Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Bevallom nem igen értek a hálózatokhoz ezért kellene a segítség.
Van egy zárt Fiat mikrobusz, amivel járják az országot.
Benne egy netbook és a szabad wifi hálózatokat használva neteznek rajta.
Sajna elég gyenge a vétel.Ami nekem kellene egy olyan cucc ami kültérben használható és ment közben sem kell leszedni.
Erre az adapterre gondoltam
(http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=42_98_102&products_id=328)
egy külsö antennával
(pl: http://www.warungwifi.com/product.php?category=5&product_id=4)
A lényeg hogy ne irányitott legyen mivel nem tudom hol van az adó.Szerintetek ez jó megoldás?
Előre is köszönöm
üdv
András -
mezis
félisten
Valami nem stimmel. Sasold le a routeretek pontos típusát, keresd meg a manual-jét. (Valószínűnek tartom, hogy beépített WiFi antennája van a routereteknek. Különben a szoszéd WiFi-jére csatlakozna a tesód PC-je.)
A WiFi nem külön adó meg vevő, a működésből kifolyólag minden WiFi-s készülék adó-vevő.
Nem nagy munka, változatlanul azt javaslom, hogy boríts rá egy nagy lábast a routeretekre (hűtése azért maradjon) és nézd meg, hogy alakul a szolgáltató DNS-ének ping válasza (fazék nélkül, meg fazékkal). Ha szintkülönbség van a két WiFi között, akkor alulról is kell fémes árnyékolás pl. alufólia.)
"Sajna a routher nem wifi adó-vevő hanem csak egy sima UTP-s routher a nővérem gépe adja a WiFi jelet"
" az a gond hogy be van kötve a lakásba a net elég gyenge fajta
rá van kötve két gép UTP kábellel nővérem gépébe van wifi adó és anyámnak a palija beállította hogy a laptopjával fogja a netet namost az a problem hogy egész nap megy nála a torrent letöltés és nálunk még egy oldal is 4-5 perc mire bejön ha elmegy ithonról bezárja a laptopot a szobába persze teljes kakóval megy a letöltése non-stop:"( -
jage
csendes tag
Köszi a válaszokat!!
Sajna a routher nem wifi adó-vevő hanem csak egy sima UTP-s routher a nővérem gépe adja a WiFi jelet amihez nem nyúlhatok
keresgéltem hogy van e ilyen masina ami megbénítja a wifi jelet találtam is csak pontos márka/tipust nem írtak ezért gondoltam megkérdezem tőletek.
A bili
és a chipses zacsi
jó ötlet lenne csak azt észreveszi és leszedi
-
AirBooms
addikt
válasz
Peter Kiss #12545 üzenetére
Csak ez is olyan, mintha zavarná a wifi-t - újabb feszültségek forrása lesz. S ha egy kicsit is ért hozzá a saját gépéről vissza tudja állítani a hozzáférését. Én úgy látom, ez a probléma sokkal inkább szociológiai, pszichológiai, megkitudjamégmi, mint technikai jellegű...
-
mezis
félisten
A WiFi routeretekhez nem tudsz hozzáférni ? (A routerek egy részénél a WiFi szoftveresen ki-be kapcsolható.) Le lehet árnyékolni a router WiFi antennáját elég egyszerűen: ráborítasz egy bilit. No jó, lehet egy fém fazék is. Esetleg pár darab chipses zacskó -egy réteg tapasztalatom szerint kevés.)
-
randras
veterán
Hát ez az! Írtam már a Buherátornak is, de még nem válaszolt!
(Előtörténet, Ethical Hacking konferencián tartott WPA törés bemutatása, 5 perc alatt megtörtént!
) Gondoltam kipróbálnám, mivel jön a szomszédtól egy majdnem mindig 5-ös WiFi jel, és úgy tudom, nekik is 20 megás van. Akkor nekem már 2x20 mega lenne! (vagy 20 + kb. ~11 mega, számításaim szerint)
Akkor hol? Csak az eszköz érdekel, vagy hogy ezek a driverek hogyan is kereshetőek eszköz/gyártó szinten, sajnos ehhez nem igazán értek.
-
randras
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik törtek már fel WPA-val titkosított WiFi hálózatot!
Mivel csináltátok? Szükségem lenne egy olyan WiFi USB Stick-re, (akár pontos típus, gyártó) amivel tutira megvalósítható a dolog. AirCrack, BackTrack lenne a célszoftver. A BackTrack oldalán találtam egy támogatott driver listát, de nem igazán tudom, mit kezdjek vele!
Igazán nagy segítség lenne, válaszotokat köszönöm előre is! -
jage
csendes tag
akkor összeverjem a formát és széttörjem a laptopot?
-
jage
csendes tag
válasz
localhost #12529 üzenetére
Tudna valaki dobni egy linket(magyar) ahonnan tudok venni ilyen kütyüt?
nem a nővérem ellen kéne
hanem az a gond hogy be van kötve a lakásba a net elég gyenge fajta
rá van kötve két gép UTP kábellel nővérem gépébe van wifi adó és anyámnak a palija beállította hogy a laptopjával fogja a netet namost az a problem hogy egész nap megy nála a torrent letöltés és nálunk még egy oldal is 4-5 perc mire bejön ha elmegy ithonról bezárja a laptopot a szobába persze teljes kakóval megy a letöltése non-stop
próbáltam nővéremmel beszélni hogy kapcsoljuk ki a wifit az ő gépébe de nem enged a gépe közelébeEZÉRT LENNE NAGYON FONTOS EGY ILYEN KÜTYÜ!
-
jage
csendes tag
sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy létezik e olyan műszer amivel tudom zavarni lakáson belül a wifi-t?
-
zsommi
senior tag
-
Peter Kiss
őstag
válasz
jorden06 #12524 üzenetére
Ilyenkor resetelni kell a routert, a kliens gépen pedig el kell indítani egy Ubuntu Live rendszert. Így le tudod tesztelni, nincs-e hardvergond. Ha így jó, vissza Windowsba, és ha rossz, akkor a gépeden, szoftveresen nem okés valami. Ebben az esetben újra kellene telepíteni a WiFi kártya driverét (csak a drivert, a kezelőjét nem szabad felrakni).
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Mi a fészkes fenét rontottam el, hogy nem működik a wifi a gépemen?
Egy Intel Wifi Link 5300 AGN vezérlő van a notiban, és mindegy milyen hálózatot talál, csatlakozik hozzá, de egy sárga felkiáltójellel közli, hogy nincs internetkapcsolat.
Még csak a router (TP-Link WR340-GD) settings-be sem tudok belépni ezzel a korlátozott wifis hozzáféréssel, de maga az internetkapcsolat biztos, hogy él, mivel asztali gépen minden ok.
Valami átjáróval lehet gond?
-
AirBooms
addikt
Elvileg - tudtommal, bár én nem nagyon értek hozzá - jó minőségű komponensekből lesz összerakva az N-es háló. A 100 Mbps sebességnek nagyon örülnék, de az az igazság, hogy már a 60-80 Mbps is nagyon jó lesz a korábbi 30-as kábeleshez képest... A feltöltés pedig már most sokkal jobb, mint korábban volt kábelen. S mivel a netet cég fizeti, végülis nem nagyon bánom, hogy elég nagy a veszteség...
Mindenkinek köszi a segítséget és a válaszokat!
-
CHIPman
nagyúr
Ezt mondtam a tanáromnak is, azt mondta, hogy nyáron megcsinálja. Az túl távoli nekem, jó lenne valamit buherálni még előtte. De ha nem, hát nem.
Egyébként a PDA-mon 256kB/s-al tudok letölteni, és 5Mbites a netem. b/g az SMC WBR14-G2 és a mobil is. Miért csak ilyen kevéssel jön? Ugyanaz az állomány gépen jött maximumon(640kB/s körül) utána. Akkor sem jön jobban, ha közvetlenül a router mellé rakom, és nem is csökken, ha elmegyek a szoba másik végébe. -
And
veterán
válasz
AirBooms #12517 üzenetére
Persze, pl. a Total Commander fájlátvitelkor mért sebessége
. Mármint a gyakorlati wifi-sebességhez, természetesen (egy LAN-on és egy wifi-n lógó gép között értve, mert két wifi-s kliens közötti másolás felezi a sebességet). Netsebesség méréséhez én speciel a szolgáltatóm (T-online) tesztszerverét használom, nem szeretem az ilyen távoli szervereket (azok is egy hosszabb lánc végén találhatóak, a szolgáltatóé meg csak közelebb van).
"Csak azt hittem, hgy a G-s cuccok is többet tudnak ettől."
Honnan tudnának többet? A g-s kliens az n-only módú access point-okat abszolút nem látja, tehát előbb az AP-t / routert kell 'hozzábutítani' a klienshez, hogy együttműködjenek.
"Amúgy egy teljes N-es rendszerrel, tehát ahol minden vezetéknélküli komponens N-es, milyen sebességre lehet számítani?"
Ez sem tudható előre biztosan, mert függ az eszközök minőségétől, képességeitől (pl. ismerik-e a channel bonding-ot, másnéven '40MHz-es' csatornaszélességet, short guard interval-t), és beállításaitól (pl.: frame burst, wireless mód: n-only vagy mixed, stb). Ezen paramétereknek egy része már a 802.11g-s wifi-nél is adott, és éppen úgy lehet velük befolyásolni a maximumot, mint az n-nél. A mai n-es ("300 Mbit-es") eszközök között mért legnagyobb valós sebesség 100 Mbps felett van, de átlagosan azért ennél kevesebbre, 60..80 Mbps-re kell számítanod. -
Peter Kiss
őstag
válasz
N-es kapcsolat maximális sebessége egy irányba 150 Mb/s. Ez az elméleti érték, valójában kevesebb lesz ennél (lehet, hogy nem is kicsit). Internetkapcsolat-sebességmérésre bármit használhatsz, belső hálózatot ellenőrizni 2 db Ubuntuval a legjobb.
-
válasz
nekem ideális esetben sikerült már bő 120 megabit/sec sebességet is átvinni wifi útján, de az már extrémnek számít, a jellemző sebesség ezen érték alatt van!
sajnos nagyon sok befolyásoló tényező van; wifi eszközök gyártója, hardver(ek), oprendszer(ek), illesztő(k), beállítások, és sok - sok környezeti tényező!
n szabványos wifi modul esetében is létezik több átviteli képesség, arra figyelj, hogy gyakran a lite-n szabványos modulra is ráírják különböző megfogalmazásban, hogy n képes, pedig a lite-n csak elméleti 150 megabit/sec, az n pedig elméleti 300 megabit/sec! a gyakorlatban ezen értékek jobb esetben is legalább ~ harmadolódnak (bár erre is nehéz pontos értéket mondani, a sok más jellegű befolyásoló tényező miatt!) -
AirBooms
addikt
Igen, értem, hogy mindennek N-esnek kell lennie, s így is lesz pár napon belül. Csak azt hittem, hgy a G-s cuccok is többet tudnak ettől... Amúgy az a bánatom, hogy én még a 20-25 Mbsp-től is messze vagyok a 12-15 Mbps-szel... A laptop 2 Mbps-szével pedig aztán végképp...
Amúgy egy teljes N-es rendszerrel, tehát ahol minden vezetéknélküli komponens N-es, milyen sebességre lehet számítani?
S valami hitelesebb mérési metódus van a sebességmérésre a speedtest.net-nél? -
And
veterán
válasz
AirBooms #12515 üzenetére
"[..] de azt hittem, hogy egy G-s router is többet tud 15 Mbps-nél egy N-es (tehát 300 Mbps-es PCI wifi kártyával) (leglább én is olyan 25 Mbps-re számítottam, amit te is írtál)."
De ne számíts nagyobb sebességre egy n-es kártyával, ha egyszer g-s routered van hozzá! Ilyenkor a kliens 802.11n-es képessége gyakorlatilag sz@rt sem ér, pont annyit tud, mintha g-s lenne (mivel ahhoz, hogy g-s router v. AP mellett működjön a kártya, beállítani is mixed, de még inkább g-only módba kell). Ahhoz, hogy a kapcsolat n-módban menjen, minden résztvevőnek n-szabványúnak kell lennie, és úgy is kell beállítani azokat. A lánc olyan erős lehet, mint a leggyengébb láncszeme. De hosszú távon 25 Mbps-re még 802.11g-nél is csak nagyon kivételes esetekben számíts, a legfeljebb 20 Mbps inkább reális. -
AirBooms
addikt
Speedtest.net-en mértem. Ugyanezzel a routerrel a PC az N-es wifi kártyával 13-15 Mbps-t tud (szintén speedtest.neten). Igen, tervezem N-es router vételét, de azt hittem, hogy egy G-s router is többet tud 15 Mbps-nél egy N-es (tehát 300 Mbps-es PCI wifi kártyával) (leglább én is olyan 25 Mbps-re számítottam, amit te is írtál). Egyébként mit ajánlasz, mivel mérjem a net, illetve a wifis hálózat sebességét? csak azért kérdem, mert mikor a UPC bekötötte a netet, akkor ők is a speedtest.net-et használták sebességtesztere.
Köszi!
-
shev7
veterán
válasz
AirBooms #12507 üzenetére
"Amúgy most néztem meg, a laptop az AirPlusG (tehát G-s káryta!!!) kártyával 1,-2 Mbps-t tud ugyanezzel a routerrel" Ezt az erteket hol merted? mert ez tenyleg nagyon keves. De 30-40-et ne varj egy G-s routertol. 20-25 korul van a vege. Ha a 120 mbit-es neteedet ki akarod hasznalni. Akkor gigabites n-es router a baratod.
-
AirBooms
addikt
válasz
marcias #12509 üzenetére
Ööö, nem használhatnánk egy mértékegységet? Nekem mindegy, melyiket...
Viszont ha a tiédet nézem, akkor is kb. a fele amit az enyém tud vezeték nélkül a tiédhez képest a legjobb esetben is... Tehát valami eléggé el van baszaraintva...
Szóval az a kérdésem, hogy van-e valami ötletetek mi lehet? Mondom, a net 120/30 Mbites... és kábellel tud is 80/10-et (a UPC 30/10-et garantál). -
CHIPman
nagyúr
[link]
Hátha itt tudtok segíteni. -
AirBooms
addikt
válasz
marcias #12506 üzenetére
OK, de nem keverjük itt a mértékegységeket?
Én Mbps-t (illetve Mbitet) írok, te pedig MB/s-t. Ha jól sejtem, ez nem ugyanaz...
Szóval szerintem nekem is el kéne érnem legalább 30-40 Mbps-t (kb. másfél méterre van a router és a PC a vevővel). Amúgy most néztem meg, a laptop az AirPlusG (tehát G-s káryta!!!) kártyával 1,-2 Mbps-t tud ugyanezzel a routerrel, holott vezetékkel 75-80 Mbps van... Katasztrófa!!!
Az viszont érdekes, hogy a feltöltés a UPC által megadott értéket tudja...És hozzáteszem, nem kötözködni akarok, a témában semmi jártasságom sincs. Csak úgy érzem, mintha vettem volna egy 200 lóerős autót, de a sebességhatárok miatt mindössze 50 lóerőt tudnék használni... Holott a kettőnek semmiköze egymáshoz...
-
marcias
őstag
válasz
AirBooms #12505 üzenetére
Demá. Én G-s vezeték nélküli hálózatban 3MB/s-nél többet soha nem mértem. Bocsánat, mégis. Még régebben hoztam létre egy ad-hoc hálózatot két notebook között, és kb fél méterre tettem őket egymástól. Ott sikerült ha jól emlékszem, 3,5-4MB/s-et elérni. De ebben az értékben nem vagyok biztos.
És bár korábban írtam, most még egyszer: N-es wifivel most 5MB/s feletti, néha 6MB/s-et megközelítő eredményeket kapok.
-
AirBooms
addikt
válasz
Truman #12504 üzenetére
Ne haragudj, visszaolvastam, de nem vágom a dolgot. Azt értem, hogy az 54 Mbps-szel nem fogok elérni 120 Mbit-et... Sőt még a 100 Mbit kábelen sem. De azt nem értem, hogy miért nem érek el 54 Mbps-t? A feltöltés például miért tudja ugyanazt wifin, mint kábelen? A letöltés viszont csak 13-15 Mbps, holott a G szabványnak is tudnia kéne legalább 54 Mbps-t... De ha ennyit nem is tudna, akkor egy picivel kevesebbet... Tervezek venni N-s routert (mivel a PC-s wifi kártya már most N-es), de nekem nagyon gyanús, hogy itt más gond is van. Amúgy a jelerősség tökéletes, A PC-n ki is írja, hogy le- és a feltöltés irányában is megvan az 54 Mbps, de ha speedtest.net-tel mérek, akkor csak 13-15 Mbps-t mérek kábel nélkül, kábellel 75-80-at.
S a másik: a laptop wifiadaptere is G-s, az is tudja az 54 Mbps-t, de ott aztán végképp nagyon kevés a letöltés és feltöltés is.
Szóval mi a fene lehet még? Vagy egy 54 Mbps wifi router nem tud többet letöltésben, mint 13-15 Mbps???Ne má'!
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
120/30 Mbps-es UPC net, ami egy D-Link DI 524 routerbe csatlakozik a modemről. Kábelen simán megvan a 75-80 Mbps is letöltésben, de wifin csak 13-14 Mbps, míg a feltöltés csak 1,5-2 Mbps). A PC-ben lévő wifi kártya egy Edimax 802.11n Draft 2.0 300 Mbps-es kártya. A laptopban lévő D-Link AirPlusG kártyán még ennyi sincs. Beüzemeltem egy még régebbi SMCC wifi routert, ott is megvan kábelen a 75-80 Mbps, de wifin 15-17 Mbps (tehát egy hajszálnyival jobb), viszont a feltöltés már eléri a garantál 8-10 Mbps-t. Mi a búbánat lehet???
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest