Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13051) club1 válasza csyo (#13050) üzenetére


club1
veterán

MAC address filter a válasz az első két kérdésedre. A router jelszavát pedig a routerbe bejelentkezve tudod megváltoztatni.

(#13052) atesss válasza Gaben360 (#13041) üzenetére


atesss
addikt

De viszont ha esetleg akarnál HD filmeket nézni a gépedről, a hálózaton át megosztva, akkor kellhet az gyorsabb N-es Wifi.
Bár gondolom USB van a tévén, de azért van amikor kényelmesebb lehet, hogy nem kell hurcolászni a gép és a tv közt, hanem el tudod érni a géped vinyójának a tartalmát.
MOD:
A leírás azt írja hogy 802.11 g.
No akkor ez még sem fog menni, mert nem támogatja a TV. :(
Ezen csodálkozok azért, 2010-ben ha már kiadnak egy TV-t Wifi-vel (ami eleve elég ritka dolog), akkor illene N-eset rakni bele...

[ Szerkesztve ]

(#13053) Sas madár válasza Veron (#13049) üzenetére


Sas madár
őstag

Kb. én is ide akartam utalni de mivel nem vagyok érintett így nem tudhatom az érzéseidet.
Szerintem is ezt egészen máshogyan is meg lehetett volna oldani.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#13054) mezis válasza csyo (#13050) üzenetére


mezis
nagyúr

Pl. titkosítással.

mezis

(#13055) Veron válasza Sas madár (#13053) üzenetére


Veron
őstag

a legutolsó kommentemből kimaradt szavak, de így is megértettél akkor. késő volt már, elnézést. akkor egyetértünk.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#13056) club1 válasza Veron (#13049) üzenetére


club1
veterán

Ha interneten vásároltad az egeret, akkor tényleg 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól. Ha viszont boltban, akkor 3 napon belül, és csak akkor, ha hibás a termék, és ráadásul csak cserét kérhetsz.
Tényleg ne várd el az átlagosan 10% körüli árréssel dolgozó kereskedőktől, hogy visszavegyenek tőled egy olyan terméket, ami esetleg nem rossz.
Mi van akkor, amikor az egered rossz, és kikapcsolod az AP-t?
Milyen csatlakozójú az egér adója (azt ugye nem energiatakarékos USB HUB-ba, vagy fogalaltba toltad), és az egérben mi biztosítja a tápellátást? (Esetleg az egér pontos típusa is megfelel.)

(#13057) Gaben360 válasza atesss (#13052) üzenetére


Gaben360
senior tag

Na igen az jó lenne hogy közvetlen a gépről filmet nézni.
Van egy dvico m6500a tipusú médialejátszóm,amit rálehet bírni a wifire csak azt nem tudom hogyan,meghogy az melyiket támogatja.
Ezesetben meg olyan router kellene ami b/g/n ?
Vagy pedig marad a sima g a tv-nek és LAN kábellel összekötöm a gépet és a dvicot?
Gondolom a wifis routeren van több LAN port is nem csak egy!
Tudnál valami tipust mondani?

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#13058) Veron válasza club1 (#13056) üzenetére


Veron
őstag

Interneten rendeltem, személyesen vettem át.
Nem várom el, hogy kicseréljék, csak ne nézzenek hülyének! De ide sem azért írtam, hogy verjem a nyálam, hanem, hogy megkérdezzem láttatok-e már olyat, hogy a Wifi gyakorlatban bezavarja az egeret. Mert én még nem, persze attól még előfordulhat. Semmi rosszindulat nincs bennem, kicsit furában tűnt a válaszuk, gondoltam utánajárok.
Az egér egy HP VK479AA, a csatlakozója meg gondolom egy mezei USB 2.0 csati. A tápellátás meg elemről történik, de hogy milyen méretű és hány darab azt most fejből nem tudom megmondani.
És ki sem tudom próbálni most az egeret, mert teszteli a bolt.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#13059) csyo válasza mezis (#13054) üzenetére


csyo
senior tag

titkositással?

hogyan titkositom a routerem?

És mi az a MAC address?

Legyen szép a napod!

(#13060) club1 válasza Veron (#13058) üzenetére


club1
veterán

Ez az egér 27 MHz-en kommunikál, amihez semmi köze nincs a 2.4 GHz-en kommunikáló WLAN eszközöknek. Tehát ezekel nem interferálhat az egered. Viszont az összes olcsóbb távirányítós kisautóval, hajóval, egyéb modellel igen, mert ezek is itt kommunikálnak.

(#13061) club1 válasza Veron (#13058) üzenetére


club1
veterán

Nem győzöm mindenkinek elmondani, hogy a fogasztói szerződés megkötésének időpontjában fennálló helyzet határozza meg, hogy távollévő felekről beszélünk-e. Azaz ha valaki interneten rendel, de az árut boltban veszi át és ott is fizet, akkor a fogyasztó szerződés nem távollévő felek között jön létre, azaz 3 munkanap a cseregarancia. (Tehát a garancia szempontjából nagyon nem mindegy, hogy rendelsz, vagy vásárolsz a neten.)

(#13062) Veron válasza club1 (#13061) üzenetére


Veron
őstag

miért, mi számít fogyasztói szerződésnek? a számla a termékről?

nem tudom miért nem néztem rögtön utána, milyen frekvencián kommunikál, gondolkodás nélkül a 2,4 GHz-et mondtam. pedig rákeresve, igazad van, tényleg 27 MHz-en megy. akkor viszont az a verzió áll fenn, hogy hülyének néznek, ill. ők sem tudják, de ezek inkább őket minősítik.
és egyre inkább valószínűnek látszik, hogy tényleg rossza az egér, mivel távirányítós kisautót egy egyéb rádiós dolgot sem szoktam használni, főleg nem a laptop mellett.

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#13063) atesss válasza And (#13042) üzenetére


atesss
addikt

Az antennák száma meg nem egyenlő a rádiómodulok számával, a kettő antenna csak a diversity-hez kell.
Hát elvileg lehetne, hogy egy modulra két antennát rakok rá, és egyik egyik irányba, másik másik irányba sugároz. De sajnos én is tudom, hogy ez nem így működik rádiótechnikailag.
Lehetne esetleg közösítőt rakni a két antennához, de ennek az ára valoszeg a router árának többszöröse lenne.

A WRT54GC amúgy elég gyengécske hardver. Nem is tudom, létezhet-e ennél szerényebb hw-képességekkel megáldott router.
De ez, hogy gyenge a hardver, lehet esetleg probléma a gyári FW-el való használatnál is ?
A sebesség nem annyira érdekes (8-10Mbit-et meg csak elbír, nem ?), de egyéb szolgáltatásokban is lehet-e kevesebb ?

Hát amit én akarnék venni, azon cserélhető az antenna, és RP-SMA csatlakozós, ez volna az : [link]
Bár így hogy ilyen gyenge a HW, azért meggondolandó, hiába olcsó (+ még ugye a tápot is meg kell csinálnom / helyettesítenem kell)...

(#13064) Veron válasza csyo (#13059) üzenetére


Veron
őstag

mezis arra gondol, hogy a router és a géped közti kommunikációt titkosítod. a routerben kell lennie titkosítás funkciónak, olyan kulcsszavakat keress, mint WEP, WPA, WPA2. jellemzően itt megadsz egy hálózati kulcsot (jelszót), amit a csatlakozáskor meg kell adni, így csak az tudja visszafejteni az üzenetet, aki tudja ezt a jelszót. .
a MAC address az ISO/OSI modell szerint 2. rétegbeli azonosítót jelenti, minden hálózati eszköznek, ami érinti ezt a(z adatkapcsolati) réteget van egy azonosítója. ez egy hexadecimális "kifejezés", ami az adott eszközt (hálózati adapter, hálókártya, router stb.) azonosítja. a routerben megadod a saját eszközöd azonosítóját, ezek után a router mindig ellenőrzi a kapcsoló eszközök MAC-jét, és mivel a tiedet tudja csak, ezt engedi fel a hálózatra.
előbbi az encryption, utóbbi a MAC filter menüpont környékén lesz.
dióhéjban ennyi.
persze ezek nem azt jelentik, hogy utána feltörhetetlen lesz a hálózatod. egy kicsit sem. én személy szerint kivenném az "SSID broadcast"-ot is.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#13065) club1 válasza Veron (#13062) üzenetére


club1
veterán

Ha én veszek tőled valamit mint fogyasztó, akkor a vétel időpontjában köztünk fogyasztói szerződés köttetett. A számla egy papír, többek között ennek a fogyasztói szerződésnek a létrejöttét bizonyítja.
A hatályos jogszabályok alapján most van a boltnak legalább 15 napja, hogy az egered hibáját kijavítsa, és a hibát orvosolja. Ha tudja bizonyítani a bolt, hogy mindent megtett, hogy 15 napon belül a hibát kijavítsa, akkor ez a javítás eltarthat 15 napnál is tovább. Sajnos az EU-s csatlakozásunk óta a fogyasztóvédelmi jogszabályaink gumi jogszabályok, mindenki úgy értelmezheti őket, ahogy akarja. (Előtte világos volt, ha 15 napon belül nem tud javítani a szerviz, köteles további 15 napig ideiglenes cseredarabot adni, utána pedig kicserélni újra vagy visszatéríteni a termék árát. Ma persze már ilyesmiről szó sincs.)

(#13066) And válasza atesss (#13063) üzenetére


And
veterán

"Hát elvileg lehetne, hogy egy modulra két antennát rakok rá, és egyik egyik irányba, másik másik irányba sugároz. De sajnos én is tudom, hogy ez nem így működik rádiótechnikailag."
Attól félek, hogy még mindig nem világos a lényeg. Ez, amit leírtál, megfelelő szoftverrel megvalósítható. Pl. a dd-wrt-ben is be lehet állítani, hogy melyik legyen az adó-, és melyik a vevőantenna, így az adás-vétel irányokat el lehet szeparálni. De könyörgöm: mire megyünk ezzel mi, átlag felhasználók? A wifi még mindig (fél-)duplex rendszer, az nem megy, hogy egy külső AP-re csatlakozunk (arról kizárólag 'veszünk' adatot), majd a helyi kliens felé csak 'adjuk' azt tovább. Ezen egy közösítő v. diplexer sem segítene. A kommunikációnak mindkét fél felé szükségszerűen kétirányúnak kell lennie, ezért hadakozom ;) itt sokszor a wifi-adót és -vevőt emlegető hozzászólókkal, de jórészt hiába. Oké, kifejezésként - sajnos - már eléggé beépült a köztudatba ez az adó / vevő (AP / kliens) dolog, de technikailag ettől még nyilván nem igaz. Ha külső féltől 'vett' wifis netet akarunk továbbosztani egy ilyen 'egyrádiós' routerrel, akkor kénytelenek vagyunk ugyanazt az antennát használni ehhez a feladathoz. Éppen ezért nem célszerű ez a módszer, sokkal jobb, ha a belső továbbosztáshoz egy külön AP-t alkalmazunk (ezáltal a rádiós sávszél sem feleződik, ami különben minden repeater-mód velejárója), a kliens-eszköztől távoli csatornán.
A WRT54GC-hez: a gyári szoftvereknél pl. igen erős korlát, hogy a kapcsolati tábla limitált (szokásosan maximum 512 portot tudnak nyitni a kliensek felé), és ezen a limiten nem tudsz változtatni, ill. a 2 MB RAM sem túl jó ebből a szempontból. Szóvel nem az a 'torrent-tűrő' fajta. Sima weblapok nézegetéséhez, hétköznapi használatra nyilván megteszi pár kliensig, de nem szabad tőle csodát várni, mert a hardveres képességei valószínűleg hamar kevésnek bizonyulnak.

[ Szerkesztve ]

(#13067) atesss válasza And (#13066) üzenetére


atesss
addikt

No ennek a rádiós résznek majd késöbb utánanézek.

Most a sürgősebb az lenne, hogy szerinted megérné-e megvenni ezt a fentebb linkelt routert ?
Ha a táp problémát megoldom, akkor szerinted mennyit érne egy ilyen ?
D-Link di-524-eket árulnak az aprón kb. 5-6e között, de van egy 4e-ért is. Az hardverben / szoftverben milyen ehhez képest ?

hogy a kapcsolati tábla limitált (szokásosan maximum 512 portot tudnak nyitni a kliensek felé),
Vagyis torrentnél lehet ez főleg gond, nem ?
Vagy ha sok gép van rajta, akkor már lehet hogy máshol is ?

A LAN-LAN sebessége milyen lehet ennek ? Ahhoz elvileg nem kell a proci, csak a switch, de azért most már ebben sem vagyok biztos.
A kézikönyvet letöltöttem, a beállításokban nem vettem észre hogy valami fontosabb dolog hiányozna, kb. ugyanannak látszik, mint a WRT54G (V4 talán).

(#13068) atesss válasza atesss (#13067) üzenetére


atesss
addikt

Viszont a villogás önmagában nem csak táphiba miatt lehet :F :
Manualból :
16. The Power LED keeps flashing.
The Power LED flashes when the device is first powered up. Meantime, the system will boot up itself and
check for proper operation. After finishing the checking procedure, the LED stays solid to show that the
system is working fine. If the LED keeps flashing after this time, the device is not working properly. Try to
flash the firmware by assigning a static IP address to the computer, and then upgrade the firmware. Try using
the following settings, IP Address: 192.168.1.50 and Subnet Mask: 255.255.255.0.

[ Szerkesztve ]

(#13069) Truman válasza atesss (#13067) üzenetére


Truman
senior tag

"D-Link di-524-eket árulnak az aprón kb. 5-6e között, de van egy 4e-ért is. Az hardverben / szoftverben milyen ehhez képest ?"

Nem értem miért kell neked használtan ezeréves ócskavas, amihez már támogatás sincs. Mikor ennyi pénzért már zsír új router-t lehet venni garanciával. :U
Én akkor néztem nagyot ennél a típusnál, mikor csak az után tudtam elérni a webes felületét, hogy használtam a CD-t.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#13070) atesss válasza Truman (#13069) üzenetére


atesss
addikt

Hát én 2-e ért akarnék venni egy táphibásat.
De azért még meg kéne bizonyosodni, hogy tényleg csak táphibás-e.
Meg azért az sem mindegy, milyen hardveresen, meg szoftveresen, de ezért is kérdeztem rá a DI-524-re, mert azt ismerem, azzal tudnám "összehasonlítani".

Igen, így nézve tényleg sok a D-Link DI-524 még 4e-ért is. De hát alkudni lehet. :D

Én akkor néztem nagyot ennél a típusnál, mikor csak az után tudtam elérni a webes felületét, hogy használtam a CD-t.
Hmm nekem ilyesmi problémám nem volt vele, de furcsa is lenne. Csak eldobja a netet időnként, ami unokatesóméknak van.
Azóta egy másik van náluk, amit én kértem kölcsön egy barátomtól, ugyan nem használná már elvileg, de azért mégis jó lenne előbb-utóbb visszaadnom neki. Úgyhogy jó hogy eszembejuttattad, rá is kérdezek unokatesóméktól, hogy most akkor mi legyen...

(#13071) mezis válasza csyo (#13050) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

A legjobb az lesz, ha megírod a WiFi routered pontos típusát és akkor konkrétabb segítséget tudunk adni.

A PC-d Ethernet hálózati csatolójának MAC addressét a legegyszerűbben a
Start - Futtatás - cmd - ipconfig /all parancs kiadásával tudod megnézni WinXP-ben. (Fizikai cím................00-stb)

mezis

(#13072) Jarod1 válasza atesss (#13067) üzenetére


Jarod1
addikt

a tesómnak volt anno, de behalt mégpedig nem vette az adatokat, valószínűleg hidegforasztásos a BGA

(#13073) And válasza atesss (#13070) üzenetére


And
veterán

Most néztem csak meg azt a belinkelt hirdetést. Hát, én csak megerősíteném a gyanúdat: ezek valószínűleg egyáltalán nem táphibásak, hanem frissítéskor elrontott (megszakadt flash-elés vagy hibás, nem erre a típusra való image-fájl okozta hibával rendelkező) routerek. (Az a példány, ami nálam van, pontosan ezt produkálja, ennek pedig biztosan tudható a története..) Ha pedig ez igaz, akkor gyakorlatilag kidobott pénz: garancia nincs, házilag meg javíthatatlan. Szóval felejtős, de a GC-hez tényleg nem értem a ragaszkodásod. Amúgy a hirdetésből egyáltalán nem derül ki a hardver verziószáma, így nem világos, mire alapozod azt, hogy csatlakozós példányokkal van dolgod (a v2-esen nincs antennaaljzat, mint említettem).
#13067: "kb. ugyanannak látszik, mint a WRT54G (V4 talán)."
Attól, hogy ugyanannak látszik, még nem az. A WRT-sorozatbeli routerek gyári felülete elég hasonló, a WRT54g v4 pedig leginkább a WRT54GL-ekkel egyezik hardverben, ahogy a WIki írja: "The WRT54GL is technically a reissue of the version 4 WRT54G". Szóval nagyon nem egy kategória a GC-vel.

(#13074) atesss válasza Jarod1 (#13072) üzenetére


atesss
addikt

De ez csak a Wifi rész volt, ami nála elromlott ?
És ott is volt ilyen Power Led villogás ?

Hidegforrasztásos ? Ez technológiailag mit jelent pontosan ?
Azt tudom, hogy a BGA egy szar találmány egyébként úgy ahogy van, úgy tudom pl. katonai felhasználásban tiltva is van a használata (vagy lehet csak volt).
Lásd pl. az NV mobil GPU-k esete 1-2 éve. Meg egy csomó VGA ramjánál is ez van.

Most közben utánaérdeklődtem, és a kettő közül a korábban elromlottat kipróbálták a másik (akkor még jó) tápjával, és azzal működött.
A másodjára elromlottnál csak a hasonló hibajelenségből (Power Led villog) gondolja, hogy ugyanaz a hiba, de ezt ugye nincs mivel kipróbálnia, így ebben azért nem lehetünk biztosak. Viszont az elsőnél igen.

Ha csak szimplán switch-ként használnám, arra mennyire lenne ez jó ?
Mert azért lenne jobb, mint egy sima vezetékes switch, mert ha esetleg van amire kell, akkor ott a wifi rész. Meg a router funkció.

(#13075) atesss válasza And (#13073) üzenetére


atesss
addikt

Hát ezt én az eladó saját elmondásából tudom.
Aztán igen, persze az is kérdés sajnos, mennyire bízzak meg benne, hogy tényleg igaz-e, amit mond róla, hogy így romlott el.
A legjobb lenne kipróbálni igen; csak egy PC-táp kell hozzá, azon van 3,3V; bár a megfelelő méretű tápcsatlakozó is kellene rá, vagy ott levágni a gyári (rossz) tápról a kábelvéget, és összesodorni. Csak az a gond, hogy Szentendrén van...

Amúgy a hirdetésből egyáltalán nem derül ki a hardver verziószáma, így nem világos, mire alapozod azt, hogy csatlakozós példányokkal van dolgod (a v2-esen nincs antennaaljzat, mint említettem).
Ezt privátban írta nekem, hogy külső antennás, és cserélhető is (RP-SMA csatis).

#13067: "kb. ugyanannak látszik, mint a WRT54G (V4 talán)."
Ezt én most szigorúan csak a kezelőfelületre, az azon elérhető opciókra értettem.
A hardver az egy másik kérdés.

Szóval felejtős, de a GC-hez tényleg nem értem a ragaszkodásod.
Hát ennek az lenne előnye, hogy olcsó. Legalábbis ha a tápot olcsón meg tudom oldani hozzá.
És emellett nem is túl rossz hatásfokkal. Most épp az jutott eszembe, hogy a nálam halomban lévő PC-tápok egyikének az 5VSB ágát használnám fel egy stabilizátorral. Csak ez a stabilizátor miatt eleve 66%-os hatásfok sajnos. Kivéve ha megoldom, hogy 3,3V legyen a kimenő fesz. És magának a tápnak a standby köre milyen hatásfokú lehet ?
Az hogy nagy lesz, nem zavar, helyem van neki.

Min. 5000 körül van sajnos olyan router, amire felmegy a DD-WRT - ez lenne a következő lépcső.
De még pl. a D-Link DI-524-et is min. 4000-ért árulják. Ja tényleg, az esetleg nem DD-WRT kompatibilis ?

Amit az előző hsz-emben írtam, hogy alapvetően switch-ként használnám, arról mit gondolsz ?

[ Szerkesztve ]

(#13076) atesss válasza atesss (#13075) üzenetére


atesss
addikt

A D-Link DI-524 sajnos nem DD-WRT kompatibilis :
To less flash memory to run dd-wrt!
(Atheros based devices needs at least 4MB flash)

[ Szerkesztve ]

(#13077) kpal


kpal
veterán

Tudnátok segiteni abban hogy melyik a legerősebb USB-s WFI adapter akár antennás vagy anélküli ? És melyik hány mW-os és milyen csipes ?

[ Szerkesztve ]

(#13078) zsero


zsero
aktív tag

Szerintetek az hogy lehet, hogy egy TP-Link WR-542G-vel a következő jelenségek fordulnak elő:
1. 3 éve használom ADSL modemmel és wlannal, és pár hónapja elkezdett belassulni.
2. Routeren keresztül az internet iszonyat iszonyat lassú, úgy értem Gmail betöltése 5 percig tart, a pingtest-es oldal be sem töltődik, stb.
3. Direktbe kötve a PC-t az ADSL modemmel minden szép és gyors.
4. Internetet kihagyva, 2 PC között a wlan szép és gyors.

> Magyarul csak akkor van gond, ha a routernak "routeolnia" kell, az a része totál meghalt. Ilyen szerintetek lehetséges?

(#13079) Sas madár válasza club1 (#13065) üzenetére


Sas madár
őstag

Teljesen korrekt amit írsz és el is fogadható lenne de sajna én is ezt tapasztalom gyorsan elválik ki az aki a "gumi szabállyal" él és a megoldást keresi ..
Előre bocsájtom tisztelet a kivételnek,és van is ilyen.
Vagy azok akik az új szabályokkal visszaélve kibújnak minden alól.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#13080) Truman válasza zsero (#13078) üzenetére


Truman
senior tag

Első lépésként: hard reset---> firmware frissítés--> újrakonfigurálás.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#13081) And válasza atesss (#13075) üzenetére


And
veterán

"[..] alapvetően switch-ként használnám, arról mit gondolsz ?"
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a nálam lévő hibás GC-példány ötportos switch-ként még működik. Ennél a típusnál a switch külön lapkán kapott helyet. De azt nem tudom, mennyire lehet az általam tapasztaltakból következtetni úgy általában a GC-kre, szóval csak óvatosan azokkal a hibás darabokkal ;). Arra viszont ne nagyon építs, hogy majd ha kell, ott lesz a wifi is, mert ez nagyon nem valószínű. Azt meg nem mondom, hogy biztos nem lehet valós, de érdekes egy "táphiba" lehet az, hogy alapszinten feléleszti a routert (ledek vezérlése megy frankón), amúgy meg nem működik, és külsőre épp olyan hibát produkál, mint hibás fw-rel, vagy - mint említették - rossz forrasztással tenné..

(#13082) fr3ntzen


fr3ntzen
aktív tag

Sziasztok. Tegnap előtt kötöttek nálam át netet 8mbitrol 10-re szolgaltato maradt. Modemet adtak minden frankó volt , de este elkezdett a laptop ledobálni..most kb 10 percenkét dob le a netről (wifi) . Most én asztali pcrol irok itt midnen ok... kérdésem lenne, hogy mit állithattam el?TPLINK TL-WR941ND tipusu wifi cuccom van... Hozzáteszem a 8mbites rendszernel midnen ok volt , de amilyen kretén voltam a routert le reseteltem. itt kezdődött a baj. segitségeteket nagyon köszönöm előre is , mert kezd kilenni az idegem :D :R

PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold

(#13083) Truman válasza fr3ntzen (#13082) üzenetére


Truman
senior tag

Reset-elés után az alapértelmezett Wifi csatornára kerültél. Talán a környékeden ez már használatban van. Keress szabad csatornákat az inSSIDer vagy a WirelessNetView programmal.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#13084) Rollee


Rollee
aktív tag

Sziasztok!

Vettem egy hasznalt gepet de a wifi karirol hianyoznak az antennak.
A tipusa: "WIRELESS LAN BOARD 802.11BGN LITEON WN7600R"
Sajnos nem tudom hogy milyen antennakat kell vennem hozza.
Leirast nem talaltam rola a neten, de mivel ket kivezetese van arra gondolok hogy az egyikre egy 2.4GHz-s a masikra pedig egy 5GHz antenna kellene. Vagy nem?

Jol ertem hogy minnel nagyobb a "dBi" annal erosebb(jobb) az antenna?

Minden segitseget megkoszonok!!!

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#13085) Sas madár válasza Rollee (#13084) üzenetére


Sas madár
őstag

Keresgéltem de rövid idő alatt nem találtam jó leírást a típusodról,ezt tedd meg és sokkal okosabb leszel.
Legfőképp tisztázandó honnan gondolod,hogy mindkét frekire van antenna kimenete.
Igazándiból a kártyán lévő csatlakozó típusa határozza meg milyent tudsz csatlakoztatni hozzá.

"Jol ertem hogy minnel nagyobb a "dBi" annal erosebb(jobb) az antenna?"
Igen.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#13086) PH-User


PH-User
addikt

Sziasztok!

Van egy TP-LINK TL-WN321G 54Mbps Wireless USB Adapter-em.
Az a gondom, hogy csak az egyik szobából tudom rendesen fogni vele a jelet, a másik szobába nem ér el a kábel. Egy 5m-es USB hosszabbítóról megy.
Hogyan tudnám megoldani, hogy min. 10-15m kábelt tudjak hozzátenni, hogy átérjen a saját szobámba?

Előre is köszönöm!

Üdv!

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#13087) sarobee80


sarobee80
csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Rendelkezem egy modemes nettel. Ezt osztom szét egy vezetéknélküli Edimax routerrel. A probléma, hogy ha az egyik laptopomat közvetlen közel helyezem el a routerhez a másik laptop meg kb. 5 méterre van ezektől, egyszerűen nem tud kapcsolódni a hálózathoz. Kiírja, hogy elérhető hálózat de mikor kapcsolódnék rá, jön a troubleshout. Nyilván ez sem tud mit kezdeni vele. Ha kb. egyforma távolságra vannak egymástól a laptopok akkor semmi gond nincs. Elég érdekesnek tartom ezt. Valamit be kellene állítanom a routeren, vagy mi a megoldás?
Előre is köszi a segítséget!

Üdv:

sarobee

(#13088) leeate


leeate
senior tag

Sziasztok!
Nekem az itthoni wifi hálózattal van egy kis problémám. Nem tudom, mi lehet az oka, de pár napja a wifis eszközeim hol tévesen, hol jól kapják a routertől az IP és DNS infókat. Ha újraindítom a gépet, akkor nincs kapcsolat. Csak akkor lesz, ha a vezetéknélküli kártya tulajdonságainál az ipv4-hez beírok manuálisan címeket, leokézom, aztán pedig visszaállítom automata lekérésre. Az ipod touchomnál pedig csak sokadik "Renew Lease" után jött vissza a net, azokat az IP infókat beírtam a statikusként, de mivel dinamikus az IP-m, így nem hiszem, hogy ez jó megoldás lehet sokáig.
Bocsi, nem tudom jobban leírni, de remélem, tud valaki segíteni :U

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#13089) ivana


ivana
Ármester

Nem hiszem, hogy lehet 10-15m USB :F Egy tipp: Rakd a lehetű legmagasabbra a routert!!!

(#13090) Sas madár válasza PH-User (#13086) üzenetére


Sas madár
őstag

Repeater kábel aktív megoldás az USB szabvány 5 m-es távolságkorlátjának áttörésére. Több kábel (max. 5 db) is sorba köthető.
De szerintem ez árban nem a legjobb akkor vehetsz komolyabb routert is.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#13091) atesss válasza And (#13081) üzenetére


atesss
addikt

Ennél a típusnál a switch külön lapkán kapott helyet.
De attól még kell hogy működjön a központi proc. is, nem ? Nem esik rá túl nagy terhelés az mondjuk igaz.

Hát igen, asszem ezt akkor komolyabb teszt nélkül nem venném meg.
És inkább 2 géppel (/ virtualizációval ha bírja a gép) a LAN-Wifi kapcsolatot is megnézve, vagy méginkább nagy sebességű nettel a WAN-t is, vagyis a routolási képességet.
Csak a Szentendre a probléma, de ezt még megpróbálom egyeztetni az eladóval - elvégre ő akarja eladni, neki kellene rugalmasabbnak lennie.

MÁS:
Melyek lehetnek a legolcsóbb DD-WRT (ezek szerint a mikro is jó, abban is van Site Survey) kompatibilis routerek használtan, tudnál pár típust mondani ?
Mert tényleg úgy tűnik, hogy a Linksys túlárazott, így más márkákat is néznék.
Cserélhető antenna nem ártana, vagy legalábbis olcsón megoldható legyen (bár egy UFL - RPSMA átalakító rövid kábelen is min. 700-800ft úgy tudom, tehát tényleg olcsóbban kell hogy adják akkor).

(#13092) PH-User válasza Sas madár (#13090) üzenetére


PH-User
addikt

Melyik lenne a legolcsóbb és legjobb megoldás is egyben?

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#13093) atesss válasza PH-User (#13092) üzenetére


atesss
addikt

Szerintem talán az, amihez éppen én is keresek eszközt.
Egy DD-WRT-t (vagy akár más custom FW-t, szerintem ezek mind tudják) támogató routerre ezt felrakva tudsz használni kliens módot + site survey-t, így kb. ugyanúgy tudod "befogni" az elérhető hálózatokat, mint egy USB-s eszközzel, annyi a különbség, hogy nem Windows alól keresed az elérhető hálózatokat, hanem a DD-WRT webes felületéből.
Bár ahogy sejtem neked csak a saját netedhez kell, így a WDS, vagy más egy hálózatba kötési "módok" (ezt majd megmondja pontosabban aki jobban ért hozzá...) is elegek lehetnek.
A routert LAN kábellel tudod összekötni a géppel, vagyis gépekkel (akár néggyel is ugye).

De persze a másik kérdés, hogy nem-e lenne egyszerűbb / olcsóbb / tényleg vezetékmentes, ha az "adó eszközt" (router ?) vagy az USB-s adapteredet ruháznád fel pl. akár csak egy nagyobb antennával.
De ehhez ismerni kéne, hogy pontosan hogyan is vannak elhelyezve az eszközök, hány emelet, milyen fal van útban, stb.

Vagy kábelezés a falban, én épp ezt tervezem, a 230-as hálózat kábelcsatornájába húzom bele az FTP kábelt. :)
És így nem kell a lassú, és sok gép esetén már jócskán drágább Wifi.

(#13094) zsero


zsero
aktív tag

Megvolt, nem változott semmit. Amikor épp közepesen gyors a net, akkor képes lefuttatni a pingtestet, és olyan 50%-os a Packet Loss. Szerintem valamelyik chip kezd meghalni rajta.

Szerintem veszek egy 1043-at és rakok rá OpenWRT-t.

(#13095) PH-User válasza atesss (#13093) üzenetére


PH-User
addikt

Én a szabadból fogom a jelet az USB-s adapterrel, de az adapteren nincs antenna csatlakozó.

Szóval így, hogy oldjam meg?

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#13096) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Van egy kis gondom, és gondolom itt PH!-na vannak annyira hozzáértők, hogy ebben nekem segíteni tudnak.

A probléma a következő:

Adott egy asztali gép, amire egy usb-s wifi vevő van csatlakoztatva (smcwusbt-g2). A jelerősség nagyon gyenge, mert messze vagyok a routertől, de nem ez a legfőbb gond. Hanem az, hogy a windows időről időre leválasztja a wifi vevőt (nem biztos, hogy a windows csinálja, csak olyan, mintha fognám és kihúznám), ami azt jelenti, hogy eltűnik a vezeték nélküli hálózatos ikon, sőt, a hardver leválasztós, kis jel is. Ezután csak úgy tudom újra visszahozni, ha kihúzom és visszadugom újra...

Ötlet?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#13097) atesss válasza PH-User (#13095) üzenetére


atesss
addikt

Hát inkább a routerre gondoltam az erősebb antennát.
Vagy máshova áthelyezni nem lehetne ?
Hány emelet / milyen falak vannak az útban ?
És milyen a routered ?

MOD:
Ja hogy akkor nem a sajátodat fogod, értem. :U
És több gépre biztos hogy nem fog kelleni egyszer sem ?
Mert akkor már biztos jobb a routeres megoldás szerintem.
És milyen távol van amit veszel ? Vagy ezt nem tudod ?
Csak mert ha messzebb van / optikai rálátás van, akkor egy házi készítésű Biquad vagy más fajta antenna is jól jöhet. Bár ha ezzel is bejön szakadozva, akkor talán felesleges, akkor egy jó helyen lévő "router-antenna tipusú" antenna bőven megteszi valószinűleg.

De amúgy az USB-sre is megoldható.
Az elegánsabb megoldás olyan vevő, amin cserélhető antenna van (RP-SMA csatlakozós), asszem pont a TP-Linknek van egy ilyen, du. majd megkeresem, mert én is gondolkodom rajta.
A másik pedig hogy szétszeded a jelenlegit, és ha van rajta kis csatlakozó a nyákon, akkor valószinűleg (legalábis egy -Link DWL-G122 adapternél így van) egy UFL - RP-SMA átalakító rövid kábelllel (kb. 20-30cm-esek, pigtail kábelnek hívják) "csinálhatsz rá" RP-SMA csatit.
Mondjuk ebbe inkább csak akkor érdemes belekezdeni, ha már nem garis az adapter.

[ Szerkesztve ]

(#13098) ronson


ronson
őstag

Szisztok

Tudnátok segíteni, hogy mely, USB wifi-k vannak RT8187B chippel szerelve.

(#13099) mezis válasza pocokxx (#13096) üzenetére


mezis
nagyúr

Az InSSIDer installálásával kezd a kísérleteket.

mezis

(#13100) Sas madár válasza PH-User (#13092) üzenetére


Sas madár
őstag

Megpróbálhatod még a jelenlegi hosszabbítóddal ablakon kívülre helyezni.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.