Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz Coolby #14500 üzenetére
A padlásra miért nem egy ACCESS POINT-ot teszel, ami kliens módba menne. Arra csatlakoztatnál egy kültéri antennát pl.[link], AP-ból le a lakásba menne utp kábel, amihez egy wifi routert tennél.
Nem értem a "pár csatornát begyűjt" mi akar lenni? Egy adóhoz fogsz tudni csak csatlakozni vele.
Kinek-minek a jelét akarod venni vele?[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
tag
válasz dr.bubo #14502 üzenetére
Ha jól tudom lehetőség van több wifi jelre csatlakozni egyszerre, de sajnos a program nevét nem tudom, ami ez lehetővé teszi.
Pl. McDonalds (ha jól tudom nekik szinte országos lefedettségül van), hotspot, a lényeg, hogy egyszerre legyen több jelem, ezáltal gyorsabb, és valamennire stabilabb netem.
Talán elég előhalásznom egy régi parabola antennát valahonnan, és rászerkeztenem egy wifi11-et, amellyel már 20 dBi fölé szökik a jelnyereségem.
Érdemes az oldalukat megnézni, sokat tanultam belőle a témával kapcsolatban.
Padláson lévő gép wifi szerverként üzemelne.
-
dr.bubo
őstag
válasz Coolby #14503 üzenetére
Te szerintem kevered az AD HOC hálózattal a dolgokat. De ettől nem lesz gyorsabb neted, nem adódnak össze a sebességek.
Stabilabb meg akkor lesz a kapcsolat, ha legjobb jelerősségű adóhoz csatlakozol, és közeli csatornákon sem zavarja más wifi eszköz. Rálátás is kell az adóra.
Meki hot spot országos lefedetség?
Amúgy már kültéri antenna nélkül is látod az elérhető hálózatokat? Vagy csak gondolod, hogy felteszel egy antennát a tetőre és hopsz lesz egy csomó?
Hány méterre van a házadtól az a meki, aminek a wifijére csatlakoznál?[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
tag
válasz dr.bubo #14504 üzenetére
Lehet hogy nincs elég információm ezekről a dolgokról, ezért is írtam ebbe a topicba.
Meki messze van kb 1 km, és direkt rálátásom sincsen, jó lehet csak budapesti lefedettségük van.Szerinted egy 20dBi vevő antennálval nem fogok több elérhető hálózatot találni, mint most a gyengébb vevővel?
Lehetetlen több wifijelet egyszerre venni?
-
dr.bubo
őstag
válasz Coolby #14505 üzenetére
Szerintem, ne adjál ki pénzt antennára, van topic itt, ami házilag készített antennákal foglalkozik, és próbálj csinálni egyet.
Az, hogy egy antenna 20dBi-s, nem azt jelenti, hogy több hálózatot látsz vele. Főleg, hogy a kinézett antennád irányított antenna.
Valószínű, hogy minden mekiben van hot spot, vidékiekben is, de akkor sem országos lefedettség. A meki éttermében és esetleg a közelében vehető a wifi jel. Az, hogy te kilométeres távolságból vegyed a jelét, ráadásul rálátás nélkül, annak a valószínűsége a nullával egyenlő.Lehet, hogy vannak olyan megoldások, amivel több wifi jelet lehet venni, de szerintem ezek nem 10-20ezer FT-os árban vannak. (ezt majd megerősíti vagy cáfolja egy wifi téren jobban jártas személy)
-
Tálydi
senior tag
-
medium84
aktív tag
Hali!
Ebay-en rendeltem egy PCMCIA wifi kártyát, az a baj hogy nem találok hozzá drivert. A típusa inventel wireless magic, model: wpcb-104gb
Tudna valaki segíteni? -
dr.bubo
őstag
válasz medium84 #14518 üzenetére
Passzolom, miért nem jó.
Jobban jártál volna, ha nem használt régi pcmcia kártyát veszel, vagy előtte meg kellett volna nézni, mennyire van supportja neki.
Ezzel jobban jártál volna szerintem [link]Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
nemcsa
csendes tag
sziasztok van egy pirelli t-comos routrem amit több géppel használok. A problémám az, hogy ha egy iphone 2g -t próbálok csatlakoztatni akkor hol működik vele hol nem .A dhcp client logban azt írja ,hogy kapcsolódott az iphone-on viszont nem működik .van esetleg valakinek ötlete, üdv.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz dr.bubo #14506 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Találtam egy régi parabola antennát, amibe beleszerelem a tp-link usbs wifimet aztán a padlásról megnézem mit tudok fogni vele, ha van használható ingyenes hotspot a környéken akkor avval rá kell hogy lássak, még ha gyenge is a jel, legalább tudom, hogy vegyek-e profi antennát, vagy jó-e a barkácsolt szerkezetem.
Üdv.
-
dabgergo
őstag
Na képzeljétek megoldódott a probléma, szinte biztos h a linksyses cd kavart be és csak úgy sikerült megcsinálni h visszaállítottam a rendszert, és most tökéletesen megy a net wifin is. Nem tom miért nem jutott ez az opció hamarabb az eszembe.
-
Mtbsrác
senior tag
Nemegészen idevaló de fontos lenne nekem
NetGear RangeMax WPN311 Wireless Adapter tipusu PCI-os lankártya milyen árban van használtan? Kb semmi infó sincs erről a kártyának az áráról, csak ebay és társai amihez meg nemértek. Melyik a licit meg melyik nem így beárazást kérnék.
Köcce
[ Szerkesztve ]
-
Jan25
csendes tag
Hello!
Miért van az hogy az irodai gépen mindig, amikor minden reggel be kapcsolom a gépet nem automatikusan hanem manuálisan kell bekapcsolnom hogy legyen net miért van ez. Már nem tudom hogy mit csináljak vele. Szerintem mindig működni e kell a nettnek mint a az otthoni gépen igaz ott kábeles modem és router van itt meg minden egy wifi-s lett.
Várom válaszotokat!
Kösszi
Help!
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Kaptunk egy ilyen Acces Pointot, ezzel kellene megoldanunk az iskola wifi ellátottságát. Az épület 3 szintes, szintenként 6 tanteremmel. Jó sok vasbeton lehet benne. Létezik olyan antenna, amellyel le lehet fedni a termeket?
-
Tibisz
aktív tag
Sziasztok!
Egy 3 az 1-ben, ADSL modem, Wi-Fi és router kombót keresek, egy apró plusszal: ki lehessen kapcsolni egy gombbal a Wi-Fi sugárzást, amikor nincs rá szükségem.
A „Milyen routert?” topikban már kaptam ötletet, de örülnék, ha a modem is benne lenne az új szerzeményben. Létezik ilyen eszköz? -
-
Zsohi
őstag
Hello!
Most akarok venni egy uj Linksys wifi routert az E1000-et es kerdesem lenne, hogy mennyire megbizhato es milyen a jelerosege.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
dabgergo
őstag
Adott egy Linksys WRT110-as router. Vezetékkel tökéletesen megy, de ha wifin szeretnénk használni a netet akkor rendszeresen (már nagyon rég óta) megszakad a net és olyanokat ír ki h korlátozott kapcsolat/csak helyi kapcsolat stb. Szal wifin kb lutri h mikor megy mikor nem, de azt azért megfigyeltük, hogy rengetegszer akkor szakad meg ha vki már csatlakozva van wifin és egy második személy is csatlakozik hozzá wifin, na ilyenkor mindig megszakad.
Mi a fenét tudunk ezzel csinálni? Beálítási hiba vagy vagyünk új routert?
Már iszonyatosan kínzó ez a probléma mert itthon gyakorlatilag így nincs használható vezeték nélküli hálózat. -
tuleon
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám wifi hálózattal.
Van 3 számítógépem, egy asztali gép sima LAN- on kapcsolódik DIR-635 routerhez.
Van 2 laptop, az egyik 802,11G kapcsolattal csatlakozik, hibátlanul működik, nem szakad.
Viszont a másik laptopnak RTL 8191SE chipes vevője van, 802.11N-es kapcsolattal csatlakozik a routerhez. Egy darabig tökéletesen működik, aztán az internet megszakad, de viszont a kapcsolat látszólag még áll.
Ilyenkor netre sem és routere sem tudok felmenni, pedig a wifi csatlakoztatva van látszólag.Egy ip újítás után, illetve újracsatlakozás után megint működik.
WPA-2 titkosítást használok.
A router egy szobában van a laptoppal, vagyis nem sok a távolság.
A router csatornakezelését auto-ra állítottam.Próbáltam már a csomagméretet (RTS Threshold) kisebbre venni, és a Beacon priod-ot is 100 ról 50 re állítottam.
Most már a laptop energiaellátására gyanakszom, lehet hogy kikapcsolja a wifit bizonyos időközönként.Lenne esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy miért szakad meg a kapcsolat?
-
g.gergo
senior tag
válasz tuleon #14545 üzenetére
Próbaképp, amit eddig elállítottál, azt tedd vissza. Majd autoról állíts be vmi fix csatornát, ami nincs használatban a környékeden. (Nálam is ez volt a probléma, mármint, h auto-n volt) Az OS csak akkor kapcsolja ki az eszközt, ha nincs használatban, tehát használat közben nem kapcsol(hat)ja ki. Esetleg még egy driver frissítés a realtek oldaláról.
[ Szerkesztve ]
-
Galdius
csendes tag
hy emberek lenne egy olyan problémám hogy wifi adhoc illetve gy gép ami kábleles iternettel rendelkezik és szeretném a rajta lévő wifel internetet hostolni "sugározni" ez szépen megy pc-k laptopok között de mobil már nemtud hozzám kapcsolódni látja de ledobja (a adhocWPA2-vel van biztositva op:w7 a jelszó pedig :"alma1234" formátumu) előre is megköszönöm ha problémámra bárki tud válaszolni illetve ismeri ezt a problémát és megosztja tapasztalatait
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Galdius #14549 üzenetére
megfelelő nokia telcsik esetében a wifi hálózati kapcsolat létrehozásánál külön kiválasztható, hogy ad-hoc hálózat legyen, valamint a wpa2 funkciót is külön lehet aktiválni! ha csak simán rákeresel adott ad-hoc wifi hálózatra, és úgy próbálsz csatlakozni, akkor nem feltétlenül fog menni, hozzátok létre előre az ad-hoc kapcsolatot, valamint a wifi beállításaiban legyen kiválasztva a wpa2, utána menni kell(ene) neki!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest