Marad az wifi mód,ez már egy öreg gép 6 éves és elég gyenge nem akarok már költeni rá.Köszönöm mind a kettőtöknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest